... fordi det kjennes litt greit å få være meg nå om dagen. Jeg har mer overskudd og klarer derfor også å være mer sosial- som igjen gir meg et slags underlig godt påfyll. Jeg har masse gode folk i livet mitt, så jeg føler meg ganske privilegert.


- Tone -

Likes

Comments

Elsk deg selv som din neste, det er vel verd å teste.

Det er ikke vekta og formene man skal måtte fjerne. Hvorfor retter vi ikke heller blikket på hva denne kulturen faktisk "forventer" og gjør med oss? Man kan kanskje si at det er en enklere sak å endre sitt ytre selv, heller enn å endre en hel kultur... men betyr det nødvendigvis at det er slik det må være? Kan man gjøre grep i hverdagen for å være med å påvirke hvilken retning denne kulturen styrer? (JA, det kan man) Det starter med enn selv. Klarer man å selv bli fortrolig med den man er, da er det også lettere å utvide horisonten for menneskets ideal tror jeg.


- Tone -

Likes

Comments

Jeg gleder meg som en liten unge til godjentene kommer her på overnatting. Når det skjedde sist kan jeg ikke huske en gang. Det er i alle fall år siden. Og nå kan jeg liksom ikkje skjønne hvorfor ikke dette har skjedd oftere. Det var en tanke som slo inn da jeg la meg i senga (ja, det er jo som regel da hodet har en hel haug av tanker som flyter rundt og kaver etter oppmerksomhet... men ja, tilbake til tanken) "Eg vil ha Kari Ann og Ida på øvenatting- snarast muligt".

Det går bra med meg om dagen. Jeg har det greit- noen ganger også ganske godt- med meg selv. Medisinene virker, til min store overraskelse. Jeg har gjort drastiske endringer disse siste ukene når det kommer til medisinene, og javisst, det ser ut til å være til min fordel.

Jeg er fornøyd med håret for tiden også. Jeg liker å ha det kort, liker å ta voks i håret og style det på morningene. Og apropos det å "pleie seg" selv så kommer jeg inn på disse andre små grepene jeg gjør i hverdagen for å "pleie": Hver morgen tar jeg en dusj, som avslutter med iskaldt vann, jeg går tur, jeg spiser masse havregrøt, jeg drikker på god kaffi, jeg lakker negler, smører meg inn med kremer, tenner levende lys rundt meg, og hører på masse god musikk (spør du meg).


- Tone -

Likes

Comments

Jeg er for tiden inni en periode hvor jeg nesten ikke kjenner etter på hva som skjer inni meg- i alle fall minimalt, til meg å være. Jeg både liker det og misliker det. Jeg kjenner meg i mangel av kontroll ved ikke å vite hva som pågår i meg, men kjenner at jeg slipper en hel del bekymringer også (ved det å ikke tenke og analysere alt til den minste detalj). Jeg tenker vel at jeg tidsnok kan bli bevisstgjort på tanke- og handlingsspor jeg har? For nå nærmer det seg et ukesopphold på Modum, og der legges det opp til å bryte vandte mønster, som igjen byr på en rekke tanker og følelser som skal sorteres.

I morgen kommer Leah hit. Jeg er usikker på hva jeg ønsker å snakke med henne om. Men, erfaring tilsier at vi har mangt å snakke om, for praten flyter fint hver gang. Forrige gang hun var hos meg så snakket vi masse om Modum Bad. Og jeg vet at vi neste gang skal fylle ut noe spørreskjema sammen (knyttet til Modum). Men morgendagen vet jeg som sagt ikke med- videre utover det at vi nok snakker oss litt gjennom dagene som har gått siden sist hun kom hit (Mandag). Leah støtter meg hundreogti prosent når det kommer til Modum, hun er min største støtte for tiden. Så enn om vi har våre samtaler der det kanskje har skjært seg litt så er hun dog en kjempegod lagspiller! Leah ler og gråter med meg- det viser genuint engasjement og omsorg.


- Tone -

Likes

Comments

Jeg ble tatt for å være under 18 år nettopp. Det gjør meg irritert... ikke det faktum at jeg ser yngre ut... men det faktum at det skal stoppe meg for å få ta sol. Jeg må virkelig få meg bilde på bankkortet!

- Tone -

Likes

Comments

Jeg har vært hos Kari Ann og Espen i kveld. Vi har snakka, spist, og sett den fine filmen vi ser hver jul- denne gangen litt sen julemarkering, men men, filmen er fin uansett. "It´s a wonderful world". Dette er femte året på rad at vi ser den. Det ble en kjempefin kveld skal sies! Jeg har bare gamle bilder å legge ved, men det får la seg våge.

Nå må jeg nesten legge meg for i morgen tidlig kommer Leah og henter meg. Vi skal til fastlegen min sammen. Jeg håper det går fint!


- Tone -

Likes

Comments

Ragnhild må ha smittet meg. I går kom hun hjem med en (sommer)kjole til meg, samt mange fine duker i pastellens farger. I dag oser det av vårstemning i meg. Jeg hører på låter som får det til å danse innvendig. Været er nydelig, dog iskaldt.

Jeg har vært ute på tur i skogen i dag, der skinte sola mellom de høye trærne og lagte det fineste lyset. Skogen er et av mine favorittsteder. Nå har jeg funnet meg til rette på kjøkkenet med en skål kornblanding med linfrø, søtning og kanel.

Leah har vært hjemme hos meg i dag. Vi to ringte til Modum og nå tror jeg at jeg har litt mer roen over å dra dit. Hun ble rørt da hun hørte at jeg var innkalt til disse dagene. Hun har stor tro på Modum for meg, så jeg håper bare hun har rett.

"Kæ er det som har skjedd Tone?" spurte hun da jeg formidlet at jula hadde gått bedre en fryktet, og at jeg kjenner meg mer ovenpå. De siste gangene vi har snaktes har jeg vært ganske nedfor og motløs. Vi snakket ikke så mye om hva som faktisk gjorde jula til det den ble. Modum Bad fikk mesteparten av tiden vår. Nåvel, men Leah gledet seg i alle fall med meg.

"Nå kan det gå raskt Tone" sier Leah. Jeg velger å holde fast på disse ordene for jeg trenger sånn at det stemmer.
...

- Tone -

Likes

Comments