Hey! Jag var och tränade igår efter att ha haft 3 dagars ledigt pågrund av att jag bara velat andas och tagit det lugnt efter 3 intensiva veckor med både gym och jobb varje dag. Men träningen igår var nog den sämsta träningen jag någonsin utfört, hade noll energi så gick på rullbandet i 7 minuter, började att välja vikt till att träna axlarna med, drog 3 drag och sen gick jag hem haha. Ett rent skämt, tog väl sådär 10 minuter. Men, så är det ibland! Orkar jag inte träna som gårdagen, trots att jag inte hade tränat på 3 dagar, ja men då skiter man i det. Träning görs för att det är kul, det är aldrig kul att tvinga sig till något man inte vill.

Men! Idag, ajajaj, vilket jävla pass. Körde 30 minuters kondition, värmde upp med att springa 2km och körde sen intervaller med backe. Sen bestod resterande övningar utav fokus på ben och rumpa.
Bilden här ovanför är en av mina nya favoriter, jag har aldrig riktigt vågat mig på att prova denna då jag är rädd att göra fel och skada mig. Men efter lite googlade på hållning osv utmanade jag mig själv och helvete vad den kändes. GRYM!
Jag tog självklart bild för att dela med mig av till er !
Viktigt att tänka på:
• Vinkla foten liiiite utåt, som ni ser att jag gör på bilden.
• Se till att dra in höften och att inte puta.
• Se till att sidan av kroppen är mot ryggstödet.
• Lägg vikten på hälarna och inte översidan av foten när du trycker ifrån.

Körde självklart hip thrust också, favoriten hos många individer som tränar rumpa. Startade med Hip Thrust för cirka 4 eller 5 månader sedan och lyfte då 18 kilo ungefär. Idag mina vänner, idag slog jag mitt mål, 45kg! Så jävla glad och stolt över mig själv, nu är det bara att sätta nya mål!

Efter gymmet sprang jag hem och bytte om snabbt som tusan och satte mig på motorcykeln och åkte upp till Fjällgatan. Mamma tog bilen och jag satt bakom Uffe som körde, med tanke på att jag inte har åldern inne ännu, tyvärr.
Superfin sommarkväll iallafall!

Jag lägger in mitt pass idag (ska bli bättre med bilder im sorryyy) så får ni som vill läsa, ha det bra :)

Pass för rumpa och ben:
• Uppvärmning trappor 8 min med band.
• Jumsquats utan vikter: 30x4 (uppvärmning)
• Vanliga squats i maskin: 12x3
• Hip Thrust: 12x4.
• Deadlift: 12x3
•Knäsquats: 15x3
•Donkey kick: 6x3 på varje ben.
• Jumpsquats med vikter, 15x2.
Alla dessa övningar kan du göra på en maskin, så slipper du hålla på och springa runt!
Sen avslutade jag med sidoövningar med band och benvikt men kan inte dom namnen så får fota de next time för dem övningarna är grymma!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hejhopp! Sitter atm på busen påväg till jobbet (anledningen till varför jag uppdaterat så dåligt då jag jobbar konstant), men idag är näst sista dagen tills jag får hela 3 (!!) veckors semester 😍. Dock är det Match i arenan idag så de lär bli fuulllltt i resturangen och jag lär bli fast i baren och servera hundratals Ipor och Eriksberg, suck.

MEN, till något roligare, jag börjar äntligen få midjan som jag vill ha den. Som vissa vet, och vissa inte, så kan man inte riktigt träna själva midjan, eftersom att vi har organ som tar plats och avgör storleken på vår midja. Men det finns ju alltid ett sett att få den att se smalare ut, och vad är det??? Ja inte är det waisttrainer iallafall, kan man inte få smalare midja beror det på hur din kropp är byggd, försök inte att ändra kroppen med redskap som endast förstör din kropp och din hälsa. 
Jo, att träna rygg och axlar är det bästa man kan göra. Låter jättekonstigt nu, jag håller med, men får man en mer "V" rygg, så ser midjan automatiskt betydligt mycket smalare ut. Sen finns de självklart övningar som gör att man bara tränar till midjan och får den lite tajtare om man skulle ha fett runt om kring, och det är mycket sidoövningar. Och det är det fettet jag försökt förbränna nu under 1,5 månad samt att börja bygga en lite mer V rygg.
Tänkte slänga in lite övningar till just smalare midja nån dag, får se när de blir!
Jag har tyvärr ingen bra bild på hur min midja såg ut innan, vilket jag ångrar som tusan att jag inte tog, men jag tar den bästa bilderna jag kunde hitta iallafall.

Likes

Comments

Hey hörni!! Idag gick jag upp vid 10, drog i mig en spenatsmoothie som Faktiskt var väldigt god haha. Sen drog jag till Kungsholmen och träffade Mimmi Kapells och var med på hennes Booty & abs pass! Så himla kul!! Vi var runt 10 tjejer och så tränade vi ungefär 1h, med utsikt över vattnet vid Kungsholmen.
Förlåt för jättedålig kvalité med de är screenshots från boomerang så ja, de förklarar väl de mesta. Men men!

Likes

Comments


(Min fina vän och kollega som snor till sig en glass<3)
Det här lär bli ett lite längre inlägg då jag först tänkte berätta hur jag kom in i arbetsbranschen som 14 år, och mina tips på att ta sig vidare. Jag är nu 17 år och har 3 jobb, hur?!
Mitt första jobb var ett Cafe i Tyresö som behövde akuthjälp i 4 dagar, och 14 åriga jag nappade direkt. I allmänhet älskar jag att hjälpa till, men nu skulle jag också få pengar för det, och för mig, väldigt mycket pengar. Jag fick då 75kr/h och jobbade ungefär 6 timmar per dag i 4 dagar. Det är 1800 kronor, och för en 14 årig, ja ni kan ju nog förstå själva att det var väldigt väldigt mycket pengar. Självklart är nästan 2000 kronor för mig nu också mycket, men den summan ryker på 2 timmar efter att jag har varit hos frisören typ. När jag var 14 la man ju inte ut några stora summor, så det enda man kunde se var hur mycket godis man kunde köpa haha.
Jag fick iallafall stå i disken, plocka disk från borden, torka bord, se till att det alltid fanns bestick och tallrikar för gästerna att ta och dylikt. Efter 4 dagar kommer chefen till mig och frågar om jag vill skriva på ett kontrakt. Med det menas det att jag kunde få ett deltidsjobb. Jag förstod inte jättemycket vad det betydde då jag aldrig riktigt arbetat förr och aldrig hört talats om ''kontrakt'' och så vidare. Jag ringde mamma och frågade och fick det förklarat till mig, och kort och sagt så blev jag anställd!


Efter bara ett halvår på cafeet hör Operakällaren av sig, det är få av den yngre generationen som vet vad det är, därför slänger jag in en bild här ovanför. De frågade om jag ville jobba under julborden hos dem och jag (återigen) ringde min mamma för att fråga om råd och hjälp. Kort och sagt så jobbade jag en kort period på Operakällaren i Stockholm, jag fick uppgiften att stå vid julborden och svara på gästers frågor samtidigt som jag skickar ner ''nissarna'' som de hette, att hämta en sorts maträtt som började att ta slut.
Jag jobbade alltså med 2 jobb under vintern 2015 samt gick i åttan på en skola i Tyresö. Det var mycket, det kan jag erkänna. Många lärare blev väldigt chockerade och höll alltid ett extra öga på mig ifall om jag skulle gå in i väggen och dylikt, vilket jag på den tiden hatade men nu är väldigt väldigt tacksam över. Jag kunde gå i skolan från 9-15 och sen börja på Operakällaren 17-01, och sen göra allting om igen nästa dag. Och var jag ledig någon dag från Operakällaren jobbade jag på Cafeet, och så höll de på.


Efter det då, vad hände då? Jag slutade att jobba på Operakällaren när våren kom och la hela sommaren 2016 på Cafeet. Jobbade bort hela mitt sommarlov, hade runt 3 veckors semester för jag skulle iväg med husbilen, men resterande av veckorna jobbade jag, och jobbade, och jobbade. Det gick så långt att jag och min kompis som jag jobbade med sov över på jobbet för vi ändå skulle börja klockan 9:00 nästa morgon haha.


Men under vintern 2016 är jag inne på ''jobb i stockholm'' på Facebook (GRYMT tips till er som söker jobb!!!) .
Där såg jag att Elite i Saltis sökte personal, Elite är ett gym. Jag mailade och hade telefonmöte med chefen samt fick åka dit på en arbetsintervju, och det var också här jag började stå på egna ben. Tidigare hade jag stått på min mors ben för jag var rädd, nervös, oerfaren och visste inte någonting kring arbete. Men nu hade jag arbetat i 1 år på 2 olika ställen och tog mig vidare genom att vara aktiv. Det slutade med att jag fick jobbet, men jag skulle provjobba en helg för att se hur de känns och chefen skulle se om jag var den hon letade efter. På söndagen ringde hon mig och sa att kontraktpapperna ligger på bordet hos henne och att jag kan komma in och skriva på när som. ​Men ​​jag trivdes inte alls, men min timlön var 112 kronor?!?!?!?!?!?!? Det skulle ju bli en FÖRMÖGENHET efter många pass.
Här är det tyvärr viktigare att tänka på trivsel istället för pengar, man får inte pengar av att sträva efter de, utan de kommer när du väl har hittat rätt. Som tur var hade jag Operakällaren som tidigare erfarenhet där jag verkligen inte trivdes, så jag visste att jag måste lägga trivsel som nummer 1.
Jag tackade nej och fortsatte att jobba på det här Cafeet under vintern 2016.

(Bockholmen på bilden)

​Men​ i början på 2017 insåg jag att även fast Cafeet var en trygg punkt, så måste jag gå vidare. Jag måste utvecklas som person och lära mig mer inom arbetsbranschen. Så lättare sagt än gjort så skrev jag ett eget inlägg på ''Jobb i Stockholm'' på Facebook. Jag skrev ett personligt brev samt länkade mitt CV. Tiotal olika jobb hörde av sig och jag blev helt paff. Jag åkte bland annat bort till Solna till Bockholmen och gick på arbetsintervju, och jag började jobba redan bara några dagar efter. Men, där kommer vi dit igen, jag trivdes inte alls. Det var väldigt mycket ''snobbigt'' och tyvärr är det så att många kunder är otrevliga då, de automatiskt trampar på en lite. Min uppgift var att stå själv vid lunchbuffen och berätta om de olika rätterna samt att fylla på de som började ta slut (lägger in bild här under). Men jag trivdes inte och sa därför upp mig.
Under tiden provjobbade jag även på en skola i Tyresö som hörde av sig efter mitt Facebookinlägg. De sökte vikarier för barn som är 10 år. Jag nappade direkt då timlönen var väldigt bra och att jag inte har några större problem med barn. Där jobbar jag faktiskt än idag så det är jättekul!
Sen hörde även ett företag av sig där uppgiften är att vara telefonsäljare, jag sa nej då jag är en sån människa som tycker synd om människor väldigt lätt. Därav, att ringa och försöka överyta någon när den i början inte ville, de går inte för mig haha, jag skulle bara känna lite skuldkänslor. Så faktiskt, så tog jag tag i en av mina bra killkompisar och de slutade med att han började jobba där istället! Vilket gjorde mig, och gör mig än idag så himla varm i hjärtat att jag kunde hjälpa en av mina vänner att få sitt första jobb.
Sen, sist men inte minst, så hörde en resturang i Mall Of Scandinavia av sig. Jag visste vilken resturang de var då jag äter där varje gång jag är i Mall Of Scandinavia pågrund av det är mycket ekologisk och väl tillgjord mat.
Jag gick på intervjun och chefen sa att jag fick jobbet, men jag var lite osäker då jag hade ett annat jobb med bättre lön samt närmre mitt hem. Han höjde då min lön och jag valde att provjobba några dagar.
4 Månader senare och jag jobbar fortfarande där och jobbar runt 35h i veckan, och trivs som bara den!

Tack vare allt det här har jag växt otroligt mycket som person och känner mig betydligt äldre än vad jag egentligen är, för mina erfarenheter sticker ut lite om man generaliserar människor som är födda 2000. Men jag har lärt mig att stå på egna ben, att gå på intervjuer och väga olika jobb om vart jag trivs bäst men vart jag också får ut mest pengar på, för det är ju faktiskt därför vi alla jobbar. För pengarnas skull.
Jag var bara tvungen att skriva lite om hur jag just kom in i branschen så att ni förstår och hänger med, så kan jag nu i inlägg framöver skriva lite mer specifika saker som jag har lärt mig under dessa år, vad man ska tänka på, vart man kan söka jobben, ja ni fattar.
Förlåt för sjukt långt inlägg men de behövdes haha, kram på er!

Likes

Comments

Hey!! Jag blir så varm om hjärtat och glad i själen när jag ser att läsare ökar och ökar, även fast det inte är hundratals så blir mitt hjärta fyllt av glädje så fort jag bar ser nått nummer på skärmen. Att några faktiskt gillar det jag försöker skapa och vill läsa mer!
Tack! Så otroligt!

Innan jag börjar prata om hur jag nådde det här målet och hur jag har gått till väga, så vill jag först poängtera en väldigt viktig sak.
Jag vill inte, på något sätt bidra till idealet av en kropp, jag vill att alla ska får skapa vilken kropp de än vill ha, för vi har den turen. Vill du få starka armar, så kan du skapa det. Vill du få mer fett på din mage kan du skapa det. (med överseende för visa sjukdomar). Men det ÄR fantastiskt, och alla, liten som stor, ska vara nöjda över sina kroppar.
Smal som stor, lång som kort, småbystad som storbystad och så vidare och så vidare. Men anledningen till varför jag valde att ändra på min kropp var inte för att jag inte var nöjd. Utan för att min hälsa förstörde min vardag. Jag åt godis och skräpmat minst 4 gånger i veckan och jag sov lite och tränade aldrig. För er som inte vet det jobbar jag otroligt mycket för att vara så pass ung som jag är, och med tanke på min ålder har inte min kropp växt färdigt än, jag ska alltså vara försiktig med att bära tunga saker och dylikt. Jag började känna smärtor i min rygg efter att ha jobbat på ett café i 1 år då man bär så otroligt mycket hit och dit. Jag hade också dålig kondition vilket inte var bra då jag skulle fram och tillbaka servera människor deras mat.

Jag valde att ändra på min hälsa helt enkelt. För att jag ville det, och kände behovet av att göra det. Känner du på något sätt samma som jag gjorde, så vill jag göra mitt bästa med att ge mina tips. Jag tror inte heller att jag är bättre än någon annan, och att jag är grym på allt som har med träning och jobb att göra. Nej. Det är inte så jag försöker att framstå så jag hoppas ni inte kopplar det så. Men jag personligen blev mer inspirerad när jag läste bloggar av folk i min egna ålder som har med hjälpt av den mentala styrkan och viljan ändrat något.

Okej, så hur gjorde jag för att nå dit jag ligger just nu. Det skiljer 7 månader mellan bilderna, vilket är relativ lång tid för en sån "liten" skillnad. Men jag går i gymnasiet 9 till 16:00 varje dag samt jobbar 17-22 4 dagar i veckan. Så gymmet för mig fick ske cirka 2 till 3 gånger i veckan de första månaderna. Något som är viktigt att veta är att du inte ska leka med din kost för mycket om du inte vet till 100% vad du håller på med. Men du kan inte heller äta flingor och bröd varje dag till frukost och äta bea med potatis till middag och förvänta dig resultat. Kosten är sjukt viktigt när det kommer till träning, och det är bara att googla eller youtuba mycket om det så kommer man lära sig! Är du ung så kan du äta tex chiafrön till frukost, kanske ha ett äpple om du blir hungrig innan lunch, äta lunch och sen äta något lättare innan middagen, så som nån energibar eller dylikt.
På så sätt ändrar du inte kosten för grovt.
Medans är du äldre, så kan du testa olika proteindrycker och köpa olika luncher som en del företag säljer. Ta olika tabletter om man vill det för att ge kroppen mer vitaminer osv.

Träningen sen, hur ofta i veckan? Var det längesen du tränade (som jag) så började jag med 2 gånger i veckan, och långt avstånd. Så kanske Måndag och Lördag. Jag startade med mycket kondition och kordination, och efter 2 veckor ish började jag med styrka. Men jätteviktigt att tänka på i början är att hellre ta en vikt mindre än en tung vikt. Gör du fel och skadar kroppen kan de tar månader att läka beroende på skada. Skaffa gärna en PT för att lära dig om hållning och dylikt, jag var dock för snål för det och tog faktiskt hjälp av personalen på gymmet och gladeligen hjälpte mig.
Sen är det bara att köra! Öka antal dagar i veckan som du tränar och börja få igång kroppen, utmana dig själv ibland med kanske yoga eller dylikt och lär känna din kropp. Låter så sjukt konstigt och relativt tråkigt, men ge det ett försök!!

Kan dra en snabb summering:
• Om du vill ha bra hållning i ryggen är det grymt att köra olika rörlighetsövningar på övre delen av kroppen och att lyfta olika vikter på olika sätt.
• Vill du bli mer vig och mindre stel är yoga superbra tips!
•Vill du bygga muskler är det tungt tungt tungt som gäller!
•Vill du gå ner i vikt är kondition och crossfit grymma tips!

Hoppas det här var något iallafall och att det kan hjälpa någon!

Likes

Comments

Hey!
Min lunch samt middag idag, sjukt tråkigt, men jobbade 9-18:30 idag så var tvungen att äta både lunch och middag på jobbet.
Första bilden är på den veganska burgaren, som innehåller böner och linser, sjukt god faktiskt! Linser är en sjukt bra proteinkälla, bönor också iofs men det är en del som får ont i magen efter bönor.
Andra är kyckling, vilket jag tror många kan räkna ut är bra med protein i.

Anledningen till varför jag hela tiden tjatar om proteiner är för att det är proteiner som bygger våra muskler. MEN, problemet många gör är att utesluta kolhydrater och fetter och öka proteinintagningen något grovt. Det funkar inte så. Du måste fortfarande balansera din kost med fetter och kolhydrater, men det är beroende på VILKA fetter och kolhydrater du väljer som avgör dina resultat.
Detta är något jag lär tjata om rätt mycket, men det var bara för att ingen uppmanade mig om det när jag började leka med min kost för cirka 2 år sen.

Pallrade mig även iväg till gymmet efter nästan 10 timmars jobb, trött som tusan men det var ett riktigt skönt pass idag! Blev rumpa och ben, favoriten att träna, så förbannat roligt av någon anledning.
Tänkte slänga in mitt egna lilla rumppass någon gång, får se när de bli😛

Ciao !

Likes

Comments

Hey!
Såhär såg min frukost ut imorse, ett kokt ägg också men var för hungrig så den slank ner utan någon bild :(. Skäms lite för min skål med mat för det såg sjukt sunkigt ut haha, men attans vad nyttigt! Basen är gröt, all fiber som gröt innehåller gör att man blir mätt under en längre tid. Finns faktiskt en studie jag läste om i skolan som gjordes 2014 och som publicerades i Nutrition Journal som bevisade det jag just sa, om ni inte tycker att jag kändes som en vettig källa haha.

På gröten hade jag mina favoriter, först och främst chiafrön. Chiafrön är bland det bästa man kan äta, de innehåller bra mängder med C-vitaminer, Kalcium, Omega 3, Kostfiber, järn, fosfor, med mera. Jag köper mina chiafrön från Renée Voltaire som finns i svenska matbutiker.
Jag har även i mitt ekologiska Vegopulver från Friggs. Det här är som ni hör ett vegetabiliskt protein som jag tycker är fantastiskt, för dem som inte äter kött så finns det lösningar. Den är rik på chiafrön, omega 3 samt fiber. Hur bra?!

Sist men inte minst, mitt största hat haha, Spirulina. Fyfan vad det är äckligt enligt mig, men såklart, allt äckligt är ju förbaskat nyttigt också. Spirulina renar kroppen från gifter, dämpar inflammationer, stärker immunförsvaret, balanserar pms samt stabiliserar blodsockernivån. Spirulinan jag köper kommer återigen från Renée Voltaire och är ekologiskt.

På allt detta la jag även ekologiska och kravmärka hallon samt blåbär som har en hög halt C-vitaminer samt fibrer.

Drickan jag dricker är en Smoothie jag hittade på jobbet från Vivalicious som inte innehåller något tillsatt socker eller konserveringsmedel. Den är glutenfri för er som är glutenintoleranta, samt laktosfri. Jag personligen har aldrig hört om denna men den smakade riktigt bra, me like!

Såhär ser väl min vanliga frukost ut, frukosten är nog den måltiden jag äter mest på, klarar mig verkligen inte utan frukost. Mitt humör försvinner totalt då.. Men det här håller jag på mig hur lätt som helst till lunch så ett starkt starkt tips, hope u like!

Likes

Comments

Hey!! Som jag sa så blev det Axlar och bröst och lite armar här om dagen, och här är två övningar som är grymma!
Först måste jag bara nämna det att tränar du axlar, är det jätteviktigt att träna alla delar, axlarna består nämligen utav tre muskler som kallas för Deltoideus om du skulle vara intresserad i att googla upp och läsa mer om det. Tränar man bara tex främre delen och utesluter mellersta och bakre delen kommer de vara svagare och det kan orsaka problem då du använder alla muskeldelar i vardagen om du tex ska pusha bort något.
Tränar man axlar är det också betydligt bättre att lägga på tunga vikter, men färre repitioner då du bygger muskler desto högre vikt du har, inte hur många gånger du gör det. Det gäller ungefär nästan allt, inte bara axlar.

Iaf, första bilden är när jag tränar skulderblad, viktigt att tänka på att man står rakt och att du känner att skulderbladen "kramar" varandra. Tänk dig att när min arm utför 90° med min överkropp, så ska man kunna sätta en makaron mellan mina skulderblad och den ska sitta fast haha. DÅ gör du rätt! Jätteviktigt att tänka på om du tränar i ung ålder framför allt då man vill ha en bra hållning.

Andra bilden är en liten "do and dont's", första bilden gör jag fel, andra rätt. Väldigt svårt att se skillnaden, därav är det många som tränar fel och riskerar skador. På första bilden står jag i en helt vanlig hållning, axelbrett och kramar skulderbladen. FEL.
Andra bilden kramar jag ihop min rumpa som ett litet russin och spänner och trycker fram bålen, och sen kramar skulderbladen. RÄTT.
Tänk på det om axlar ska tränas, det är svårt att komma ihåg att man gör fel för det syns så minimalt, men det är så otroligt viktigt i längden.

Likes

Comments

Hey! Fick bli ett snabbt pass på gymmet idag då jag ska iväg nu under dagen, axlar och bröst stod på schemat, tänkte eventuellt lägga upp lite bilder angående det senare idag eller imorgon då det är så himla lätt att träna fel.
Hastigt och lustigt fick jag slänga ihop en snabb lunch iaf för jag fick lite brådis när jag kom hem. Nedanför har ni receptet trots att man nog kan lista ut det själv 😝

Recept:
Spenatblad
Groddar
Paprika
Halloumi (proteinrik källa)

Likes

Comments

Ska försöka skriva det här så kortfattat som möjligt, blir så långtråkigt annars.

Tove Kjell heter jag, bor i Stockholm och går Sam Sam på gymnasiet. Jag älskar att träna, jobba och att hjälpa andra individer. Människors rättigheter är något jag brinner för och kan prata i timmarrrrr om ideal, orättvisor och normer, samhällets gropar helt enkelt.

Jag har tränat alla olika möjliga sporter under min tid som individ - fotboll, hockey, friidrott, simning, basket med mera, ni fattar. Men har sedan 15 årsåldern tränat på gym. Det senaste året har jag börjat lägga ner mer fokus och energi på träningen och verkligen börjat bli ''insatt'', kan man säga så? Ja jag tycker ändå det, träning är så mycket mer än just ''stor rumpa stora bröst'' som får mig att rulla ögonen gång på gång. Suck. Vilken träning passar din kropp? Hur undviker man skador? Hur ofta ska man träna? Vad bör man äta? Spelar kosten egentligen någon roll? Sånna frågor jag genom åren fått lära mig och försökt undersöka, hur min kropp egentligen fungerar som jag nu vill dela med mig av så du kan göra detsamma!

Jag jobbar även, på tre olika ställen. Två inom resturang och sista på en skola bland 10 åringar! Älskar alla mina jobb och har som person växt så otroligt mycket. Fick mitt första jobb när jag var 14 och har sen dess jobbat mig uppåt och skapat mig 7 jobb på CV't, fått lära mig mycket inom arbetsbranschen och har fått äran att träffa fantstiska nya människor som blivit mina vänner. Vill därför kunna inspirera unga till att göra samma sak, gå ut i arbetslivet och ta sig en titt! Hitta det du gillar så du är lite förberedd tills riktiga livet efter studenten börjar! Jag ska försöka på den här bloggen att ge så grymma och många och bra tips som möjligt och berätta hur jag gick till väga!

Hoppas du stannar! Kramis

Likes

Comments