Här ligger jag med lill tösen på mitt bröst. Håret mitt är fyllt med spya, det kan man väl även säga om tröjan jag har på mig. Men vet ni vad det är helt okej.

I don't care

För jag räddade upp situationen genom att spraya på mig min nya favorit parfym. Så jag luktar sjukt gott. Luktar man gott så känner man sig helt enkelt snygg och erotisk. Vilket gör att allt känns helt okej!

Jag är snygg ändå, jag lovar.

Köket är nu beställt och även allting till tvättstugan, längtar enormt tills det kommer! Som ett barn på julafton faktiskt.


Under veckan har det hänt otroligt mycket. Henning har varit på bygget tillsammans med resterande gubbar Wille, svärfar, Rafael och Sebbe. När min morfar hade en ledig dag, anslöt även han sig till bygget med sin hjälp.

Varje vecka ska vi iväg till BVC med lill tjejen, det är tur jag har en svärmor som älskar att följa med. Hon förgyller den tråkiga resan och gör den mysig med sin närvaro och idéer. Det har blivit lite av våran vecko-dejt.

Mellanväggarna på övervåningen börjar ta form med isolering, spånskivor och gipsskivor. Ventilationssystemet har kommit till bygget och Wille har tagit ritningarna som såg ut som en otroligt kodad skattkarta för matematiker, var mest streck i olika färger med massa konstiga koder med bokstäver och siffror. Jag gav gladeligen bort dessa till min man! Stackars sate.

Under helgen så kom min älskade mormor hit för att hjälpa mig, så otroligt mysigt! Med hennes hjälpande hand fick jag några extra kartonger packade, tvätten tvättad. Sen tog hon allt det tråkiga skit görat som jag kallar det, men som hon anser är kul. Putsa fönsterna samt rengöra ugnen och spisen. 

Varsågod att ta för dig av min smuts! 

I övrigt levererade mormor som alltid enormt med omtanke, skitsnack och massvis av kärlek!

Sen anslöt sig även min kära mor under helgen. Hon passade på att göra färdigt väggarna i tvättstugan. I övrigt förgyllde hon mina dagar och lyste upp dom. Min mamma är verkligen min bästa vän. Men jag blir alltid så ledsen och dyster när hon åker. Det är tur hon kommer tillbaka i helgen.

Jag däremot, jag håller mig på hemma plan med tösen. Jag försöker promenera till bygget och fota lite då tillfälle ges men det blir inte så ofta tyvärr. Vid varje powernap hon tar så passar jag på att packa ihop lite kartonger här och där.Eller så passar jag på att ta mig en dusch på ultra-speed och hoppas på att hon inte hinner vakna, det är lite som rysk roulett det där med duschningen. Det är bara så över jävligt att springa dyngblöt med shampoo eller vad för skit du höll på med ut ur badrummet för att sedan bli iskall genom märg och ben. Så står man där kall, blöt och jävlig. Hade nästan varit trevligare att gå varm och nerspydd, åtminstone i väntan på att min man kom hem och avlöste mig så duschen kunde bli mer förnöjsam och stilla.

I övrigt, lägenheten vankas tom, och det har till och med börjat eka. Nu under veckan börjar vi föra alla grejer till garaget och på söndag flyttar vi in på övervåningen hos min svåger tills dess att huset står klart.

Jag älskar min stora feta tornedalska familj, all kärlek till er!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Här sitter jag. Ny duschad, ren, fräsch och luktar jävligt gott. Livet känns allmänt behagligt kan jag säga.

Tills min dotter skriker och det blev som att syndafloden brast. Det bara forsar mjölk ur brösten, ner längs magen. Ja det var den lilla stunden av tillfredsställelse.

Tack för den fina stunden, tills nästa gång. Gud vet när.

Men vad gör väl lite kräk på axeln och bröstmjölk längs kroppen? Blandat med en hudlotion som luktar blommor.. Denna fantastiska kombination gick ju dessvärre inte riktigt ihop som jag hade hoppats på.

Tänkte dra en liten uppdatering på husfronten åt er också.

Medans jag är hemma med våran lilla dotter så har hela familjen anslutit sig och vi har varit lite extra människor på bygget. Förra veckan kom en av mina bästa vänner the one and only Henning och var hela veckan på bygget tillsammans med Rafael, Wille och svärfar. Sen anslöt sig min underbara mor under helgen och påbörjade spackling och målning på nedre plan. Samtidigt som min svåger har fortsatt med att dra elen i huset.

Tjusigt tjusigt!

Vattenledningar och avloppsledningar till övre plan är dragna och jordvärmen är igång så huset är nu varmt. Det sista fönstret är nu på plats, ovanför dörren, helt perfekt! Så snart är allt på utsidan helt färdigställt.

Vi har haft några choklad incidenter under helgen med den ständiga chokladtjuven. Wille gick in i köket en morgon och såg min mor ätandes med sked ur nutella burken. Det jävliga var ju bara att när jag tog fram nutellan till min fruktsallad så var burken i princip tom. Hon hade nästan tömt allt. Såklart.

Jag köpte även hem lite kex choklad, jag visste att det fanns kvar innan jag gick och la mig, så när jag vaknade på natten smög jag runt i lägenheten för att leta dessa underbara chokladkakor. Det dröjde inte länge tills jag insåg att min mor hade hunnit före mig, IGEN.

I söndags blev det väldigt tomt då både Henning och mami åkte hem, lägenheten kändes väldigt stor just då. Det var tur att världens bästa morfar kom till undsättning och fyllde ut tomrummet i lägenheten igen och gav en hjälpande hand ett par dagar på bygget. Balkongen har börjat färdigställas och det har salats inför vidare isolering uppe på övervåningen. Samtidigt har även svärmor varit och börjat städa på bygget.

Det är inte alla som blir gammelmorfar och gammelmormor innan pensionsåldern är nådd. Så det kan dom lätt skryta med! Mina coolingar.

Jag gav mig även sjutton på att baka bullar igår då min man har klagat att vi aldrig har bullar hemma. Jag kan bara tillägga att det märktes ganska rejält att jag inte äter bullar, om man säger så. För det gick åt fanders redan från början.

Men dom säger att träning ger färdighet!

Jag väljer att helt enkelt förlita mig på detta.

Likes

Comments

Det hela började med att jag sov dåligt under natten. Tyckte natten var usch, tvi, spott och jävla fräs rent ut sagt. Så jag åkte gladeligen till bygget 08.00 och inväntade morgon kaffet med gubbarna. Kände däremot att värkarna började bli lite mer intensiva, men ändå inte så pass att det var dags att åka in.

Väl i kaffedrickandet så sätter det igång lite sådär irriterande extra, när man bara vill ha sin kopp full i kärlek i lugn och ro. Rafael fick panik och och ville att vi skulle åka in med en gång då han insåg att jag hade värkar. Wille tyckte att jag skulle åka hem och vila lite, då ha såg att det tog på mina krafter.

Väl hemma tyckte jag att det var en bra ide att bädda sängen och dona lite här hemma, jag hade inte alls någon lust och vila. Men jag tänkte att jag för skojs skull skulle ta tid på mina värkar. När jag insåg att jag hade minst 3 värkar på tio minuter så ringde jag förlossningen, dom bad mig komma in med en gång.

"Hah, fan heller då får jag vara där i en evighet". Tänkte jag högt för mig själv.

Därefter ringde min man och kollade läget, jag bad honom att komma hem snarast.

Väl hemma så inser även han att det börjar vara dags. Men även han var rädd att få sitta på förlossningen i en evighet, så vi kom helt enkelt överens om att vi tar det jävligt lugnt.

Min man satte sig på dass och jag packade i ordning allt vi behövde ha med oss. Lugnt och fridfullt.

Då hör jag en stämma från badrummet:

"Är du säker på att vi måste åka in?"

-Ja, alltså jo. Förklarade det här med värkar.

"Så dom bad dig åka in?"

-Jo

"Och vi är nu säkra på att du verkligen måste in den här gången?

-Ja, vi borde åka nu.

När min man väl var klar på dass, så packade vi in oss i bilen och åkte. Vi kom överens om att köra lugnt och stilla för att slippa sitta på sjukhuset i massor av meningslösa timmar. Jag tror aldrig att vi någonsin har kört så sakta. Efter vägen insåg vi att vi måste äta något, då vi båda endast fått i oss kaffe. Så vi stannade på macken i Kalix för lite lunch. Men klart som korvspad så tänkte hela jävla Kalix att lunch på macken är det ultimata en dag som denna. Så jag, mina värkar och min man rullade vidare till macken i Töre. Min man gick in för att hämta lunch och choklad medans jag satt upptagen med att hantera värkarna.

Mellan varje värk kastade jag i mig lite lunch och choklad om vartannat, jag vägrade låta mina värkar hindra mig från allt gott här i livet!

För er söder ifrån, från Karungi till Sunderby sjukhus är det ca 13,4 mil.

Väl i Råneå började dock värkarna ta över en del, så jag vände mig mot min man och bad honom snällt öka farten ganska ordentligt. Problemet var nu att vi var tvugna att lämna Balder hos min mor och samtidigt sätta ut Nallo på gården. Vi tog oss till Gammelstad. Väl på parkeringen får min man syn på en cheva som han tyckte var fin, han saktade in och gled saaaaakta förbi. Han var i sin lilla bil bubbla.

Det är helt underbart att min man älskar bilar, det är inte det. Men jag satt där och skulle föda barn liksom så jag ropar rakt ut FOKUSERA! Väl hos min mor gick det ju för övrigt käpprätt åt helvete. Nallo vägrade att gå ut, la sig ner på golvet och bara spjärnade med varenda muskel han har i kroppen samtidigt som förlossningen i princip var igång.

Efter många om och men så låg vi efter 97an i full fart till sunderby sjukhus. Väl framme så finns det inte en enda parkering ledig. Vad in i hela jävla helvete. Vad fan är oddsen för detta?! Wille släppte av mig utanför akuten. Jag tog min lilla väska och gick in. Bad första bästa sköterska att visa mig till förlossningen. Hon erbjöd mig en rullstol som jag sansat avvisade. Jag kan gå.

Väl uppe på förlossningsavdelningen kände jag att allt började trycka på, aj så in i helvete. En barnmorska stod bredvid mig och bad mig "ta värken", som om jag hade lust att omfamna och välkomna den med öppna armar. Hon bad mig sedan sätta mig ner och vänta.

Jojo det är klart att det är lätt för dig att säga så glatt när ett bowlingklot är på väg att klyva hela mitt jävla underrede. Svor jag för mig själv.

Samtidigt som jag hör Willes ord "underrede är underdelen på en bil Amanda, inte ditt könsorgan".

Underrede som underrede för fan.

Tillslut fick jag ett rum och dom kollade med kurvan hur bebisen mådde samtidigt som min man kom in i rummet. Sen kollade dom hur öppen jag var varav dom drog av mig kläderna i all hast, gick igenom lustgasens funktion med ultrafart och på någon sekund kom krystvärkarna och mitt i allt var hon ute. 16 minuter tog förlossningen, vi hann inte riktigt med allting själva.

Sen tappade barnmorskorna moderkakan på golvet. Men det reflekterade man inte så noga över.

Wille var lite skärrad efter hela förloppet då han fått höra mina djungelvrål som närmast kan likna med tarzan i målbrottet och en jävligt arg björnhona.

Men där var hon, vårat lilla mirakel.

Likes

Comments

Jag kan ju bjuda på lite uppdateringar så här på kvällskvisten.

På senaste har jag blivit min mans rese bihang, så när han åker och jobbar, är det bara packa väskan och åka med till Luleå. Han är lite less på mitt morgon prat som faktiskt oftast handlar om att jag måste äta. Men vi har kommit överens om att det är bäst att vi är nära varandra nu då jag kan kalva när som helst.

Jag och Wille har provat på det där att vara målare, det var faktiskt ingen höjdare.. Vi var tvungna att göra färdigt ett hörn i grov entrén, då jordvärme pumpen skulle börja kopplas på plats. Det skulle på primer, det skulle spacklas och slipas, det skulle grundas och sen skulle väven limmas på. Efter det kunde man börja måla, två hela jävla varav. Nä alltså jag är inte alls avundsjuk på min mor och fars yrkesval, sjukt tråkigt, ett evigt pillande och väntande. Men jag och min man insåg hur multitasking vi egentligen är. Sjukt stolta!

Det high fiveade vi på!

Det var väldigt kul att börja inhandla dom roligare sakerna till huset. Välja kakel, klinkers och diverse spännande pulver till allt möjligt som väger djävul. Med pulver så menar jag såklart fogmassa och golvfix. Men alla är så uppmärksamma på att jag är höggravid så all personal kommer springandes till undsättning som mina små personliga bärare.

Jag hatar verkligen att känna mig beroende av andra.

Annars så har även fönsterdekorerna börjat hitta sina platser, helt underbara är dom, är enormt glad över vårat val där!

I övrigt isoleras det för fullt. vilket också är ENORMT tråkigt att titta på. Ett mjukt pussel kan man väl säga att det är. Hela övre plan är fylld med isolering till förbannelse. Men det är ju alltid bra att inte frysa förstås. Har försökt hjälpa till, men min senaste upptäckt visar att jag tydligen har grava problem med att böja mig ner nu för tiden, det tar stopp. Så jag sitter mest och inväntar kaffepauserna, övervakar bygget och agerar som handräckning av diverse prylar, det duger jag till.

Våra vänner åkte på semester till Kroatien i söndags så deras hund Balder gör oss sällskap i en vecka. Gav mig fan på att gå promenader med dom båda i koppel, vilket går lite si så där, då det är två okastrerade hanar, ca 70 kg som drar framåt, åt olika håll för att sedan springa och kissa i kors eller om det är riktigt stressigt, på varandra. Då mina händer är så svullna så kan jag inte heller hålla normalt i koppel, så jag virar dom runt armarna. Folk måste tro jag är dum i huvudet, där går jag och viftar och far med armarna åt alla håll och kanter samtidigt som jag stundvis "springer" kors och tvärs över gatorna. Det är nog dom som är på promenad med mig och inte tvärt om. 

Om inte dessa två hyenor sätter igång min förlossning så vill nog inte vårat barn komma ut över huvud taget.


Likes

Comments

Jag har inte kunnat uppdatera då vi har spenderat några dagar borta från bygget. Men idag kom vi äntligen hem, hujja vilken hemlängtan jag haft. Tystnaden, stillheten, lugnet, djuren mina egna duschprodukter, ja allt. Det är tur att våra djur har varit i goda händer.

Men jag är några erfarenheter rikare och jag kan lova att min man är nog mer redo än någonsin på att ta sig iväg till BB när det väl är dags. Paniken kom i torsdags när jag var tvungen att ringa in till förlossningen varav hon på en gång ber mig ringa ambulansen för att ta mig direkt till Sunderby sjukhus. Inte direkt min plan. Förklarade snällt att jag inte alls ville ta ambulans då vi knappt har några här uppe, jag kände mig inte direkt döende trots all blodbrist som jag började få. Jag sa att jag ska ringa runt lite och kolla vem som är hemma i byn och kan köra mig istället.

Så här i efterhand känner jag mig som en tvättäkta tornedaling

"Ska ringa runt och kolla vem som är hemma i byn".

Haha ja jösses, jag finner inga ord.

Tillslut fick jag tag i svärmor som kom som blixten och vi påbörjade våran färd samtidigt som vi är illa tvungna att ringa ambulans och be dom möta oss mitt emellan Haparanda och Kalix i den lilla, lilla byn Björkfors. Det var min första färd med ambulans, inte alls så spännande som jag hade föreställt mig att det skulle vara. Min man spenderade sin tid i Luleå då han jobbade dygn samtidigt hade han lite halvt panik då han snällt fick invänta sin höggravida kvinna som är på väg till sjukhuset i ambulans, utan vetskap om vad som händer. För att förkorta förloppet så kan jag säga att efter mycket "kläm och känn" av diverse barnmorskor och läkare och diverse evighetskurvor så visade det att våran krigarbebis mådde bra i sin trygga lilla tillvaro. Men ingen kunde förklara varför min kropp reagerade som den gjorde. Men varje gång jag gjorde ett toalettbesök så skulle mina kroppsvätskor undersökas. Så dom behöll mig där under observation i två dygn. 

Men då insåg ju jag, smart som jag är vad som var på gång. Jag förklarade för Wille att det troligen är så att jag är döende, att det säkert är stora blodkärl i min kropp som brister, men dom vill inte säga något för att oroa mig så det inte påverkar bebisen. Han försökte i möjliga mån att trösta mig utan att dumförklara mig och ge mig stämpeln som fullkomligt galen.

Jag har tjatat på Wille i månader att han måste packa inför förlossningen så han är redo när det väl sker, att han inte bara står där i ren och skär panik.. Tillslut orkade jag inte vänta längre så jag packade åt honom. Väl på förlossningen så insåg jag att jag har packat allt åt Wille och åt bebisen, men jag hade minsann inte packat någonting åt mig själv förutom små reseflaskor jag fyllt med schampo, balsam och tvål. Uppenbarligen ansåg jag att det var det viktigaste. Jag kan då minsann säga att jag blir påmind om hur duktig jag är av min man varje dag. Hatar när han har ett så stort övertag, han blir så äckligt nöjd när han har rätt.

Tur att älskade mami kunde komma med lite kläder.

Sista natten fick jag sova med Wille på patienthotellet. Rena rama lyxen om man bortser från "the walk of shame" jag var tvungen att göra till och från. Det är ju som en bit mellan förlossningen och patienthotellet. Aningen för långt. När jag förflyttade mig till hotellet så var jag ju tvungen att ta med mig en grej jag kallar potta så dom kunde fortsätta undersöka undersöka mina fantastiska kroppsvätskor. Där går jag, magen och våran nyfunna vän "pottan" på en fridfull promenad genom hela jävla sjukhuset. Med ett påklistrat, aningen ansträngt leende. Det jävliga är ju att man inte är så jävla snabb heller för den delen. Allt går enormt sakta och långsamt, en paus här för att hämta andan och en paus där för att vila fötterna lite.

Nä vi gjorde inte så mycket mer än äta, vila, visa diverse kroppsdelar och kroppsvätskor för okänd sjukhuspersonal, dansa runt sjungandes i nättrosor och en jätte binda med min enorma mage, enormt sexigt!

Men vi har haft kul trots omständigheterna och vi hade varandra. Vad mer kan man begära? 

Efter mycket om och men fick vi åka hem. Vi hade så bråttom att jag fortfarande hade nålen kvar i armen när vi kom från sjukhuset.

Väl tillbaka på vårat bygge upptäckte vi att det hade hänt en hel del grejer. Rafael har varit enormt snabb och driftig. Vid sin sida har han haft min svåger som dragit lite el under sin lediga helg samt min svärfar som hjälpt till att flytta diverse byggmaterial ute på tomten.

Min man var oerhört taggad att äntligen få komma tillbaka till bygget och börja snickra igen. Fullkomligt förståeligt.

Nu är några av alla mellanväggar uppe, isolerade och sen med spånskiva samt med gipsskiva på diverse ställen. Så framåt går det minsann.

Fortsättning följer.

Likes

Comments

Här för några dagar sen så har min kära mami målat vaggan till kråkan. Jag blev så otroligt nöjd då hon använt sig av motiven från en bok som jag älskade att bläddra i som barn.

Den är så himla fin!

Under gårdagen och idag har Wille och Rafael med hjälp av svärfar jobbat på att få alla dubbeldörrar och fönster på övervåningen på plats. Idag var det ett så underbart väder så under förmiddagen passade jag och min kompanjon Roy på att sitta på den blivande balkongen i solen och njuta av höstens färger och doft.

Som expert på kok kaffe, så fick jag idag äran att rädda min käraste granne i nöd då hennes bryggare gått sönder och hon inväntade viktiga gäster. Självklart gick det galant då hon hade mig som lärare. Vad annars liksom?

Jag bestämde mig även för att ge mig fan på att göra storkok av köttsoppa idag, i hopp om att lura min lilla krigarbebis till att komma ut. Ja jag vet, jag är naiv. Men det är alltid värt ett försök om ni frågar mig. Jag hade lätt sökt mig ut för lite köttsoppa, utan tvekan. Så det är inte mig hon brås på.

Under eftermiddagen kom svärmor och plockade upp mig, då jag behövde hjälp att hitta en födelsedagspresent till Willes mormor som fyller år till helgen. Det gick helt enligt planerna. Det är alltid lika mysigt att åka iväg och bara mys strosa och fika lite då och då.

Även om jag blir helt sängliggandes efter en dag i farten så är det helt klart värt det!

För att förklara för er så känns det som att kroppen är som en kassler i ett nät som sitter alldeles för tight för sitt eget bästa.

Min man blev alldeles chockad igår när han såg mig och utbrister 

"jaså du har klämt ner fötterna i ett par vanliga skor idag"

Jodå, det hade jag minsann gjort, och det var ju inte så jävla smart av mig så här vid närmare eftertanke. 

Frågan lyder : Hur in i hela helvete tänkte jag där!? 

Jag vet ju att mina fötter är enormt svullna hela tiden, och när jag rör på mig sväller dom minst dubbelt så mycket och nu har jag pressat ner dom i ett par kängor som sitter som gjutet då jag inte är svullen (alltså innan kråkan bäddade ner sig i min livmoder). Det bildades ett vakuum kan man säga, fötterna sögs fast i mina fantastiska svarta läderskor. Det känns som att någon med glädje har krossat mina fötter med en hammare, helt mörbultna. Ja, jag är helt enkelt dum i hela huvudet.

Hur mycket min man än saknar sina extremt vackra, stora, sköna foppatofflor, så får han nog snällt vänta tills denna graviditet är över. 


Likes

Comments

Helgen har verkligen gått i snorets och slemmets tecken.

Mina kvällar består just nu av mängder av te drickande och att kika på pyssel idéer på pinterest. Jag älskar pinterest, problemet är bara att när man väl börjar kika omkring där, så går det banne mig inte att sluta.

Min andre hälft kom hem igår, så nu är allt under kontroll igen.

När vi väl kom till huset på lördagen hade Rafael redan hunnit vara där under morgonen för att få upp ytterdörren på plats, vilken överraskning! Sedan har Sebastian och Wille fortsatt att dra el inne i huset, fast denna gång till spis, diskmaskin, kyl/frys, ugn och micro. Jag satt så fint där i en stol och höll ställningarna samtidigt som jag njöt av en kopp kaffe och höstens alla färger genom mina fönster. Det blev dock lite mindre charmigt och fint när man väl skulle kraxa upp lite slem och försöka snyta ut snor som är segt som äggvita om vartannat, en alldeles underbar konsistens! Sen får man verkligen vara beredd när det kommer plötsliga nysningar så man hinner hålla tätt!

Känner mig löjligt less på att vara dyngförkyld och höggravid, så det vore ju fint om man kunde få kalva någon jävla gång!

Försöker varje kväll säga att kråkan mer än gärna få komma ut nu, medans min andre hälft vill att jag kniper ihop i två veckor till så han får jobba färdigt. Andra säger att hon kommer när hon är mogen. Men jag har minsann fått lära mig att man ska lyssna på sin mamma.

Dock skulle det inte förvåna mig om hon brås på mig och gör tvärtom..

Söndagar har gått och blivit lite som julafton för oss. Dom flesta leveranserna vi fått från Finland har kommit på söndags kvällar.

Idag är det söndag, vilket betydde ---> LEVERANS TIME!

Våra dubbeldörrar och fönster till övervåningen har äntligen, ÄNTLIGEN anlänt! Nu är det spännande. Vi vill bara att morgondagen skall komma så vi kan börja montera upp dom på plats. Vi är grymt exalterade!

Fortsättning följer.

Likes

Comments

Här ligger jag. Höggravid och dödssjuk i en rejäl förkylning. Inte nog med att nätterna är fyllda av sömnlöshet då jag vaknar en gång i timmen av att jag antingen måste vända på mig, kissa, äta eller är sjöblöt i svett, nu vaknar jag även av att jag inte kan andas alls. Det tar stopp. Jag kan inte ens använda mig av nässpray bara för att jag är gravid. Ja koksaltlösning hjälper ju så jävla mycket, man sprutar in skiten och i samma sekund rinner allt ut igen. Men jag är inte den som är den, jag försöker ihärdigt och med en nypa tålamod (av det som finns kvar).

Jag tyckte det var nog illa när min man sa att det inte längre går att vända på mig nu då jag är som en val, utan nu måste han väcka mig för att jag låter så illa på natten så att jag kan vända mig om så han får sin skönhetssömn. Charmigt kvinnligt, men ändå så sjukt pinsamt.

Vill bara tillägga att min man har lagt köpstopp nu när vi bygger hus, vilket jag tyckte var en jätte bra ide! (just då)

Men jag anser att min rätt som en höggravid och dödssjuk kvinna är att trösthandla någonting fint åt mig själv. Så när jag ändå skulle tanka upp dunkarna med diesel till traktorn så slank jag snabbt in och inhandlade den första koppen av 8 som jag velat ha så länge nu. Hur kan man inte älska denna serie?

För att komplettera min egoism av denna underbara kopp så inhandlade jag lite av allt möjligt gott fika till imorgon på bygget. Det fick bli dagens goda gärning.

Meanwhile in my sjukstuga har jag nu staplat upp koppen här bredvid mig på sängbordet så mina ögon kan beundra detta vackra ting som min extremt tunna plånbok har givit mig.

På husfronten händer det en hel del just nu.

Vi har varit i kontakt med trä & design här i haparanda för att få fram vilken typ av trappa vi vill ha, samt en offert på det. Ska bli spännande att se vad dom kan göra för oss.

Rafael och William har tidigare i veckan tätat och isolerat igen för balkongen. Min kära svärfar har igår börjat plöja och harva bakgården så att vi kan få oss en bra gräsmatta så småningom. Igår åkte min man och jobbade i Luleå så då var det svärfar och Rafael som höll ställningarna på bygget. Det kom även en leverans av två av ytterdörrarna. Rafael fick flytta lite på en dörr några centimeter, då det inte riktigt överensstämde med resterande grejer. Enligt mig var det extra kul då han märkte ut vars väggarna skall upp, det kändes lite som när man var barn och höll på med färgkritor på asfalten, fast detta gjordes med någon (vuxen) färgtråd. Jag är ytterst fascinerad.

Idag kom även min svåger över till bygget för att börja dra elen i grov entrén till jordvärmen, tvättmaskinen samt torktumlaren. Det är ju ett jävla pussel, miljoner trådar i olika färger och slangar hit och dit. Men det är spännande att se samt få förklarat för sig hur allting fyller olika funktioner. Även om jag inte kommer förstå det i det långa loppet.

Med handen på hjärtat kan jag lugnt säga att det känns tryggt att det inte är jag som försöker förstå mig på el.

Dagens höjdpunkt var absolut när Rafael fick upp dörren till grov entrén på plats.

Houston, we have a door!

Längtar redan till att få se vad morgondagen ger.

Likes

Comments

Helgen har spenderats i Luleå då min man har jobbat. Medans han har samlat in lite pengar till vårat leverne så har jag haft lugn kvalitetstid med familjen. Under lördagen var vi dock iväg mina man och jag och uträttade lite ärenden, kikade på lite golv och listverk. Sen hamnade vi på en bilaffär och kärade ner oss i varsin bil, men vi visste båda två att våran ekonomi inte tillåter bilköp just nu. Men snart, förhoppningsvis.

Efter mycket om och men lyckades jag även få med min andra hälft på att fotas. Så kul som det var har jag inte haft på länge, jösses så vi svamlade på! Vi hade tur med vädret då det blev e underbar höstkväll. Foton på det kommer vid ett senare tillfälle.

Medans vi har varit i Luleå så har bröderna cigarettmontör arbetat under helgen för att färdigställa deras arbete, huset är ÄNTLIGEN väder tätt, som vi har väntat. Det enda som vi väntar på nu är fönstren till övervåningen som inte har kommit ännu. Men vi ska ringa en finsk gubbe imorgon som tydligen har koll på detta.

Idag var första dagen som vi har fått ta över på bygget, våran kontrollansvarige var förbi och kollade läget på morgonkvisten. Därefter satte Wille och Rafael igång direkt under förmiddagen med alla möjliga bestyr. Men pojkarna tog det viktigaste först!

Mitt herrskap, vi har nu äntligen en trappa!

Om så en tillfällig, men där är den, ståtlig och fin!

I flera veckors tid, har jag velat ta mig upp på övervåningen för att få mig en titt, men utan framgång. Med min höjdskräck, en tanig stege, en stor mage, och lite baktyngd så har jag inte haft dom rätta förutsättningarna för att lyckas med detta, jag är inte så akrobatisk dessa dagar även om jag gärna vill tro det. Jag har helt enkelt snällt fått hålla mig på bottenplan samtidigt som jag har haft en högljudd dialog med min man när han är på övervåningen om hur allt ser ut där uppe. Varje gång får jag höra:

"Du borde ta dig upp för att se det här Amanda, utsikten är fantastisk!"

Jag står bara här nere för att det är kul.. Såklart.

Men idag blev en helt otroligt fantastisk dag, då även jag äntligen kunde ta mig upp för att beskåda den andra delen av vårat hem. Tack vare denna underbara tillfälliga trappa! Vad vore lilla jag utan dig?

Svärmor kom även förbi med kaffe och våfflor som pricken över iet, vilket var väl behövligt en vacker höstdag som denna, och vi kunde nu för första gången sitta inne i huset och fika, en fin liten invigning. I övrigt tog min man ner den skyddande plasten som täckt fönsterna för att få in mera ljus, vilket gjorde det hela ännu mer verkligt. Det blev så mycket lättare att skapa visioner om hur allt skall se ut när det är klart, vad som ska vars och diverse.

Vi hade även ett möte under eftermiddagen med två av dom tre bröderna cigarettmontör för att gå igenom all montering samt deras arbete under dessa veckor. Detta möte var såklart enbart på finska, men jag stod snällt där och lyssnade tills jag blev less på att stå och inte fatta någonting alls då jag istället begav mig för att dricka kaffe och fika lite hos svärfar medans det mötet pågick.

Det förgyllde min tid lite bättre.

Fortsättning följer.

Likes

Comments