Header

Ensamheten smaka på ordet var är de första som kommer upp i era huvuden, vilken känsla får ni, hur skulle ni regera?

Jag vet att många säger att man kan känna denna känsla när man har precis lämnat någon eller om man bara är hemma ensam mycket. De kan till och med vara att man känner den känsla när man är omringad med folk man har känt kanske hela livet eller sin familj.

Jag känner den här känslan till och från, jag har nästan inga vänner i den staden jag bor i, jag är mycket hemma själv, och jag hatar när min pojkvän åker hem efter han har vart oss min ett dag för då kan den känslan komma också.

Jag har svårt med den här känslan också jag blir mer rädd och sårbar men även rastlös. Den här dagen: jag är hemma från min praktik på grund av att jag mått dåligt och behövde ta några dagar lugnt men jag mår inte så dåligt att jag inte kan ha folk över och man kan snacka en stund. Men tack vore att jag inte har så många vänner i min stad och mina andra vänner är på praktik samt att mina föräldrar jobbar borta eller natt så blir jag ensam och helst bara ha någon om kan hålla mig sällskap eller bara vill komma över en stund. Jag brukar sätta igång en serie eller film för att inte känna mig så ensam men man blir väldigt fort rastlös och vet inte vad man ska gör för allt man väljer blir tråkigt till slut ungefär.

Nä hatar en känslan men tur att man kan härda ut tills man vet att någon har tiden att kanske prata en stund i telefon eller liknade. Hoppas jag kan få någon ”kompis” eller bekant över imorgon så jag inte behöver känna mig så ensam och kan få hjälp med några idéer till blogg också. Men man får inte hoppas för mycket.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Igår var jag mamma och pappa på mässa i Norrköping, temat var hälsa och de var mycket som jag kallar hocos pocos för de var shamaner och medium m.m. Men de var även en som var där med nagelsaker och vi med bh:arna så de fanns lite annat också.

Den började för oss utställarna 08:00 och slutade runt 16… men vi fick näst in till inte gå ut och handla mat eller något sån så de var en tung dag då vi inte åt så bra under dagen och när de blev lugnt hos oss blev de lätt långtråkigt och man blev lätt rastlös. Men efter hela mässan åkte vi till MAX och sen hem tror jag sov halva resan dit och hem.

Mamma och jag köpte lite nagelsaker som glitter m.m.

Likes

Comments

Ja man måste ju plugga för att klara skolan.. De är så jävla tröttsamt och segt men de är helt klart värd de, man får så jävla mycket av det. man får kunskap och erfarenhet på ett sätt man vad sak man gör med det? När man började på högstadiet trodde men att man hade mycket och man tyckte att de var prov på prov men nu när man har börjat gymnasiet så var grundskolan skit skönt och värsta leken (i mitt fall).

Jag minns att vi hade LÄXFÖRHÖR och de var lite skriv frågor som man var tvungen att ”plugga” till men de var inte så mycket. Sen hade man lite mer mot prov hållet men det var med vår gamla SO-lärare annars inget.

Men nu när man började i ettan på gymnasiet var de som värsta mardrömmen och man fick första veckan ett prov och efter de kom ett annat och så. Man de var inga ”svåra” saker men man var tvungen att plugga till de för att de var något nytt. Efter man hade lärt sig så sant de sitter men de var inte så att jag trodde att de var sånt man kunde använda i vardagen men de hade jag fel i. Jag har använt av de jag lärde mig i ettan.

Tvåan då.. puch vad de är press och jobb. Så mycket nytt och så mycket man ska hinna men för att inte komma efter i skolan för få kommer man inte klara av allt man ska hinna med, vi ska klara så många körkort och så många viktiga prov. Om man inte klara inte av det så har man risken att inte klara utbildningen de är en tung utbildning man inte trodde de var när man började här. Men de är helt klar värt de men man blir trött, sliten och uttråkad emellan åt.

Men man måste klara av de som man tycker är tråkigt och jobbigt, de ger något som är viktigt även om du inte jobbar inom de efter skolan. Du kan studera till en dag och sen kan du jobba inom något annat.

Likes

Comments

Vad är en funktionsnedsättning för de första?

  • Innebär att en människa har nedsatt förmåga att fungera fysiskt eller psykiskt enligt Wiki.
  • En funktionsnedsättning betyder att man har nedsatt förmåga att fungera fysiskt, psykiskt eller intellektuellt. Det kan vara i olika grad och påverka livet olika mycket, enligt 1177 vårdguiden.

Många säger de på olika sätt men de är e och samma sak. De är ju som de som står att någonting har gått ner i funktion. De finns flera olika nersättningar.

Min funktionsnedsättning är en som är väldigt vanlig och kan bli bättre men man kan inte få bort de och går ej att bota samt att man tar inte några mediciner för de, jag har en ska som heter dyslexi.

Vad betyder då dyslexi och hur påverkar de en?

  • En vanlig bedömning är att 5-8 procent av befolkningen i den läskunniga delen av världen har läs- och skrivsvårigheter av dyslektisk art.
  • Dyslexi är vanligare bland pojkar än bland flickor. Detta gäller också andra läs- och skrivsvårigheter.
  • Dyslexi är inte kopplat till intelligens. Albert Einstein, John Lennon och Selma Lagerlöf får representera alla de dyslektiker som lämnat bestående bidrag till vårt vetenskapliga och kulturella arv.
  • Orsakerna till dyslexi inte är helt klarlagda. Många definitioner beskriver den som en neurologiskt förankrad funktionsnedsättning i språkets fonologiska komponent, som leder till svårigheter att tolka och lagra språkljud och att snabbt plocka fram ord ur minnet.
  • Dyslexi förekommer ofta tillsammans med andra funktionsnedsättingar som ADHD och dyskalkyli.- dyslexiforeningen

Dyslexi är en funktionsnedsättning i hjärnan som innebär att man har svårt att lära sig läsa, stava och förstå en skriven text. – Hjärnfonden.

De är så so de står och olika personer har olika grader, de finns såna som aldrig lär sig ordentligt att läsa och skriva och vissa ser man bara på stavade eller om den ska lära sig ett annat språk.

De kan vara påfrestande på psyket för att man känner sig efter och att man vill bara vara som de andra som lär dig fort och lätt. Men de betyder att vi arbetar dubbelt så hårt för att vi ska förstå något som ni lärde er ”på äng gång”.

SÅ TÄNK PÅ DE NÄR DU VET ATT NPGON HAR DE ATT TA DE LUNGTE OCH SNÄLLA TÄNK PÅ ATT KANSKE FÖR ENKLA VISSA SAKER ELLER FÖRKLARA DE ETT ANNAT SÄTT OCH HA TÅLAMOD.

Likes

Comments