Åsikter
Åsikter "Saker vi tycker gör en tjej attraktiv" av raggningspartiet

Hej, ville bara varna för att sexistiska, cis, hetropersoner kan uppfatta detta som kränkande. Jag tänkte säga mina åsikter om raggningspartiets video "Saker vi tycker gör en tjej attraktiv.". Sen vill jag ursäkta för ett långt inlägg.

Efter att ha sett videon kommit upp i mitt flöde allt för många gånger bestämde jag mig för att kolla på videon som handlar om hur den "perfekta" tjejen är. De börjar videon med att säga "Idag ska vi prata om vad som gör en tjej attraktiv." Vad som GÖR en tjej attraktiv. Redan från börjar målar dem in bilden av att alla har samma åsikter och att det är det enda som gör någon snygg. Dem VET att unga tjejer kollar på deras videos och som ung är en ofta lite osäker i sig själv redan som det är, det förvärras av videos som den. Det spelar egentligen ingen roll hur många gånger dem sedan säger, "VI tycker det är attraktivt med..." när dem målar upp en barbie docka utan fel och brister. Alla är olika och det är det som är attraktivt.

Deras första punkt är att en tjej ska vara intelligent och tar då upp det fantastiska bra exemplet *sarkastisk* att hon inte ska prata om sina kompisar och smink utan hålla med när du säger något "lite mer intelligent" som "Detta är helt fucked asså vad är det som händer, det här med Ryssland.". Det är inte inte ointelligent att prata om kompisar och smink. Du borde vara glad att din partner vill prata med dig om sina hobbies även fast du kanske inte gillar det, som smink. Är du ihop med någon borde väl du acceptera deras intressen precis som du vill att de ska acceptera dina. En person som kan prata i timmar om kompisar och smink kan också vara jätteduktig på matte eller väldigt insatt i politik.

Igen "Andra saken som gör en tjej attraktiv.". Snälla, om du ska göra en video och kommentera hur någon ser ut, prata för dig själv.

Självförtroende. Jag har bra självförtroende men det gör mig inte snyggare än någon som inte har det. För två år sedan hade jag massor av komplex som jag mådde dåligt över och det kan vara svårt att bli av med. Att säga att någon blir mer attraktiv för att den har bra självförtroende gör inte att någon som inte har det kan få det.

Godhjärtad, här håller jag med.

Energifull, visst men det är inte bättre än någon som inte har så mycket energi och kanske inte orkar hitta på saker hela tiden.

Laga mat, jag orkar inte ens gå in på det här. Att de fortsätter att påpeka att det "gör" en tjej attraktiv stör mig ännu mer. Det är det här vi borde jobba emot. Bilden av att en kvinna ska ta hand om hemmet och laga mat. Det är kanske roligt om din tjej kan laga mat så att ni kan laga tillsammans men du ska inte förvänta dig att hon har lagat mat efter en jobbig dag på jobbet, även om hon nu skulle vara hemma hela dagen som jag nog inte tror att hon är. "Vi säger bara vad vi tycker." säger dem efter att ha spolat tillbaka tiden åttio år.

Bra humor. Okej.

Den värsta punkten: Kurvor. Och med kurvor menas stor rumpa, stora bröst och platt mage. Vi måste få bort bilden om att den perfekta kroppen är just det. Det är precis lika fint som att ha små bröst, liten rumpa och större mage. Det är precis lika fint som vilken annan kroppsform som helst. Det är den bilden som alla matas med hela tiden från sociala medier om hur en kropp ska se ut som gör att så många mår dåligt och skäms över sin kropp. För det är bara en bråkdel av alla slags kroppar som visas i sociala medier och som modeller. Tack vare det får vi en fel bild om hur vi "borde se ut". Det är precis sådana videos som förvärrar dethär mönstret. Jag är så tacksam över att jag ändå har hittat personer som visar upp andra kroppar än normerna och visar att det är vackert. Tack Freja Lindberg, Stina Wollter och Ulrikke Flach speciellt.

Visst, vissa personlighetsgrejer tycker jag också är bra men videos som dessa ska enligt min åsikt ska lyfta någons självförtroende, inte sänka det. Skillnaden på deras video och andra videos som handlar om samma sak är att andra lyfter upp tjejers självförtroende med småsaker som de kanske har komplex för som deras skratt. Eller att de uppskattar småsaker som att dem har hobbies. Vilket kan vara smink. Nu kan ni säga vad ni vill för här är mina åsikter svart på vitt och jag kommer inte ändra mig. Tack för mig.

/Tova

Ett smakprov på hur de idiotiska kommentarerna såg ut. Spyr ut mina organ. Hur jävla dålig bild (inte alla) cismän har på kvinnor.

Och sen de fantastiska kommentarerna. Detta ger mig hopp, ni är bäst.

Likes

Comments

Tankar, Tips och listor
Nytt år, samma fantastiska jag

Jag skulle vilja kalla det jag vill uppnå/göra 2017 för mål och inte löften. Löften låter som att jag tvingar mig själv till något och det stämmer inte alls överens med mina mål som mest handlar om att jag ska må bra. Under 2015 blev jag av med jobbiga komplex som fick mig att må dåligt. Jag började tycka mer om mig själv och under 2016 växte detta. Under 2017 vill jag få en ännu bättre relation med mig själv. Detta har jag delat upp i några punkter som jag kallar nyårsmål.

 • Ta mina känslor på allvar.

Ibland kommer jag på mig själv, när jag är väldigt ledsen, tänka att jag är fånig, att jag inte borde gråta. Att det skulle vara fel och barnsligt att göra det. Jag ska låta mig själv vara ledsen, arg, eller vad som helst, en stund utan att anklaga mig själv och få dåligt samvete för att jag känner så. Och jag får faktiskt gråta eller sura när jag vill, jag behöver inte låtsas att jag mår bra när jag inte gör det.

 • Inte skämmas över mig själv.

Jag har ofta inte samma klädstil som den traditionella svenska tonårs-tjejen och kan märka i vissa sammanhang att jag känner mig obekväm i kläderna som jag annars älskar. Kanske försöker jag dra ner byxorna lite diskret och så. Jag slutade använda fake-piercing för att jag tyckte att människor kollade (Och min bror och mamma hatade dem.) och jag skäms jättemycket över att jag brydde mig men i grunden var det det som gjorde att jag använde det mer sällan och sedan var jag inte lika sugen på det av andra orsaker.

 • Få bättre självförtroende.

Jag har redan ganska bra självförtroende, jag känner flera som har sämre. Men i vissa sammanhang tror jag inte att jag klarar av saker eller är "tillräckligt" duktig på något. T.ex i fotbollen kan jag jämföra mig med andra och tycka att andra är så mycket bättre än mig, lite samma sak i skolan.

 • Bygga upp den största kärleken till mig själv.

Detta är egentligen vad allt handlar om i slutändan. Alla små mål ska leda till det här. För mig är kärleken till mig själv något av det viktigaste för mig. Jag älskar mig själv, och jag tycker alla ska älska sig själva. När jag drog min tand märkte jag att jag har ett ganska tunnt lager kärlek till mig själv, så fort den var borta var allt på mig fult. Allting. Jag måste göra lagret tjockare så att det klarar av mer slag innan det går sönder.

Jag har andra mål också under 2017, men dem är inte om relationen till mig, t.ex vill jag starta en youtubekanal!

/Tova

Likes

Comments

Photoshoots
Snö och phootoshoot

Vaknade upp imorse av att det låg snö på marken. Väldigt lite, men ändå. Jag vet att Stockholm hade snökaos ett tag men Göteborg har inte riktigt haft snö, bara lite vita fjun på marken som försvunnit efter någon dag. Bra början på det nya året. Jag älskar snö, så jag och min kompis var bara tvungna att gå ut och ta lite bilder.

/Tova

Likes

Comments

Skönhet

Det är en ny månad och ett nytt år! Under 2016 har jag blivit så mycket mer intresserad av mode och kläder och vill därför dela med mig av det mer på bloggen. Jag tänkte prata om mina favoriter under månaden, med kläder men också annat. Detta är helt enkelt saker jag har använt / gillar extra mycket December månad.

December favoriter
 • Lee Jeans.

Eftersom att vi har jullov, har jag kunnat ha på mig samma kläder flera dagar i rad utan att någon vet och såklart har jag använt mina favorit jeans i princip varje dag.

 • Glitter och sammet.

Under December har min kärlek till glitter och sammet växt. När jag går runt i butiker märker jag att jag dras till kläder av sammet eller med glitter på. Jag fick en "hårglitter" i julklapp som jag kommer missbruka under 2017.

 • Jeanskjol.

När jag inte har använt mina jeans har jag använt min jeanskjol som från då jag köpte den hela tiden har varit en favorit.

 • Ribbad kofta.

Eftersom att jag använder T-shirts året runt måste jag, när det blir kallare, använda koftor mycket. Jag har inte så många koftor som jag kan ha under min bomberjacka så efter att jag fick den av mamma har jag använt den nästan non-stop. Dessutom älskar jag ribbade kläder.

 • Svart T-shirt.

Det sista klädesplagget på min lista är en vanlig basic svart T-shirt som jag har använt kanske lite för ofta under månaden till mina favorit jeans.

 • G-eazy.

Musiken jag lyssnat på mest är inte någon jullåt utan låtar av G-eazy. Mina topp tre favoriter just nu är I Mean It, Some Kind Of Drug och Complete.

/Tova

Likes

Comments

Tankar

Jag har mått så jävla dåligt idag och jag har nog gråtit fler gånger än jag har fingrar på händerna. Att jag kommer känna såhär i säkert ett halvår gör så himla ont i magen. Att jag, som älskat varje liten kroppsdel på mig själv i mer än ett år, från en dag till en annan gråter när jag ser mig själv i spegeln är hemskt. Jag blir rädd, rädd för att skämmas, rädd för att börja hata mig själv. För mig har det varit viktigast och prio ett att ta hand om mig själv, älska mig själv men bara under ett par timmar har jag förlorat så mycket kärlek till mig själv. Jag gråter för att jag är så rädd.

Tidigt på morgonen idag åkte vi in till tandläkaren. Jag hade kvar en mjölktand, tredje tanden på högra sida som inte ville lossna. De hade sagt innan att jag hade ett antal veckor på mig att vicka bort den fast den satt stenhårt, annars skulle de dra ut den. Jag hade inte vickat så jag var beredd på att de skulle dra ut den. När den var dragen ska vi vänta till i sommar då vi hoppas att den stora tanden under har vuxit upp så att jag kan få tandställning.

De drog min tand och nu är jag så jävla ful. Det är första gången på länge jag har sagt det och faktiskt menat det helt. För nu tycker jag det. Jag kommer inte vilja le, skratta, undvika att prata. Killen jag gillar kommer tycka jag är ful, för hur ska han tycka att jag är fin om jag själv inte gör det. Fattar ni vilket stort steg bak det här är för mig. Det här kommer tära så mycket på mig. Jag tror inte längre att jag är fin, jag tror inte att någon kan tycka att jag är fin. När mamma säger det tror jag att hon ljuger. Nu när jag vet att jag gillar killen kommer jag hålla mig på avstånd för han kommer ändå tycka att jag är ful, vill inte bli sårad.

Har grinat nu från den första till den sista meningen. Och ja, jag vet att andra har det värre men jag är en bortskämd unge som ser detta som jordens undergång. Jag kommer säkert acceptera det mer med tiden men antagligen alltid skämmas.

/Tova

Likes

Comments

View tracker

Skönhet
December klädinsperation

Efter minst två veckor med bara plugg och skola att tänka på det är det skönt att prata om något riktigt ytligt men riktigt roligt också, kläder! På sistone har jag använt nästan bara jeans och min favorit modell på jeans är liknande till dem ovan. Något jag sett mycket på pinterest och som jag är obsessed med är nätstrumpbyxor under lite "säckigare" jeans, med magtröja så att kanten på strumpbyxor syns ovanför byxkanten. Det är typ det snyggaste jag vet just nu. Det är extra snyggt om byxorna har hål eller är slitna så att nätet syns igenom någonstans. Snälla, snälla, snälla om någon vet vart en kan köpa sånna strumpbyxor som är väldigt högmidjade med lika tjock kant som på bilden ovan, kommentera!

Något annat som jag börjat gilla som jag själv tycker är lite konstigt är långarmade tröjor/långarmade polotröjor under T-shirts. Det funkar inte med vilken långarmad och T-shirt som helst som är snygga, det måste bli snyggt tillsammans också. T.ex är det bra att ha en lite större T-shirt och gärna en vit eller svart tröja under. Jag har alltid tyckt att det har varit fult innan men helt plötsligt älskar jag det.

Det sista jag tänkte prata om är jeansjackor, har velat ha en sen i somras då jag bloggade ganska mycket om det men jag kan typ aldrig köpa något utan att tänka på det i ett år och få ångest över att jag spenderar pengar innan. Så jag väntade länge tills jag vet helt säker på att jag ville ha den (fast jag egentligen visste det hela tiden) och åkte till stan för att köpa den så var den inte kvar! Blev så jävla arg på mig själv att jag inte hade köpt den tidigare.

/Tova

Likes

Comments

Åsikter

Våran värld är helt fucked up på så många sätt. Här är fjorton saker som är så jävla hemska men sanna. Jag hatar allt detta. Det är så fel hur vi behandlar varandra. Hade kunnat göra ett enskilt inlägg om varje punkt och om hur förbannad jag blir över att samhället, världen, vi lever i ser ut så här. Det är sjukt.

 • Donald Trump är USAs nästa president.
 • Sverigedemokraterna är Sveriges tredje största parti.
 • Alla skönhetsideal som får en att känna sig ful och äcklig.
 • Det anses i många fall skämmigt att kalla sig feminist.
 • Vi måste fortfarande "komma ut" för att folk antar att alla är cis och hetro.
 • Rasism och sexism förekommer i alla vardagliga sammanhang.
 • Alla könsnormer.
 • Att flickor gifts bort vid för ung ålder.
 • Att pojkar enligt samhället får ta större plats än tjejer.
 • Homofobi.
 • Att abort är förbjudet i vissa länder.
 • Mobbning.
 • Barnarbete och att inte alla barn får gå i skolan.
 • Att ens kön, sexualitet och hudfärg spelar roll i vilket jobb en får och ens lön.


/Tova

Likes

Comments

Tankar, Åsikter
Idag den 20 November är det transgender day of remembrace

Vi lever i ett cisnormativt samhälle vilket är förjävligt. Inte för mig som cis men för alla transpersoner som hela tiden behandlas som att de inte finns och inte blir accepterade för vilka de är. Och det är på grund av att vi cispersoner vägrar se dem. Vi måste börja se dem. Den enda anledningen till att jag kan lite om trans är tack vare Freja Lindberg. Hen är främst fotograf men har nu också youtube där hen gjorde en video om denna dag och att den är så viktig. Kolla på den HÄR. Hen har också gjort en video för alla med okunskap som också är väldigt viktig, HÄR. Vi måste ta ansvar för att inte ignorera transpersoners existens. Vi alla måste hjälpas åt med det. Det finns inte bara tjej och kille, vi måste acceptera och förstå det. Denna dag är för att alla ska få en lika stor plats i samhället, för att lyfta transpersoner, vi alla måste se till att det blir så. Sluta tvångsköna främlingar, sluta tro att någon är ett speciellt kön för att den "ser ut som det".

Jag gör det här inlägget för att jag vet att många har okunskap, jag visste inte ens att dagen fanns innan jag såg Frejas video och jag är säker på att många andra inte heller visste om det. Jag ber er alla att kolla på båda av Frejas videos, det tar inte lång tid men ärviktigt.

/Tova

Likes

Comments