​När detta inlägg kommer upp så kommer jag troligtvis sitta på stranden, dricka god aussie cider, äta god mat, se på fyrverkerier och spana in solnedgången. 

2015 har varit ett fantastiskt år. Jag har gjort så mycket och lärt mig så mycket. Träffade massa nya fantastiska vänner och min kära pojkvän också <3 Ser fram emot 2016, HIT ME WITH YOUR BEST SHOT! 

GOTT NYT ÅR ALLA NÄRA OCH KÄRA. TA HAND OM ER OCH NJUT FÖR TUSAN!! 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? ​Jag tog studenten och flyttade till Australien på obestämd tid!! 

Hur har ditt 2015 varit? ​Det har varit ett riktigt händelserikt år. Inte bara pga studenten och Australien, men lärt känna många nya vänner, växt mycket inombords. 

Tror du att år 2016 kommer blir bättre? ​Ja det hoppas jag såklart! :) 

Blev du kär i år? ​Ja det blev jag <3 

Vilket datum från 2015 kommer du aldrig glömma? ​11 juni (studenten), 20 juli (dagen jag träffade Mr Right), 6 september (dagen vi blev två) och 14 september (dagen jag flyttade till Australien) 

Vad är din största framgång 2015? ​Jag måste nog säga att det är min "inre" resa. Att jag växt så mycket som person. 

Höll du några av dina nyårslöften? ​Jag tror inte jag hade några nyårslöften från förra nyår haha :') 

Bästa köpet? ​Mina kostymbyxor och klänning från Amsterdam och sen självklart min flygbiljett till Australien. 

Vad spenderade du mest pengar på? ​Maaaaat hehehe.....

Gjorde någonting dig riktigt glad? ​Att mina föräldrar har varit så otroligt stöttande. Att umgås med mina underbara vänner. Att jag träffade Mr Right. 

Vilka sånger kommer påminna dig om 2015? ​Lean on, Shots and Squats, Perdón, You know you like it, Sun is Shining, Albatraoz osv. 

Vem har du umgåts med mest? ​Har nog inget svar på den frågan. Umgicks massor med mina vänner och familjen. 

Bästa minnet från 2015? ​Studenten helt klart <3 

Vilka länder besökte du? ​Danmark, Tyskland, Holland, Australien. 

Har du haft ett förhållande under 2015? ​Ja <3 

Vad önskar du att du gjort mer? ​Tränat haha, det gick sisådär med det detta året. 

Vad önskar du att du gjort mindre? ​Stressat och överanalyserar. Finns ingen anledning för det. 

Största musikaliska upptäckten? ​Oj jag vet faktiskt inte på den fronten... 

Vad gjorde du på din födelsedag? ​Jag blev först firad av ett samtal 00.00 av Mr Right, sen uppvaktad av familjen med tårta och presenter. På eftermiddagen åkte jag hem till pappa för att bli firad med god mat, dryck och efterrätt. 

Finns det något som skulle gjort ditt år bättre? ​Tränat tror jag. Inte blivit så irriterad för onödiga saker. 

Hur skulle du beskriva din stil i år? ​Stilren och classy. Stövlar, klänningar, kappor, kostymbyxor. 

De bästa nya människorna du träffade? ​Mr Right (såklart), Jocke, Jocke nr 2, Viktor, Teresa, Alissa och många fler. 

Planer för 2016? ​Min bomb kommer jag släppa efter nyår så kan skriva ett separat inlägg om det ;) 

Vad vill du säga till dig själv inför 2016? ​LEV LIVET! Du är ung och har massor av tid att göra allt du vill göra. Lev i nuet och njut av varje dag 


Likes

Comments

En snäcka vi hittade på botten i det kristallklara vattnet / Ser ni vattnet?! / gingerbeer är något som är Aussiestyle (?) / såhär ser hamnen ut där vi åkte ifrån

Såhär låg jag mestadels under dagen / liiite brun har jag nog allt blivit ;) / ser ni utsikten?! / njöt som tusan av detta

​Åh alltså gårdagen var bara så bäst!!! (Förutom att jag brände mig i ansiktet och lite vid brösten) Med 41 grader ute så tog vi kompisens båt ut till havs. Med kristallklart och turkost vatten njöt vi av dagen. Tog faktiskt min första simtur i havet (att bada vid stranden räknas inte haha) men det var både härligt och inte! Vattnet va riktigt härligt, dock salt, och jag insåg efter några simtag, att fastän inte en vithaj kan komma och attackera mig, så finns det så mycket mer som kan det :S 

IDAG - har inte gjort så mycket mer än handlat för nyår. Jag bokade också ett hemligt projekt som jag inte kan tala om (ni som vet, ni vet). Imorgon drar vi iväg söder om Perth till en strand som heter Preston. Där ska vi campa fram till fredag. Vi ska grilla, ha lägereld, sola, bada, fyrverkerier osv. Längtar massor <3 

Likes

Comments

Jaha.. Då var jul och allt överstökat! :) Hade en förvånansvärt bra jul ändå. Jag, Kassie och hennes pojkvän åkte på morgonen till hennes mamma + familj för att fira lite där. Efter 1-2 timmar där så åkte vi vidare till Kassie's pojkväns familj och släkt. Det bjöds på god mat och efterrätt i solen. Kändes ovanligt att fira jul i klänning och flip flops men då kan man checka av det på buckelist ;) 

Vad har jag annars hittat på? Den 24:e så bestämde sig jag, Kassie, hennes pojkvän och en kompis till dem för att vi skulle ut någonstans. Vi fixade oss lite och begav oss sedan mot stan. Det fick bli ett casino faktiskt. Jag kände mig vackrare än nånsin med sminket, håret, klänningen och mina nya klackar jag köpt här i Aussie. 

Efter allt julfirande i fredags så tog vi det mest lugnt, spelade spel, drack vin och umgicks. 

Gårdagen då? En mycket avslappnade dag för mig. Pratade länge i Skype med bästa Annika (haha vi har gjort det regelbundet i 2 veckor nu tror jag) Annars sov jag mycket under gårdagen. I och med gummisnoddarna som jag har i tandställningen så kan det emellanåt värka fruktansvärt mycket i munnen. Jag vill helst slippa att ta värktabletter så gott det går, så försökte vila bort smärtan. Det känns också som att min kropp tar ikapp efter 5 veckor med mycket slit och lite/dålig sömn. 

Jag hoppas ni hade en underbar jul med mycket kärlek och gemenskap <3 Om några dagar firar vi in 2016. HUR SJUKT ÄR INTE DET???

Likes

Comments

​24 december och inte den minsta julkänsla... Att vara ifrån sina familjer under all annan tid på året kan man lära sig. Man kan bita ihop och se positivt ändå. Men att vara ifrån på julafton gör ont i hjärtat på mig. Det är bara att bita ihop och ta tillvara på tiden här i Australien. Jag tror att de som varit eller som är i liknande situation som mig förstår :) 

Idag är det lite "svalare" ute. Bara 26 grader som varmast! Vilken kontrast från 39 grader igår haha. Vaknade hyfsat utvilad innan kl 7 på morgonen. Min kropp är fortfarande tidsinställd på att vakna innan kl 6 på morgonen så vill avvänja det lite. Hade ett mysigt skypesamtal med bästa Annika. Det är alltid lika roligt när vi pratar. Eftersom hon är i USA och jag är i Australien så skiljer det sig 13 timmar mellan oss!! 

Annars då? Just nu ligger jag i sängen och bloggar. Tänkte försöka gå igenom kläder och se om jag kan rensa bort nåt i alla fall :S Problemet är att jag tog mina favoritkläder hit, lite har jag handlat här, men som jag för det mesta vill få med mig hem igen. Åh det är så jobbigt det här!! I-landsproblem DELUXE. Får se vad jag annars hittar på här. Kassie's pojkvän kommer hem idag så det ska bli kul att träffa honom igen. Imorgon kommer det hända massa skojiga saker här så det ser jag fram emot!!

Likes

Comments

Gårdagens middag/ En selfie innan vi åkte till stranden idag/ Mitt sovrum för ett tag. Sängen är som på ett hotell. SÅ UNDERBAR

En underbar dag på stranden med Kassie och hennes 2 hundar. Dagar som detta är svårslagna. Efter nästan 4 månader i detta land så kan jag inte sluta fascineras över hur vackert och turkost vattnet är <3 

Likes

Comments

​Mycket har hänt sen jag skrev på bloggen sist. Har försökt bita ihop och hållit tummarna på att det skulle bli bättre. Men jag kommer vara ärlig. Familjen har inte behandlat mig bra alls. Har försökt distansera det genom att ha fokus på höstarna. Men det har inte gått att undvika. 

Det började nog när mamman började fråga mig om många fler uppgifter än vad hon och jag kommit överens om. Där och då tyckte jag det var lite skumt, men hjälpte till just för att vara snäll. För att jag är snäll och vill alltid hjälpa till. Det tog inte lång tid innan hon började kommentera och klaga på att saker inte blev gjorda tillräckligt bra och så vidare. Försökte ta det som konstruktiv kritik, fast jag visste att det hon sa var mer som att kasta skit på mig. 

Att barnen var allmänt otrevliga och dryga mot mig gjorde inte saken lättare. Jag har ALDRIG haft problem med att lära känna barn oavsett vad. Det har varit min styrka om något. Att jag är bra med barn. Samma där, jag försökte ignorera det och fokusera på annat. 

Redan för minst en vecka sen pratade jag med mamman första gången om att jag inte kunde stanna där. Trodde hon skulle förstå men det gjorde hon inte alls. I fredags träffade jag en tjej vid namn Kassie och hennes pojkvän Michael. De var där för att kräva pengar av mamman som inte hade betalat henne efter alltför lång tid. Hon och jag klickade väldigt bra och höll kontakt under helgen. Igår fick jag nog!! Dottern var obeskrivligt otrevlig mot mig från ingenstans och utan anledning. Kassie hade redan sen tidigare erbjudit mig sovplats etc, så igår ringde jag henne och frågade om hon kunde hämta upp mig. Vilket hon gladeligen gjorde. Så igår lämnade jag det stället för gott. Och det är ett beslut jag är mycket stolt över. Det är trist att det behövde sluta såhär tvärt. Men jag är trött på att få skit kastat i ansiktet utan anledning. Jag vet hur jag ska bli behandlad och jag vet hur jag vill behandla andra människor.  

Likes

Comments

​Idag vaknade jag med en fruktansvärd hemlängtan. En sån stor hemlängtan som jag får lite då och då. Den tar nästan kol på mig, så ont gör den. Men jag vet att det går över. Mina vänner finns kvar när jag kommer hem. Mina familjer finns kvar när jag kommer hem. Min pojkvän finns kvar när jag kommer hem. 

Likes

Comments

Jag är en väldigt känslig person. Jag är väldigt bra på att uttrycka mig när jag är glad, när jag är arg, när jag är ledsen, när jag är stressad. Jag uttrycker mig ofta i tårar. Oavsett känsla. Jag har länge trott att jag är svag om jag gråter så ofta. "Vad är det för fel på mig?" har jag ofta tänkt. Jag kan bli otroligt trött på mig själv som ska gråta så otroligt lätt. Försöker bita ihop och hålla tillbaka tårarna fastän de bara vill komma ut.

Under den senaste tiden har jag försökt klura ut vad det kan bero på och så. Tillslut så försökte jag förklara för mig själv att alla är olika. Det är inte mindre bra att gråta lätt som det är att inte vilja visa känslor alls. Inget av det är sämre eller bättre än det andra. Alla är vi olika och det måste respekteras. Däremot så går det ju att träna på. Jag VILL träna på att bli bättre på det. Men det tar tid och energi. Men jag vet att det kommer vara värt det i slutändan. Samtidigt kommer jag ändå förstå mig själv och älska mig själv för den jag är. Att jag gråter lätt, men att det är okej.


Likes

Comments

Trots att jag tippar på att det mest är mina familjer, släkt och vänner som läser min blogg, så tänkte jag köra en frågestund ändå :)

Ni kan fråga alla möjliga frågor. Jag svarar på alla så länge de är väsentliga och inte alltför privata!


Likes

Comments