Det har blivit lättare att kliva upp morgonen, känner inte alls att jag behöver snooza lika länge som förut. Det är så ljust och fint under dagen och så fort jag ser solen vill jag bara springa ut och sätta mig på bron och dricka min kaffekopp. Frågar ni mig så är nog våren min favorit årstid. Jag mår! Men som avslut på vinterrusket så blev det ett bra sådant måste jag säga, då jag sen någon vecka tillbaks hann vara till fjällen en sväng. Bilderna får tala för sig själv. Såå härligt det var! Pimpla, after skoter och vyerna är ju magiska.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Postad i: Resor

.. Long time, no see, efter några härliga dagar i Berlin så började det klia lite i fingrarna. Kände att det hade varit trevligt att hitta någon ny plattform, sida att lägga upp lite bilder på samt att skriva en rad eller två på. Sagt och gjort. Hamnade här och min förhoppning till skillnad från andra tappra bloggförsök man gjort är att vid senare skede kan det vara kul att bläddra tillbaks i arkiven. Så bara att sätta igång.

Berlin tycker jag är en stad som påminner till viss del om London. Det finns sport, ordentligt med shopping och en drös sevärdheter. Man går långt ifrån rastlös under en weekend. Men samtidigt så är dessa städer så olika ändå. Jag har varit till London två ggr och enligt mig så är det en väldigt vacker stad, sett till deras gamla, detaljrika och charmiga hus, lägenheter och byggnader..

Så är det inte riktigt i Berlin. Kort sammanfattat så får man en känsla av att dem som byggde upp staden på nytt efter världskrigen tänkte väldigt "beständigt". I jämförelse så är deras hus, lägenheter och byggnaders konstruktion betydligt mer rejäl och ser bara så enkel ut, inga särskilda krusiduller. Det är en stad som istället för vacker är mer läcker och modern då den erbjuder så mycket att göra.

Maten som Berlin eller Tyskland överhuvudtaget är känt för är ju korv. Det är alltid kul att testa nya menyer, men får nog medge att deras matkultur inte riktigt är det första jag väljer. Men givetvis så kändes det ju nästan obligatoriskt att prova och det var helt okej. Gott, men ingen större kulinarisk läckerhet. Dock så fanns annat som imponerade lite mer! Och det var ju såklart den omtalade Berlinmuren och en väldigt spännande fotbollsmatch mellan Hertha Berlin - Dortmund som slutade 2-1. Och jag tror jag nästan var lite döv på ena örat när vi gick därifrån. Wow vilket liv det var! Vi har mått gott under resans tid och det känns skönt att ha laddat om batterierna lite. Alltid välbehövligt att komma sig iväg.


Likes

Comments