View tracker

Okej, seriöst. Jag är trött på vintern nu. Det var kul sålänge det varade men det är lika bra att snön smälter bort nu och gräset får bli grönt.

Jag längtar efter alla roliga tävlingar som:

* Gustav Wasa ryttarspel

* Dalahoppet

* Porfyrspelen

* Ev. Nationaldagstävlingarna på Strömsholm

Men det är inte bara det jag längtar efter. Att få bada, kunna vara ute dygnet runt, umgås med kompisar, slippa stress, åka på cruisingar och kunna gå i vilka kläder som helst.

Det blev inget inlägg igår kväll eftersom jag inte orkade, jag grät och kollade på filmen War Horse innan jag skulle sova så jag orkade inte skriva.

Jag red ut på Diva igår. Känslan var fin men hon ville inte riktigt samarbeta. Hon blev hård i munnen på båda sidor men främst på höger och en gång på vänster. När det blev på vänster vände jag runt som på en minivolt.

Det accepterade hon inte och reste sig istället så idag har Mia hjälpt mamma att tömköra henne och hon gjorde likadant då så vi ska försöka jobba bort det från marken så ingen kommer till skada om hon skulle stegra över.

Dagen idag har varit rätt så seg. Jag har sökt till Strömsholm. Inriktning ridledare. Men mer än så har det inte blivit än. Jag ska skritta Diva en sväng senare och sen är det väl bara att gå och lägga sig antar jag.

Bjuder på lite olika sommarminnen från olika år! :)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Imorse ringde klockan 06:00. Jag har sovmorgon till 14.15 på måndagar men jag gick upp tidigt för att hinna ta ut hästarna innan det bar av mot Rättvik med moster och deras ponny som skulle till veterinären på återbesök. Det gick bra iallafall.

Skolan började 14.15 med en lektion, historia, slutade klockan 15.45. När jag kom hem hade ingen gjort mat, hästarna behövde middag, stallet behövde mockas och det regnade och var snorhalt överallt.

Hästarna fick middag först och såsmåningom även jag. Man kan säga att viljan till att rida var verkligen noll. Kallt, blött och halt. Skulle jag vänta med att rida inne så hade jag kommit in i ridhuset först kl 20.30. Kändes inte jätteinbjudande att vänta så länge.

Tillslut bestämde jag mig för att rida ut ändå i regnet. Jag pysslade lite extra med Diva innan ridturen och under tiden hjälpte mina underbara föräldrar mig med mockningen så att det skulle gå fortare för mig, och det gjorde verkligen skillnad för då kände jag mig fri från stress. Allt gick mycket lättare.

Under ridturen lyssnade jag på musik (gör alltid det när jag rider själv) och så travade jag så mycket jag kunde efter vägarna. Det gick okej med tanke på att det var is eller asfalt överallt.

Men, känslan jag pratade om. Ni vet denhär känslan vi alla ryttare sliter så hårt för att uppnå? Denhär känslan som man bara får känna på några gånger i halvåret (om man har tur), den känslan fick jag känna på idag.

Jag travade efter vägen och hon kändes så fin, formen var en 10/10, avspändheten var 10/10, steget var en 11/10! Det börjar gå bättre med att hålla henne lugn nu så galoppen var 8/10 på grund av att hon är lite sned, så jag skulle egentligen behöva ställa henne mycket åt olika håll. Hon skjuter liksom in rumpan mot det hållet man ställer.

Om jag tillexempel galopperar i höger varv så skjuter hon in rumpan mot mitten och tvärtom. Men ställer jag åt "fel håll" så blir hon rakare, det måste vi jobba på! Men det är enklare inomhus.

Hur har eran dag varit? Har ni ridit? Kommentera gärna här nere eller hör av er på instagram @tovasvenssonse 😘

Likes

Comments

View tracker

Det var ett tag sen ett inlägg kom nu, mycket på grund av bristande motivation och skoltrötthet. Men vet ni vad? Jag fick helt ny energi i torsdags kväll. 

Jag satt och pratade med mamma och moster om hur mycket jag vantrivs i skolan. Det är absolut inte på grund av folket eller så. Det är på grund av att vi är två pers i klassen.

Vi umgås på fritiden hela tiden. Det blir för mycket. Och just nu slutar många lärare och jag känner att det blir för mycket plugg för mig när jag har en häst att ta hand om.  Och som om det inte vore nog så har vi franska i 3 (!) timmar på fredag eftermiddag, tror ni att man ens orkar tänka då eller?

Jag går ju samhäll här hemma i Älvdalen. Det finns självklart fördelar också men jag trivs inte, så enkelt är det. 

Vi pratade om hur vi skulle kunna ändra på det, för jag vill inte gå kvar. Jag har pratat med Studie- och yrkesvägledaren på min skola och under denna vecka ska jag söka till Strömsholm.

Det innebär om jag tackar ja och om jag kommer in att jag flyttar 30 mil hemifrån. Jag tar hästen med mig, och jag kommer bo på internat i 3 år. Plus att jag får börja om ettan.

Det känns mer värt att gå om ettan än att behöva plågas i 3 år och inte alls trivas i skolan. Så vi får väl se hur det blir med den saken men jag söker med en skräckblandad förtjusning.

Jag älskar Strömsholm och det känns hemma eftersom jag har varit där några gånger innan.

Här hemma finns det fruktansvärt dåliga träningsmöjligheter och ingen vill satsa och tävla på samma sätt som jag så det skulle vara kul att träffa andra människor med samma tänk.

Vad har hänt sedan sist då?

Jo, jag är anmäld till säsongens första tävling i Heby på lördag. Helgen efter det är det Bollnäs. Annie ska säljas och har blivit provriden. Jag har färgat håret rödare och jag trivs som tusan i denna färg. Vet inte riktigt vad mer det finns att säga.

Jo, följ min nya instagram för bara hästrelaterade inlägg. @tovasvenssonse

Likes

Comments

Idag tänkte jag dela med mig av min checklista som jag använder mig av innan jag ska tävla. Jag utgår från en vanlig dagstävling (inte meeting). Har ni frågor eller funderingar om hur jag laddar upp, taggar till och ser till att koncentrationen är på topp får ni gärna höra av er här, på instagram, Facebook eller vart ni vill. Annars blir detta en hel roman.

Jag duschar alltid min häst kvällen innan och ser över man och svans så att det ser bra ut, sen när det är klart så händer det ibland att jag putsar utrustningen (brukar inte alltid behövas), sätter på nummerlappen och packar ut sadel, träns, stigläder (jag tar alltid av stiglädren från sadeln för att motverka fula märken och revor), martingal, sadelgjord, benskydd, ryktlådan och ev. något extra täcke till hästen.

Jag kollar över transporten, om allt ser okej ut och om den kanske behöver mockas ur så gör jag det och ser till att det finns tillräckligt med strö.

En sak jag tycker är ett måste på tävling är en vattendunk och en vattenhink. Jag har alltid det med mig, för mina hästar brukar vara ganska törstiga efter en klass eller två. Har man en häst som inte vill dricka kan man ta med sig en blötlagd skvätt betfor med extra vatten, det brukar funka kanon. Höpåsen i transporten är en självklarhet.

Ser allt bra ut så åker jag hem och sover.

På morgonen går jag upp och duschar om det behövs, sminkar mig och klär på mig tävlingskläderna direkt, och jag brukar vanligtvis dra på mig ett par mjukisbyxor och en tröja över, så kläderna ska hållas rena.

Sen kollar jag att jag har alla saker jag behöver, som väst, hjälm, skor, stövlar, sporrar, handskar, gympaskor (riktigt skönt att kunna byta till).

Sedan kollar jag om passet är med och allt annat man kan tänkas behöva, tex en vattenflaska, headset och humöret :)

När jag tycker att allt är med så åker jag till stallet och fodrar och borstar av hästen. Jag brukar använda lite pälsglans så att det ska se extra bra ut, sen lastar jag in hästen och sen åker vi.

Finns möjlighet att jag har glömt något, så rätta mig gärna om ni kommer på nåt.

Får se om det kanske kommer upp något mer inlägg under dagen. :)

Likes

Comments

Haha jag har faktiskt inte orkat blogga på ett tag, just för att skolan har tagit sån tid, och att ridningen har varit prio ett.

Jag kan iallafall berätta lite om hur Stockholmsresan gick. Första dagen gick jag upp runt kl 4, blev hämtad och vi åkte till Mora tågstation. Därifrån tog vi tåget till Stockholm och tunnelbana därifrån till vandrarhemmet där vi lämnade våra saker. Sedan åkte vi vidare till tekniska museet och på kvällarna fick vi fri tid.

Jag köpte två tröjor och tre byxor i Stockholm men jäklar alltså vad dyrt allt är. Bara maten gick på runt 600 spänn under dom dagarna. BARA MATEN. Resten gick på 2000 spänn ungefär.

Jag hade kunnat skriva utförligare men jag orkar inte skriva mer om dedär ruttstället så ni får lite bilder sen istället.

I lördags fick jag och Diva våra två första rosetter tillsammans på en pay n' jump här hemma. Jag red 90 och 1m. Det blev sån skillnad på henne om man jämför med träning. Hon var superrädd om sig och ville verkligen inte riva, det gillar jag!

Jag tänker inte skriva så mycket mer nu, nu får ni njuta av en bildbomb istället :)

Likes

Comments

Ett par psykbryt och en hel del krokodiltårar senare så har jag äntligen packat klart. Det känns fortfarande skitjobbigt om jag ska vara ärlig, men det är väl lika bra att få det gjort. Jag tror iallafall att jag kommer trivas med mina rumskompisar.

Klockan är ställd på 04.00, vi åker tåg från Mora till Stockholm och ska bo på ett vandrarhem. Det jobbigaste med denhär resan är att jag hatar Stockholm. Jag hatar stora städer. Jag lär väl få stå ut men jag kommer inte trivas, det kan jag säga redan nu.

Det enda jag kan göra är att hoppas på att det blir roligt trots mina låga förväntningar. Jag får ju vara glad om någon vill vara med mig överhuvudtaget liksom.

Ni har en ny bloggdesign att se fram emot iallafall för det kommer jag hinna med under dessa dagar!

Likes

Comments

Dagen började bra iallafall, jag fick sovmorgon och sov säkert till halv 11. Jag brukar alltid äta två rostmackor och ett glas oboy till frukost, så det blev så imorse också. Vi hade studiedag idag, vilket innebär ledighet, så jag passade på att rida ut en sväng. Efter det var jag helt slut så jag åkte hem och åt lite mat. Det slutade med att jag låg i sängen och försökte få någon slags värme utav täcket.

Jag orkade inte mocka direkt så jag åkte dit vid middagstid och gjorde det samtidigt som jag visade Mia vart Diva har sina saker eftersom hon ska rida åt mig när jag är i Stockholm.

Varför rubriken då? Jo, jag är så fruktansvärt opeppad på att åka till Stockholm. Jag ska alltså dit Onsdag, Torsdag och Fredag denhär veckan. Jag vill verkligen inte. Jag skulle hellre bli magsjuk (och då är det illa). Jag ska dit helt själv med resten av samhällsklasserna och några lärare. Alltså jag skulle kunna lägga mig ner och gråta och slita mitt hår. Jag vill verkligen inte, för allt i världen.

Jag känner ingen, och jag är inte blyg men jag har svårt att prata först med andra människor. Pratar dom med mig är det inga problem men jag känner mig så fruktansvärt i vägen när alla andra känner varandra som syskon, så kommer jag och förstör allt och är dryg. Det är så det känns.

Jag skulle göra vadsomhelst för att slippa. Jag tror nästan att jag säger att jag har magsjuka för att slippa.. (Ska inte göra det men har god lust)..

Likes

Comments

I fredags kom äntligen min hjälm! Jag är såå himla glad! Den var jättefin och superskön att rida i. Jag trodde att paketet var tomt när jag hämtade ut det för att den var så lätt. Storleken var perfekt. Det enda som var lite lite negativt var att färgen ser nästan svart ut i dåligt ljus, men det var inte hela världen.

Idag har jag först tagit en välbehövlig sovmorgon, sen tog jag och åkte till stallet. Mamma hjälpte mig att mocka när jag gjorde iordning Diva. Jag red i ridhuset och hon var jättefin, jag tror aldrig att jag har varit såhär glad såhär många ridpass i rad. Det blir bara bättre och bättre.

Det blev lite skuttande idag eftersom hindren ändå stod framme. Vi lekte mest eftersom det har blivit rätt mycket hoppning denna vecka. Jäklar vad pigg och glad hon blev när hon fattade att vi skulle hoppa. Så himla kul!

Likes

Comments

Nu är hästarna ute och jag sitter i skolan. Idag kunde jag ta epan till skolan, men jag har fortfarande sommardäck så det är lite läskigt att åka.

Idag står hoppning på schemat i Östnor med en av mammas kompisar. Pappa följer och skjutsar mig och Diva eftersom mamma jobbar. Det ska bli jättekul och jag är jättetaggad.

Jag slutar kl 2 idag, vilket är det tidigaste på hela veckan jag får sluta. Jag har inte märkt av än att det är jobbigt att sluta runt 4 men det kommer väl när det blir kallare och mörkare ute. Det känns som att vintern kommer bli ganska dryg eftersom jag mest kommer få rida ute.

Här kommer några bilder från imorse.

Likes

Comments

Alltså, jag är så fruktansvärt motiverad till ridningen just nu. Det ska bli jättekul att få tävla och lära känna Diva. Hon är en riktig kelgris haha 😄

Idag har jag iallafall varit i skolan, på lunchen hämtade pappa mig och Elli för vi skulle hem och äta och kolla om epan gick, men det gjorde den natuligtvis inte.

När jag kom hem så bytte jag om och åt nånting, hjälpte pappa med epan och sen tog jag den till stallet. Den verkar gå som den ska nu utan att vattenpumpen läcker, vilket är bra eftersom det är epaträff här i helgen.

Jag hade tänkt rida ett pass på banan idag men eftersom det var så kallt så var det stenhårt underlag i paddocken så vi fick rida inne istället.

Imorgon taggar vi hoppning 👏🏼

Inte den bästa bilden haha men den får duga 😂

Likes

Comments