Fashion
April klädinsperation

Det är vår och dags att slänga ut de svarta, tjocka, tråkiga kläderna och byta ut det mot olika färger, former och mönster!

Ligger just nu i min säng som jag gjort hela dagen. Är sjuk och har egentligen inte så mycket vårkänsla men tänkte prata om något jag på senare tid gillat mer och mer, byxor med mönster! Jag gillar att de ofta är lite flowiga (inte helt tajta) och i tunt material. Passar perfekt till våren, som jag tycker ska vara här nu, och sommaren. Dock skulle jag nog bara vara bekväm med att ha på mig randiga byxor men jag älskar andra mönster på byxor också. I min åsikt kan byxorna se ut som pyjamasbyxor när de är rutiga men samtidigt tycker jag det är väldigt snyggt. Har nämnt innan att jag gillar "fula" och "gubbiga" plagg och rutiga byxor är ett exempel på det. Ett plagg som kan vara väldigt konstigt och fult men det är lite det som gör det snyggt... Tycker själv det är lite konstigt. Snyggt iallafall, jag gillar speciellt de blåa randiga byxorna högst upp till vänster. Helst ska dem vara högmidjade (som alla mina byxor) då passar det med magtröjor och instoppade tröjor, vilket jag älskar.

Det blev ett kort inlägg idag som omväxlig men kände att det var dags att uppdatera.

/Tova

Har gjort ett annat månadens klädinsperations inlägg i December, HÄR kan du läsa det.

Bilderna är från pinterest där heter jag Mumintova .

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Fin flicka.

Fin flicka: fint språk, respekterar alla, har inga egna åsikter, visar inga känslor, alltid omtänksam och tänker på andra, är tyst, lyder, vill vara alla till lags, söt, trevlig, klär sig snyggt och sexigt men aldrig slampigt.

Jag är inte alltid söt och snäll. Jag är inte alltid trevlig och mysig. Ibland är jag det men jag kan också vara väldigt ledsen, svartsjuk, arg, vansinnig, galen, högljudd och inte alls sådär fin som en kanske vill att jag ska vara. Men jag är inte som jag är för någon annans skull. Jag är ingen fin flicka som tänker på alla andra innan mig själv. Ibland gör jag det, ibland inte. Jag sitter inte tyst och håller med och jag tänker aldrig vara trevlig mot någon som uttrycker sig sexistiskt eller rasistiskt. Jag gillar att ha känslor och jag hatar att låtsas som att allt är okej när det inte är det. Mina föräldrar har alltid skämtat om att jag har så mycket och starka känslor och att de ändras så snabbt. När jag är ledsen blir jag förkrossad från ena sekunden till andra. När jag blir arg blir jag galen med ett ögonblicks mellanrum. När jag är glad svävar jag över molnen innan en hinner reagera. Det är så jag är och det är så jag gillar att vara. Men jag har ofta känt att jag inte vågat eller fått uttrycka mina känslor, att jag varit tvungen att gömma dem inom mig. "Är du sur nu? Det får du vara sen när du är ensam." Vet jag inte hur många gånger jag har hört av min mamma och jag vet inte hur många gånger jag själv sagt åt mig att hålla inne tårarna och istället låtsas att allt är bra eller hur många gånger jag varit tvungen att låtsas att jag gillar en person som gör mig galen. Jag vill inte hålla på så längre för det är mycket skönare och livet känns så mycket enklare om jag får slappna av och gråta ut, skrika fula ord och låta mina känslor vara. Det är ett av mina nyårs löften 2017. Att låta mig själv ha känslor. För jag får faktiskt gråta precis när jag vill och jag får faktiskt sura precis när jag vill och jag får faktiskt skratta och vara glad och jag behöver inte låtsas att jag gillar alla för det är dessutom omänskligt. Jag är ingen 'fin flicka' för jag finns inte till för någon annans skull än min egen. Jag tänker fortsätta gråta i skolan när jag är ledsen, ge elaka blickar till äckliga människor (med äckliga, hatiska åsikter), vara snuskig då och då, svära och säga fula ord, skriva om mina åsikter, stå upp för mig själv, klä mig som jag vill med korta kjolar och magtröjor, prioritera mitt välmående och bara vara jag.

/Tova

Likes

Comments

Skönhet, Fashion
Fashion wants

Trasher T-shirt. Något som jag har velat ha väldigt länge är en trasher T-shirt. Tror det skulle passa sjukt bra med mina ljusa jeans från monki eller under min jeansjacka. Som jag har nämnt innan har jag även fallit för tröjor under tröjor så jag tycker bilden högst upp är ett klockrent exempel på hur snyggt tröjan kan bäras. Något annat som jag kom att tänka på men som jag inte har sett någonstans är en T-shirt klänning med trycket på och svarta overknee skor.

Siden klänning. Eller siden vad som helst. Jag tycket bara siden är så snyggt, både på bagiga kläder och tajta. Själv har jag svarta sidenbyxor och en sidentröja och jag skulle vilja ha en sidenklänning.

Genomskinlig bh. Behöver jag säga annat än att det är snyggt? Jag bryr mig inte om att det bara är jag som ser det, jag gillar att vara snygg för mig själv. Det är extra snyggt om det är typ blommor på också som bilden ovan.

Genomskinlig ryggsäck. Jag tycker egentligen att alla genomskinliga ryggsäckar är sjukt coola men jag fastnade för den runda formen på ryggsäcken på bilden. Visst, mustaschen är ett minus men resten är tillräckligt snyggt för att jag skulle köpa den ändå.

Ribbad kjol. Anledningen till varför jag har två kjolar på bilden och ett plus mellan är för att det är en kombo av dem som jag vill ha. Alltså en utsvängd ribbat kjol. Jag är säker på att jag har sett en sådan i butiker men på pinterest hittade jag bara antingen tajta ribbade kjolar eller utsvängda släta. Snyggaste färgen på detta skulle vara brun men svart funkar också.

Söndriga svarta jeans. Jag har bara ett par söndriga jeans och dem är överdrivet söndriga. Det är mer hål än byxa på framsidan dessutom är de lågmidjade och det gillar inte jag (och det kommer smulor innanför byxorna som kliar hela dagen). Därför använder jag aldrig dem längre. Jag vill ha dem slitna jeansen svarta, för jag har inga svarta jeans, bara svart-gråa. Tycker det är sjukt snyggt och passar till typ allt.

Ribbade byxor. Detta tycker jag är lite gubbigt men det är därför det är snyggt och gulligt. Jag gillar alla slags ribbade plagg så varför inte byxor också? Helst bruna de också.

Genomskinliga klackskor. Äntligen är vi på skor! Jag har sett dessa överallt på pinterest och till en början var jag inget fan men nu skulle jag vilja ha dem. Jag kanske inte skulle köpa helt genomskinliga för det hade jag inte känt mig helt bekväm i. Jag skulle då köpa plastiga klackskor med genomskinlig klack som en av bilderna visar. För jag vet inte riktigt om jag gillar den plastiga känslan mest eller att det är genomskinligt. Snyggt iallafall.

Siden Dr Martens. Jag har sett siden sneakers men siden Dr Martens är på en ny nivå. Det finns inget mer att säga än att de är de coolaste skorna jag sett och jag vill inte bara ha dem, jag måste ha dem! Får jag väl tag på dem kommer jag ha på mig dem vinter, vår, sommar och höst, hela tiden. Det finns inte en enda outfit som inte skulle passa till dem.

Overknee skor. När jag först började se overknee skor var jag kritisk och tycket inte om det. Sedan köpte min kompis sådana och hon får garanterat huvudverk varje gång hon har på sig dem för att jag måste ge henne komplimanger varannan minut. Jag måste nästan ha dem mer än siden Dr Martens.

/Tova

Alla bilderna är tagna från Pinterest där du gärna kan följa mig. Heter Mumintova där.

Likes

Comments

Åsikter, Feminism
Internationella kvinnodagen

8 mars. Nu var det några dagar sedan det var internationella kvinnodagen men jag vill ändå uppmärksamma den såhär i efterskott. Jag kan nog inte räkna hur många gånger jag hört, under mitt liv, att det är orättvist att bara kvinnor har en speciell dag på året och att inte männen har det. Själv tycker jag frågan är otroligt idiotisk då svaret för mig är så logiskt. I princip över hela välden har män makten medan kvinnor många gånger blir förtryckta, borttagna rättigheter, våldtagna, sexuellt trakasserade, sexualiserade, behandlas som ägodelar, gifts bort, dumförklaras osv osv. Cis-männen har redan makten, rättigheterna, skyldigheterna, respekten, allt, alla dagar på året. Att en inte kan uppmärksamma kvinnor extra mycket en dag tycker jag är idiotiskt.

(EDIT) Sökte upp en extra gång för att vara säker på att det inte fanns en internationell dag för män men hittade att det finns och att det är 19 november. Men jag kollade sedan i min kalender och hittade den inte så vet inte om informationen stämmer men om det gör det är det det värsta jag hört. Männen har allt hela året runt, varför en extra dag för att fira dem. Det finns många bra män men de hyllas redan som det är, vill dem att vi börjar se upp till dem som gudar nu också? Räcker inte makten, respekten, jobben som det är?

I delar av världen tvingas flickor i tidigt tonår att gifta sig med medelålders män, som de många gånger aldrig träffat. Det ska inte vara så.

Nedanför finns ett diagram för sexualbrott 2015 i Sverige. Det ska inte vara så.

Nedan finns tre sms konversationer där tjejer blir sexuellt trakasserade. Detta händer de flesta tjejer eftersom att många cismän är respektlösa, äckliga råttor. (Och nej, inte alla män. Ger ni mig ingen anledning att hata er så gör jag inte det.) Det ska inte vara så.

Jag är tjej och jag är så stolt. Jag tillsammans med andra kvinnor och förtryckta grupper kommer kämpa tills vi får den respekt och de rättigheter vi förtjänar. Så som väldens syn på kvinnor ser ut nu är inte okej, hur vi behandlas är inte okej. Det är dags för förändring och det har varit dags alldeles för länge. Det är dags att sluta skämmas över att vara kvinna, sluta skämmas över mens, sluta gömma våra kroppar för att slippa bli sexualiserade, våga ta plats, våga visa oss smarta och bra för det är vi.

/Tova

Diagram. Sms konversationer från instagramkontot assholesonline.

Likes

Comments

Skönhet, Tankar, Self love
Det fula som är så fint
Mina "brister".

Hela tiden får vi sagt genom media hur den "perfekta kroppen" är, vad som är attraktivt, vad som inte är attraktivt. Det finns ingen perfekt kroppsform, den enda perfekta kroppen är en kropp som är hälsosam och mår bra och en sån kropp kan se väldigt olika ut. Dehär "fula sakerna" på våra kroppar som vi borde skämmas över är inte fula och därför tänkte jag ta upp tre saker som är "fula" på mig som egentligen är väldigt fint eftersom att det är en del av mig.

Stretch marks.

Jag har jättemycket stretch marks från midjan till långt ner på låren på båda sidorna, de syns bättre i vissa ljus än andra och jag skäms inte överhuvudtaget över dem fastän de ses som fula och brister på min kropp. Som om min kropp hade varit finare utan dem. Jag gillar mina stretch marks, för det är lika mycket mig som vad som helst på min kropp.

Celluiter.

Gropar i lår och rumpa. Jag har lite, det är normalt och inte alls fult.

Fat rolls.

Jag är ganska smal. Min mage putar ut, ibland mer än annars och när jag sitter ner får jag ibland fat rolls vilket är okej. Min kropp ser olika ut i olika ljus och poser och det är normalt. Varför skäms vi över den i vissa poser och inte i andra?

Nu vill jag också tipsa om några body positivity instagramkonton, tack @Stinawolter, @bodyposipanda och @selfloveclub för att ni får mig se värdet av min kropp. Och kom ihåg det nedan ;).

/Tova

Likes

Comments

Tankar

Skrivit 22 Feburari 2017

Idag städade jag och pappa Fluffis bur och la ner den i källaren, det var så sjukt mycket jobbigare än vad jag trodde det skulle vara. Jag satte mig på golvet i mitt rum och kollade under min säng där din bur ska vara, där du ska vara. Jag satt på mattan i rummet och väntade på att du skulle komma från till mig som du alltid gör. Jag kollade runt i rummet fast jag visste att du inte var där och det enda jag ville, mer än något annat, var att jag skulle känna din nos tryckas under min fot som du alltid gör när du vill bli klappad. Men det hände inte och du kom aldrig. Det svider under ögonen för alla tårar och gör ont i halsen för det jag skriker. Jag vill att du kommer tillbaka, jag behöver dig, jag är inte hel utan dig och jag saknar dig, hela tiden. Det är nu, när jag kippar efter luft, när det enda jag känner är smärta, när jag inte ser varför jag ska leva, som jag önskar att jag höll dig lite längre varje gång jag bar dig, att jag klappade dig lite längre än jag gjorde, att jag var ute på promenader med dig lite oftare. Jag är så långt ifrån redo att släppa dig, att ta ner buren känns som att sopa för alla tecken på att du bor här. Alla tecken för dig. Jag har sparat ett hus som du hade i din bur som jag har ingen aning om vart jag ska sätta.

Ibland har jag inte tid att gråta och då försöker jag inte fastna för mycket i mina tankar för när jag väl gör det kan jag inte sluta. Jag tänker på dig hela tiden, varje dag. Jag saknar dig hela tiden, varje dag. Jag behöver dig hela tiden, varje dag. Jag har aldrig haft så ont och det blir inte lättare.

Jag älskar dig.

/Tova

Likes

Comments

Dagbok, Photoshoots
Tänndalen
Snowboardåkning med kompis och snöskoter, dag 3, 4 & 5

Dag 3

Idag gick vi upp lite tidigare för att åka bil till Tänndalen som ligger ca 45 min bort med bil. En av mina bästa kompisar åker skidor där så vi träffades där och åkte tillsammans tills lunch. Den var väldigt kul och mycket större än Ramundberget där vi bor. De har fyra system som sitter ihop. Jag tyckte även om backarna väldigt mycket. Jag och Lovisa åkte mest röda backar men hittade en svart som vi tyckte om och skulle åka den igen men vi hamnade fel och på en jätteguppig svart. Det gick bra ändå. Efter lunch åkte jag med mamma och min bror till klockan fyra och sedan åkte vi hemåt. Jätterolig dag!

Dag 4

Vi åkte i Ramundberget som vanligt och gick upp extra tidigt för att få några nypistade åk. Vid området där vi bor finns det bara svarta backar så det kanske därför det inte är så många där på morgonen, vi var nästan först i backen fast vi kom en halvtimme efter de öppnade. Jag hittade en ny favorit svart backe som en i slutet kan åka ut i skogen från. När det var lunch åt alla släktingar som var här tillsammans med varann plus en av mammas kusiner och hennes familj som bor hos sina kompisar. Totalt var vi fjorton styck. Det var verkligen en perfekt snowboard dag. Snön, vädret, åken, allt var perfekt.

Dag 5

Det var flatljus så istället för att fortsätta åka utan att se något åkte jag och min bror på en entimmarstur med snöskoter medan mamma åkte längdskidor. Det var dock bara min bror som fick köra eftersom att en måste ha iallafall moppekort och det har han. Jag fick sitta där bak och tänkte att jag skulle kunna ta bilder och bara mysa. Jag hade fel, det skumpade så att jag flög upp och ner, jag kunde aldrig slappna av men det var kul iallafall. Till middag blev det tacos och sedan tårta för att fira min syssling som skulle fylla nio år.

/Tova

Likes

Comments

Photoshoots, Dagbok
Snowboardsemester dag 1 & 2
-Stängda liftar och svarta backar-

Dag 1

Efter frukost gick vi till backarna och tog storliften upp. Vi började med en blå backe för att känna på det lite. Jag blir alltid så orolig för att jag ska ha glömt av hur en svänger osv när jag inte åkt på ett snowboard på ett tag. Det gick iallafall jättebra och vi började köra på lite rödare backar. Snön var i de flesta backar helt fantastisk. Inte isigt men ganska hårt packad och i kanterna av backen fanns det lössnö som var jättehärligt. Jag testade även att åka i skogen lite men träden stod väldigt nära varann så jag tyckte det var ganska svårt. Vi åkte upp till en resturang/värmestuga/fik och åt lunch och sedan gav vi oss på några svarta backar. Den första var inte pistad och full med gupp. Vilket inte är en så bra kombination med snowboard och brant backe. Jag klarade det, visst jag ramlade men ändå, men den var hemsk. Sedan åkte vi en svart backe som jag tyckte om förutom att den var lite isig i mitten. Den var iallafall pistad men jag skulle gärna vilja prova den imorgon lite tidigare på dagen innan den hunnit bli isig. Vi åkte hem när liftarna stängde, duschade, åt middag, pluggade och bloggade.

Dag 2

Idag var vi ute i backen lite senare och började direkt med den svarta pistade backen. Den var mycket bättre och inte alls så isig tidigare på dagen. Vi hann bara åka den tre åk innan sittliftarna stängde för att det blåste så mycket så att vi var tvungna att åka till ett annat område med ankarliftar. Det var inte lika bra backar där så efter ett åk gick vi in och åt lunch i en värmestuga. Jag tog en ceasarsallad och sedan gick mamma hem medan jag och min bror fortsatte åka. Men efter tre åk tröttnade vi också och bad mamma hämta oss med bilen. Nu är mina enda planer för kvällen att duscha och plugga. Imorgon ska vi åka till ett annat skidområde som heter Tänndalen för min bästa kompis åker där. Så det ska bli jättekul.

/Tova

Likes

Comments

Tankar
Bortgången av min kanin.

Anledningen till varför jag har varit borta från bloggen så länge är på grund av att 2017 fick den värsta starten någonsin för mig. Jag kommer inte prata så mycket om mina känslor för det kommer jag ändå göra i så många inlägg i framtiden, jag vill bara berätta hur det gick till. Många verkar vara rädda för att fråga eller prata om det. Jag blir inte mer ledsen om någon frågar, jag tänker ändå på henne hela tiden så det skulle inte förvärra något. Dessutom är det skönt att veta att någon bryr sig.

23 Januari 2017 kommer jag hem från en aktivitet med mina kusiner och Fluffis verkar nere. Hon sitter bara i ett hörn av badrummet där hon bor hos mamma. Jag blir direkt väldigt orolig eftersom att det inte alls är likt henne. Hon är så energifull annars. Jag tar ut henne i koppel och hoppas att hon ska piggna till av att vara ute men när jag sätter ner henne på marken sitter hon bara kvar på exakt samma ställe och nästan blundar. Tillslut springer hon några meter men stannar igen och sätter sig. Jag tar in henne till vardagsrummet som hon älskar att vara i. Hon brukar alltid hoppa runt så mycket när hon är på andra ställen men hon sätter sig bara och vill blunda igen. Jag försöker ge henne ett salladsblad men hon vägrar äta det och vänder bara bort huvudet. Hon älskar nästan all frukt och grönsaker och rycker annars det ifrån en och springer iväg en bit för att få den för sig själv. Men nu vill hon inte ha något. Jag lyckas få i henne några tuggor men sedan går det inte mer. Jag bestämmer att jag ska sova i badrummet, jag vill inte lämna henne när hon mår dåligt. Jag vill kunna vakna och se om hon mår bra.

Mamma tror att hon bara mår lite dåligt först, att det snart kommer gå över men jag är orolig då hon betedde sig likadant April 2016 och jag var tvungen att tvångsmata henne i flera veckor innan hon blev bättre. Men mamma ringer veterinären som ber oss komma. Vi åker dit direkt och behöver inte vänta så länge innan det är våran tur. När veterinären tar ut Fluffis på skötsbordet ligger hon bara kvar som hon la henne och vill åter igen blunda. Hon är så nyfiken och livlig annars men nu är hon så lugn och vill inte röra sig. Veterinären ser att Fluffis är blå runt läpparna och tror att det beror på syrebrist, jag får hålla en andningsslang mot henne. Jag håller henne i min famn och är så jävla orolig för att något ska hända henne.

Vi får två val, att ta hem henne och ringa om något händer eller att hon är kvar på djursjukhuset. Jag ser inte att vi kan göra något hemma så hon får stanna över natten. Jag kommer inte ihåg om jag hade en dålig känsla eller om jag var orolig men jag börjar gråta och tycker det är jättejobbigt att lämna henne. Kanske för att jag har lovat mig själv att inte lämna henne. Men jag gör det och när vi kommer hem ringer veterinären och berättar att Fluffis är piggare. Nästan all oro försvinner och jag tror att hon kommer bli bra men mitt i natten ringer de till mamma och säger att Fluffis lider och de avlivar henne. På morgonen när jag precis har vaknat berättar mamma för mig och på en sekund rasar min värld. Jag kan inte sluta gråta, skrika, slå och sparka.

Från en dag till en annan mår hon dåligt och den tredje är hon borta, för alltid. Vi vet egentligen inte hur länge Fluffis har mått dåligt. Veterinären sa att kaniner är väldigt bra på att dölja att de mår dåligt tills de mår så dåligt att de inte kan låtsas att de mår bra längre. Därför är det väldigt allvarligt när kaniner beter sig så och det var därför vi skulle komma in direkt och fick kortare väntetid. Jag bara hoppas att hon inte led.

Det går inte en dag utan att jag tänker på henne, såklart. Ibland gör det ondare. Ibland hulkar jag gråtande och kan inte sluta, ibland skriker jag gråtande och vill inte inse, ibland kollar jag på en bild och känner ingenting. Det är så jävla hemskt för jag kan sakna henne men så inser jag att hon aldrig kommer tillbaka och det gör så ont att det skulle kunna döda mig. Jag har aldrig tänkt på någon så mycket eller gråtit så mycket i hela mitt liv. Jag är inte okej.

Jag älskar dig så sjukt mycket.

/Tova

Likes

Comments