Förra ägaren till vårt torp byggde detta dockhus till sina barnbarn. Han blev dock inte helt klar så i år tog jag tag i att göra klart det. Utsidan har jag målat i falu rödfärg med vita fönster, precis som vårt torp.

Insidan har jag målat med färger som blivit kvar från målning inne i torpet.

Så här blev huset. Taket blev grönt mest pga att sonen tyckte att det skulle bli så himla fint : )

På plats inne med möbler

Likes

Comments

I denna nya del av woodlandet så har jag planterat myskmadra, alunrot och funkia i den inre delen. I den yttre delen mot gräsmattan har jag planterat en magnolia omgiven av nävor. Har även planterat en astilbe och en låg bergenia.

Likes

Comments

Likes

Comments

Nystädat och nya plantor på plats. I år försöker vi oss på att odla tomat och paprika för första gången.

Likes

Comments

Rabatten vid stora stenen är en helt ny plantering. Här stod det komposttunnor och var helt igenväxt när vi köpte torpet. Men i och med att vi installerade ett minireningsverk tog vi samtidigt ner träd och sly. I den mån en rabatt blir färdig så är den här rabatten färdigplanterad och nu väntar jag bara på att den ska växa till sig. På försommaren blommar pioner, akleja, löjtnantshjärta och riddarsporre. Mitt på sommaren blommar främst stjärnflocka. På sensommaren blommar anemoner och klematis. Som marktäckare har jag planterat daggkåpa och näva. I år har jag slängt ut lite fröer av sommarblommor för att fylla ut luckor mellan olika plantor som håller på att växa till sig.

Likes

Comments

Det växer en massa i planteringen som jag gjorde ordning förra sommaren. En lila iris har slagit ut, näst i tur är blåklinten som brukar blomma framåt midsommar. Sen hoppas jag att även några av de andra blommorna tar över.

Likes

Comments