Ingredienser:
250 g mjukt smör
1 1/2 dl socker
1 1/2 tsk vaniljsocker
4 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Hallonsylt

Gör så här:
Vispa smör, strösocker, vaniljsocker och bakpulver med en elvisp i en bunke.

Tillsätt vetemjölet och blanda väl.

Dela upp degen i 16 formar, gör ett hål i varje form och klicka i lite hallonsylt.

Grädda i ugnen i ca 20 min på ca 200 grader.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Likes

Comments

Smörbullar, rimbobullar, österbybullar och farfarsbullar, det finns många olika namn på denna bulle som iallafall jag använder sen kanske någon annan kallar de för något annat. Det är en kalljäst bulle med smörfyllning som man toppar med glasyr. Det som är bra med de här bullarna är att de kan frysas både gräddade och ogräddade och om man fryser de ogräddade fryser man de innan de har jäst. Sen är det bara att ta fram bullarna ur frysen och låta de jäsa och sedan få nybakade bullar vilken dag man vill! Det tar lite längre tid att baka kalljästa bullar än vanliga men det är helt klart värt det eftersom man får en liten krispigare yta. För er som vill testa de här bullarna så kommer receptet här:

Ingredienser:

Degen:

25 gram jäst

2 deciliter kall mjölk

200 gram smöreller margarin

2 matskedar socker

2 teskedar vaniljsocker

6 deciliter vetemjöl

Fyllning:

75 gram smör eller margarin

2 matskedar socker

2 teskedar vaniljsocker

Pensling:

1 ägg

Glasyr:

1 deciliter florsocker

1 matsked vatten

Gör så här:

Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör om så att jästen löser sig.

Klicka ner smöret/margarinet tillsammans med socker, vaniljsocker och mjöl. Arbeta samman det till en smidig deg.

Kavla ut degen till en stor kaka, ca 40x40 cm, på lätt mjölat bakbord. Skär ut fyrkanter, ca 8x8 cm.

Rör samman alla ingredienserna till fyllningen. Lägg en klick fyllning mitt på varje fyrkant. Vik upp de fyra hörnen över fyllningen och tryck samman dem. Lägg bullarna i formar och ställ dem på plåtar.

Låt bullarna jäsa i rumstemperatur under bakduk cirka 2 timmar.

Pensla med uppvispat ägg och grädda bullarna mitt i ugnen ca 6-8 minuter. Låt bullarna kallna.

Rör ut florsocker med vatten och glasera de kalla bullarna med glasyren.

Sen är det bara att smaka!

Likes

Comments

Små klassiska gröna dammsugare med chokladdoppade ändar tycker väldigt många människor om. Jätteroliga att göra och inte speciellt svåra heller, så om ni vill testa finns receptet här🍪😋

Recept degen:

100 gram rumsvarmt smör

1 dl florsocker

3 msk kakao

2 tsk vaniljsocker

4 dl sockerkakssmulor

1/2 tsk arraksarom

Att ha utan på:
Marsipan

Mörk choklad

Lite smörkräm eller annat att fästa marsipanen i.

Gör såhär:

Blanda alla ingredienser.

Dela degen i 2 och rulla de till rullar. (Rulla så långt du tycker, beror på hur tjocka man vill ha)

Rulla de i strösocker och lägg de sedan i frysen.

Kavla ut marsipanen och bred på ett tunt lager med smörkräm.

Rulla ihop och skär i så stora bitar du önskar.

Smält chokladen och doppa båda ändarna i chokladen!

Sen är de bara att vänta tills chokladen har stelnat sedan är de bara att smaka kvar😋


Likes

Comments

Nästan allas favorit och de funkar både till kalas, fredagsmyset eller bara en vanlig fika. Ganska tidskrävande men helt klart värt de i slutet😋🍫🍪

Ingredienser: till ca. 10-15 stycken
200 g mandelmassa
1/2 dl socker
1 äggvita

150 g smör
1,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
Lite smält kokosfett
Iskallt vatten

Mörk choklad


Gör såhär:
Dela/riv mandelmassan och blanda de med äggvitan och socker och tills de inte finns några klumpar kvar.
Spritsa eller klicka sedan ut små bottnar på en bakplåtsklädd plåt.
(Tips: för att få fina bottnar ta lite ljummet vatten på fingrarna och forma bottnarna så inga toppar och så sådant finns, då blir biskvierna finare och de kan stå bättre.)
Grädda i 175grader i 10-20 minuter.

Vispa smöret mjukt, ha sedan i florsocker, vaniljsocker och äggula och vispa de väldigt länge tills de blir riktigt vitt och fluffigt.
Smält kokosfettet på låg värme och ha i de och vattnet i smörkrämen.
(Jag använder kokosfett och vatten för då får man bort de som gör att smörkrämen känns så fet)
Vispa tills allt är blandat och bred på smörkrämen toppigt på de kalla bottnarna.
(Tips: använd en matsked när du har på smörkrämen, då får du fina släta toppiga biskvier)
Ställ in biskvierna i kylen minst en timme för att smörkrämen ska stelna.

Hacka och smält chokladen på låg värme i ett vattenbad.🍫

Låt chokladen svalna och doppa sedan biskvierna och låt de stelna.
Sen är de bara att ätaaaa🍪🍩😋

Likes

Comments

En väldigt enkel kaka som nästan alla tycker om🙈🍫​

Ingredienser: till ca.15stycken
200 g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

15 dumlekolor
15 st noblesse

15 st aluminiumformar

Gör såhär:
Ställ ugnen på 175grader.
Blanda alla ingredienser och arbeta ihop de till en deg.
Rulla degen till lagom stora bollar och placera ut de i formarna som är utplacerade på en plåt.
Platta till bollarna lite och tryck i en dumle i varje boll.
Grädda i mitten av ugnen i 10-12 min.
Och direkt när man tar ut kakorna ur ugnen lägger man på en noblesse på varje, så de smälter.
Låt de sedan svalna lite sen är de bara att ätaaa😋🍪🍫

Likes

Comments

Det hör receptet har jag hittat på internet och de såg så goda ut att jag bara var tvinga att testa de på direkten.🍪

Recept:

150 g Smör, rumsvarmt

1.5 dl Strösocker

1.5 msk Vaniljsocker

1.5 msk Sirap, ljus

3 3/4 dl Vetemjöl

1.5 tsk Bakpulver

+ Dumle

Gör så här:

Börja med att sätta ugnen på 175°C.

Blanda ihop alla ingredienser förutom dumlen.

Skär dumlen på mitten.

Rulla ut degen i fingrertjocka längder och tryck i dumlen.

Tänk på att kakorna flyter ut ganska mycket så lägg de inte för tätt på plåten. Det får plats ungefär 2 stycken längder per plåt.

Grädda kakorna i mitten av ugnen i 12 min.

Skär sneda snitt medans de fortfarande är varma.

Sen är det bara att smaka på de goda kakorna du precis har bakat😋

Likes

Comments

Idag så slängde jag ihop den här som efterrätt, så otroligt enkel att göra och så god.

Här är iallafall receptet för er som vill ha👇🏼

Recept ca.4 portioner

5 dl grädde

1/2 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

2,5 st gelatinblad

Gör så här:

Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 min.

Koka upp de andra ingredienserna och ha sedan i gelatinbladen.

Låt de svalna lite och häll sedan upp i glas.

Låt sedan svalna i kylskåp minst 3 timmar.

Tips: använd gärna en kvarn med vanilj (finns i märket dr oetker bl.a. ) och ha i lite sånt, mer vaniljsmak och ser godare ut pga de små svarta prickarna man får i pannacottan.

Likes

Comments

Här kommer ett recept på en tårtbotten som är den bästa tårtbotten jag testat!
Det här är bara ett grundrecept så om ni vill ha någon annan smak på eran tårtbotten är det bara att smaksätta den. 😋🍰

Ingredienser:

3 ägg

3 dl strösocker

1 dl kokande vatten

3 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver


Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa ägg och socker vitt och pösigt.

Ha i det kokande vattnet.

Blanda mjöl och bakpulver och ha sedan i det i smeten.

Smöra och bröa en form med lösbar kant.

Grädda sedan botten i ugnen i cirka 25 min.

Testa med en provsticka om den är klar, det ska inte fastna någonting.
(Botten ska vara hög när den är klar)

Sen är det bara att vänta på att tårtbotten ska svalna så man kan skära den å ha i sina goda fyllningar.

Ett tips: lägg tårtbotten i frysen innan du ska skära den då går de lättare och de smular mindre😇🍰🎂

Likes

Comments

Här kommer några bilder på tårtor som jag har gjort den senaste tiden.🎂🍰
Jag gör nästan aldrig tårtor så är inte så bra på de men, de är roligt iallafall☺️
Recept på tårtorna kommer vid ett senare tillfälle🍪😋

Likes

Comments