Tinsel Lady, Häst, Vardag

Idag efter skolan red jag och Tilde ut en runda barbacka, det var såå mysigt och varmt ute. Vi klättrade även upp för en backe, den ser väldigt liten ut från där vi fotade men på andra sidan är den nog ca 70 meter nedåt😂 Det var också skitkul, bra att träna på balansen👍🏼

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Planerna ändrades lite igår, vi åkte först till stan för att handla lite mat men även kolla lite saker på bland annat Rusta och Jysk. Sist åkte vi till Granngården och jag köpte bara ett par paddar med fluff på ändarna som jag ska ha när jag använder lindor, har inga lindor för tillfället men lär köpa ett par stycken på Ullared.

Sedan åt jag snabbt hemma och klockan hann bli 14. Jag och mamma åkte till stallet och mamma fick rida Tinsel i 35-40 min😂 Hon har inte ridit på typ 38 år, så det var roligt. Hon skötte sig bra👍🏼

Sedan blev klockan 16 och jag hann mocka en box. Det fanns inget ställe jag kunde tömma skottkärran för tillfället så det fick inte plats med mer skit i skottkärran efter en box😆

Ikväll ska vi till ridhuset Agnes o jag, ska bara ta det lugnt. Misstänker att Tinsel kanske åkt på en liiiiten liten förkylning...? Hon kan bli lite snorig och kan hosta ibland när hon anstränger sig. Men vad jag förstått är det inget allvarligt och hon behöver bara ta det lugnt.

Likes

Comments

Tinsel Lady, Häst

Idag ska jag typ bara hänga i stallet och fixa o ordna. Ska mocka 2 boxar och lösdriften, även putsa allt som heter läder som jag har😂 Och sist men inte minst rida ut en sväng.

Igår hoppade jag Tinsel och hon var så duktig, men mot slutade vägrade hon ut sig typ 3-4 ggr men ville avsluta passet med att hon hoppade så tog ett mini hinder till slut. Det var just ett hinder som hon inte ville hoppa, vet inte om hon tyckte det var för högt eller så, för det var det högsta av alla men den låg på ca 70 cm.

Ska kanske förbi en sväng till Dahrves o kolla på lite saker. Ska dock inte köpa nånting även fast det kliar såå i mina fingrar😂 för snart åker jag ju till Ullared o där finns det mesta till ett billigare pris.

Lilla Bonito till vänster har åkt till sitt nya hem, han kommer vara saknad!💗

Likes

Comments

Hej, och jag vet att jag suger på att blogga just nu. Finns bara ingen ork (mycket i skolan) och heller ingen inspiration. Jaja.

Om bara några veckor (10 April) bär det av till Gekås Ullared<3 Det är cirka 27 mil dit så det blir en lång färd inklusive båtresan på 3 timmar. Men Gud så värt det är, älskar Ullared så jävla mycket. Stämningen där, området och sjäääälvklart Gekås !! Har så himla mycket uppskrivet på min inköpslista, ska låna några tusenlappar av mamma som jag kommer lämna tillbaka till henne när jag får lön i sommar.

För juste, jag ska ju sommarjobba i sommar. Det blir samma jobb som de andra två somrarna, vid en minigolfbana med kiosk och allt såntdär. Det är väldigt lite begärt att göra även fast man tjänar riktigt bra där. Ett trevligt jobb helt enkelt.

Jag vill ju försöka spara pengar till en egen häst och planerar väl att försöka skrapa ihop det mesta till sommaren 2018. Vill ju så gärna utvecklas i min ridning och komma ut på pay and jumps o tävlingar osv. Är ju bara långtidsfodervärd på Tinsel och hon håller inte för hoppning fullt ut, visst kan man hoppa hemma och ha kul men man får tänka på att hon ändå är 22 år även om hon är frisk och kry. Hon har haft sin tävlingskarriär för mååånga år sedan. Jag vill köpa mig en läromästare där jag får lära mig ordentligt, som det ser ut nu så är det jag som lär Tinsel.

Jag och min familj vill försöka ta oss utomlands en gån i år, oklart vart men något varmt land. Älskar det😍☀️

Likes

Comments

Inspo, Vardag

Alltså åh, kan det inte ta och bli sommar nu. Saknar sommarlovet så mycket... Jag var så lycklig som fick spendera mitt sommarlov tillsammans med underbara människor. Mycket skratt, mycket minnen.
☀️💗

Likes

Comments

Vardag, Tinsel Lady, Häst

Idag red jag ut en runda på Tinsel med Tilde som red barbacka på sin ponny Rory. Båda två var ganska pigga men Rory var väldigt spänd och på tårna, Bra träning ändå eftersom man verkligen måste hålla balansen🤣
Jag red faktiskt barbacka på Tinsel igår. Det gick väldigt bra men jag har inte jättebra balans så det måste jag verkligen träna mer på. Skrittade mycket och gjorde lösgörande övningar, men oxå en hel del "kravlös" trav (för Tinsel alltså) för att jag skulle träna på min balans och sits. Passet slutade på cirka 40 min😇 Har bestämt att jag ska rida barbacka en gång i veckan! Målet är att kunna galoppera innan sommaren.

I förrgår hoppade jag för första gången på Tinsel. Hon har inte hoppat på många år (skulle gissa 5-6 år?) och är väldigt tveksam mot bommar på marken, vill helst inte komma närmre än en meter. Men hon tyckte detta var så jävla roligt. Och osäkerheten på bommarna tror jag beror på att vi bara testat på bommar när det varit ganska mörkt ute, och hon är typ väldigt mörkrädd för hon är rädd för allt när det är mörkt ute. En riktigt pigg o framåt ponny som älskade att hoppa det mini låga hindret😍🦄😂
Lite bilder på Agnes och hennes häst Babben samt på mig. Jag vet att bilderna är jättedåliga för det började mörkna och det är screenshots från videos, men det får bli bättre bilder nästa gång!

Nationella provet i svenska-läsförståelse som vi gjorde igår gick så himla bra. Svårigheten var att förstå handlingen i texterna för att sedan svara på frågor om det, men när man väl fattat grejen så lyser ju allt solklart som en glödlampa. Många hade svårt att förstå handlingen i en av de längsta och viktigaste texterna-och jag med. Vilket gjorde det såklart skitsvårt för dem att svara på frågorna och troligtvis kommer de som gissade sig fram svar få sota för det. Jag förstod efter många om och men en liten del i texten, och då bara föll allt på plats. Så för mig gick det jättebra och frågorna var relativt lätta

Godnatt💗

Likes

Comments

Tinsel Lady, Vardag

Söndagarna går alldeles för fort. Tog inte tag i dagen förrän kl 14:00 idag vilket suuuger men jag kan inte hjälpa det. Är bara så himla seg och drar ut på allt jag ska göra. Det enda jag gjort idag är att rida en runda på Tinsel tillsammans med Tilde på Coral, och redigerat matlagningsvideon som skall visas upp på hemkunskapen i skolan. Blev ganska nöjd med resultatet faktiskt! Såklart skulle det kunna vara hur mycket bättre som helst och pedant som jag är stör jag mig på småsaker som ingen annan märker. Skulle ni vilja se videon? Den är 8 min lång, vill ni att jag skall lägga upp den på bloggen?
Videon är alltså som ett recept. Vi berättar och visar hur man lagar en maträtt, och det kan väl också vara lite roligt att ta del av?

Så ja, en dag som gick lika fort som alla andra men med mindre saker gjort. Hade massor att göra, ugh... Nu måste jag ta igen allt under de dagar som kommer och känner jag mig själv rätt så lär det inte hända😇 Är ju så trött när jag kommer hem på kvällarna.🚫

Tinsel var jättefin och på bra humör idag även fast hon gått lugna pass med typ bara skritt nästan hela veckan som vart. Bilder finns såklart! Haha, en rolig grej som vi upptäckte när vi mötte varann Tilde och jag, var att vi såg nästan exakt likadana ut som ekipage. Båda två på varsin vit D-ponny, med exakt likadana reflexridtäcken, och det var inte planerat🤣 Jag visste inte ens om att Tilde hade ett likadant ridtäcke som jag.

Nästa vecka börjar de nationella proven. Herregud. Har inte förberett mig mentalt så hur ska detta gå😅 Känner mest att jag bara ska ta det som det kommer och inte göra en sån stor grej av det så kommer det gå galant👌🏼

Likes

Comments

Vardag

Idag är jag typ trött, men rastlös. Ska rida Tinsel ett dressyrpass någon gång under dagen.
Igårkväll var Agnes Ebba och Tilde här! Vi spelade in en film där vi lagar mat för att det var en läxa till hemkunskapen. Det var roligt och vi blev klara runt typ 22:30
😂

Skoldagen igår var sjukt kul. En kort dag med massa skratt! Bilder finns<3

Likes

Comments

New in

Hej på errrrr. Mitt träns kom för någon dag sedan efter att ha väntat 2 veckor. Hade ju väntat 2 månader på tränset men när det väl kom så var det alldeles för litet... Så fick skicka tillbaka det och vänta ytterligare en tid.

Detta tränset passade bra över nackstycke och pannband samt remmen som går till bettet. Men nosgrimman var för stor... det var nosgrimman som var problemet i det förra tränset som var i Cob oxå eftersom det var alldeles för litet. Detta är i full, tycker det är dåligt att de skiljer så mycket på storlekarna. Typ hålen längst in på remmen som går runt gancherna och "snokremmen" är som om man skulle ta hålen längst ut på tränset i Cob.

Det är typ remmen under ganachen som ställer till det för att den gör så att hela nosgrimman blir "lös" hade man spänt åt den hårdare hade inte heller de runda ringarna som ni ser på bild glidit fram/uppåt mot nosryggen/ögat. Sen är det lite stelt ännu så själva nosplattan är inte riktigt helt böjd. Hoppas på att kunna göra extra hål i remmen under ganachen och att snokremmen då ska bli kortare automatiskt oxå. Vi får se helt enkelt! Nu har hon iallafall ett bra "grundträns" som jag kan använda vilken nosgrimma som helst på som har rem runt nackstycket. Alltså inte sådana nosgrimman som man knäpper på våda sidorna.

Ni ser på bilden då jag visar med fingrarna hur stort mellanrummet är mellan hennes huvud och remmen, ca 4-5 cm. Hon har en reflexluva som också är för stor så hon ser ut som en rolig åsna😂😂

Tränset är köpt på Hööks och heter Fenton. Märket är FairField och länk hittar ni här-> https://www.hooks.se/hast/hastutrustning/trans/trans-fenton-fairfield

Likes

Comments