före photoshop
efter photoshop

I denna bilden på Agnes så valde jag att öka kontrasterna och färgmättnaden genom att ändra justeringslagret nivåer i bilden så att bildens färgmättnad var snäppet rödare än från början. Jag ökade kontrasterna så att alla skuggor och kanter framhävdes tydligare.

före photoshop
efter photoshop

Även i denna bild använde jag mig justeringslager kurvor och nivåer för att förändra kontrasten och färgen i bilden. Jag använde mig också av färgbalans verktyget för att göra bilden aningen kallare för att göra det vita i bilden vitare. I original bilden ser man att ljuset är i en varmare ton eftersom att solen lyser in genom fönstren och valde då att göra ljuset kallare.

Likes

Comments

- Den första bilden av Stina valde jag att öka kontrasten, göra bilden en aning kallare och öka ljusstyrkan i bilden. Detta gjorde jag genom att ändra kurvor och nivåer. Jag ändrade färgbalansen genom färgbalans verktyget. Jag valde att göra denna redigering eftersom att bilden hade väldigt lite kontrast och var något gul i tonen. Jag använde också linjal verktyget till att räta upp bilden eftersom att den var något sned.

- Jag valde detta motivet eftersom att jag tyckte att det såg coolt ut när omgivningen runt Stina var helvit och att det blev sånna kontraster mellan Stina och själva vägen när hon står till höger i bilden och till vänster i bilen så är det helt vitt.

- I denna bilden valde jag att höja kontrasterna och även höja ljusstyrkan en aning genom att använda verktyget kurvor, sedan ändrade jag också nivåerna i bilden så att det skulle framhäva blommorna och den rosa färgen. Annars jobbade jag mycket med det naturliga ljuset i bilden och det krävdes inte mycket redigering för att framhäva bilden.

- Jag valde detta motivet eftersom att jag tyckte att blommorna var väldigt fina och att det kunde bli en cool bild med det rosa och att man kunde framhäva de lite mer. Tycker också att det blev häftigt när fokuset ligger på blommorna i mitten så att blommorna i bakgrunden hamnar lite i ofokus.

- På denna bilden valde jag att höja kontrasterna och ljusstyrkan genom att använda kurvor verktyget i Photoshop, jag valde att ljusa upp den ytterligare lite med nivåer verktyget. Jag gjorde också bilden lite skarpare så att flaggorna blev mer framhävda i bilden.

- Jag valde detta motivet eftersom att jag tycker det ser häftigt med flaggor mot en helt grå himmel. Denna bilden tog jag i grodperspektiv och jag tyckte att det gjorde denna bilden väldigt bra.

- Här valde jag att öka kontrasten genom kontrastverktyget och sedan även gå in på nyansverktyget för att framhäva vissa färger mer än andra. Jag försökte göra kortleken lite skarpare än allt annat i bilden så att all fokus handlar på den eftersom att den är i mitten av bilden och eftersom att det är den som gör hela bilden.

- I denna bilden valde jag att fotografera Kevin med en kortlek framför sitt ansikte, jag tycker att det ser lite coolt ut när bilden i sig inte består av jätte mycket färg men att kortleken lägger till den där lilla extra färgen som kan behövas. Jag gillar att fokuset i bilden hamnar på kortleken.

- I denna bilden gjorde jag bilden en aning blåare genom att gå in på kurvor och sen ändra kanalen till blå för att göra bilden lite kallare, bilden är fortfarande väldigt gul men eftersom att det är inomhus och ljuset kommer ifrån en inomhus lampa så är det rätt svårt att undvika. Jag gjorde också bilden skarpare och la till mer kontrast genom att använda den vanliga kurvor verktyget. Jämnade också ut ljuset i bilden en aning eftersom att den i originalet var rätt mörkt i bakgrunden.

- Detta motivet valde jag eftersom att jag ville försöka att lägga fokus på bara den främre lampan så att resten av korridoren skulle hamna i i bakgrunden rätt ofokuserat. Jag ville även prova att jobba mer med inomhusljuset och det varmare ljuset istället för det kallare ljuset som man oftast får vid stora fönster och utomhus.

Likes

Comments

Hej, mina förväntningar på den här kursen är att lära mig mer inom photoshop och att lära mig olika inställningar på olika kameror. Jag har inte direkt några förkunskaper inom ämnet men jag har experimenterat lite i Photoshop tidigare. Inom film har jag ingen som helst erfarenhet sedan tidigare men tycker att det ska bli kul att lära mig :) 

Likes

Comments