Header

Igår var vi och hopptränade för Ann igen. Det är så roligt och behövligt att veckoträningarna är igång igen. Vi fick verkligen jobba igenom honom igår och få bukt på problemet. Att han blir stark i handen och bara springer och då ser jag inget avstånd. Problemet är inte det att jag inte kan få stopp på honom, absolut inte. Men jag är inte så tydlig med hur han ska lyssna och hur vi ska få till den där galoppen som vi behöver när vi hoppar högre klasser!
Igår fick vi till det iallafall. Jag fick tillbaka både den bra galoppen, lydnaden och självförtroendet. Nu ska vi bas nöta på och träna, vi kommer tillbaka!

Världens bästa häst!!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Nu är dagen avslutad för oss här på Grevagården. Idag har vi ridit en LA och MSVB med blandade resultat. LA var första klassen och Flip kändes verkligen så himla fräsch. Vi gick in och gjorde en av våra bästa rundor någonsin med en dubbelnolla och snabb tid! Det räckte till en andraplats i klassen och en fantastisk känsla!

Sedan var det dags för MSVB. Vi var superladdade och det var en riktigt kul bana. Flip var väldigt seg och trött på framridningen. Jag kände inte riktigt att han hade bjudningen själv utan var ganska seg. När vi gick in på banan så började allting bra. Vi fick många fina språng men det gick ganska trögt framåt. Mot sjuan började Flips ork ta slut och där vi hamnade i ett lite för stort avstånd valde han att stanna istället. Vi tog om hindret och hoppade resten av banan. När vi red mot sista kombinationen var det väldigt segt. Flip var trött och tog inte alls skänkeln. När vi även där låg lite stort valde han då att ej hoppa istället så ett till stopp.
Jag är ändå helt nöjd. Flip har inte gått lika hårt i sommar då jag har varit borta. Kondisen och orken är inte 100% och därför orkade vi inte hela vägen idag. Nu ska vi vila ordentligt och ta nya tag inför imorgon!

Likes

Comments

Nu är framme efter en lång dag med 5h åkande i hästlastbilen. Egentligen är 5h ingenting för oss som är vana att åka mycket längre men man blir ändå lite trött efter en sådan resa. Jag har packat upp grejerna, ridit Flip och gett kvällsmaten. Nu ska vi snart sova och ladda upp för morgondagens klasser som är LA och MSVB!

Likes

Comments

Idag har de varit en väldigt lugn dag för mig. Jag har varit barnvakt och vi har bara tagit det lugnt. Jag och Stella fixade stallet och red ut med hästarna. Det är så mysigt nu när Stella kan följa med och rida ut, hon har blivit så stor!

Nu är jag hos en kompis och vi har varit och ätit middag i Täby. Imorgon blir deg dressyr för Flip inför fredag då vi åker till Skövde!

Likes

Comments

Alltså vilken fin ponny jag har!! Bästa Flip hoppade så himla fint igår trots att regnet vräkte ner! Vädret var helt ok hela dagen men när min klass började så öppnade himlen sig, inte så trevligt. Men Flip hoppade så fint och vi fick till ett väldigt bra flyt. Han bjöd framåt och hoppade riktigt bra språng! Vi dubbelnollade klassen med en bra tid vilket räckte till ett DM-silver för oss! Känns som en bra uppladdning inför Grevagården nästa helg då det blir final i Folksam ponny Cup. Måste erkänna att jag är liiite nervös men vääldigt taggad!

Likes

Comments

Nu sitter vi i bilen påväg mot Enköping och Sportriders. Vi ska endast rida en klass men det är en LA A:1a. Det ska bli spännande dessutom eftersom att det är DM. Förra året gick också DM där på Sportriders och då nollade vi grunden men tyvärr fyra fel i omhoppningen vilket ändå resulterade till brons i DM. Där blev vi även kvalade MSVB. Tagga tagga tagga!

Likes

Comments

Nu börjar man verkligen se rent fysiskt att bygget är igång. Det är så mycket arbete som har gjorts med papper och allt annat men det är liksom ingenting som man kunnat se på. MEN nu är hela huset på plats! Nu kan man faktiskt se huset ta form, se de olika rummen och få en bild av hur det kommer att bli är det är färdigt!

Här ser man huset framifrån. Som ni ser är det endast väggar och det är en del som ska göras på utsidan innan det faktiskt ser ut som ett riktigt hus. Även taket ska fixas klart vilket de håller på att fixa just nu!

På dessa två bilder kan man se delar av köket och även mamma och pappas sovrum.

Här är en liten del av taket/golvet mellan våningarna!

Sist men inte minst kan man här se vår blivande ytterdörr/ingång. Det ska bli så sjukt spännande att få se allting för nu händer det väldigt mycket!

Likes

Comments

Hallå på er! Hoppas ni haft en bra dag, det har jag verkligen haft idag. Vi startade dagen med att dra till stan och in till Grönan. Vi mötte också upp Bästa Annie som jag inte träffat på så länge! Vi spenderade typ hela dagen där och åkte karusellerna tills vi mådde jätteilla, standard för mig haha.
Nu är vi hemma och ska se på film och äta massa fika och snacks. Har just varit i stallet och fixat där. Flip fick en uteritt i skogen idag. De va så skönt att få lite paus och bara va ute i tystnad en stund, de kan behövas ibland<3

Likes

Comments

Igår fick Flip en lugnare uteritt eftersom att han gick rätt hårt när vi hoppade. Det är dock helt hemskt att rida ut just nu. Det är galet mycket insekter överallt så Flip blir helt galen. Vi får se till att rida fort när vi är ute haha.

Idag trimmade jag dressyrjobb på banan. Han kändes faktiskt väldigt bra idag. Jag har jobbat väldigt mycket på att jag ska vara lätt och rörlig i handen och att han inte ska bita sig fast i bettet. Vi har också ridit på lite olika bett för att testa litegrann och att bara variera litegrann. Nu känns det som om det ändå lossnar liiite varje gång, det går ändå framåt.
Jag jobbade mycket lösgörande idag. Mycket att ställa åt båda hållen, skänkelvikning och att trampa på med bakbenen på små volter. Är väldigt nöjd med passet och det kändes verkligen som att utvecklingen går i rätt riktining!

Likes

Comments

Åh jag har verkligen haft en grym dag idag. Den startade med att jag hoppade med Flip efter två veckors uppehåll för min del. Det gick hur bra som helst och allting flöt på precis som vanligt. Kändes så himla skönt att vi inte tappat någonting under hans vila utan att det känns som vanligt.
Vi snurrade på en trippel och på ett räcke några varv och även i båda hållen. Det var skönt att få in lite avstånd efter att jag inte hoppat på ett tag. Nu taggar vi tävling på Söndag då det också är DM. Spännande..

Sedan drog vi in till Tibble kyrka för idag var dagen då själva konfirmationen skedde. Allting gick så bra och hela ceremonin blev så lyckad. Det var lite (mycket) sorgligt att lämna alla fina kompisar och ledare. Blödig som jag är grät jag massor men samtidigt var jag tacksam över alla fina vänner jag fått, vänner för livet<3

Likes

Comments