Header

Hejsan! Eftersom att det här är första inlägget på denna blogg och ni därmed inte vet någonting om mig och min ponny så tänkte jag att ni i detta inlägg ska få lära känna oss. På denna blogg kommer jag blogga om vad som händer i mitt stall-liv med tävlingar, träningar, hästmys, osv, men även om min egna vardag som tonåring.

Jag heter som sagt Tove Höstner och är en snart 15 årig tjej från Värmdö. Jag har varit hästintresserad så länge jag kan minnas men började inte rida först hösten 2008 och har därmed ridit i 8år. Jag började rida på ridskolan Evlinge på värmdö och red där fram till och med hösten 2010 då jag fick min första foderponny.

Foderponnyn jag hade då hette Syster Yster och var en B-ponny född 1999. Hon var en prefekt läromästare, särskilt inom hoppningen och jag lärde mig extremt mycket på henne. Jag startade min första hopptävling på henne och valde att hoppa 50cm vilket inte slutade så bra då jag lyckades åka av på sista hindret i omhoppningen... Våren 2011 fick jag däremot beskedet om att hon skulle säljas och jakten på en ny ponny började.

Under sommaren 2011 åkte jag och min mamma till Karlshems gård på Ekerö för att försöka hitta en ponny som jag kunde hyra under vinterhalvåret 2011/2012. Ponnyn jag fick med mig hem från Karlshem var C-ponnyn Fogerty som var helt underbar. Fogerty är hästen som har satt grunden till mycket av det jag kan idag. På Fogerty startade jag även min första dressyrtävling vilket var en LB:1 och vi lyckades samla ihop 52,76%. Jag hade ett underbart år med Fogerty och det var många tårar som fälldes när jag vart tvungen att lämna tillbaka honom igen i början av sommaren 2012. Eftersom att Fogerty hade åkt tillbaka till sitt hem igen så stod jag återigen utan häst och sökandet efter en ny häst fortsatte.

Jag åkte och provred ponnyn Sam under sommaren och bestämde mig för att det var min nya drömhäst så i början av September 2012 rullade transporten med Sam in på stallplan, men det som jag trodde skulle vara min drömhäst blev istället en ren katastrof. Sam som bara 1 månad tidigare varit i bra hull och helt okej välvårdad var nu extremt smal och stora sår efter sadelgjorden syntes. Första tiden med honom så lades all tid ner på att få hans sår att läka och att han skulle gå upp i hull. Men ju mer han gick upp i hull så fick han även energin tillbaka och istället för att vara en lugn läromästare så bokstavligt talat galopperade han runt i boxen och klarade inte av att stå på stallgången utan att få panik. Hela perioden med Sam var en väldigt jobbig period för mig då jag började bli rädd för honom och därmed tyvärr fick skicka tillbaka honom till hans tidigare ägare och jag blev tvungen att ännu en gång försöka hitta en ny ponny.

Under tiden jag höll på att leta efter en ny ponny så fick jag chansen att rida den otroligt fina C-ponnyn Duncarra Beauty. Beauty red jag fram till slutet av Februari 2013 då jag äntligen lyckats hitta min fina ponny Me-Rakel som är den ponny jag har idag.

Me-Rakel är en C-ponny på 139cm som är född 1 April 2008. Jag köpte Me-Rakel den 16 Mars 2013, så har alltså ägt henne i drygt 3år. När jag fick Me-Rakel så fungerade verkligen ingenting och det har krävts extremt mycket arbete att få henne dit hon är idag.

Med Me-Rakel så tävlar jag till mestadels i hoppning däremot så lyckas jag klämma in några dressyrtävlingar här och där mest för att variera lite grann. Tillsammans med Me-Rakel så har vi tävlat hoppning felfritt upp till LB (90cm). I dressyr så har vi startat LC:1 på 59,815%.

Hoppas ni tycker jag låter intressant så får ni fortsätta följa mig och Me-Rakel!

Likes

Comments