View tracker

Har länge velat ha en systemkamera. Jag har både önskat mig och försökt att spara. Det jag får i present fast jag skriver systemkamera får jag en kompakt kamera. Men i fredags äntligen bestämde jag mig för att ta steget att köpa en systemkamera. Jag jämförde olika systemkameror. Men bestämde mig tillslut för en Canon 100D som är en mini systemkamera. Så den är varken tung eller osmidig. Canon 100D har pekskärm och är rent enkelt en väldigt bra kamera på papperna. Den kostade inte så mycket eftersom det var Black Friday. Jag betalade 2990kr istället för 4990kr alltså 2000kr mindre. Så jag köpte en dyrare kamera än vad jag egentligen hade tänkt att göra. Har kollat tidigare på kameror som ligger runt 3000kr. Kameran heter Canon EOS 200D 18-55/3,5-5,6 NOR och jag köpte den på NetonNet som sagt under Black Friday.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Virtuella linjer?

Min 1 år gamla iPhone 6s har gått sönder...Jätte Roligt. Men iallafall för ungefär 1-2 månader sedan hade jag varit inne på youtube och gick sedan in på Snapchat. När jag skulle ta en bild visades en grön genomskinlig bild på mobilens skärm. Jag trodde först att det var ett nytt filter från snapchat men när jag byte till hundfiltret var den gröna genomskinliga bilden fortfarande kvar. Jag kollade närmre och märkte att det var en bild direkt tagen från youtube på det jag senast hade kollat på. Jag tog en bild och skickade samt frågade om dom kunde se den gröna genomskinliga bilden. Men det kunde dom inte. Så felet var på min mobil, den grön genomskinliga bilden försvann efter 3-5 min. Efter den gången har en grön genomskinlig bild visat sig lite då och då på vad jag har varit inne på tidigare men jag brydde mig inte så mycket eftersom det försvann efter 3-5 min igen. Men igår efter jag hade pratat i mobilen och satt den på laddning. Så visades rosa/lilla/gröna linjer över nästan hela mobilen. Jag har provat att tvång avsluta iphonen genom att hålla ner hemknappen och där man stänger av och på. Men nu när jag sätter på den lyser den lite svagt blått och ibland kommer det upp lilla/gröna linjer. Jag sökte lite på nättet och det kan vara en kabel i Iphonen som sitter löst. Antingen får jag köpa små skruvmejslar och öppna mobilen och trycka till kabeln eller gå till någon som kan fixa problemet och betala en hel del.

Likes

Comments

View tracker

Snabbt och billigt sätt att göra en egen Julkalender är nämligen att använda sig av toalettpappersrullar.

Det man gör är att mätta ut en stor kartongbit eller något annat bra underlag så att allt får plats. Limmar fast 24 stycken toalettpappersrullar på den stora kartongbiten. Gör ett tak av två rektangulära kartongbitar samt en triangel kartongbit och limma sedan fast den på den stora kartongbiten. Sedan limmar du fast en toalettpappersrulle på taket. Antingen låter du den vara som den är eller sätter du på ett snöre så att julkalendern kan hänga.


Idéen och bilderna tillhör Morning Creativity

http://www.morningcreativity.com/diy-toilet-paper-roll-calendar/

Det man behöver:

Lim

Sax

Snöre

25x Toalettpappersrullar

Kartong

Färg

Pensel

Tips: Måla rullarna och kartong bitarna i en färg så ser den lite finare ut eller om man vill att den ska se ut som den gör låten vara som den är.

Trevlig Första advent! 😄

Likes

Comments

Jag följer många Youtubers. Jag tänker hjälpa er att upptäcka dom och kanske till och med börja prenumerera på dom. Många känner ni förmodligen igen och några kanske är mer fåniga än andra. Men vadå man får ju kolla på vad man vill. I alla fall dom här är mina absoluta favoriter.

Rösta på vilken som är din favorit Youtuber

Likes

Comments

Nu har jag varit sjuk hela veckan men var bara hem från skolan Torsdag och Fredag. Det jobbigaste att vara hemma är läxorna man får. Men egentligen blev det inte så många läxor eftersom jag inte missade så mycket. På Fredagen kom min mormor med hallon och en mixer/smoothiemaskin som hon fick från jobbet. Så nu slipper jag använda mixerstaven. Nu måste jag bara lära mig hur man gör den absolut bästa smoothie men maskinen. Första gången jag gjorde smoothie med den stoppade jag ner en sked i mixer:n för att kolla att den verkligen snurrade för det såg inte ut som det. Tror ni inte att det sprutade smothie över hela mig och halva köket. Men nu vet jag i alla fall att den fungerar som den ska. Jag har äntligen beställt saker från cocopanda.se och är spänd på hur dom ser ut. Längtar...

Likes

Comments