Dagbok

Ibland blir det inte som en tänkt sig och ibland blir det inte bra. Ibland blir en inte bra när en har tänkt sig. Jag är inte bra. Jag är jättesnuvig men mitt halsont har nästan helt försvunnit. Dock förstår jag själv att det kommer vara otroligt jobbigt att spela match idag och jag kommer inte kunna ta i så mycket som jag egentligen vill, jag kommer inte kunna göra mitt bästa så som jag vill. Och på något sätt känns det orättvist mot laget. Att jag, som inte kan göra mitt bästa, ska spela. Då känns det snällare att låta en 03:a eller någon annan i laget ta över min position. Samtidigt vill jag så gärna. Jag vill bara vara med och hjälpa till och göra det jag tycker är roligast av allt. Spela fotboll. Ibland måste en backa från sitt ego och se saken från andra vinklar. Vad som är bäst för dig och för andra. Jag är taskig mot mig själv och mot resten av laget om jag spelar och jag förstår det. Det är jobbigt att inse för min vilja att spela är så stark men det är sant.

/Tova

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Dagbok

Igår och i lördags har min hals gjort ont och jag har bara känt mig allmänt nere, trött och haft låg energi. Bestämde mig igår för att om jag känner mig lika dålig idag när jag vaknar ska jag sjukanmäla mig. Vaknade, inställd på att ringa pappa och be honom sjukanmäla mig, och kände mig bättre. Inte bra, för min hals gjorde fortfarande ont och jag var enormt trött, men bättre. Det skulle vara jobbigt att gå till skolan men det skulle också vara jobbigt att stanna hemma. Vi skulle säkert få nya läxor och redovisningar och jag skulle ligga efter i allt. Men jag ville inte gå, speciellt när jag hade siktat in mig på att stanna hemma. Fick ta ett ordentligt snack med mig själv och muntra upp mig med "Du klarar det här Tova." och så. Så jag samlade ihop mig och gjorde mig iordning. När det närmade sig skolan började min näsa rinna mer och mer och bli mer och mer täppt. Och under dagen blev det inte direkt bättre. Min hals gör fortfarande ont och jag måste dra upp snor i min näsa en gång i minuten. Det är bara så typiskt, imorgon är våran sista match på jättelänge och jag vill verkligen, verkligen spela. Men vi får hoppas att jag bättrar mig över natten. Försöka vara possetiv...

/Tova

Likes

Comments

Dagbok

Just nu är det ganska lugnt i skolan, och med nu menar jag denna helgen, sedan kommer det gå igång igen. Det är skönt att kunna göra annat än att plugga och spela fotboll på helgerna. Tid till att vara med kompisar och familj. Helgen startade iallafall med bio med en av mina bästa kompisar. Det var hennes födelsedagspresent från mig. Vi kollade på Miss Peregrines hem för besynnerliga barn. Den var bra och det var jättemysigt att vara med henne.

Och idag har jag varit på stan med pappa. Det har varit mysigt men efter att ha kollat på jacka och jeans var vi ganska trötta och väldigt hungriga så vi stannade och åt på Jensens innan vi åkte hem igen. Byxorna är från BIKBOK och jackan är från Carlings.

/Tova

Likes

Comments

Tankar

Det känns som en evighet sen jag bloggade. Så nu när jag inte måste plugga och är så sugen på att blogga tänker jag göra det. Lifeupdate är att jag har sjukt mycket i skolan. Det var inte länge sedan det var sommar och det enda jag gör är att plugga. Pluggar jag inte tränar jag eller har match. Har bestämt att jag ska få unna mig det hur mycket jag än har i skolan. Tre gånger i veckan ska jag få tid att göra något annat och fotboll är något jag älskar med hela mitt hjärta. De två senaste träningarna har ett annat lag spelat med oss. De är för få för att få ett helt lag och ska kanske börja spela med oss. Jag har blandade känslor om det. Verkligen inget personligt, alla verkar jättesnälla och det har varit roliga träningar med dem men det är en förändring. Det jag har mest svårt att acceptera är att vi kommer få deras tränare också...

/Tova

Likes

Comments

Tankar
Är jag kristen?

Tror att jag har nämnt det på bloggen innan men jag ska konfirmera mig. Jag är döpt men ingen i min familj är särskilt troende. Min mamma säger att hon tror på Gud men pappa och min bror är helt emot kristendomen.

Om jag är kristen? Bra fråga. Jag vet inte. Jag vet inte om jag tror på det kristendomen och vad biblen säger. Har inte så bra koll på bibeln över huvud taget. Jag vet inte om jag tror på Gud. Gud för mig just nu är en övernaturlig större kraft som alltid finns närvarande runt en, runt alla. Den kraften gör att allting händer och därför händer allt av en anledning, eller det var så jag tänkte innan Therese Lindgren sa att allt inte kan hända av en anledning, folk våldtas ju! Jag tror verkligen inte att en våldtas av en anledning. Den enda anledningen som finns är att den som våldtar är en idiot.

Jag tror att Gud är karma. Men det kan det ju inte heller vara, ingen förtjänar att våldtas. Kanske är det karma som inte alltid fungerar. Ger du bra energi runt dig och är snäll får du bra saker i livet men ibland händer dåliga saker ändå, för att människor har egna hjärnor. Gud kan ju inte bestämma allt. Så vad jag tror att Gud är vet jag inte riktigt, jag har inte haft tid att tänka på det på sistonde. Jag tror iallafall inte att en gubbe sitter där uppe någonstans och bestämmer över oss. En man som straffade Eva och Adam för att de hade ätit den förbjudna frukten. Och jag tror inte på himlen utan att en föds om i en ny kropp. Mina tankar är oklara och inte genomtänkta men kanske kan jag komma på vad jag tror i sommar när jag ska vara på konfirmationslägret. Så jag vet inte om jag är kristen men jag ser fram emot att få reda på det.

/Tova

Likes

Comments

Tankar

Såhär har jag inte känt på mer än ett halvår. Jag är ful, äcklig och vill bara gömma mig själv. Jag skäms. Ingen ska behöva se mig. Jag mår faktiskt dåligt.

Så, jag har löss. Tanken av att så många löss finns på mitt huvud och att jag kan inte få bort dem gör mig äcklad. Jag känner mig så äcklig. Vi är på landet och jag längtar tills vi kommer hem så att vi kan använda lusschampo. Jag känner inte att något är kul nu, jag vill bara hem. Nu känner jag bara för att raka av mig allt hår, då skulle alla löss försvinna, dö och inte komma tillbaka. Men det kommer jag inte göra. Har lärt mig att hår tar sjukt lång tid att växa ut när en har rakat

Igår grät jag för att jag känner mig så ful och värdelös. Idag kom min mens så det var kanske hormoner också. Men jag känner mig fortfarande äcklig, inte fin någonstans. Det är så "inte mig" att känna så. Jag har aldrig haft löss innan men för första gången sen jag blev av med mina komplex känner jag mig ful, äcklig och vill inte se i spegeln. Vill ingen inse att det är jag som har löss. Jag hatar att känna så.

/Tova

Likes

Comments

Tags
Blogg tag

Tisdags-tagen är tillbaka. Denna tag heter Blogg-tag och handlar om min blogg som jag nu har haft i snart ett år! Det är sjukt. Hoppas ni gillar inlägget.

1. Vad är bäst/sämst med att blogga? Det bästa är att jag kan skapa en sida där allt handlar om mig, saker jag gillar, bilder jag har tagit, mina åsikter osv. Jag kan själv skrolla igenom min egen blogg och nästan bli kär i den. Den är full med saker jag bryr mig om och saker jag tycker. Det finns inte mycket jag ogillar med att blogga men det sämsta är att personer som jag inte vill ska hitta bloggen kan göra det.

2. Favorit blogg? Min egen. Haha, läser knappt några bloggar.

3. Vad heter din blogg? Tovie.

4. Vilken sida bloggar du på? Nouw.

5. När började du blogga? Denna bloggen började jag under jullovet förra året men jag har faktiskt haft en blogg innan. Jag lyckades som tur är radera den. Skulle vara sjukt pinsamt om den var kvar. Jag har skrivit en del pinsamma inlägg här men det är ingenting mot min förra.

6. Vad är ditt mål med bloggen? Jag vill såklart få fler visningar och följare men den enda anledningen till att jag gör det är för att jag gillar det.

7. Hur är din blogg om du får beskriva den med tre ord? Varierad, ytlig och djup.

8. Bloggar du mest med mobil eller data? Allra mest med data.

9. Vad fick dig att börja blogga? Jag har alltid gillat att skriva dagbok och har förr filmat mig själv när jag pratar om saker, sminkar mig, gör hauls osv. Men har haft lättare att uttrycka mig i text.

10. Vad är ditt tips till alla nya bloggare? Jag är själv ny så har inget tips som garanterar att du blir stor. Blogga om saker som du skulle tycka vara intressant/kul att läsa. Ta mycket bilder.

/Tovie

Likes

Comments

Tankar
Vad som kommer komma på bloggen

Under sommarlovet gjorde jag mest dagboks-inlägg där jag berättar vad jag har gjort under dagen. Nu när det är skolan (detta har jag nämnt innan) kommer jag inte göra lika mycket sånt. Det kommer inte vara kul att varken läsa eller skriva för jag kommer inte göra så mycket. På helgerna tänker jag där emot göra det. Så vad kan ni förvänta er komma under det andra fem dagarna varje vecka? Det kommer vara saker som intresserar mig så som, naglar, lite kläder, smink, faktiskt ganska ytliga inlägg. Då och då kanske det kommer ett och annat åsiktsinlägg men inte så ofta. Jag vill göra inlägg som tar tid, inte bara inlägg som jag kan kasta ihop lika snabbt som dagboks-inläggen. Dock har jag svårt att lösa det så att det kommer ett inlägg varje dag (men jag försöker så gott jag kan). Jag kommer nog därför fylla på med tags på tisdagar. Dessutom har jag tänkt på att göra challenges. Har aldrig sett det i bloggformat men det hade varit kul att testa.

/Tova

Likes

Comments

Dagbok

Idag var ännu en hemmadag. Jag städade Fluffis bur, vilket verkligen var på tiden, duschade och gjorde mig fräsch, också på tiden, städade mitt rum. Sen slappade jag en hel del. Hade glömt ta med mig skolgrejer hem så hade inte så mycket vettigt att göra faktiskt. Gick iallafall ut med Fluffis en liten stund och träffade på flera sura typer som var ute med sina hundar. Det kändes som om något hade hänt alla efter en dag som jag hade missat. Något som gjorde alla tjuriga. Jag log mot flera som bara blängde tillbaka.

Men det var inte bara sura typer, det kom fram en förälder med sitt barn och pratade en stund tills Fluffis blev uttråkad och ville fortsätta gå. Det var trevligt.

Nu på kvällen åkte vi till mamma för att hjälpa hemma bära ut lite garderober till vårat garage. Vi ska byta golv pga en vattenskada. Där stannade vi en stund och kollade på tv och åt äppelkaka.

Nu är jag jättetrött så nu ska jag sova. Godnatt < 3

/Tova

Likes

Comments

Dagbok

Sitter just nu medan jag håller på att somna och förbereder ett inlägg som kommer om mer än månad. Kan man vara mer organiserad? Antagligen.

Idag var jag väldigt seg på morgonen. Vaknade först halv sju men somnade om och vaknade nästa gång kvart i tio. Sedan låg jag i sängen och kollade på youtube i säkert två timmar.

Pappa var borta på morgonen men när han kom tillbaka åkte vi och köpte nya fotbollsskor till mig. Det brukar alltid vara så svårt att hitta några med bra kvalité, pris, för rätt plan och som även är snygga utan att kolla igenom flera butiker men jag hittade dem direkt. De första jag testade faktiskt! Det var verkligen på tiden. Hade vi väntat länge till hade nog min sula ramlat av. Hålet på ovansidan fick jag senaste matchen vi spelade.

Sedan gick jag ut med Fluffis och tog bilder till inlägget som kommer i oktober. Det var jättevarmt idag, riktigt sommarväder. Synd att jag inte var ute så mycket

/Tova

Likes

Comments