Lite dålig uppdatering på bloggen, jag ber om ursäkt! Just nu sitter jag på mitt hotellrum i Rom och planerar min eftermiddag. Men jag tänkta att jag skulle dela med mig av lite bilder från Pisa. Det var jätte roligt att vara i Pisa. Men mina förväntningar var kanske lite för höga för jag blev ändå lite besviken. Det är en väldigt liten stad och det finns inte så mycket att göra förutom att ta turistbilder vid lutande tornet och vandra på den stora köpgatan. Men jag fick rekommenderat av mannen som ägde det B&B jag bodde på, att jag skulle gå till Pisas botaniska trädgård. Så dit gick jag nästan varje dag jag var i Pisa för det var så himla mysigt. Köpte med mig mandelmjölk och bakverk från bageriet som låg precis bredvid, och så satte jag mig i trädgården och läste och lyssnade på musik.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Just nu har jag kommit fram till Pisa men jag tänkte jag skulle dela med mig lite mer bilder från Cinque terre! Det är så extremt vackert och jag vill verkligen rekommendera att ta sig tid att åka dit om man har vägarna förbi. När jag kom fram till Corniglia som var den 3:e byn från mitt håll såg jag att dem kvarvarande 2 sträckorna var stängda pga stenras på stigarna. Men sen började jag prata med några amerikanare som kunde rekommendera en annan väg, en väg upp i bergen som tog lite längre tid att gå men att det skulle vara värt det för utsikten skulle vara helt fantastisk när man kom upp på toppen. Och det var det verkligen! Wow!

Började dagen med en god frulle på hotellets mysiga innegård

När man går där uppe i bergen på dem smala stigarna så börjar man fundera på hur fasen dem transporterar byggnadsmaterial och andra saker till människor som bor uppe i bergen och det svaret fick jag när jag häromdagen:)

Likes

Comments

Igår var en helt amazing! Jag vandrade i ett naturreservat som heter Cinque terre och ligger ute vid kusten. Cinque terre består av en stort grönområde och 5 gamla fiskebyar som ligger utplacerade längs kusten. Dessa byar är så häftigt belägna och husen är målade i alla möjliga färger. Många år tillbaka var det bara möjligt att ta sig med båt till dessa byar men nu har dem byggt tågförbindelser. Men jag valde, som många andra, att gå på stigarna i bergen. Och jag kan inte säga annat än WOW... det var inte speciellt långa sträckor att gå men det var så kuperat att en sträcka på 3,5 km tog 1,5 timmar att gå. Igår gick jag mellan 3 byar och imorgon tar jag tåget till den tredje byn och går mellan dem 2 sista. Här kommer lite bilder jag tog under dagen:

Likes

Comments

Nu är jag framme i en liten stad som heter Levanto som ligger precis vid havet. Den här staden är så mysig! Imon åker jag med tåget till grannstaden för att starta min vandring genom cinque terre.

Likes

Comments

I am back! Nu har jag lämnat gården i Manzana för att fortsätta min resa genom Italien. Jag har svårt att sammanfatta den här upplevelsen men det jag vet är att jag kommer sakna det stället så fruktansvärt mycket! Jag har träffat så många fantastiska människor, lärt mig så mycket saker, pratat italienska, varit med och fått assistera vid en kalvfödsel och mycket mer men det har samtidigt varit väldigt jobbigt stundtals då jag bara velat åka hem.. Men det har varit en helt amazing experience och jag hoppas jag har möjligheten att återvända i framtiden. Hädanefter ska det vara bättre uppdatering pga nu kommer jag ha internet:) här kommer lite bilder från den här månaden!

Likes

Comments

Nu befinner jag mig mitt ute på den italienska landsbygden och min första vecka här har varit intressant... Jag tycker verkligen om att jobba här men det är många saker som är svåra att anpassa sig till. Det finns inget internet, ingen tv och ingen radio och italienarna här ute är väldigt italienska haha väldigt ostrukturerade! På morgonen packar vi en väska med ALLT som kan behöva under en dag: regnkläder, duschsaker, rena kläder att ha på kvällen, shorts, t-shirts osvosv för pga ingen tv så vet vi inte vilket väder som väntar och sen vet vi heller inte vad dagen väntar. Ibland kan vi gå ut och äta middag på kvällen, ibland kan vi köra timmar i en bil för att titta på en traktor och ibland stannar vi på gården hela dagen! Men jag börjar tycka det är lite charmigt att dem är så oplanerade och jag försöker att inte stressa upp mig för mycket utan bara go with the flow! Här kommer i alla fall massa bilder från min första vecka här.

Likes

Comments

En av många goda gelatos som jag har ätit under mina 3 veckor i denna fabulösa stad!

Likes

Comments

Här kommer en bildbomb från Uffizi galleriet. Det var häftigt att se "the birth of Venus" och alla andra vackra tavlor. Men det var väldigt mycket folk där inne så jag orkade inte stanna i mer än en timma. Men det var ändå roligt så här kommer lite bilder:)

Likes

Comments

Jag glömde ju berätta att jag steg upp 04:50 idag för att titta på soluppgången. Det var något av det bästa jag har gjort!!

Likes

Comments

I Florens finns det ett vildsvin i brons. Det sägs att om man nuddar statyn så kommer man återvända till Florens så det känns bra att jag har gjort det nu. Sen gick jag och några vänner till piazza santa spirito, där vi hängde på en uteservering, drack vin och lyssnade på gatumusikanter.

#arteverywhere

Likes

Comments