Ettersom siste oppdatering var i forrige eksamensperiode, mere presist for 4 mnd siden, tenkte jeg det var på tide med en liten oppdatering.

For å være ærlig har det ikke skjedd noe spennende. Jeg har vært i Norge på påskeferie i 10 dager, noe som var utrolig godt for hjernen min. Utenom dette har det vært noen få helger ut på byen, ellers er det ingen ting som har skjedd.

Eller jo, forresten! Vi feiret jo 17.mai i Budapest for første gang, og dette var jo veldig koselig. Min første champis-frokost ble inntatt, noe som var storstas med godt selskap.

Akkurat som ting ligger nå føler jeg meg litt overkjørt. Grunnen til dette er at jeg har en del prøver og eksamener jeg må ta igjen. Ting har ikke akkurat gått min vei dette skoleåret, men jeg håper for all del at ting retter seg opp etter hvert. Det er bare å jobbe til krampa kommer å biter deg i rævva. Trøst kan man få av søte bikkjer som er uskyldige, innimellom slaga :-)

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

Likes

Comments

Hallo i lesing! (lesing erstattet med luken, så du den?)

Jeg tenkte å vise og fortelle litt om hvordan det går nå i denne eksamensperioden. Jeg veit ikke hva det er med meg, men føler jeg blir så kreativ på kveldstid og vil skrive litt av meg. Og ta litt bilder.

Det er flere eksamener som kommer smygende innpå meg, og med det så føler det med seg en god del pugging. Når jeg skal pugge så har ikke jeg sjans til å pugge ved en skrivepult. Jeg må sitte komfortabelt, ha det lunt rundt meg og kjenne på hygge'n. Det gjør jeg ikke akkurat ved skrivepulten, jeg føler jeg at jeg sitter for å skrive eller spise(?). Så hvis du sliter litt med å få med deg det du pugger på ved skrivepulten - gjør litt ut av det å hygge seg samtidig som du leser/pugger. Selv liker jeg å sitte i sofaen.

Men det ender så alt for ofte med at jeg blir liggende omtrent slik.

Så jeg bestemte meg for å lage en liten kosekrok på soverommet mitt. Det er ikke så veldig stor plass her - men med ei sofapute som er til overs(av en eller annen grunn?), ei sommerdyne som ryggstøtte og et pledd for å ha over meg så jeg ikke blir kald. Det endte opp i dette kosehjørnet mitt som jeg ble ufattelig fornøyd med.

Det er ikke mye som skal til for at motivasjonen hopper litt og hjernen klarer å fokusere. Når jeg satt og leste i kroken min i en times tid nå så kjente jeg hvordan jeg konsentrerte meg på en helt annen måte i forhold til når jeg satt ved skrivepulten min. Veit ikke jeg altså, kanskje jeg er rar. Men jeg trenger et eget lite "sted" når jeg skal pugge.

Jeg føler også på den at å ligge i senga å pugge ikke er innafor. Hvis jeg ligger og pugger i senga blir for det første senga "skitten" av hverdagsklærne mine, som jeg bruker ute i alskens forurensing og greier her nede. Og når jeg da i ettertid skal legge meg å sove, så føler jeg at hjernen min tror den skal jobbe. Men skal jo egentlig sove. Da ender det ofte med våkne kvelder til omtrent langt på natt. Og det er ikke bra!

Nå kjenner jeg at koffeinet begynner å sige ut av kroppen - og jeg begynner å bli trøtt. Det er vel et godt tegn, så jeg ikke trenger å slite meg ut psykisk for å sove. Hehe, det hender det altså.

God natt, mine kjente og kjære!

Likes

Comments

Ja ja ja jeg vet det er noen som mener at nyttårsforsetter bare er teit og alt det der, men jeg har noen ting jeg vil bli bedre på som jeg skal gå gjennom med i 2017. Punktene er som følger:

-Slutte å lade mobil/mac på natten

-Bruke kameraet mitt oftere

-Få rutiner i lesehverdagen/lese gjennom hele semesteret

-Være flinkere til å oppdatere meg på nyheter

Noen veldig grunnleggende punkter her, men dette er ting jeg vil slutte å gjøre eller bli flinkere på å gjøre. Jeg gjør dette for sikkerhet, min egen del og for mine nære sin del. Måtte 2017 bli et bra år! Vi satser på gode stunder og mange fine minner. Godt nyttår til deg og dine 🎆

Dette er slik jeg ser ut i skrivende stund. Ingen sminke whatsoever og bare chille-klær. Slik ser jeg ut mesteparten av tiden når det er eksamensperiode!

Likes

Comments

(Delt i to innlegg, del 2 kommer litt senere)

Januar
Dette var måneden jeg endelig opererte, fikk stomi og derfor et mye bedre liv etter det. Flott start på året! Det som ikke var like flott start var at kjæresten reiste til Stavanger/Bergen og skulle være i militæret i 11 mnd... Startet også hesten i travløp for første gangen i travløp etter jeg fikk han i mitt leie.

Februar
I februar skjedde ikke så mye annet enn lite jobb, prøvelse i ny jobb, og masse tid til hesten. Startet hesten for andre gang, noe som ikke gikk heelt som planlagt. Men gøy var det, opplevelse for livet.

Mars
Kom godt i gang i den nye jobben, trivdes overraskende godt. Litt skummelt til tider, men det gikk seg til. Ellers skjedde det ikke så veldig mye spesielt på denne tiden.

April
Jeg har bursdag i april, så tror jeg hadde familiefeiring av den. Ikke noe spesielt ut av å bli 21, så ingen feiring med venner etc(som jeg kan huske). Magen begynte å fungere veldig bra, med tanke på stabilisering etter operasjonen.

Mai
Var i konfirmasjon til kjæresten min sitt søskenbarn, og lånte bunaden til mamma. Nordmørsbunaden er virkelig vakker! Gjør meg stolt :-) Fikk også flyttet hesten fra stall til sommerbeite - noe jeg tror han likte. Hesten elsker å være så mye som mulig ute, og hva er vel bedre da enn at de får være ute hele døgnet?

Juni
Måneden jeg fikk det endelige resultatet av at jeg var kommet inn på veterinærstudiet! Da var det bare å sette i gang med å lete etter leilighet, planlegge tur nedover for å dra på visninger og skrive under på kontrakt. Mere om dette i neste innlegg :-))))

Likes

Comments

Hei dere, i mellom all eksamenslesingen.

Nå er det virkelig ikke mange døgnene til jeg er hjemme. For å være presis er det kun 4 dager til! Tror egentlig ingen kan forstå hvor mye jeg gleder meg til å komme hjem, til landet og omvigelsene en storby ikke har. Ikke minst gleder jeg meg utrolig til å se familie, kjæreste, venner og kjæledyr også! Det blir absolutt helt fantastisk, det er den motivasjonen som fortsatt holder meg i gang. Det er eksamenstid her, fra midten av desember til januar/februar. Det varierer jo hvordan man velger å ta de forskjellige eksamenene, for datoene kan man velge selv. Jeg har valgt å ha 4 før jul og forhåpentligvis da bare 3 etter jul. Håper det går etter planen.

Nå er det da ikke lenge til jeg kan ta et par dagers pause, og slappe helt 100% av i jula. Det skal bli deilig å koble litt av, nå føler jeg at jeg ikke kan ta en powernap en gang på dagtid for den tiden kunne jeg jo tross alt brukt til å lese på. Men noen ganger må man bare slappe litt av, studier viser faktisk at det er bra å ta noen pauser for å la hjernen hvile litt oppi det hele.

Men når det er sagt så må jeg også meddele at jeg fikk en hyggelig overraskelse på døra i går. Nemlig pakke fra Norge! Jeg visste at det var en på tur hit, men den ble sendt for 6 uker siden og ankom Budapest ei uke etter, og ikke vist noen tegn til bevegelighet etter det. Derfor var jeg så sikker på at den var blitt returnert, så når han duden fra ungarske Posta ringte på døra skjønte jeg ingen verdens ting. Sendte han nesten vekk, trodde det var en bestilling av noe og at han ringte på feil. Da sa han navnet mitt, og så innså jeg at det var pakken min som endelig kom levert!

Dette er da innholdet i pakken som mamma sendte til meg. Det var også flere varme sokker + dagslinser i pakken, men det var ikke like spennende. Fikk ikke plass til de på bildet heller, så da ble de ikke med. Men fytti rakkern det var skikkelig herlig å få tilsendt dette her! Spøker for noe Toro-mat i de kommende dagene, det synes jeg faktisk at jeg fortjener også.

Nei, nå hører jeg kjemien skriker etter meg, så må vel gi denne pausen over og fortsette å lese. Blir ikke noe stå-karakter hvis ikke! Vi blogges :-)

-Tonje

Likes

Comments

Heisann, se videoen i HD!

​Jeg var nok en tur på kjøpesenteret for å kjøpe noe småtterier og kom hjem med dette. Litt klær, litt hjemmeting, litt sminke.. ja, you name it. Håper du liker den!


Hvor kan du finne meg?

Instagram: @tonjevem
Twitter: @tonjevem
Facebook: https://www.facebook.com/Nouwcomtonje...
Blogg: http://nouw.com/tonjevem
Mail: tovm.blogg@gmail.com

Tusen takk for at du så på! :-)

Likes

Comments

Hei og hopp! Nå tenkte jeg å oppdatere om livet som veterinærstudent så langt i Budapest. Jeg startet jo første året nå, høsten 2016, og har allerede kommet godt i gang i første semester. Hittil har vi hatt den første mid-termen, og skal ha ny om under ei uke. Og slik skal det fortsette fremover i flere fag.

For min del som startet på studiet rett fra vgs(ikke vært på tidligere høyskole), så er det ganske hardt. Her forventes det utrolig mye mere enn det vgs gjør. På vgs kunne jeg gjøre en middels god innsats og få en middels god karakter. Slik er det ikke her. Jeg gjorde det jeg følte var min like "gode" innsats slik som jeg gjorde på vgs, og det gikk ikke helt veien for meg. Jeg må jobbe hardt nå. Ingen kjære mor lengre.

Professorene driter i hvorfor du ikke var på den practicalen, eller den lecturen. Var du syk? Huff da, stakkars. Får du igjen den lecturen eller practicalen? Trolig ikke. Må du lese deg opp på det selv fra det? Oh yes.

Du er fullstendig "forlatt" til deg selv. Du må finne ut av det selv. Det som gjennomgåes i lectures er kun briefly, det er ikke hele pensum. Ikke snakk om heller. Lecturene kan være kanskje 10-20% av det du skal kunne! Så det gjelder å lese helt fra starten. Jeg veit det er mange som tenkte at det ikke var noe stress, men har funnet ut at å henge etter fra starten var skikkelig dritt.

Før var som regel søndager for eksempel helt fri. Som regel lørdag også. Og hvis jeg satt med lekser var det ikke mer enn et par timer. Nå er søndager satt av til lesing. I dag hadde vi en liten gjeng her som leste sammen, og til sammen var de her i 6 timer. Etter de dro har jeg også lest, så det har blitt noen timer.

Alt i alt er ikke dette en dans på roser. Her er du nødt til å jobbe hardt, og ikke bare noen ganger her og der. Du kommer til å få dårlig samvittighet om du ikke føler du får lest nok, men slik er det. Men det er også viktig å huske på at man ikke skal sette sitt sosiale liv på vent. Og ikke ofre alt for å lese. Det er det ikke verdt, det er min mening.

Takk for at du leste!

-Tonje

Likes

Comments

Hei og hopp!

Da er det ny video ute, og denne gangen er det fall-tag som er her! Den synes jeg var veldig koselig å filme, så håper du liker den.

Spørsmålene på engelsk:

1. Do you celebrate halloween?
2. What is your favorite autumn color?
3. What is your favorite thing about fall?
4. Are you supersticious? (tror på spøkelser etc)
5. If you could carve a pumpkin right now, what would you carve?
6. Favorite item of clothing to wear during fall?
7. What did you dress up for halloween last year?
8. Do you have any fall traditions?
9. What music do you listen to during fall?
10. Favorite spooky movie?
11. Hot chocolate or tea?
12. Do you like pumpkin spice latte?
13. What is you favorite «ber»-month?

Hvis du er interessert i å følge med på videoene mine kan du abonnere på kanalen min her :-)

Hvor kan du finne meg?
Instagram: @beautybytonjevem
Twitter: @tonjevem
Facebook: https://www.facebook.com/Nouwcomtonje...
Blogg: http://nouw.com/tonjevem
Mail: tovm.blogg@gmail.com

Tusen takk for at du så på! :-)

Likes

Comments

Ble en del rare klipp her og der, pluss en del bloopers på slutten. Vil ikke beklage meg heller, for jeg er bare sånn ;-)

QUESTIONS
1.Would you rather go out with messy hair and nice make-up or Nice hair and no make-up?
2.Would you rather shave your eyebrows or have your eyelashes fall out?
3.Would you rather be forced to shop at only MAC or Sephora for the rest of your life?
4.Would you rather wear lipgloss/lipliner look or 80's perm?
5.Would you rather leave the house with an obvious foundation line or overdone blush?
6.Would you rather wear MC Hammer pants or biker shorts in public?
7.Would you rather have a bad orange-y spray tan or really weird tan lines that can't be covered?
8.Would you rather have a bad haircut or bad hair color?
​9.Would you rather have youtube or twitter taken away forever?
​10. Would you rather give up using makeup brushes or mascara?

Videoen er ikke sponset, og produktene er kjøpt og betalt med egne penger.

Hvor kan du finne meg?
​Instagram: @beautybytonjevem
​Twitter: @tonjevem
​Facebook: https://www.facebook.com/Nouwcomtonje...
​Blogg: http://nouw.com/tonjevem
​Mail: tovm.blogg@gmail.com

Tusen takk for at du så på! :-)

Likes

Comments

Hei der!

For tiden er det mye å gjøre for min del. Som kanskje en del har fått med seg så har jeg flyttet til Ungarn, nærmere bestemt Budapest. Her studerer jeg til å bli veterinær, så man kan trygt si at jeg har nok å gjøre. Det har allerede startet for fullt, det var ikke noe kjære mor da vi startet i forrige uke.

Selv om jeg studerer på heltid så har jeg jo litt fritid, og det vil jo selvsagt variere hva jeg bruker den tiden til. Men jeg har jo alltid vært interessert i sosiale medier, så jeg håper på å kan fortsette smått med oppdateringer her på bloggen. Jeg vil også prøve å poste videoer på YouTube-kanalen min ca en gang i uka! Det er ikke noe jeg kan garantere for hver uke, men jeg skal prøve så godt jeg kan. Der kommer det helt sikkert også oppdateringer om hvordan jeg faktisk har det, og muligens noen vlogger fra hverdagen min også. Det avhenger jo av litt flere enn meg, så kan ikke tvinge vennene mine til å være med! HER FINNER DU KANALEN MIN!


Har ikke så annet mye å dele enn at i morgen skal jeg stå opp kl 6 for å jogge. Setter helsa først. I dag spiste jeg også fisk til middag. Klapp på skuldra til meg.

Snakkes!

-Tonje

Likes

Comments