Header

Hej!

Tänket bara dra en liten uppdatering hur det går med allt. Idag är det tio dagar sedan jag började trappa ner på cigg och idag går jag in på andra dagen helt utan, håller tummarna att detta håller i sig. Jag tycker inte att det har varit så jätte jobbigt men det kanske kommer.

Fotograferingen ligger lite på hyllan just nu då jag inte riktigt känner att jag har något som inspirerar mig, vet inte riktigt vad jag ska fotografera för något men jag har ändå kameran lätt tillgänglig om suget skulle komma.

Det veganska började bra från början men med tiden blev det svårare då jag och min sambo bor i ett student rum med delat kök som dessutom inte har frys eller ugn. Lite tråkigt men jag kör på vegetarisk mat och försöker så gott det går att undvika mejeriprodukter också.

Utöver detta så har jag kunnat hållit mig till godis och läsk bara på helger vilket tidigare har varit svårt att motstå. Går en promenad varje dag cirka 40 minuter för att få frisk luft och lite motion.

Sen så skriver jag för varje dag vad det är jag ska göra så jag inte känner mig så stressad att jag ska glömma bort något samt att då i slutet av dagen ser jag att jag faktiskt har gjort något och inte bara suttit på rumpan. Skriver även i slutet av dagen i min bra-bok där skriver jag en bra sak jag gjort under dagen en sak jag är tacksam för under dagen och sen skriver jag en "hjälp" flik där jag skriver något jag vill ha hjälp med till morgon dagen till exempel "hjälp mig att inte stressa så mycket imorgon" Jag tror att detta i längden kan vara bra det återstår bara att se.

Det sista och roligaste jag har att berätta är att jag ska på arbetsintervju imorgon fredag 25/11 som black Jack dealer skit kul, har redan jobbat som det och känns skit bra då jag får jobba både i Halmstad och Härnösand.

Så det rullar på och livet känns helt okej, känns som om jag kommer en bit på vägen med att hitta vad meningen med livet är.

Kram Pernilla

Likes

Comments

Personligt

Hej!

Ny vecka, nya funderingar. I kamp mot att hitta vad jag vill göra och vad jag tycker är intressant har jag nu bestämt mig för att testa på tre saker, både bra för hälsan och något jag tyckte var kul när jag var mindre.

För tillfället är jag fast i ett beroende av tobak jag röker cirka ett paket om dagen men har nu bestämt mig för att börja med att trappa ner och sen vara helt rökfri. Jag börjar idag med att ställa en timmer på 5 timmar efter jag rökt och försöka hålla mig den tiden innan jag får röka igen. Motovationen är just för nära och kära ska slippa utsättas för passiv rökning och lukten, min egen hälsa och uthållighet, och ekonomisk nu är det nästan 2500 kronor jag lägger i månaden på skit jag bara röker upp, och nu när jag tyvärr är arbetslös och bor på två ställen så är det bara stort PLUS att spara den summan varje månad.

Jag har aldrig varit en riktigt kött människa och känner då att jag vill testa på att bli vegan. Eftersom jag också inte tål laktos och sällan valt laktos fria produkter utan skipper istället produkterna över huvud taget så är det en bra början. Är inte heller rädd eller kräsen för testa nya saker i mat väg så känner bara GO GO! Måste ju även medge att jag blivit väldigt inspirerad av Therese Lindgren för att hon får mig att se det som en möjlighet och att det inte är jätte svårt istället för att tänka negativt och att det ska vara omöjligt. Slår man ihop övre punkten med detta så blir det nästan plus minus noll i pengakassan, lägger istället cirka 2000 kronor på vegansk mat och spara 500 kronor i månaden än att lägga 2500 kronor på skit.

Jag har haft en systemkamera i många år, en Samsung och då för cirka 6-7 år sedan använde den och tyckte det var riktigt kul att vara ute och fotografera men det övergick från hobby fotografering till att använda den som hjälp medel till min pappa då han säljer begagnat lego och jag hjälpte till med att fotografera produkterna som skulle säljas. Blev också äldre och hade inte riktigt "tid" att fortsätta med det. Så allt jag lärt mig glömdes bort och sen så tappade jag min Samsung och den slutade fungera för cirka 2 år sedan. Men eftersom jag ändå behövde en kamera för att hjälpa pappa med fotografering så inhandlades en ny, Canon eos 1100d och den har bara varit där nu för att ta kort på lego. Så tänkte att nu kan jag ta och lära mig den och ge mig ut på nya foto möjligheter. Inte bara för att det är kul att fotografera så bor jag också på två väldigt miljö fina platser, Härnösand och Tylösand bara slå ihop två flugor i en smäll och BAAM så kanske jag både lär mig, får kul och fina bilder som belöning. Gillar även att kunna se mig utvecklas vilket jag kan göra i bilderna. Sen bara ett plus är att försöka komma över den lilla tröskeln jag har att folk ska titta konstigt på en, börja lära mig att bry mig mindre vad andra tycker och istället fokusera på vad JAG tycker är kul och vad JAG vill.

Ska bli kul att se hur jag utvecklas hur bra jag lyckas med detta och vad framtiden har att visa. Lägger in tre bilder nedanför här som ett smakprov nu på vart mina kunskaper inom kamera och fotografering är.

Kram Pernilla


Likes

Comments

Funderingar

Jag tänker mycket på att det jag vill göra på en dag är produktiva saker. Men har i skrivandets stund börjat kommit fram till att allt man gör inte måste leda till något produktivt ibland handlar det bara om att få ha lite kul.

För mig är det svårt att få ord till handling, jag vet ju att det är helt okej att ha kul i några timmar utan att det leder till något, men när jag väl sätter mig ner och tänker tillexempel börja spela sims så går det bara inte. Jag känner inte det roliga för jag vet att sims inte gör att jag blir bättre på något eller att jag lär mig något nytt eller hjälper mig i arbetslivet, och det är där jag får kortslutning i hjärnan. Jag spelar inte och har kul och bara slår bort dom ologiska tankarna, men jag gör heller inget produktiv för att jag inte vet vad jag ska göra, vilket leder till att jag bara sitter rakt upp och ner och slö tittar på youtube alltså inget jag tycker är kul eller produktiv så jag slösar bara bort timmar på att inte göra något. Det hade inte gjort mig så jätte mycket om det kanske var så här ibland, men så här är det varje dag. Jag har kommit in i en ond cirkel som jag nu ska försöka ta mig ur blanda skoj med produktiva saker.

Är det någon annan som ibland hamnar i en sådan fas? Eller är det någon som har någon idé varför mitt tankesätt är som det är?

För mig är människan väldigt speciell och jag blir fascinerad av hur alla människor är så olika i utseende, personlighet, tankesätt, värdering etc.. Därför tänker jag mig att det är alltid bra att börja lära känna sig själv och förstå hur man själv fungerar och kanske på så sätt kommer jag fram till vad jag vill göra i livet och vad som är meningen med livet.

Kram Pernilla

Likes

Comments