Den bortglömda tjusningen i konsten att sminka en bajskorv:

http://blogg.agria.se/emeliebrolin/2017/12/06/att-vara-med-raknas-ocksa/

Jag tycker att hon är klok för att hon delar min syn på det hela. Man jobbar med det man har och gör det bästa man möjligt kan med det och finner glädjen i det.Captain jag säger inte att hon har rätt jag säger bara att hon tycker som jag Tourettes

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag lever i min bubbla. En bubbla som baseras på att andra bättre vetande göra stora bra val så att jag kan göra mina egna små och ha ett fungerande liv.


Jag känner dock ett litet uns av oro att min fungerande bubbla snart kommer spricka. Sverigedemokraterna skrämmer mig.

Jag stöter titt som tätt på en mörk beskrivning av vårt svenska samhälle.

Den SD propaganda som når mig kommer konstigt nog ofta från Fylke. I Fylke bor en en glad Hobbitfamilj som sprider positiv energi omkring sig till vardags. Men på FB visar pappa Frodo inte upp ett glatt Fylke, nej på FB visas ett mörkt Mordor...

Min bild av SD's typiska väljare är en mamma som röker under fläkten iförd vargtröja och foppatofflor som upprörs över att med all invandring sänks flerbarnstillägget och hur ska man då ha råd att ha fibromyalgi??

Alternativt män med lössnus under läpp men på tand som aldrig rör sig utanför kommungränsen om det inte står finlandsfärja och karatefylla på agendan. Han känner sig kränkt av att hans upplevda lättkränkta samhälle tvingar honom att beställa en chokladboll istället för den negerboll han lärde sig att älska som barn.Hästhuvudet gör just nu sitt bästa för att bli partiets maskot. Jag tänker mig att utan mask skulle hen nog kunna passa in på någon av personbeskrivningarna ovan.


Men om nu t.o.m Frodo nu röstar på SD, vem mer gör det då? Hela min bild av mänskligheten med medmänsklighet spricker!


Om jag nu ska tvingas tänka utanför min lilla bubbla och fundera på de stora besluten så tänker jag att det måste vara möjligt att ta bort bidrag för alla som inte borde ha det, oavsett ursprung.

Man måste väl kunna släcka bilbränder och stoppa gruppvåldtäkter utan att blanda in etnicitet?

Det måste väl heltenkelt gå att skapa en rimlig straffskala?


Är det Sverige som hjälper för många eller är det världen som hjälper för få?

Borde Sverige försöka påverka andra att öppna och dela eller borde vi göra som många andra helt enkelt dra igen dörren och bara springa vårt egna lopp med skygglappar på?

De här frågorna är för stora för en liten skalle-pär i tighta byxor. Någon med en sverigedemokrats driv men med en sund och öppen syn på människor kanske skulle ta tag i det här på riktigt?


Captain eller jag vet inte Tourettes


Likes

Comments


-HAHAHA!! Du är ju inte normal!

En vanlig reaktion som infinner sig när jag försöker skoja till det IRL.


Men vad är det jag inte är? Vad är normal? Förutom läget mellan skittorrt och stryktorrt på torktumlaren förstås.


Jag har gett mig ut på en Google-odyssé för att finna svaret på vad jag inte är.

Det verkar som att det (efter en omfattande efterforskning) folk oftast menar med normal är en slags norm som säger hur de tycker att något borde vara.


Jag är alltså inte en högst privat illusion som någon själv byggt upp... Det mina vänner, det kan den här mannen leva med.


Captain det som är normalt för spindeln är kaos för flugan Tourettes

Likes

Comments

Min kära lilla mamma ringde idag och sa att det hon blivit både lite överraskad och en smula stolt när hon sett att hennes lilla gosse varit med i Hästkrafter.


http://nt.flowonline.tv/embed/video/hastkrafter-moter-bjorn-svensson/?muted=0&start-in-screen=1&embedded=1


-Men vad gammal du blivit! Det var det första jag tänkte när jag såg dig i rutan

-Ja, jag är ju 35 och både snusar, röker, jobbar mer än jag sover och gillar att ta ett glas vin eller sju.

-Ja... Men för mig är du ändå min lilla gosse även om man kan konstatera att öppen kista inte är att rekommendera vid en eventuell begravning.


Captain får sanningarna levererade helt utan silkespapper Tourettes

Likes

Comments

Jag förundras över konstiga åsikter och tips. Man undrar vad de grundas på och vem som planterat dessa "fakta" hos tipsaren och åsiktshavaren.


Svårt att hitta bra hovslagare.

Tips: Låt den gå barfota


Svårt att få kontakt på bettet.

Tips: Rid bettlöst


Svårt att hitta en passande sadel.

Tips: Skaffa en bomlös


Svårt att få min häst på hjälperna.

Tips: Träna den från marken


Svårt att få min tittiga häst att slappna av på banan.

Tips: Ta ut en djurkommunikatör.


Det är kanske inte så konstigt att det blir konstigt ibland...

Varför är det så ofta blinda som ger vägbeskrivningar till blinda?

Det är klart att det blir mindre pinsamt att irra runt, springa in i bordskanter och ramla nerför trappor om man ser till att hålla sig i rum där ingen kan se dina misslyckanden för alla ser lika dåligt....

Men det kan ju inte knappast vara särskilt utvecklande.


Att söka och vilja ha svar på en fråga är bra, men om frågan är mer omfattande och av större betydelse än var närmaste täckes-rea går att finna så är hästforum och boxgrannen mest troligt inte rätt plats att söka på.


De senaste veckorna har Unghästverkstaden haft kontakt med veterinärerna Axel Wallman, Enar Tollig och Åsa Frykman.

Hästarnas fysioterapeut Linda har känt igenom samtliga och gett sin syn på kropparnas reaktioner på träning och lämnat instruktioner på vardagsbehandling.

Francois har varit här och sett över hovarna. Ändrat efter lite samtal på något, men eftersom att det alltid är han som skor och har gjort det under längre tid så är det inga massiva förändringar eller ingrepp på den fronten.

Tränat för Pether Markne och Sofia Möller.

Ridit med eller bara haft intressanta samtal med Fredrik Spetz, Malin Baryard och Stephanie Holmén.


Captain också blind men väljer ledarhund med omsorg Tourettes


Likes

Comments

Borstar mina skeva tänder och känner den välbekanta ilningen. Tar tuben med Voltaren och smörjer korsrygg, högerskinka och ben. Enligt Google har jag ischias.

"Ischias känns som en strålande smärta i ryggslutet ner mot benen. Symptomen kan te sig lite annorlunda beroende på om du har ischias på grund av diskbråck eller inte. Har du känselbortfall i underlivet eller har svårt att kontrollera din avföring måste du söka akut vård."

Underliv och avföring funkar fint (ta i trä) så det är, enligt mig i samarbete med Google, en light variant jag har.


Läser på tuben: kontakta läkare om symtomen försämras eller inte förbättras inom 7 dagar.

Jag vet inte hur länge jag och tuben har haft den här morgonrutinen.... Jag har sedan länge bestämt mig att eftersom "symtomen" förbättras under dagen så kan jag börja om med räknandet av dagar varje morgon.


Det är höst snart vinter. Bristen av varma kläder i rätt storlek till barnet är påtaglig. Konstaterar att om han inte ska behöva gå till skolan i magtröja av fleece så är det väldigt dags att ta en shoppingrunda.


Många säger att de inte kan sova om de druckit kaffe, mitt största problem är att jag inte kan dricka kaffe när jag sover.

Det är sen gammalt..

Tänk att få vakna och första koppen redan är drucken.

Stannar på macken på väg till fritids för tankning som jag borde gjort igår men inte orkade. Känner under samtal med sonen att våra energinivåer inte är synkade. När bilen fått sitt behöver pappan få sitt.

Kvinnan före mig beställer en alldeles lagom kaffe, en mellan kaffe med mjölk. Inget är så lagom svenskt som en mellankaffe med mjölk. Känner mig exotiskt kontinental när jag beställer 2 stora svarta. En påväg till fritids och en till hemväg.När barnet är gått in på fritids och det där stinget i hjärtat av seperationsångest man känner när dörren gått igen bakom honom lagt sig så börjar dagens planerande.


Gubbvolvon rullar tryggt och metodiskt hemåt. Imorgon har den körförbud, besiktning av bil läggs till i min mentala to do lista.


Efter en helg på Elmia där allt är fullfart med möten, tävlingar, auktion och glamour så känns den grå vardagen alldeles lagom.

För att fungera som människa så behöver jag nog trots astronomiska mängder kaffe ha lite lagom och grå vardag mellan varven.


Captain blottar min inre tråkmåns Tourettes


Likes

Comments

#metoo fortsätter att ta plats i socialamedier. Nu senast såg jag det ta en oväntad och i mina ögon onödig vändning.

Det finns män som tydligen känner att de blir påhoppade bara för att de är män.Torka tårarna så kanske bilden klarnar för er också. Det är klart att alla män inte har för vana att trakassera kvinnor, det hela handlar om att det är män som gör det.


Jag är inte orolig för att min dotter, syster eller mamma ska tappa förtroendet för män. Det som skrämmer mig är risken att de skulle lita på fel man.Captain fåret som gladeligen tar den smällen för er systrar Tourettes


Likes

Comments

Tisdagsträning... Varför frågar alla mig när Tränarn kommer nästa gång??

Har jag fått något slags oförtjänt rykte om mig att kunna planera, styra upp och genomföra.

Jag undanbeder mig denna roll. Jag kan inte planera!!!! Har aldrig kunnat och kommer mest troligt aldrig lära mig.

Om du inte vet när eller hur dags, oavsett vad, så är jag helt fel person att fråga.

-Hur dags börjar föräldramötet?

-Eeeeh, jag tror höger...Hästhoppningens svar på tomten och tandfén.

Jag har varken sett ett missförstånd eller ett pet... Ändå så hör man så ofta om dessa 2.

Jag synar i sömmarna och inser att de båda bara är förklädda misslyckanden.


Missförstånd = Ett skitdåligt beslut som hästen försöker lyda men känner viss befogad tvekan inför. Används för att man som ryttare inte vill stå som ensam skyldig och känner sig bättre om ungefär hälften av ett brutalt misslyckande kan skyllas på hästen.


Pet = Rivning. Ibland med hov men kan lika väl vara bog eller bakknä. Används mest troligt i ett fånigt försök att förmildra de fel man ådrar sig på banan. Om man väger en genomsnittlig tävlingsbom så inser vi alla att möjligheten att i ordets rätta bemärkelse PETA ner den är obefintlig.


 #metoo

En hashtag som jag ser alldeles för frekvent i mitt flöde bland socialamedier. Det är kvinnor som blivit på ett eller annat sätt blivit sexuellttrakasserade som lägger upp denna hashtag som status. Det är skrämmande många...


Här bifogar jag en bra regel för er män som har svårt att röra er bland kvinnor utan att få kvinnorna att känna sig obekväma och samtidigt göra bort er själva.

Den gamla godingen "behandla andra som du vill bli behandlad själv" kan ju slå lite fel i sammanhanget så jag tänkte kanske att "Bemöt inte en kvinna på ett sätt som du själv inte hade velat bli bemött av en man i fängelset" blir mer lättförstådd?Captain tänker större än han orkar skriva Tourettes

Likes

Comments

Bilhandlarens dotter blev veckans "upp som en sol, ner som en pannkaka".


Vinnare av GCT och får kliva upp överst på pallen som en liten David, med näven i luften och giganternas huvuden rullandes vid sina fötter.


Några dagar senare travar hon ut från nations cup mest troligt med en stark "logga ut, inaktiverar min existens och avinstallera min framtid" känslan.


Vi känner alla för dig och vet också alla hur det känns, om än i något mindre skala....


En klen tröst men ändå, är kanske att det kunde varit värre...

Det finns de som skulle kunna efter att ha sett de 32 felen, kasta huvudet bakåt och gapskratta det råaste "det där var väl inget att hänga läpp över" garvet.Veckans "stoppa pressarna, kungahuset rasar, HIVmannen i tårar, Anna Book talar ut" nyhet blir väl att hästar som inte är klippta inte behöver täcken... No shit sherlock!! Vad hästar behöver och vad vi gör med dom är två helt skilda saker, om vi bara enas om det och om att vi inte står enade i frågan så behöver inte pressarna stoppas och de forskare som jobbar med detta kan söka anslag för cancerforskning istället.


Breeders Trophy's regel om ingen privat filmning känns som ett Oktoberskämt.

Vi väntar med spänning på ett "oktober, oktober, din dumma..."

Om de menar allvar så blir ju resultatet att eventet får minimal spridning i social media. För oss som tycker om att se vår ritt direkt efter målgång för att kunna lämna den bakom oss och gå vidare mot nästa är detta något av en pungspark. Vi förväntas alltså gå runt i snålblåst och regn med det bakomflutna framför oss hela veckan lång.Captain John Chancellor Tourettes


P.S

Hittade ett Novabett i gömmorna i sadelkammaren och kom då att tänka på en konversation jag och en kollega hade härom veckan

-Vem rider på novabett egentligen?

-Det är väl typ såna som föder barn i vardagsrummet och sedan äter upp moderkakan efter att dom döpt barnet till regnbågsdans.


Tänk vad val av bett kan säga om en människa...  • 10546 Readers

Likes

Comments

Vi har pratat om det här förut, men du verkar inte riktigt ta det till dig. Dina resultat är snudd på perversa och i allra högsta grad provocerande.


https://www.hippson.se/artikelarkivet/hoppning/stephanie-och-sparven-gp-vinnare-i.htm


Din framgång borde definitivt klassas som förargelseväckande beteende!!

Vi lever i det avlånga landet LAGOM.

Ta ett galoppsprång till innan sista oxern nästa gång, det hör baske mig till god ton.


Captain alla måste få en chans Tourettes

Likes

Comments