Nu va det ett bra tag sen jag skrev sist, just nu sitter jag i skolan en tisdagsmorgon i november. Snön kom igår och det blir bara mer och mer.

Jag har börjat må sämre igen, psykiskt. Jag visar det inte för jag vill inte ha frågan "hur mår du?" och behöva ge ett riktigt svar, bara säga "jag mår bra". Men det börjar bli svårt, jag är nära gråten nästan hela tiden och mitt huvud och min bröstkorg känns tung hela tiden.

"I don't know where to start
Cuz your mind is fucking me up
This toxic behavior
I don't want to be a failure
Can someone let me know how it feels to be normal
Cuz in my head is this fucking freakshow
But I don't wanna feel the pain
I won't let you get the best of me"
Monster, Joakim Lundell

Ledsen för ett kort och ledset inlägg men behövde skriva av mig lite 😔

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Varför känns det som att alla lämnar mig, undviker mig, inte vill vara min vän?

Först min bästa vän, min syster, my sister from another mister. Och nu en av de få jag faktiskt umgås med i skolan. Hur ska jag klara detta i ett helt läsår till. Vi är i samma grupp i skolan, som kommer att hålla på hela läsåret. Jag orkar inte med henne längre. Jag säger en sak som jag inte tycker om, hon gjorde ett personligt påhopp (jag inte tänker nämna vad), en riktig vän borde sluta med det i närheten av mig och be om ursäkt. Men nej, hon ska bli sur, en b*tch och blocka mig på alla sociala medier. Jag tycker att det ska vara självklart att man ska be om ursäkt om man gjort personliga påhopp. Men fler av er kanske säger ”det som är självklart för dig är inte självklart för andra”. Men om jag säger såhär då. Jag har en kompis som blivit ”utsatt” för samma personliga påhopp av samma person, men hon blir inte arg, sur eller irriterad över det. Hon får en ursäkt även fast hon inte ens varit med i det alls. Men jag som vill ha en ursäkt får ingen. Så om hon ger en ursäkt till min andra kompis så borde det vara självklart att hon ska ge en till mig.

Jag kan erkänna att jag inte sagt så snälla grejer heller, men hon började med att vara en manipulativ b*tch. Jag vet att jag har rätt och jag vill inte lägga mig ner så hon kan trampa på mig igen, hon har gjort det i ett år, hon har hållit på med samma personliga påhopp i ett helt år och jag har sagt ifrån varenda gång men hon har fortsatt att trampa på mig. Nu fick jag nog och sa ifrån ordentligt och då blev hon sur och sa att allt var mitt fel och hon blockade mig överallt. Jag är en människa som vill ha ursäkter om jag sagt ifrån ett flertal gången men den andra personen inte brytt sig. Det är en annan sak om jag inte sagt ifrån och sedan blivit riktigt sur utan anledning. Hon klagar även på att jag inte lyssnar på henne, men när jag väl ger henne chansen att förklara och att jag ska lyssna så pratar hon inte. Hon säger en sak men vägrar göra det när man ger henne chansen. Jag blir så irriterad på sådana människor, de klagar på en sak, men när man ger dem möjligheten att göra de så blir de arga.

Jag vet att det är fel att skriva ut allt här, men jag nämner inga namn i alla fall så jag hänger inte ut någon, förutom för de som vet vad som faktiskt pågår, men de vet redan vad som hänt. Så jag tänker inte nämna några namn så ingen blir uthängd.

Likes

Comments

Hej igen. Jag känner att jag är dålig på det här med bloggande, hahah.
Men nu har jag gått i en vecka i skolan och det känns faktiskt ganska bra. Det är kull att träffa alla igen och det här året kommer att bli kul då jag har fått mina två förstahandsval när det kommer till de individuella valen i 3:an på gymnasiet, Bild och Engelska 7. Samt att jag kom in på min kurs som jag sökte till i våras, nämligen en teckenspråkskurs på distans, som ska börja imorgon (25/8). Det kommer att vara 4 stycken så kallade närträffar där man möts upp, kanske gör något prov eller liknande och träffas sina gruppdeltagare. Men sen imorgon så kommer jag få min lön för allt det jag jobbade under Juli månad (JIPPIE!!). Så imorgon så ska jag åka in till stan tillsammans med en kompis innan skolan börjar (börjar 12.45 av någon anledning hahha) och shoppa. När vi slutat skolan så ska jag följa med en annan kompis och sova hos henne då mina föräldrar "kastar ut mig" imorgon kväll för att de ska ha gäster (kastar ut och kastar ut, det kommer att bli trångt om vi ska vara så många i vår lilla lägenhet så jag valde att sova hos en kompis istället.)

Sen på lördag så ska jag möta upp ytterligare en annan kompis för att han ska sova hos mig mellan lördag och söndag för att jag är ensam hemma då min föräldrar åker iväg över natten. Så hela den här helgen blir mysfyllld och säkerligen med en del onyttigheter. Men som tur är så ska jag börja träna igen på måndag. Jag har varit dålig på att träna och i varje inlägg så säger jag, nu ska jag börja köra igång på riktigt igen, men det händer aldrig. Men nu ska jag försöka komma igång igen, kanske inte med ett steg från inget till varje dag i veckan jättehårt. Utan lite mindre steg med lite lugnare träning.

Nu ska jag snart sova så jag orkar gå upp och städa klart det sista jag måste innan jag åker till stan imorgon så det är fint när mina föräldrars gäster kommer
Gonatt och dröm sött så hörs vi nästa gång jag skriver något ❤️

Likes

Comments

Jaa, snart börjar skolan igen. Jag kommer att ha mycket på gång det kommande året. Jag ska börja trean på torsdag (17/8) och en vecka senare så kommer en distanskurs dra igång. Kursen är en teckenspråkskurs på kvartsfart. SÅ jag kommer ha mycket på gång, i alla fall under höstterminen då kursen är en termin, men jag kan söka till nivå 2 till vårterminen om jag vill det. Om 1 1/2 vecka så kommer jag få min lön för det jag jobbat under juli månad, vilket är minst 15 000, väldigt säker på att det är mer men har inte orkat räkna ut hur mycket exakt då jag jobbat på ICA och då är det så kallat OB få kvällar och helger. Men det tråkiga är att det var bara sommarjobb då jag vill jobba kvar där under hösten och våren för att få in pengar och inte bara leva på CSN. 

Jag längtar faktiskt lite tills skolan ska börja igen. Jag har varit så osocial den här sommaren då jag jobbat och ingen annan har heller kunnat träffas. Men på torsdag ska det bli kul att få träffa alla igen.

Den 2 september ska jag ha ytterligare ett möte med min kostrådgivare. Vi får hoppas att det har gått bra, inte för att jag tror att det gott superbra du jag fuskat ibland och inte kommit ut och tränat än. Jag mår så dåligt för att jag lovat människor att jag ska bättre mig men jag orkar inte, hoppas det blir lättare när jag börjar skolan igen och får in struktur i min vardag igen. Jag ska sätta upp ett schema när skolan börjat så jag vet exakt när jag ska träna och vad jag ska träna. 

Nä, nu ska jag plocka ihop tvätt så jag kan tvätta vid 16.00 och kanske hitta på nått roligt för en gångs skull ensam. 
Ha de bra tills nästa gång jag skriver igen 

Likes

Comments

​Idag har jag börjat på riktigt med min resa neråt och mot en bättre hälsa, jag skriver ner allt jag äter och dricker för att veta hur mycket kalorier jag konsumerar per dag. Jag få hjälp med kosten av en viss person och hon säger att jag ska rekommenderat, för min vikt och allt sånt där som jag inte riktigt förstår mig på, äta ca 2900kcal om dagen. Men eftersom jag vill tappa en hel del i vikt så ska jag äta ett underskott och alltså äta 2000kcal om dagen istället för 2900kcal. Jag skulle egentligen börjat förra veckan, men jag mådde inte så bra, var sjuk, tröstät samt att jag jobbade vilket gjorde det svårt med att hålla koll på hur mycket jag åt.

Två kvällar i rad har jag snackat med en av mina bästa kompisar och vi har snackat om allt möjligt. Jag känner mig ensam, jag har inga kompisar som vill/kan träffas, dessutom kan inte jag hänga med på saker som mina kompisar gör då jag inte har några pengar förens jag får min lön i slutet av augusti. Min pappa har åkt iväg för att jobba och mamma har börjat jobba, medan jag sitter hemma och inte har något att göra. När jag är ensam så känner jag mig typ ledsen,  jag har typ en klump i magen och jag känner inte för att göra något förutom att ligga i sängen och kolla på serier. 

Det här sommarlovet har nog varit det jobbigaste för mig på länge. Jag har jobbat så har inte kunnat hänga med mina kompisar när de gjort något, och när jag har varit ledig så är det ingen som kan träffas. Jag gör planer med personer men de avbokar i sista minuten, antingen natten innan eller samma dag. Säg bara till om ni inte vill träffa mig istället för att komma med ursäkter. Det händer nästan varje gång och jag börjar tröttna på det, säg det bara istället om nu så är fallet. 

Nu har jag varit lite väl depressed för ett inlägg, så vi får hoppas att i takt med att jag tappar vikt/centimeter så blir mitt humör bättre. Ni får ha det bra tills nästa gång jag skriver igen

Likes

Comments

Hejsan allihopa! Nu har jag haft en väldigt produktiv dag. Det var inte alls länge sedan jag skrev sist, bara några timmar sedan, men nu har jag faktiskt något att skriva om. Mina föräldrar väckte mig vid 10 för att de skulle åka iväg och jag hade bett dem väcka mig när de skulle åka. Jag låg kvar i sängen en stund och höll på med mobilen. Men sedan så gick jag upp gick på toa och tvättade ansiktet. Sedan gick jag och åt frukost samtidigt som jag kollade på youtube. När jag ätit frukost tog jag min dator och la mig i sängen. Klockan blev 11.47 när jag insåg att jag behövde börja om jag skulle hinna med saker innan jag skulle jobba. Jag satte på musik som är bra för mig att städa till och började med att plocka upp allt som låg på golvet och lägga det i sängen så att jag kunde dammsuga av det värsta från golvet. När jag dammsugit golvet började jag plocka undan från mitt skrivbord och dammsög samt torkade det med en trasa. Sedan dammsög och torkade jag alla hyllor och byråer. Efter det hängde jag upp samt vek in alla mina kläder i min garderob som hade legat på min skrivbordsstol. Sista grejen jag gjorde var att dammsuga av golvet en gång till för att få bort det som ramlat ner samt blåst in medan jag städade det andra, samt att jag dammsög av alla golvlister.
Nedan kommer lite bilder på hur det såg ut innan jag började städa samt när jag blev klar.

Jag ursäktar kvaliteten på bilderna, jag vet inte vad som hände eller hur jag ska få tillbaka det till normala bilder. Mitt rum är inte så smalt. Men men, man ser det som var meningen med bilderna i alla fall, att mitt rum blev mycket renare och fräschare efter att jag städat det. Men om det är någon som vet vad det är som är fel med bilderna så får ni gärna skriva det till mig eller bara skriva det i en kommentar nedan ås skulle jag uppskatta det jättemycket ❤️

Likes

Comments

Okej, förlåt för att jag har varit dålig på att uppdatera men jag har haft dåligt med inspiration och mycket med jobbet. Men snart (1h) är det 1a Augusti och då börjar allt på riktigt. Från och med då så börjar mitt matschema ordentligt och jag kan vara med och påverka vad vi (familjen) äter för något. Jag ska börja min resa neråt på riktigt med hjälp av många underbara personer som hjälper och stöttar mig på riktigt. Bilder kommer komma (hoppas jag) en gång i månaden så ni får se hur det går och förhoppningsvis går det bra och neråt i siffror, både på vågen och i centimeter. Mitt mål på vågen är att tappa runt 15-20kg på 10 månader då nästa sommar så tar jag studenten, samt att jag och mina kompisar vill dra iväg på en resa tillsammans så då vill jag må bra i mig själv och känna mig trygg i min egen kropp!
Men nu ska jag sova så jag orkar städa mitt rum och jobba på kvällen, och förhoppningsvis kommer ett inlägg imorgon också
Men om inte så får ni ha det amazing tills nästa gång jag skriver igen ❤️❤️

Likes

Comments

Nu är det en vecka sedan jag skrev sist. Men jag har verkligen inte haft någon inspiration eller något att skriva om, men nu har jag kommit igång igen på riktigt. Jag kommer att få hjälp av en person jag inte vll nämna med att ändra min kost till det bättre och så har jag även fått ett schema för hur jag ska träna de närmaste veckorna. Och om jag har det svårt med att sluta med godis så ska jag skriva till en person så fort jag tänker gå och köpa godis så skäller hen på mig, hahah. Men som det är sagt så är de två första veckorna som svårast och jobbigast att sluta med sötsaker och andra onyttigheter och att orka komma ut och träna än att bara sitta still hemma i sängen och käka godis, chips, dricka läsk och kolla på filmer/serier. Men nu ska det bli ändring på det, jag vill tappa massor till min student nästa juni så jag har ett mål. Men sen vill jag kunna ha snygga kläder utan att känna mig obekväm i dem för att jag inte är superstolt över min kropp, men den absolut viktigaste är för att jag inte mår bra av att vara överviktig med såpass mycket som jag är nu.

Nu sitter jag i min säng efter att precis ha kommit hem från jobbet. Jobbet är kul tycker jag, jag har jobbat på alla avdelningar på ICA, men de avdelningar jag tycker är roligast är Kassa och kollo (torrvaror).

Men imorgon kommer jag att gå på min efterlängtade konsultation för tatueringar

Nu ska jag duscha och lägga mig så jag orkar vara vaken imorgon och inte sova bort hela dagen och missa min konsultation

Ni får ha det så bra tills vi hörs nästa gång jag skriver igen ❤️

Likes

Comments

3 veckor har gått sedan jag började både blogga och träna. Bloggandet har väll gått bra antar jag. Men tränandet, jag var duktig i början med att gå ut och gå men nu har jag tröttnat. Jag ställde mig på vågen imorse och den visade nästan samma som innan jag började träna, jag har bara gått ner ca 7hg på 3 veckor.
Idag kommer vara den tredje dagen jag inte är ute och går. Men idag på förmiddagen så körde jag lite styrka för insida lår vilket är den andra kroppsdelen som jag avskyr mest hos mig själv efter magen. Jag hittade en video som var 10 minuter där man får följa tre stycken som kör övningarna med en själv. Jag kände verkligen övningarna på insidan av låren vilket var skönt. Men när jag var klar så fick jag stressa lite, jag skulle duscha, laga mat och gå ner i källaren och hämta en grej som jag sålt via shpock. Men nu sitter jag i solen och skriver men ska gå och börja jobba 15.00.
Imorgon ska jag på en konsultation för tatueringar vilket jag längtar till
Ha en fortsatt underbar dag så ses vi nästa gång jag skriver igen ❤️🌺

Sista bilden är hur jag önskar att jag ser ut medan första är hur jag ser ut just nu 😔

Likes

Comments

Yes, jag slog nytt personligt rekord i distans.
Okej, jag kanske borde berätta lite mer.

Det var några dagar sedan jag skrev sist, men jag har inte orkat göra något. Mina föräldrar var på en 22h kryssning mellan söndag och måndag så jag var ensam hemma och jag satt bara i soffan och slöade hela kvällen, jag gick ner till hemköp och köpte ett litet paket med glass utav pengar jag fått av mamma. De kom hem på eftermiddagen på måndagen och då hade jag förberett mat, det blev tacos, jag hade gjort alla grönsaker så fick de steka köttfärsen.
På hela måndagen gjorde jag ingenting. På tisdagen så gick jag och mamma upp "tidigt", vi gick ut en PW vid 9.40 ungefär och gick i 45 minuter, ca 5,3km. När vi kommit hem så åkte mamma för att klippa sig för att de sedan skulle åka ytterligare en kryssning men den här gången skulle de vara borta några dagar, så de kommer hem på lördag förmiddag igen. När de gjort sig iordning klart så sa vi hejdå och de åkte. Cirka 2 timmar senare ringer min mamma mig och säger att de inte fått följa med båten. Så jag tog deras pass och så mötte jag dem i stan då de skulle flyga till Tallin följande morgon istället.

Igår så jobbade jag, jag jobbade mellan 12-18. Jag hade tänkt ta en PW på morgonen innan jag började, men när alarmet ringde så orkade jag inte resa mig upp ur sängen för att jag var så trött. Så jag låg kvar i sängen tills klockan 10 innan jag gick upp och åt frukost. När klockan var halv 12 så satte jag på mig skorna och gick till jobbet. När jag kom hem var jag så hungrig så jag slängde ihop en pizza och stoppade in den i ugnen. När jag ätit klart hade klockan blivit lite för mycket för att gå ut och gå. 

Idag så vaknade jag vid 9 och låg kvar i sängen tills halv 10, då gick jag upp och åt frukost. Efter det så satte jag på mig kläder och gick till hemköp och handlade lite. När jag kommit hem så satte jag mig vid matbordet och pusslade lite, men tröttnade efter en stund så jag kollade på en film. När den var slut så satte jag på mig idrottskläder och gick ut på en lång PW. Jag gick 8,4km vilket är nytt rekord för mig. Jag gick med ett genomsnittstempo på 8,35min/km. Den ända gången jag stannade var för att gå in och drick på ICA Maxi, men det var inte länge, tog kanske 2 minuter. Efter att jag druckit så fortsatte jag gå och när jag kommit hem så tog jag ett glas vatten med en Resorb (vätskeersättning) i. Och nu sitter jag på balkongen och skriver det här. Får se om jag kanske orkar gå en kort PW senare ikväll när det blivit svalare ute då det är typ 20grader ute nu och nästan hela rundan jag går är i solen, så det blir väldigt varmt att gå. 

Nu får ni fortsätta njuta av er dag så ska jag njuta av solen en stund 

Likes

Comments