#metoo fortsätter att ta plats i socialamedier. Nu senast såg jag det ta en oväntad och i mina ögon onödig vändning.

Det finns män som tydligen känner att de blir påhoppade bara för att de är män.Torka tårarna så kanske bilden klarnar för er också. Det är klart att alla män inte har för vana att trakassera kvinnor, det hela handlar om att det är män som gör det.


Jag är inte orolig för att min dotter, syster eller mamma ska tappa förtroendet för män. Det som skrämmer mig är risken att de skulle lita på fel man.Captain fåret som gladeligen tar den smällen för er systrar Tourettes


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Tisdagsträning... Varför frågar alla mig när Tränarn kommer nästa gång??

Har jag fått något slags oförtjänt rykte om mig att kunna planera, styra upp och genomföra.

Jag undanbeder mig denna roll. Jag kan inte planera!!!! Har aldrig kunnat och kommer mest troligt aldrig lära mig.

Om du inte vet när eller hur dags, oavsett vad, så är jag helt fel person att fråga.

-Hur dags börjar föräldramötet?

-Eeeeh, jag tror höger...Hästhoppningens svar på tomten och tandfén.

Jag har varken sett ett missförstånd eller ett pet... Ändå så hör man så ofta om dessa 2.

Jag synar i sömmarna och inser att de båda bara är förklädda misslyckanden.


Missförstånd = Ett skitdåligt beslut som hästen försöker lyda men känner viss befogad tvekan inför. Används för att man som ryttare inte vill stå som ensam skyldig och känner sig bättre om ungefär hälften av ett brutalt misslyckande kan skyllas på hästen.


Pet = Rivning. Ibland med hov men kan lika väl vara bog eller bakknä. Används mest troligt i ett fånigt försök att förmildra de fel man ådrar sig på banan. Om man väger en genomsnittlig tävlingsbom så inser vi alla att möjligheten att i ordets rätta bemärkelse PETA ner den är obefintlig.


 #metoo

En hashtag som jag ser alldeles för frekvent i mitt flöde bland socialamedier. Det är kvinnor som blivit på ett eller annat sätt blivit sexuellttrakasserade som lägger upp denna hashtag som status. Det är skrämmande många...


Här bifogar jag en bra regel för er män som har svårt att röra er bland kvinnor utan att få kvinnorna att känna sig obekväma och samtidigt göra bort er själva.

Den gamla godingen "behandla andra som du vill bli behandlad själv" kan ju slå lite fel i sammanhanget så jag tänkte kanske att "Bemöt inte en kvinna på ett sätt som du själv inte hade velat bli bemött av en man i fängelset" blir mer lättförstådd?Captain tänker större än han orkar skriva Tourettes

Likes

Comments

Bilhandlarens dotter blev veckans "upp som en sol, ner som en pannkaka".


Vinnare av GCT och får kliva upp överst på pallen som en liten David, med näven i luften och giganternas huvuden rullandes vid sina fötter.


Några dagar senare travar hon ut från nations cup mest troligt med en stark "logga ut, inaktiverar min existens och avinstallera min framtid" känslan.


Vi känner alla för dig och vet också alla hur det känns, om än i något mindre skala....


En klen tröst men ändå, är kanske att det kunde varit värre...

Det finns de som skulle kunna efter att ha sett de 32 felen, kasta huvudet bakåt och gapskratta det råaste "det där var väl inget att hänga läpp över" garvet.Veckans "stoppa pressarna, kungahuset rasar, HIVmannen i tårar, Anna Book talar ut" nyhet blir väl att hästar som inte är klippta inte behöver täcken... No shit sherlock!! Vad hästar behöver och vad vi gör med dom är två helt skilda saker, om vi bara enas om det och om att vi inte står enade i frågan så behöver inte pressarna stoppas och de forskare som jobbar med detta kan söka anslag för cancerforskning istället.


Breeders Trophy's regel om ingen privat filmning känns som ett Oktoberskämt.

Vi väntar med spänning på ett "oktober, oktober, din dumma..."

Om de menar allvar så blir ju resultatet att eventet får minimal spridning i social media. För oss som tycker om att se vår ritt direkt efter målgång för att kunna lämna den bakom oss och gå vidare mot nästa är detta något av en pungspark. Vi förväntas alltså gå runt i snålblåst och regn med det bakomflutna framför oss hela veckan lång.Captain John Chancellor Tourettes


P.S

Hittade ett Novabett i gömmorna i sadelkammaren och kom då att tänka på en konversation jag och en kollega hade härom veckan

-Vem rider på novabett egentligen?

-Det är väl typ såna som föder barn i vardagsrummet och sedan äter upp moderkakan efter att dom döpt barnet till regnbågsdans.


Tänk vad val av bett kan säga om en människa...Likes

Comments

Vi har pratat om det här förut, men du verkar inte riktigt ta det till dig. Dina resultat är snudd på perversa och i allra högsta grad provocerande.


https://www.hippson.se/artikelarkivet/hoppning/stephanie-och-sparven-gp-vinnare-i.htm


Din framgång borde definitivt klassas som förargelseväckande beteende!!

Vi lever i det avlånga landet LAGOM.

Ta ett galoppsprång till innan sista oxern nästa gång, det hör baske mig till god ton.


Captain alla måste få en chans Tourettes

Likes

Comments


Träning följt av tävling följt av mer träning följt av tävling.

Nya hästar, selektionen till auktionen , kommande 4års semifinal.


Det är mkt, men det är inte för mycket.

Men jag har inte haft tid att skriva roliga texter, inte lagt energi på att ha starka åsikter.

Tänkte iaf slänga in ett livstecken.EM var magiskt. Inspirerande. Känslosvallande. Efterskalven av söndertrampade fotbollsplaner på heden antar jag bara beror på nyhetstorka. Ett lamt försök att pålysa att min sport förstör för din. Stenen som kastats i det glashuset går inte av för hackor. Min spontana reflektion är väl att din sport ofta vänder upp och ner på en hel stad med misshandlade invånare och stenade ordningsvakter som följd.Hästhuvudet har tydligen fått religion och samhällsfrågor på sitt bord. Jag drar efter andan räknar till 10 och scrollar vidare.Idoldeltagarna kämpar sig igenom etapp efter etapp och hoppas att de ska gå vidare till nästa för att få en chans att visa vad dom går för på riktigt. Vad de visar just nu är tydligen bara på låtsas.
Efter vegetarisk vecka så känner jag mig renad på insidan och med gott samvete kan jag titta alla djur i ögonen. Dock har sojafärs och kidneybönor resulterat i skilda sovrum.


Captain är vid liv men lever i en takt som omöjliggör regelbundna livstecken Tourettes

Likes

Comments

Den 22 Juli 2014 började sagan om Gurkan, sagan är inte slut men jag tänkte här skriva ned det första kapitlet. Det blir den korta versionen som även den är lång...

Från 3 killars idé om en gemensam auktionshäst till vinnare av 6års finalen i Falsterbo.

3 Dansare påväg in i HotStuff Audin för att bege sig på "hot stuff jakt" i landet med det lite grönare gräset.

Våran talangscout Mårten som hittar, guidar och visar oss det vi vill hitta och se.


På en bakgård såg vi Gurkan för första gången.


När man tittar på videon nu kan man ställa sig frågan vad det var vi fastnade för, men faktum är att vi stod där likt männen med lustiga hattar i Ferdinand och skrek:

HENNE SKA VI HA!!!!

Vi tittade på hästen, bestämde oss och gjorde upp affären. Allt som allt tog det hela ca 10min.


Nöjda killar efter lyckad shopping.

In i Hot Stuff Audin igen för att styra kosan hemåt.


Efter någon veckas väntande anlände vårat kärleksbarn hem till mig.


När Gurkan klev ur lastbilen på svensk mark så gick en liten kall kår genom kroppen på mig. "Shit vad liten hon är".. Jag mindes plötsligt att DDO sagt något om detta innan vi gjorde upp affären i handlarens kök.

-Var den inte lite liten?

Min respons var vid det tillfället:

-Neeeej, den var bara sportig och lätt i typen.

Men när hon nu stod här framför mig så kände jag att jag var tvungen att ringa DDO:

-Den är liten.

-Hur liten?

-Så liten att jag ringer till dig och säger till dig att den är liten!!


När vi sedan började träna henne försvann oron över hennes litenhet, in action visade hon genast upp sin storhet igen.


En ganska väsentlig del i inhandlandet av auktionshäst är ju att man faktiskt får den uttagen till själva auktionen. Man är ju alltid lite rädd för att det ska visa sig att man har ett barn som endast en förälder kan älska..

På plats på Eklunda för att övertyga SSHS att vi har varan som dom kan tjäna pengar på att vi tjänar pengar på.


Varan sålde in sig själv.


Nästa steg var ju helt enkelt själva auktionen.

Ett överflödigt genrep som Gurkan genomförde lika självklart som allt annat nytt. Det finns ingen miljö som rubbar hennes övertygelse om att hon äger den mark hon står och går på.

I auktionstallet timmarna innan auktionen. Gurkan lugnar ett nervöst Ekorrgos.

-Du ska inte vara orolig EG. I got this.


Förväntansfulla och lite småfulla.

Lugnet före stormen..

DANSARNA dansar The dance of success när klubban slagits på det tredje.


Dagen efter att Gurkan bytt entourage (Gurkan har aldrig haft och kommer aldrig enligt henne ha ägare) så vaknar vi upp med en känsla av "vad hände igår?". Vi minns iaf att vi i euforin efter lyckad affär hade lovat att leverera Gurkan till hennes nya familj.. Till familjen som visar sig bo i Skövde.

Det kändes tungt just då med en liten extra trip på några timmar men inget vi har ångrat i efterhand då vi tack vare detta fick nya vänner som vi är otroligt glada över att ha än idag. För den som inte vet det har ju Dansarnas årliga galafest utvecklats till en slottsfest som huserar på SnyggAnna och Mannen med Guldbyxornas egna Bjertorps slott.


Som sig bör vid lyckad affär så måste det ju firas med en krogrunda. Vi gjorde en 2 veckors krogrunda över jul och nyår med SSV i Wellington.

På plats Wellington #gurkanbetalar

Dansare på Irländsk julafton i Florida.

På en bar i Wellington med SSV. #gurkanbetalarNågra år har gått och Gurkans entourage har gett henne utrymme att mogna i sin egen takt. Steg 1 var att få henne att bära på människor utan att tappa dom. Detta fick WesternLinda det tveksamma nöjet att lära henne.


Sedan dess har Karin Maskinen Martinsen hållt i tyglarna och tappert lotsat Gurkan runt tävlingsbanorna.

Här någonstans är det dags att runda av. För dig som orkat läsa ända hit, hatten av för dig. Som punkt för det här kapitlet i sagan om Gurkan slänger jag med några bilder som visar att på den där Holländska bakgården så hade Dansarna rätt. Den stora lilla hästen som vi kallar Gurkan var och är lite mer än alla andra och nu har hon bevisat det för alla.

Captain Snipp snapp snut så hade sagan bara börjat Tourettes

Likes

Comments

-Vad var det som tog sån tid?


-Du sa ju att jag skulle duscha hästen?


-Precis. Jag sa att du skulle duscha hästen men jag undrar fortfarande vad det var som tog sån tid??


Den vanligaste ursäkten för långsamhet är noggranhet, den vanligaste ursäkten för slarv är effektivitet...

Effektivt är inte slarvigt.

Det behöver inte ta längre tid än 10min att göra hästens dagliga "after work" och ändå göra mig nöjd med resultatet.


Den här videon med medföljande text gjordes i studiesyfte för framtida elever och praktikanter. Jag har en liten fånig förhoppning om att aldrig behöva höra de ovanstående ursäkterna igen.Minna instruktioner...


1. Håll diskborsten i handen medan du spolar hästen.

Då behöver du inte göra hovdisken till ett extra moment.2. Manen ska bli genomsköljd från rot till topp.

Flottig man är oinspirerande att se när man rider. Den måste inte schamponeras varje dag men å andra sidan kan en häst inte bli för ren... Du får avgöra själv hur du gör.3. Givetvis ska huvudet spolas.

Har den svett under sadeln är den garanterat svettig under tränset. Huvudet måste gnuggas under spolning annars blir det inte rent. Lugg räknas till huvudet. Skölj bakom öronen, INTE i.


4. Skrapa av hästen.


5. Manen ska kammas ner varje dag.

Har den bråkig man så ska den torka med halstäcke på. Dåligt skött man förstör min arbetsro imorgon.


6.Huvud ska frotteras.

Om du gör detta så riskerar du inte att pälsen torkar i form av "svett träns". Öron och mule ingår i huvudet... Näsborrar ingår i mulen. Som sagt HUVUDET ska frotteras.


7.Smörj hovar


8. Om du funderar på om det behövs täcke så gör det säkert det.


Trots dessa ganska tydliga instruktioner lyckas förvånansvärt många prestera ett mediokert resultat som tagit dubbelt så lång tid för att det enligt egen utsago gjorts "noggrant."

Nästa gång går det ofta lite fortare men då har de glömt alla instruktioner och resultatet är smutsig häst med blöt rygg....


Captain fullfart framåt med sinnet kvar för detaljer Tourettes


Nästa gång ska vi kanske ta upp hur man förbereder en häst för träning.

Likes

Comments

Stoppa pressarna! Det var en som satsat på en plats i laget som inte fick den!

Som ett brev på posten så kommer känslostormarna när det är laguttagningar. Den här gången känns det dock som att växthuseffekten har haft ett finger med i spelet. Stormen har tagit oanade proportioner....


Visst kan det vara så att lagkaptenen gjort fel, det vet inte jag för jag har inte spenderat sommaren som en fluga på hans axel.

Jag förstår besvikelsen speciellt om man upplever sig som orättvist behandlad. Besvikelse och en känsla av svek kan vara väldigt svårt att hantera speciellt för ett barn.


Visst kan beslut i laguttagningar ifrågasättas, men då ska man ta i beaktning att man i samma stund mer eller mindre gör något som ligger väldigt långt ifrån allt vad laganda innebär, missunnar någon annan dennes plats i laget.
På seniorsidan känns det inte som att det blir samma drama.

Kanske för att man lever på hoppet om att ha lika många chanser på sig som Nick Skelton. Junior är man inte särskilt länge.Vad som har sagts eller gjorts vet jag inget om, inte heller vem som har gjort eller gör fel. Jag kan bara konstatera att den som inte fick platsen får betydligt mer uppmärksamhet än de som fick den och det tycker jag är synd.Captain säger inte vad som är rätt säger bara att fokus hamnat fel Tourettes  • 12544 Readers

Likes

Comments

..men vill helst ha hans verkliga spänstiga förhållande..


"Hur är det att träna tillsammans med Prinsessan?"

När jag kommer 5-20min försent (varje gång) så försöker jag smyga in obemärkt i klassrummet med mössan i hand. I skammen glömmer jag att hälsa (varje gång).

Då travar prinsessan förbi, tittar på mig med sin lätt kisande blick som jag väljer att tolka som hård men flirtig med ett djävulskt sug men som mest troligt beror på nåt slags brytningsfel. Hon säger ett tydligt "Hej Kaptenen", tonen hon använder när hon säger det omvandlar den sedvanliga artighetsfrasen till en reprimand. I mina överdimensionerade öron hör jag "På den här gården hälsar vi på varandra".

När vi sedan galopperar runt friskt och fröjdigt för att värma upp de muskler vi snart ska utsätta för påfrestning till bristningsgränsen brukar jag glida in bakom prinsessan och hennes vita stridshingst. Val av position göres av 2 skäl, dels för att jag inte vill rida ivägen för ers höghet och dels för utsikten. Där skumpar jag efter, trollbunden av utsikten av en älva med ett rosa skimmer runt sin lilla stuss som närmast kan beskrivas som 2 ägg i en näsduk. Jag drömmer mig bort, jag kan inte hjälpa att tankarna svävar iväg. Hon är ju så där hungrigt vacker.

Man vill bara slita av henne kläderna slänga sig över henne och likt en misslyckad fakir dö när man spetsas av hennes revben. Tänk att nåt kan vara så sött som tillsynes aldrig varit i kontakt med socker..

Tränarens blixtrande vredesmod väcker mig ur drömmandet.

-Men herregud vill du att jag hämtar en graman? Se till att spotta ut de där öronen och se till att få ner huvet och upp ryggen på det arma djuret! Jag får ryggskott å hästens vägnar bara av att se eländet.


För allas trevnad lägger jag en volt och låter bettet gå likt en sticksåg över lanerna, allt för att få en snygg profil på mitt för stunden förvridna ök och därmed blidka Tränarn.


Tränarn ser inte på Prinsessan med mina ögon, dels för att han är proffesionell och dels för att han inte ser på en hon på det sättet. Här får man alltså inte någon förståelse för att man har dregel i gipan och påslag i brallan.


Så tillbaka till frågan, "Hur är det att träna med Prinsessan?"


DISTRAHERANDE!

Mina nervöst svettiga händer kan knappt hålla i tyglarna.. Hur kan jag då förväntas hålla i ett fokus jag tappat redan i dörröppningen?

Captain she had me at hello Tourettes

  • 38478 Readers

Likes

Comments


Better Blogging Nouw