Header

Så jag började min lördag på ett väldigt bra sätt, på gymmet! Det ger en så mycket energi till resten av dagen, vilket jag behövde just den här lördagen.

Sen när jag kom hem från gymmet så kom farmor och farfar och mormor och morfar och firade pappa som fyllde år i Torsdags, men han firades på Lördagen eftersom han jobbar i Stockholm på veckorna och kom hem sent på torsdagen.

Efter lite firande för pappa var det bara att slänga sig i duschen och sen göra sig i ordning för då skulle jag hem till Thea som fyller 18 idag, Söndag, men vi firade henne igår, lördag. Vi blev bjuden på mat och sen satt vi och pratade, Det blev sjukt varmt där vi satt så vi bestämde oss att gå ut och ta en nypa frisk luft.

Det var verkligen en mysig stämning och maten var supergod, till varmrätt fick vi klyftpotatis med antingen kyckling eller älg kött till och en supergod brunsås till och såklart massa sallad. Men mäste säga att efterrätten var nog min favorit, ANANASPAJ! Och jag är ju en person som Ä L S K A R ananas så det passade mig perfekt.
Det var även några som spelade kort men kan verkligen inte vara med och spela kort för är en väldigt dålig förlorare och om jag förlorade hade det nog förstört mitt mood för resten av kvällen.

vi avslutade kvällen med att skåla för Thea klockan 12;00 då det blev då hon verkligen fyllde år. Jag hade en super trevlig kväll och pappa kom och hämtade mig och Nora och vi skjutsade hem henne till Färila och sen åkte vi hem och jag somnade nästan på en gång.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Stress och psykisk ohälsa har varit ett väldigt hett ämne under 2017 och det var under 2017 jag verkligen började känna av riktig stress, och speciellt ångest innan det har jag nog sagt av ren vana att jag varit stressad och sagt det för jag hört att mina kompisar var det och om mina kompisar var stressad måsta ju såklart jag också vara det.
Men det ändrades verkligen under 2017 och om jag ska vara helt ärlig så vet jag inte riktigt vad de var som ändrade det och ni kanske tänker "hon är 17, hon vet ju ingenting om stress eller ångest"
Men idag vill jag verkligen prata om några av de grejerna jag känner mest stress över och varför, för vissa kanske ni förstår precis vad jag menar och vissa fattar nada och kan inte relatera alls.

Något som verkligen stressade mig under slutet på 2017 och även fortfarande stressar mig enormt mycket är körkortet. Förstå mig rätt jag har varken svårt för att plugga eller att köra men stressen ligger mer över att jag "måste" ta mitt körkort nästan exakt den dagen jag fyller arton, det känns som något alla förväntar sig, att man ska kunna både köra upp och skriva sitt teoretiska prov den dagen man fyller år. Jag förstår verkligen vad coolt det hade varit men alla har inte chansen att göra det och jag tycker att man ska sluta hetsa det så mycket.
Sen finns det ju ännu ett stress moment runt körkortet som jag känner av extra mycket och det är
Var ska jag få en bil ifrån?
För hallå,, jag har då inte råd med en bil eller kanske en bil som kommer gå sönder efter ett par veckor men ingen bil som jag tror kommer hålla. Jag förstår att man oftast inte kan gå och köpa en sprillans ny bil det första man gör men vill gärna ha en bil som håller och ser hyfsat bra ut och dom pengarna har inte jag eller min familj.

Något annat som gjort mig osäker och stressad år 2017 är min kropp, jag är aldrig den som brukar prata om hur onöjd jag är över min kropp eller hur dåligt jag mår över den men det är något jag verkligen får kämpa med varje dag. Jag får kämpa med att ens se mig i spegeln, jag får kämpa med att se mig själv på bild och jag får kämpa för att kunna äta. Jag tror inte att någon av mina kompisar märker det här särskilt mycket men ibland mår jag riktigt dåligt.
Min kropp och hur jag ser på den och har speciellt påverkat mig mycket under skolan, jag vill inte stå där längst fram i klassrummet där alla kan se mig, jag vill inte gå utan min jacka för i den kan jag gömma mig och jag vill inte att nån ska märka hur dåligt jag mår.
Jag mår hur bra som helst när jag tränar så länge jag inte tittar in i speglarna för länge och börjar låta tankarna ta över. Jag mår bra av att träna men så fort jag kommer hem kommer känslan av ångest och stress över att jag tränat för lite och ätit för mycket, känslan som hela tiden finns där men som ibland tar över mer än vad jag kan kontrollera.
Den här känslan och tankarna jag har om hur min kropp ser ut är något som verkligen ligger och skaver i mitt förhållande
För om jag inte tycker om mig själv och inte tycker min kropp är fin, vem gör det då?
Det är något som hela tiden flyger omkring i mitt huvud och det göt mig så osäker så fort jag är med han och jag vet att han älskar mig mest av allt men ibland är det svårt se, för mina egna tankar skymmer sikten.
Jag är 17, jag ska inte ha dom här tankarna men ändå finns dom där och ibland undrar jag vart allt kom ifrån. Jag har aldrig blivit retad för min kropp och jag har alltid haft de mest stöttande föräldrarna men på något vis blev det såhär och jag jobbar på det varje dag, jag jobbar varje dag för att må bra.
jag tänkte att jag sak skriva två quotes jag brukar tänka på mycket när jag mår dåligt och känner att allt är åt helvete, här kommer den första

-You have survided everything you`ve gone through up to this point.
The best day of your life is yet to come
There are still people you haven´t met and things you haven`t experienced yet
You CAN do this

-Take a deep breath.
it´s just a bad day, not a bad life.


och jaaaa jag vet lite klyschiga men på något sätt brukar sånt här dämpa min stress och ångest lite. något som också brukar dämpa min ångest och stress är mina lyckopiller som även är i det här fallet djur så tänker att jag lägger in lite bilder på dom.

Ett väldigt personligt inlägg men som jag skrev i första inlägget kommer jag använda bloggen som en dagbok, vissa dagar kommer de jättepersonliga inlägg ibland vad jag gjort under en dag eller så.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Som jag skrev i mitt förra inlägg så skulle jag gör något väldigt kul och något jag verkligen tänkt på under en längre tid. Så igår åkte jag till Bollnäs och färgade mitt blonda hår väldigt mörkt brunt.
Jag vet, Jag vet inte så galet spännande som ni kanske tänkt er men det är något jag velat över ganska länge.
Jag älskade verkligen mitt blonda hår och tyckte det var sjukt snyggt men jag tröttnade på att alltid måsta färga upp de blonda då jag är mörkhårig och en rejäl utväxt växer fort. Jag är supernöjd med resultatet och färgen men är fortfarande väldigt ovan och får en chock varje gång jag råkar se en reflektion av mig själv,
Jag hade heller inte sagt till någon av mina kompisar eller pojkvän för den delen att jag skulle göra det så de blev en liten surprise, speciellt för mina två väldigt bra kompisar jag har i min klass som knappt kände igen mig idag i skolan.
och apropå skolan så hade vi våran första dag efter lovet idag och vi har redan satt igång med full fart man trodde att om man gick media så skulle plugget vara lite lättare men icke. Vi har så sjukt långa dagar och de är verkligen fullsmockade. och jag tycker det verkligen är svårt att ha någon som helst ork till annat när man kommer hem 5 varje dag och under den här årstiden är det dessutom mörkt, men håller tummarna att 3:an kommer vara lite lugnare.
Något jag ser framemot är helgen, för en av mina kompisar, Thea, fyller arton i helgen och vi ska dit och ha middag och bara ha det allmänt trevligt sen så ska nog även jag och min familj ut och åka skoter, om vädret tillåter då.

Men iallafall tillbaka till håret, jag tänker att jag slänger in lite före och efterbilder här också.

Tänker att jag slänger in lite mer bilder jag tog under dagen också och jag var på en salong som heter Salong Donna och de är verkligen hur duktiga och professionella som helst och skulle verkligen rekommendera de.

Likes

Comments

Det första inlägget är nog det jobbigaste att skriva, man vet inte alls vart man ska börja eller vad man ska skriva men egentligen så oroar man sig i onödan, ungefär 2 personer kommer läsa det,
Men jag kommer förklara allt för de trogna 2 som läser det ändå,.
Jag undrar själv ibland varför jag inte startat en blogg tidigare för jag älskar ju verkligen att både skriva och fota. Men det beror nog helt på lathet och att jag hela tiden varit rädd för vad folk ska tycka om mig och se mig som löjlig.
Men det ska det bli ändring på nu.
För jag har satt ett mål för mitt 2018 (helst ännu längre)
och det är att jag ska sluta vara så nervös och rädd för allt som är nytt och faktiskt våga chansa och ha lite roligt ibland utan att vara nervös över folks reaktioner.

Men kanske lite basic information om mig skulle väl vara lite roligt.
Jag som ni kanske redan listat ut heter Tove och jag kommer från en by i Hälsingland som heter Tallåsen och det är verkligen min favoritplats att bara ta de lugnt och njuta på.. Jag bor med min mamma, pappa och lillebror och har även en syster som nu är och säsongar i stöten.
Jag är din vanliga basic tjej som umgås med vänner och familj och har även sen några månader tillbaka en ny hobby jag verkligen gillar och det är träning, jag vet inte riktigt hur mycket träningen kommer synas här men den som skolan tar över i stort sett min fritid
 Och ja ni kanske undrar varför det står "Also known as" lilla hästen och det är helt enkelt för att det är vad jag kallas och har varit mitt smeknamn senaste 3 åren ungefär och de tär min bästa kompis Adam som kom på de och jag vet inte vart lilla hästen kommer ifrån men det fastna och sen dess har jag varit lilla hästen.

I den här bloggen kommer jag vara väldigt öppen och verkligen skriva vad jag vill jag vill kunna använda den som en dagbok, och det kommer absolut inte vara de perfekta bilderna varje gång med skitbra skärpa och perfekt redigerade utan se mer denhär bloggen som en öppen "raw" dagbok. Det man inte "kan" skriva på instagram kommer hamna här och om jag går och tänker på nåt och bara vill ha ut mina känslor kommer det hamna här, likaså med bilder om jag tycker många liknande bilder är fina kommer alla upp här men hoppas ni ska tycka det är roligt att följa med på min resa som troligen kommer innehålla blod skratt och tårar.

imorgon händer det något väldigt spännande som jag funderat på ett bra tag och nu tagit fingrarna ur arslet och fixat, vad det är får ni se i nästa blogginlägg, spännande va?

Tänkte att de blir roligare att titta på en blogg med bilder så slänger in några random bilder här

Likes

Comments