Instagram@tovesteinwall

Här har ni en liten sneakpeak på vårt vardagsrum. Det ligger smågrejer lite var stans just nu så bättre bilder kommer snart!

  • 10 readers

Likes

Comments

Har just slagit mig ner i soffan framför tv:n med kladdmuffins och ett glas iskall mjölk för att vila. Min foglossning är inte nådig i vissa lägen! Tips från mig till alla, att flytta höggravid är egentligen ingen hitt! Men det går! Vi har haft fantastisk hjälp! Just nu är Ismael uppe och badar med Sheila sedan ska vi ta det lugnt allihopa en stund innan vi ska iväg och fixa lite grejer till vår klädförvaring! Men saker och ting faller helt klart på plats!

Väggen i Sheilas rum ska målas vit men vi väntar en stund med det! Men tavlan ja köpt för hundra år sen har äntligen fått hängas upp!

  • 33 readers

Likes

Comments

Morgonstund har guld i mun som man säger. Hela familjen är uppe och vi fortsätter att stöka på för att få ett hem. Idag står klädförvaring på schemat!

Här har ni en del av vårt vardagsrum, mycket kvar men ojojoj så jag trivs!❤

  • 46 readers

Likes

Comments

När man har en sambo som har snarkandets gåva plus att man själv är höggravid så händer det ibland att man får vakna till väldigt tidigt! Då kan man i lugn och ro ligga och filosofera och fundera över livet! Om någon sagt till mig för fyra år sedan att när du är 23 år gammal så kommer du vara husägare med ditt livs kärlek och snart två-barns mamma, då hade jag haft väldigt svårt att tro det! Med det sagt så har jag velat bli ung mamma sen jag var 17 år ungefär. Hade jag dock varit tillsammans med någon annan än Ismael så hade nog livet tagit en helt annan vändning. Då hade jag nog inte alls varit mamma. Vet inte vad jag gjort men inte det jag gör idag i alla fall.

Ismael är ju ganska mycket äldre än mig, närmare bestämt 9 år äldre. Han är alltså 32 år, han har alltid känt väldigt starkt vars vårt liv skulle gå. Han ville att jag skulle flytta in redan när vi varit ihop i ynka fyra månader och började prata om barn redan då. Jag var alltså 17 år då vi blev tillsammans och kände att det var lite tidigt. Ville ju givetvis gå ut skolan först och få ett jobb, samt någonstans för oss att bo först innan vi började bilda familj. Men att jag ville ha familj och framtid med honom, det visste jag redan då. Så jag tog mig en ordentlig funderare och sa "När jag är mellan 20-21, då vill jag ha barn." Jag var 20 när jag blev gravid med Sheila och 21 när hon föddes, alldeles enligt planen haha!

Vi har haft det tufft vi också, väldigt tufft. Mycket har hänt, utanför vår relation men även i den också. Vi kommer från två olika kulturer och även två olika religioner och det är klart att vi sett väldigt olika på saker och ting. Alla par har ju ändå olika åsikter och förhållningssätt, även om båda är födda i Sverige, så det är klart vi ser saker olika. Ismael är för det första, som ni kanske vet, väldigt troende och aktiv muslim. Han ber sina böner och lever efter Koranen och Allahs ord så gott han kan. Med det sagt så är han även förmodligen den mest hjälpsamma och omtänksamma människan jag någonsin mött. Varför jag formulerar det så, är för att folk väldigt ofta verkar tro att han är någon sorts taliban bara för att han är muslim. Detta stämmer verkligen inte. Han är muslim, jag är kristen. Måste få säga att vi hittat en väldigt bra balans i vårt liv! Te.x. så är Sheila döpt enligt kristen sed, i kyrkan, av präst. Det kommer även vårt lillasyskon bli givetvis. Vi är väldigt öppna mot varandras religioner, för vi är båda överens om att den grundar sig på exakt samma byggstenar! Vi har samma Gud. Det är bara smärre skillnader och förhållningssätt.

Ismael är också nog den mest troende av sina kompisar, så som jag märker och förstått. Dom flesta, nära på alla, undviker griskött men bönerna och sånt tror jag nog bara det är Ismael som gör. Jag vet inte detta säkert men det är så jag förstått det som sagt. Varför är det så kanske ni undrar? Jo, innan Ismael blev utvisad så brydde han sig faktiskt inte så jättemycket. Det var egentligen inget jag reflekterade över supermycket heller, men så var det i alla fall. När han blev utvisad och vi gick igenom hela dansen med Migrationsverket med anknytningsansökan och till slut fick godkänt så kände både han och jag att det här hade vi inte alls kunnat klara av själva. Vi hade hjälp helt enkelt. Efter det så kände han en sådan enorm tacksamhet mot Gud så han ville tacka honom på alla sätt han kunde och började då leva ännu mer efter Koranen, så mycket han kunde. Och på den vägen är det!

Och till er internettroll där ute som reagerar på att han är här i Sverige på anknytning till mig. Nej, han har inte utnyttjat mig för att få stanna i Sverige. När man fått godkänt på sin ansökan är det en prövotid på 2 år då man måste bo ihop, så att Migrationsverket ser att ens relation är äkta. Dom två åren är förbi med råge kan jag meddela. Det är över fem år sedan han kom hem. Han har barn med mig och numera även köpt ett hus tillsammans med mig. Han är seriös. Jag har hälsat på hans familj, han är öppen med sin relation om vi säger så. Så jobbar han heltid i Sverige ända sedan han kommit tillbaka, han kämpar och betalar skatt, lever inte på några bidrag över huvudtaget. Han jobbar hårdare för sin livskvalité och sin familj än många jag sett. Han är en stor tillgång till det här samhället. Och för mig. Han är en underbar man, sambo och pappa. Mitt livs kärlek. I sommar firar vi 7 år tillsammans, de bästa 7 åren i mitt liv! Han har gett mig så mycket glädje och snart två fantastiska barn. Ett liv värt att leva, och jag är sååå glad för den platsen i livet jag är på just nu. Skulle inte byta för allt i världen!

  • 62 readers

Likes

Comments

Vill bara påpeka att här skottar min man snö från VÅRAN uppfart! Igår körde vi alla kartonger, idag är det den stora flytten som sker. Gänget sluter upp vid ett, min pappa, lillebror och ett gäng kurder. Fram till dess ska vi packa alla kläder och kylskåp osv! Idag kör vi ordentligt för att ikväll kunna sova i VÅRT HUS❤

  • 81 readers

Likes

Comments

Ord kan inte beskriva min trötthet i nuläget. Har just landat i soffan efter en heldag på Ikea med Ismael, mamma och Sheila. Sheila har mest hängt med min mamma så vi fick gå själva i lugn och ro. Vi fick med oss tv-bänk, lampor, hyllor och lite annat som vi behöver. Det är mindre än jag hade tänkt men vi kände båda två när vi var där att det var svårt att föreställa sig lite hur och vad vi faktiskt ville ha. Vi hade inte tagit alla mått som behövdes heller såklart, gör man någonsin det? Så Ismael lovade mig en tripp till när bebisen är född då vi hunnit bo in oss lite grann, så har vi lite mer koll på vad vi vill ha och behöver. Så det ska nog bli bra! Han har faktiskt åkt iväg dit med en kompis nu och ska måla ett varv i sovrummen. Vi vill båda att detta ska bli så bra som möjligt, så fort som möjligt! Och det tror jag absolut att det kommer bli! Känns jättebra! Dock kände vi båda idag då vi var och inspekterade att vi vill byta kök snabbare än vi tänkt, gärna redan i sommar. Så vi får sätta oss ner och kolla lite grann på vad vi kan tänka oss vilja ha! Ska det göras ska vi göra det ordentligt!

Imorgon har vi vårt sista möte med de förra ägarna och då blir vi officiellt ägare av huset. Helt sjukt. Sagt det tusen gånger känns de som men nu är vi verkligen här! Nu är det bara att få in möbler osv och finliret. Man kommer ju alltid på nått man behöver. Men något Ikea blir de inte innan bebisen är född kan jag meddela. Det är för nära inpå BF när vi kommer vara någorlunda klara så vi får åka efter helt enkelt! Är ju enklare att åka med en liten bebis än med Sheila som bara vill gå, leka och vara överallt där vi inte vill vara. Och så vill man ju kunna prata ihop sig lite grann.

Vi är i alla fall överens om att vilka badrumsskåp vi ska köpa, vi vill bara dubbelkolla höjden på överskåpet vilket vi var lite osäkra på. Det kommer bli skåparna från Hemnes-serien. Jag ÄLSKAR hemnes. Skulle kunna köpa typ allt därifrån haha! Så dom kommer få flytta hem hos oss inom en snar framtid. Jag vill även ha nya sängbord men ska hålla utkik på Köp och Sälj på Facebook om jag hittar begagnade varianter. Vi ska även hålla koll där efter hyllor, byråer och skrivbord. Men allt känns så himla skönt! Allt kommer bli SUPERBRA när vi blivit klara! Ska även köpa ett soffbord från Mio. Nä det kommer bli toppen. Nu ska jag bara vänta på att Sheila ska somna, sen ska jag själv hoppa i säng! Blir en lång dag imorgon också!

Slänger in en bild från igår då jag absolut inte tänkt på att ta kort idag!

  • 122 readers

Likes

Comments

35 veckor av graviditeten har nu passerat. 35 veckor, det är ganska lång tid. Nu är det endast 5 veckor kvar, kan ju vara 3 veckor eller 7. I och med att bebisen kan komma lika gärna vecka 38 som vecka 42. Har i princip hela tiden känt att bebisen kommer komma tidigare, inte två veckor kanske men jag tror i alla fall att det blir en marsbebis istället för april. Bara att vänta och se!

Bebisen är numera 44 cm lång och det är trångt inne i magen. Det känns verkligen, rörelserna är långsamma men otroligt tydliga och det trycks ut en fot och en hand lite här och var. Börjar fundera även på om bebis börjar sjunka ner ordentligt nu för det känns djupare i bäckenet nu än det gjort tidigare. Att h*n ligger med huvudet neråt är inget nytt, det gjorde den redan mellan vecka 28-30, kom inte ihåg exakt. Men nu känns det som att den har sjunkit ner lite grann.

Hur mår jag då? Ja, i ärlighetens namn så är det väldigt tungt just nu. Svårt att andas, svårt att röra på sig, svårt att vända sig, ont lite var stans, svårt att sova. Tungt helt enkelt. Känner mig fortfarande supersnygg när jag klär upp mig och fixar till mig lite. Men i börjar faktiskt bli less nu. Längtar efter att få tillbaka min kropp. I alla fall något som liknar min kropp. Pratade lite med Ismael igår om att jag vill att han peppar mig och drar med mig ut på promenader så jag kan komma igång med att gå ner i vikt. Efter Sheila mådde jag inge bra alls i min kropp och kom knappt någonstans. Först nästan två år efter så kände jag mig nöjd i mig själv. Så den här gången vill jag gärna att jag ska komma igång fortare! Men som sagt, just nu är det väldigt tungt! Men tror det har mycket med att göra att flytten är så nära och magen är i vägen. Snart är det över i alla fall!

Ska verkligen försöka njuta sista tiden av alla rörelser i magen och dom dagarna jag känner mig snygg och smidig. Att vara gravid är verkligen helt fantastiskt!

  • 154 readers

Likes

Comments

Sheila har äntligen fått åka tillbaka till förskolan efter våra sjukdomar. Nu går hon ju där dagtid eftersom jag är hemma. Underbart för vår prinsessa som verkligen längtat efter både pedagoger och barn! Själv passar jag på att vila. Gårdagen var tung eftersom jag sovit som en kratta, idag är det bättre. Men tänker ändå passa på att vila medan ja kan! Har packat lite på morgonen och ska göra ett litet ryck senare, är typ hela Sheilas rum som ska packas ner. Hon är ju på föris idag, imorgon, så åker vi till IKEA alla tre plus min mamma på onsdag och torsdag är de föris igen. Så hennes rum åker ner i lådor helt enkelt. Utöver det så har vi grejerna i köket och sen är det kläder, sen är vi nog så pass klara man kan bli.

Imorgon ska jag passa på att baka lite fika hos mamma till flyttkillarna, dvs till Ismael, pappa, Salah, Hajar och eventuellt någon till. Kan ju vara skönt för dom att kunna ta en liten paus med något gott så tyckte att jag kunde bidra med det! Annars blir det fortsatt vila så jag ska orka onsdag!

Har så mycket inredning i huvet just nu. Skulle vilja göra någon billig update av våran tvättstuga som är ganska tråkig i nuläget. Kommer sätta upp kakeldekor på dom svarta så alla blir vita. Sen blir det ju lite trådbackar för handdukar och annat som ska dit men den fula tvätthon stör mig Hahah! Får se hur jag gör med den, kanske sätter upp nått tyg någon stans och lite snygga lådor osv!

  • 175 readers

Likes

Comments

Snart är vi där, i mål. Jag sa till Ismael här om dagen: "Tänk att vi snart flyttar till hus!" varpå han svarade: "Nej, vi flyttar hem!".
Och det gör vi, vi flyttar hem❤

  • 187 readers

Likes

Comments

Alltså fy fan vilken natt... Har sovit pissdåligt, vridit och vänt på mig, magen har varit mer i vägen än jag kan beskriva, mått lite illa, svettats som en gris osv. Mått lite illa på morgonen men det är ju inte ovanligt. Det känns att bebis har väldigt lite plats där inne och att h*n trycker på mammas organ, därav lätt illamående och halsbränna på kvällarna. Skönt att veta att det snart är över! Även om jag försöker njuta så länge som det bara går! Pratade med en kompis igår och det slog mig att jag inte vet om eller när jag får uppleva det här igen. Vi har ju en gemensam tanke om att vi skulle vilja ha tre barn. Men i nuläget så har vi bara ett och vi har ingen aning om hur jobbigt det blir med två. Så vi har ju sagt att det blir minst två barn men eventuellt tre. Så detta KAN ju faktiskt vara min sista graviditet och det känns lite konstigt. Så därför försöker jag passa på att njuta ordentligt! Vilket jag absolut gjort den här gången, har varit jätteskönt! Men nu börjar det bli tungt och jobbigt. Tycker jag faktiskt får klaga lite grann nu haha!

Imorgon har jag ett möte med min chef, lite papper ska fyllas i. Har ju fått godkänt Graviditetspenning så nu är jag hemma på heltid i väntan på bebis. Känns sjukt skönt! Speciellt eftersom det är så tungt just nu! Sen ska vi fortsätta vårt packande. Känns som att vi packat i hundra år, men vi har ju tagit typ en kartong åt gången eftersom Ismael varit/är sjuk och jag höggravid. Men nu är de inte långt kvar, imorgon är vi lediga men med möten, Ismael jobbar tisdag, onsdag åker vi på Ikea med mamma och får även kontrollera att städningen av huset är bra gjord, torsdag is the day!

Idag ska jag och Sheila äta lunch med mamma och sen hälsa på mormor och morfar. Blir bra för bus att få komma ut lite grann. Även för mig!

  • 203 readers

Likes

Comments