Hej på er!! Ikväll hade jag en liten "hejdå fest" med tjejerna i klassen. Allt var jättemysigt och till alla er som kom, tack så mycket. Jag kommer verkligen att sakna er, även om det kanske inte är en en så big deal för er haha. Vi åt god mat och hade det mysigt, det tyckte jag iallafall. Nu är det ca 1 månad tills jag åker och tiden bara flyger iväg, så jag har mycket att göra innan dess.

Här kommer lite bilder från kvällen:

Här är alla fina blommor jag fick!!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hej! I dagens inlägg tänkte jag nämna några rädslor jag har inför flytten till USA. Om jag berättar för någon att jag ska åka på ett utbytesår så är det ofta som folk bara tänker på positiva saker så nu ska jag berätta om mina rädslor.

Jag är rädd för:

- att inte trivas i min värdfamilj

- att inte få några kompisar

- att jag ska få för mycket hemlängtan

- att någonting kommer ske med någon här hemma som står mig varmt om hjärtat

- att kulturkrocken kommer bli för jobbig

- det konservativa samhället (dock nyfiken)

- att bli arg på folk men inte kunna lägga mig i, t.ex. kvinnosyn

Detta var några saker som jag är rädd för inför flytten, om det är någon som känner samma eller vill dela med sig av sina upplevelser kring något av detta. Feel free to comment :)

Likes

Comments

Hej alla!!
Nu är det lite mer än en månad kvar till jag faktiskt åker och det är mycket blandade känslor kan jag säga. Jag skypade med min värdsyster i 1 timme och 45 minuter i onsdags, det var riktigt kul och hon verkar såå snäll. Vi pratade om skillnader mellan Sverige och USA, vad hon och familjen brukar göra, om olika högtider som dom firar, skolan och om min bucketlist. Hon har bett mig att skriva en bucketlist på allt jag vill göra i USA och hon har redan börjat skriva ner saker. Åhh jag är så taggad på att träffa henne, vi har så mycket planerat. Bland annat så berättade jag att jag tänkte vlogga lite när jag är där och hon var på det 100%. Hon tyckte det skulle bli så roligt att filma alla våra resor och dagar tillsammans, plus vi har redan kommit överens att jag ska göra en video där jag lär henne svenska så stay tuned for that.

På söndag åker mamma och jag upp till Stockholm för ett besök på den amerikanska ambassaden!! Detta är verkligen ännu ett steg närmre USA och det ska bli jättekul att åka upp. Senaste gången jag var där var i September på Justin så det ska bli kul att få shoppa, bo på hotell och bara mysa. Så jag måste bara samla ihop alla papper som jag ska ha med mig och sen är jag good to go.

Förhoppningsvis kommer jag åka till USA den 19 Juli eller den 26 Juli = att jag kommer till familjen antingen 22 eller 29 Juli. Skolan börjar inte fören den 14 Augusti men anledningen till att jag måste vara där tidigare är för att det "School Registation" 1/2 Augusti vilket jag måste vara med på om jag vill kunna välja mina klasser. Jag och Carol (min nya IEC) håller på att jobba på det tillsammans så det ska nog lösa sig. När jag pratade med EF sa dom att det nog skulle kunna gå och lösa , hon sa " Du måste ju kunna välja vilka klasser du ska välja, så det ska vi nog fixa". På tal om EF är jag supernöjd med dom så om det är någon som funderar på att åka, definitivt ha EF som ett val av organisation för jag är så nöjd.

Om du har några frågor eller önskemål på inlägg som jag ska göra innan avresa får du jättegärna kommentera eller kontaka mig på instagram. @toveelennartsson , jag ska försöka få ihop så många inlägg som möjligt innan jag åker så allt praktiskt och alla tankar kommer med innan jag flyger.

Hoppas du får en bra vecka!!!

Likes

Comments

Hej på er!
Det var ett tag sedan jag skrev här och mycket har hänt sen sist. Bara kanske 2 veckor efter min förra familj blev permanent så fick jag ett meddelande om att det var en ny familj som väldigt gärna ville ha mig. Till en början kände jag lite njaa eftersom jag var så inställd på den förra familjen och jag ville inte lämna tysken kvar helt själv. Det kändes lite elakt. Plus att jag tyckte det var tråkigt att byta skola på grund av att jag hade fått kontakt med några där och jag ville jättegärna träffa dom. Men jag hade typ inget val, eller det var aldrig någon diskussion om att jag inte skulle byta familj utan det var bara så det blev. Men vart ska jag då bo och med vem?

Jag är fortfarande kvar i staten Indiana, men jag ska bo en timme ifrån min gamla stad Auburn i en stad som heter North Manchester.

Nu tar det 45 minuter in till Fort Wayne, 2,5 timmar till Chicago (dröm??) och 2 timmar till Indianapolis. North Manchester är en hyfsad liten stad på 6000 invånare och jag har redan märkt nu att alla känner alla.

Familjen då?
Jo, jag ska bo i en familj som består av 5 personer och 2 djur.
En mamma, en pappa, en dotter (17 år), en dotter (7 år) och en son (3 år) plus en hund och en katt.
Redan samma dag som Cindy berättade att jag skulle få en ny familj så hade jag fått en vänförfrågan på facebook av någon jag inte kände. Efter jag accepterade skrev hon att hon var min host-sister. Hon och jag har skrivit fram och tillbaka ända sen dess och allt känns 10x bättre nu. Jag ska skypa med familjen nu nån gång nästa vecka så det ska bli sjukt spännande.

Vilken skola ska jag då gå på?
Jag ska gå på Manchester High School som har 700 elever på skolan vilket är mycket mer än tidigare 200. Det tar 3-4 minuter att åka till skolan och min värdsyster som också går på skolan skrev att hon har en bil och körkort så jag kommer att åka med henne varje dag. Jag har varit inne på skolans hemsida och dom har många sporter att göra så det kommer jag definitivt att göra.


Jag kommer att bli den andra svensken på skolan och det är lite roligt att han svensken som är där nu, hans host mom är min nya IEC. Jag har haft lite kontakt med honom angående skolan och staden så allt känns bra, plus att han är kompis med min värdsyster. Det kanske är tack vare honom som dom ville hosta en svensk student (?). Skolan har haft många utbytesstudenter varje år, än så länge vet jag bara att det ska vara jag, en norsk tjej och en tysk tjej (inte samma tysk som jag skulle bo med i tidigare familj). Jag och den norska tjejen har haft kontakt varje dag sedan jag blev placerad och det verkar som om min host sister och hennes host sister känner varandra, som sagt det är en liten stad. Det känns tryggt att hon norskan också är där för svenskar och norskar är ju typ samma haha.

Förhoppningsvis åker jag från Sverige antingen den 19 Juli eller 26 Juli, för då hinner jag komma på School Registration den 2 Augusti och välja mina klasser. Själva skolan börjar dock 14 Augusti så då blir det skönt med tid innan för att lära känna alla.

Om det är något du undrar tveka inte på att höra av dig till mig, och från och med nu kommer det bli bättre uppdatering!!
Här är några olika instagram om du vill följa:
- toveelennartsson
- toveinusa
- usa.exchangeyear
Hoppas alla får en bra dag!!!

Likes

Comments

Inför USA

Hej på er!!

Nu var det ett tag sedan jag skrev sist, jag har fått min permanenta familj!! Jag hade skrivit ett meddelande till Ida på EF angående visum. Jag har nämligen stängt av notiser på facebook så det kommer inte upp om någon skriver. Jag gick in för att kolla om Ida hade svarat, men istället hade jag fått ett meddelande av Cindy (min välkomstfamilj mamma). Där stod det " We have decided if you girls would like we would love to keep you both permanently for the year. What do you think?"

Jag ringde snabbt till min mamma och berättade, sedan ringde jag till Lisa (utbyteskompis) och vi pratade om det en liten stund. Jag visste inte vad jag ville, jag blev jätteglad över att dom ville ha oss permanent men jag var så inställd på att jag inte skulle bo där så det kom lite som en chock. Jag började tänka över beslutet mycket, och jag kom ihåg att Cindy skrev för några veckor sedan att för 7 år sedan hade dom haft en svensk tjej hos dom. Då fick jag stalker mode on, och skrev till henne på facebook. Felicia som hon heter tyckte att det var så roligt att jag blivit placerad där. Jag frågade henne om familjen, hur dom var, vad dom gillade att göra osv. Hon skrev att dom var väldigt loving och välkomnande. Dom bryr sig mycket om varandra och familjen, och hon trivdes riktigt bra.

Sedan såg jag även att en svensk tjej som är i Indiana nu hade träffat Cindy (eftersom hon är RC i Indiana). Då frågade jag henne vad hon tyckte om Cindy, hon skrev att hon var jättesnäll och hjälpte henne mycket när hon skulle byta värdfamilj. Då tog jag beslutet att acceptera placeringen, i vanliga fall kan man inte välja bort en familj man får men om det är med en annan utbytesstudent eller ett samkönat par så har man möjlighet till det. Nu i efterhand känns det jättebra, och jag är så taggad på att åka. Jag har inte frågat familjen om jag får skriva om dom på bloggen så jag skriver bara lite.
Cindy - Jobbar som IEC och RC på EF High School Year och har gjort det sedan 2008.
John - Jobbar som snickare (tror jag)
Ethan - Ett av deras barn som är 00:a och bor hemma (dom har två barn till som inte bor hemma)
Maddie - Den tyska utbytesstudenten som jag ska bo med.
Salem & Remy - Deras två hundar, vet inte exakt vilka raser dom är men dom är hyfsat små. Salem är vit och Remy är svart.

Förresten jag tror jag helt glömt berätta detta, men när jag fick min skola så gick jag in och (som vanligt) stalkade alla där haha. Jag började även följa några tjejer, och dom följde mig tillbaka. Senare någon vecka senare hade en av tjejerna live på instagram. Då tänkte jag " Ska jag gå in och kolla?", så nyfiken som jag är valde jag att gå in. Då var det kanske 4 stycken inne på liven så jag kunde ju inte precis gömma mig. Då säger hon:
"Är inte du den svenska tjejen som ska börja på vår skola?"
"Jo det är jag."
"OMG va roligt, jag har kollat på dina bilder och du är så fin!! Vi har aldrig haft en så fin tjej som du och inte heller någon från Sverige. Vi har bara haft massa fula konstiga killar. Jag är så exalterad på att du ska komma, jag ska visa dig allt!! Alla killar kommer tycka du är så snygg!"

Haha att hon reagerade så var jätteroligt än om hon hade ba " Åhh inte en till ", så hon och jag har snapat i snart två veckor och hon verkar jättetrevlig. Hennes pojkvän och hans kompis la till mig på snap så nu har jag 3 från min nya skola på snapchat så det är super roligt.

Detta var bara lite uppdate på hur allt går, juste jag Lisa och Hilda har gjort ett instagram konto som vi gemensamt kommer uppdatera när vi är i USA. Följ oss: usa.exchangeyear
Ha en bra dag!!

En bild på Auburns natur under hösten :)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Inför USA

Hej på er!!
En del har hänt sedan sist, jag har både träffat tjejer som också ska till USA, två gånger dessutom. Det är verkligen skönt att inte känna sig ensam i allt detta. Hilda och Olivia har fått sina familjer i Minnesota och Colorado, medan Lisa fortfarande väntar.
Alla som åker med EF får en lokal "Buddie" här hemma i Sverige som är en tidigare utbytesstudent. Vår tjej heter Hanna och är 98:a. Hon och hennes ambassadör kompisar hade fixat en liten träff på LM Engströms gymnasiet här i Göteborg. Vi satt i kanske 2 1/2 timme och pratade om deras år, historier och upplevelser. Vi fick ställa frågor och det var skönt och roligt när de berättade. Jag hoppas det blir mer sådana små träffar för det var riktigt mysigt och lärorikt.

Idag när jag kom hem från skolan ficks jag det här smset!!!

Då ringde jag EF och det var inget mer speciellt än att min välkomstfamilj och skolplats är nu bekräftad. Då det som alla utbytesstudenter väntar på, sidan på My EF var uppdaterad med information. Istället för att sitta månader stirrandes på den sidan fanns det nu information. Där fanns det mer information om min välkomstfamilj. Ett personligt brev från både dem, min IEC och min PSM (program support manager). Så nu blev allt mer på riktigt och det fanns en adress. Grejen är att nu i efterhand känns det jättebra med en välkomstfamilj. De verkar jättesnälla och deras brev var så gulligt. Det känns bra eftersom om jag inte har en permanent familj när jag kommer dit så vet jag att jag kan bo där. Och om jag skulle ha en permanent familj när jag åker och sedan inte känner att jag trivs så känns det skönt att veta att jag alltid kan flytta hem till min välkomstfamilj. Jag har även vant mig vid tanken att gå på en liten skola så allt känns superbra.

Jag har inte glömt av frågestunden heller, spelar nog in den nästa vecka eller veckan efter det. Så om du har någon/några frågor som du vill ha svar på va inte blyg med att fråga. Hoppas alla får en bra helg!! :)

Likes

Comments

Blandat

Hej på er!! Denna veckan har gått sjukt snabbt och jag har roliga planer både lördag och söndag. Mer får ni veta efter helgen. Jag tänkte dela med mig av vilka låtar jag har lyssnat lite extra på denna veckan, och man kan absolut se en röd tråd genom alla.

Kanye West - Famous
Kehlani - CRZY
Kehlani - Keep on
Wiz Khalifa - We Dem Boyz
SoMo - Show off
Kid Ink - Main Chick
T-pain - Buy U A Drank
Trey Songz - Na Na
Fetty Wap - 679
Big Sean - Blessings
Trey Songz - Foreign Remix (Feat Justin Bieber)
Lil Wayne - Sucker For Pain

Som jag nämnde i ett annat inlägg skrev jag att jag gillar många olika typer av musik och mycket beror på mitt humör. Detta är en genre som jag har lyssnat mycket på senaste, vad ska jag kalla det ? Rap, Hip Hop, R&B ish

- Fetty Wap & Kehlani

- Kanye West & Big Sean

Likes

Comments

Inför USA

Hej på er!!
Har precis fått veta av Cindy (min IEC/host mom) att skolan förmodligen börjar den första veckan i Augusti vilket är den 31 Juli. Vilket betyder att jag kommer åka från Sverige ungefär 24 Juli. (​Jag såg att 2016 började skolan den 10 Augusti så kanske inte exakt 31 Juli, men vem vet) Jag var inte beredd på att det skulle vara så tidigt, jag visste ju att det kunde hända men det betyder ju att jag 1. Får mindre sommarlov, 2 Mindre tid med familj och vänner, 3. Kommer nog ha det stressigt med allt som ska göras innan. Jag slutar skolan 9 Juni (tror jag) och då har jag 45 dagar innan jag ska åka, tiden kommer flyga iväg (fattar ni, flyga hah). Men det känns bra att ha ett ungefärligt datum.
Har även snackat väldigt mycket med tysken, varför skriver jag tysken ? Jag har snackat mycket med Maddie och vi kommer väldigt bra överens och vi båda tycker det känns tryggt att vi är två om detta. Det känns bra att veta att hon är i exakt samma situation som mig.

Om det inte blir några ändrade planer kommer jag att gå på Hamilton Jr/Sr Community High School. Skolan är väldigt liten och det här var de ända två bilderna jag hittade som inte hade någons ansikte på. Hoppas inte jag blir stämd för att använda dessa utan tillåtelse .. hehe :)

Likes

Comments

Inför USA, Q&A

Hej!! Kort och snabbt inlägg idag!!

Tänkte starta en till Q/A här på bloggen, eftersom mycket har hänt sedan sist. Har också fått lite mer läsare vilket är roligt. Därför får ni bomba mig med frågor, antingen i kommentarsfältet eller på min instagram : toveelennartsson.

Det går bra att skicka DM's om ni inte vill kommentera någon av mina bilder. Eller om ni har mig på snapchat kan ni ställa där också, vilket som helst går bra. Om jag får in många frågor kan jag göra en video där jag svarar på frågorna. Så se till att bomba mig med frågor, om mig, utbytessåret, EF, bloggen, vad som helst. LET'S GO!!!

Likes

Comments

Inför USA

Hej allihopa!
Idag tänkte jag skriva om EF's discovery tours eftersom det är vid den här tiden på året som det äger rum. EF arrangerar några olika resor runt om i ditt värdland med andra utbytesstudenter under ditt utbytesår. Jag har sedan en tid tillbaka planerat att jag ska åka på en sådan. Har varit jättekluven om jag skulle valt att åka på camp istället men jag valde till slut att välja en discovery tour.

Vart kan man åka?
- Boston (4 dagar)
- Philadelphia & Washington D.C (6 dagar)
- L.A & The Grand Canyon (8 dagar)
- Florida (8 dagar)
- Hawaii (7 dagar)
- Puerto Rico ( 8 dagar)
- Los Angeles (4 dagar)


Detta är ställena i USA som man kan åka till, det finns ju självklart Discovery Tours i England & Irland också. Jag personligen har tänkt att jag ska åka till Hawaii. Det är ju ett tag kvar så jag kanske hinner ändra mig men så är planerna än så länge. Kommentera gärna om du tycker att jag ska åka till Hawaii eller något annat ställe!

Länkar till EF's video från Hawaii:
https://www.youtube.com/watch?v=Fy13aZON85A
Om ni vill kolla in utbytesstudenters bilder från en Discovery Tour kolla in hashtagen #efdiscoverytours på bland annat instagram

HUR NICE VERKAR INTE DETTA??!!!


Likes

Comments

Inför USA

Hej på er! Idag är det fredag, ska bli så skönt med helg!! Ser inte fram emot kommande veckor innan påsklovet, så så mycket plugg. Vecka 9 var veckan som jag blev 100% klar med hela min ansökan. Tog (förmodligen) sista sprutan och fick allt ifyllt. Kändes så skönt att äntligen skicka in det. Har haft 5 månader på mig att göra klart pappren och det är så typiskt mig att skjuta upp allt till sista dagen. 1 mars var sista dagen och kan ni gissa vilken dag jag skickade in papperna på? Exakt, 1 Mars. Så tips till er som planerar att åka 18/19, gör klart allt så fort ni får det. SKJUT INTE UPP DET!
I förra inlägget skrev jag att jag var lite osäker på min placering och jag visste inte vad min välkomstfamilj/host mom menade när hon skrev " If everyone gets along, you could stay". Ida på EF som skulle fråga placeringsteamet har nu fått svar. Hon skrev: "Hon(välkomstfamilj/IEC) planerar absolut att placera om er(mig och tysken) till permanenta placeringar och det är det hon jobbar för. Men hon sa att om det av någon anledning inte skulle gå och ni kommer bra överens så är du välkommen att stanna. Men det är bara om något inte skulle fungera med placeringen "
Så nu när jag har fått det klart att dom letar efter en permanent familj så känns allting lugnt och nu är det bara ytterligare väntan. Men om jag har väntat 5 månader kan jag likaväl vänta lite till, så ingen brådska :)
Detta var bara en liten update på Usa fronten & så hoppas jag att alla får en bra helg!
P&K

Likes

Comments

Inför USA

Hej på er!!'
Wow så mycket som hände förra veckan. Nu har det gått några dagar och jag har fått smälta allt lite mer.
Som ni märkte var jag ju lite besviken på placeringen och speciellt skolan. Men nu efter några dagar och jag vet lite mer hur det ser ut känns det faktiskt helt okej. Staden känns jättebra, och det slog mig att så som jag bor nu är också 20 minuter från en stor stad med affärer. Jag har även skypat med Nikita och Maja (deras bloggar finns länkade i kategorin vid sidan), de ska åka med Explorius och båda två har fått sina placeringar. Nikita ska till Tennessee och Maja ska till Michigan. Maja hade också blivit placerad i en liten skola så det var skönt att dela sina tankar med någon som förstod. Jag har tänkt mycket på skolan och som alla säger, det kanske är lättare att få kompisar på en liten skola än en stor så det kommer nog gå bra.

Den enda saken som gör mig förvirrad är att jag vet inte hos vem jag ska bo. Egentligen bor man inte hos en välkomstfamil utan man hittar en permanent familj & det är det EF säger att dom gör. Att troligtvis får man en permanent familj innan man åker. Men jag skrev med min välkomstfamil host mom på facebook och då frågade jag om jag och Tysken ska bo hos henne. Hon svarade "if everyone gets along you could stay". Jag vet inte riktigt hur jag ska tolka detta eftersom det låter ju som om dom inte ens letar efter en familj. Men varför då bara vara en välkomstfamilj och inte en permanent. Är det då att hon och hennes familj vill pröva om tysken och jag känns bra hos dom och inte tvärtom?

Min välkomstfamilj host mom (va ska jag kalla henne) skrev att hon hade jobbat för EF i 10 år och haft 36 studenter. Hon hade till och med haft en från Göteborg så jag menar blir man inte bara än i mängden då? Jag är väldigt förvirrad kring denna situationen just nu och därför vill jag inte säga att jag har fått en familj eftersom jag vet inte säkert. Därför frågade jag Ida (jobbar på EF i Sverige) och hon skulle ta en titt på det och fråga placeringsteamet varför det är så. Men idag var det president day så ingen där jobbade, förhoppningsvis får jag svar på det imorgon.

Här ligger Auburn, i nord-östra Indiana

Likes

Comments

Inför USA

Hej på er!!
Detta kommer bli ett långt och väldigt känslosamt inlägg. Jag har fått min placering, nästan iallafall.
Vi som ska till USA har två st chattgrupper på whats app. En internationell och en svensk grupp. Jag vaknade upp vid 10 och såg att någon hade skrivit i den internationella gruppen " finns det någon som heter tove lennartsson här", jag svarade och skrev att det var jag. Då sa hon att jag var hennes dubbelplacering, jag fick panik och blev väldigt förvirrad eftersom jag inte hade hört nånting ifrån EF. Så jag ringde till EF och berättade att hon hade skrivit så till mig. Då sa dom att denna informationen kom igår, alltså på onsdagen så dom hade inte hunnit meddela mig. EF bekräftade att jag hade fått en dubbelplacering men bara i en så kallad välkomstfamilj. Det innebär att två stycken IEC (international exchange cordinatoor, aka din kontaktperson aka personen som hittar dig en familj) hade valt mig och hon tjejen som förresten är från Tyskland. Dom två IEC hade valt att hon och jag skulle komma till deras område. Vi kommer alltså inte bo hos dom utan man har en välkomstfamilj för att skolan ska kunna skriva in studenten på en adress. Tysken och jag vi kommer att gå på samma skola men sannolikt inte bo i samma familj.

Vart har jag då blivit placerad?
I delsaten..... INDIANA!!!
Indiana var en av staterna jag hade önskat att hamna i men för att vara helt ärlig blev jag lite besviken, inte på EF eller placeringen, utan på mig själv. Som jag känner i det här läget så skulle jag nog inte gjort något delstatsval alls det känns som om det hade blivit bättre då.

Förmodligen kommer jag bo i en stad som heter Auburn och den ligger i nord-östra Indiana, 25 minuter ovanför en stor stad som heter Fort Wayne med ca 300 000 invånare. Auburn har ca 12 000 invånare och det är ungefär så många invånare det är i området jag bor här i Sverige. Från Auburn tar det som sagt 20 minuter till Fort Wayne, 3 timmar till Chicago och 2 timmar 30 minuter till Detroit som är två väldigt stora städer. Skolan då, jo jag kommer förmodligen gå på en skola i en stad 20 minuter med bil från Auburn. Den staden heter Hamilton och har 1500 invånare. Skolan har 500 elever och är ganska liten, och för att vara ärlig så blev jag besviken. Jag vet att jag har i mitt huvud byggt upp en bild på hur jag vill att det ska se ut. Den ligger i en pytteliten stad med knappt några invånare och inte ens en ända affär. Mitt ute i ingenstans, skolan har inte ens en fungerande hemsida och jag blev bara besviken. Allt blev bara inte som jag hade tänkt det, och jag vet att allt detta är mitt egna fel. Det är jag som har läst bloggar där dom har fått "perfekta" placeringar. Med stora fräscha skolor, många elever, grym high school spirit, mycket aktiviteter. Men min skola finns knappt med på google, jag blev bara besviken att det inte blev som jag har tänkt mig. Att det inte blev något high school musical. Jag vet att skolan har 2 st utbytesstudenter där nu så jag antar att skolan är helt okej eftersom den är ändå en skola som man skickar studenter till, men vi får väl se hur allt blir. Allt är ju trotts allt mitt egna fel, jag har läst för många bloggar, visst det är roligt att se hur folk har det men det är många som har " dröm placeringar" och då får man sig en bild på hur allt kommer vara och då är det klart att man blir besviken när det inte blir så. Jag bara hoppas, hoppas, hoppas att familjen blir bra för i så fall blir nog detta jättebra.

(Nu ett tag senare efter jag skrivit detta så har jag kollat in en tjejs instagram som går på den skolan och det ser helt okej ut iallafall hehe )

Igår efter jag hade pratat med EF så blev allt verkligt, det slog mig att jag ska lämna alla här hemma, jag var inte så glad som jag borde varit. Jag var ledsen över skolan, staden och hela grejen. Jag vill inte åka härifrån, ska lilla jag klara mig därute? Helt själv? Jag vet att det är normalt att känna såhär men det var nog att det slog mig att jag faktiskt ska åka dit, det är på riktigt. Om inte familjen blir bra vet jag inte hur jag ska kunna klara mig där. Lite trygghet är det iallafall att jag och den tyska tjejen har samma IEC och ska gå på samma skola. Vi får se hur allt slutar, och jag älskar att veta att alla i vår svenska chattgrupp stöttar varandra. Om någon av er läser detta, love youuuu.

Om du inte förstod något jag skrev angående välkomstfamilj, IEC osv hör gärna av dig eller kommentera.

Här ligger Indiana :)

Likes

Comments

Blandat

Tjohoooo!! Äntligen har jag tagit sportlov och jag överlevde den hemska veckan. Fick inte F som jag trodde så det var ju skönt. Snön kom till Göteborg, typ 2 månader för sent okej. Hoppas snön försvinner snabbt för det var ju typ vår i 2 dagar, vad hände? Nu ska det bli så skönt med lov och jag riktigt roliga saker inplanerade som jag tänkte dela med mig av.

Lördag - Måndag: Åka till släkten i Småland & bara mysa.

Tisdag: Göra ett skolarbete med en i klassen, vi ska göra en video när vi lagar mat på spanska så det ska bli intressant.

Onsdag: Träffa en annan utbytesstudent från Göteborg som också ska åka med EF :) Riktigt spännande!!

Torsdag: En hel dag med Victoria, vi ska äta gott, gå på bio och sen ska hon sova hos mig.

Fredag: Oklart än så länge

Lördag: Umgås med Amanda, vi träffas så sällan eftersom vi båda är upptagna i veckan och hon har matcher varje helg (utom denna) och jag saknar henne väldigt mycket.

Söndag: Inget inplanerat, kanske lite plugg vi får se hur mycket jag gör i veckan.

Bilder från vintern 2015's snökaos

Likes

Comments

Det är veckan innan sportlovet här i Göteborg och jag drunknar i plugg. Har två stora prov, en inlämning, en presentation som ska vara klar denna veckan (redovisas efter lovet), och som pricken över i:et kommer jag förmodligen få F på matteprovet som vi får tillbaka imorgon.. Jag har ingen koncentrationsförmåga eller energi för att plugga överhuvudtaget. Inget vi jobbar med är intressant och det är jobbigt att gå upp ur sängen varje morgon. Just nu sitter jag och skriver här istället för att skriva på min uppsats som jag bara har skrivit en mening på. Jag orkar bara inte. Det ska bli så skööönt med lov på fredag och jag ska njuta varenda dag av ledigheten för den kommer verkligen på rätt tidpunkt. Jag vet att det har varit många nedstämda inlägg de senaste men det är just för att perioden november till mars är så deprimerande och det smittar av sig. Hoppas att alla ni andra får en roliga vecka, och kämpa nu innan lovet.

Puss & Kram

Throwback till några minnen från 2016
Fråga inte ens vad detta är
HÅKAN!!!!!
Jag och Amanda påväg till balen i 9:an
Mina fina vänner

Skidresa med gamla klassen & Justin konserterna!!! <333

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Trevlig helg på er!!

Har riktigt roliga planer inplanerat idag så det ska bli roligt. Nu tänkte jag tipsa om en hyfsat ny artist från USA. Han heter Post Malone, eller Austin Richard Post som han egentligen heter. Han är en amerikansk rappare, sångare och låtskrivare. Han är mest känd för sin debut singel White Iverson från 2015. När jag först hörde och såg honom var jag lite skeptisk, men efter några veckor nu har jag fastnad mer och mer för hans musik (hans låt med Justin är så bra!!) . Tycker det är jättekul att utforska musik världen och lyssna på musik som jag vanligtvis inte brukar lyssna på. Så om ni inte har lyssnat på honom borde ni verkligen göra det, länkar hans album här nedanför :)

https://open.spotify.com/album/5oH0MFYhMkVmvhWjYumm03

Likes

Comments

Jag har utbytesmania!!!!

"Utbytesmania är ett stadie som infaller en utbytesstudent innan de far iväg. Det är ett sinnestillstånd som uppkommer i flera perioder från det att man har bestämt sig till dess att man åker. En period kan vara allt från en vecka till en månad lång.

Detta stadie kallar vi på utbytesstudent.se för UTBYTESMANIA. När man befinner sig i utbytesmania är man helt besatt av sitt utbytesår. Små funderingar om tex. vilken resväska man ska ha blir plötsligt stora och planering runt nuvarande studier försvinner.

Under utbytesmania letar även personen oändligt mycket information om utbytesstudentåret. Det sker vanligtvis genom bloggar, forum och artiklar. Vanligt är även att man terroriserar sina vänner, som inte alls är lika intresserade, med frågor och räddslor.

– Jag lovar, jag kommer sitta ensam i matsalen och alla kommer tänka: ”There is the strange foreigner”.

Men oroa er inte för mycket. Stadiet går över och när man väl får uppleva situationerna förvandlas de tidigare tankarna till roliga historier."

Just nu de senaste veckorna har detta verkligen varit mig, i allt jag gör ser jag USA. Alla andra utbytesstudenter förstår nog hur jag menar, det är verkligen blandade känslor. Texten hittade jag på www.utbytesstudent.se och jag rekommenderar alla studenter att checka in den, fylld med tips och tricks. Nu ska jag till skolan och jag hoppas alla får en fin fredag!!

Likes

Comments

Hej på er!! Bara två skoldagar kvar på denna veckan, det ska bli så skönt med helg. Jag har haft fullt upp hela veckan och också de två kommande dagarna. Nu de 3 veckorna innan lovet har vi jättemycket plugg och inlämningar i skolan så man har knappt tid för att leva. Men men i måndags bokade jag och mamma in min hälsoundersökning på vårdcentralen här där jag bor. Måndag 6 Februari ska vi dit och träffa en läkare. Det känns verkligen skönt att göra det nu för då blir USA allt mer på riktigt. Nu var det exakt 7 månader sedan jag anmälde mig till EF att jag ville gå på informationsmöte. Tiden flyger iväg! Vad har jag ens gjort de senaste 7 månaderna? Här om dagen tänkte jag tillbaka på mitt liv för 1 år sedan och det är otroligt hur mycket som har hänt på 1 år. Hur mycket jag har ändrats som person, mitt liv är helt annorlunda jämfört med då. Tänk då hur mycket jag kommer utvecklas i USA, jag tror verkligen att det kommer vara en stor milstolpe (säger man ens så?) i mitt liv. Vet jag ens vad jag har gett mig in på? Nej det vet jag inte. Jag menar inte att jag inte har tänkt igenom det för det har jag verkligen gjort. Men jag kan inte säga idag hur allt kommer att vara där. Det känns väldigt ofta som att jag lever i min egna lilla bubbla utan någon kunskap om vad som finns därute, men jag menar jag har inte upplevt mycket av vad som erbjuds i världen och det är något som ska bli spännande men också utmanande. Det ända jag kan göra är att förbereda mig så mycket som möjligt och bara ta allt med en nypa salt. Jag hoppas med hela mitt hjärta att detta är det bästa beslutet jag någonsin kommer göra, för jag ser fram emot det väldigt mycket och jag hoppas att du som läser kommer följa med mig på denna resan.

Lite djupa tankar jag har haft på senare tid men jag var bara tvungen att skriva av mig :) Hoppas ni får en bra resterande vecka.

Likes

Comments

Hej på er!!
Idag tänkte jag skriva om ett ämne som alla utbytesstudenter upplever/kommer uppleva. Eftersom jag inte har åkt än så kan jag bara utgå från vad jag tror.
Härom dagen tänkte jag på att när man flyttar till ett annat ställe får man en chans att börja om på nytt. Ingen känner dig, du känner inte någon och ingen vet något av ditt förflutna. Det är en av sakerna jag ser framemot med att åka, jag får vända blad helt enkelt. Det finns inga förväntningar på dig som person, ingen vet något om dig och du får en chans att börja om. Här där jag bor är det hyfsat litet och alla vet nästan vilka alla är. Så det ska bli skönt att få börja om från 0. Innan kanske folk har haft förutfattade meningar om dig eller det kanske går runt massa skvaller. Ingen i din nya stad vet något om dig så dom får själva bilda en uppfattning utifrån så som du får dig att framstå när ni träffas. Det ska bli skönt att få göra det, Men då är det ju också viktigt att göra ett bra intryck så det inte blir "värre" än vad det var hemma. Överlag så ser jag fram emot att få börja om från 0 och jag tror att det kommer vara en riktig utmaning :) Vem vet, jag kanske inte alls tycker det när jag väl är där så fortsättning följer helt enkelt...

En bild från stranden i Dubai, saknar såååå mycket!!

Likes

Comments

Godmorgon!! Fick en fråga av en tjej som undrade hur mycket det kostar att åka på ett utbytesår och hur betalningen går till.
Generellt gillar inte jag att diskutera pengar på internet men bara för att hon frågade tänkte jag svara, om man åker med EF är programavgiften ca 120 000kr. Det finns billigare alternativ att åka med om du inte vill betala exakt så mycket pengar, men utbytesår kostar mycket pengar överlag så det är inte mycket billigare på de andra organisationerna. Sedan tillkommer det också avgifter så som försäkring, vaccinationer, region/delstatsval m.m. Programavgiften står för flygbiljetter, skolplats och låter dig vara i landet. Allt annat är extra kostnader, allt som du gör/köper där får du betala utöver. Hur går då betalningen till? Jo när du blir antagen till programmet måste du betala 5% av summan för att vara "säkrad" en plats. Sedan i Januari betalar du 30% av summan, i April (tror jag) betalar du 30% till och ungefär i Juni/Juli betalar du resterande summa av priset. Så man betalar inte allt på en gång, du och dina föräldrar kan också välja att göra delbetalningar i 11 månader så att ni sprider ut summan lite mer. Alla väljer att göra olika så man får göra det som är bäst för sin egen ekonomi. Jag tror att jag pratar för alla utbytesstudenter när jag säger att jag är otroligt tacksam mot mina föräldrar för att jag har fått chansen att åka på detta för jag vet att alla inte har möjligheten till det och det är väldigt mycket pengar som läggs ner på mig och att jag ska få uppleva ett år utomlands. Hoppas du som ställde frågan fick svar & om det är någon annan som har några frågor är det bara att kommentera eller kontakta mig på IG: toveelennartsson :) Puss och kram

Likes

Comments

Hej!! För er som är nya på bloggen tänkte jag bara säga att jag inte har fått min placering eller värdfamilj än eftersom jag har får många frågor om det. Imorgon är det fredag och det ska bli så skönt med helg. Även om vi bara har gått 4 dagar i skolan känns det som en evighet. Jag satt precis och pluggade när jag kom på att det är + - 200 dagar tills jag åker till USA. Det är ungefär 7 månader, 210 dagar!! Nu i måndags fick vi se vårt provschema för vårterminen och snacka om att det var mycket. Kommer drunkna i plugg, hur ska jag kunna hitta ett jobb och samtidigt orka jobba med allt detta plugg? Buhu :( Men jag ser det positivt, för varje liten läxa/prov/inlämning som jag gör så är det närmare USA. Men det är inte bara att åka, man måste fixa klart sin ansökan 100%, fixa visum, bankkort, resväska, presenter till värdfamiljen och massa mer sånna små saker som ni kanske inte tänker på. På tal om ansökan så har jag och mamma efterfrågat min medicinska historia och mina gamla vaccinationer som jag har tagit så jag ska kunna fylla i vaccinationspappret, och boka en hälsoundersökning inom den närmsta månaden. Så det är så allt ligger till på USA fronten, och fortfarande inget från EF. Men jag har ingen brådska (jo), vill att familjen ska bli en "perfekt match" och det få ta sin tid. De flesta får sina familjer i typ April/Maj. Om du också ska åka 17/18 till USA och har en blogg får du gärna kommentera så ska jag lägga till dig i mina länkar på kategorin i sidan. Ha en bra kväll!!

Likes

Comments

Godmorgon!! Idag är det måndag och det är första skoldagen på vårterminen yey.. Nej men det ska ändå bli lite skönt att komma in i rutinerna igen. Det bästa av allt måste nog vara att det börjar bli ljusare ute och för varje dag som går är det närmare USA. Jag längtar!! I det här inlägget tänkte jag visa mitt träningsprogram som jag har planerat under Januari månad. Jag började med det i fredags och tänker köra på detta fram till Februari. Sen får vi se vilka ändringar som görs och byte av övningar. I och med att jag slutade i handboll sommaren 2016 så har min träning bara gått nerför. Speciellt när det blev höst och vinter. Men nu när jag var i Dubai och tränade där så fick jag upp motivationen igen plus att det är ett nyårslöfte.

Pass 1:
- Löpning ute i 30 minuter om vädret tillåter, annars någon typ av konditionsträning inne framför en youtube video.
- 3x10 Armhävningar
- 3x10 grodhopp(höga)
- 3x10 grodhopp (långa)
- 3x10 utfallssteg
- 3x5 utfall med hopp (fruktansvärt jobbiga därför bara 5 hehe)
- 3x10 squats axelbrett isär
- 3x10 squats brett isär
- 1000 hopp med hopprep
- 1 minut på balansplatta

Pass 2:
- 1000 hopp med hopprep
- Springa 1 km snabbt, vila 4 minuter X3 (om dåligt väder, inne konditionsträning)
- 3x10 situps
- 3x10 situps med vikt
- 3x10 crunchtwist med vikt​​
- 3x10 ligga på rygg och nudda fötterna från sidan(?)
- 3x10 fällkniven
- 3x10 situps med rotation
- 3x10 ligga på rygg och swifta fötterna i luften (?)
- 3x1 minut plankan
- 3x30 sekunder rockring med vikter

Dessa två passen som jag satt ihop har jag tänkt att göra två gånger var, så fyra st pass i veckan. Jag hoppas att detta kommer ge resultat för jag vet att jag definitivt kommer få träningsvärk. Vissa kanske tycker detta är lite eller mesigt men i den formen jag är i just nu passar detta för mig :) Om du prövar något av dessa pass får du gärna kommentera vad du tyckte om dem.

Här ser ni en del av mina bilder jag har som bakgrund på min dator. Lite cheesy jag vet men det funkar faktiskt att ha sådana bilder som bakgrund på något man är inne på varje dag. TIPS

Likes

Comments

Hej!! I mitt inlägg om mina nyårslöften skrev jag om att jag ville bli bättre på att sminka mig. Men också att det kommer vara ett problem när jag ska packa mitt smink till USA för jag har så mycket som jag gillar och det känns onödigt att bara låta det vara kvar hemma och ruttna. Ni som känner mig vet att jag har mycket smink, och mycket dyrt smink som jag gillar. Så jag tog fram de smink produkterna som jag skulle packat ner om jag hade packat idag, så jag skulle se vad det var som jag skulle valt av alla kategorier. Det blev en helt okej samling. Jag la tillbaka allt smink på sin plats och sedan tog jag ut det som jag inte hade valt att ta med. Så från och med idag kommer jag mestadels bara använda smink som jag inte kommer ta med till USA. Det var även smink som jag bara lät ligga i lådorna just för att jag prioriterat annat smink. Här är det som jag kommer använda framöver.

(Väldigt orelevant inlägg, vet att det inte passar alla och jag vet att det är onödigt med mycket smink men det är ett intresse)

Likes

Comments

Hej hej!! Hoppas alla har haft en fin morgon. Jag tänkte nu ge er lite tips, eller tips och tips men men. Jag har två spellistor på spotify som jag tror jag kommer lyssna mest på i USA. Den ena är mer fokuserad på USA och musik som får mig och tänka på landet om det makes sense haha. Låtarna är också olika "humör" som jag tror att man kan uppleva under året, så allt är inte nödvändigtvis amerikanskt utan mer känslor. Den heter Exchange Student playlist och det är blandad musik av ny och gammal och det är alla möjliga genrer. Den är tänk till utbytesstudenter men det är inget speciellt med den så alla får lyssna. Här är länk till den : https://open.spotify.com/user/tovehandboll/playlist/1vKCSfsHGEVMfRhBwrQFrs
​PS: Varning för High School Musical musik..hehe


Nästa lista jag tänkte tipsa om är en lista jag gjorde för ett tag sedan. Den heter "När jag längtar lite extra efter Sverige", den har jag tänk att lyssna på i USA när jag får hemlängtan. Alla låtar är inte på svenska men det är svenska artister. Alla låtar på den listan har jag personliga relationer med och det är låtar som har hängt med mig genom livet. Kolla in och se om du lyssnade mycket på samma låtar som jag gjort genom åren. Här är länk till den : https://open.spotify.com/user/tovehandboll/playlist/5jtxbvxbNsyGVa5ih3d30G
Mitt konto på spotify heter tovehandboll så om du vill se mina andra listor är det bara att checka in.

Likes

Comments