"Dåkke to er så søde" sa ansatt i det Erle og jeg kommuniserer noe i gangen til hverandre sånn i forbifarten. Jeg kjenner hvor heldig jeg er som har Erle- atter en gang er hun lyspunkt for meg i innleggelsen.

Nå har vi tatla i ett. Jeg satt egentlig alene ved bordet og spiste kveldsmaten min, men så kom Erle bort og satte seg med meg- deretter ansatt, medpasient, og så enda en ansatt. Vi skravla som sagt i ett, antageligvis til den ene pasientens store fortvilelse, da det mye mulig ødela fotballkampen som gikk... Det kjentes virkelig godt og nødvendig å få denne kvelden. Midt i alt det som kjennes stritt så er det så godt å få kunne spøke og le.


- Tone -

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - klikk her!

Likes

Comments

Det er godt å ha noe å se frem til. Det er ikke alltid følelsene henger med, men jeg vet likevel at dette er noe jeg gleder meg til, enn om følelsene henger etter enkelte dager. Jeg kan ta meg selv i å drømme meg vekk i alle de fine idèene jeg har for det som skal bli hjemmet vårt. Allerede har vi vært å kjøpt oss de koseligste høstkoppene, et nydelig maleri, og et nøkkelhus. Ellers planlegger vi både walk-in closet, og en kjøkkenkrok av det koseligste slaget(...).

Jeg er litt redd for å snakke for høyt om alt det vi tenker, i frykt for at vi da- av en eller annen grunn- skulle ende opp med kun la det bli med tanken. Men, en gang i ny og ne må man jo kunne tillate seg å drømme litt høyt. Ikke sant? Før innflytting er det jo mye som skal gjøres, deriblant tenker jeg å legge leiligheten min ut til leie. Så tar jo flytting alltid lenger tid en man tenker- i alle fall er det min erfaring- da det viser seg at tingene jeg eiger er langt flere enn hva jeg jo i utgangspunktet har tenkt.


- Tone -

Likes

Comments

De siste dagene har sprøtt løv løpt over asfalten.
Vinden har fått det til å ule.
-
​I dag gikk gatelyktene på 18:41.
Om noen uker vil kanskje gatelyktene tennes enda litt tidligere?
Da blir det nok nødvendig å skaffe seg refleks.
-
Jeg sitter her på "den vanlige" avdelingen, jeg ble flyttet over hit i formiddag.
Mor og far har kommet hjem fra fjorten dager i Canada (på besøk hos tante onkel og søskenbarn).
Så hjemme på Tegle har de hatt "litt helg"- derav Taco- denne kvelden.
-
En av de ansatte tok sin interne piruett for meg.
En annen av de ansatte fikk meg med i en dans, like etter jeg hadde sagt jeg skulle filleriste henne (uten jeg nå husker hvorfor jeg egentlig skulle filleriste henne?).
Regnet detter som confetti fra skyene. Det er deilig å høre på!
Gravenstein sine Epler anbefales på det sterkeste. Nye favoritter!


- Tone -

Likes

Comments

Det ble visst ingen innlegg i går, ettersom gårsdagen ble av den ganske så strie sorten. Og når det kommer til natta, så kan man vel si at den spilte videre på det. Vel, så er det denne dagen da- den går sakte fremover, men forflytter seg så lenge jeg får ligge i senga å sove litt (mye).
Det er Lørdag, og jeg tenker å ta meg en kjapp tur til butikken for i alle fall å kjøpe meg iskaffi- og sikkert også mer?

Jeg antar at jeg ikke skriver mer i dag, men, det får vi nesten bare se på.

Jeg er forresten innlagt- og har vært det siden Tirsdag. På nå er jeg enda på akuttavdelingen, men flyttes videre til K3 (som den andre avdelingen heter) på Mandag.


- Tone -

Likes

Comments

I dag/kveld vil jeg skrive et innlegg!

So, soon to come...

... be patient


- Tone -

Likes

Comments

På psyk henger det en duk og et fruktfat på veggen. Det har hengt der en hel evighet, så medpasient og jeg følte for å få frem et poeng... Vi pyntet fruktfatet og satte en kopp på duken, for liksom å understreke at dette hørte hjemme på et bord, ikke på veggen. Vi lo så mye at det var vanskelig å klare å tie stille da personal litt senere kom inn i stua. Dagen etter dette lo folk, da også personal. De var imponert over kreativiteten vår. Vi gjorde dette to ganger på rad. Første gang hadde vi tatt på mye mer frukt, men den falt med dagen ned (du vet, når de blir modne så faller de ned )...Det resulterte i at ene medpasient og jeg- kvelden etter- var rundt forbi i hele bygningen- og ute- for å lete etter noe å pynte fatet med.
Pent, om vi skulle si det selv.
De andre medpasientene satt der bare å lo mens vi styrte på og danderte fatet. Så, vi gjorde alle sammen litt delaktige da personal dagen derpå letet etter "de skyldige". Stakkars den ene gamle dama, hun ble ganske så fortvilt da hun ble sett på som delaktig i vår kunstdandering.

Jeg er ikke innlagt nå altså. Jeg kom bare over dette bildet, så tenkte jeg bare at jeg ville dele det lille (men dog så viktige) poenget.


​​​- Tone -

Likes

Comments​​- Tone -

Likes

Comments

Klokka nærmer seg fem, men jeg får da altså ikke sove. Jeg sitter og knasker nøtter, mens Ragnhild på den annen side enda ligger og sover. Dette er andre natt på rad at hun overnatter. Nedenunder er et aldri så lite glimt av hvordan vi har det sammen.- Tone -

Likes

Comments

Kjære dagbok!
Det er Fredag 7. Oktober, 2016.​
​Jeg føler meg passe dritt for tiden, om jeg kan ordlegge meg slik. Jeg spiser på nøtter, mengdevis- i alle fall merkes det på lommeboka(mage, armer, lår og tja... i det hele tatt). Jeg går enda med den konstante redselen. Den har vart halvannen måneds tid. Den begynte å virkelig plage meg da jeg sist gang var innlagt på akutt-posten (for så å fortsette utover i innleggelsen på K3 (posten jeg er mest kjent på)), så la dermed grunnlag for en heller stri (dog nødvendig) innleggelse. Uten å gå helt inn på det så hendte det noe mens jeg var innlagt, og det har i alle fall litt tilknytning til denne iboende redselen? Hendelsen hentet frem/trigget tidligere hendelser, følser og tanker. Og sammen utgjorde/utgjør det en blant annet kaos og frykt.

Det er noen dager siden denne lille videosnutten (og bilde ved siden av fikk jeg postet på "vegge/wallen" på facebook samme dag? fra Erle). Daglig må jeg ta den der bestemmelsen om å bryte et mønster. Men før folk rundt meg blir for ivrige etter å "ta meg på dette" ved senere anledning, så vil jeg gjøre det klart at ønsket om å bryte dårlige mønster må komme fra en indre driv- det holder ikke at folk rundt meg måtte ønske aldri så mye å se endring ta sted, for så lenge jeg ikke selv klarer å finne driven er det vanskelig å faktisk klare å gjøre denne- kanskje nødvendige?- endringen.

Hver gang jeg kommer til time på poliklinikken starter det med "så, då er me her igjen", etterfulgt av spørsmålet om hvordan det går. Og hver bidige gang svarer jeg med taushet eller sukk- for hvordan kan jeg svare ordentlig og presist på noe som er så stort ("ikke-kortfattende") og vanskelig? Så er det stillhetene som verken hun eller jeg ønsker å fylle- men som begge ønsker at skal fylles. Hun tror selvsagt at stillheten legger til rette for alle mine (antatt) mange tanker og følelser, som liksom bare venter på anledningen til å få komme ut. Hun sitter der med et håp som atter en gang skal vise seg å bli trampa ned av min ikke-befinnende ordflom.

Jeg klarer ikke helt å finne flyten i samtalene på poliklinikken nå i tiden etter Isabel forsvant ut i mammaperm. Men, jeg møter opp, gjør enn innsats, enn om jeg ærlig skal innrømme at jeg er vel på vakt for alt det som jeg opplever som ikke-fungerende. Den hyggelige dama fra psykiatritjenesten bemerket det under den ene telefonsamtalen vi hadde. Og ja, nå mens jeg først er innpå psykiatritjenesten så kan jeg jo meddele at jeg har fått innvilget samtale/støttesamtaler- videre utover det som måtte gjelde medisiner. Hun (dama altså) hadde snakket med sjefen sin og fått ordna det, enda jeg har fått avslag på det to ganger. Jeg er takknemlig og kjenner meg litt mindre ikke-håpfull.

I det siste har jeg:
1) spist mye nøtter ved siden av en hel del hjemmemekka iskaffe.
2) bestilt pizza til meg selv.
3) tatt litt portrett (da spesielt på dager jeg føler meg som verst- Rett og slett fotografering som egenterapi).
4) holdt det ryddig og rent (for det aller meste) i leiligheten min.
5) brukt tid med Erle og Klara.

6) tent levende lys.
7) hatt tacomåltid
8) hørt uttallige ganger på "Not in that way" (Sam Smith) og "Cross that line" (Joshua Radin).
9) hatt rødt "kritt" i håret.
10) vært på flere fordrag.
11) fått et gnagsåg.
12) forsøkt å legge eyeliner.- Tone -

Likes

Comments

Frem til klokka ble seks var dagen bare veldig slitsom. Det var ikke det at jeg ikke hadde noe på planen- for, jeg hadde nemlig to timeavtaler. Likevel, jeg var stappmett allerede klokka 14 (eller egentlig før det), og måtte ty til søvn. Jeg vet jo at det sto i fare for å ødelegge nok en natt, men, enkelte dager kommer jeg bare ikke gjennom uten å søvn til hjelpemiddel. Det har dessverre vært mange slike dager den siste tiden.

Men, med alt dette sagt:
Jeg fikk meg til å sende melding til Erle- etter noen timers søvn- for å høre om hun ville gå en tur med meg. Det var hun mer enn klar for, da også hennes dag viste seg å gå både sakte og i en mollstemt melodi fremover (eller, det blir nesten mer riktig å si at tiden gikk bakover, for det er nemlig slik det oppleves enkelte dager). Nåvel, da jeg kom til avdelingen var det Sofia som møtte meg. Hun smilte lurt og så gav vi hverandre en god klem. Så gikk vi sammen bort til Erle, som sto litt lenger borti gangen- og videre til rommet hennes. Og mens Erle hentet oss hver vår kopp med kaffi, ble Sofia og jeg stående å snakke litt om hvordan det har gått den siste tiden. Det er alltid veldig godt å treffe på Sofia, og av en eller annen grunn så er hun på jobb nesten hver gang jeg skal å besøke noen inne på psyk.

Hver vår kopp med kaffi, masse drøs- så videre ut på en tur i finværet. Ordentlig nydelig var det, og det var også kvalitetstiden med denne jenta! Vi gikk rundt nullen, som den så fint kalles (eller evt. fjøsrunden)- og så bare minutter etter vi var "hjemme" fra turen, så gikk(dels "sparka") vi sammen ned til Kiwi og ble sittende ved et bord der å drøse mer, mens vi sippa hver vår kopp med iskaffi zero. Nam! Erle spanderte, heldige meg! Så ble det da omsider tid for å skilles lag, allerede forsinka, ut fra det vi hadde skrevet på tavla (Ja, for på psyk skriver man seg alltid på tavla- når man kommer tilbake, og evt. hvor man skal). Jaja, i godt lag flakser gjerne tiden, så det er jo i grunn et godt tegn, tenker jeg vi sier.

Erle gikk tilbake til psyk, og jeg hjem til meg.
Jeg tente levende lys rundt (og utenfor) leiligheten, og satte på musikk som passet til humøret. Så derimellom dukket mor og far opp hos meg, og fikk levert det etterspurte kreppsengesettet (pluss dyne), og flere liter skumma melk (så nå blir det mere hjemmestelt iskaffi på meg fremover også).
... og like etter det så ringte jeg til Elin, og vi ble sittende å snakke halvannen time om slikt som ligger mitt hjerte ganske nært, om jeg kan ordlegge meg slik? Vi snakka om det som faller innenfor psykiatri, behandling, rund-danser ol. Det er mye innen psykiatrien som fungerer godt, men også en hel del som har enormt forbedringspotensiale! Ja, jeg kunne uten tvil skrevet masse om alt det jeg tenker rundt dette, men det skal jeg da likevel ikke gjøre- ikke nå i alle fall.

Men, det jeg vil understreke er hvor glad jeg er i både Erle og Elin (og mor og far da, selvsagt)! Dere har gjort dagen min mange hakk bedre. Takk for det!


- Tone -

Likes

Comments