Tjo!

Ännu en skolvecka som har startat. Har det väldigt lugnt just nu, inte ett enda prov eller några läxor och jag går sista året på natur :D dock så har jag endast 6 kurser.

Träningarna går helt okej. Har kört mycket på övningar i min serie som jag ska tävla på till helgen i Köpenhamn. Jag kommer verkligen inte köra på mina svåraste övningar då jag inte vill få mentala blockeringar eller skador innan de viktigare tävlingarna i November och det är även då som jag ska vara på topp, inte nu 1.5 månader innan. Lyckades idag med en hel barr och bomserie utan fall. Very proud, då jag inte stått på en hel bomserie på ca 2.5 månader.

Har även stått på händer på bommen minst 60 sekunder varje gång på träningarna den senaste veckan, har liksom lärt mig hur jag ska stå för att stå länge :D 

Ha det bra! Tova :*


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Tjo!

Inte uppdaterat på några dagar men har på riktigt inte haft tid.

I torsdags var det återigen segt. Att ha en håltimme och sen matte till 15.40 är inget att rekommendera, men men det funkar. Träningen gick dessutom mycket bättre, spikade nästan en hel barrserie. Den är lite förenklad till tävlingen i Köpenhamn bara så jag får in tävlingskänslan men jag kommer köra alla mina svårigheter om jag kan på bom. På bommen lyckades jag även med min flygkombination.

Fredag och det var matteprov OCH redovisning i svenskan. Redovisningen gick bra och matten gick väl helt okej. Men efter 3 h matte är man ganska slut i hjärnan och jag har ca 30 min på mig att komma hem ifrån skolan och fixa mig innan jag ska träna. Tröttheten tog ut sig på träningen då jag skulle köra en olle (side somi) på tävlingsbommen och hamnar med endast en häl på och glider av och smäller i låret och flög ner på golvet. hahah. aja jag överlevde iaf :D. kom dock runt på 1,5 vändning på golvholme.

Så idag lördag drog vi till borås för att träna., för att mestadels köra hopp och fristående. Jag körde för andra gången överslag volt med satsbräda och lyckades jättebra! Vi körde till en matta som låg i en grop och jag spikade nästan landningen. Sen så tog vi oss till barr där jag lyckades med vipp 180-> undertagsjätte. När vi gick till friståendet så körde vi våra voltlängor, första gången för mig sedan SM som gick i början av juli... för mig var det nästan som att köra på våran tumbling hemma. Jag klarade mina längor och sedan så skulle jag köra mitt fristående. MEN i första längan så fick jag en blackout och gjorde något jättekonstigt så jag visste inte vart jag var i luften. Jag bröt och var tvungen att samla mina tankar. Sedan så körde jag ett jättebra fristående. Till sist hade vi bom i ca 20 min. Jag provade på att köra en tjeckvolt (front aerial) på en skumbom vilket gick sådär (kan knappt köra mjukisar) men jag stod på 1.

Haha detta var min intressanta halva vecka!

Hoppas ni har det bra! Tova

En bild på mig från Bulgarien <3


Likes

Comments

Tjo!

Idag har det varit en trött och seg dag. Började med engelska, där våran lektion går i 110 och sedan historia som jag tycker är sjukt tråkigt. Alltså jag har aldrig brytt mig om historian innan 1800-talet iallafall. Hur som så käkade vi mat som var helt okej och sedan "taggade" vi upp för fysik... Inte mitt ämne riktigt men jag hänger med lite. Sedan så hade vi bara handledning, då man ska plugga, men jag drog hem 30 min tidigare.

Tisdagar betyder som de flesta dagar, träning. Efter en seg dag i skolan så är kaffe behövligt. Vi startade på barr. Körde på som vanligt med mina kipp-vippar till och början med. Eftersom det är tävling i Köpenhamn om 2 veckor så körde jag igenom en helt okej serie utan mina "riktiga svårigheter", tänkte spara dem till Mälarcupen i början av november. Jag tränar mycket på att ha ihop mina fötter i s.k. undertagsjätte och lyckades relativt bra med det. så jag gick på att köra vipp 180 till undertag vilket är väldigt svårt för mig. men jag kör hellre det än jätte 180* då jag har en liten spärr för det.

Bom next och vi skulle köra igenom varsin halv serie. Själv lyckades jag spika min olle (side somi) men lyckade inte att kombinera mitt saxlantmätare--> spagat 180. dock så var jag väldigt nöjd med det ändå för jag har inte kört någon av mina volter sen SM i juli.

Vi gick vidare till friståendet där vi endast tränade på piruetter. Jag kom runt på en "mustafina" = trippel piruett i spagat. Har ett värdet E som är 0.5.

O nu så ska jag strax sova men har för mycket energi... well well

Ha en trevlig dag/kväll, Tova

Likes

Comments

Hej! Tänkte göra en kort presentation på mig själv. Jag heter Tova Jönsson och är 18 år, född 1999. Jag är en artistisk gymnast som siktar mot landslaget (en dröm okej?). Jag tränar 5 gånger i veckan och går även heltid i skolan. Sista året. Så just nu är det mycket med tävlingar, fester och prov.

Jag har 3 stycken vänskapskretsar. Den första är den äldsta och det är de som jag har gått i skolan i 10 år. Den andra är de som jag tränar med och ingår i min träningsgrupp. Den tredje är den nyaste och består av några utav mina klasskamrater som går natur/teknik.

På fritiden gör jag inte så mycket mer än att träna och plugga och såklart äta, som blir en viktig del av varje atlets liv.

På denna blogg kommer jag att skriva mycket om min träning och tävlingar men även också hur det går i skolan och vad som händer på fester osv... :)Likes

Comments