Det är ljust ute, morgonljus. Och kroppen känns som den gör när man vaknar tidigt och reser någonstans. Seg och dimmig och lite ont i huvudet.

Vi är påväg iallafall, jag, Mira och Vilma. Mot Sundsvall för att byta tåg där och det känns bra med en dag såhär. Jag känner mig lugn och stilla och okej med närvaron. Tänk att vi egentligen skulle på konsert på måndag? Känns jättekonstigt och lite tråkigt men mer att se fram emot också.

Det är bra med bra känslor i sig och bra att skriva ner när man känner dem. Jag är vanligtvis bättre på att känna och komma ihåg dåliga känslor men just nu mår jag fint och enkelt och känner mig bra i mig själv. Det är skönt att känna att man inte behöver bevisa sig själv eller behöva försöka bli omtyckt utan bara hålla mig till det jag vill.

Tågåkandet får innehålla: dricka mycket vatten och äta mycket godis. Läsa Tripprapporter. Kanske skriva svenska eller gymnasiearbete. Sova i omgångar. Lyssna på Stockholmslistan.
Ha en fin lördag, kram!

Likes

Comments

Livet idag:
Låtsas varit produktiv men ljuger mest för mig själv. Mina problem rinner av mig. Inte egentligen för problemen ligger så jävla täta men det är faktiskt fredag så orkar faktiskt inte.
Gjort en spellista för Stockholm. Mest Childish Gambibo. Lyssna på That Power. Mest på när han pratar i slutet. Fick någon känsloattack igår pga det.
Sovit i lägenheten på högar av kläder pga är dålig på att packa. Åkte hem med mamma, ätit pizza och glass (fredag liksom) och sitter på badrumsgolvet nu, hel och ren. Tänker kolla på Riverdale och packa klart och sova.

Pratat med mamma och pappa om livet efter skolan. Får jag jobb i Stockholm till hösten så kommer jag kunna flytta och det är allt jag vill. Måste hitta fler jobb att söka.
Tåg imorgon. Med suddigt utanför och Sverige och skog och tillslut stad. Alltså! Finns ingenting ingenting bättre än att komma till en stad. Vare sig det är med tåg till Stockholm eller med flygplan sent på kvällen eller bil igenom, den känslan och riktig stad är det bästa som finns. Det känns i mig. Lite töntigt? Men wow. Är så lättpåverkad men tänker att det nog är okej.

Det är kallt ute och jag tycker om att duscha länge, i riktigt varmt vatten. Tappar bort varenda tanke och lever nya liv.
Jag kan aldrig lyssna på en enda låt utan att dansa i huvudet. Jag sköljer mig med kallt vatten. Vill ha dimmiga kvällar igen. Kanske med känsla. Men mest dans. Mest med snurrighet och tankar på kärlek fast inte riktig kärlek utan sånt som går över när man somnar. Fast idag är jag trött och somnar i ett flickigt rum utan snurrighet. Helt okej ändå.

Likes

Comments

någon gång varje dag gör det jätteont.
jag borde bara gå hem igen, stänga in mig.
mitt huvud är kvavt, jag behöver värme för att fungera överleva
men utanför är det snö innanför jackan, innanför mig.

är rädd för:
eld. eller att det ska brinna. sånt är så jävla läskigt.
hajar. och krokodiler. vet att det är liten chans att bli uppäten av en haj men de är läskigare än bilar eller sjukdomar.
gymnasiearbetet.
lite höjdrädd är väl alla?
män. särskilt de som aldrig lyssnar eller med för mycket makt. fan ni kommer sätta eld på hela världen FATTAR NI INTE DET
att prata inför folk. störigastee


äh, allt du behöver göra är att finnas med snälla ord och händer lite överallt, i några minuter och sedan aldrig igen. äh, du behöver inte försöka eller skriva eller anstränga dig. äh.

ingen gillar en trasig. man ser så svag ut. jag är trasig ändå för sån e jag och sånt går ju inte bara över heller!! även om ingen gillar en trasig. sånt går faktist inte bara över. FATTAR NI INTE DET

ibland känns det jobbigt att du är som du är för jag vet inte hur du är och jag vet inte om jag låtsas att du är. ibland känns det inte jobbigt och då vill jag vända ut och in på mig själv. ibland vill jag att du ska lämna mig huvud min kropp mina lungor mina händer ifred och sedan kommer jag ihåg att du redan gör det. ibland tänker jag på dig när jag ska sova. ibland tänker jag att jag vill. spelar väl fan inte någon roll vad jag vill för jag vet vad som är rätt och det enda som är rätt för mig är varmt väder och bra ord i bra böcker och inte människor som bara vrider mig om igen. fast sedan minns jag också att jag verkar tycka om att ha ont. ibland vet jag inte vad jag vill. oftast vet jag inte vad jag vill.

gråter:
fina reklamfilmer
i fjärde HP boken när cedric dör.
i femte HP boken när Sirius dör (döda mig)
i sjätte HP boken när Dumbledore dör
i sjunde HP boken när typ alla dör
till ostiga how i met your mother avsnitt
av ångest
av stress
av gymnasiearbetet
av ledsenhet som liksom förgiftar hela mig
i sista sagan om ringen filmen när allt löser sig
när jag inbillar mig att jag är olyckligt kär och lyssnar på little jinder
till Me av The 1975


Likes

Comments

Under morgnar med ond kropp och tungt huvud och ledsenhet i magen bör man komma ihåg:

Sol och hav och varm sand under en varm kropp.
Flygplansåkande (dock dåligt för miljön </3)
Bra böcker och kvällar med att inte kunna sluta läsa.
Choklad av alla slag.
Citrusfrukter av alla slag.
Nytvättade lakan mot ren hud.
Bra filmer som får en att känna något. Typ mest panikkänslor ang att de är så bra. (Leon, Gone Girl, Donnie Darko, The Dark Knight, Juno)
Vår och bar asfalt.
Kreativa idéer och känslan av produktivitet och uttryck. Sånt e najs.

Osv. Ha en bra torsdag, imorgon är det fredag!! Och på lördag åker vi till Stockholm. Bra bra bra.

Likes

Comments

Det kommer hända igen. Inte lika ofta längre, men det går inte över. Jag kan den här ångesten utantill. Den är välbekant. Det slutar aldrig.

Det är konstigt att jag kan må så dåligt av det som får mig att må som bäst, det som gör mig till mig. Det är konstigt att bli kvävd på det här sättet. En välbekant ångest. Gråta under dans. Det går nog inte över.

Det är inte prestationsångest. Jag blir bara så äcklad av mig själv. Ser mig själv i spegeln och jag vill dö dö dö, det går inte. Det känns längs med armarna. I magen, upp mot lungorna, i hjärtat. Det vrider sig i mig, växer sig större, tar över mig. Inte prestationsångest. Självhat, besvikelse och sekundsnabb avsky och det går inte över, det finns alltid där. Det sticker i mig. Tills jag sitter på golvet på toaletten och dör om och om igen för det går aldrig över, jag kommer aldrig andas igen.

Efteråt ligger ångesten så jävla tät, det går inte att se. Jag har gråt precis bakom ögonlocken och jag vill ändå dansa men jag kommer dö igen och ingenting i mig orkar känna. Jag får dåligt samvete för andra kämpar mer och jag är svag. Hur många gånger har de sett det hända? Att jag tappar allt och går ut ut salen med ingen luft kvar och händer som krampaktigt skakar, stänger, öppnar. Det går inte över. Det kommer fortsätta skölja över mig.

Jag har fina människor omkring mig. Som kramar och följer efter med vattenflaskor, som inte har något emot att jag snorar på deras tröjor eller att jag aldrig kan bli hel. Som erbjuder sovplats och påminner mig om att äta. Som säger att det kommer bli bättre i kramen. Jag har så fina människor.

Åkte bil med Ella, följde med henne när hon handlade och kunde bara försöka skaka av mig det som liksom knyter fast i sig. Fick skjuts hem. Det känns bättre om någon dag. Imorgon ska jag ta mig igenom en tävlingsdans och jag orkar inte ha ångest. Huvudsaken är att man överlever. Nu ska jag dricka te, duscha, sova. Ta hand om er.

Likes

Comments

Jag drömmer så konstigt/jobbigt/jävligt. Typ allt som gör ont tar form när jag somnar. Exempel: åka till LA och sakna sakna. Prata med någon jag inte pratar med längre och bara känna saker som inte känns fast de känns. Köra bil och vara livrädd. Bråk om viktiga saker. Skolidrotten!!! Trodde aldrig jag skulle behöva uppleva fotboll igen men jo, mitt huvud och mitt undermedvetna hatar nog mig.

Onsdag. Sovmorgon till kvart i elva och jag borde kliva upp nu. Ska hinna duscha och städa helst för just nu är jag och lägenheten på samma nivå av äckelhet.

Det är så konstigt att vissa tankar inte försvinner. Hur länge man än tänkt på något annat så kommer de tillbaka eller så är de bara alltid där. Förstör lite. Skaver lite. Försöker lura mig.

Idag får se ut såhär:
Dusch, tvätta bort allt konstigt som jag drömt om. Äta grape och lyssna på Lana. Städa diska gå ut med äckliga sopor (mina sämsta vanor är att jag lämnar sopor i hallen och aldrig diskar på en gång). Dricka citronvatten, läsa, vara fin.
Gå i skola och stanna kvar under gymnasiearbetet. Få något gjort kanske?
Åka hem, försöka laga något, dansa sönder, åka hem, sova. Härligt. Puss på er.

Likes

Comments

Jag mår illa så ligger med varmvattenflaska på magen och dricker kallt vatten och andas långsamt. Borde plugga eller städa men jag orkar inte vill inte, måsten är så tråkigt att jag dör. Jag borde också gå och handla. Men sängen är skönare och jag mår alldeles för illa för att röra mig just nu.

Det är redan vecka 8, borde vara mer stressad ang allt men orkar typ inte det heller. Idag är det alltså 108 dagar tills vi tar studenten. Jag längtar till majkvällar då jag inte ens vet vad problem eller stress betyder.
Varit på mässa angående livet efter gymnasiet. Känner mig högst ointresserad av vartenda universitet som finns, plugga vidare finns inte ens i mitt huvud just nu så tänker inte tänka på det. Men fick klappa världens finaste hund (!!!), sno godis och lyssna på föreläsning med Cleo. Och slapp skolan så hallå ganska bra dag ändå.

Funderar på saker vi kan göra i Stockholm också. Tänker googla gratisgrejer. Och även om jag är pank så vill jag helst köpa:
En see through body elr tröja. Svart!
Bodybutter/lotion. Helst en skrubb också.
En ny foundation. Och en såndär sponge! Ni vet.
Hitta fina omaka ringar! Typ stora och guldiga. Tänk maffiadude, sånna ringar.
Helst en fin collegetröja men lets be real jag är verkligen pank.

Ska dansa ikväll som vanligt, dricka mycket vatten, borde boka körlektion och läsa mer.

Likes

Comments

Gick hem från dans. Lyssnade på hög musik som man vill springa till. Tävlingsdiscomusiken. Puls. Hela jag går på högvarv känns det som? Dansade när jag kom hem också, det är så härligt. Är antagligen tjatig men älskar dansen så mycket?
Duschad ren hel. Sitter i sängen och har huvudet på snabbaste, kroppen som långsammast. Skriver i en gammal bok som bara skrivs i ibland.


20 januari.
Svårt att stänga av, svårt att slappna av. Kväll nu, jag är trött men kan inte stänga av. Det är nu jag mår som bäst, finns, trivs, existerar. Mycket runt omkring, det händer saker, den tysta stunden under en kväll med en ren och trött kropp och att vilja mer.
Just nu vill jag inte pausa eller sova för länge. Det känns i händerna, i armarna. Jag vill fortsätta, röra, dansa, gå upp på morgonen, planera och ta hand om, finnas. Testar gränser och blir helt utmattad, står på kanten och livet känns, det känns att jag lever, jag lever faktiskt. Jag lever även om det är februari och även om jag är här, livet lever jag lever det är så härligt att må såhär. Hela kroppen, hela jag, jag når brinner somnar bränner lever lever lever.

Likes

Comments

Rihanna fyller år så jag tänker lyssna på Anti och gråta över att jag inte är henne. Ni vet.

Jag sitter på bussen nu påväg till dans, det är mörkt (typ iallafall) och det känns nästan som december igen. Vad hände med solen? Och värme? Bar asfalt? Vill bara ha vår nu. Orkar inte med kalla händer och halka och sörja och misär längre, jag hatar vinter.

Det ska bli skönt att dansa idag, missat tre måndagar i rad och jag vill bara komma in i rutin och hinna ikapp, få upp känslan och pulsen och komma in i det igen, på riktigt.

Det känns som något annat har släppt, iallafall lite. Något som skavt och irriterat och gjort ont, det mesta går över och ibland kan det fortfarande kännas men inte ihärdigt. Liksom. Snart börjar våren i trean på riktigt och det är en sista tid som börjar, det känns så bra så bra så bra.
Det är som att man är ledsen egentligen men man orkar inte heller vara det. Orkar inte liksom ge efter åt ledsenheten? Så då gör man annat och låtsas som annat och sedan är man inte lika ledsen längre. Det är inte heller riktigt så enkelt. Men man kan låtsas?


Likes

Comments

Jag är så trött, hela jag känns avdomnad och död nästan. Kroppen känns använd och det är skönt att känna.

Tränade från typ två till fyra, med eleven years och tävlingsdansen. Orkar väldigt lite så måste försöka bli något mer tränad inför tävlingen om två veckor. Min plan är att dansa min dans + paren typ 5 gånger varje dag i riktigt tempo. Borde börja springa igen också. Hörde en låt som jag sprang till våren i ettan, då jag seriöst sprang hem från DH efter träningar? Tänker börja med det igen. Försvinn halka försvinn.

Sitter hemma nu, på badrumsgolvet och med ansiktsmask. Gör fotövningar för har också bestämt mig för att få en finare pointe. Oj danstermer, undrar om någon bryr sig? Äh. Har iallafall träningsvärk i mina fotleder så det kanske hjälper.

Jag hade hursomhelst tänkt gå och lägga mig, kanske kolla någon serie men annars sova. Är så så trött. En sista jobbig vecka. Men det borde väl gå. Har skrivit en februaripepp lista också i mina mobilanteckningar! Ser ut såhär:


Februaripeppen ✨🌿✨

Träna träna. Börja springa igen. Dansa mycket.
Minska instagram/telefonanvändande, kompis du är så beroende !
Ät mycket frukt och drick mycket vatten.
Ät mer riktig mat. Köp ägg, linser, grönsaker, bönor och sånt som tydligen är bra för en.
Ta hand om kroppen, ansiktet och håret. Sov i fläta, använd hårolja. Köp skrubb och kräm. Tvätta ansiktet.
Träna hopp och piruetter VARJE DAG.
Ha bra kläder som är bekväma och som mig.
Stretcha lite varje morgon eller kväll. Kanske båda??
Håll städat i lägenheten, det är skönt.
Lyssna på Lana, Frank, Solange, Childish Gambino, Jamie XX etc.
Sov minst 8 h (kommer detta någonsin hända?)
Gör klart saker. Skratta med kompisar. Skriv under kvällar. Dansa ännu mer.

Likes

Comments