​Den första snön föll idag från himelen hemma hos mig. det var absoult inte mycket men man såg i alla fall det vita på vägen. men den har förmodligen smält bort till i morgon. Jag fick en liten julkänsla. men det tycker doc inte jag var så bra, för jag tycker inte om att affärer redan har börjat sälja julsaker. jag tycker att det är för tidigt, jag gillar julen men om de börjar sälja redan nu så förstör de julstämningen. vid första advent och första december tycker jag det är lagom att börja längta tilll julen och att börja sälja julgrejer. men man hinner ju bli less om man redan börjar tänka på julen så så. men de är ändå ganska bra att det börjar snöa nu lite grann för vid första december vill han ändå ha rätt lagom med snö, jag vill inte ha så mycket nu men om det börjar smått så kommer det väll sen.

Det jobbiga är bara att det är så kallt och mörkt. det är mörkt när jag går till skolan och när jag kommer hem. det är kallt ute och det är kallt inne. jag fryser ständigt både på skolan och hemme. vilket jag inte gillar. Jag vill bara att tiden ska gå lite snabbare, jag vill att det ska bli december och jag vill att det ska bli jullov och jul. jag orkar bara inte med skolan just nu. det är sååå mycket, nästa vecka har 4 prov, som man måste lära in sig allt på​😔​ sån tur år så är det i alla fall helg snart så man faktiskt kan göra någonting. nu är det som man vaknar går till skolan, kommer hem från skolan, äter , pluggar och går  och lägger sig. ibland också träning. och så blir det typ varje dag...

förhoppnings vis så lungnar proven ner sig efter nästa vecka, för det brukar alltid vara så att ibland har man absoult ingenting och sen blir det allt på en gång, man skulle ju kunna önska att lärarna delade upp proven och läxorna men inte då..

Men det löser sig nog, nu måste jag plugga😉​😓

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

I söndags var det farsdag. I min familj så ger vi alltid pappa ett paket, ofta lite choklad eller godis och så äter vi tårta. men många i min klass glömmer till och med att säga grattis. och de köper inget till honom. visst farsdag är inte direekt den största dagen och det är inte så att vi har världens största kalas men vi firar honom i alla fall. och jag tycker det är viktig att ge honom något även fast det bara är något litet som ett grattis och en kram. för den dagen är till för att visa uppskattning till våran far, som uppfostrat oss och som gjort att vi mår bra. han bryr sig om sina barn och den dagen är det viktigt att visa att man bryr sig om honom och älskar honom (lite mer än vanligt alltså).  Allt jag ville säga var att, ta han om din pappa och mamma och visa att du älskar dem även fast du ärr arg på dem ibland och så. för man blir lätt irriterad och just därför är det viktigt att visa sin uppskattning mot dom så att de fortfarande vet aatt du älskar dem. för även hur arg du än blir tror jag ändå att du älskar dem inerst inne lite grann.

(Allt jag skrivet gäller naturligtvis även morsdag och din mamma) <3

Likes

Comments

Idag på våran konfirmation så gick vi till cesiliaskapell, alltså begravningskapellet. där pratade vi med vaktmästaren och prästen om begravning och död. Jag har inte förlorat någon nära, så jag har haft väldigt tur. jag tänker på döden väldigt ofta, och jag kan inte föreställa mig att förlora någon som jag älskar så väldigt mycket. tänk att aldrig få träffa dem igen. Jag är rädd för när den dagen kommer. Jag oroar mig väldigt väldigt mycket om döden, jag är rädd för att förlora någon och att dö själv. hur det kommer att kännas, vad som kommer komma sen efter man dött, hur ens familj kommer att klara sig, om jag kommer lida, hur jag kommer dö o.s.v. döden är ett stort ämne för mig. Vi pratade bland annat om hur man kan välja hur man vill bli begravd. om man vill ligga i en kista och bli nergrävd men en gravsten och gravplats. eller om man vill krimeras och grävas ner med gravsten och gravplats. eller om man vill krimeras och strös ut på nån plats som man valt. eller om man vill krimeras och strös ut på kyrkogårdens minnesplats där man kan vara anonym eller om man vill ha sitt namn inristat på en stentavla. och då började jag tänka hur jag skulle vilja begravas. (Det här kan så klart ändras) men just nu skulle jag vilja begravas i en kista och grävas ner på en gravplats på kyrkoggården men en gravsten. före skulle jag vilja ha en begravningscermoni där de kan ta förväl och så.

Döden är något alla kommer att vara med om och som vi alla har gemensamt. men det gör det inte lättare för det. döden kan vara plågsam, skrämmande eller fridfull och ingen vet hur ens egen död kommer att bli eller hur den kommer att kännas. jag önskar att jag får bli gammal och dö fridfullt men det gör nog de mesta. allt man kan göra är att hoppas och att tro på att allt kommer att lösa sig. min tro, säger att det kommer ett till liv efter döden, det hoppas jag men det är svårt att övertyga sig själv för jag har så väldigt många frågor som jag inte kommer kunna få svar på och det gör mig väldigt rädd...

Likes

Comments

I går spelade jag fotbollsmatch (Vi förlorade) och redan innan de så hade jag lite ont i halsen men jag spelade ändå. och sedan efter så hade jag ont i huvudet och lite i magen. men jag gick och la mig och sedan på morgonen så hade jag fortfarande ont i halsen men inte i huvudet och i magen längre så jag for såklart till skolan. och sedan där efter någon timme så fick jag ont i huvudet och alltså det var inte så att jag hade ont i magen så att jag skulle spy men det var som en konstig slag ont som inte går att förklara. jag frös också hur mycket som helst, pus att jag var jätte trött. Men jag är inte den som riktigt går hem fråpn skolan och det var ju inte så att jag liksom kände att jag skulle kollapsa utan de gick ju som. efter lunch så tog en ipren och då blev det bättre. men alltså de är hur jobbigt som helst att gå skola när man är "typ" sjuk, lektionerna går hur långsamt som helst. och efter skolan så skulle jag på konfirmation som ni vet, och den var då i två timmar. så från ca kl 9 till kl 6 så var jag tvungen att vrara koncentrerad och låtsas vara glad medan jag egentligen mådde jätte dålig och bara ville lägga mig och sova. men jag överlevde och mramma säger att jag kanske måste skippa skolan i morgon...  asså jag gillar inte att vara i skolan, jag är rätt så du duktig men det är inte så att jag gillar att vara där, men samtidigt så gillar jag inte att missa en skoldag för att då så missar man massor på lektionerna som kan vara bra att veta till prov och läxor som man ska ha sen så då kommer man väldigt mycket efter i skolan och det är ju inte så jätte kul. men nu ska jag sluta babbla, det här inte eett dugg kul att läsa men ja  ja.

Ps: jag gillar att skriva som att jag skriver till någon, även fast det bara är till mig själv ;)

Likes

Comments

​Idag hade jag inskrivning för min konfirmation. Jag är kristen och även min familj. Jag stör mig på att det är ganska många som konfrimerar sig där jag bor, men det är många som egentligen inte vill. Vi har våran första träff i morgon och vi skrev in oss idag, och jag hörde redan "vad jobbigt då måste vi ju fara hit jätte ofta" för nu i början skullle vi vara där ca en gång i veckan. sen så ska vi minst vara på 10 gudstjänster och det är ju inte så mycket om man tänker att man konfrimerar sig i typ ett år, alltså vi håller på i ett år. Och de vill inte gå till kyrkan, okej jag tycker inte heller det är så jätte roligt, alltså de finns roligare skaer att göra men ändå. de ända de vill är att vara med kompisar, fara på lägren och få preseneter, visst men ska ha kul och så men jag önskar bara att de inte slamsar bort allt och är lite seriösa. men vem vet de kanske blir så också, de ända man kan göra är att hoppas...           Det jag oroar mig för att jag redan måste hoppa men fotbollsmatch för att jag har konfa och det vill jag verkligen inte, Fotboll är mitt liv.

Mina kompisar (2 st) kan jag inte lita på, de slamsar och håller på och ibland känns de som de utnyttjar mig, i t.ex. skolan där jag är rättt så duktig. ibland tycker jag att de är jätte roligt att var med dem men de senaste året har både dom och jag förändrats och vi är inte ett dug lika längre och det känns alltid som vi inte håller med varandra och alltid vill göra olika grejer.​ med de två är rätt lika och håller ofta med varandra och jag känner mig utanför men samtidigt är det även jag som gör att jag blir lite utanför när jag inte vill vara med dom för att de gör grejer jag inte vill. men jag älskar dem som mina kompisar, vi har glidit ifrån varandra lite men vi får se var världens tar oss...

Likes

Comments

​Så nu har jag skaffat blogg. Jag vet inte riktigt varför jag gjorde det... eller jo såklart så vet jag nog varför. Jag skaffade blogg för jag vill få ut alla mina tankar och funderingar om vardagen, jag har inte skrivit vad jag heter, tror jag.  och det är för att jag inte vill det, jag förväntar mig inga läsare, egentligen vill jag inte änns ha det. jag skriver som om jag skriver dagbok. och anledningen till att jag inte skriver just dagbok är för att jag klagar mycket, och det är vad den har bloggen är till för, så att jag kan klaga. och om jag klagar och bara skriver om allt som är tråkigt och svårt kan det verka som att jag hatar mitt liv och att allt är dåligt, men så är det inte jag har ett underbart liv egentligen. så jag skriverinte i dagbok för att jag är rädd att någon i min familj ska läsa den och tro att jag mår jätte dåligt och då kanske dom får skuldkänslor, för jag kan även klaga på dem å så, men jag vet att min familj älskar mig och jag älskar dom och jag skulle aldrig byta. men allt är inte perfekt och jag vill bara uttrycka mina känslor som jag ibland överdriver.

så om  någon skulle läsa denna blogg så har jag ett bra liv, men har svårt att prata om mina känslor  och det är väldigt jobbigt att hålla allt inom sig, så jag har tänkt testa om bloggandet är något för mig.

Likes

Comments