Trots att resultatet inte var perfekt var känslan i sprången helt perfekt. Han kändes som en dröm över alla hinder och vi fick till jättebra språng. Dock så fick vi ett problem som resulterade i fyra fel på hinder nummer två. Efter första hindret gjorde vi en snabb och snäv sväng och Flip (som var myyycket pigg) började glädjebocka. Vi kom då ut balans och innan vi lyckades återfå balansen och hitta väg och avstånd till nästa hinder var det för sent... Vi tog då om tvåan och hoppade resten av banan superbra! Är ändå nöjd med helheten och det var en lärorik och bra uppvärmningsklass för säsongen.

En sak som jag tar med mig och som jag ska öva på är att bli snabbare på att räta upp mig och återfå balans efter hindren. Jag tror vi kommer vinna så mycket på att bli snabb och kvick och att vara redo för nästa uppgift på banan. Ibland upplever jag att jag faller fram lite efter hindret och det tar då lite för lång tid att få ihop både Flip och mig.

Likes

Comments

Nu rullar vi mot Heby där vi startar en LA A:0, årets första tävling! Superspännande!! Inlägg om resultatet kommer på måndag (inkl film)❤

  • 120 readers

Likes

Comments

Här kommer ett litet klipp från gårdagens träning. Vi övade på rytm och blick. Flip skötte sig och vi fick till några fina språng!

  • 150 readers

Likes

Comments

Idag är första dagen på jobbet, alltså praoen. Nu blir det längre dagar och Flip kommer ridas efter middagarna och på kvällarna! Denna vecka blir det bland annat Hoppträning på onsdag och tävling på torsdag. På onsdag tränar vi för första gången för en ny tränare som jag kommer att skriva mer om på onsdag. Jag ser så mycket fram emot det!
Dessutom så kommer något jag länge sett fram emot denna vecka. Äntligen kommer årets första tävling! Vi rider en LA A:0 vilket är den ända klassen vi kommer rida. Det känns lagom att börja med en LA såhär i början av säsongen. Jag skriver om tävlingsresultatet på måndag!
Idag har Flipen vila och jag passar på att gymma med pappa på jobbet. Nu väntar ytterligare två veckor prao varav en i Luleå nästa vecka. Då kommer Flip få några lugnare dagar hemma och sedan kör vi igen!

  • 208 readers

Likes

Comments

Denna övning var faktiskt riktigt rolig och väldigt nyttig. Vi började med att rida på de tre hindren från A till C, alltså bara rakt över. Då varierade vi mellan fyra, tre och fem galoppsprång. Där fick han både samla sig och länga sig. (Det har verkligen blivit bättre och jag har mycket mer koll på galoppen). Dessutom övade vi på att han skulle vara helt rakriktad. Han har tendens att slänga ut med bakdelen när det blir jobbigt så jag fick kämpa och parera upp för att han skulle vara helt rak.
Sedan så red jag volter mellan varje "hinder". Först en volt till höger, sedan en volt till vänster och så bytte vi. Här jobbade jag med att få runda volter och att han inte skulle spåra genom hela volten. Detta var också lite vingligt i början men efter lite jobb så lyckades vi få till det riktigt bra!

  • 251 readers

Likes

Comments

Åh äntligen en till fantastisk Hoppträning! Hur det än går på hoppträningarna för Tomas har jag alltid med mig något nytt och vi utvecklas hela tiden. Denna gång fick vi verkligen öva på att rida i rätt tempo - det tempo som krävs för att vi ska klara av de större banorna. När tempot och galoppen är perfekt så blir sprången obeskrivligt bra och helt fantastiska.
Vi tränade också på trekombination vilket vi blir säkrare och säkrare på. Dessutom några svåra vägar som verkligen krävde noggrannhet för att man skulle komma rätt. Mycket lärorik träning!

  • 298 readers

Likes

Comments

I Söndags var vi och hopptränade, dock inte i Upplands Väsby som planerat då det blev ändrade planer. Istället hopptränade vi i ridhuset nära oss men det fungerade lika bra.

Denna gång tränade vi på längdhinder ur sväng och på rakt spår. Det var en oxer ur sväng och en trippelbarr längs med långsidan. Flip var jättefin och väldigt pigg under passet. Vi fick öva på att sitta kvar och vänta och att jag inte skulle trycka av honom för långt innan hindret. Bra träning och så nöjd med Flip!

Bjuder på en video med busig Flip❤

  • 338 readers

Likes

Comments

Åh längtar så himla mycket efter vår gård nu! Alltså det är sjukt. Att se dessa bilder får mig typ att spricka. Ska bli så kul!!!!

Likes

Comments

Söndag:

Hoppträning i Upplands-Väsby, lydnadshoppning på medellinjen (inlägg kommer på onsdagen).

Måndag:

Uteritt i skogen, ett lugnare joggingpass 40-45min efter gårdagens hårda pass.

Tisdag:

Dressyr och markarbetsövning i ridhuset (inlägg kommer på fredagen) med mamma.

Onsdag:

Uteritt med, om underlaget tillåter, galoppjobb 50min. Annars blir det vad underlaget fungerar för. Kan bli klättring, galoppjobb eller bara trav, just nu kan man inte göra så mycket åt det tyvärr...

Torsdag:

Vilodag för Flip.

Fredag:

Hoppträning första dagen för Tomas (inlägg kommer nästa måndag).

Lördag:

Hoppträning andra dagen för Tomas (inlägg kommer nästa onsdag).

Söndag:

Lugn uteritt med jogging och skritt efter två-dagars hårt jobb.

Likes

Comments

Snart är det dags för vår första tävling så jag tänkte passa på och göra en TB från vår (näst) första tävling förra året. Det var även den tävlingen vi gjorde vår tävlingsdebut i LA. Känns som om vi har utvecklats så mycket på denna riden. Kan tävlingarna bara dra igång nu?!

  • 426 readers

Likes

Comments