Tjenis!

Kidsen går nu på dagis sen ett par veckor tillbaka & med dagisinskolning kom solen & de minsta kidsen ändrar vanor märker jag av.

Numer preppar jag alltid varsin flarra välling innan läggdags så om barnen vaknar runt 4:30 eller 05 så kan jag ge dem flaskan så de förhoppningsvis låter mig sova längre.
Annars testar jag att lägga dem hos mig i sängen men om den ena är vaken så busar han/hon tills syskonet vaknat...Åååå vad gulligt kanske ni tänker då, jajo kanske den första gången med resterande en biljon (det känns så) så är det INTE gulllgt alls. Mamma behöver SOVA.

Förr somnade jag runt senast 24 och visste att det var lugnt eftersom barnen sover så bra. Hell no. Jävla mayhem är vad det är numer.
Vaknar till x antal ggr varje natt för instoppning utav nappar eller stoppa om täcke. Sen vill de upp senast 06. Förr sovs det hela nätter och vaknades runt 7 eller senare. Detta nya dödar mig. Seriöst. Ge mig en hotellweekend & jag kommer sova skiten ur den! Frukost, en nap på det, strosa på stan, en nap på det. Middag, jo men visst, en nap på det. Zzzzzz jag är TRÖTT.

Sen om det inte vore nog med dåliga nätter, man ska vara glad & effektiv på jobbet och hinna med vänner & barnens aktiviteter samt gå på coola, roliga event & kanske någon fest hit & dit. Och så vill man ju helst se snygg ut när man gör allt detta. Puh. Tröttheten. MEN jag älskar att jobba, hänga med familjen & göra alla dessa grejer. Men då behöver morsan sömnen för att orka.

Ordbajsinlägg men alltså. Vill bara säga att jag är kaos men barnen är lovely. Jag är bara trött. Så var snälla mot mig, ge mig kärlek & säg att jag är bäst. Tack hej.

Likes

Comments

Hejsan!

Håller på att skola in barnen på nytt as we speak & detta dagiset ger mig en sån bra magkänsla! God ton mot barn & varandra har personalen & det är litet & mysigt. Känns väldigt tryggt! Att man dessutom känner en del utav personalen är ju bara en enorm trygghet i sig. Caspian har redan börjat ty sig till en fröken & stressnivån här känns på en skala från 1-10 kanske max en 4 på sin höjd & då när man ska kläs av & på & barn är ledsna. Så nöjd !

Sitter just nu i personalrummet för att se hur barnen är utan mig och än så länge går det jättebra! Inga tårar🙏🏻❣️

På fredag lämnar vi som en "vanlig" dag & åker till jobbet så det ska bli spännande! Men skillnaden på förra dagiset som det var tre uppförsbackar till & tog ganska lång tid att ta sig till och nu tar det max fem minuter. Alltså jag gråter av lycka! Haha. Åh. Äntligen något bra!

På lördag blir det dammsugning utav rytmiska gymnastik barnens stora mattor, det tar sin lilla tid! Efter det ska jag andas ut & bli ompysslad utav Vicky som precis startat egen salong där hon gör fransar och jag ska då få bli lite vårfin 🌟 Längtar!

Idag är det inskolning, jobb, basket & rytmisk gymnastik som står på schemat! Jag behöver en bil...😅

Likes

Comments

Hejsan!

Nu sitter jag i frisörstolen igen och testar något nytt! Vad får ni se senare. Håll tummarna för att det blir bra❣️🙏🏻

Likes

Comments

Lilleman här hemma har det inte lätt nu, han har varit sjuk i nästan en vecka med undantag för två dagar då han var feberfri.

Är det dagisbacillerna som slagit till nu då han & Madicken nyss blev inskolade kanske? Anyway så hoppas jag att han får bli frisk snart & gå & leka med sina vänner på dagis eftersom han hela tiden vill gå ut som han säger men han är alldeles för trött för att orka leka. De senaste dagarna har hans feber legat på 40,3 som högst. Usch...

Nu vilar barnen iaf, jag tittar på Bates Hotel som är en ny serie på Netflix, mkt bra om ni vill ha tips!
Imorgon ska jag åka på tävling med min fina S som ska tävla i rytmisk gymnastik i sin nya fina dräkt. Håll tummarna! 🙏🏻❣️

Likes

Comments

Som ni ser så har jag printscreenat direkt från den duktiga fotografen Niclas. Så rolig eftermiddag men lite kall var den allt efter ett tag! Vad bilderna var till får ni se senare men inom kort då de ska visas under våren 🌿✨

Likes

Comments

Hejsan!

Jag sitter här hemma och är rätt så nöjd efter att ha deklarerat och inser att jag kommer få tillbaka lite mer än vanligt eftersom jag har varit mammaledig ganska länge. Som föräldraledig får man ju inte ut så mycket cash i månaden jämfört med när man jobbar så det blir lätt att man får pussla en hel del med ekonomin just under en period som man tänker ska vara så fin och guldkantad. Vilket den ÄR på många sätt och vis men när det i slutet utav månaden är tight så är det inte lika nice som ni kanske förstår. Jag har ju fem kids och att få det att gå runt är inte alltid så himla lätt men nu när jag börjat jobba igen så känner man sig mer eller mindre som en miljonär! Ska lägga upp ett seriöst sparkonto samt be en vän om lite hjälp med fonder/aktier som jag inte har koll på alls så jag har en rejäl buffert för det måste jag erkänna att jag aldrig har varit bra på att ha och det är ju väldigt viktigt. Vad är det folk säger? Att man ska ha 3 månadslöner sparade just in case? Eller har jag hört fel?

Anyway, för de som inte har någon buffert eller som har det knapert i slutet utav månaden har jag hört att vissa använder sig utav någon slags kontokredit där de kan gå minus på kontot och sedan betala tillbaka när lönen kommer. Är det någon utav er som testat detta? Jag själv vet att jag INTE ska ha något liknande då jag inte skulle kunna hantera den rätt. Hade ett kreditkort en gång i tiden som jag nu har klippt för jag lever alldeles för mycket för dagen eller impulsivt ibland för att kunna hantera något sådant. Hehe...bra med självinsikt ändå va? Det tog ett tag kan jag säga!

MEN att ha en kontokredit KAN ju vara bra om det krisar med något som verkligen måste måste köpas och om man inte har någon att fråga om hjälp eller att man helt enkelt inte vill fråga om hjälp. Jag tänker mest att det kan bli lätt att misssköta den?

Iaf, detta med kontokredit, en sida jag klickade mig in på var Flexlimit om ni är nyfikna på att läsa på om vad det kan vara. Det jag tänker är när jag var yngre, typ runt 18: ish och hade kontokort så kunde man övertrassera sitt kort jämt, varför var det så egentligen? Känner ni igen detta? Hände ofta när jag tankade bilen! Haha, så störigt varje gång man hade övertrasserat och inte visste om det!

Nåväl, tillräckligt ordbajsat från mig. Nu ska jag slänga mig i badet för imorgon är det jobb som gäller! Har även en rolig plåtning coming up så håll utkik efter denna nuna! ;)

Puss och kram/Slösaren Tove


Likes

Comments

Hela förmiddagen spenderades i parken & sedan har vi busat runt här hemma.
Min kära Elina ringde mig hela vägen från Australien via FaceTime & det var så fint att se henne & hennes man! Snart kommer de hem & det är typ bland det bästa man kunde få höra just nu ❣️

Nu är barnen nedbäddade & jag kikar på något program som heter "Midwives" tror jag. Kan inte sluta fascineras utav födslar & följa familjerna. Den tiden är så häftigt & magisk på så många olika sätt ❤️

Imorgon blir det jobb & barnen ska lämnas en heldag för första gången på dagis. Är lite nervös men det går nog bra! Håll tummarna!

Nattinatt!

Likes

Comments

Detta är morgonrutinen för oss här hemma på lediga dagar, ganska skön men man tröttnar ju lite på Daniel Tiger, Lilla Röda traktorn, Alfons & Nicke Nyfiken så vi försöker då och då få upp intresset för andra serier/filmer. Just nu jobbar jag på Disneyfilmerna, mest för att jag älskar dem for life & hoppas överföra detta på barnen 😄

Jag försöker även få huvudbonader att få stanna kvar på Madickens huvud då det är SÅ sött! Idag försökte jag med flickornas gamla diadem som påminner om Mimmi Piggs rosetter, lyckades ta en bild innan den åkte av❣️

På dagens schema står städning utav hamsterbur, rensa inredningstidningar, handla & ta Sienna till rg:n så hon hinner träna ordentligt på sitt program innan tävlingen. Hon är så duktig & driven, bara 8 år! Stolt mamma!

Likes

Comments