Den 22 Juli 2014 började sagan om Gurkan, sagan är inte slut men jag tänkte här skriva ned det första kapitlet. Det blir den korta versionen som även den är lång...

Från 3 killars idé om en gemensam auktionshäst till vinnare av 6års finalen i Falsterbo.

3 Dansare påväg in i HotStuff Audin för att bege sig på "hot stuff jakt" i landet med det lite grönare gräset.

Våran talangscout Mårten som hittar, guidar och visar oss det vi vill hitta och se.


På en bakgård såg vi Gurkan för första gången.


När man tittar på videon nu kan man ställa sig frågan vad det var vi fastnade för, men faktum är att vi stod där likt männen med lustiga hattar i Ferdinand och skrek:

HENNE SKA VI HA!!!!

Vi tittade på hästen, bestämde oss och gjorde upp affären. Allt som allt tog det hela ca 10min.


Nöjda killar efter lyckad shopping.

In i Hot Stuff Audin igen för att styra kosan hemåt.


Efter någon veckas väntande anlände vårat kärleksbarn hem till mig.


När Gurkan klev ur lastbilen på svensk mark så gick en liten kall kår genom kroppen på mig. "Shit vad liten hon är".. Jag mindes plötsligt att DDO sagt något om detta innan vi gjorde upp affären i handlarens kök.

-Var den inte lite liten?

Min respons var vid det tillfället:

-Neeeej, den var bara sportig och lätt i typen.

Men när hon nu stod här framför mig så kände jag att jag var tvungen att ringa DDO:

-Den är liten.

-Hur liten?

-Så liten att jag ringer till dig och säger till dig att den är liten!!


När vi sedan började träna henne försvann oron över hennes litenhet, in action visade hon genast upp sin storhet igen.


En ganska väsentlig del i inhandlandet av auktionshäst är ju att man faktiskt får den uttagen till själva auktionen. Man är ju alltid lite rädd för att det ska visa sig att man har ett barn som endast en förälder kan älska..

På plats på Eklunda för att övertyga SSHS att vi har varan som dom kan tjäna pengar på att vi tjänar pengar på.


Varan sålde in sig själv.


Nästa steg var ju helt enkelt själva auktionen.

Ett överflödigt genrep som Gurkan genomförde lika självklart som allt annat nytt. Det finns ingen miljö som rubbar hennes övertygelse om att hon äger den mark hon står och går på.

I auktionstallet timmarna innan auktionen. Gurkan lugnar ett nervöst Ekorrgos.

-Du ska inte vara orolig EG. I got this.


Förväntansfulla och lite småfulla.

Lugnet före stormen..

DANSARNA dansar The dance of success när klubban slagits på det tredje.


Dagen efter att Gurkan bytt entourage (Gurkan har aldrig haft och kommer aldrig enligt henne ha ägare) så vaknar vi upp med en känsla av "vad hände igår?". Vi minns iaf att vi i euforin efter lyckad affär hade lovat att leverera Gurkan till hennes nya familj.. Till familjen som visar sig bo i Skövde.

Det kändes tungt just då med en liten extra trip på några timmar men inget vi har ångrat i efterhand då vi tack vare detta fick nya vänner som vi är otroligt glada över att ha än idag. För den som inte vet det har ju Dansarnas årliga galafest utvecklats till en slottsfest som huserar på SnyggAnna och Mannen med Guldbyxornas egna Bjertorps slott.


Som sig bör vid lyckad affär så måste det ju firas med en krogrunda. Vi gjorde en 2 veckors krogrunda över jul och nyår med SSV i Wellington.

På plats Wellington #gurkanbetalar

Dansare på Irländsk julafton i Florida.

På en bar i Wellington med SSV. #gurkanbetalarNågra år har gått och Gurkans entourage har gett henne utrymme att mogna i sin egen takt. Steg 1 var att få henne att bära på människor utan att tappa dom. Detta fick WesternLinda det tveksamma nöjet att lära henne.


Sedan dess har Karin Maskinen Martinsen hållt i tyglarna och tappert lotsat Gurkan runt tävlingsbanorna.

Här någonstans är det dags att runda av. För dig som orkat läsa ända hit, hatten av för dig. Som punkt för det här kapitlet i sagan om Gurkan slänger jag med några bilder som visar att på den där Holländska bakgården så hade Dansarna rätt. Den stora lilla hästen som vi kallar Gurkan var och är lite mer än alla andra och nu har hon bevisat det för alla.

Captain Snipp snapp snut så hade sagan bara börjat Tourettes

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

-Vad var det som tog sån tid?


-Du sa ju att jag skulle duscha hästen?


-Precis. Jag sa att du skulle duscha hästen men jag undrar fortfarande vad det var som tog sån tid??


Den vanligaste ursäkten för långsamhet är noggranhet, den vanligaste ursäkten för slarv är effektivitet...

Effektivt är inte slarvigt.

Det behöver inte ta längre tid än 10min att göra hästens dagliga "after work" och ändå göra mig nöjd med resultatet.


Den här videon med medföljande text gjordes i studiesyfte för framtida elever och praktikanter. Jag har en liten fånig förhoppning om att aldrig behöva höra de ovanstående ursäkterna igen.Minna instruktioner...


1. Håll diskborsten i handen medan du spolar hästen.

Då behöver du inte göra hovdisken till ett extra moment.2. Manen ska bli genomsköljd från rot till topp.

Flottig man är oinspirerande att se när man rider. Den måste inte schamponeras varje dag men å andra sidan kan en häst inte bli för ren... Du får avgöra själv hur du gör.3. Givetvis ska huvudet spolas.

Har den svett under sadeln är den garanterat svettig under tränset. Huvudet måste gnuggas under spolning annars blir det inte rent. Lugg räknas till huvudet. Skölj bakom öronen, INTE i.


4. Skrapa av hästen.


5. Manen ska kammas ner varje dag.

Har den bråkig man så ska den torka med halstäcke på. Dåligt skött man förstör min arbetsro imorgon.


6.Huvud ska frotteras.

Om du gör detta så riskerar du inte att pälsen torkar i form av "svett träns". Öron och mule ingår i huvudet... Näsborrar ingår i mulen. Som sagt HUVUDET ska frotteras.


7.Smörj hovar


8. Om du funderar på om det behövs täcke så gör det säkert det.


Trots dessa ganska tydliga instruktioner lyckas förvånansvärt många prestera ett mediokert resultat som tagit dubbelt så lång tid för att det enligt egen utsago gjorts "noggrant."

Nästa gång går det ofta lite fortare men då har de glömt alla instruktioner och resultatet är smutsig häst med blöt rygg....


Captain fullfart framåt med sinnet kvar för detaljer Tourettes


Nästa gång ska vi kanske ta upp hur man förbereder en häst för träning.

Likes

Comments

Stoppa pressarna! Det var en som satsat på en plats i laget som inte fick den!

Som ett brev på posten så kommer känslostormarna när det är laguttagningar. Den här gången känns det dock som att växthuseffekten har haft ett finger med i spelet. Stormen har tagit oanade proportioner....


Visst kan det vara så att lagkaptenen gjort fel, det vet inte jag för jag har inte spenderat sommaren som en fluga på hans axel.

Jag förstår besvikelsen speciellt om man upplever sig som orättvist behandlad. Besvikelse och en känsla av svek kan vara väldigt svårt att hantera speciellt för ett barn.


Visst kan beslut i laguttagningar ifrågasättas, men då ska man ta i beaktning att man i samma stund mer eller mindre gör något som ligger väldigt långt ifrån allt vad laganda innebär, missunnar någon annan dennes plats i laget.
På seniorsidan känns det inte som att det blir samma drama.

Kanske för att man lever på hoppet om att ha lika många chanser på sig som Nick Skelton. Junior är man inte särskilt länge.Vad som har sagts eller gjorts vet jag inget om, inte heller vem som har gjort eller gör fel. Jag kan bara konstatera att den som inte fick platsen får betydligt mer uppmärksamhet än de som fick den och det tycker jag är synd.Captain säger inte vad som är rätt säger bara att fokus hamnat fel TourettesLikes

Comments

..men vill helst ha hans verkliga spänstiga förhållande..


"Hur är det att träna tillsammans med Prinsessan?"

När jag kommer 5-20min försent (varje gång) så försöker jag smyga in obemärkt i klassrummet med mössan i hand. I skammen glömmer jag att hälsa (varje gång).

Då travar prinsessan förbi, tittar på mig med sin lätt kisande blick som jag väljer att tolka som hård men flirtig med ett djävulskt sug men som mest troligt beror på nåt slags brytningsfel. Hon säger ett tydligt "Hej Kaptenen", tonen hon använder när hon säger det omvandlar den sedvanliga artighetsfrasen till en reprimand. I mina överdimensionerade öron hör jag "På den här gården hälsar vi på varandra".

När vi sedan galopperar runt friskt och fröjdigt för att värma upp de muskler vi snart ska utsätta för påfrestning till bristningsgränsen brukar jag glida in bakom prinsessan och hennes vita stridshingst. Val av position göres av 2 skäl, dels för att jag inte vill rida ivägen för ers höghet och dels för utsikten. Där skumpar jag efter, trollbunden av utsikten av en älva med ett rosa skimmer runt sin lilla stuss som närmast kan beskrivas som 2 ägg i en näsduk. Jag drömmer mig bort, jag kan inte hjälpa att tankarna svävar iväg. Hon är ju så där hungrigt vacker.

Man vill bara slita av henne kläderna slänga sig över henne och likt en misslyckad fakir dö när man spetsas av hennes revben. Tänk att nåt kan vara så sött som tillsynes aldrig varit i kontakt med socker..

Tränarens blixtrande vredesmod väcker mig ur drömmandet.

-Men herregud vill du att jag hämtar en graman? Se till att spotta ut de där öronen och se till att få ner huvet och upp ryggen på det arma djuret! Jag får ryggskott å hästens vägnar bara av att se eländet.


För allas trevnad lägger jag en volt och låter bettet gå likt en sticksåg över lanerna, allt för att få en snygg profil på mitt för stunden förvridna ök och därmed blidka Tränarn.


Tränarn ser inte på Prinsessan med mina ögon, dels för att han är proffesionell och dels för att han inte ser på en hon på det sättet. Här får man alltså inte någon förståelse för att man har dregel i gipan och påslag i brallan.


Så tillbaka till frågan, "Hur är det att träna med Prinsessan?"


DISTRAHERANDE!

Mina nervöst svettiga händer kan knappt hålla i tyglarna.. Hur kan jag då förväntas hålla i ett fokus jag tappat redan i dörröppningen?

Captain she had me at hello Tourettes

  • 32761 readers

Likes

Comments

Spettet och jag hade gemensam träningsdag igen.

Förutom själva ridandet så blir det en hel del intressanta diskussioner. Hästarna analyseras. Vad är deras svagheter respektive styrkor.


En ständigt återkommande fråga är "vad gör en bra häst till en bra häst".


Om vi börjar med att sätta upp några avgörande bitar som ofta diskuteras.

Teknik: sättet hästen hanterar kroppen över hinder

Ridbarhet: Hur pass lätt manövrerad hästen är.

Kapacitet: Hästens prestationsförmåga, duglighet, talang och anlag för hoppning.

Inställning: Viljan att prestera och hoppa felfritt.

Dessa bitar är alla viktiga i pusslet "en bra häst".


Om det brister på en punkt kan ibland de andra bitarna  gå in och kompensera upp.


Har den lite sämre teknik kan det kompenseras med bra inställning och god kapacitet. En bra ridbarhet möjliggör för ryttaren att placera hästen på hinder på ett för denna så fördelaktigt sätt som möjligt.


Har den sämre ridbarhet kan en bra inställning, teknik och kapacitet ta den ur de eventuella situationer som den dåliga ridbarheten satt den i.


Det finns många exempel på hästar som haft en tillsynes bristande kapacitet men som nått oanade höjder med rätt matchning. Den vill göra rätt, den är ridbar och är därmed mottaglig för markarbete och "fjäder spänning", har den dessutom en bra kroppskontroll så tar tillslut detta över och blir så starkt så att den där eventuella bristande kapaciteten är bortglömd och hamnar i skugga.


Om den har allt förutom rätt inställning då? Det är som att ha ett skarpladdat vapen utan avtryckare...


Captain framgång kan aldrig existera utan vilja Tourettes

Likes

Comments

Den Där Mary, Eleven, Praktikanten och jag jobbade på bra idag.12 hästar omhändertagna och tränade till kl 14.

Fullfart i gubbvolvon till Jerusalem för att möta upp Den lyckliga familjen och DDO. Alla samlades i HotStuff Audin för en tur till Sveriges framstjärt.

Den lyckliga familjen gick en sväng på stan medan jag och DDO hade ett möte inbokat kl 17:00 för rekaeventuell festlokal.

Under Göteborg Horse Show kanske det är dags för något nytt tänker vi.

"Lounge-häng" på heaven eller dansa i Lobbyn med en känsla av saluhall känns väldigt färdig upplevt.

Nej, nu får nog Dansarna rycka in och försöka styra upp något.

Vi kör ett prov år iår och verkar det uppskattas så kan det bli något återkommande. Är Hästsverige så party som vi tror, eller är det som en timme på ridskolan, mycket smack och lite trav?


Captain skapar success i Göteborg Tourettes

Likes

Comments

Igår blev jag lite nostalgisk och publicerade mitt livs första blogginlägg.

http://nouw.com/tourettes/like-a-virgin-12599408

Man skulle ju kunna dra en vals om att utan er hade jag inte varit nånting. Men det hade ju inte varit sant. Utan mig hade ni inte haft någon innovativ blogg att läsa, det är dagens sanning det!


Kul med ny respons på gammalt inlägg👍

"Rikitigt så hemsk kan väl inte Quite Easy varit? Och du var ju iallafall inte helt katastrofal som bloggare, däremot är jag övertygad om att Beckham är en Gud på alla sätt och vis."


Är man e.Quidam de Revel- Landgraf och får 200 föl om året varav 199,5 slutar som små råttor som hoppar och bockar mellan hindren i 120-130 klasser så....Jag håller fast vid namnet Quite Dissapointing... Som bloggare visade det sig ju att jag rockar stenhårt! Inte illa av någon som bara gjort en halvtidstjänst i grundskolan.

Apropå Beckham, tron kan försätta berg.. You go girl!!"Dessutom finns det ingen mödomshinna! Hoppas du lär din son det den dagen det är dags!"


Det tänker jag verkligen inte!

Den propaganda du försöker sprida här är typisk slamp-propaganda.

När det är "dags" kan jag säga att blöder inte skökan så kan hon ta sin besudlade lekamen och dra åt helvete. Min bedårande kerub ska inte behöva hantera skadat andrahands gods.


Captain really Tourettes

  • 34373 readers

Likes

Comments

Tränarn är i landet med det gröna gräset.

Jag, Walle, Spettet och CrabMum styrde upp en egen tisdagsträningen på Stabygårds smattrande fibersand över bubbliga kombinationer och plankiga räcken.

Walle och jag saknade styrservo, gas och broms. Allt var bara en stor ohärlig orgie av bockhopp, stegringar och misslyckade svängar. Vi skrattade och försökte rida fort. Fort red vi för att den skräckslagna publiken inte skulle hinna se och förstå hur dåligt det var. Log och skrattade gjorde vi för att ska man dö vill man göra det lycklig med ett leende på läpparna.

Spettet och CrabMum analyserade bett och gramaner. De målade vacker akvarell , jag och Walle smetade och kladdade så det stänkte med fingerfärg. Tränarn brukar säga att man ska kunna tända upp och släcka ner. Det ska göras på ett dimmrande vis. Idag lyste dimmern med sin frånvaro. Det var mer stroboskop känsla. Han säger också att man ska kunna sparka iväg bollen för att sedan kunna dribbla hem. Idag hade vi bollkontroll noll. Vi fick bara till långa skott och bollen återficks i bästa fall mot beskrivning i receptionen.


Captain lives to die another day Tourettes

Walle hade bråttom hem till farmen och missade den obligatoriska fotosessionen. "Det som inte finns på Insta har inte hänt"

Likes

Comments

Fransmannen hittar HotStuff i det tyska landet.

Han skickar videos, vi diskuterar upplägg. Nya videos skickas,mer info om stammen bifogas.

Planer och drömmar blandas med realistiska tankar. Man polerar upp den man tränar den i tanken, man blir plötsligt en sierska och ser klart och tydligt en mental bild av vad det kommer bli. Man tittar och bedömer vad det faktiskt är.


Jag tittar igen och igen på filmklippen, jag far upp i brygga lika intensivt som svansen gör på vårt future crack över hindren.


Captain i brygga tills den förmodligen inte går igenom besiktningen TourettesLikes

Comments