Jeg føler jeg selv er ganske lite personlig her på bloggen, så jeg tenkte jeg skulle dele noe med dere i dag! Kanskje det kan påvirke noen, kanskje ikke. Men, det jeg vil få frem med dette er hvor viktig sikkerhet er og hvor alvorlig man skal ta moped og scooter ulykker. Jeg tror mange tar det litt for lett. Hver vår så ser jeg unge jenter og gutter som kjører forbi meg i t-skjorte og shorts, med hjelm så klart. Vet du hvor lite beskyttet du egentlig er? Hvor sårbar du er, selv med hjelmen på? Du kjører kun 45 km/t. Det er da ikke så fort. Alle kjører forbi deg. Ettersom du er så utsatt med kun den hjelmen på, burde du være glad du ikke kjører fortere.

Så, her er min historie om det:

Vet du hvordan det er å krasje på scooter/moped? Jeg vet, og jeg var heldig, for såvidt.

4. september 2013 krasjet jeg hardt på scooter. Dette er noe jeg fortsatt, 3 år etter, kjenner på hver eneste dag.


Pappa hadde kjørt mye motorsykkel og visste hvor galt ting kunne gå. Jeg måtte kjøre med motorsykkeljakke og hansker. Jeg husker jeg syntes det var så utrolig teit. Latterlig og plagsomt, faktisk. Jeg kjørte 30 min tidligere til skolen, for at ingen skulle se meg kjøre på scooter med denne motorsykkeljakken. For jeg så latterlig ut, syntes jeg. Og ja, jeg synes fortsatt jeg så latterlig ut i jakken. Hanskene tenkte jeg veldig lite over. De var litt mer diskré og da slapp jeg å fryse på hendene, så det var greit. Men denne teite latterlige motorsykkeljakken og hanskene er grunnet til at det gikk såpass bra med meg. Dere vet slike motorsykkelhansker, de har tykke gummiknotter over knokene. Mine var helt nedslitt etter dette. Jeg hadde brannsår opp venstre legg og sår på beinet. Dette er det eneste som var synlig av skadene. Tenk om jeg ikke hadde hatt disse hanskene. Den dagen du krasjer kommer du til ønske at du hadde på deg hansker, mest sannsynlig. Takket være denne tåpelige jakken jeg var så flau over, fikk jeg ingen sår på overkroppen. Jeg hadde mest sannsynlig hatt store sår fra asfalten på overkroppen hvis ikke jeg hadde på meg jakken.

Jeg kjørte på en moped bakfra og ble kastet av. Jeg kan fortsatt huske smellet - trykket. Alt svartnet for meg i det scooteren min traff mopeden. Dette er jeg glad for. Jeg slapp å kjenne på det å treffe asfalten og så gli bortover. Jeg slapp å ta meg i mot, og så kanskje brekke noe. Jeg landet på venstre side, tror vi, oppå armene og hendene mine. Jeg var borte i ca 20 sekunder etter jeg traff asfalten før jeg kom til meg selv. Jeg tror jeg fikk et lite anfall da jeg våknet. Jeg kjente smerten i hele venstre siden og jeg følte at jeg ikke fikk puste. Jeg dro av meg hjelmen og fikk åpnet jakken mens jeg fortsatt gråt. Det var vondt, helt for jævlig vondt, men det gikk bedre etterhvert. Jeg fikk ringt pappa.

"Hei, jeg har krasjet, jeg heh." Ikke kul samtale, men han tok det ganske greit. Man tror foreldrene skal bli sure, men pappa ble ikke det. Uhell skjer. Da jeg skulle gå til bilen fra veikanten klarte jeg ikke tråkke på beinet, adrenalinet var borte og jeg begynte å kjenne det mer og mer på kroppen at jeg hadde krasjet. Vi kjørte samme dag til sykehuset for å sjekke beinet for brudd. Beinet var helt fint. Jeg hadde ikke brukket noe. Jeg hadde vondt i hodet og fortalte at jeg hadde vært bevisstløs. Pappa og jeg dro hjem igjen uten å tenke noe særlig mer på det. "Rødt lys". Vi tok alt for lett på det. Jeg kom hjem og fikk lagt meg i sengen min. Dagen etter hadde jeg fortsatt vondt i hodet. Kroppen min var kraftig forslått. Jeg klarte ikke gå, så jeg krabbet inn i dusjen. Problemet var å komme seg ut, haha. Jeg skulle prøve å få på meg noen klær - lettere sagt enn gjort. Jeg klarte ikke bevege meg så godt så det å ta på seg bh ble en utfordring. Armene mine klarte jeg ikke strekke bakover, så vidt opp mot skulderhøyde. Hele meg hadde stivnet, føltes det ut som. Ettersom jeg fortsatt hadde vondt i hodet kjørte mamma meg til legen.

"Hva gjør du her? Du har en kraftig hjernerystelse" sa legen min. Dette er 22 timer etter krasjen. Jeg hadde sovet, hørt på litt musikk og drevet med telefon - alt man ikke skal gjøre når man har hjernerystelse. De første 24 timene av en hjernerystelse er viktige. Du skal være i ro, og ikke sove i hvert fall. Tanken på at jeg hadde hjernerystelse hadde ikke slått meg engang.

Jeg blir frustrert, oppgitt og lei meg når jeg skriver dette. Helt siden 4. september 2013 har jeg hatt smerter i hodet hver eneste dag. Legen min sa en gang at dette mest sannsynlig bare ville vare i noen måneder om jeg var heldig. Nå har det gått 3 år. 3 år, for faen. Fordi vi ikke trodde dette var alvorlig. "Er du uheldig kan det vare i flere år" sa han.

Jeg har allerede hatt 3 dagers pause fra dette innlegget. Rett og slett fordi jeg blir så forbanna, sint og lei meg av å skrive dette. Smertene har tatt mye av tiden min. Jeg måtte ofte bytte bort vakter og var sykemeldt, pga intense smerter i hodet. Jeg har prøvd det meste - akupunktur, massasje, kiropraktor. Men det har bare forbigående effekt. Jeg spiser smertestillende. IBux og Paracet har null effekt på meg lenger. Ingenting har fått bort smertene. Det har blitt lindret til en viss grad, men er alltid der. Nå som det har gått 3 år blir man vant til at det er der. Er det hektiske tider hender det jeg må legge meg rett etter jobb. Jeg orker ikke gjøre klesvask, engang.

Men jeg ville ikke la det hindre meg. Jeg besto gym i 2. klasse på videregående fordi jeg hadde vært med i akkurat 50% av timene. Jeg fikk utsatt en god del av oppgavene mine fordi jeg ikke klarte å bli ferdig i tide, pga. hodet mitt. Jeg gikk ned i karakterer. Engelsklæreren ga med ikk eno bedre karakter uansett hvor hardt jeg jobbet og forbedret meg. Hun sa "Men på grunn av hodet ditt, at du krasjet, klarer du ikke mer enn 4." Jeg har alltid hatt 5 i engelsk, så dere kan se for dere frustrasjonen jeg hadde. Hun sa rett ut til meg at på grunn av krasjen så ville hun ikke gi meg noe bedre karakter. Hun sa også at jeg ikke ville klare internasjonal engelsk i 3. klasse, men jeg fikk jo 5 der så, jeg tror jeg beviste hun feil der, haha.

Jeg skulle gå påbygg i 3. klasse. Legen min mente at jeg måtte selge bilen min, slutte å jobbe og ta siste året på videregående skole over 2 år. Jeg gråt og jeg gråt. Det var noe av det værste jeg hadde hørt. Jeg følte et skikkelig nederlag, som om jeg hadde tapt en kamp. Jeg nektet med en gang. Ikke faen, sa jeg til legen. Å få beskjed at jeg ikke kunne gjøre som før, ikke leve som før og ikke få til alt som før gjorde meg litt sint. Jeg skulle klare det. Jeg kunne ikke slutte å jobbe. Jeg har jobbet ved siden av skolen siden jeg var 16 år og det har gått helt fint. Jeg trives utrolig i jobb. Jeg besto 3. klasse til tross hva legen sa. Jeg tror jeg aldri har hatt så dårlige karakterer før. Fraværet mitt var større også. Takk og lov for at fraværsgrensa ikke fantes da, haha. Jeg sleit meg igjennom det, men jeg fikk det til!

Det er først nå jeg har innsett at jeg til en større grad ikke får det til lenger. Året på SoFI ble vanskeligere enn jeg hadde trodd. Jeg fikk ikke gjort alle oppgavene, men gikk ut med bestått første år og ok karakterer. Jeg kunne ikke fortsette på SoFI på grunn av at jeg måtte prioritere meg selv og min helse. Til tider er jeg utrolig sliten og merker at smertene tar på etter å hatt det konstant i 3 år, men andre dager kan jeg fungere til en viss grad normalt. Jeg må ofte droppe å dra på kino eller dra ut med venner. Det er fordi jeg må prioritere å sove eller slappe av for å kunne fungere noe tilnærmet et vanlig menneske. Takket være Voltaren kommer jeg meg igjennom dagen med litt demping av smertene. Jeg klarer å jobbe en full uke, men da klarer jeg ikke noe annet og må bruke kanskje litt tid på å komme meg igjen.

Det som er dumt med dette er hvor mye det hindrer meg. Og det gjør meg sint. Jeg blir sint fordi jeg blir sliten av smertene jeg får etter å jobbe på lager og bre esker. Det å jobbe i en skobutikk er ikke en krevende jobb i seg selv, men for meg så blir det krevende. Det å tenkte at man ikke får til alt som før, irriterer meg. Irritasjon blir til sinne, sinne blir til tårer. Og jeg har grått så alt for mange tårer over denne saken. Jeg måtte til slutt skaffe meg en advokat for å få til en erstatningssak, fordi jeg ikke blir trodd av forsikringsselskapet. Ettersom jeg har fått litt fremdrift i saken og skal endelig få en objektiv lege til å se på meg og saken min, velger jeg å ikke dra til New York. Dette var en stor faktor i beslutningen min. Jeg var faktisk ganske usikker på om jeg kunne klare det egentlig, på grunn av smertene mine, og at jeg siden krasjen har vært avhengig av behandling.

Nå skal jeg endelig til en spesialist og på en ordentlig og objektiv vurdering av meg i november. Endelig, etter tre år! Jeg begynte å gråte da jeg fikk mailen i går. Jeg har kranglet og kjempet for å få til det. Jeg har blitt fortalt at jeg ikke har smerter, at jeg ikke har hatt hjernerystelse, når legejournalen min sier noe annet, jeg har blitt fortalt at smertene jeg kjenner hver eneste dag siden 4. september 2013 ikke er reelle. Og nå får jeg endelig en vurdering på det - Jeg satt på en kafe da jeg leste mailen, og så klein som jeg er, så satt jeg der og gråt mens jeg ringte mamma og fortalte nyheten. 

Så vær så snill, forstå hva som kan skje om du krasjer og hvor lite beskyttet du er, selv med kun hjelm.

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - klikk her!

  • 62 lesere

Likes

Comments

Ja, wow. Mye har skjedd på den korte tiden jeg har vært borte fra bloggen. Jeg kan begynne med å fortelle dere at jeg har prøvd å skrive et innlegg nå x-antall ganger hvor jeg forklarer hovedgrunnen; Jeg er sliten. Så enkelt som at jeg er sliten av å ha vondt. Ikke bare det, men jeg mye sinne inne i meg på grunn av at jeg er så sliten. Det er litt vanskelig å forstå kanskje, men det kommer en gang! Jeg må bare klare å skrive det ferdig, haha.

Men, over til noe annet. Jeg har fortalt dere tidligere at jeg skal flytte til New York i 4 måneder neste år for å studere. Nå har bestemt meg etter mye (helt sykt mye) tenking å trekke meg fra studiet og bli i Norge. Hovedgrunnen er at det koster utrolig mye penger. Jeg hadde fått det til, men når jeg tenker på hva jeg hadde fått ut av det utdanningsmessig, så virker det ikke helt verdt det, i mine øyne. Jeg merket på meg selv at jeg var mere opptatt av opplevelsen og alt annet jeg skulle gjøre, når det jeg egentlig skulle gjøre var å lære noe der borte. Dra til New York for å oppleve masse kan jeg gjøre senere, når det passer litt bedre. Jeg har fått fremdrift i erstatningssaken min og skal endelig utredes ordentlig! Dette har jeg prøvd å få til en god stund nå, så at jeg nå endelig skal det gjør meg skikkelig glad! Mer om dette kommer!

Jeg tenkte å skrive litt om turen jeg var på til Nederland med Andreas og familien hans blant annet senere. Nederland var utrolig bra!

  • 65 lesere

Likes

Comments

1. Hud

For at sminken skal sitte bra må utgangspunktet være bra også. Ta deg tid til å dulle og stelle med huden din! Kjøp deg en god peeling, cleanser og toner. Clarins sin er utrolig god! Hver gang jeg er hjemme på besøk hos foreldrene mine låner jeg alltid litt av søsteren min sin, haha.

2. Fjern sminken

Sminken tetter huden og kan være årsaken til manges problemer! Jeg passer alltid på å fjerne sminken godt hver kveld med Simple sine sminkeservietter, og ca 2 ganger i uken bruker jeg en peeling så jeg får gått litt dypere i huden.

3. Mud = gjørme

Det høres kanskje litt ekkelt ut, men - jeg kjøpte en såkalt "mudsoap" i London. Den bruker jeg i ansiktet ca 3-4 ganger i uken. Den renser og får bort alt, uten å skrubbe huden. Huden min er seriøst silkemyk etterpå!

4. Blotting paper

For å få en smudge-prrof øyesminke, gå over øyelokket med blotting-paper slik at det ikke er noe oljer på øyetlokket. liner og skugge vil sitte mye bedre!

5. Grønt

Jeg er så heldig at jeg har veldig røde kinn. For å dekke over dette bruker jeg en godt pigmentert grønn concealer vør jeg tar på foundation!

6. Mørke ringer under øynene

Det hender at jeg kan få skikkelig mørke ringer under øynene. For å nøytalisere det bruker jeg en oransje concealer først, så foundation og evt. concealer hvis jeg trenger det.

7. Lipliner

Jeg bruker så og si alltid lipliner, hvis jeg ikke har på lipgloss. Mitt tips er å fylle inn hele leppen! Favoritten min er NYX sin i fargen Mauve, eller IsaDora sin. Begge sitter utrolig bra på uten å være for tørre!

8. Foundation

Jeg begynte ikke å bruke foundation før i 2. eller 3. klasse på videregående. Jeg fant fort ut at det er bedre å ha en foundation som er litt lysere, enn for mørk. Hvis den er for lys kan du gå over med et pudder i stedet! Oh husk, less is more! Du trenger ikke påføre det i hele ansiktet.

9. Eyeliner

Ikke lukk øynene når du legger eyeliner!Jeg har alltid mine åpne. Da ser jeg akkurat hvordan resultatet blir og jeg har mye mer kontroll.

10. Setting spray

Om det var noe som gjorde at sminken min holdt under hele Findings festivalen, så var det setting spray! Jeg hater å spraye ting i ansiktet, men det er nødvendig om du vil at sminken skal være "on fleek" hele dagen (og natten)! Min er fra NYX er heter "Dewy Finish".

11. Olje

Cream Contour som har stivnet eller foundation som er vanskelig å jobbe med? I got you covered! Jeg kjøpte Biotherm sin Liquid Glow på apoteket. Denne kan du bruke på kinnbenene alene eller blande den inn i sminken. Jeg Har en cream contour som er helvete å få blendet ut. Med 1 dråpe, not kidding, av Liquid Glow på kosten ,som jeg jobbet inn i kosten med hjelp av baksiden av hånden, blender den seg ut kjempe enkelt! Den funker kjempe godt på foundations også, hvis den er litt vanskelig å jobbe med, eller du vil ha litt ekstra glød også.

  • 191 lesere

Likes

Comments

​Jeg trodde ikke at jeg skulle gå til innkjøp av et par blå jeans, men så feil kan man ta! Jeg elsker det! Og det som er så moro er hvor mye særpreg du kan sette på jeansene dine. Fringe-trenden har holdt på lenge og jeg tror ikke den er ferdig enda - og hallo, det er drit kult på jeans! Jeans som er kuttet annerledes og i forskjellige lengder ved beinet er super stilig og gjør en kanskje ellers stiv look, kjempe avslappet og laidback. Jeg elsker å style cutoff-jeansene mine fra Gina Tricot til sorte boots eller et par pumps. 

Men, jeans kan fort bli dyrt! Derfor var gleden stor da jeg så at Nelly.com har kommet ut med noen råkule jeans! Du kan finne de her: Jeans 1: HER  // Jeans 2: HER  // Jeans 3: HER  

  • 150 lesere

Likes

Comments

​Jeg bruker denne nesten hver dag! Fargen er så utrolig fin og den sitter så og si hele dagen. Hender den kan klumpe seg litt opp hvis jeg ikke har vært flink og skrubbet eller tatt på lipliner, men eller super fornøyd. Jeg har i fargen 03, forresten,

  • 185 lesere

Likes

Comments

Inneholder adlinks

KJOLER

Kjole 1: HER // Kjole 2: HER // Kjole 3: HER //

NÅ som sommeren enda ikke er helt over kan du faktisk gå med bare legger og en deilig strikket kjole, eller holde varmen hvis du slenger over en litt tykkere jakke. Når høsten kommer for fullt er det bare å ta på seg en strømpebukse og du klar for å gå ut døra!

JAKKER

Jakke 1: HER // Jakke 2: HER // Jakke 3: HER //

Jeg har falt helt for den grønne jakken til høyre. Snittet og fargen - perfeksjon! Bomberjakken og skinnjakken har jeg allerede gått til kjøp av og jeg angrer ikke ett sekund engang! Er det noe du virkelig burde ha så er det en av disse jakkene.

GENSERE

Genser 1: HER // Genser 2: HER // Genser 3: HER //

Det beste med høst er å gjemme seg inn i lag på lag med gode gensere. Derfor setter jeg utrolig pris på deilige strikkede gensere! Du kan ha de alene til bukse, eller med en skjorte under. Det kan styles til skjørt eller over en kjole. Ja, det går til nesten alt!

SKO

Skoe 1: HER // Sko 2: HER // Sko 3: HER //

De lårhøye støvlettene har jeg allerede hatt min elsk på i snart 1 år, og jeg elsker de like mye fortsatt! Gleder meg så til å style de med lag på lag til høsten. De sorte bootsene til venstre er ganske like de jeg nylig kjøpte, og er det noe jeg merker jeg trengte så var det sorte boots! De går til alt! Stilletthelene tror jeg vil være råfine til skinny jeans og en stor kåpe. Nei, nå kan høsten bare komme!

Hva er dine høst must-haves?

  • 181 lesere

Likes

Comments

SHIRT: VERO MODA // FLARE PANTS: GINA TRICOT // SHOES: SAPATOS // SUNGLASSES: GINA TRICOT

​Jeg gir meg. Slengbukser er ikke ille. Jeg sa til meg selv at jeg aldri skulle gå til innkjøp av slengbukser. Det var seriøst det jeg hatet mest før. Men nå, liker det litt mer! Og hallo - la oss snakke om hvor insane lange ben jeg får! Stort pluss er at det er ganske så komfortabelt å ha på også. Merker at jeg er ganske lei å åle meg inn i jeansene for tiden, så da passer disse perfekt.

  • 196 lesere

Likes

Comments

MOTE

AH - LYKKE I SJELEN! Dette er de P E R F E K T E sorte bootsene jeg lenge har jaktet på! Først så jeg at Stuart Weitzman hadde noen som ser slik ut, men hallo - 6000kr for et par boots? Nei, tror ikke det. Du kan tro lykken var stor etter å ha funnet disse på Sapatos! De er helt klin like, bare en god del billigere, thank god! (Visste dere at Sapatos sine egne sko produseres på samme fabrikk som Louis Vuitton?) Disse vet jeg kommer til å bli mye brukt. Det beste er at jeg kan style de til alt! Strømpebukser, jeans, slengbukse, skjørt - you name it! Tror ikke jeg har hatt en slik materialistisk lykke på lenge. Huff, nå er det skjerpings på pengefronten. Sparetips: Legg igjen kortet hjemme.

Likes

Comments

NYC

Endelig er billetene klare! Julie og jeg bestilte via Bravofly, ettersom de har en ganske god avbestillingsforsikring. Jeg tror jeg enda ikke helt forstår at jeg faktisk skal dit. Jeg har ikke hatt et panikkanfall enda, så det er jo bra det da - haha. Dette kommer til å bli mitt livs eventyr, og jeg har bare ikke helt forstått det enda. Men det kommer. 

Likes

Comments

Den hvite skjorten og et skinnskjørt er et absolutt must i garderoben min! Skinn skjørt går til så og si alt, store strikkede gensere, t-skjorter og turtleneck! Den store hvite skjorten gjør at alt kan bli enten litt mer "polert/stivere" eller skikkelig laid back. Her har jeg skjorten bare over skjørtet og dratt opp ermene, elsker det! Skjørtet og skjorten er forresten fra Cubus. Jeg knyttet en bomber jacket rundt livet for å gjøre looken enda mer avslappet, og jeg elsker komboen! En grøn bomber jacket er kanskje noe av det lureste jeg har kjøpt, men nå sier jeg vel det om så og si alt jeg kjøper da - haha!

  • 230 lesere

Likes

Comments