Header

Tora Hansson

Jag är alldeles för dålig på att se vad jag faktiskt är bra på, att uppskatta mina bra egenskaper och istället fokusera på det negativa. Men det får det fan vara slut på, för jag är bra. Här är några av de sakerna som jag uppskattar hos mig själv.

- Att jag är en dagdrömmare och ofta fantiserar om saker, ofta dras bort i mina egna drömmar och tankar. Det är ett sätt att distrahera mig från verkligheten ett tag, och jag tror att det bidrar mycket till min kreativitet.

- Jag får ofta höra att jag är snäll, och det tycker jag är en fin egenskap. Jag ser mig själv som en ganska snäll person hehe, jag försöker att vara snäll mot andra i alla fall, det känns viktigt.

- Jag är nog en ganska bra människokännare, jag känner ofta om det är en spänning i luften mellan två eller fler personer, och tror att jag är ganska bra på att märka om någon är lite off. Jag tror det i alla fall, och hoppas det.

- Att jag har så nära till mina känslor, vilket kanske nästan är mer negativt än positivt ofta. Men det positiva med det är att jag för det mesta har nära till skratt och därav gläder mig mycket över småsaker och skrattar mycket, åt det mesta.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Dagbok/ vardag

Hej vänner! Idag var jag bara i skolan i en halvtimme, för att jag endast hade utvecklingssamtal. Så nu är jag hemma igen och har precis ätit upp dessa underbara avokado-mackor. Om det är någonting jag kan göra i köket så är det dessa mackor, inte så svårt kanske, men oj vad goda de blir. Det är väl dock det enda jag kan göra i köket också. Till det dricker jag en kopp kaffe, såklart, vad annars? Nu ska jag ta tag i lite plugg och sedan ska jag vara med Angelika.

När jag gick hem från pendeltåget för någon timme sedan var det sååå fint väder, jag lyssnade på Fredagspodden, frös om fingrarna och andades in den krispiga luften. SÅ härligt. Kolla bara de två första bilderna på löven, jag blir så glad av hösten och alla färgglada löv som nu ligger på marken.

Hoppas att ni har en bra dag och får en fin helg, kom ihåg att vila, andas och njuta av höstvädret. PUSS!

Likes

Comments

Dikter, Fina saker

"Du är min renaste tröst, du är mitt fastaste skydd, du är det bästa jag har, ty intet gör ont som du. Nej, intet gör ont som du. Du svider som is och eld, du skär som ett stål min själ -- du är det bästa jag har."

"Sval är din röst som källors sorl, och ditt väsen

syrligt friskt som höstens doftande frukter.

Klar i ditt öga vilar

höga septembers kyliga munterhet."


"När morgonens sol genom rutan smyger,

glad och försiktig,

lik ett barn, som vill överraska

tidigt, tidigt en festlig dag --

då sträcker jag full av växande jubel

öppna famnen mot stundande dag --

ty dagen är du,

och ljuset är du,

solen är du,

och våren är du,

och hela det vackra, vackra,

väntande livet är du!"


Likes

Comments

Skrivande och sådant

Jag sitter på Espresso House på Götgatan. Med trötthet i ögonen sitter jag tillbakalutad i en stol vid det stora fönstret och kollar på människor som passerar utanför. Några stressade med fullpackade Konsum-kassar slåendes mot deras smalben, håret uppslängt och med blicken fäst rakt fram. Andra med hörlurar i öronen och en Pressbyrån-kaffe i höger hand. Mycket gäng också, gymnasieelever med Dr.Martens och jeansjackor, och pälsvästar och tygkassar som ser ut att gå sönder när som helst. Så som det blir om man överbelastar en tygkasse, det vet vi alla.

Jag finner någon slags frihet i att sitta och titta på folk på det här sättet, jag ser de men de ser inte mig, de är för upptagna med sitt, med att skynda hem och börja laga middag, eller med att försöka hinna komma med tunnelbanan mot Alvik som går om 2 minuter, eller med att försöka flika in med någon bra detalj i en konversation. Som till exempel att det är så sjukt att det inte finns sojamjölk på alla caféer, alla borde liksom inse att det inte är hållbart att dricka mjölk, eller kanske något om moderaternas nya partiledare som är sååå dålig. Jag ser nästan på folk vad de pratar om, det är liksom ofta samma sak. Och jag gillar det, för där och då inser jag någonstans i mitt bakhuvud hur många personer det finns här i världen. Jag känner bara en liten liten mini-del av alla dessa människor och det finns någon så enorm frihetskänsla i det. Jag kan åka till samma tunnelbanestation gång på gång och vid varje tillfälle se nya människor. Jag kan gå till samma Ica varje dag och varje gång stöta på ett nytt ansikte. Jag kan swipea höger på tinder flera timmar och bara få upp fler och fler nya ansikten. Tills matchningarna tar slut dårå.

Jag älskar den tanken, att jag kommer lära känna så många, säga hej till så många, hälsa på så många, bilda relationer med många fler människor. Jag gillar den tanken, för någonstans får den mig att inse att den personen som en gång krossade mitt hjärta bara är en liten del av alla andra som finns, och därför behöver jag inte honom. Det finns ju så många andra.

På tunnelbanan hem lyssnar jag på den här.

Likes

Comments

Skrivande och sådant

Sist jag var här var mitt hjärta itu. Jag hade lungor som gjorde ont vid varje andetag, ben som knappt bar mig och jag kunde röka upp ett helt cigg-paket, ibland ett och ett halvt, inom loppet av bara några timmar. Fjärilarna som innan hade spirat i min mage var nu ledsna, halvhjärtade fjärilar med avklippta vingar.

Sist jag var här hade du precis lämnat mig.


Jag knyter av mig skorna och går sakta in i den tomma lägenheten i Paris. Det är min familjs lägenhet och jag har spenderat så mycket tid här, enda sedan jag var liten, men trots det känns den inte sig lik. Väggarna tycks ha en mer grådassig färg än vad jag minns och den oxblodsröda heltäckningsmattan i tv-rummet känns inte längre lika gosig och fin som jag alltid har tyckt. Jag har alltid haft en hatkärlek till den där heltäckningsmattan, så ful men så mysig. Det blir så med saker man fäster sig vid, saker som har varit med en sedan barnsben, man ser hur fula vissa saker är men struntar i det och ser istället det fina med det. Som med den här heltäckningsmattan till exempel, jag brukar se den som en mysig röd matta som jag så många gånger suttit på medan jag har kollat på tv. Men nu är den ful och jag får en instinkt om att jag kanske ska ringa någon som kan ta bort den och lägga vanligt parkettgolv där istället. Jag går ut på balkongen, blickar ut över Paris, det doftar bensin och varm April-luft. För några sekunder njuter jag så innerligt av att vara här, men sedan slår verkligheten emot mig igen. Det står en vas på balkongen, en grön vas som är i tusen bitar. Jag kommer ihåg att jag en kväll när jag var här sist kom hem sent, var full och arg och ledsen och tog det första jag hittade i köket, vilket var denna vas, för att sedan kasta den mot balkongens hårda golv. Den gick sönder. Jag har fortfarande inte berättat något för mamma. Jag fruktar att göra det, jag tror att hon gillar den där vasen. Eller gillade kanske man ska säga.

Det är konstigt det där, hur saker kan få en helt annan klang när man är med om någonting drastiskt. När hela ens värld vänds upp och ner ändrar grejer i ens omgivning plötsligt skepnad. Den röda heltäckningsmattan är nu ful och äcklig och jag tänker på alla bakterier och allt smuts som säkert samlats i den, mellan tygets tunna strån. Doften av nybakat bröd äcklar mig, för att du vid så många tillfällen sa att du gillar den doften, jag kan inte längre äta potatismos med falukorv, för att det är din favoritmat. Vasen som har stått i köket i flera år ligger nu i bitar på en balkong i en lägenhet i Paris, för att jag en kväll inte kunde hantera mina impulser och slog sönder den. Den här lägenheten känns grå och trist och ful och tom och ensam och ledsen. För att en kille hemma i Sverige en gång tog sönder mig. Att mitt senaste år har varit ett rent helvete är på grund av att en kille gjorde mig ledsen. Jag blir arg när jag tänker på det, varför lät jag honom göra mig så ledsen? Jag har kommit till det stadiet då jag är mer arg än ledsen. Varför? Varför? Varför? Hur???

Han borde betala för vasen, tänker jag och funderar nästan på att skicka iväg ett sms till honom, men kommer i samma stund på att jag har raderat hans nummer.

Jag ringer några franska kompisar, berättar på knakig franska att jag går sönder här, att jag har gått vidare, jag har till och med träffat andra, men den här lägenheten äter upp mig. Jag måste ut härifrån.

En timme senare är jag ute ur den trånga längenheten, som egentligen är ganska stor. Jag sitter vid kassan på ett av mina vänners jobb och pratar med henne. Vi bestämmer oss för att hon ska bo hos mig ett tag.

En månad senare är jag fortfarande i Paris, och jag kommer vid vissa tillfällen på mig själv med tanken på att jag gillar den här staden, att jag till och med gillar den här lägenheten. Jag försökte limma ihop vasen, men det gick inte. Istället ringde jag mamma och berättade om det, som till svars bara skrattade på andra sidan telefonen. Jag har dammsugit heltäckningsmattan och den har fått tillbaka sitt röda lyster igen. Väggarna känns mer vita än gråa och jag känner mig mer hel än trasig.

Nästa gång jag åker hit kommer jag inte längre associera det med ett halvt hjärta och avklippta fjärilsvingar. Jag kommer tänka på vita väggar och en ihoplimmad grön vas.

Allt limmas ihop igen och det som en gång känns grått kommer snart kännas mer lustfyllt och ljust.


Likes

Comments

Dagbok/ vardag

Idag är en typisk söndag, ni vet när man startar dagen med en dusch, tvättar håret och smörjer in hela kroppen i bubblig dusch-kräm, äter frukost i höstsolen på altanen, städar rummet, pluggar i några timmar, dricker jättemånga koppar kaffe, äter chips direkt från påsen, läser några sidor ur en bra bok och lyssnar på poddar. En sådan dag har jag idag. Som grädden på moset är det även sol ute idag, jag sitter just nu i min säng, lyssnar på Ångestpodden, äter yoghurt och dricker kaffe såklart. Mmmys! Hoppas att ni har en fin dag vänner! Puss.

Likes

Comments

Du är en gåta. En hemlighet, en bok som måste läsas av rätt personer, en film som bara vissa förstår sig på. En tavla som bara några människor kan se det fina och mystiska i. Du är något eget, en unik individ som är så jävla rätt. Så jävla rätt på alla sätt och vis, och om det finns människor som inte förstår det är det deras fel, inte ditt. Människor är som pusselbitar, som måste sättas ihop med rätt personer för att man ska förstå sig på varandra. Rätt pusselbit med rätt pusselbit. Du är en gåta som bara vissa har svaret på.

Likes

Comments

Kläder och stil

Länkar till alla jackor: Jacka ett , jacka två , jacka tre , jacka fyra , jacka fem .

Jackor alltså!! Bästa plagget tycker jag, en jacka kan göra en hel outfit. Just nu har jag någonting för fuskpäls-jackor, köpte ju min mysiga fluffiga jacka härom veckan som jag är så nöjd med. Har inte varit så mycket för sådana jackor förut, men nu älskar jag de. Fatta att ha på sig en pälsig gosig varm jacka i vinter, mmmm!! Tycker också jättemycket om den klassiska gråa, rutigt mönstrade kappan som på första bilden. Och självklart dunjackorna som jag har sett är jättepopulärt i år, skulle lätt kunna ha en sådan som på bilden. Det finns så mycket fina jackor i butik just nu och hösten är den bästa årstiden för snygga jackor. Eller snygga kläder över huvud taget.

Jag lever i princip alltid i ett par sneakers, vinter som sommar, snöstorm som 20-graders värme, alltid samma skor. Men nu har jag börjat kolla en del på mer boots-liknande skor, älskar det första paret, och såg nu att de även finns i en mörkblå färg på H&M!! Ännu bättre. Det tredje paret med pärl-nitar är också riktigt coola tycker jag. Jag skulle nog vilja ha ett par boots, men med lite lägre klack än de på bilderna, eller kanske hög klack?? Varför inte egentligen?

Länkar: Ett, två , tre, fyra

Söta blusar och gosiga tjocktröjor är typ det enda jag använder på hösten. Jag älskar polotröjor, som den underbara på den fjärde bilden, och blusar/ skjortor med fina mönster är sååå snyggt tycker jag! Me gusta!

Länkar till alla kjolar: Första kjolen , andra kjolen , tredje kjolen, fjärde kjolen .

Den här kategorin skulle inehålla alla underdelar, alltså även byxor av olika slag, men det blev bara kjolar. Ops! Aja, jag ser det som ett tecken på att jag är inne i en kjol-period, vilket jag verkligen är just nu. Jag vill så gärna köpa mig en lack-kjol, jag tycker att det är sååå himla snyggt, helst en röd eller ev svart, mums. Tycker i princip att alla korta kjolar är snygga just nu. SÅ bra plagg ju, både snyggt och bekvämt. Hur bra!?

Åh vad jag älskar sjömanskepsar eller vad man ska kalla det, som den på den första bilden, den kanske inte värmer så mycket, men den är snygg!! Den blåa mössan värmer nog snäppet mer :), och är så snygg. Jag skulle lätt kunna piffa upp en av mina vanligtvis väldigt svarta outfits med den mössan. Jag har inte hål i öronen men om jag skulle haft det hade jag lätt köpt de där ansiktsörhängena från H&M, SÅ SNYGGA!! Vill tatuera in ett sådant ansikte tror jag, tycker de är så fina.

Likes

Comments

Dagbok/ vardag

Godmorgon vänner!

Nu är det fredag, jag har fönstret öppet på vid gavel och har dragit upp rullgardinen lite, för att få in ljus i mitt rum. Jag är hemma idag, för att jag sov jätte-oroligt inatt på grund av huvudvärk och när jag vakande hade jag fortfarande migrän. Så jag är hemma idag. Jag har haft en seg morgon, somnade om vid halv sju-tiden och vaknade inte förens för någon timme sedan. Skönt. Nu lyssnar jag på Morgonpasset i P3, mysigaste jag vet, och dricker kaffe. Hur mår ni idag? Hoppas att ni mår bra och att den här helgen och ledigheten känns som balsam i era själar. Förutom min huvudvärk så mår jag bra idag, jag känner dock ett starkt behov av att gå och prata med min psykolog, inte för att jag mår dåligt eller så, utan för att jag behöver ventilera och prata av mig med någon som inte känner mig personligen, det är så fint det där egentligen. Att det faktiskt finns folk som jobbar med att lyssna på vad andra har att säga, jobbar med att hjälpa andras psyken, ta vara på det hörni.

Jag har inte så mycket planer inför helgen, jag vill se Lars Winnerbäcks film på bio och gå promenader i höstvädret, men det är det enda jag vet än så länge. Så om någon av mina vänner läser det här och vill promenera med mig- slå mig en pling.. haha! Nu ska jag fortsätta denna dagen i det sega mönstret och kanske sova lite mer. Puss på er och trevlig helg!

Ett litet tips också: Kolla på Henrik Berggrens nya musikvideo.

Likes

Comments