Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Nu är det färdigplanterat i wood landet för den här säsongen och har även gjort klart gångarna så att man kan gå igenom från ena sidan till den andra. De växter som har tillkommit är olika sorters funkia tillsammans med alunrot i olika färger under lönnen. Har även grävt fram en sten under rönnarna som gränsar till gräsmattan. Vid en av rönnarna har jag planterat en klematis som jag hoppas trivs där. Känns som att man äntligen börjar få en bild av hur det kommer se ut när det är klart, även om mycket är kvar att plantera.

Likes

Comments

Mitt på tomten finns en rabatt där iris, blåklint och gräs hade tagit över helt. Så i sommar har jag grävt upp rabatten, förutom ett hörn där jag sparat blåklinten. Iris-lökarna har jag delar och satt tillbaka igen. Jag har även planterat två stjärnflocka och tog en massa frö från akleja och strödde ner i jorden. Till våren har jag tänkt planera allium samt jungfru i det gröna (ettårig blomma). Det kan nog bli hur fint som helst 😊

Likes

Comments

Bänk för 50 kr (plus 450 kr för ombyggnad då den från början endast hade ben på ena sidan).

Bord till stora rummet

Likes

Comments

Luktärtorna som jag planterade i början av sommaren trivdes verkligen och blommar just nu för fullt.

Likes

Comments

Vi har både hunnit med att lägga mer gång och även plantera lite fler växter. Nu börjar man äntligen få en bild av hur slutresultatet kommer att bli, även om det återstår mycket innan det är klart.

Likes

Comments

På tomten finns en jättesten. När vi köpte torpet gick det inte att gå runt den för skogen gick ända
fram till sten. Men i och med att vi var tvungna att installera ett minireningsverk och därmed gräva upp bakom stenen så tog vi även ner lite träd. Nu kan man gå runt hela stenen och vi har också anlagt en rabatt med perenner bakom stenen.

Så här såg det ut första våren och sommaren efter att minireningsverket hade installerats:

Så här ser det ut nu:

Likes

Comments

Spetsen, som är vävd efter gammalt mönster, hittade jag på Gysinge centrum för byggnadsvård. Gardinerna är uppsydda av en sömmerska i Gröndal. Är väldigt nöjd med resultatet. Nu återstår bara att få upp lite tavlor och sedan börjar rummet bli klart.

Likes

Comments