Header

Challenge #10

Min mening om min egen kropp

Uansett hvordan du ser ut så er det alltid noe som noen bare må pirke på. Har du ikke merkeklær blir du også tilsidesatt. Mye kroppspress og statuspress blant dagens unger. Jeg husker da jeg var yngre var det ikke like mye press på det viset som det er nå. Jeg hadde ikke foreldre som hadde mye penger den gang. Vi unger fikk ikke merkeklær eller dyre ting. Jeg visste at slik var det bare for oss. Jeg følte ofte at jeg ikke var god nok eller fin nok for andre. Alle hadde fine klær og sko, de fikk nye ting osv.

Jeg har alltid vært den lille grå musen med dårlig selvbilde. I en alder av 12 begynte jeg å tenke på kroppen. Hvordan jeg så ut og hvor mye jeg hatet det jeg så. Tynn, spinkel og kjedelig. Kroppen var i forandring. Brystene begynte å komme og jeg var så flau over dem at jeg alltid gikk så krumbøyd. Jeg ville ikke at andre skulle se at jeg hadde fått pupper!

Men ..... brystene bestemte seg å stoppe å vokse i en alder av 15. Og fra da sank selvbildet mitt totalt i kjelleren. Jeg fikk høre stadig hvor flat jeg var og ordene "rett deg opp Tone" sitter enda i hodet mitt. Rundt omkring meg så jeg hvordan jenter og damer så ut. Flott figur med flotte pupper. Jeg ønsket så sårt å være like fin som alle andre. Jeg ønsket at høyden min var høyere, ønsket meg større pupper, ønsket meg fint og langt hår, ønsket å få en flott kropp som alle andre.

I 2007 fikk jeg drømmen min oppfylt. Brystoperasjon. Endelig følte jeg meg som en skikkelig dame! Selvbildet mitt begynte gradvis å gå oppover, og jeg følte at nå vil alt bli bedre. Og spørsmålet da er om denne operasjonen har vært til nytte eller ikke for meg? For meg så var dette valget det som måtte til for at jeg endelig kunne like kroppen min. Etter to fødsler også har jeg endelig akseptert hvordan jeg ser ut.

En brystoperasjon og to fødsler måtte til for at jeg nå føler meg vel med min egen kropp. Selvom jeg av og til tenker at jeg skulle ønske jeg fikk av meg valpeflesket 🤣 noe jeg hadde klart om jeg hadde latt snopeskålen være! Men jeg har fått en helt annen mening om kroppen min nå enn hva jeg hadde. Jeg har lært at jeg skal akseptere kroppen min slik den er. Høyden kan jeg ikke gjøre noe med, men bredden er det helt opptil meg selv å styre. Det er mye mer press nå i dagens samfunn enn hva det var før. Og jeg kan forstå de yngre som vokser opp nå, forstå hvordan de blir påvirket av alt rundt seg. Men det eneste jeg kan si av erfaring er å prøv å vær deg selv. Snakk med voksne eller snakk med noen du vet du kan betro deg til. Snakk om tankene og hva du føler. Jeg hadde ikke den muligheten da jeg vokste opp, men du har det så ikke la noen påvirke deg eller styre deg. Vær deg selv ❤️.

Likes

Comments

Jeg begynte å blogge september 2015, og har fra den tiden hatt to bloggnavn på blogg.no samt denne her på Nouw. Jeg har tenkt masse på hva jeg skal med bloggen. Ja, jeg har tenkt tidligere også, og har også skrevet flere innlegg om akkurat dette temaet. Jeg vingler frem og tilbake ........ tilbake og frem.............

Bloggen har vært en fin plass for meg der jeg kan dele bilder og tanker. Men jeg har kommet til det punktet jeg må bestemme meg for hvor jeg skal blogge. Å ha flere gjør meg bare mer forvirret og har en følelse der jeg føler jeg er nødt å passe på begge. Så med tungt hjerte har jeg bestemt meg for å slette bloggen........

Ikke Nouw bloggen min altså - den er nok den jeg trives best på og kommer til å blogge her fra videre. tvv.blogg.no vil fra i dag være historie. Jeg må bare slette den og konsentrere meg om kun en bloggplattform. Jeg føler jeg ikke klarer å blogge skikkelig når jeg alltid vet jeg har en annen blogg som blir liggende der urørt. Det blir også rot for mine lesere også om jeg driver å blogge fra begge plasser. Jeg vet mange vil bli lei seg på blogg.no, men jeg slutter ikke å lese bloggen til dem jeg følger fast der. Jeg har dem på Facebook så jeg får med meg litt derfra. Men jeg tror dette valget vil være bra for min egen del når det gjelder bloggingen. Så tusen takk for meg og tusen takk til alle på blogg.no som har følgt meg og lest bloggen der 💕.

Likes

Comments

Jobb over og nå er jeg på farten med kidså! Han ene er på vei til Kopervik mens den neste skal i konfirmasjonskurs. Så da har vi voksne delt oss opp for å få endene til å møtes! 🤣

Likes

Comments

Nye innlegg