..men vill helst ha hans verkliga spänstiga förhållande..


"Hur är det att träna tillsammans med Prinsessan?"

När jag kommer 5-20min försent (varje gång) så försöker jag smyga in obemärkt i klassrummet med mössan i hand. I skammen glömmer jag att hälsa (varje gång).

Då travar prinsessan förbi, tittar på mig med sin lätt kisande blick som jag väljer att tolka som hård men flirtig med ett djävulskt sug men som mest troligt beror på nåt slags brytningsfel. Hon säger ett tydligt "Hej Kaptenen", tonen hon använder när hon säger det omvandlar den sedvanliga artighetsfrasen till en reprimand. I mina överdimensionerade öron hör jag "På den här gården hälsar vi på varandra".

När vi sedan galopperar runt friskt och fröjdigt för att värma upp de muskler vi snart ska utsätta för påfrestning till bristningsgränsen brukar jag glida in bakom prinsessan och hennes vita stridshingst. Val av position göres av 2 skäl, dels för att jag inte vill rida ivägen för ers höghet och dels för utsikten. Där skumpar jag efter, trollbunden av utsikten av en älva med ett rosa skimmer runt sin lilla stuss som närmast kan beskrivas som 2 ägg i en näsduk. Jag drömmer mig bort, jag kan inte hjälpa att tankarna svävar iväg. Hon är ju så där hungrigt vacker.

Man vill bara slita av henne kläderna slänga sig över henne och likt en misslyckad fakir dö när man spetsas av hennes revben. Tänk att nåt kan vara så sött som tillsynes aldrig varit i kontakt med socker..

Tränarens blixtrande vredesmod väcker mig ur drömmandet.

-Men herregud vill du att jag hämtar en graman? Se till att spotta ut de där öronen och se till att få ner huvet och upp ryggen på det arma djuret! Jag får ryggskott å hästens vägnar bara av att se eländet.


För allas trevnad lägger jag en volt och låter bettet gå likt en sticksåg över lanerna, allt för att få en snygg profil på mitt för stunden förvridna ök och därmed blidka Tränarn.


Tränarn ser inte på Prinsessan med mina ögon, dels för att han är proffesionell och dels för att han inte ser på en hon på det sättet. Här får man alltså inte någon förståelse för att man har dregel i gipan och påslag i brallan.


Så tillbaka till frågan, "Hur är det att träna med Prinsessan?"


DISTRAHERANDE!

Mina nervöst svettiga händer kan knappt hålla i tyglarna.. Hur kan jag då förväntas hålla i ett fokus jag tappat redan i dörröppningen?

Captain she had me at hello Tourettes

  • 28689 readers

Likes

Comments

Spettet och jag hade gemensam träningsdag igen.

Förutom själva ridandet så blir det en hel del intressanta diskussioner. Hästarna analyseras. Vad är deras svagheter respektive styrkor.


En ständigt återkommande fråga är "vad gör en bra häst till en bra häst".


Om vi börjar med att sätta upp några avgörande bitar som ofta diskuteras.

Teknik: sättet hästen hanterar kroppen över hinder

Ridbarhet: Hur pass lätt manövrerad hästen är.

Kapacitet: Hästens prestationsförmåga, duglighet, talang och anlag för hoppning.

Inställning: Viljan att prestera och hoppa felfritt.

Dessa bitar är alla viktiga i pusslet "en bra häst".


Om det brister på en punkt kan ibland de andra bitarna  gå in och kompensera upp.


Har den lite sämre teknik kan det kompenseras med bra inställning och god kapacitet. En bra ridbarhet möjliggör för ryttaren att placera hästen på hinder på ett för denna så fördelaktigt sätt som möjligt.


Har den sämre ridbarhet kan en bra inställning, teknik och kapacitet ta den ur de eventuella situationer som den dåliga ridbarheten satt den i.


Det finns många exempel på hästar som haft en tillsynes bristande kapacitet men som nått oanade höjder med rätt matchning. Den vill göra rätt, den är ridbar och är därmed mottaglig för markarbete och "fjäder spänning", har den dessutom en bra kroppskontroll så tar tillslut detta över och blir så starkt så att den där eventuella bristande kapaciteten är bortglömd och hamnar i skugga.


Om den har allt förutom rätt inställning då? Det är som att ha ett skarpladdat vapen utan avtryckare...


Captain framgång kan aldrig existera utan vilja Tourettes

Likes

Comments

Den Där Mary, Eleven, Praktikanten och jag jobbade på bra idag.12 hästar omhändertagna och tränade till kl 14.

Fullfart i gubbvolvon till Jerusalem för att möta upp Den lyckliga familjen och DDO. Alla samlades i HotStuff Audin för en tur till Sveriges framstjärt.

Den lyckliga familjen gick en sväng på stan medan jag och DDO hade ett möte inbokat kl 17:00 för rekaeventuell festlokal.

Under Göteborg Horse Show kanske det är dags för något nytt tänker vi.

"Lounge-häng" på heaven eller dansa i Lobbyn med en känsla av saluhall känns väldigt färdig upplevt.

Nej, nu får nog Dansarna rycka in och försöka styra upp något.

Vi kör ett prov år iår och verkar det uppskattas så kan det bli något återkommande. Är Hästsverige så party som vi tror, eller är det som en timme på ridskolan, mycket smack och lite trav?


Captain skapar success i Göteborg Tourettes

Likes

Comments

Igår blev jag lite nostalgisk och publicerade mitt livs första blogginlägg.

http://nouw.com/tourettes/like-a-virgin-12599408

Man skulle ju kunna dra en vals om att utan er hade jag inte varit nånting. Men det hade ju inte varit sant. Utan mig hade ni inte haft någon innovativ blogg att läsa, det är dagens sanning det!


Kul med ny respons på gammalt inlägg👍

"Rikitigt så hemsk kan väl inte Quite Easy varit? Och du var ju iallafall inte helt katastrofal som bloggare, däremot är jag övertygad om att Beckham är en Gud på alla sätt och vis."


Är man e.Quidam de Revel- Landgraf och får 200 föl om året varav 199,5 slutar som små råttor som hoppar och bockar mellan hindren i 120-130 klasser så....Jag håller fast vid namnet Quite Dissapointing... Som bloggare visade det sig ju att jag rockar stenhårt! Inte illa av någon som bara gjort en halvtidstjänst i grundskolan.

Apropå Beckham, tron kan försätta berg.. You go girl!!"Dessutom finns det ingen mödomshinna! Hoppas du lär din son det den dagen det är dags!"


Det tänker jag verkligen inte!

Den propaganda du försöker sprida här är typisk slamp-propaganda.

När det är "dags" kan jag säga att blöder inte skökan så kan hon ta sin besudlade lekamen och dra åt helvete. Min bedårande kerub ska inte behöva hantera skadat andrahands gods.


Captain really Tourettes

  • 30311 readers

Likes

Comments

Tränarn är i landet med det gröna gräset.

Jag, Walle, Spettet och CrabMum styrde upp en egen tisdagsträningen på Stabygårds smattrande fibersand över bubbliga kombinationer och plankiga räcken.

Walle och jag saknade styrservo, gas och broms. Allt var bara en stor ohärlig orgie av bockhopp, stegringar och misslyckade svängar. Vi skrattade och försökte rida fort. Fort red vi för att den skräckslagna publiken inte skulle hinna se och förstå hur dåligt det var. Log och skrattade gjorde vi för att ska man dö vill man göra det lycklig med ett leende på läpparna.

Spettet och CrabMum analyserade bett och gramaner. De målade vacker akvarell , jag och Walle smetade och kladdade så det stänkte med fingerfärg. Tränarn brukar säga att man ska kunna tända upp och släcka ner. Det ska göras på ett dimmrande vis. Idag lyste dimmern med sin frånvaro. Det var mer stroboskop känsla. Han säger också att man ska kunna sparka iväg bollen för att sedan kunna dribbla hem. Idag hade vi bollkontroll noll. Vi fick bara till långa skott och bollen återficks i bästa fall mot beskrivning i receptionen.


Captain lives to die another day Tourettes

Walle hade bråttom hem till farmen och missade den obligatoriska fotosessionen. "Det som inte finns på Insta har inte hänt"

Likes

Comments

Fransmannen hittar HotStuff i det tyska landet.

Han skickar videos, vi diskuterar upplägg. Nya videos skickas,mer info om stammen bifogas.

Planer och drömmar blandas med realistiska tankar. Man polerar upp den man tränar den i tanken, man blir plötsligt en sierska och ser klart och tydligt en mental bild av vad det kommer bli. Man tittar och bedömer vad det faktiskt är.


Jag tittar igen och igen på filmklippen, jag far upp i brygga lika intensivt som svansen gör på vårt future crack över hindren.


Captain i brygga tills den förmodligen inte går igenom besiktningen TourettesLikes

Comments

Milton tittar på tecknade Robin Hood.

-Prins John är verkligen elak...Men hans häst har bra trav..


Vi kan alltså konstatera att prins John är som vilken framgångsrik dressyrryttare som helst.


Captain miljöskadar Tourettes

Likes

Comments

Jag sladdar in på Toys R'us .

Jag och Milton har 10min på oss att hinna köpa present och hitta till Leoslekland där ett 5års kalas ska äga rum.

När jag kommer in i butiken kommer en av livets stora frågor över mig. Vad får en kalaspresent kosta?

-Välj en present fort nu, jag måste kolla upp en sak.

Sånt här kan Miltons mamma. Mammor har ofta självklara svar på de mest komplexa frågor. Mamman jobbar och då svarar hon ALDRIG i telefon. Man kan tro att hon är hjärnkirurg men nej, nej, nej. Hon är skyltfönsterpynterska. För att få tag i henne måste jag spela på urmoderns "rädda min avkomma död eller levande sinne".

jag smsar.

"Akut!!!Ring!!"

Milton väljer en spider man med tillhörande bil. Den kostar nästan 400kr.

När jag står i kassan ringer mamman upp.

-Vad har hänt!

-Vad får en kalaspresent kosta?

-Suck...

Här hör jag att hon drar en teatralisk suck med en storbit "det får du bestämma själv", men jag hör också ett uns av "vad skönt att det inte var nåt allvarligare" och ett kryddmått av det malliga "mammor har svaren på allt".

-Men vad får den kosta? Hur mkt värderar vi det här barnets vänskap till Milton? Har vi någon nytta av hans föräldrar i framtiden?

-Bara sluta tänk!! Ta nåt vid kassan. Allt där ligger runt en hundring. Med tanke på alla kalas som vi springer på så räcker väl det som uppskattning för att man är bjuden men utan att ruinera oss.


Det är fascinerande, det är så självklart när urmodern talar. Flicksnärtan i kassan ska just blippa in den fina leksaken som Milton valt ut men den har just förvandlats till en orimligt dyr plastbit.

Jag rycker den ur hennes händer.

-Det var bara en luring, vi ska inte ha den. Inte on urmoderns watch.

Milton väljer en gummiorm som jag betalar växelpengar för och får en förbipasserande att slå in till oss.


Vi hinner till kalaset i tid.

Jag smyger in presenten i presenthögen. Jag har inte skrivit vem den är ifrån.

Vid paketöppning så går Milton lägligt iväg på toa när hans present ska öppnas. Jag kan lugnt och tryggt titta på när våran undermåliga present öppnas. Jag kan tryggt skratta lite nedvärderande när den tas ur pappret och viska in närmsta förälders öra.

-Det där var väl årets fjuttigaste present, nån har verkligen tagit "det är tanken som räknas" till en ny nivå.

Det där slingrade jag mig ur snyggt.

Captain ormen Tourettes


  • 35056 readers

Likes

Comments

"Kan inte sluta undra var din "diagnos" är, eller iallafall var, på Corvara? Du red henne grymt bra, och det ser även Cornelia ut att göra. "


Min slutsats om hästen var:

Inte värd för ägaren att lägga mera pengar på då hon har så smal kundkrets att det är ytterst tveksamt att hon någonsin säljs för någon större summa så att hen kan få pengarna tillbaka. Det finns flertalet hästar som har lika mkt kapacitet men som har bättre inställning till arbete. Det är en fin häst som skyller sin dåliga arbetsmoral på ett hett temperament.


Det fina med den här sporten är att det finns så många ryttare. Det finns alltid någon som är villig att kliva på när någon annan kliver av. En häst mår bäst av att vara hos någon som tror på den. Jag tror nu att Corvara har hittat hem. Jag tror och hoppas att hon och hennes nya ryttare fortsätter på det bra spår som de verkar vara på.


Captain har du attityd som Zlatan får du fan leverera som Zlatan Tourettes

  • 35743 readers

Likes

Comments