De senaste sju dagarna har vi vistats i galet härliga Cairns, och veckan kunde inte flugit förbi fortare! Vi har legat och slappat i den fina lagoonen, shoppat, dykt & snorklat i stora barriärrevet, gått på bio, varit iväg och hoppat bungy jump och framförallt ätit en massa, massa färsk frukt. Mitt i staden hittade vi en liten söt fruktmarknad som kan ha haft den godaste frukten vi ätit! Kommer förmodligen inte kunna njuta riktigt så mycket av varken mango eller ananas någonsin igen. Kort och gott så tycker vi verkligen om Cairns och känner att det är en väldigt fin plats att både fira jul på, samt avsluta vår resa på. Och trots att vi kommer sakna Australien, så känns det ändå bra att få komma hem och krama om våra nära & kära i Sverige om ett par dagar igen.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Med risk för att låta tjatiga så har vi varit iväg och sett ännu fler vattenfall. Till vårt försvar är det det den här regionen är lite känt för och vattenfallen är verkligen helt fantastiska. Den här gången var det Ellinjaa, Zilliie & Millaa Millaa Falls som stod på listan. Hela dagen lade vi på att köra omkring mellan otroliga vyer av kullar, dalar, regnskog, vattenfall och små, söta städer. Att äta färska mangos har börjat utvecklas till en del av vår dagsrutin numera, så de var självklart med på turen också. Tyvärr så var Millaa Millaa smått uttorkat så det blev få bilder på vad vi hört annars ska vara ett av de vackraste fallen i hela Australien. Men de andra två mindre och relativt okända vägde helt klart upp för det! Vid det ena lyckades vi även springa rakt in i en topless-fotografering ett (efter det ganska generat) par hade i tro om att de var de enda där.
Efter dessa tre åkte vi vidare uppåt och insåg att vi inte var långt ifrån Australiens bredaste vattenfall och kunde såklart inte missa det när vi nyss varit vid det längsta. Så en tur till Millstream Falls lyckades vi också hinna med, vilket även det var väldigt fint. En riktigt bra dag, full av vattenfall och mangos helt enkelt!

Likes

Comments

På jakt efter en bensinmack råkade vi snubbla på en riktigt fin strandremsa, som vi blev glatt överraskade att få se. Lyckades även - igen - köpa extra billiga, färska & goda mangos där.

Likes

Comments

Flygande 14000ft över havet bestämde vi oss för att kasta oss ut ur ett litet plan ner mot alla krokodiler, hajar & maneter nedanför. Och vilken upplevelse det var! Efter ca 1 minuts fritt fall fick vi glida med fallskärm genom luften med en av världens kanske vackraste utsikter. Kilometersvis med strand, öar, fält, berg och hav, hav, hav fick vi bevittna under ett par helt fantastiska minuter, följt av att få faktiskt landa på stranden! Det var verkligen något av det häftigaste vi båda gjort och om möjligt skulle vi göra det om och om igen!

Likes

Comments

För att hålla igång trenden med vattenfall så åkte vi för någon dag sen iväg till Australiens längsta "single drop waterfall" - Wallaman Falls. Det var en jättefin biltur dit, där man dock fick se upp för kor som tyckte om att hålla till både på och kring den ganska smala 100km/h-vägen som ledde upp dit. Själva vattenfallet sedan var verkligen en häftig syn! I 268m forsade vattnet ner i en liten pool omringad av berg och växtlighet. Man kunde även gå en brant 2kms hike ner dit, vilket vi tyckte verkade som en bra idé. Och trots att vägen upp gav oss endel träningsvärk så var det verkligen det. Helt klart ett ställe man inte får missa när man reser runt i Australien.

Likes

Comments

Just nu är värmen (och framförallt luftfuktigheten) stundvis ganska outhärdlig, så vi gjorde en dagsutflykt ut till Crystal Creek & Jourama Falls, där vi kunde svalka av oss i både rock pools, rock slides och ett par vattenfall. Dessutom stötte vi på ett sött litet fruktstånd där vi köpte ett par dagsfärska mangos & minibananer.

Likes

Comments

Ännu ett tips av galna infotanten tog oss till Billabong Sanctuary. Det var ett helt underbart litet zoo, där kängurur hoppade omkring fritt och man kunde stöta på nästan alla Australiens spännande djur. Vi fick hålla, klappa & mata både koalor, kängurur, wombats, casaowaries, sköldpaddor, draködlor, ormar, krokodiler och en jäkla massa fåglar. En rejält duktig Jeremy guideade oss runt parken hela dagen, och vi kunde på eftermiddagen åka därifrån halvt i extas, med många fler kunskaper om Australiens vildliv än vi väntat oss.

Likes

Comments

Lite på måfå bestämde vi oss för att stanna en dag i Townsville, som vi först bara tänkt åka igenom. Men glada är vi att vi inte gjorde det. Av en smågalen tant på infocentret fick vi massvis med bra tips om staden och vad som finns att göra runt omkring. Ett av dessa tips var att åka upp till toppen av ett berg där man kunde få en utsikt över hela området, vilket vi bestämde oss att göra. Däruppe ett par hundra meter närmre solen stekte det på rätt rejält, men som utlovat fick vi en fin utsikt så det var helt klart värt all svett vi förlorade!

Likes

Comments

Nu har vi för ett par dagar sedan kommit hem från att ha seglat runt på vackra, vackra Whitsundays. Detta kan vi utan tvekan båda två säga var höjdpunkten på vår resa hittills. Vår helt galna besättning såg till att vi fick se både delfiner & havssköldpaddor, snorkla bland fina koraller & färgglada fiskar, äta god mat, se alldeles fantastiska solnedgångar samt åka till en av världens finaste stränder. Men vad som gjorde dessa tre dagar extra bra var gruppen vi åkte med. Så himla många glada och roliga människor som vi redan får medge att vi saknar litegrann.

Likes

Comments

Efter nästan tre månader i Australien var det nu äntligen dags för oss att åka på vår första "riktiga" turistutflykt - Fraser Island. Och en bättre start kunde vi nog inte fått. Under tre dagar har vi upplevt allt vad världens största sandö har att erbjuda. Vi såg fantastiska utsikter, badade i stenpooler, åkte bil längs med havet, tvättade hår, hud & tänder med snövit sand, såg det berömda skeppsvraket, vandrade genom en öken till en sjö där små fiskar knaprade bort död hud från fötterna och träffade helt underbara människor att festa bort hela nätterna med.

Likes

Comments