Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Igår var jag på en heldagskurs på Ulriksdals trädgård och fick lära mig en massa nytt om hur man kan bygga upp en fin rabatt. Sista delen av dagen fick man även rita upp en skiss över det område som man ville ha hjälp med. Jag hade tagit med mig den här delen av woodlandet och slutresultatet ser ni på bild två. Lite osäker på exakt hur stor ytan är så några av växterna kanske inte får plats. Surt bara att man måste vänta ända till våren...

Likes

Comments

Denna del tänkte jag ta tag i nästa sommar. Jag har röjt bort lite sly och gräs för att få en bild av vad jag har att jobba med. Det ser ut att ha varit en plantering vid stenarna men där gräset hade tagit över helt. Har ingen klar bild över vad jag ska plantera där ännu. Mellan stenarna och den befintliga gången tror jag att jag kommer satsa på lite högre perenner som klarar av att tampas med skogen bakom. Längst bak funderar jag på att plantera en buskmagnolia som till skillnad från andra magnolior blommar hela sommaren. Sen tror jag att det kan bli fint med en höstsilverax eller en plymspirea.

Likes

Comments

I den här nya (och sista för i sommar) delen av woodland har det tillkommit en ny gång och många nya växter. Här har jag satsat på en kombination av låga och halvhöga perenner under ett nyplanterat bigarråträd. Precis vid ingången har jag planterat sockblomma, följt av myskmadra, ormbunkar, vipprams och astilbe.

Har jag tur så ser det som på bilderna nedan om några år.

Upp mot den befintliga delen av woodlandet fanns det nejlikrot och lite annat sen tidigare. Därifrån och längs med gräskanten och in mot mitten har jag planterat dagliljor och julros samt lägre perenner som flocknäva och krypflox (årets perenn).

Exempel på några av perennerna i den övre delen.

Före (2014) och efter bild. Det har hänt endel! I höst ska jag sätta lite lökar och sen är det bara att vänta på att allt ska växa till sig.

Likes

Comments

Rosa höstanemon har precis börjat blomma, medan klematis och stjärnflocka fortsätter blomma. Är väldigt glad att klematisen trivs så bra och blommar länge, det gör att rabatten är fin även om inte så mycket annat blommar.

Likes

Comments

Rabatten i slutet av juni. Löjtnantshjärta blommar fortfarande, stäppsalvia, näva och aklejruta har precis kommit igång med sin blomning. I år har jag planterat kungsmynta, lammöron och mer stäppsalvia i den del av rabatten där det mest växte gräs. Om allt överlever så får den här rabatten anses som färdig 😊.

Rabatten i andra hälften av juli. Nu blommar ros, malva, kungsmynta, stenkyndel och isop.

Likes

Comments

Förra ägaren till vårt torp byggde detta dockhus till sina barnbarn. Han blev dock inte helt klar så i år tog jag tag i att göra klart det. Utsidan har jag målat i falu rödfärg med vita fönster, precis som vårt torp.

Insidan har jag målat med färger som blivit kvar från målning inne i torpet.

Så här blev huset. Taket blev grönt mest pga att sonen tyckte att det skulle bli så himla fint : )

På plats inne med möbler

Likes

Comments