Förra veckan var det Homecoming vecka, dvs veckan innan Homecoming dansen. Homecoming är från början när seniors som tagit examen återkommer till skolan, vilket det till viss del fortfarande är men är mer ett tillfälle att göra sig fin och ha kul. Skulle kunna liknas vid en mer avslappnad bal som inte bara är för äldsta årskursen seniors, utan freshman-seniors är alla välkomna.

Snacket och förberedelsen inför Homecoming har pågått i princip ända sen jag kom hit. Vem man ska gå med, vad man ska på sig och vad man ska göra innan och efter dansen har varit planerat sedan månader tillbaka för de flesta. Killarna frågar tjejerna med stora skyltar mellan en månad och två veckor innan, här nedan är några exempel från när mina kompisar blev frågade/frågade.

Under Homecoming är det sedan ett tema för varje dag. Så hela skolan klär i princip ut sig elever som lärare. Jag och Tati körde all in de få dagar vi kunde, måndag var vi lediga och torsdag tävla vi i XC. Tisdag var Amerikanskt tema, onsdag Twin day, torsdag TX tema och fredag var det Purple out.

Fredag innebar Pep Rally och fotball game. Åkte till matchen men Kenzy och Hannah. Kan ju ärligt säga att jag inte kollar på så mycket mer än halvtids showen. Men är så himla kul att vara där och mingla runt bland vänner och bekanta. Det är verkligen vid sånna här tillfällen som man märker hur många jag faktiskt lärt känna under denna korta tid.

På lördagen var det dags. Vid 14 kom alla tjejer i vår grupp hem till mig och Tati för att göra oss i ordning. Det var så himla mysigt vi lyssnade på musik, snackade skit och gjorde oss fina. Lalinda och Gary tog sedan foton på vår grupp innan vi åkte till Macaroni Grill för att äta middag. Vid kl.20 var det dags för dansen i cafeterian, kändes lite som ett mellanstadie disco men var kul att träffa alla kompisar och få dansa lite. Vid kl.10 när dansen var slut så mötte vi upp ytterligare en grupp för att åka och köra GOKART!! Lätt kvällens höjdpunkt, asså ni förstår inte hur många gånger jag varit nära på att ta ratten från Tati här borta. Att åka bil typ 5 gånger per dag här borta men inte få köra är så frustrerande. Speciellt nu när jag kan köra bil och är så nära att fylla 18. Hur som helst var hela dagen och veckan grym. En tradition som jag ska med hem till Sverige kanske...

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

I tisdags var det 2 månader sedan jag lämnade Sverige. Tänkte summera mina 2 månader här borta genom att dela med mig av två bilder från varje vecka av dessa 2 månader.

Jag fixade och donade för att försöka få allt att stämma innan skolan börja. Redan första veckan började jag träna XC och klubb fotboll. Förutom att jag lärde känna med igen familj så hade jag redan skapat mig ett andra hem, hos familjen Bennet (Julias familj).

Jag fick uppleva det sanna amerikanska ungdomslivet. High School var nu verklighet och inte alls lika roligt som filmerna beskriver det. Jag lyckades hitta till alla klasser, hitta någon att sitta med och hittade något att äta till lunch. Det enda bittra var väl den skada som jag drog på mig men det är redan glömt.

Jag blev offentligt en del av familjen när Gary hängde upp Sverige halsduken han köpte från England. Annars spelade jag min första turnering med Frisco Fusion.

Hade nog min bästa helg här. Titta på mitt första fotballgame och sprang mitt första XC-lopp. Utöver det bestod helgen av en Ikea vistelse, pizza kalas. tennis spelande och lagande av svensk ugnspannkaka.

Jag och Tati klickade på en ny nivå och hade en riktig syster vecka med killsnack och spa. Under helgen så tog jag och Julia Rodeon med storm.

XC häng, Homecoming shopping, AFS Orientation, mitt andra XC-lopp och terapishopping med Jullan.

En riktig Julia helg med fotbollsmatch, Bonfire, shopping och för mig en riktig svenne frukost.

Grym vecka! Färdig målat rum, Starbucks plugg, ett inställt XC-meet, biohäng och paintball.

  • 96 readers

Likes

Comments

Jag känner mig redan som en helt ny person. Det kanske inte märks på min personlighet. Men inåt är jag inte samma människa som jag var när jag landade i TX. Många kanske tar mig som en självsäker person då jag är väldigt framåt och tom en aningen kaxig. Sanningen är att jag för det mesta inte är det. Jag är väldigt beroende av andras bekräftelse, dvs min självkänsla är inte på topp. Eller egentligen borde jag säga att den inte var på topp. Ända sefan jag kom hit så har den förbättras. Att vara så ensam så jag är här borta,  parallellt med att försöka tackla den ena utmaningen efter den andra kan inget annat än att resultera i att jag blir starkare. Den enda jag kan lita på här nere är mig själv. Hemma har folk förtjänat min tillit och jag har sedan låtit dem hjälpa mig att ta svåra beslutet. De personerna finns inte här borta. Här är det bara Me, Myself and I.

Likes

Comments

Vilken underbar dag! Fick bästa avslutet imorse på XC säsongen, nytt PR och en mysig förmiddag med laget. Efter skolan så bjöd Gary på SmoothieKing, så jag, Tati, Jared och Devante njöt av varsin smoothie. Mitt favorit ställe för tillfället, går faktiskt att beställa hälsosam mat där. Nu är jag på väg hem från Julia, efter att suttit och pluggat i några timmar.

Likes

Comments

Vill dela min kärlek till min syster, med er alla. 5 år och 2 månader skiljer oss emellan och för tillfället 8,000,000km. Men inte hindrar det oss. Min syster är min andra halva. Det kanske låter töntigt och klyschigt men jag vet att hon skulle göra vad som helst för mig och jag är ännu säkrare att jag skulle göra detsamma för henne. Under dessa två månader så har hon hjälpt mig att hela tiden tänka positivt. Hon är skickat mig brev, hon har snapchatat mig dagligen och hon bär varje månad vårt syster halsband. 

Det är så himla häftigt att jag fått/får möjligheten att se henne växa upp. Se hur hennes personlighet utvecklas, vilka kompisar som hänger med upp i åldern, hur hon presterar i skolan och hur hon prestera inom simningen och fotbollen.

Irma Emmy Astrid, jag älskar dig med hela mitt hjärta. Krya på dig nu. Vi ses snart!

  • 182 readers

Likes

Comments

Varning för skryt! Ni kommer ihåg photojounalism projekt som jag behövde hjälp att välja bild till. Bilden med fjärilen kom med i nyhetsbrevet. Egentligen ingen stor grej alls, inte ens någon som läser nyhetsbrevet. Men blev konstigt nog ändå lite stolt. Var mer bara en bekräftelse på att jag också kan. The Americans better look out for me👀

Likes

Comments

Hejsan hoppsan på er mina vänner!

Efter förra blogg inlägget så hämtade Kenzy upp mig för bio, vi såg Deepwater Horizon. En jättebra film om en den största oil riggs katastrofen i Amerikansk historia. Efteråt stannade vi och dela på en banan split, stället som jag inte kommer ihåg vad det hette var så typiskt amerikansk hack - älskade det. Hade verkligen en så himla bra kväll, det visar sig att det finns kloka människor även här borta i USA, hur vet jag inte då de amerikanska presidentkandidaterna heter Donald Trump och Hilary Clinton.

Lördag, och paintball stod på schemat med de andra AFS utbytesstudenterna i Dallas området. Det var en solig men icke smärtfri litet äventyr. Resan dit var minst lika kul för min del, fick äntligen se det sanna Texas med ranches och lakes. Julia följde med oss hem för att duscha av all färg och sen åka till BJs för att äta. Asså jag fick äntligen äta Pizookie, ni skulle sett hur lycklig var, jag tror Julia, Gary och Lalinda kan intyga på det. Gick till sängs med en sjuk huvudvärk men trots det ett stort leende på läpparna, kan tacka Julia för det. Tack för att du finns vid min sida på denna tuffa men otroligt häftiga resa <3

Idag har vi mest åkt runt och försökt fixa allt inför Homecoming veckan som börjar på tisdag. Tog en promenad för att rensa tankarna, det var så himla befriande. Är kär i temperaturen som är i TX förtillfället, det är inte längre varmt och klibbigt det är nu mera 20 grader och fridfullt ute. Måste hur som helst kila nu ska iväg på ett Birthday party, vi får se vad det innebär...

Likes

Comments

Veckan har varit väldigt mycket upp och ner. Jag är chockad att jag inte gått in i väggen av utmattningen ännu. Fick idag äntligen en riktig slappar dag. Förutom att sitta 4h imorse på en buss för att sen få veta att XC-loppet blev inställt och en frukost på IHOP med ett gäng kompisar så har jag inte gjort något annat än att titta på Grey's Anatomy. Glömde berätta att vi var lediga från skolan idag, samma på måndag så blir en riktig lång helg.

Annars I veckan har jag tränat och gått i skolan i vanlig ordning. Annars har höjdpunkterna varit att mitt rum nu är färdig fixat (visar er bilder i ett annat inlägg) och tisdagens pluggmys på Starbucks med Julia.

Likes

Comments

Man kanske tror att flytta till andra sidan jordklotet gör så att alla krav försvinner. Verkligheten är motsatsen, var du än i världen befinner kommer det alltid ställs krav på dig från andra och dig själv.

Ibland känns det nästan som att kraven här borta är ännu fler än hemma. I mitt Amerikanska liv ställs det krav från skolan, fotbollen, löpningen, organisation jag åker med, värdfamiljen och krav på att vara social.

Anledningen till att jag var så uppstressad första månaden av mitt år tror jag var min tro om att det här året är en nystart, en chans att göra allt på bästa sätt. Verkligheten är dock inte sån att jag kan prestera på topp hela tiden. Det har fått mig att förstå att jag måste prioritera vad som är viktigt. Att väga vad jag tycker är viktigast och vilka krav som måste uppfyllas så har jag lyckats med det. Det har varit nyckeln för att överleva detta äventyr och inte bara överleva det utan njuta av det!

  • Tankar
  • 431 readers

Likes

Comments

I slutet av varje vecka kommer något som kallas helg. För vissa innebär helg matcher, för andra fest och för en tredje part sömn. För mig så innebär helg här borta för det mesta en paus från alla krav. Kraven jag pratar om är mesta dels sånna som jag ställer på mig själv, krav på att prestera på träningar och matcher, krav på att prestera i skolan, krav på att vara social och krav på att vara den bästa versionen av mig själv. Dessa höga krav fick mig för några veckor sen att bryta ihop i gråt på helgerna. Men tack vare lite råd från familj och vänner och mig själv så har jag börjat inse vad som är viktigt och kunnat bortse från alla krav morgondagen ställer och leva i nuet istället. Något jag tror varit nyckel till att jag känner mig mycket gladare och nöjdare den senaste veckan.

Denna helg har verkligen varit så underbar, och tänkte dela med mig av höjdpunkterna till er. Efter skolan i fredags så gick jag och Julia på Allens fotballgame (skolan hon går på), i halvlek så blev vi med bjudna på Bonfire så vi åkte hem till en av killarna i kompisgänget och försökte få igång en eld. Hade verkligen så kul, jag och Julia börjar snacka med två killar som var så himla mogna. Första gången sedan jag kom hit som jag haft en riktigt intressant konversation med amerikanska ungdomar.

Julias Homecomning skulle äga rum på lördag kväll så därför så åkte vi till ett litet utomhus köpcenter nära henne för att kolla på smink och smycken. Vi körde en liten pizza-dejt, är verkligen så himla tacksam att jag och Julia funnit varandra. Vid tretiden lämnade jag Julia i fred, åkt i hem och störde istället Ebba på avstånd. Saknar verkligen henne så himla mycket samtidigt som jag vet att det här året kommer göra oss så mycket gott! Känns skönt att ens bästa kompis går igenom samma sak, på så sätt är jag aldrig ensam. Jag och Kenzy skulle sedan överraska Tati på jobbet med lite mat men det misslyckades totalt så istället åkte hela familjen plus Kenzy ut och åt middag.

Söndag och jag, Tati och Gary åkte för att se på bio. Resten av dagen har jag skypeat med min underbara familj hemma i Sverige, handlat mat och nu så håller vi på att måla om mitt rum.

  • 456 readers

Likes

Comments