Mitt trädgårdsland har gått från små gröna pluttar till stora gröna blad. Kan knappt vänta på att det ska bli efter midsommar, så jag kan få plocka upp mina första potatisar. Känner mig som ett barn på julafton. Titta bara på det! Det är helt fantastiskt!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Nu har vi äntligen köpt en Kitchen Aid maskin, ingen är lyckligare än jag! Så i morgon ska jag baka som ett proffs.

När vi ändå va inne på Media Markt så passade vi på att köpa en till skönhet i form av en Moccamaster. Ännu en materiell köksprodukt som jag velat ha länge men varit för snål för att köpa.

Så alla är nu välkomna hem till oss på Gofika och Gokaffe!

Likes

Comments

Har länge funderat på att köpa en sådär trädgårds arbetsbänk, men tyckt att dom varit för dyra. Eller så är det jag som är snål, vem vet. Haha

Men idag hittade jag en här på gården, intryckt i ett hörn. Grön och ledsen va den tills Jocke körde ett varv med högtryckstvätten. Den har nu fått en omgång färg och inväntar torkning, sen ska den ställas vid sidan av huset mitt emot trädgårdslandet. Super smidigt att kunna ha alla redskap, krukor och sånt där. Jag är jätte nöjd! Tänk vad lite färg kan göra.

Likes

Comments

Så kom våren som vi har väntat på.
När man bor såhär på landet så känns det lite extra att våren är här.
Idag har jag lite träningsvärk i armarna efter gårdagen gräsklippning. För tro inte vi har någon flashig självgående gräsklippare inte, vi har en såndär klippo gräsklippare från nittonhundra frysifast. Den är ful och tung (för mina klena armar) men håller i evigheter.
Men det är inte bara gräsklippningen som är bevis för att våren är här. Utan det händer saker i mitt trädgårdsland. Potatis, rödbetor och ärtor börjar nu titta fram. Ett bevis på att man gjort rätt iallafall.
Så idag blev jag lite extra pepp på att fortsätta plantera. Köpte hem några utplanterings blommor (fråga mig inte vad för sort, för det vet jag inte) som jag har planterat i en tunna som nu står på trappen.
Det är så kul att så lite ändå kan göra så mycket.

Likes

Comments

När en bor i hus och har ett stort förråd att gömma såna där "bra att ha senare i livet" grejer så tenderar det lätt att bli fullständigt kaos, om en bara slänger in sakerna, utan någon vidare planering.
Och det är precis vad som har hänt i vårt förråd.
Men idag fick jag äntligen kraft och ork till att rensa upp lite.
Vi har ju precis sålt lägenheten och påbörjat en tömning av de två förråd som finns i källaren där. Så egentligen hade jag inte mycket till val, för allt hade inte fått plats annars. Men nu efter ca tre timmar och ett antal utbrott är jag äntligen klar!

Resultatet kan jag ju absolut inte klaga på! Detta ger ungefär 5 vuxenpoäng till mig. YES 💪

Likes

Comments

Eftersom Jocke gjorde rent en bit av staketet här om dagen så tänkte jag måla det nu när jag ändå är ledig. Men nej då, då bestämmer sig modernatur för att ha humörsvängningar och ge mig en blandad kompott av sol, hagel och duggregn. Tack för den!
Så jag gav upp halvvägs, hoppas på bättre väder lite senare... Får väl städa lite inne så länge... 😒

Likes

Comments

Efter en härlig dag på Öjeby Gård med kosläpp och sedan grillning hos Jockes mamma så åkte vi hem och jag satte igång att plantera.
Så nu har jag fått ner min potatis i jorden. Det blev även ärtor, rödbetor, morötter, jordgubbar och broccoli, fast broccolin är just nu på tillväxt i en egen liten låda. Men om nån vecka eller två så ska dom också ut i trädgårdslandet.

Det är ju något väldigt speciellt med att kunna odla egna grönsaker. Ska bli spännande att se när allt växer till sig.
Synd bara att tålamodet inte är det bästa hos mig. Kommer ju hinna bli galen innan det har växt färdigt. Haha

Likes

Comments

Nu är våren äntligen här på riktigt!
Träden knoppar, blommorna slår ut och min näsa täpps igen. Tack du underbara pollenallergi. Haha
Men vad gör det när man mer eller mindre varje dag upptäcker nya blommor i trädgården, som man tidigare inte visste fanns.
Helt fantastiskt!

Idag blev jag äntligen klar med trädgårdslandet! Har luckrat upp jorden, rensat ur den och fyllt på med ytligare 120 liter jord. Så nu återstår bara plantering av morötter och potatis! Måste komma på något mer roligt att plantera eftersom vitlöken får vänta till i höst.
Funderar på om man kanske ska sätta ett litet hörn med jordgubbar, kanske nån tomat och en paprika.
Känns som att jag kommer få bygga ut mitt trädgårdsland vart efter. Men alltid bra att börja i mindre skala innan man har full koll på vad man gör.
Vi får se, ska googla mig galen på roliga grönsaker att odla.

Likes

Comments

Mitt i trädgårdslands arbetande bestämde sig vår skottkärra för att få punktering. Så jag åkte in till stan för att köpa ett nytt hjul till den. Men det slutade med att jag även fick med mig en suuuuper fin skottkärra också.
Men att shoppa med ögonen är kanske inte det bästa och precis som Jocke redan sagt så var den helt värdelös att köra med.
Men man kan ju inte bara slänga den eller låta den stå och rosta...
Så slängde i lite jord vi hade liggandes hemma åkte, köpte blomfrön och planterade, så i mitten på sommaren kommer skottkärran förhoppningsvis svälla över med fina blommor.

Likes

Comments

På grund av regn, snö och hagel till och från de senaste veckorna så har mitt trädgårdsland legat lite på is.
Men idag när solen äntligen värmer så fixade jag det sista med "ramen" och påbörjade rensningen av jorden.
Det är ju en hel del stora stenar i jorden så man hinner ju bli galen hundra gånger om, men nu är det inte mycket kvar tills jag kan sätta min första potatis. Om det inte blir snöstorm igen... det vet man ju aldrig.

Likes

Comments