View tracker

Åsikter

Våran värld är helt fucked up på så många sätt. Här är fjorton saker som är så jävla hemska men sanna. Jag hatar allt detta. Det är så fel hur vi behandlar varandra. Hade kunnat göra ett enskilt inlägg om varje punkt och om hur förbannad jag blir över att samhället, världen, vi lever i ser ut så här. Det är sjukt.

 • Donald Trump är USAs nästa president.
 • Sverigedemokraterna är Sveriges tredje största parti.
 • Alla skönhetsideal som får en att känna sig ful och äcklig.
 • Det anses i många fall skämmigt att kalla sig feminist.
 • Vi måste fortfarande "komma ut" för att folk antar att alla är cis och hetro.
 • Rasism och sexism förekommer i alla vardagliga sammanhang.
 • Alla könsnormer.
 • Att flickor gifts bort vid för ung ålder.
 • Att pojkar enligt samhället får ta större plats än tjejer.
 • Homofobi.
 • Att abort är förbjudet i vissa länder.
 • Mobbning.
 • Barnarbete och att inte alla barn får gå i skolan.
 • Att ens kön, sexualitet och hudfärg spelar roll i vilket jobb en får och ens lön.


/Tova

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Tankar, Åsikter
Idag den 20 November är det transgender day of remembrace

Vi lever i ett cisnormativt samhälle vilket är förjävligt. Inte för mig som cis men för alla transpersoner som hela tiden behandlas som att de inte finns och inte blir accepterade för vilka de är. Och det är på grund av att vi cispersoner vägrar se dem. Vi måste börja se dem. Den enda anledningen till att jag kan lite om trans är tack vare Freja Lindberg. Hen är främst fotograf men har nu också youtube där hen gjorde en video om denna dag och att den är så viktig. Kolla på den HÄR. Hen har också gjort en video för alla med okunskap som också är väldigt viktig, HÄR. Vi måste ta ansvar för att inte ignorera transpersoners existens. Vi alla måste hjälpas åt med det. Det finns inte bara tjej och kille, vi måste acceptera och förstå det. Denna dag är för att alla ska få en lika stor plats i samhället, för att lyfta transpersoner, vi alla måste se till att det blir så. Sluta tvångsköna främlingar, sluta tro att någon är ett speciellt kön för att den "ser ut som det".

Jag gör det här inlägget för att jag vet att många har okunskap, jag visste inte ens att dagen fanns innan jag såg Frejas video och jag är säker på att många andra inte heller visste om det. Jag ber er alla att kolla på båda av Frejas videos, det tar inte lång tid men ärviktigt.

/Tova

Likes

Comments

View tracker

Skönhet, Smink
Doll tutorial

Det är halloween på måndag! Därför har jag förberett en sminkning varje dag i en vecka till halloween. Dessa tutorials kommer endast innehålla produkter som du förmodligen har hemma. Inget du behöver köpa extra för att bara använda en enda gång. Det sparar tid och pengar. Hoppas du får inspiration av någon av de sju sminkningarna jag kommer visa i veckan.

Idag får ni se en tutorial på denna look som var en av de första jag bestämde mig för att ha med i halloween veckan, dock hade jag inte ens tänkt på att en kunde göra en porslinsdocka som har gått sönder och jag tänker inte ta creed för idéen heller. Jag tog alltså insperation av Beautyybird. Innan vi börjar vill jag också be om ursäkt för den dåliga kvalitén på bilderna. Gjorde sminkningen sent på kvällen och hade därför inget bra ljus...

Jag började med att göra min bas, ögonbryn och ögonskugga. Inget konstigt med det.

Sedan gjorde jag en eyeliner som vingen börjar lite innan ögat har slutat, som bilden visar, för att få det i slutändan att se ut som att jag har större och vaknare ögon.

Efter det gjorde jag tre små streck under ögat som skulle se ut som ögonfransar.

Läpparna ville jag få smalare och mer dockliknande genom att täcka och sätta mina läppar först med fondation och puder. Sedan använde jag en lipcream och fyllde i endast det mittersta av läpparna.

För hålen ska du:

1. Markera ut hålets form med en eyeliner.

2. Fyll i hålet med en svart ögonskugga, eyeliner eller kayal.

3. Dra tunna streck från hålet med en eyeliner som sprickor.

Innan du är klar, glöm inte att contoura och blusha! Färdig! En sprucken porslinsdocka.

/Tova

Likes

Comments

Skönhet, Smink
Skogsdjur tutorial
Det är halloween på måndag! Därför har jag förberett en sminkning varje dag i en vecka till halloween. Dessa tutorials kommer endast innehålla produkter som du förmodligen har hemma. Inget du behöver köpa extra för att bara använda en enda gång. Det sparar tid och pengar. Hoppas du får inspiration av någon av de sju sminkningarna jag kommer visa i veckan.

Denna tutorialen är på ett något slags skogsdjur. Jag har fått insperation av snapchat filtret på ett rådjur och Therese Lindgrens tutorial för några dagar sedan.

Jag vet att jag inte har lagt upp tutorials varje dag denna veckan men det kommer förhoppningsvis ändå komma totalt sju inlägg till på måndag.

Jag började med att täcka min överläpp med fondation och min nedre läpp med ett ljust läppglans.

Sedan tog jag tejp vid mitt öga som bilden visar för att få en så skarp linje för ögonskuggan och eyelinern. Tänk på att använda naturliga färger som brun till denna sminkningen så att det blir mer "troligt" att du är ett djur... om ni förstår vad jag menar. Jag drog iallafall eyelinern över hela övre fransraden och gjorde en liten "spets" i inre delen av ögat för att jag alltid har tyckt att ens öga ser mindre mänskligt ut då. Mer som ett kattdjurs ögon. Det sista jag gjorde med eyelinern var att göra en liten triangel på näsan och ett sträck ner till läppen eftersom att många djur har en uppdelad läpp.

Till sist gjorde jag mina ögonbryn, bakade på med bronzer på kinderna och vita prickar på det med hjälp av concealer och så var looken färdig! Själv blev jag väldigt nöjd, vet dock inte vilket djur det ska föreställa. Det kan en tänka ut själv.

/Tova

Likes

Comments

Skönhet, Smink
Ängel tutorial

Det är halloween på måndag! Därför har jag förberett en sminkning varje dag i en vecka till halloween. Dessa tutorials kommer endast innehålla produkter som du förmodligen har hemma. Inget du behöver köpa extra för att bara använda en enda gång. Det sparar tid och pengar. Hoppas du får inspiration av någon av de sju sminkningarna jag kommer visa i veckan.

Börja med att göra basen och ögonbrynen som du vill. Egentligen kan du göra hur du vill genom hela tutoralen eftersom att det inte finns något rätt och fel med hur änglar ser ut. Denna tutorialen handlar om mycket glow och glitter.

Ta valfritt glittrit/skimmrigt läppglans att sätta på kindbenen. Blanda ut det med en borste eller beautyblender.

Ta sedan en highlighter eller som jag gjorde, en väldigt pigmenterad glittrig ögonskugga över det på kindbenen. Läppglanset under gör att highlighten eller ögonskuggan blir ännu mer pigmenterad och sitter på plats. Utan något på läppglanset blir det lätt klibbigt vilket kan vara ett problem om du har långt hår.

Jag tog även samma ögonskugga under ögonen, för att få dem att se större och vaknare ut och på toppen på näsan, för att det är gulligt.

Efter detta spårade det och jag bestämde mig för att sätta fast lösglitter i mitt ansikte med hjälp av samma läppglans. Ingen bra idé eftersom att det var jättesvårt att få bort och jag fick gå med enstaka glitterkorn i ansiktet i två, tre dagar efter. Under är en liten beskrivning till hur jag gjorde iallafall.

Och så var denna tutorial färdig. Tror det skulle bli sjukt snyggt med lösögonfransar till detta och något fint att ha på sig. Någon fin klänning t.ex och såklart lösvingar. Som jag sa innan finns det inget rätt och fel. Du kanske iallafall fick lite inspiration?

/Tova

Likes

Comments

Smink
Kim Kardashian tutorial

Det är halloween på måndag! Därför har jag förberett en sminkning varje dag i en vecka till halloween. Dessa tutorials kommer endast innehålla produkter som du förmodligen har hemma. Inget du behöver köpa extra för att bara använda en enda gång. Det sparar tid och pengar. Hoppas du får inspiration av någon av de sju sminkningarna jag kommer visa i veckan.

Andra dagen i halloweenveckan är det tutorial Kim Kardashians typiska varje-dag-look. Perfekt för om man inte bara vill vara läskig på halloween utan snygg också.

Börja med att ta mycket bas eftersom att Kim alltid har så jämn hy.

1. Den mörkaste skuggan tog jag i yttre v:et och på undre fransraden.

2. Den här skuggan tog jag i hela globlinjen.

3. På själva ögonlocket tog jag den här guld, champange färgade skuggan.

4. Längst in vid ögat och blandat med all highligher använde jag den här skuggan.

1. Jag gjorde ögonbrynen en lite annan form än vad jag brukar. Kim Kardashian har inte särskilt tjocka så jag försökte, där det gick, göra mina bryn lite smalare. Därför ser dem lite knepiga ut.

2. Till denna look skulle man kunna ha lösögonfransar men det har jag inte så det blev bara den mascaran jag annars använder.

3. På den bleka basen måste en ju bronza upp lite med en varm bronzer.

4. Sen blir det näscontour. (Jag har inte blandat ut den här än!) Trodde inte det skulle funka och se ut som skit för jag har aldrig contourat min näsa innan. Men den såg så mycket smalare ut. Det var nästan lite läskigt att kolla mig i spegeln när jag knappt hade kvar några fräknar och smal näsa. Som en docka kände jag mig.

5. Sen highligta näsan jag såklart.

1. Fortsätta contoura, nu kind och käkben.

2. Highligta kindben.

3. Och så blush.

4 & 5. och för att göra looken komplett, läppstift och ett tjockt lager läppglans.

Om du inte bara vill vara snygg till halloween utan också läskig så kan du lägga till blod till looken. Måla rinnande blod med hjälp av ett rött läppstift, blanda sedan ett rött läppglans och mycket lite svart eyeliner att lägga ovanför. (Eller bara fakeblod, haha)

Som outfit till denna sminkningen kan en gärna ha en tajt klänning, min kommer från BIKBOK, och ett par klackar. Sedan kan en ju göra fler sår för att göra looken läskigare.

/Tova

Likes

Comments

Skönhet, Smink
Harley Quinn

Det är halloween på måndag! (Om en vecka, iiii!) Därför har jag förberett en sminkning varje dag i en vecka till halloween. Dessa tutorials kommer endast innehålla produkter som du förmodligen har hemma. Inget du behöver köpa extra för att bara använda en enda gång. Det sparar tid och pengar. Hoppas du får inspiration av någon av de sju sminkningarna jag kommer visa i veckan och kanske bestämmer dig för att vara någon av karaktärerna jag kommer visa.

Så första sminkningen denna veckan kommer vara av Harley Quinn. Jag vet att det finns tusentals tutorials av henne men här kommer mitt bidrag. Detta är dock bara en ögontutorial. Stegen är enkla så jag det blir bara bilder.

Till sist satte jag svart kajal i vattenlinjen och vid övre ögonfransraden. Det gjorde så mycket och sminkningen fick en "slitnare" look vilket jag tycker är viktigt att en får med när en är Haley Quinn.

/Tova

Likes

Comments

Dagbok

Ibland blir det inte som en tänkt sig och ibland blir det inte bra. Ibland blir en inte bra när en har tänkt sig. Jag är inte bra. Jag är jättesnuvig men mitt halsont har nästan helt försvunnit. Dock förstår jag själv att det kommer vara otroligt jobbigt att spela match idag och jag kommer inte kunna ta i så mycket som jag egentligen vill, jag kommer inte kunna göra mitt bästa så som jag vill. Och på något sätt känns det orättvist mot laget. Att jag, som inte kan göra mitt bästa, ska spela. Då känns det snällare att låta en 03:a eller någon annan i laget ta över min position. Samtidigt vill jag så gärna. Jag vill bara vara med och hjälpa till och göra det jag tycker är roligast av allt. Spela fotboll. Ibland måste en backa från sitt ego och se saken från andra vinklar. Vad som är bäst för dig och för andra. Jag är taskig mot mig själv och mot resten av laget om jag spelar och jag förstår det. Det är jobbigt att inse för min vilja att spela är så stark men det är sant.

/Tova

Likes

Comments

Dagbok

Igår och i lördags har min hals gjort ont och jag har bara känt mig allmänt nere, trött och haft låg energi. Bestämde mig igår för att om jag känner mig lika dålig idag när jag vaknar ska jag sjukanmäla mig. Vaknade, inställd på att ringa pappa och be honom sjukanmäla mig, och kände mig bättre. Inte bra, för min hals gjorde fortfarande ont och jag var enormt trött, men bättre. Det skulle vara jobbigt att gå till skolan men det skulle också vara jobbigt att stanna hemma. Vi skulle säkert få nya läxor och redovisningar och jag skulle ligga efter i allt. Men jag ville inte gå, speciellt när jag hade siktat in mig på att stanna hemma. Fick ta ett ordentligt snack med mig själv och muntra upp mig med "Du klarar det här Tova." och så. Så jag samlade ihop mig och gjorde mig iordning. När det närmade sig skolan började min näsa rinna mer och mer och bli mer och mer täppt. Och under dagen blev det inte direkt bättre. Min hals gör fortfarande ont och jag måste dra upp snor i min näsa en gång i minuten. Det är bara så typiskt, imorgon är våran sista match på jättelänge och jag vill verkligen, verkligen spela. Men vi får hoppas att jag bättrar mig över natten. Försöka vara possetiv...

/Tova

Likes

Comments