Två bilder från igår när vi åt frukost på en mysig resturang. Denna dag är inte riktigt lika mysig då det har regnat till och från hela dagen och vi har dessutom checkat ut från rummet för att spendera natten på flygplatsen då vi flyger imorgon bitti. Jag har även vinkat av Clara som ska spendera sina sista dagar i Singapore med Emelie och Hanna, hon ska nämligen hem lite tidigare än jag och Pontus så då ville hon inte stressa iväg till Kambodja som är vår nästa destination. Vilket förövrigt känns väldigt spännande eftersom att det är ett land som jag vet väldigt lite om och som jag aldrig tidigare varit i, så om ni har några tips om Kambodja så får ni mer än gärna dela med er.

Nu ska vi försöka sova lite här på flygplansgolvet... Tittar in när vi kommit fram till Kambodja.

kram

Likes

Comments

​Gårdagens utflykt till skybridge och lite strandhäng

Favorit restaurangen

Likes

Comments

Fick denna fråga här om dagen, så tänkte svara på den här iallafall det är några fler som undrar.

Angående budgeten så har jag och Clara alltid sagt (från den dagen vi bestämde oss för att åka) att vi ska jobba ihop 50.000 kronor innan vi åker. Anledningen till att vi kom fram till det var för att vi har läst om andra som åkt iväg och även pratat med bekanta som alla, eller de flesta iallafall, säger att du bör räkna med 10.000 per månad när du reser i Asien. Självklart varierar det beroende på vilket land du är i och vad du vill göra på resan men att 10.000 är en bra riktlinje och det är någonting vi har försökt följa, tyvärr har jag lite dålig koll på min ekonomi just nu pga att min telefon är trasig och kan därför inte logga in på banken med mobilt BankID men på ett ungefär vet jag såklart. Så jag tänkte redovisa varje månad i stora drag.


November:

vår första destination var Hongkong, där vi spenderade fem nätter. Eftersom att det finns enormt många hostels och hotell där så var det enkelt att få tag i billiga boenden dock så var allt annat där dyrt såsom mat och dryck. Efter Hongkong åkte vi till Filippinerna där vi spenderade 3 veckor. Där var det billigt att bo och leva men resor mellan olika platser i Filippinerna var rätt dyrt, det var även dyrt att flyga till och från landet. I november skulle jag därför gissa på att det gick omkring 10.000 kronor och då levde vi absolut ingen lyx utan vi åt på billiga ställen och bodde så billigt som möjligt.

December:

Denna månad var den hittills dyraste, precis som det brukar vara hemma kring juletider men nu berodde det istället på att vi befann oss på Bali där det var dyrt att köpa mat och göra utflykter, dessutom gick vi en surfskola som kostade kring 5.600 kr, så totalt skulle jag gissa att det gick cirkus 15.000 kronor. Dock så levde vi betydligt "lyxigare" där än i de tidigare länderna så om vi hade snålat in på lite mer hade vi nog kunnat komma kring 10.000 gränsen där också.

Januari:

Denna månad som dock bara gått halvvägs så har vi än så länge befunnit oss i Thailand och på Langkawi i Malaysia och jag tror att denna månad kommer sluta på kring 10.000 eftersom det är både billigt att leva och bo i Thailand/Malaysia. Det som har kostat mest pengar är båtresor mellan olika öar och samt flyg såklart.

Så sammanfattningsvis så kommer min resa allt som allt kosta cirkus 50.000 om man räknar med att jag är borta ungefär en månad till, dvs fyra månader totalt och även räknat med flyget till Asien och flyget hem. Sedan får man såklart också tänka på att man förlorar en hel del pengar på att inte kunna jobba MEN det är värt varenda krona tycker jag. Sedan är det såklart individuellt hur mycket pengar som går beroende på vad du har för prioriteringar och vad du vill göra på din resa men mitt tips är att sätta upp budget för varje månad och sen se till att försöka hålla den.

Angående boenden så har vi aldrig haft problem med att hitta ett hostel eller hotell så det är inget att oroa sig för. Vi har antingen bokat boendet en dag innan på agodas hemsida eller så har vi letat på plats, jag rekommenderar det sistnämnda eftersom att när du bokar online ser du långt ifrån hela sanningen och ett hotell som ser helt ok ut kan visa sig vara bedrövligt. Och det är skönt att hitta rätt direkt så du slipper byta boenden var och varannan dag.

Februari:

Sjävklart svårt att sia i framtiden men mitt mål är att hålla mig kring 10.000 denna månad också!


Sist men inte minst: hur träffar man nya människor? Det är nog det absolut lättaste, det är inget du behöver tänka på utan det händer bara. Ett tips är att boka dorms, alltså sovsalar där du sover med flera andra, då är det nästan omöjligt att inte lära känna andra i samma rum.

Hoppas du fick svar på din fråga, annars är det bara att fråga igen. Och är det någon annan som undrar något är det bara att skicka i väg en kommentar.

Kram

Likes

Comments

Breakfast with a view här i Lankawi

Likes

Comments

En bild från älskade Koh lipe


Igår lämnade vi paradis ön koh lipe och begav oss till Langkawi. Båtresan gick överraskande smidigt och vi tog oss rätt snabbt till hotellet som vi hade bokat kvällen innan, dock så bestämde vi oss för att bara bo där en natt pga att det inte var så fräscht och dessutom luktade väldigt mycket rök. Så nu har vi precis bytt boende och sitter på en rooftoop bar med utsikt över havet och äter frukost, det lär inte bli sista gången vi går hit och äter frukost kan jag lova.

Idag blir det förmodligen strandhäng och utforska vad Langkawi har att bjuda på. Puss och hej!

Likes

Comments

Vi befinner oss fortfarande på koh lipe och tyvärr har det varit ett par oturs drabbade dagar här, först gick ju som sagt min telefon sönder, dagen efter gick Pontus Mac sönder, idag har han fått magsjuka och för att strö ytterligare salt i såren har det regnat konstant i tre dygn. Idag har solen dock tittat fram och de kommande dagarna ser ut att bli fina, så bara Pontus blir av med magsjukan så kanske oturen vänder. Annars då. Vi ser ut att bli kvar här några dagar till och sedan åker vi vidare till Malaysia dock bara i några dagar innan vi har tänkt oss till Kambodja, vilket jag verkligen ser fram emot. För övrigt så har vi befunnit oss på resande fot i exakt två månader idag, sjukt vad tiden flyger iväg..


Puss och kram på er❤️

Likes

Comments

Efter en mardröms båtresa som tog närmare tio timmar så har vi äntligen kommit fram till koh lipe. Här har vi checkat in på ett fint hotell, hängt på stranden och tyvärr även förstört min mobil.....så nu blir det terapi för själen den kommande månaden. Men trots det så har vi det hur bra som helst och just nu så känner jag att jag aldrig vill hem, trivs så bra med att resa runt.

Idag regnar det tyvärr så vi lär spendera dagen på hotellet och spela kort och läsa böcker. Hoppas ni har det fint där hemma, saknar er! Puss och kram❤️

Likes

Comments

GOTT NYTT ÅR PÅ ER ALLA, hoppas ni hade ett härligt nyårs firande!! Vi firade nyår här på phiphi i Thailand. Tyvärr tog jag inga bilder från den dagen men det var en väldigt mysig dag och som avslutades med nedräkning på stranden, vi träffade även Emanuel och Leo (två kompisar från Boracay) precis innan tolv slaget så vi följde med dom till en bar senare på kvällen.

Resten av dagarna har sett rätt likadana ut, dvs strandhäng och kortspelande. Imorgon åker vi vidare till koh lipe (!!!!), vilket är en PARADIS Ö, längtar!

Nu ska vi ut och äta lite middag så jag avrundar här. Puss och kram, hoppas ni fick en lika bra start på 2017 som jag.

Likes

Comments

Som rubriken lyder så är det våran sista dag i aonang, imorgon åker vi nämligen till phiphi öarna för att fira nyårsafton. Vi ska även möta upp Pontus där eftersom att han nu är i Phuket och hälsar på sin familj, saknar han så det känns väldigt skönt att få träffas igen.

Idag har vi hängt på stranden, shoppat lite och hittat svensk godis (!!!) på en mini market, haha clara blev såklart överlycklig. Nu ska jag försöka packa ihop mina saker så jag har det färdigt tills imorgon och sen är det middagsdax för vår del. Gott nytt år på er alla, se till att fira in det med era nära och kära❤️❤️

Likes

Comments

Idag besökte vi poda island, och oj vad fin den ön är! Det är något speciellt med öar som enbart består av kritvit sand och kristallklart vatten och där det varken finns några restauranger, vägar eller hus. Detta utnyttjade vi såklart till max och hängde på stranden hela dagen tills det var dax att hoppa på båten tillbaka till aonang.

Hoppas ni har det fint där hemma! Kram

Likes

Comments