Igår jobbade jag Flip på banan och det var lite tufft. Han har fått gå väldigt lugnt i veckan och var lite stretig och inte så mjuk till en början. Vi jobbade både med små hinder på volt till en början vilket gjorde att han blev mycket mjukare. Jag jobbade mycket samlad galopp så att han jobbade med bakbenen och fick trycka ifrån på hindret.

Sedan red vi på linje med en stor volt på mitten. Där låg fokuset mest på att få honom i bra galopp och dessutom vara i balans. Både att han landar och rider an mot nästa i balans. Desto längre passet gick desto bättre kändes Flip och Tillslut var jag riktigt nöjd!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Tack till alla som läser och följer min blogg. Tack till er som gillar och kommenterar! Nu ligger vi etta i Stockholm under kategorin häst och ridsport vilket känns så himla kul!!
Om det är något speciellt ni vill se mer av eller liknande så skriv gärna!

Likes

Comments

Vilka dagar! I lördags red vi LA där det egentligen gick bra men vi fick ett stopp där vi låg fel på en distans, jag var nöjd men det kändes lite surt. Vi taggade om till andra klassen vilket var en MSVB A:0. Där nollade vi vår första MSVB och dessutom vann vi!! Är så himla nöjd och hade så bra känsla under ritten. Där fick jag också mitt första gehäng någonsin och så fick vi ett jättefint fleecetäcke!❤️

Dag två, vilket är idag, red vi en MSVB A:1a vilket var kval till Folksam Ponny Cup och SM-kvalomgång. Vi red och lyckades nolla även denna klass!! Bästa hästen. Vi blev tvåa i klassen och även i inverkansklassen vilket betyder att vi är SM-inverkan kvalade och även SM-kvalade! ❤️

Vilken helg!!! Helt galet! Förutom att vi haft superesultat har jag också fått umgås med alla fina kompisar och familj! Så tacksam och glad🦄💗🎉

Lägger ut filmer senare i veckan!

Likes

Comments

Igår var det ett riktigt jobbigt men bra pass! Vi jobbade först mycket dressyr med både förvänd galopp, bakdelsvändningar och att flytta bakdelen för skänkeln. Egentligen alla mina svårigheter haha! För oss var det tufft och vi fick kämpa på som bara den. Det finns mycket mer att öva på men det kan ju bara bli bättre!

Sedan hoppade vi en övning där vi fick träna på att landa rätt galopp, galoppera på och hitta vägen mellan två hinder. Bra för mig som verkligen behöver mycket galopp nu när vi dessutom har kommit ut!

Träningen avslutades med en bana och sedan några varv i en trekombination! Det var en bra och rolig träning och jag tar med mig mycket markarbetsjobb att öva på hemma!

En liten snutt från banan!

Likes

Comments

Åh jag hade en så himla bra kväll igår! Flip vilade eftersom att jag spenderad 7h vid stora scenen i väntan på Hov1!! Vi fick så bra platser precis vid scenen och det var värt varenda liten sekund av väntan. Det var helt otroligt härlig stämning i publiken då vi alla sjöng med, de sprutade konfetti och sköt fyrverkerier!! De var en fantastisk show med massa gråt från min sida haha🙄😅


Men nu behöver jag hjälp, jag säljer en biljett till Ariana Grande på måndag! Vet ni någon eller om ni själv vill hitta biljett så klicka HÄR

Tack alla för bästa sällskapet igår!! Mer filmer finns på min instagram😍💌💌

Likes

Comments

Wow vilken superdag det blev på Sundbyholm i söndags. Det gick verkligen över förväntan i båda klasserna!
För det första vill jag bara säga hur glad jag är över att jag fick rida på Sundbyholm. Det var så himla stort och fint där, banorna var fina, hindren var fina och funktionärerna var så hjälpsamma. Tack för en väl anordnad tävling!

I LA vilket var en A:0 så satsade jag på att rida lite snabbare vägar för lyckas få till en bra tid. Han stod emot lite till en början men det lossnade och vi raceade igenom banan - felfritt!! Dessutom gick vi upp i ledning och lyckades hålla ledningen resten av klassen. Jag blev så chockad och glad över vår vinst, bästa häst!!!

Efter prisutdelningen i LA sprang vi direkt vidare till andra banan där bangången för MSVB var. Banan var svår och utmanande men verkade väldigt rolig. Jag hade inställningen att vi skulle ta oss över sista hindret och samla erfarenhet i MSVB vilket vi gjorde! Vi tog oss igenom med ett stopp på näst sista hindret. Där blev det lite stressat och viljan att ta sig runt felfritt tog över litegrann kanske haha. Resten av banan gick jättebra och jag är så nöjd över att vi tog oss runt vår andra MSVB med endast fyra fel på den svåra banan!!

Tack Jenny för den fina bilden😍😍

Likes

Comments

Nu är vi och Flip lastade och klara. Allting är putsat och packat (förhoppningsvis haha) och vi beger oss mot Sundbyholm!
Vi rider först LA A:0 på lilla banan och lite senare rider vi MSVB på stora banan. Hoppas allt sitter idag så vi får visa vad vi går för❤️

Likes

Comments

Idag har jag Stella varit hela eftermiddagen i stallet vilket har varit så mysigt. Dock så var vädret helt galet. Ena sekunden var de strålande sol medan den andra sekunden var det hagel. Det var verkligen galet och det gjorde jätteont för mig som var utomhus och fixade i hagen?!
Vi fixade bland våra grejer, putsade, städade och sopade hur länge som helst. Eftersom jag putsade nästan all utrustning blir det mindre jobb på fredag då jag ska fixa inför Sundbyholm!!
Jag missade anmälningstiden för Sundbyholm så vi stod på reserv och trodde aldrig att vi skulle komma in. Men tillslut så gjorde vi det?? Jag kom dessutom både in i LA och MSVB så det är ju hur bra som helst. Ska bli så kul att få tävla på Sundbyholms fina bana!

Likes

Comments

Idag ska bli en så himla bra dag. Nu är jag i stallet och ska rida lite dressyr på banan. Vi ska öva mycket på att flytta bakdelen, ha kontroll och bakbensaktivitet. Sedan ska jag dra hem fort och duscha för att vid lunch drar vi till Gröna Lund! Min fina kompis Liv har bjudit med mig att få följa dit idag vilket ska bli jättekul!!
När vi kommer hem senare ska hela familjen åka på fest vilket också ska bli så kul. Det ser dessutom ut att bli fint väder så det finns inget att klaga på.

Likes

Comments

Igår kväll så var vi ute och red i regnet vilket faktiskt gick väldigt bra. Detta aprilväder är helt knäppt. Man vet verkligen aldrig vad man ska förvänta sig om vädret?
Vi började med en liten uteritt och sedan så jobbade vi lite på banan. Vi hoppade över några sockerbitar, utan bom, för kuls skull egentligen. Ville jobba lite på volt och istället för att ställa upp sockerbitar med bommar ställde jag bara sockerbitar. Flip tyckte det var helt normalt och snurrade på som vanligt, tänkte ju kanske göra det lite tittigt men lyckades ej haha.
Vi hoppade även en travbom till ett litet hinder som lite styrkehoppning vilket gick väldigt bra!

Idag hoppas vi på bättre väder så vår uteritt blir lite mindre blöt denna dag haha!

Likes

Comments