Header
View tracker

Nu är även december slut och ett nytt år påbörjas om bara 7 timmar. Det ska bli ett år där vi utvecklas ännu mer och fortsätter träna och tävla på den nivå vi känner oss redo för. Hursomhelst så har jag å Clara tränat som vanligt å hoppat för Magnus denhär månaden, här kommer det en liten video på det.

Ett inlägg om vad mina planer är kommer komma ut i januari. Då har vi tänkt igenom allt och lagt upp ett plan för vilka tävlingar vi vill satsa på.

kram

Sedan så har jag missat att lägga ut en video från november så här kommer den

Likes

Comments

Nu när det är kallt och massor med snö ute så är det slut på utesäsongen. Inga fler tävlingar dethär året och nu är det träning som står på schemat i några månader framåt och eftersom hoppningen varit det som strulat mest för mig och Clara så har vi tänkt satsa lite extra på det.

Förra fredagen red jag för första gången för Magnus Bladh på Eskilstunaortens ryttarförening tillsammans med två av mina kompisar. Det var en väldigt rolig träning och jag kände att Magnus passade både mig och Clara. Jag har länge letat en hopptränare så vi kan få i ordning på alla knappar och få Clara att tycka att det är roligt igen därför var det så roligt att trivas med en tränare som befinner sig så nära och som jag träffat ett par gånger tidigare vid P&J och tävlingar på Vilsta.

Dagen efter den träningen tävlade jag där i en 100 klass. Vi fick två nedslag men jag var nöjd iaf eftersom Clara varit lite stökig att hoppa på de senaste tävlingarna. Hon har protesterat lite och stannat men nu bjöd hon på allt. Det som är problemet nu är att jag inte riktigt kan bestämma mig hur jag ska rida mellan hindren. Antingen vill jag ha alldeles för mycket kontroll eller så låter jag henne sköta allt. I båda fallen blir inte resultatet så bra. något som jag tycker Magnus sa väldigt bra var att "fightas inte mot henne, fightas med henne." och det är precis det jag måste lära mig.

Ja tränade även igår för Magnus och tycker det redan går åt rätt håll. Problemet är inte höjden på hindret, för Clara kan hoppas, det kan hon. Det är sättet jag rider på mellan hindren som är det svåra just nu. Jag behöver bestämma mig för ett tempo som är lugnt och rytmiskt med mycket galopp. Hon måste helt enkelt få in bakbenen under sig för att orka trycka ifrån och inte bara komma över hindren på fart... Dethär blir bra, det tror jag

Kram

Likes

Comments

​Nu är det höst... Det är kallt, det är mörkt, det är tråkigt. Jag klagar nu men när jag varit ute och fotat någon dag kommer jag berätta hur vackert allt är å hur bra hösten är... Jaja... Nu var det ett tag sen jag berättade något för er, å de är helt enkelt för att det inte har hänt något som jag kunnat berätta om. Jag var och tränade för Arnold Assarsson på Sanna Nilssons Dressyrcenter men har inga bilder eller videos att visa så de var väl inget som var speciellt roligt att skriva om. Dock så fick jag en present på min födelsedag, ett reflextäcke. Passar ju helt perfekt nu när de är mörkt redan vid 5. Eftersom jag älskar att köpa saker till Clara så var jag ju självklart tvungen att köpa ett par boots och reflexskydd från Horze. De matchade ju så bra till täcket och säkerheten först! Så de har vi ridit i några gånger och jag är än så länge väldigt nöjd med dem, allihopa men speciellt täcket då det sitter på plats och glider varken fram eller bak.

kram

Likes

Comments

Jag tänkte börja med att säga att jag tävlade i Botkyrka i helgen. Jag var där för andra gången dethär året. Jag startade min första tävling där så jag tänkte att det kunde vara lite roligt att avsluta denna säsong på samma ställe. Dressyren gick helt åt fanders, Clara var spänd och jag var spänd och allt blev bara pannkaka men jag lyckades att lägga det bakom mig och ladda om inför hoppningen. Sist vi var i Strömsholm på fälttävlan var det hoppningen som strulade för oss, så jag kände att jag behövde lägga all min energi på det. Självklart var jag dum nog och trodde att vädret skulle vara likt det vi hade hemma, men oj så fel jag hade... Det var snorhalt och jag hade inga broddar... Så vi gled rakt in i första hindret två gånger sen hoppade hon som aldrig förr, hur fint som helst. Dagen därpå gick terrängen, då var vi förberedda och redo att visa vad vi kan. Då hände det som jag inte ens kunnat hoppats på denhär säsongen, vi var felfria på hinder. Vi red dock lite för långsamt men det gjorde mig absolut ingenting. Vi klarade av något som vi aldrig gjort tidigare och jag har aldrig varit så stolt över henne. Min fina flicka.

Nu till det som hände idag, jag var på sista terrängträningen för denhär säsongen hos Mathias. Det var den absolut bästa känslan jag någonsin haft på en träning, allt klickade och när jag gjorde som Mathias sagt till mig hoppade hon så fint. Mathias är verkligen fantastisk på alla sätt och vis. Jag kände även att han har hjälpt oss något otroligt denhär sommaren så jag köpte en hink till honom med lite smått och gott som han kan dela tillsammans med sin fru och sina hästar. Bara för att tacka honom för allt. Det kommer även en liten video från idag.

kram

Bara som ett litet tips till vad man kan köpa om man funderade på att göra något liknande så innehåller hinken, som självklart är anpassad för stallet, ett vitt mousserat vin (tror jag mamma sa), salta pinnar, jordnötter, praliner, choklad skorpor, två grimskaft, äpplen, morötter och självklart ett kort.

Likes

Comments

I helgen var jag på en fälttävlan på Strömsholm, de var Västmanlands DM som gick där och det gick inte så bra för mig... Dressyren var helt okej med 66.75% trots att halten blev helt kaos även om den ser helt ok ut på bilden. Utöver den fick vi ett par 8:or och några 7,5 vilket gjorde mig väldigt glad. Vi rör oss framåt inom dressyrmomentet. Dock så går vi bakåt inom hoppningen, jag har liksom tappat det.. Inget blir som jag vill och vi slutade på 20 hinderfel, vilket leder till uteslutning... Jag ville endå berätta om tävlingen då en Flicka vid namn Amanda Larsson tog så fina bilder på mig och Clara, nu tar vi nya tag och gör det bättre nästa gång.

kram

Likes

Comments

View tracker

Förra helgen var jag och Clara iväg på en H90 i Örebro tillsammans med mina föräldrar. Jag är så stolt över henne. Det har varit lite bökigt för oss ute på terrängen då jag helt glömmer bort vad jag ska göra och vad jag har tränat på, men denhär gången la jag allt fokus på att visa Clara hindren i god tid och låta henne bearbeta vad det är som frågas av henne. Just därför satsade jag på att få så många tidsfel som möjligt. Det låter ju dumt, varför skulle det hjälpa att rida långsamt? Men jag kände det på framhoppningen, att när jag satte mig ner i sadeln och red ann mot hindret så kändes det bara som att hon förstod. Det fanns ingen tvekan eller förvirring av vad som frågades av henne hon bara siktade in sig och hoppade.

Jag har i hela mitt liv ridit för fort. Jag vet inte varför jag gör det men det bara blir så, och nu när jag rider Clara så fungerar inte det längre. Hon är så grön och har ingen aning om hur hon ska ta sig ann olika hindertyper, speciellt inte när det går så fort att hon inte ens hinner tänka innan det är försent. Så nu ska jag försöka tänka såhär vid all typ av ridning, att jag måste låta henne bearbeta vad som händer. Hon vill inget illa, hon vill att jag ska tjoa med henne, vara glad och berömma henne. Det känner jag.

Vi fick dock två stopp vid två olika hinder. Det gör mig absolut ingenting och självklart var det jag som gjorde något som inte riktigt var rätt men jag måste verkligen säga att jag är stolt över henne. Clara har haft väldigt svårt med gravar och nedhopp överlag, både på träning och tävling. Men denhär gången var det som om hon bara förstod. Nedhoppet var som ingenting, bara ett enkelt dropp och graven var också bara ett litet skutt över. Jag är bara så stolt. Under dehär terrängmomentet kändes det som om jag verkligen lärde mig något, att jag tog ännu ett kliv framåt i min ridning.

Dethär kommer att bli bra. Det vet jag.

Kram

Likes

Comments

När jag tränade hos Mathias i onsdags hade jag turen att bli fotograferad utav Cecilia Nyberg, vilket jag har velat bli väldigt länge. Jag tycker att bilder på träningar och tävlingar är så fruktansvärt roligt att ha, hur roliga ansiktsuttryck jag än har...

Tusen tack Cecilia!

kram

Likes

Comments

Jag var iväg till gripen på deras meeting i helgen, vilket varade i tre dagar för att titta när Cornelia tävlade Fabero L. Det är en annan häst som står på Arphus tillsammas med Final Cut som Cornelia nu ska böra tävla lite. Hon startade som nummer 2 på fredagen och de red ihop 70,957% vilket direkt fick dem att hamna i ledning vilket de höll resten av dagen. Samma sak hände dagen efter, då red de ihop 72.333% vilket de vann på. Söndagen, sista dagen, då bilderna är tagna på framridningen red de ihop fantastiska 74.000%. Helt otroligt. Det är het underbart att se Cornelia rida på hästarna så mjuk och harmoniskt. När hon gör det kan hästarna göra sitt och vara pampiga och flashiga. så häftigt att se henne rida så.

Kram

Likes

Comments

Jag var iväg på en tävling i tisdags på Sundbyholm. Vi hoppade 90cm och 100cm clear round. Det gick helt okej och vi var felfria. Tävlingsplatsen var dock fantastisk. Flera hundra ekipage bara den dagen och tävlingarna höll på hela veckan. Häftigt att se. Så är det självklart jättekul att träffa människor som man känner och heja på varandra.

Jag är fortfarande inte van med att åka ut på tävlingar och jag blir så otroligt nervös. Tyvärr tar det över och jag glömmer det mesta jag tränar på. Jag glömmer i princip bort allt jag borde tänka och fokusera på. Jag glömmer t.o.m. att andas, så nervös blir jag.

Kram

Likes

Comments

Ska jag vara helt ärlig vet jag inte varför jag inte har lagt ut någonting som jag å Clara har gjort på senaste tiden. Det har helt enkelt inte blivit av, vilket jag tycker är väldigt tråkigt.... Jag har hunnit med att debutera fälttävlan med henne. 3 gånger faktiskt. Jag blev andra placerad i en lätt A:4 på kungsörs ridklubb och jag har hoppat lite på köpings ridklubb. Där hoppade vi två clear rounds på 90 och 100. Även fast att det gick undan så kom vi igenom båda banorna felfritt. På tisdag ska jag även iväg å hoppa på Sundbyholm, även där på 90 och 100. Då ska jag rida med mer kontroll och bättre rytm.

Nu ska jag även försöka uppdatera er med vad som sker i våra liv framöver.

Kram

Likes

Comments