Hei og hopp!

Da er det ny video ute, og denne gangen er det fall-tag som er her! Den synes jeg var veldig koselig å filme, så håper du liker den.

Spørsmålene på engelsk:

1. Do you celebrate halloween?
2. What is your favorite autumn color?
3. What is your favorite thing about fall?
4. Are you supersticious? (tror på spøkelser etc)
5. If you could carve a pumpkin right now, what would you carve?
6. Favorite item of clothing to wear during fall?
7. What did you dress up for halloween last year?
8. Do you have any fall traditions?
9. What music do you listen to during fall?
10. Favorite spooky movie?
11. Hot chocolate or tea?
12. Do you like pumpkin spice latte?
13. What is you favorite «ber»-month?

Hvis du er interessert i å følge med på videoene mine kan du abonnere på kanalen min her :-)

Hvor kan du finne meg?
Instagram: @beautybytonjevem
Twitter: @tonjevem
Facebook: https://www.facebook.com/Nouwcomtonje...
Blogg: http://nouw.com/tonjevem
Mail: tovm.blogg@gmail.com

Tusen takk for at du så på! :-)

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - klikk her!

Likes

Comments

Ble en del rare klipp her og der, pluss en del bloopers på slutten. Vil ikke beklage meg heller, for jeg er bare sånn ;-)

QUESTIONS
1.Would you rather go out with messy hair and nice make-up or Nice hair and no make-up?
2.Would you rather shave your eyebrows or have your eyelashes fall out?
3.Would you rather be forced to shop at only MAC or Sephora for the rest of your life?
4.Would you rather wear lipgloss/lipliner look or 80's perm?
5.Would you rather leave the house with an obvious foundation line or overdone blush?
6.Would you rather wear MC Hammer pants or biker shorts in public?
7.Would you rather have a bad orange-y spray tan or really weird tan lines that can't be covered?
8.Would you rather have a bad haircut or bad hair color?
​9.Would you rather have youtube or twitter taken away forever?
​10. Would you rather give up using makeup brushes or mascara?

Videoen er ikke sponset, og produktene er kjøpt og betalt med egne penger.

Hvor kan du finne meg?
​Instagram: @beautybytonjevem
​Twitter: @tonjevem
​Facebook: https://www.facebook.com/Nouwcomtonje...
​Blogg: http://nouw.com/tonjevem
​Mail: tovm.blogg@gmail.com

Tusen takk for at du så på! :-)

Likes

Comments

Hei der!

For tiden er det mye å gjøre for min del. Som kanskje en del har fått med seg så har jeg flyttet til Ungarn, nærmere bestemt Budapest. Her studerer jeg til å bli veterinær, så man kan trygt si at jeg har nok å gjøre. Det har allerede startet for fullt, det var ikke noe kjære mor da vi startet i forrige uke.

Selv om jeg studerer på heltid så har jeg jo litt fritid, og det vil jo selvsagt variere hva jeg bruker den tiden til. Men jeg har jo alltid vært interessert i sosiale medier, så jeg håper på å kan fortsette smått med oppdateringer her på bloggen. Jeg vil også prøve å poste videoer på YouTube-kanalen min ca en gang i uka! Det er ikke noe jeg kan garantere for hver uke, men jeg skal prøve så godt jeg kan. Der kommer det helt sikkert også oppdateringer om hvordan jeg faktisk har det, og muligens noen vlogger fra hverdagen min også. Det avhenger jo av litt flere enn meg, så kan ikke tvinge vennene mine til å være med! HER FINNER DU KANALEN MIN!


Har ikke så annet mye å dele enn at i morgen skal jeg stå opp kl 6 for å jogge. Setter helsa først. I dag spiste jeg også fisk til middag. Klapp på skuldra til meg.

Snakkes!

-Tonje

Likes

Comments

Heisann! I dag tenkte jeg å vise dere et av mine kjøp som jeg ikke har fått til å bruke før nå. Jeg sleit med å påføre denne, og det blødde og ble bare stygt. Men for et par dager siden fant jeg ut at jeg kan bruke en brun eyeliner til lipliner. Det ble suksess!


Er det kult eller ukult med brun leppestift?

Den jeg har brukt på disse bildene er fra Milani, det er deres Amore Matte Lip Creme i fargen Covet. Det er Kathleenlights som fikk meg til å kjøpe denne, den var helt nydelig på den dama. Men jeg er bare usikker på om den er til å bruke...


Likes

Comments

Jeg vlogget den helga jeg var i Oslo, og har endeliig fått satt den sammen og redigert den. Tok litt tid, det er snart to uker siden jeg var der. Men nå er den her, så jeg håper du vil se den!For å forklare litt kort, så har jeg deltatt på en opptaksprøve. Dette er en prøve for å komme inn på studier i Ungarn, som jeg tok via Bjørknes Høyskole. De har et supert opplegg, men det koster en del penger. Pengene er en ting, men det er også mye med det. Så jeg har søkt i to år på rad. På grunn av manglende eksamen kunne jeg ikke starte i fjor, og det er jeg egentlig glad for at jeg ikke gjorde også. Jeg bestod opptaksprøven, men måtte komme tilbake i år ettersom hver opptaksprøve gjelder for hvert år...

Før jeg tok prøven første gang i mars 2015 deltok jeg på tre kurs. Dette er intensivkurs som Bjørknes høyskole holdt. De besto av tre helger med tre fag; engelsk fagterminologi, biologi og kjemi. For min del var biologidelen viktigst, i og med at jeg ikke hadde biologi på vgs. De andre var også kjekke å ha i kofferten. Har du hatt fagene på vgs, ville jeg kanskje brukt pengene på noe annet, f.eks engelske bøker til pensum.

Med dette håper jeg du liker vlogen! Peace out :)

Likes

Comments

6. Forbli uforstyrret
Slå deg ned et sted der du ikke blir forstyrret. Om du klarer å lese med masse folk rundt deg og ikke lar deg bemerke - heldige du. Alle er ikke så heldige. Sitt på et rom for deg selv, eller med få andre, slik du ikke har mange distraksjoner rundt deg. 100% fokus er viktig, husk det. Om du klarer å konsentrere deg bedre med musikk, kan du gjøre det.

7. Vit hva du må lese på, og hva du har lest på
For å ha kontroll på hva du har lest og ikke, er det en fordel å ha lister. Finn ut av hvilke emner som kan komme, og hva dere har jobbet med i løpet av året. Huk av når du føler du har kontroll på temaet, og du vet hva du er ferdig med. Da slipper du å bekymre deg for at du har glemt et viktig tema som plutselig kan dukke opp på prøven.

8. Igjen, små pauser

Jeg vil igjen nevne dette med små pauser. De kan gjøre underverker. Det er fort gjort at man plutselig blir helt piss møkk lei(beklager språket), og ikke orker mere resten av dagen. Det kunne vært unngått om du tok små pauser, for da blir ikke hjernen pakket full av informasjon på så kort tid.

9. Planlegg dagen!
Selv føler jeg at å ha kontroll på hva jeg skal gjøre til enhver tid hjelper meg. Sett opp en liste over alt du skal rekke i løpet av en dag, og så skriver du ca hvilket tidspunkt hver enkelt til hver enkelt gjøremål. Og sett opp tidspunkt på det viktigste først, slik at du vet det blir gjort.

10. KOBLE AV
Noe som er utrolig viktig er at når du først kobler av, er å koble helt av. Ikke gå rundt og tenk på alt mulig om det faglige. Når du ikke leser, da er det ikke nødvendig å tenke på alt mulig faglig. Distraher deg med ting du liker å gjøre på fritiden, slik at ikke faglige tanker sniker seg innpå. Om ikke hjernen får fri når kroppen for det faglige, så blir du fortere lei av å lese når du leser også.

Og så et ekstratips. Vi vet vel alle at de IKT-folka på skolen maser om backup. Selv ble jeg rett og slett lei av at de skulle mase om det omtrent hver uke, men tenk da om faktisk dataen kræsjer helt og du mister alt... Som du skulle brukt til eksamen.. Ta en backup en gang i uka, bare overfør det nye stoffet du har skrevet om, og du er bedre sikret!

Likes

Comments

Nå nærmer eksamenstiden seg med stormskritt, og flere har vel kanskje hatt eksamener og eller tentamener allerede. Jeg skal ikke sitte her og si at jeg er den som har hatt mange år på universitet, men vi alle har vel noen steps som gjør det enklere å lære. Jeg tenkte å dele mine med dere, så kanskje det kan hjelpe å komme i gang og virkelig huske hva dere leser på. Let's go!

1. Koselig atmosfære
For å kunne slappe av skikkelig og faktisk fokusere på lesingen er det viktig å ha en koselig atmosfære rundt seg. Jeg liker å tenne et lys eller to, sitte på et sted der ingen forstyrrer meg og ha det ryddig rundt meg. Det hjelper for å fokusere 100%, slik at stoffet du leser eller pugger på sitter seg i hodet.

2. Vær opplagt!
De fleste som har lest til prøver/tentamener/eksamener er vel kjent med fenomenet å være sliten. Ikke nødvendigvis fysisk sliten, men også psykisk sliten. Jeg er en type som må være uthvilt og opplagt for å kunne lese, hvis ikke blir jeg distrahert av alt. Ikke nedprioritere å sove, det er utrolig viktig! Å sitte oppe til langt på natt for å øve lønner seg ikke, er man sliten lærer man uansett mindre.

3. Dagslys
Jeg vet med meg selv at å lese til sent på kvelden/natten ikke fungerer i lengden. Prøv å les når det er dagslys, så lenge det gjør seg mulig. Om det så er midtvinters og mørkt hele døgnet er det viktig med god belysning innendørs. Men hvis det er dagslys ute, kan det å sitte rettet mot et vindu være godt for å holde fokuset oppe.

4. Ta små pauser
Det er mange som kan være dårlig på å ta pauser, men det lønner seg som regel ikke i lengden. For å holde ut lengre, og ikke bli møkk lei plutselig er små pauser viktige. Noe som fungerer for meg akkurat nå er å lese i en time, for så ta et kvarters pause. I det kvarteret kan det være lurt å gå ut en tur for å friske opp hjernen litt, eller koke seg en kopp kaffe/te.

5. Print ut!
​En ting som er en stor fordel er å ha alt på papir. Noen ganger må man bare gi f*en i miljø, for man skal tross alt bestå en eksamen! Å ha alt på papir rundt seg kan være mere oversiktlig enn å sitte på pc'n og bla og bla. På papir kan man også gule ut viktige ting. Lurt.

Det kommer en del 2 også, ettersom jeg føler jeg har mange tips på hjertet som kan hjelpe de som føler de er rastløse. So, you're welcome!

Likes

Comments

Hei, og god søndag!

Jeg hadde min første skitur på fjellet i helga, med familien. For denne sesongen, vel og merke. Vi koste oss skikkelig i knallfint vær, helt blå himmel og sol. Kunne virkelig ikke klage, hadde det så herlig! Det var herlig å komme seg ut, og faktisk var det litt godt at jeg ikke hadde dekning på mobilen. Da blir man ikke distrahert fra omverdenen, når den er så fin som den var i går.

Da vi skulle ned fra fjellet og til hytta igjen, så klarte frøken ulykkesfugl(altså meg) å falle. Selvfølgelig, det kom jo ikke som noe sjokk. Men jeg fikk meg jaggu ikke opp igjen! Så da resulterte det i strev, som igjen resulterte i 2 1/2 knekk i høyre kne. Tenkte at joda, dette var jo perfekt. Skulle tross alt først i stallen, for så videre på jobb i går kveld. Men slik ble det altså ikke. Det ble heller en tur til legevakta, på en lørdagskveld. Det er jo koselig det! Strekt leddbånd, noe jeg skjønte selv(av tidligere erfaringer), men heldigvis ikke røket, som jeg fryktet selv.

​Like etter skaden skjedde fikk jeg heldigvis god hjelp, slik at kneet kom høyt opp, bedøvelsesgele og snøpose. Man er alltid beredt, i vår familie! (Vet forresten at de gule putetrekkene er av siste mote, de er kjøpt på Princess for kr 179 stk. KØDDA) 

I dag er heldigvis formen ganske bra, ikke helt på topp, så krykkene blir nok godt brukt både i dag og i morgen. Fikk jo også beskjed fra legen om å omtrent spise meg mett på smertestillende tabletter, som kanskje ikke er helt nødvendig, men jeg klarer meg.

Er det noen flere som er like ulykkesfugl som meg?

-Tonje

Likes

Comments

Heisann!

I dag tenkte jeg å snakke litt om noe jeg har interessert meg for i nå over 3 år. Dette er nemlig kosmetikk som ikke blir dyretestet! Det er kanskje kjent at "ingen" produkter i Europa nå blir testet på dyr, i og med at det er forbudt. Det er greit nok, men hvilke merker selger produktene sine i andre land? Og hvilke land krever at produktene må bli dyretestet før de blir utgitt på markedet?

I noen land rundt om i verden er de pålagte til å teste produktene sine på dyr. Dette er som regel land som har fatale antall innbyggere. Blant annet har vi Kina her. Jeg har også hørt, men vil ikke si for sikkert, at Brasil også er et av disse landene. Dette vil altså si, at produkter som selges i Norge ikke nødvendigvis blir testet på dyr. Men merket vil fortsette å selge sine produkter i Kina, som vil si at de da teste på dyr. De to merkene som popper opp i hodet mitt er Loreal og Estee Lauder. Disse har produktene sine på det norske, og det kinesiske markedet. I mitt hode går de da under merker som fortsatt tester på dyr.

(Bilde lånt fra http://www.alenmakcosmetics.com/index.php/en/our-story/animal-testing)

Mange kosmetikk-merker er heller ikke "selvstendige". De blir eid av, for eksempel Loreal eller Estee Lauder, som da sitter som et morselskap. Her er det mange delte meninger for de som går inn for å være cruelty free(som betyr å ikke bruke dyretestede produkter). Før mente jeg at det ikke var greit å kjøpe produkter fra et merke som hevdet de ikke testet på dyr, men at de ble eid av et firma som faktisk gjorde det. Det har endret seg for meg. Nå ser jeg på det slik at de merkene som hevder de ikke tester på dyr, men blir eid av et morselskap som gjør det, at morselskapet ser at kundene går for det som er cruelty free. Om det faktisk stemmer vet jeg ikke, men dette gjorde jeg fordi det omtrent er umulig å finne et merke som ikke blir eid av et annet større firma i dag. Mulighetene for å få kjøpt produkter i butikk ble også større, da jeg i perioder kun handlet på nett for å få produkter som ikke var dyretestede. Det blir jo dyrt i lengden, da det ofte også var utenlandske nettbutikker.

(Bilde lånt fra http://www.care2.com/causes/its-about-time-animal-testing-for-cosmetics-could-soon-be-banned-in-the-u-s.html)

På nettet finnes det nå utallige med lister over merker og firmaer som ikke tester på dyr. Jeg selv har funnet tre blogger jeg stoler ganske sikkert på. Om jeg finner et produkt som er interessant ut, men jeg er usikker på om de er dyrevennlige eller ikke så sjekker jeg alltid de tre bloggenes lister. Den første er My Beauty Bunny. Hun har jeg fulgt listene til i to år nå, og synes den blir greit nok oppdatert. Om jeg ikke finner merket jeg ser etter der, så sjekker jeg Logical Harmony. Hun har merker som kanskje ikke er så store og kjente som mange andre legger fokus på. Og en tredje, som jeg fant for kun få dager siden, er Cruelty Free Kitty. Denne listet en svært oppdatert, hun har markert den fullt oppdatert i 2016! Alle disse navnene er linket til de listene jeg bruker, så du må gjerne klikke deg inn og favorittmarkere og bokmerke de, slik jeg har gjort.

(Bilde lånt fra http://www.funnyjunk.com/funny_pictures/4286425/Cosmetic+animal+testing/)

Nå finnes det også apper man kan laste ned på mobilen sin for å kunne sjekke i butikken om produktet er dyretestet eller ikke. Den norske heter rett og slett bare "Dyretestet?", og den amerikanske versjonen heter "Cruelty-Free". Disse er to apper jeg vil anbefale at du laster ned, og når du går i butikken og skal kjøpe noe nytt er det kjempelurt å sjekke en eller begge av disse appene før du legger i handlekurv. 

Med dette innlegget håper jeg å åpne øynene til noen som kanskje ikke visste om akkurat dette temaet, eller informere litt mere om det. Jeg vil at så mange som overhode mulig, skal slutte å kjøpe produkter som blir testet på dyr. Vi har kommet så langt i dag at det finnes mange alternativer til å teste produkter og ingredienser, at det ikke er nødvendig å la små uskyldige dyr bli brukt i denne sammenhengen. Takk for meg!

-Tonje

Likes

Comments

​Heisann, se videoen i HD!

Maddy McQ sin video: https://goo.gl/QOlWCx
​Spin for the perfect skin: http://goo.gl/9BHkxI

Videoen er ikke sponset, og produktene er kjøpt og betalt med egne penger. 

Tusen takk for at du så på!

-Tonje

Likes

Comments