View tracker

Hej hallå!

För ett arbete i engelskan har jag igen gråtit till Gaycation. Och känner att jag måste skriva av mig.

Först, kolla på det. Tänker antagligen aldrig sluta tjata, kolla på Gaycation. En helt jäkla utmärkt dokumentärserie som visar hur HBTQ+ samhället ser ut på olika platser i världen och skillnaderna mellan dessa platser. Det förespråkas kärlek, sexuell befrielse, att stå upp för varandra, att ta diskussionen. Serien visar övriga familjeband och olika sätt att uttrycka sig som HBTQ+. Sedan visar serien även våldet, förtrycket, hårda ord och hur kampen måste fortsätta.

För övrigt, jag har lärt mig mer om sexualitet, fördomarna och hur HBTQ+ ser ut i världen via den serien, internet och instagram än jag någonsin lärt mig i skolan. DÄRFÖR är det viktigt. För det pratas inte om i skolan.
Sexualkunskapen är ett skämt och alldeles för exkluderande och heteronormativ. Hur ska fördomar försvinna om vi inte får lära oss om olika sexualiteter DÄR VI SKA LÄRA OSS? Det pratas inte om transsexualitet. Det pratas inte om sex mellan bara tjejer eller mellan bara killar. Det pratas inte om hur man kan komma ut, eller hur man kan prata med sina föräldrar om det eller på något sätt att man inte behöver följa heteronormen.

Sexualkunskapen består av tecknade filmer och generade lärare. Samhällskunskapsämnen innehåller samhällsekonomi och att jag ska kunna något om EU men ingenting om att 40 % av den hemlösa ungdomen i LA identifierar sig med HBTQ+ eller att den mest utsatta personen USA är den svarta transsexuella kvinnan?
Jag vet att det finns en läroplan men jag bryr mig faktiskt inte. Det måste börja förändras och prioriteras om vad vi ska lära oss om i skolan. Utan att något viktigt utesluts. Då bland annat samhällsekonomin och EU, hur tråkigt jag än tycker att det är.
(Ett annat exempel är hur vissa skolor i Sverige har börjat med övningar ifall en skolskjutning/annan attack skulle ske men vi pratar fortfarande inte om självmord eller psykisk ohälsa. GISSA VAD SOM DÖDAR FLEST UNGDOMAR I SVERIGE? Vart ligger prioriteringarna?)

En annan sidenote är att jag inte identifierar mig som hetero/straight. Jag ser det inte som en stor grej eller att jag på något sätt kommer ut med det eftersom jag tekniskt sätt aldrig heller sagt att jag är hetero. Det är också ett privilegium jag har som svensk ändå. Våld, hot, förföljelse och förtryck förekommer absolut mot HBTQ+ samhället här i Sverige och är ett stort problem men jag vet att jag har vänner och släkt och skolkamrater som verkligen inte bryr sig om heteronormen och vad folk identifierar sig som. Det är ingen stor grej vilket gör att det inte heller är stort för mig. Det bara är som det är.

MEN vi är långt ifrån klara. Homofobi och transfobi är extremt vanligt och också normaliserat. Jag är så trött på det heteronormativa samhället! Jag är trött på att utbudet av filmer och böcker inom genren inte finns, trött på att skådespelare som identifierar sig med HBTQ+ inte syns, trött på att transsexuella har svårt att få boende och jobb, trött på okunnighet, trött att samkönat äktenskap fortfarande är olagligt i så många länder, trött bara.

Så gör mig en tjänst, googla, kolla på Gaycation, hitta bra instagrams att följa som utbildar om HBTQ+, hitta poddar, vad som helst. Det är viktigt och intressant och kul och spännande! Lära sig mer om HBTQ+ är att hjälpa. Knowledge is power, ba så ni vet.

Det om det, klart slut, puss!


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Det är andra advent och jag fortsätter drömma jätteverkliga drömmar. Och lite obehagliga. Kan ha att göra med att jag läste När Lammen Tystnar till 01.30 och fick sjukaste hjärtklappningen av det.

Har hursomhelst spenderat morgonen/förmiddagen i soffan, druckit julte, ätit grape och kollat på Arthur Christmas. Ett tappert försök till julkänsla. Den är bra ändå, tecknat och rolig och väldigt julig.

Känner mig annars konstigt ångestfylld och lite rastlös. Tror det har att göra med att jag har skolarbete som borde göras men som jag bara inte orkar ta tag i. MEN ska försöka ta tag i lite idag så kanske det iallafall känns bättre. Och ska beställa en julklapp.

Apropå det, just nu och inför jul vill jag ha följande:

En blå och/eller mörkgrön collegetröja. Ett par Adidas Gazelle. Böckerna Tingen av Georges Perec, The Art Of Spirited Away, Män som hatar kvinnor. En vit skjorta. Nya docs. Pengar till tatuering. En resa till Sydamerika (helst bara en enkelresa). Ett par Birkenstocks. Listan är ganska lång, iallafall på kylskåpet när man jämför med att mamma, pappa och Lisa önskar sig en varsin sak som skrivits ner på samma kom-ihåg lapp. Äsch.

Ha en fin söndag, puss!

Likes

Comments

View tracker

Dricker varmt citronvatten och läser min bok. Snart utläst.

Jag har hjälpt farmor och mamma på stan idag plus fick fika på törners vilket var mysigt. Inte alltid man spenderar så mycket tid med farmor, så det var härligt. Plus så älskar jag hur otroligt klädkräsen hon är och är SAVAGE i klädbutiker. Kulkul.
På vägen hem somnade jag i baksätet precis som när man var liten och jag har jättesvårt att skilja på vad som är verkligt och inte. Speciellt idag.

Har ätit tacos, sovit på soffan, frusit ihjäl. Känner mig tom fast inte deppigt. Tom i huvudet och har inte så mycket idéer. Typ. Eller typ nyvaken bara.

Tänker att jag är nog lite överdramatisk. Eller inte det heller. Men tror jag läst för mycket när jag var liten och sett för mycket filmer, blivit för påverkad av hur saker ska vara. Det är som att vara kräsen, nästan. Höga förväntningar igen. Jag kanske bara har fel uppfattning om folk.
Sedan så vet jag ingenting om mig själv. Jag har ingen aning om vad jag vill. Som att jag lurar mig själv, går det ens? Eller inbillar jag mig om det också?

Jag dricker någonting som bränner i halsen, blir varm ner över armarna. Jag undrar vad 2017 kommer bli. Jag blir nere ÖVER NÅGOT SOM JAG VET ATT JAG INTE BRYR MIG OM. Eller nej, inte ens nere. Bara liksom mitt bekräftelsebehov.

Likes

Comments

Lördagsmorgon och det ser typ ut som att det är sol ute. Som Mira sa igår, typ första gången man ser solen sedan september och det är lite så det känns.
Jag är i lägenheten, sitter i sängen under mina tre täcken och dricker chaite. Är täppt i näsan och hes och trött men mår annars ganska bra. Ändå. Har drömt konstigt och mycket och verkligt.

Igår var vi ut iallafall, ett litet gäng på sju förade hos Moa. Mycket mycket trevligt. Det snöade ute och det känns nu som om jag inte riktigt visste vad jag ville med hela kvällen. Det var okejkul på krogen men blev dödstrött och då var jag bara det. Mycket folk man kände och tror mest förväntningarna var högre. Jag, Mira, Hanna och AK gick på Sibylla vid ett, åt pommes och pratade lite om livet och lite om det som suger i livet. Vi försökte rädda någon som självdog pga alkohol också men han var mest bara rude. Åt pommes, träffade några från klassen, pratade mer om livet, fick snö i håret och innanför jackan på väg till bussen. Åkte buss hem och var lika dödstrött och lyssnade på Faye. Allt som huvudet klarade av. Skrev i mobilanteckningarna om saker som aldrig försvinner och jag fattar inte varför.

Idag ska jag hem och äta ingefära. Ha en finfin lördag, puss

Likes

Comments

Mina bästa jeans är lagade, shoutout till mamma. Är fast i boken och jag älskar när jag får igång mitt läsande igen, nästan som att vara sig själv. Åt sirapspannkakor med banan till middag. Druckit varmt citronvatten med tons av ingefära (ingefära är mitt bästa). Älskar alla bilder från VSFS2016, women are MAGIC. Och blir träningsmotiverad så när jag är 100 % frisk ska jag ta tag i träning som är snäll mot höfterna. Duschat varmt. Har typ sovmorgon imorgon. Ska typ ut imorgon om jag mår bra. Ska typ kanske träffa någon trevlig.

December ska vara bättre än november. Mörka morgnar med tända ljus och varma täcken. Lyssna på Faye, The Killers och Coldplay. Ha mjuka kläder. Om exakt tre veckor och höstterminen (typ) över. Om exakt tre veckor är min syster hemma. Mina julklappar ska vara klara och vi ska baka julgodis. December blir bättre än november.

Likes

Comments

Saker jag lärt mig om mig själv i sällskap av någon jag inte är van vid

Jag är tankspridd och glömmer bort vad folk säger till mig. Speciellt om jag är nervig.
Jag svär så jäkla mycket.
Jag är så bitter och låter så neggo, helt gäälet faktiskt
Jag avslutar typ varje mening med fyfan elr gud.
Är riksdålig på att kolla folk i ögonen.
Är riksdålig på att komma på saker att säga

Jag hatar skolan! There! Hinner gå en dag innan jag inser att det plötsligt är mycket som ska vara klart innan jul. (Note to self: Om filmlärare jobbar imorgon, hitta honom och låna kamera!!)

Min hals är fortfarande svullen och mitt huvud tungt men har ändå lite energi. Övrig energi som jag inte tänker lägga på skolan. Har handlat en julklapp! Köpt dragkedja till mina pajade jeans! Lyckats tappa busskortet! Classic Tove.

Äsch. Jag ska köpa ingefära och en chokladkalender. Försöka tänka positivt. Läsa min läskiga bok och lägga till låtar på listan. Tänka på fina saker. Puss.

Likes

Comments

Idag har jag sovit, ätit grape, sovit lite till, frusit, skrivit taskigt om mig själv i det nya dokumentet på bussen hem, ätit choklad, haft astung och riksvidrig ångest, druckit kolsyrat vatten, läst mina bloggar.
Min ångest är lite mindre och sjukheten också. Har hittat frågor på en blogg som är min nya bästa blogg, dock död sedan augusti men jag plöjer gamla inlägg.


Vilken bok läser du nu?
Läser När Lammen Tystnar efter att Hanna pratat/tipsat om den + sista HP boken!

Vilka tre böcker tror du att du kommer läsa härnäst?
Har lånat Om du vågar så den ska jag läsa plus önskar mig Tingen av Georges Perec i julklapp och ska läsa The Cursed Child när jag läst ut HP.

Varifrån hittar du böcker du ska/vill läsa?
Tips från kompisar, bloggar eller från syrran. Har så svårt att hitta nya böcker av att bara gå runt på biblioteket.

Vilka är de författare du läser allt av?
Öh är dålig på att läsa mycket av samma författare men läst det mesta Bodil skrivit och en del sv Stephen King. Plus båda Jandy Nelsons böcker med det är ju endast två så

Hur ser din handstil ut?
Spretig. Har ganska dålig handstil, men beroende på penna så kan den vara mindre dålig och mer dålig.

Vilka är dina favoritserier topp fem?
1. Sherlock
2. Veronica Mars
3. EDIT HALLÅ TWIN PEAKS.                 

4.Game Of Thrones (måste kolla dock).       

5.Typ that 70s show? Lite sorgligt 

Äsch vet ni vad, är urusel på att kolla på serier

Vilken musik lyssnar du på när du är ledsen?
Beror på. Typ Melissa Horn, Mumford, Coldplay, Idk.

Vilken är din sorgligaste film?
Candy. Into the Wild. Blue Valentine är jobbig. Broke Back Mountain kinda hurts. Igelkotten. Rip mig.

Vilka adjektiv skulle du använda dig för att beskriva dig själv?
Blek, trött, fin.

Likes

Comments

Under täcket i sovrummet hemma. Kan typ inte tänka med feberkänsla och tyngsta huvudet i världen. Kan inte fokusera ögonen och försöker skriva en önskelista.

Har sovit på soffan, frusit om fötterna, druckit varm choklad ur disneymuggen som jag fick av Johanna och kollat på Love Actually. Sånt som är rimligt näst sista november när man inte mår så bra.

Lyssnar mest på Mockingbird med Faye just nu, mår illa och känner mig lite avdomnad. Kanske har med sjukheten att göra. Liksom ingen puls? Ingen känsel? Skyller på vintern. Och skollessheten. Känns som att det alltid låter som jag mår sämre när jag skriver! Tror inte att det är så kaosdåligt just nu. Bara november. Neutralt och kallt och jag är sjuk och då får man vara miserabel.
Innan veckan är över ska jag göra något som är bra för min karma, helst köpa en julklapp, prata med filmlärare om kamera till gymnasiearbetet, bli klar med någonting.

Håller förövrigt på att gå under av reselängtan.

Likes

Comments

Idag mår jag ytterst sämst. Febrig och jävlig. Får ont i hela kroppen när jag rör mig. Så kan det gå.
Jag är alltså hemma idag men ska till skolan på eftermiddagen för vår NATO debatt. Orkar inte skjuta på det och vill inte bli insatt i någon annan grupp, så tänkte trotsa måendet. Som vanligt. Kommer inte heller kunna dansa idag utan att dö vilket också är så jävla typiskt. Sista två veckorna innan uppvisning och kroppen lägger av totalt. Inte ens förvånad.

Fram tills debatten ska jag bara försöka att inte dö. Typ dricka chaite, äta grape, ligga still på sängen, halvsova till det som går på tv.
Usch. Äsch. Puss.

Likes

Comments

Saker man kan göra:

Gråta till Scrubs avsnitt. Vet inte vad som är fel på mig.
Hitta halstabletter som räddar mitt liv.
Allvarligt överväga att använda fjällrävenjackan pga man är så less på att frysa.
Ligga på sängen med fötterna i fönstret och lyssna på Faye och Coldplay.
Inse att röran/kaoset/dokument 2/skrivdokumentet är borta och går inte att återställa. Vara asarg över det ett tag men nu har jag börjat på ett nytt istället. Skrivit om att mitt uppmärksamhetsbehov börjar gå överstyr och att folk får vända bort blicken utan att det stör mig.
Klippa i Elle.
Få prestationsångest.
Vattna mina döda växter.
Vänta på att mamma ska skjutsa mig till DH för hon är go.

Likes

Comments