Som ni ser så har jag printscreenat direkt från den duktiga fotografen Niclas. Så rolig eftermiddag men lite kall var den allt efter ett tag! Vad bilderna var till får ni se senare men inom kort då de ska visas under våren 🌿✨

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hejsan!

Jag sitter här hemma och är rätt så nöjd efter att ha deklarerat och inser att jag kommer få tillbaka lite mer än vanligt eftersom jag har varit mammaledig ganska länge. Som föräldraledig får man ju inte ut så mycket cash i månaden jämfört med när man jobbar så det blir lätt att man får pussla en hel del med ekonomin just under en period som man tänker ska vara så fin och guldkantad. Vilket den ÄR på många sätt och vis men när det i slutet utav månaden är tight så är det inte lika nice som ni kanske förstår. Jag har ju fem kids och att få det att gå runt är inte alltid så himla lätt men nu när jag börjat jobba igen så känner man sig mer eller mindre som en miljonär! Ska lägga upp ett seriöst sparkonto samt be en vän om lite hjälp med fonder/aktier som jag inte har koll på alls så jag har en rejäl buffert för det måste jag erkänna att jag aldrig har varit bra på att ha och det är ju väldigt viktigt. Vad är det folk säger? Att man ska ha 3 månadslöner sparade just in case? Eller har jag hört fel?

Anyway, för de som inte har någon buffert eller som har det knapert i slutet utav månaden har jag hört att vissa använder sig utav någon slags kontokredit där de kan gå minus på kontot och sedan betala tillbaka när lönen kommer. Är det någon utav er som testat detta? Jag själv vet att jag INTE ska ha något liknande då jag inte skulle kunna hantera den rätt. Hade ett kreditkort en gång i tiden som jag nu har klippt för jag lever alldeles för mycket för dagen eller impulsivt ibland för att kunna hantera något sådant. Hehe...bra med självinsikt ändå va? Det tog ett tag kan jag säga!

MEN att ha en kontokredit KAN ju vara bra om det krisar med något som verkligen måste måste köpas och om man inte har någon att fråga om hjälp eller att man helt enkelt inte vill fråga om hjälp. Jag tänker mest att det kan bli lätt att misssköta den?

Iaf, detta med kontokredit, en sida jag klickade mig in på var Flexlimit om ni är nyfikna på att läsa på om vad det kan vara. Det jag tänker är när jag var yngre, typ runt 18: ish och hade kontokort så kunde man övertrassera sitt kort jämt, varför var det så egentligen? Känner ni igen detta? Hände ofta när jag tankade bilen! Haha, så störigt varje gång man hade övertrasserat och inte visste om det!

Nåväl, tillräckligt ordbajsat från mig. Nu ska jag slänga mig i badet för imorgon är det jobb som gäller! Har även en rolig plåtning coming up så håll utkik efter denna nuna! ;)

Puss och kram/Slösaren Tove


Likes

Comments

Hela förmiddagen spenderades i parken & sedan har vi busat runt här hemma.
Min kära Elina ringde mig hela vägen från Australien via FaceTime & det var så fint att se henne & hennes man! Snart kommer de hem & det är typ bland det bästa man kunde få höra just nu ❣️

Nu är barnen nedbäddade & jag kikar på något program som heter "Midwives" tror jag. Kan inte sluta fascineras utav födslar & följa familjerna. Den tiden är så häftigt & magisk på så många olika sätt ❤️

Imorgon blir det jobb & barnen ska lämnas en heldag för första gången på dagis. Är lite nervös men det går nog bra! Håll tummarna!

Nattinatt!

Likes

Comments

Detta är morgonrutinen för oss här hemma på lediga dagar, ganska skön men man tröttnar ju lite på Daniel Tiger, Lilla Röda traktorn, Alfons & Nicke Nyfiken så vi försöker då och då få upp intresset för andra serier/filmer. Just nu jobbar jag på Disneyfilmerna, mest för att jag älskar dem for life & hoppas överföra detta på barnen 😄

Jag försöker även få huvudbonader att få stanna kvar på Madickens huvud då det är SÅ sött! Idag försökte jag med flickornas gamla diadem som påminner om Mimmi Piggs rosetter, lyckades ta en bild innan den åkte av❣️

På dagens schema står städning utav hamsterbur, rensa inredningstidningar, handla & ta Sienna till rg:n så hon hinner träna ordentligt på sitt program innan tävlingen. Hon är så duktig & driven, bara 8 år! Stolt mamma!

Likes

Comments

Snart börjar allvaret igen, allvaret då alla barnen är inslussade i vardagsrutinerna som innebär dagis/skola och lämnningar/hämtningar. Inom 2 veckor kommer inskolning på nytt dagis dra igång och jag skulle ljuga om jag säger att jag inte vore nervös. Madicken känns så liten för att börja redan, förmodligen eftersom det är P som varit föräldraledig med henne denna gång och inte jag, jag brukar alltid vara den som är hemma mest. Så det är nog därför som det känns så..jobbigt. Ja det känns faktiskt skitjobbigt att hon ska börja dagis. Caspian har redan kört detta en gång och kommer säkert anpassa sig. Men jag tror att jag känner mig otrygg då vi inte fick ett dagis vi önskade oss. Vi står i omvalskö men vi måste ändå börja här till det dyker upp något nytt...snälla snälla säg att detta kommer gå bra för alla och att barnen kommer stortrivas! Alla håller tummarna för oss ok? =)

Annars så inreder jag mest i mitt huvud nu då jag är ledig, rensade ur en bokhylla som jag ska sälja och har även slängt upp lite kläder barnen vuxit ur till försäljning, och i helgen kommer min syster med ett gäng kläder hon är less på så vi ska köra lite klädbytardag hon och jag. Mysigt och kul!

Helgen blir full utav födelsedagsfirande, funderar fortfarande på vad jag ska laga för mat på lördagen som är god och passar när alla samlas, tips mottages! Min äldsta fyllde 12 år idag, helt galet. Tonåring nästa år, tonåring! Lawd have mercy!


Dessa två plagg ovan klickades hem idag, en lång bombarjacka till Caspian som passar perfekt till våren då han vuxit ur sin sedan en blus till mig som jag passade på att unna mig på min namnsdag ;)

Håller ju på att rensa ur min garderob och hela lägenheten för att bara ha sånt vi behöver och sånt vi verkligen vill ha, det kommer bli så skönt när det är klart! Men när lägenheten är klar kommer vi till källaren. My god, kommer behöva hjälp utav experten Mary då! *haha*

Nu säger jag godkväll och fortsätter titta på Paranoid på netflix!

Likes

Comments

Jag älskar dem så så mycket. Om man nu kan älska skor ;)

Likes

Comments

Hejsan!

Förra helgen var jag i Vadstena med några från vår släkt som tänkte att det var dags att ses & äta gott.

Sånt borde man göra oftare då det är helt underbart att få spa:a,basta & bada samt äta gott en hel helg för att sedan krypa ned i hotellsängen & vakna till hotellfrukost!

Jag älskar hotellfrukost & denna gjorde mig inte besviken! Åh, jag vill åka iväg på liknande snart igen!

Har ni tips?

Likes

Comments

Likes

Comments

Bilder säger mer än 1000 ord eller vad säger man? :)
Trevlig visning från Jascha på deras nya produkter, de fina solglasögonen kommer sitta fint på min näsa till våren, så snygga!

Likes

Comments