Hej på er!!

Nu var det ett tag sedan jag skrev sist, jag har fått min permanenta familj!! Jag hade skrivit ett meddelande till Ida på EF angående visum. Jag har nämligen stängt av notiser på facebook så det kommer inte upp om någon skriver. Jag gick in för att kolla om Ida hade svarat, men istället hade jag fått ett meddelande av Cindy (min välkomstfamilj mamma). Där stod det " We have decided if you girls would like we would love to keep you both permanently for the year. What do you think?"

Jag ringde snabbt till min mamma och berättade, sedan ringde jag till Lisa (utbyteskompis) och vi pratade om det en liten stund. Jag visste inte vad jag ville, jag blev jätteglad över att dom ville ha oss permanent men jag var så inställd på att jag inte skulle bo där så det kom lite som en chock. Jag började tänka över beslutet mycket, och jag kom ihåg att Cindy skrev för några veckor sedan att för 7 år sedan hade dom haft en svensk tjej hos dom. Då fick jag stalker mode on, och skrev till henne på facebook. Felicia som hon heter tyckte att det var så roligt att jag blivit placerad där. Jag frågade henne om familjen, hur dom var, vad dom gillade att göra osv. Hon skrev att dom var väldigt loving och välkomnande. Dom bryr sig mycket om varandra och familjen, och hon trivdes riktigt bra.

Sedan såg jag även att en svensk tjej som är i Indiana nu hade träffat Cindy (eftersom hon är RC i Indiana). Då frågade jag henne vad hon tyckte om Cindy, hon skrev att hon var jättesnäll och hjälpte henne mycket när hon skulle byta värdfamilj. Då tog jag beslutet att acceptera placeringen, i vanliga fall kan man inte välja bort en familj man får men om det är med en annan utbytesstudent eller ett samkönat par så har man möjlighet till det. Nu i efterhand känns det jättebra, och jag är så taggad på att åka. Jag har inte frågat familjen om jag får skriva om dom på bloggen så jag skriver bara lite.
Cindy - Jobbar som IEC och RC på EF High School Year och har gjort det sedan 2008.
John - Jobbar som snickare (tror jag)
Ethan - Ett av deras barn som är 00:a och bor hemma (dom har två barn till som inte bor hemma)
Maddie - Den tyska utbytesstudenten som jag ska bo med.
Salem & Remy - Deras två hundar, vet inte exakt vilka raser dom är men dom är hyfsat små. Salem är vit och Remy är svart.

Förresten jag tror jag helt glömt berätta detta, men när jag fick min skola så gick jag in och (som vanligt) stalkade alla där haha. Jag började även följa några tjejer, och dom följde mig tillbaka. Senare någon vecka senare hade en av tjejerna live på instagram. Då tänkte jag " Ska jag gå in och kolla?", så nyfiken som jag är valde jag att gå in. Då var det kanske 4 stycken inne på liven så jag kunde ju inte precis gömma mig. Då säger hon:
"Är inte du den svenska tjejen som ska börja på vår skola?"
"Jo det är jag."
"OMG va roligt, jag har kollat på dina bilder och du är så fin!! Vi har aldrig haft en så fin tjej som du och inte heller någon från Sverige. Vi har bara haft massa fula konstiga killar. Jag är så exalterad på att du ska komma, jag ska visa dig allt!! Alla killar kommer tycka du är så snygg!"

Haha att hon reagerade så var jätteroligt än om hon hade ba " Åhh inte en till ", så hon och jag har snapat i snart två veckor och hon verkar jättetrevlig. Hennes pojkvän och hans kompis la till mig på snap så nu har jag 3 från min nya skola på snapchat så det är super roligt.

Detta var bara lite uppdate på hur allt går, juste jag Lisa och Hilda har gjort ett instagram konto som vi gemensamt kommer uppdatera när vi är i USA. Följ oss: tjejeriusa
Ha en bra dag!!

En bild på Auburns natur under hösten :)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hej på er!!
En del har hänt sedan sist, jag har både träffat tjejer som också ska till USA, två gånger dessutom. Det är verkligen skönt att inte känna sig ensam i allt detta. Hilda och Olivia har fått sina familjer i Minnesota och Colorado, medan Lisa fortfarande väntar.
Alla som åker med EF får en lokal "Buddie" här hemma i Sverige som är en tidigare utbytesstudent. Vår tjej heter Hanna och är 98:a. Hon och hennes ambassadör kompisar hade fixat en liten träff på LM Engströms gymnasiet här i Göteborg. Vi satt i kanske 2 1/2 timme och pratade om deras år, historier och upplevelser. Vi fick ställa frågor och det var skönt och roligt när de berättade. Jag hoppas det blir mer sådana små träffar för det var riktigt mysigt och lärorikt.

Idag när jag kom hem från skolan ficks jag det här smset!!!

Då ringde jag EF och det var inget mer speciellt än att min välkomstfamilj och skolplats är nu bekräftad. Då det som alla utbytesstudenter väntar på, sidan på My EF var uppdaterad med information. Istället för att sitta månader stirrandes på den sidan fanns det nu information. Där fanns det mer information om min välkomstfamilj. Ett personligt brev från både dem, min IEC och min PSM (program support manager). Så nu blev allt mer på riktigt och det fanns en adress. Grejen är att nu i efterhand känns det jättebra med en välkomstfamilj. De verkar jättesnälla och deras brev var så gulligt. Det känns bra eftersom om jag inte har en permanent familj när jag kommer dit så vet jag att jag kan bo där. Och om jag skulle ha en permanent familj när jag åker och sedan inte känner att jag trivs så känns det skönt att veta att jag alltid kan flytta hem till min välkomstfamilj. Jag har även vant mig vid tanken att gå på en liten skola så allt känns superbra.

Jag har inte glömt av frågestunden heller, spelar nog in den nästa vecka eller veckan efter det. Så om du har någon/några frågor som du vill ha svar på va inte blyg med att fråga. Hoppas alla får en bra helg!! :)

Likes

Comments

Hej på er!! Denna veckan har gått sjukt snabbt och jag har roliga planer både lördag och söndag. Mer får ni veta efter helgen. Jag tänkte dela med mig av vilka låtar jag har lyssnat lite extra på denna veckan, och man kan absolut se en röd tråd genom alla.

Kanye West - Famous
Kehlani - CRZY
Kehlani - Keep on
Wiz Khalifa - We Dem Boyz
SoMo - Show off
Kid Ink - Main Chick
T-pain - Buy U A Drank
Trey Songz - Na Na
Fetty Wap - 679
Big Sean - Blessings
Trey Songz - Foreign Remix (Feat Justin Bieber)
Lil Wayne - Sucker For Pain

Som jag nämnde i ett annat inlägg skrev jag att jag gillar många olika typer av musik och mycket beror på mitt humör. Detta är en genre som jag har lyssnat mycket på senaste, vad ska jag kalla det ? Rap, Hip Hop, R&B ish

- Fetty Wap & Kehlani

- Kanye West & Big Sean

Likes

Comments

Hej på er!!
Har precis fått veta av Cindy (min IEC/host mom) att skolan förmodligen börjar den första veckan i Augusti vilket är den 31 Juli. Vilket betyder att jag kommer åka från Sverige ungefär 24 Juli. (​Jag såg att 2016 började skolan den 10 Augusti så kanske inte exakt 31 Juli, men vem vet) Jag var inte beredd på att det skulle vara så tidigt, jag visste ju att det kunde hända men det betyder ju att jag 1. Får mindre sommarlov, 2 Mindre tid med familj och vänner, 3. Kommer nog ha det stressigt med allt som ska göras innan. Jag slutar skolan 9 Juni (tror jag) och då har jag 45 dagar innan jag ska åka, tiden kommer flyga iväg (fattar ni, flyga hah). Men det känns bra att ha ett ungefärligt datum.
Har även snackat väldigt mycket med tysken, varför skriver jag tysken ? Jag har snackat mycket med Maddie och vi kommer väldigt bra överens och vi båda tycker det känns tryggt att vi är två om detta. Det känns bra att veta att hon är i exakt samma situation som mig.

Om det inte blir några ändrade planer kommer jag att gå på Hamilton Jr/Sr Community High School. Skolan är väldigt liten och det här var de ända två bilderna jag hittade som inte hade någons ansikte på. Hoppas inte jag blir stämd för att använda dessa utan tillåtelse .. hehe :)

Likes

Comments

Hej!! Kort och snabbt inlägg idag!!

Tänkte starta en till Q/A här på bloggen, eftersom mycket har hänt sedan sist. Har också fått lite mer läsare vilket är roligt. Därför får ni bomba mig med frågor, antingen i kommentarsfältet eller på min instagram : toveelennartsson.

Det går bra att skicka DM's om ni inte vill kommentera någon av mina bilder. Eller om ni har mig på snapchat kan ni ställa där också, vilket som helst går bra. Om jag får in många frågor kan jag göra en video där jag svarar på frågorna. Så se till att bomba mig med frågor, om mig, utbytessåret, EF, bloggen, vad som helst. LET'S GO!!!

Likes

Comments

Inför USA

Hej allihopa!
Idag tänkte jag skriva om EF's discovery tours eftersom det är vid den här tiden på året som det äger rum. EF arrangerar några olika resor runt om i ditt värdland med andra utbytesstudenter under ditt utbytesår. Jag har sedan en tid tillbaka planerat att jag ska åka på en sådan. Har varit jättekluven om jag skulle valt att åka på camp istället men jag valde till slut att välja en discovery tour.

Vart kan man åka?
- Boston (4 dagar)
- Philadelphia & Washington D.C (6 dagar)
- L.A & The Grand Canyon (8 dagar)
- Florida (8 dagar)
- Hawaii (7 dagar)
- Puerto Rico ( 8 dagar)
- Los Angeles (4 dagar)


Detta är ställena i USA som man kan åka till, det finns ju självklart Discovery Tours i England & Irland också. Jag personligen har tänkt att jag ska åka till Hawaii. Det är ju ett tag kvar så jag kanske hinner ändra mig men så är planerna än så länge. Kommentera gärna om du tycker att jag ska åka till Hawaii eller något annat ställe!

Länkar till EF's video från Hawaii:
https://www.youtube.com/watch?v=Fy13aZON85A
Om ni vill kolla in utbytesstudenters bilder från en Discovery Tour kolla in hashtagen #efdiscoverytours på bland annat instagram

HUR NICE VERKAR INTE DETTA??!!!


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Inför USA

Hej på er! Idag är det fredag, ska bli så skönt med helg!! Ser inte fram emot kommande veckor innan påsklovet, så så mycket plugg. Vecka 9 var veckan som jag blev 100% klar med hela min ansökan. Tog (förmodligen) sista sprutan och fick allt ifyllt. Kändes så skönt att äntligen skicka in det. Har haft 5 månader på mig att göra klart pappren och det är så typiskt mig att skjuta upp allt till sista dagen. 1 mars var sista dagen och kan ni gissa vilken dag jag skickade in papperna på? Exakt, 1 Mars. Så tips till er som planerar att åka 18/19, gör klart allt så fort ni får det. SKJUT INTE UPP DET!
I förra inlägget skrev jag att jag var lite osäker på min placering och jag visste inte vad min välkomstfamilj/host mom menade när hon skrev " If everyone gets along, you could stay". Ida på EF som skulle fråga placeringsteamet har nu fått svar. Hon skrev: "Hon(välkomstfamilj/IEC) planerar absolut att placera om er(mig och tysken) till permanenta placeringar och det är det hon jobbar för. Men hon sa att om det av någon anledning inte skulle gå och ni kommer bra överens så är du välkommen att stanna. Men det är bara om något inte skulle fungera med placeringen "
Så nu när jag har fått det klart att dom letar efter en permanent familj så känns allting lugnt och nu är det bara ytterligare väntan. Men om jag har väntat 5 månader kan jag likaväl vänta lite till, så ingen brådska :)
Detta var bara en liten update på Usa fronten & så hoppas jag att alla får en bra helg!
P&K

Likes

Comments

Inför USA

Hej på er!!'
Wow så mycket som hände förra veckan. Nu har det gått några dagar och jag har fått smälta allt lite mer.
Som ni märkte var jag ju lite besviken på placeringen och speciellt skolan. Men nu efter några dagar och jag vet lite mer hur det ser ut känns det faktiskt helt okej. Staden känns jättebra, och det slog mig att så som jag bor nu är också 20 minuter från en stor stad med affärer. Jag har även skypat med Nikita och Maja (deras bloggar finns länkade i kategorin vid sidan), de ska åka med Explorius och båda två har fått sina placeringar. Nikita ska till Tennessee och Maja ska till Michigan. Maja hade också blivit placerad i en liten skola så det var skönt att dela sina tankar med någon som förstod. Jag har tänkt mycket på skolan och som alla säger, det kanske är lättare att få kompisar på en liten skola än en stor så det kommer nog gå bra.

Den enda saken som gör mig förvirrad är att jag vet inte hos vem jag ska bo. Egentligen bor man inte hos en välkomstfamil utan man hittar en permanent familj & det är det EF säger att dom gör. Att troligtvis får man en permanent familj innan man åker. Men jag skrev med min välkomstfamil host mom på facebook och då frågade jag om jag och Tysken ska bo hos henne. Hon svarade "if everyone gets along you could stay". Jag vet inte riktigt hur jag ska tolka detta eftersom det låter ju som om dom inte ens letar efter en familj. Men varför då bara vara en välkomstfamilj och inte en permanent. Är det då att hon och hennes familj vill pröva om tysken och jag känns bra hos dom och inte tvärtom?

Min välkomstfamilj host mom (va ska jag kalla henne) skrev att hon hade jobbat för EF i 10 år och haft 36 studenter. Hon hade till och med haft en från Göteborg så jag menar blir man inte bara än i mängden då? Jag är väldigt förvirrad kring denna situationen just nu och därför vill jag inte säga att jag har fått en familj eftersom jag vet inte säkert. Därför frågade jag Ida (jobbar på EF i Sverige) och hon skulle ta en titt på det och fråga placeringsteamet varför det är så. Men idag var det president day så ingen där jobbade, förhoppningsvis får jag svar på det imorgon.

Här ligger Auburn, i nord-östra Indiana

Likes

Comments

Inför USA

Hej på er!!
Detta kommer bli ett långt och väldigt känslosamt inlägg. Jag har fått min placering, nästan iallafall.
Vi som ska till USA har två st chattgrupper på whats app. En internationell och en svensk grupp. Jag vaknade upp vid 10 och såg att någon hade skrivit i den internationella gruppen " finns det någon som heter tove lennartsson här", jag svarade och skrev att det var jag. Då sa hon att jag var hennes dubbelplacering, jag fick panik och blev väldigt förvirrad eftersom jag inte hade hört nånting ifrån EF. Så jag ringde till EF och berättade att hon hade skrivit så till mig. Då sa dom att denna informationen kom igår, alltså på onsdagen så dom hade inte hunnit meddela mig. EF bekräftade att jag hade fått en dubbelplacering men bara i en så kallad välkomstfamilj. Det innebär att två stycken IEC (international exchange cordinatoor, aka din kontaktperson aka personen som hittar dig en familj) hade valt mig och hon tjejen som förresten är från Tyskland. Dom två IEC hade valt att hon och jag skulle komma till deras område. Vi kommer alltså inte bo hos dom utan man har en välkomstfamilj för att skolan ska kunna skriva in studenten på en adress. Tysken och jag vi kommer att gå på samma skola men sannolikt inte bo i samma familj.

Vart har jag då blivit placerad?
I delsaten..... INDIANA!!!
Indiana var en av staterna jag hade önskat att hamna i men för att vara helt ärlig blev jag lite besviken, inte på EF eller placeringen, utan på mig själv. Som jag känner i det här läget så skulle jag nog inte gjort något delstatsval alls det känns som om det hade blivit bättre då.

Förmodligen kommer jag bo i en stad som heter Auburn och den ligger i nord-östra Indiana, 25 minuter ovanför en stor stad som heter Fort Wayne med ca 300 000 invånare. Auburn har ca 12 000 invånare och det är ungefär så många invånare det är i området jag bor här i Sverige. Från Auburn tar det som sagt 20 minuter till Fort Wayne, 3 timmar till Chicago och 2 timmar 30 minuter till Detroit som är två väldigt stora städer. Skolan då, jo jag kommer förmodligen gå på en skola i en stad 20 minuter med bil från Auburn. Den staden heter Hamilton och har 1500 invånare. Skolan har 500 elever och är ganska liten, och för att vara ärlig så blev jag besviken. Jag vet att jag har i mitt huvud byggt upp en bild på hur jag vill att det ska se ut. Den ligger i en pytteliten stad med knappt några invånare och inte ens en ända affär. Mitt ute i ingenstans, skolan har inte ens en fungerande hemsida och jag blev bara besviken. Allt blev bara inte som jag hade tänkt det, och jag vet att allt detta är mitt egna fel. Det är jag som har läst bloggar där dom har fått "perfekta" placeringar. Med stora fräscha skolor, många elever, grym high school spirit, mycket aktiviteter. Men min skola finns knappt med på google, jag blev bara besviken att det inte blev som jag har tänkt mig. Att det inte blev något high school musical. Jag vet att skolan har 2 st utbytesstudenter där nu så jag antar att skolan är helt okej eftersom den är ändå en skola som man skickar studenter till, men vi får väl se hur allt blir. Allt är ju trotts allt mitt egna fel, jag har läst för många bloggar, visst det är roligt att se hur folk har det men det är många som har " dröm placeringar" och då får man sig en bild på hur allt kommer vara och då är det klart att man blir besviken när det inte blir så. Jag bara hoppas, hoppas, hoppas att familjen blir bra för i så fall blir nog detta jättebra.

(Nu ett tag senare efter jag skrivit detta så har jag kollat in en tjejs instagram som går på den skolan och det ser helt okej ut iallafall hehe )

Igår efter jag hade pratat med EF så blev allt verkligt, det slog mig att jag ska lämna alla här hemma, jag var inte så glad som jag borde varit. Jag var ledsen över skolan, staden och hela grejen. Jag vill inte åka härifrån, ska lilla jag klara mig därute? Helt själv? Jag vet att det är normalt att känna såhär men det var nog att det slog mig att jag faktiskt ska åka dit, det är på riktigt. Om inte familjen blir bra vet jag inte hur jag ska kunna klara mig där. Lite trygghet är det iallafall att jag och den tyska tjejen har samma IEC och ska gå på samma skola. Vi får se hur allt slutar, och jag älskar att veta att alla i vår svenska chattgrupp stöttar varandra. Om någon av er läser detta, love youuuu.

Om du inte förstod något jag skrev angående välkomstfamilj, IEC osv hör gärna av dig eller kommentera.

Här ligger Indiana :)

Likes

Comments

Blandat

Tjohoooo!! Äntligen har jag tagit sportlov och jag överlevde den hemska veckan. Fick inte F som jag trodde så det var ju skönt. Snön kom till Göteborg, typ 2 månader för sent okej. Hoppas snön försvinner snabbt för det var ju typ vår i 2 dagar, vad hände? Nu ska det bli så skönt med lov och jag riktigt roliga saker inplanerade som jag tänkte dela med mig av.

Lördag - Måndag: Åka till släkten i Småland & bara mysa.

Tisdag: Göra ett skolarbete med en i klassen, vi ska göra en video när vi lagar mat på spanska så det ska bli intressant.

Onsdag: Träffa en annan utbytesstudent från Göteborg som också ska åka med EF :) Riktigt spännande!!

Torsdag: En hel dag med Victoria, vi ska äta gott, gå på bio och sen ska hon sova hos mig.

Fredag: Oklart än så länge

Lördag: Umgås med Amanda, vi träffas så sällan eftersom vi båda är upptagna i veckan och hon har matcher varje helg (utom denna) och jag saknar henne väldigt mycket.

Söndag: Inget inplanerat, kanske lite plugg vi får se hur mycket jag gör i veckan.

Bilder från vintern 2015's snökaos

Likes

Comments

Blandat, Inför USA

Det är veckan innan sportlovet här i Göteborg och jag drunknar i plugg. Har två stora prov, en inlämning, en presentation som ska vara klar denna veckan (redovisas efter lovet), och som pricken över i:et kommer jag förmodligen få F på matteprovet som vi får tillbaka imorgon.. Jag har ingen koncentrationsförmåga eller energi för att plugga överhuvudtaget. Inget vi jobbar med är intressant och det är jobbigt att gå upp ur sängen varje morgon. Just nu sitter jag och skriver här istället för att skriva på min uppsats som jag bara har skrivit en mening på. Jag orkar bara inte. Det ska bli så skööönt med lov på fredag och jag ska njuta varenda dag av ledigheten för den kommer verkligen på rätt tidpunkt. Jag vet att det har varit många nedstämda inlägg de senaste men det är just för att perioden november till mars är så deprimerande och det smittar av sig. Hoppas att alla ni andra får en roliga vecka, och kämpa nu innan lovet.

Puss & Kram

Throwback till några minnen från 2016
Fråga inte ens vad detta är
HÅKAN!!!!!
Jag och Amanda påväg till balen i 9:an
Mina fina vänner

Skidresa med gamla klassen & Justin konserterna!!! <333

Likes

Comments

Blandat

Trevlig helg på er!!

Har riktigt roliga planer inplanerat idag så det ska bli roligt. Nu tänkte jag tipsa om en hyfsat ny artist från USA. Han heter Post Malone, eller Austin Richard Post som han egentligen heter. Han är en amerikansk rappare, sångare och låtskrivare. Han är mest känd för sin debut singel White Iverson från 2015. När jag först hörde och såg honom var jag lite skeptisk, men efter några veckor nu har jag fastnad mer och mer för hans musik (hans låt med Justin är så bra!!) . Tycker det är jättekul att utforska musik världen och lyssna på musik som jag vanligtvis inte brukar lyssna på. Så om ni inte har lyssnat på honom borde ni verkligen göra det, länkar hans album här nedanför :)

https://open.spotify.com/album/5oH0MFYhMkVmvhWjYumm03

Likes

Comments

Inför USA

Jag har utbytesmania!!!!

"Utbytesmania är ett stadie som infaller en utbytesstudent innan de far iväg. Det är ett sinnestillstånd som uppkommer i flera perioder från det att man har bestämt sig till dess att man åker. En period kan vara allt från en vecka till en månad lång.

Detta stadie kallar vi på utbytesstudent.se för UTBYTESMANIA. När man befinner sig i utbytesmania är man helt besatt av sitt utbytesår. Små funderingar om tex. vilken resväska man ska ha blir plötsligt stora och planering runt nuvarande studier försvinner.

Under utbytesmania letar även personen oändligt mycket information om utbytesstudentåret. Det sker vanligtvis genom bloggar, forum och artiklar. Vanligt är även att man terroriserar sina vänner, som inte alls är lika intresserade, med frågor och räddslor.

– Jag lovar, jag kommer sitta ensam i matsalen och alla kommer tänka: ”There is the strange foreigner”.

Men oroa er inte för mycket. Stadiet går över och när man väl får uppleva situationerna förvandlas de tidigare tankarna till roliga historier."

Just nu de senaste veckorna har detta verkligen varit mig, i allt jag gör ser jag USA. Alla andra utbytesstudenter förstår nog hur jag menar, det är verkligen blandade känslor. Texten hittade jag på www.utbytesstudent.se och jag rekommenderar alla studenter att checka in den, fylld med tips och tricks. Nu ska jag till skolan och jag hoppas alla får en fin fredag!!

Likes

Comments

Hej på er!! Bara två skoldagar kvar på denna veckan, det ska bli så skönt med helg. Jag har haft fullt upp hela veckan och också de två kommande dagarna. Nu de 3 veckorna innan lovet har vi jättemycket plugg och inlämningar i skolan så man har knappt tid för att leva. Men men i måndags bokade jag och mamma in min hälsoundersökning på vårdcentralen här där jag bor. Måndag 6 Februari ska vi dit och träffa en läkare. Det känns verkligen skönt att göra det nu för då blir USA allt mer på riktigt. Nu var det exakt 7 månader sedan jag anmälde mig till EF att jag ville gå på informationsmöte. Tiden flyger iväg! Vad har jag ens gjort de senaste 7 månaderna? Här om dagen tänkte jag tillbaka på mitt liv för 1 år sedan och det är otroligt hur mycket som har hänt på 1 år. Hur mycket jag har ändrats som person, mitt liv är helt annorlunda jämfört med då. Tänk då hur mycket jag kommer utvecklas i USA, jag tror verkligen att det kommer vara en stor milstolpe (säger man ens så?) i mitt liv. Vet jag ens vad jag har gett mig in på? Nej det vet jag inte. Jag menar inte att jag inte har tänkt igenom det för det har jag verkligen gjort. Men jag kan inte säga idag hur allt kommer att vara där. Det känns väldigt ofta som att jag lever i min egna lilla bubbla utan någon kunskap om vad som finns därute, men jag menar jag har inte upplevt mycket av vad som erbjuds i världen och det är något som ska bli spännande men också utmanande. Det ända jag kan göra är att förbereda mig så mycket som möjligt och bara ta allt med en nypa salt. Jag hoppas med hela mitt hjärta att detta är det bästa beslutet jag någonsin kommer göra, för jag ser fram emot det väldigt mycket och jag hoppas att du som läser kommer följa med mig på denna resan.

Lite djupa tankar jag har haft på senare tid men jag var bara tvungen att skriva av mig :) Hoppas ni får en bra resterande vecka.

Likes

Comments

Inför USA

Hej på er!!
Idag tänkte jag skriva om ett ämne som alla utbytesstudenter upplever/kommer uppleva. Eftersom jag inte har åkt än så kan jag bara utgå från vad jag tror.
Härom dagen tänkte jag på att när man flyttar till ett annat ställe får man en chans att börja om på nytt. Ingen känner dig, du känner inte någon och ingen vet något av ditt förflutna. Det är en av sakerna jag ser framemot med att åka, jag får vända blad helt enkelt. Det finns inga förväntningar på dig som person, ingen vet något om dig och du får en chans att börja om. Här där jag bor är det hyfsat litet och alla vet nästan vilka alla är. Så det ska bli skönt att få börja om från 0. Innan kanske folk har haft förutfattade meningar om dig eller det kanske går runt massa skvaller. Ingen i din nya stad vet något om dig så dom får själva bilda en uppfattning utifrån så som du får dig att framstå när ni träffas. Det ska bli skönt att få göra det, Men då är det ju också viktigt att göra ett bra intryck så det inte blir "värre" än vad det var hemma. Överlag så ser jag fram emot att få börja om från 0 och jag tror att det kommer vara en riktig utmaning :) Vem vet, jag kanske inte alls tycker det när jag väl är där så fortsättning följer helt enkelt...

En bild från stranden i Dubai, saknar såååå mycket!!

Likes

Comments

Godmorgon!! Fick en fråga av en tjej som undrade hur mycket det kostar att åka på ett utbytesår och hur betalningen går till.
Generellt gillar inte jag att diskutera pengar på internet men bara för att hon frågade tänkte jag svara, om man åker med EF är programavgiften ca 120 000kr. Det finns billigare alternativ att åka med om du inte vill betala exakt så mycket pengar, men utbytesår kostar mycket pengar överlag så det är inte mycket billigare på de andra organisationerna. Sedan tillkommer det också avgifter så som försäkring, vaccinationer, region/delstatsval m.m. Programavgiften står för flygbiljetter, skolplats och låter dig vara i landet. Allt annat är extra kostnader, allt som du gör/köper där får du betala utöver. Hur går då betalningen till? Jo när du blir antagen till programmet måste du betala 5% av summan för att vara "säkrad" en plats. Sedan i Januari betalar du 30% av summan, i April (tror jag) betalar du 30% till och ungefär i Juni/Juli betalar du resterande summa av priset. Så man betalar inte allt på en gång, du och dina föräldrar kan också välja att göra delbetalningar i 11 månader så att ni sprider ut summan lite mer. Alla väljer att göra olika så man får göra det som är bäst för sin egen ekonomi. Jag tror att jag pratar för alla utbytesstudenter när jag säger att jag är otroligt tacksam mot mina föräldrar för att jag har fått chansen att åka på detta för jag vet att alla inte har möjligheten till det och det är väldigt mycket pengar som läggs ner på mig och att jag ska få uppleva ett år utomlands. Hoppas du som ställde frågan fick svar & om det är någon annan som har några frågor är det bara att kommentera eller kontakta mig på IG: toveelennartsson :) Puss och kram

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hej!! För er som är nya på bloggen tänkte jag bara säga att jag inte har fått min placering eller värdfamilj än eftersom jag har får många frågor om det. Imorgon är det fredag och det ska bli så skönt med helg. Även om vi bara har gått 4 dagar i skolan känns det som en evighet. Jag satt precis och pluggade när jag kom på att det är + - 200 dagar tills jag åker till USA. Det är ungefär 7 månader, 210 dagar!! Nu i måndags fick vi se vårt provschema för vårterminen och snacka om att det var mycket. Kommer drunkna i plugg, hur ska jag kunna hitta ett jobb och samtidigt orka jobba med allt detta plugg? Buhu :( Men jag ser det positivt, för varje liten läxa/prov/inlämning som jag gör så är det närmare USA. Men det är inte bara att åka, man måste fixa klart sin ansökan 100%, fixa visum, bankkort, resväska, presenter till värdfamiljen och massa mer sånna små saker som ni kanske inte tänker på. På tal om ansökan så har jag och mamma efterfrågat min medicinska historia och mina gamla vaccinationer som jag har tagit så jag ska kunna fylla i vaccinationspappret, och boka en hälsoundersökning inom den närmsta månaden. Så det är så allt ligger till på USA fronten, och fortfarande inget från EF. Men jag har ingen brådska (jo), vill att familjen ska bli en "perfekt match" och det få ta sin tid. De flesta får sina familjer i typ April/Maj. Om du också ska åka 17/18 till USA och har en blogg får du gärna kommentera så ska jag lägga till dig i mina länkar på kategorin i sidan. Ha en bra kväll!!

Likes

Comments

Godmorgon!! Idag är det måndag och det är första skoldagen på vårterminen yey.. Nej men det ska ändå bli lite skönt att komma in i rutinerna igen. Det bästa av allt måste nog vara att det börjar bli ljusare ute och för varje dag som går är det närmare USA. Jag längtar!! I det här inlägget tänkte jag visa mitt träningsprogram som jag har planerat under Januari månad. Jag började med det i fredags och tänker köra på detta fram till Februari. Sen får vi se vilka ändringar som görs och byte av övningar. I och med att jag slutade i handboll sommaren 2016 så har min träning bara gått nerför. Speciellt när det blev höst och vinter. Men nu när jag var i Dubai och tränade där så fick jag upp motivationen igen plus att det är ett nyårslöfte.

Pass 1:
- Löpning ute i 30 minuter om vädret tillåter, annars någon typ av konditionsträning inne framför en youtube video.
- 3x10 Armhävningar
- 3x10 grodhopp(höga)
- 3x10 grodhopp (långa)
- 3x10 utfallssteg
- 3x5 utfall med hopp (fruktansvärt jobbiga därför bara 5 hehe)
- 3x10 squats axelbrett isär
- 3x10 squats brett isär
- 1000 hopp med hopprep
- 1 minut på balansplatta

Pass 2:
- 1000 hopp med hopprep
- Springa 1 km snabbt, vila 4 minuter X3 (om dåligt väder, inne konditionsträning)
- 3x10 situps
- 3x10 situps med vikt
- 3x10 crunchtwist med vikt​​
- 3x10 ligga på rygg och nudda fötterna från sidan(?)
- 3x10 fällkniven
- 3x10 situps med rotation
- 3x10 ligga på rygg och swifta fötterna i luften (?)
- 3x1 minut plankan
- 3x30 sekunder rockring med vikter

Dessa två passen som jag satt ihop har jag tänkt att göra två gånger var, så fyra st pass i veckan. Jag hoppas att detta kommer ge resultat för jag vet att jag definitivt kommer få träningsvärk. Vissa kanske tycker detta är lite eller mesigt men i den formen jag är i just nu passar detta för mig :) Om du prövar något av dessa pass får du gärna kommentera vad du tyckte om dem.

Här ser ni en del av mina bilder jag har som bakgrund på min dator. Lite cheesy jag vet men det funkar faktiskt att ha sådana bilder som bakgrund på något man är inne på varje dag. TIPS

Likes

Comments

Hej!! I mitt inlägg om mina nyårslöften skrev jag om att jag ville bli bättre på att sminka mig. Men också att det kommer vara ett problem när jag ska packa mitt smink till USA för jag har så mycket som jag gillar och det känns onödigt att bara låta det vara kvar hemma och ruttna. Ni som känner mig vet att jag har mycket smink, och mycket dyrt smink som jag gillar. Så jag tog fram de smink produkterna som jag skulle packat ner om jag hade packat idag, så jag skulle se vad det var som jag skulle valt av alla kategorier. Det blev en helt okej samling. Jag la tillbaka allt smink på sin plats och sedan tog jag ut det som jag inte hade valt att ta med. Så från och med idag kommer jag mestadels bara använda smink som jag inte kommer ta med till USA. Det var även smink som jag bara lät ligga i lådorna just för att jag prioriterat annat smink. Här är det som jag kommer använda framöver.

(Väldigt orelevant inlägg, vet att det inte passar alla och jag vet att det är onödigt med mycket smink men det är ett intresse)

Likes

Comments

Hej hej!! Hoppas alla har haft en fin morgon. Jag tänkte nu ge er lite tips, eller tips och tips men men. Jag har två spellistor på spotify som jag tror jag kommer lyssna mest på i USA. Den ena är mer fokuserad på USA och musik som får mig och tänka på landet om det makes sense haha. Låtarna är också olika "humör" som jag tror att man kan uppleva under året, så allt är inte nödvändigtvis amerikanskt utan mer känslor. Den heter Exchange Student playlist och det är blandad musik av ny och gammal och det är alla möjliga genrer. Den är tänk till utbytesstudenter men det är inget speciellt med den så alla får lyssna. Här är länk till den : https://open.spotify.com/user/tovehandboll/playlist/1vKCSfsHGEVMfRhBwrQFrs
​PS: Varning för High School Musical musik..hehe


Nästa lista jag tänkte tipsa om är en lista jag gjorde för ett tag sedan. Den heter "När jag längtar lite extra efter Sverige", den har jag tänk att lyssna på i USA när jag får hemlängtan. Alla låtar är inte på svenska men det är svenska artister. Alla låtar på den listan har jag personliga relationer med och det är låtar som har hängt med mig genom livet. Kolla in och se om du lyssnade mycket på samma låtar som jag gjort genom åren. Här är länk till den : https://open.spotify.com/user/tovehandboll/playlist/5jtxbvxbNsyGVa5ih3d30G
Mitt konto på spotify heter tovehandboll så om du vill se mina andra listor är det bara att checka in.

Likes

Comments

Yo, what´s up??

Hahah nej men hej på er. Jag har tänk på en sak, jag tror att jag skulle vilja göra youtube videos under mitt år i USA. Jag har en youtube kanal sen innan, där finns det lite semester vloggar och smink videos. Är sugen på att börja igen.. Kollar extremt mycket på youtube på min fritid så jag fattar grejen om man kan säga så. Svara gärna i omröstningen om ni skulle tycka det vara roligt att börja med min youtube igen på riktigt. Speciellt under USA :)

En av de största smink youtubersarna Tanya Burr:
https://www.youtube.com/user/pixi2woo

Likes

Comments

Hej på er!! Igår morse var jag ute på en långpromenad i skogsmiljö här i mitt område. Jag trotsade -9 grader och gick ändå, det var så skönt att få andas lite frisk luft. Svensk natur är något jag tror att jag kommer sakna, speciellt luften. Så ren & fräsch. Sen om jag hamnar i de norra delarna finns det ju ändå lite "svensk natur", men eftersom alla delstater jag har önskat ligger i södra delarna + Arizona så är det inte någon natur som är liknande Sverige. Ta mig inte fel, jag ser jättemycket fram emot att få uppleva annan natur men jag tror att jag kommer sakna den fräscha luften väldigt mycket. Hoppas ni har en bra dag!!

Likes

Comments

Hej igen! Bra uppdatering nu, men det är ju för att jag har jullov och då har jag inget annat att göra haha. Jag vet inte hur jag ska ha min design, vilket typ av tema, färg, typsnitt, storlek på texterna osv. Vill verkligen att bloggen ska ha en snygg design. Läser 50 st utbytesstudentsbloggar(världens längsta ord?) och jag märker hur mycket roligare det är att läsa en blogg som har en snygg design. Så please help me, kommentera gärna hur du tycker jag ska ha min blogg, eftersom det är du som ska läsa den :) Det skulle vara till stor hjälp, juste!! Kommentera gärna också vad du skulle vilja läsa mer av, mer bilder, q&a, tags, tips, recept, smink, shopping, resor osv. LET ME KNOW

Likes

Comments

Hej på er!! Nu tänkte jag skriva ett inlägg om vad man ska ha med i sin USA ansökan. Detta gäller om man åker med organisationen EF, jag vet inte exakt hur det är med de andra organisationerna men det är ju förmodligen liknande saker. Som jag har nämnt så får alla studenter en egen inloggning till MY EF. Det är allting händer. Man gör alltså sin ansökan på datorn och inte för hand som många tror.

1. About me - Det är här är nog den viktigaste delen för allt handlar om dig. Först är det basic information typ hur gammal du är, vart du bor, vad du heter, längd, vikt osv. Sedan ska du fylla i information om din familj, tex är dina föräldrar gifta, bor du hos båda två, vad de har för yrke, namn och telefon nummer till dina familjer medlemmar osv. Sedan är det frågor om vad du pratar för språk, om du har någon diet, är du allergisk mot några djur, skulle du kunna bo hos någon/några som röker. Efter det är det frågor om din religion, dina fritidsintressen, vad du har för mål i livet, varför vill du vara en utbytesstudent, hur ska du göra för att vara en bra utbytesstudent, vad du och din familj gör på eran fritid, vad har du för ansvar hemma, och tillsist på about me är det JA/NEJ frågor om din hälsa, tex. har du blivit diagnoserad med någon sjukdom, har du någon fysisk nedsättning och massa sånt.

2. Community and High School- Här ska du svara på frågor om området du bor i, hur länge du har bott där osv. Sedan är det några frågor om din skola du går på, eller egentligen inga frågor om själva skolan utan mer, vilka är dina favoritämnen, hur många år har du studerat engelska, hur många språk har du studerat, hur många timmar lägger du på läxor, hur mycket tid spenderar du på internet per dag.


3. Letter to Host Family - Den här delen är också en av de viktigaste, du ska här skriva ett brev till din framtida familj, det är väldigt fritt att skriva men jag skrev om mig själv, mina intressen, varför jag vill åka och vad jag vill göra i USA, vilka traditioner som jag vill uppleva.


4. Rules and regulations for USA - Här är bara massa papper som du ska läsa igenom med alla regler för programmet och USA, du och dina föräldrar ska skriva på att ni godkänner dem.


5. Image Gallery - Här ska du lägga in bilder på dig, din familj, ditt hus, dina vänner.


6. Additional Program Services for USA - Här är det bara 3 st frågor, är du intresserad att gå på camp, är du intresserad av att göra region/delstatsval, är du intresserad av att åka på en Discovery Tour. JA,NEJ, KANSKE


7. Academic Information for USA - Här är det två st papper som ska skannas in. Först ett papper om dina gamla betyg och att din rektor på skolan godkänner att du åker, sedaan ett rekommendations brev från en lärare som har haft dig minst två terminer tror jag det var, han/hon ska kryssa i på skalor hur bra du är på saker och ting, och sedan skriva en kommentar varför man ska få åka.


8. Häsloundersökning och Vaccinationer - Det här är den ända delen som jag inte har gjort, du ska fylla i papper om din hälsa, göra en undersökning hos en läkare och ta vaccinationer.


9. Passport Copy - Helt enkelt en kopia på ditt pass, OBS måste du se till att passet inte går ut i USA, mitt gjorde detjag gjorde ett nytt.


10. Student Video - Sista saken att göra är då sin video, den är också väldigt fritt hur du vill göra den. Vissa gör den jätteavancerad medans andra gör den jättesimpel. Man kan visa sin familj, sitt hus, sin stad, sitt rum, saker man gillar att göra, det finns jättemånga olika sätt att göra sin video. Det viktigaste är att den representerar sig själv.


Hoppas detta inlägget var till hjälp för någon som har varit nyfiken hur allt går till :)

Likes

Comments

Tänkte dela med mig av några av mina nyårslöften inför 2017, let´s goo!!

- Träna och äta bättre innan jag åker till Usa, eftersom jag redan nu vet att det kommer bli mycket gott och onyttigt där.

- Använda mindre mobil/ipad/dator & göra en internet detox några gånger i månaden

- SPARA PENGAR!! Detta är något jag verkligen måste göra inför resan, i detta löfte ingår även att försöka skaffa ett litet jobb. För just nu har jag ingen egen inkomst och jag vill kunna leva hyfsat obegränsat i USA så därför är penga sparandet mycket viktigt.

- Bli bättre på att sminka mig, haha detta låter säkert jättelöjligt för mina vänner som vet att jag sminkar mig hyfsat bra, men jag vill steppa upp mitt game och bli ännu bättre. ( OBS hinder inför USA, hur ska jag kunna välja vilket smink jag ska ta med mig?! Det är som att välja utav sina barn hehe)

- Jag ville egentligen inte ha detta "löfte" men jag måste. Jag måste plugga mer, det är verkligen stor skillnad på högstadiet och gymnasiet. Om det är något specifikt ämne vi snackar om så är det matte. Den måste jag lägga ner mer tid på för annars blir det inte några roliga betyg..

- Vara mer organiserad. Okej jag ska inte säga att jag inte är organiserad för det är jag. Min kalender är full med saker varje vecka. Men jag vill planera min tid bättre, med plugg, träning, vänner osv.

- Ta tillvara på tiden i Sverige, vänner, familj och alla småsaker i vardagen. Saker som jag vet att jag kommer sakna. För innan jag vet ordet av så kommer jag vara på andra sidan Atlanten utan dessa saker.

- Vara mer positiv, jag är en sådan person som oftast ser något dåligt i allt före det positiva. Det är en egenskap jag inte gillar eftersom jag tackar oftast nej till saker.

- Klara av USA oavsett hur jobbigt det kommer vara, speciellt i början. Att inte ge upp, har läst om folk som har åkt hem och det ska jag INTE göra. Jag ska klara av det för det kommer bli bra!

- Använda upp mina ljus, haha detta är lite på skoj men jag har så många ljus som bara står där. Så mitt mål innan USA blir att ha använt upp alla. Annars blir det pengar i sjön ;)

- Svära mindre. Jag svär nästan hela tiden och jag hör att det inte låter trevligt. Från och med nu är det bara okej att svära när jag är arg på någon haha.

- Detta hör också ihop med träningen, att komma närmre kroppen jag vill ha. Jag vet att alla ska vara nöjda med sig själva så som man är men jag vill ändå sträva efter så som jag vill att min kropp ska se ut. Det är inget fel med det :)

*Inga av bilderna är mina*

Likes

Comments