Disse spørsmålene har også blitt besvart i en video, trykk på bildet eller på denne teksten for å komme til YouTube-kanalen min!

1. What makes the Holidays special for you?
(Hva gjør juletiden så spesiell for deg?)
Jeg elsker å være sammen med familie, kjæresten og selvfølgelig venner, så jeg tror nok at dette er det jeg ser mest frem til i jula. Tradisjoner er noe jeg synes er veldig viktig, og jeg gleder meg alltid til å opprettholde de. Og så er det alltid da jeg treffer venner jeg aldri ser ellers, så det er jo ekstra gøy.

2. Favorite holiday song?
(Hvilken er din favoritt julesang?)
Det må være en sang fra albumet til D.D.E, som heter "Nå er det D.D.E jul igjen", og sangen som heter "Englespællet"

3. Favorite holiday makeup trend.
(Hva er favoritt sminketrend i juletida?)
Røde lepper! Det er noe som alle passer til, bare å finne den rette rødtonen og du ser smashing ut!

4. Where do you usually spend your holiday?
(Hvor tilbringer du tiden din i juleferien?)
Rett og slett i hjembygda, og så litt på hjemgården til moren min. Før feiret vi også med besteforeldrene mine på pappasiden, men de har desverre gått bort for noen år tilbake.

5. Must have winter essentials.
(Favoritt ting og tang som du er avhengig av på vinteren?)
Leppomade, ullgenser og ullsokker er noe jeg alltid føler jeg bruker, fordi det er viktig å holde seg varm.

6. What would be your dream place to visit for the holiday season?
(Drømmedestinasjon å reise til i juletider?)
New York og Paris, men Disneyland tror jeg må toppe kaka av ønsker å reise til!

7. Colorful lights or white lights?
(Fargede eller hvite julelys?)
Det spørs, fargede lys er koselige, men vil ikke at det skal være sånn skikkelig blinkende og greier. Selv er jeg mest vandt med varme hvite lys, så jeg foretrekker nok det fremfor fargede lys.

8. Do you celebrate Christmas?
(Feirer du jul?)
Jepp, det har jeg alltid gjort og kommer alltid til å gjøre. Uansett hvor i verden jeg befinner meg! Det er favoritt-høytiden min!

9. Share a family holiday tradition.
(Del en familietradisjon)
Første eller andre juledag så samles vi med familien på mamma-siden og spiser mat sammen, det kan variere i fra alt til brunsj til middag. Og den juleskinka som blir servert når vi spiser middag, den er helt utrolig.

10. Most memorable Holiday moment?
(Del det et juleminne)
Jeg og storesøstra mi skulle finne ut hvem nissen vår var, og fulgte etter han for å se hvor han gikk. Trang ikke gå langt, da han gikk inn til naboen vår, og i kjøkkenvinduet så vi han ta av seg nissedrakten sin. Hehe, den husker jeg godt!

11. Your favorite holiday decorations?
(Favoritt juledekorasjoner?)
Jeg tror nok det må bli juletre med flotte juledekorasjoner. Julekuler som vi har hatt siden vi var små, og som fortsatt henges på treet. Det er noe eget med det. Og ikke minst sette på spiret i toppen av treet!

12. Have you ever been caught under a mistletoe?
(Har du noen gang blitt ferska under misteltein?)
Nope! Dette er ikke en tradisjon som ble fulgt opp i familien min, men det er vel fortsatt ikke for seint?

13. Hands down, what’s your all-time favorite holiday food and holiday sweet treat?
(Hva er din absolutt favoritt-mat og favoritt-godteri til jula?)
Hvis julebakst også teller, så er nok Colakaker, pepperkaker, smultringer, tjukklemse og ribbe! Julebrus og ribbe på julaften er også en slager. Juleskum og marsipangris er også noe som alltid konsumeres i juleferien.

Masse god jul! Hilsen Tonje

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

Det skoleåret jeg har bodd i Budapest har jeg vært til frisøren en del ganger, men kun kommet tilbake fornøyd 2 av de. Det er flere grunner til dette, men føler at de enten misforstår meg eller at de gjør ting jeg ikke ønsker. Jeg har jo ganske rød ombre/bayalage-ish, og ville opprettholde dette. Når jeg har dratt til frisøren har jeg bedt om det samme hos alle - og alltid gått ut med forskjellig resultat. Noe bedre enn andre, men de siste gangene har jeg ikke vært fornøyd og derfor valgte jeg heller å gjøre det selv.

Det må nevnes at jeg er fullstendig klar over hvor mislykket det kan bli av å farge håret selv, men da har jeg i det minste kun brukt min egen tid og kan ikke skylde på noen andre. Da har jeg heller ikke betalt mye penger for å ende opp med noe halvgreit. Så, da jeg kom hjem til Norge bestemte jeg meg for å farge håret selv,

Dette er slik håret mitt så ut før jeg farget det. Det jeg bruker å gjøre er alltid å farge etterveksten først, der brukte jeg en naturlig brunfarge. En som kanskje så litt lik ut som jeg hadde fra før, men litt mørkere. Rødfargen jeg "valgte" har jeg kjøpt for lenge siden, så jeg tenkte jeg måtte bruke den uansett. Og greit var det, for det var noe i den fargen jeg har brukt før. Var vel derfor den også var kjøpt.

Når jeg har latt ettervekst-fargen virket i den stunden den trenger, så tok jeg i resten av brunfargen nedover håret og deretter prøvde jeg å blende rødfargen fra der brunfargen var og helt ned til hårtuppene. Dette pakker jeg inn i plast slik at det ikke tørker, og hadde det så lenge i håret det stop på pakningsvedlegget(og litt til.. hehe). Da fikk jeg dette resultatet.

Her har jeg ikke vasket håret mere enn de to gangene da jeg farget det, så jeg regner med både det brune og den røde vil bli litt svakere. Spesielt den røde, den falmer jo veldig fort. Men med tanke på at jeg gjorde dette helt selv er jeg absolutt fornøyd med resultatet. Jeg håper bare jeg kan finne meg en legit frisør i Budapest som er billig og flink.

Hva synes du om resultatet?

Likes

Comments

Nå er det kun ei uke og en dag til jeg skal hjem til Norge! Jeg gleder meg utrolig mye til å få kommet meg hjem, men ikke minst gleder jeg meg til å få flytta inn i ny leilighet! Dette er noe jeg ikke har skrevet om før, men jeg og samboeren min og jeg har bestemt oss for å flytte separat til høsten. Det er ingen verdens ting som har skjedd, jeg ville prøve å bo for meg selv for første gang og det var helt greit. Så vi flytter fra hverandre uten å være uvenner. (Må nevnes at dette er min venninne, ikke kjæreste, jeg snakker om i denne settingen)

Til høsten skjer det mye spennende ting. Jeg velger å ikke skrive noe om dette i første omgang nå fordi ting er veldig usikkert. Jeg vet 100% sikkert at jeg blir boende i Budapest og skal fortsatt studere på veterinærstudiet, det kan jeg selvfølgelig si for sikkert. Jeg gleder meg til å komme inn i faste rutiner og prøve meg på å bo alene. Jeg synes selv jeg har relativt gode vaner fra samboer nå, som har vært flink til å lære meg mye om struktur. Utrolig takknemlig for det året som har gått, og alt jeg har lært.

Nå har jeg fire dager til på å lese ferdig kjemi, så forhåpentligvis går den i boks. Selv har jeg litt troa, men når jeg tror noe positivt så ender det alltid med at jeg ikke fiksa det. Så nå er jeg nøytral, tar det heller som det kommer. Må lære seg det på dette studiet...

De siste par ukene har jeg kommet meg litt i gang med trening igjen også, og det føles ufattelig bra. Når du har vært ute av det en god stund så er følelsen kjempedigg når du er ferdig med ei bra økt. Det som er nødvendig er jo endorfiner, da ser hverdagen rett og slett lysere ut for oss alle :-)

Bildet er fra en tur opp til Citadella i Budapest, et utsiktspunkt som er absolutt verdt å sjekke ut om du skal til byen. Det er helt fantastisk! Og ikke minst når du har gått hele veien på "brattsiden" opp, og fikk ei treningsøkt ut av det også.

-Tonje

Likes

Comments

Ettersom siste oppdatering var i forrige eksamensperiode, mere presist for 4 mnd siden, tenkte jeg det var på tide med en liten oppdatering.

For å være ærlig har det ikke skjedd noe spennende. Jeg har vært i Norge på påskeferie i 10 dager, noe som var utrolig godt for hjernen min. Utenom dette har det vært noen få helger ut på byen, ellers er det ingen ting som har skjedd.

Eller jo, forresten! Vi feiret jo 17.mai i Budapest for første gang, og dette var jo veldig koselig. Min første champis-frokost ble inntatt, noe som var storstas med godt selskap.

Akkurat som ting ligger nå føler jeg meg litt overkjørt. Grunnen til dette er at jeg har en del prøver og eksamener jeg må ta igjen. Ting har ikke akkurat gått min vei dette skoleåret, men jeg håper for all del at ting retter seg opp etter hvert. Det er bare å jobbe til krampa kommer å biter deg i rævva. Trøst kan man få av søte bikkjer som er uskyldige, innimellom slaga :-)

Likes

Comments

Hallo i lesing! (lesing erstattet med luken, så du den?)

Jeg tenkte å vise og fortelle litt om hvordan det går nå i denne eksamensperioden. Jeg veit ikke hva det er med meg, men føler jeg blir så kreativ på kveldstid og vil skrive litt av meg. Og ta litt bilder.

Det er flere eksamener som kommer smygende innpå meg, og med det så føler det med seg en god del pugging. Når jeg skal pugge så har ikke jeg sjans til å pugge ved en skrivepult. Jeg må sitte komfortabelt, ha det lunt rundt meg og kjenne på hygge'n. Det gjør jeg ikke akkurat ved skrivepulten, jeg føler jeg at jeg sitter for å skrive eller spise(?). Så hvis du sliter litt med å få med deg det du pugger på ved skrivepulten - gjør litt ut av det å hygge seg samtidig som du leser/pugger. Selv liker jeg å sitte i sofaen.

Men det ender så alt for ofte med at jeg blir liggende omtrent slik.

Så jeg bestemte meg for å lage en liten kosekrok på soverommet mitt. Det er ikke så veldig stor plass her - men med ei sofapute som er til overs(av en eller annen grunn?), ei sommerdyne som ryggstøtte og et pledd for å ha over meg så jeg ikke blir kald. Det endte opp i dette kosehjørnet mitt som jeg ble ufattelig fornøyd med.

Det er ikke mye som skal til for at motivasjonen hopper litt og hjernen klarer å fokusere. Når jeg satt og leste i kroken min i en times tid nå så kjente jeg hvordan jeg konsentrerte meg på en helt annen måte i forhold til når jeg satt ved skrivepulten min. Veit ikke jeg altså, kanskje jeg er rar. Men jeg trenger et eget lite "sted" når jeg skal pugge.

Jeg føler også på den at å ligge i senga å pugge ikke er innafor. Hvis jeg ligger og pugger i senga blir for det første senga "skitten" av hverdagsklærne mine, som jeg bruker ute i alskens forurensing og greier her nede. Og når jeg da i ettertid skal legge meg å sove, så føler jeg at hjernen min tror den skal jobbe. Men skal jo egentlig sove. Da ender det ofte med våkne kvelder til omtrent langt på natt. Og det er ikke bra!

Nå kjenner jeg at koffeinet begynner å sige ut av kroppen - og jeg begynner å bli trøtt. Det er vel et godt tegn, så jeg ikke trenger å slite meg ut psykisk for å sove. Hehe, det hender det altså.

God natt, mine kjente og kjære!

Likes

Comments

Ja ja ja jeg vet det er noen som mener at nyttårsforsetter bare er teit og alt det der, men jeg har noen ting jeg vil bli bedre på som jeg skal gå gjennom med i 2017. Punktene er som følger:

-Slutte å lade mobil/mac på natten

-Bruke kameraet mitt oftere

-Få rutiner i lesehverdagen/lese gjennom hele semesteret

-Være flinkere til å oppdatere meg på nyheter

Noen veldig grunnleggende punkter her, men dette er ting jeg vil slutte å gjøre eller bli flinkere på å gjøre. Jeg gjør dette for sikkerhet, min egen del og for mine nære sin del. Måtte 2017 bli et bra år! Vi satser på gode stunder og mange fine minner. Godt nyttår til deg og dine 🎆

Dette er slik jeg ser ut i skrivende stund. Ingen sminke whatsoever og bare chille-klær. Slik ser jeg ut mesteparten av tiden når det er eksamensperiode!

Likes

Comments

(Delt i to innlegg, del 2 kommer litt senere)

Januar
Dette var måneden jeg endelig opererte, fikk stomi og derfor et mye bedre liv etter det. Flott start på året! Det som ikke var like flott start var at kjæresten reiste til Stavanger/Bergen og skulle være i militæret i 11 mnd... Startet også hesten i travløp for første gangen i travløp etter jeg fikk han i mitt leie.

Februar
I februar skjedde ikke så mye annet enn lite jobb, prøvelse i ny jobb, og masse tid til hesten. Startet hesten for andre gang, noe som ikke gikk heelt som planlagt. Men gøy var det, opplevelse for livet.

Mars
Kom godt i gang i den nye jobben, trivdes overraskende godt. Litt skummelt til tider, men det gikk seg til. Ellers skjedde det ikke så veldig mye spesielt på denne tiden.

April
Jeg har bursdag i april, så tror jeg hadde familiefeiring av den. Ikke noe spesielt ut av å bli 21, så ingen feiring med venner etc(som jeg kan huske). Magen begynte å fungere veldig bra, med tanke på stabilisering etter operasjonen.

Mai
Var i konfirmasjon til kjæresten min sitt søskenbarn, og lånte bunaden til mamma. Nordmørsbunaden er virkelig vakker! Gjør meg stolt :-) Fikk også flyttet hesten fra stall til sommerbeite - noe jeg tror han likte. Hesten elsker å være så mye som mulig ute, og hva er vel bedre da enn at de får være ute hele døgnet?

Juni
Måneden jeg fikk det endelige resultatet av at jeg var kommet inn på veterinærstudiet! Da var det bare å sette i gang med å lete etter leilighet, planlegge tur nedover for å dra på visninger og skrive under på kontrakt. Mere om dette i neste innlegg :-))))

Likes

Comments

Hei dere, i mellom all eksamenslesingen.

Nå er det virkelig ikke mange døgnene til jeg er hjemme. For å være presis er det kun 4 dager til! Tror egentlig ingen kan forstå hvor mye jeg gleder meg til å komme hjem, til landet og omvigelsene en storby ikke har. Ikke minst gleder jeg meg utrolig til å se familie, kjæreste, venner og kjæledyr også! Det blir absolutt helt fantastisk, det er den motivasjonen som fortsatt holder meg i gang. Det er eksamenstid her, fra midten av desember til januar/februar. Det varierer jo hvordan man velger å ta de forskjellige eksamenene, for datoene kan man velge selv. Jeg har valgt å ha 4 før jul og forhåpentligvis da bare 3 etter jul. Håper det går etter planen.

Nå er det da ikke lenge til jeg kan ta et par dagers pause, og slappe helt 100% av i jula. Det skal bli deilig å koble litt av, nå føler jeg at jeg ikke kan ta en powernap en gang på dagtid for den tiden kunne jeg jo tross alt brukt til å lese på. Men noen ganger må man bare slappe litt av, studier viser faktisk at det er bra å ta noen pauser for å la hjernen hvile litt oppi det hele.

Men når det er sagt så må jeg også meddele at jeg fikk en hyggelig overraskelse på døra i går. Nemlig pakke fra Norge! Jeg visste at det var en på tur hit, men den ble sendt for 6 uker siden og ankom Budapest ei uke etter, og ikke vist noen tegn til bevegelighet etter det. Derfor var jeg så sikker på at den var blitt returnert, så når han duden fra ungarske Posta ringte på døra skjønte jeg ingen verdens ting. Sendte han nesten vekk, trodde det var en bestilling av noe og at han ringte på feil. Da sa han navnet mitt, og så innså jeg at det var pakken min som endelig kom levert!

Dette er da innholdet i pakken som mamma sendte til meg. Det var også flere varme sokker + dagslinser i pakken, men det var ikke like spennende. Fikk ikke plass til de på bildet heller, så da ble de ikke med. Men fytti rakkern det var skikkelig herlig å få tilsendt dette her! Spøker for noe Toro-mat i de kommende dagene, det synes jeg faktisk at jeg fortjener også.

Nei, nå hører jeg kjemien skriker etter meg, så må vel gi denne pausen over og fortsette å lese. Blir ikke noe stå-karakter hvis ikke! Vi blogges :-)

-Tonje

Likes

Comments

Heisann, se videoen i HD!

​Jeg var nok en tur på kjøpesenteret for å kjøpe noe småtterier og kom hjem med dette. Litt klær, litt hjemmeting, litt sminke.. ja, you name it. Håper du liker den!


Hvor kan du finne meg?

Instagram: @tonjevem
Twitter: @tonjevem
Facebook: https://www.facebook.com/Nouwcomtonje...
Blogg: http://nouw.com/tonjevem
Mail: tovm.blogg@gmail.com

Tusen takk for at du så på! :-)

Likes

Comments