Hyello,

Det som är dåligt med att bo i ett so tight-knit community, är att rykten sprids, vare sig man vill eller inte, vare sig man är en mer utstående karaktär i samhället eller som jag bara hamnar i skymundan. Så nu, innan folk börjar undra och tänka så tar jag kontroll över situationen.

Mitt namn är Tove, jag gick ut högstadiet 2014 och gick sedan på ett tionde läsår för jag visste inte vad jag ville med mitt liv. Efter det tionde året sökte jag in till ett gymnasium, vet fortfarande inte varför. Tror jag försökte bevisa något för mig själv och andra, jag kände väldigt starkt att jag inte egentligen ville välja den vägen, men jag är perfektionist.

Jag har alltid velat leva ett "perfekt" liv, jag skulle vara smal, smart, städad, ha kontroll över livet, allt sånt. Men livet blev inte så, vad är ens "perfekt", och varför har jag varit så desperat att uppnå det? Jag trodde att om jag gick i gymnasiet och tog studenten skulle jag vara "perfekt", framtiden skulle vara säkrad och "perfekt" och den brutna Tove som gick ut högstadiet totalt mentalt sönderslagen skulle vara ett minne blott.

Tyvärr lät jag den här krävande sidan av mig tvinga mig framåt och fastän jag bröt ihop konstant under första året och grät ögonen ur mig under sommarlovet fortsatte jag på andra året. Andra året var värre.

Jag har nu börjat en slags färd emot att kunna låta mig själv leva fritt och inte göra allt för att "så här skulle en perfekt människa göra, så här skulle en perfekt människa säga/tänka".

Förutom att söka in till en privat terapeut som ska hjälpa mig genom bland annat kognitiv beteende terapi är en del i den här färden är att hoppa av gymnasiet, att gå i gymnasiet innebär inte att man automatiskt blir perfekt, att tvinga sig själv att uppnå perfektion leder ingenvart.

Detta är då inte det att jag ger upp, jag gör ett val för min egen mentala hälsa, jag sätter mitt eget välmående framför att desperat lägga upp en falsk vägg av lugn tills den spricker och drar ner mig.

Tack.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Tjo,

Sommarn fortsätter med både mörka och regniga dagar till, väldigt sällsynta, soliga och varma dagar.

Jag jobbar på för fullt, det är lungt och bra men det kan vara lite mentalt ansträngande at times. Jag kobbar med en demenssjuk människa, och det är ju sånt jag vill göra -jobba med människor, så jag är tacksam.

Med lönen har jag köpt en ny dator, det tog länge och jag kände mig tafatt af medan jag inte hade någon dator men nu finally!

Har ganska mycket att tänka på just nu, till den punkt att jag har svårt att somna för att jag övertänker så mycket, men jag tror att så fort det har bytt månad till Augusti kommer saker lugna ner sig, hoppas jag.


Likes

Comments

Hej, hallå, tjenare

min ständiga otur fortsätter att sätta prov på mitt tålamod [insert mammas röst: de e int otur du har du måst försök va postitiv!!] men helt ärligt, min vardag är en kedjereaktion av otur på otur på otur.

nu är det så att min dator har fallit på golvet, överlevt det, och sedan dött totalt då den föll igen och jag råkade stiga på den så liksom fuck me.

för någon vecka sedan var det bra väder vilket är en syn man sällan njuter av här så jag tog min begagnade longboard i hand och for en liten runda. med liten runda menar jag 4km varav jag ungefär halvvägs föll och skrapade upp mitt knä och dessutom lyckades förstöra min dyra, dyra iphone i samma resa.

så här sitter jag utan varken dator eller dyr iphone som jag köpt för mina egna hard earned money, utan istället sitter jag och skriver detta på en 160€ samsung galaxy j och gråter inombords fastän det nu gått ett tag sedan jag blev tvungen att köpa den.

provveckan är äntligen över, herregud, har aldrig varit så redo för sommarlov. jag har jobb i sommar som jag är helt ok med, jag finner det rentav lite spännande att få jobba med just det jag ska arbeta med, pengarna är ju inte så dåligt det heller, blir nog att köpa dator då för att datorn behövs i studentskrivningarna. och så slipper jag ju då sitta hemma med pappa under sommarlovet -vilket är ett klart recept för ångest.

på tal om ångest har jag inte haft någon värre attack sedan jag kom hem från Berlin, och tur är ju det, ångest är så hemskt och det hann ju bli värre ett tag där efter jul framtill någonstans i mitten av mars, men jag höjde min dos sertralin och det verkar ha hjälpt.

och så det där med Berlin, önskar jag att jag kunde visa bilder därifrån, men det kräver motivation nog att öppna dropbox, och jag har absolut ingen motivation alls.

Likes

Comments

Hej,

En ny period har börjat och har ämnen jag gillar - hissa (2st), religion och engelska, så jag har inte helt emot det, minus då att behöva försöka att inte somna under lektionen de två första lektionerna innan lunch, det är en strong fight jag slåss då för att inte somna och dessutom inte låta läraren se att jag håller på att somna.

Fick höjt in Engelska och Finska förra perioden, så det är jag stolt över, känner lite för att hitta läraren som sänkte mitt betyg i engelska och show em' that shit, helt löjlig historia bakom hur jag fick sänkt i den kursen. I engelska kursen vi har just nu fokuserar vi mycket på överkonsumtion och faran i att använda shopping som ett sätt att hantera känslor, jag finner det ganska så intressant faktiskt.

Nåja, idag slutade jag egentligen kl. 1 men stannade i stan då de andra hade håltimme, vi for till cafe och åt gott innan de var tvungna att fara tillbaks till skolan. Pappa hämtade mig från stan och jag myste med Trixie i nån timme här hemma innan jag for på gym. Är extremt mentalt trött just nu, men när är jag inte det dock, lite synd att det påverkar min träning då mina muskler känns svaga som fan, men jag tog mig igenom mitt vanliga pass. Nu ligger jag i min säng och slösar lite tid på youtube så att jag inte somnar allt för tidigt.

Förra fredagen for vi gänget på bio och såg kong skull island, väldigt bra film, så det var värt att lägga 14€ på det fastän det tog emot i början. Jag är förresten inte den enda med körkort längre, så nu får jag prova på att vara den som snackar skit, äter skit och skriker i baksätet under våra squad adventures i stället, väldigt kul ny upplevelse! 😂

Ja, det är typ allt som hänt i mitt liv nu på senast, bilderna nedanför är någon vecka eller så gamla, just nu kan vädret bara beskrivas som grått och blött.

Likes

Comments