View tracker

Jag började skriva på ett inlägg i slutet av skoldagen då såg det ut såhär. Jag skulle berätta om hur otroligt kul powerliftningsträningarna är och att coacherna är super roliga och stöttande. Helt enkelt tipp topp tummen upp till det beslutet. Lite sjukt ändå hur omedveten jag var i denna stund om vad som skulle komma att ske senare.

Efter skolan gick jag nästan direkt upp på mitt rum för att skypea med Isak innan min kontaktperson Sheri skulle hämta upp mig för att ta med mig ut på födelsedagsmiddag. Så blev det ju inte riktigt, hon hämta upp mig och vi köpte varsin milkshake och åkte runt och tittat på julbelysningen i staden. Var verkligen så himla spontant men såå mysigt - jag älskar ju julen. Hur som helst så kom vi tillbaka till mitt område och Sheri sa "kan jag bara springa in hos er och låna toaletten. När jag öppnar dörren ser jag ballongerna som är formade som 18, sen ser jag alla mina vänner. Blev verkligen så himla förvånad, hade inte misstänkt något alls! Blev ett jättemysigt party med biljard, pingis, tårta, pinjata och presenter. Kände kanske mer som man fyllde 16 år än 18 år men det gjorde väl inget. Stort tack till Julia och Gary som anordnat allt i flera månader!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Kanske inte något av de bästa dagarna, eller egentligen så var den bra ända fram till sista lektionen. Engelskan är inte direkt min favorit lektion, verken läraren eller mina klasskamrater förgyller min dag kan man snällt säga... Allt gick bara lite sådär fel, så nu när jag sitter här och ska skriva om dagen så ser jag den som en mindre bra dag, men det är ok. Imorgon är en ny dag med nya möjligheter!

Enda bilden från dagen var mellisen som jag smaskade i mig när jag kom hem från skolan.​

Likes

Comments

View tracker

Idag har varit en ganska händelserik dag som började med min första powerliftning träning. En timme varje morgonen före min fotbollsträingen kommer ett stort gäng grabbar och betydligt mindre gäng tjejer lyfta vikter i skolans gym. Vet faktiskt inte så mycket mer, vi får så vad som blir av med det, dagens träning var iaf superkul. Mindre kul var att jag blev dresscoded för första gången idag, hade på mina jeans som har hål vid knäna, vilka jag haft på mig i en månad nu... America, America säger jag bara. Annars så gjorde jag och Tati ett besök på starbucks efter fotbollen, vilket var både gott och mysigt och nyss var vi plus Gary på Cracker Barrel. Cracker Barrel är ett typiskt amerikanskt kafé/resturang som är riktigt hem trevligt, blev amerikanska pannkakor till middag.

Likes

Comments

Just nu sitter jag på Starbucks med Yumyum (thailändsk utbytesstudent) och Julia, vi diskuterar mest livet som utbytesstudenter. Resten av dagen har jag varit hemma sjuk, vaknade upp imorse och mådde inte alls bra men efter att sovit hela dagen så känns allt mycket bättre nu.

Likes

Comments

Fjärde december, dagen börja på bästa sätt - Skype med familjen för att sen äta frukost till Almas härliga stämma. Vi åt sen lunch med Lalindas föräldrar, efter det åkte jag och Gary och gjorde lite ärenden. Just nu sitter jag, Tati och Hannah och följer Disney Channels Hannah Montana marathon.

Likes

Comments

Tänkte köra en liten julkalender och lägga ut ett inlägg varje dag fram till julafton.

Imorse väckte Lalinda mig vid kl.5 då vi skulle volontär jobba på ett 5km lopp. Hade absolut inga förväntningar, men det blev verkligen jättekul. Gav ut gratis t-shirts, heja på löpare och snackade med andra volontärer. Vid 10 var vi klara och då blev det frukost på Corner Bakery innan nästa stop. I en kyrka i Dallas hade SWEA anordnat ett lucia tåg. Var jättefint och framför allt var det kul att se så många svenskar samlade på en och samma plats, plus att det var underbart att höra svenska!! Nu är jag på väg hem för att baka kladdkaka till kvällens AFS Christmas party. Det är en potluck dinner där alla tar med sig en maträtt/desserter från sitt land. Sen ska vi också fightas över klappar har jag hört.

Likes

Comments

Idag har till störst del handlat om att dekorera pepparkakshus. Imorse på fotbollen i skolan var vi uppdelade i grupper och tävlade om vem som kunde skapa bästa pepparkakshuset. Mitt lag vann roligt nog så vi tilldelades både ära och priser. Även här hemma skulle det dekoreras, hela familjen satt fokuserat i två timmar och pyssla med julmusik i bakgrunden! En riktig härlig dag, man måste bara älska julen!

Likes

Comments

Likes

Comments

Idag är starten på bästa månaden på hela året. Efter att ha hängt med Kenzy efter skolan, så sprang jag upp på rummet direkt när jag kom hem. Jag tände ljus och satte igång första avsnittet av julkalender, så glad att SVT inte blockar det. Första avsnittet var väl ingen hit, men jag kunde inte bry mig mindre, för december är äntligen här!

Likes

Comments

Jag skrev ju igår om hur jag inte palla skriva av mig men idag känner jag motsatsen sa tänkte bjuda med mig av de tankarna som snurrat runt i huvudet på mig på senaste tiden.

Min kanske största tanke gång har berört sociala medier och hur det i de flesta situationerna förmedlar en felaktig bild av ens persons liv. Jag personligen följer en heldel utbytesstundenter dvs. deras bloggar/ snapchat/instagram mm. En del av dessa personer har jag också en dialog med vi sidan om, och jag har slagits av hur sociala medier kan förmedla en helt annan känsla en den jag får när jag pratar med person. Jag säger inte att den ena bilden är rätt och den andra fel, jag tror sanningen ligger någonstans mittemellan. Av egen erfarenhet vet jag att det är, de riktigt bra stunderna som jag delar med mig av på sociala medier, medan i privatmeddelande eller i person talar jag oftare om en känsla, oftast är det när jag känner mig ner som jag känner behovet av att tala med andra. Naturligt faller det då sig då att många som talar med mig privat tror arr jag har det dåligt/ok här borta medan de som bara följer mig på sociala medier får uppfattningen om att mitt amerikanska liv är perfekt. Ett bra exempel är en av mina kompisar här nere, hon har problem med sin värdfamilj. Innan jag visste det så såg jag bara hennes inlägg på instagram, hennes liv verkade helt underbart och jag tvekade på min egen lycka.

Denna insikt har fått mig att börja se igenom det folk lägger ut på sociala medier. Jag förstår nu att saker troligtvis inte är så bra som det är. Jag vet att många kanske insett detta tidigare, men inte nog med det tror jag också på att saker inte heller alltid behöver vara så dåligt som person ifråga får det att låta som. För så är ju verkligheten också, livet ar ju inte perfekt varje sekund av dygnet, långt ifrån men samtidigt är ju inte livet bara hemskt och problem.

Det blogg inlägg jag publicera igår var väl kanske ett bra exempel på sociala media delen i denna fråga. Bilderna jag la upp reflektera inte alls den verklighet som rådat under detta lov. Helt ärligt har jag haft det väldigt tufft mesta delen av denna vecka, men självklart har jag haft en heldel bra stunder också. Dessa bra stunder glömde jag lätt bort i de svåra stunderna och jag började istället fokusera på allt som var mindre bra. Det kändes därför sa skönt att igår när jag titta igenom bilderna från detta lov, jag insåg att jag ändå har det ganska bra, ibland glömmer jag bort hur lyckligt lottad jag är.

Jag försöker verkligen vara väldigt ärlig och öppen här på bloggen, men glöm aldrig bort att det jag skriver här är inte hela sanningen. Jag skriver saker ur mitt egna perspektiv och ibland så är jag på bra humor och då får ni en positiv bild av mitt liv här borta medan ibland är det motsatsen. Verkligheten ligger någonstans mitt emellan. Hur som helst har jag bestämt mig att verkligen njuta av livet denna veckan har varit lite for deppig de senaste två veckorna och sett allt ur ett negativt perspektiv. Jag menar jag spendera nyss en timme inne hos sjuksköterskan med extrem huvudvärk och illamående efter morgonens träning trots sömnbrist och ingen luft känner jag mig lika glad och lycklig för det. För mig handlar det mycket om inställning, och jag tränar varje dag upp min mentala styrka. Att kunna kontrollera känslor, tror jag kommer ta en långt både socialt och karriärmässigt. Denna resa, är som ett träningslager for mentalträning, varje dag sa jobbar jag med mig själv, mitt humör och mina tankar - allt for att bli en bättre människa.

Likes

Comments