På lørdag kjørte vi opp til terras, like bak det nye alanya skiltet. De holder på å bygge ut der, og det blir såå fint! Sammen med to andre satt vi der å hørte på musikk, snakket og drakk litt, og ikke minst nøyt denne utsikten🙌🏻

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

På fredag dro vi en tur til Side med søskenbarnet til Hamza og kjæresten hans. Først var vi innom nova mall, et greit stort kjøpesenter som til og med har H&M. Etter det dro vi til side antik. Må si det var bedre å være der på dagtid ettersom jeg fikk sett litt mer. Kjempefint landskap var det også, med ørkensand og grønne gress hauger.
Det jeg ikke viste var at vi tydeligvis dro dit for å ta bilder. Hun som var med oss er fotograf, og tar kjempefine bilder, men hadde jeg vist det på forhånd hadde jeg nok fikset meg litt ekstra. I tillegg blir jeg ekstremt ukomfertabel når andre skal ta bilder av meg, og skjønner egentlig ikke hva for slags grimaser jeg gjør med ansiktet mitt haha. Så selv om bildene i seg selv ble ganske fine klarte jeg naturligvis å ødelegge de.. meeen her er ihvertfall noen bilder fra fredagen

Bilde over her er jo fint i seg selv, men altså hva er det jeg gjør med tryne mitt haha!

Hamza er jo enda mer ukomfertabel enn meg når det kommer til å ta bilder. Så det ble en del latter når vi skulle prøve å ta "romantiske" bilder. Men vi endte i hvertfall opp med ett seriøst bilde!

  • Tyrkia

Likes

Comments

Det er såå fint ute nå! Sola skinner, temperaturen er herlig og luften er ren etter en dag med kraftig regn. Jeg synes det er mye bedre slik som dette, når det ikke er så alt for varmt. Air condition blir ikke brukt lengre, og døra til balkongen står åpen store deler av døgnet.

Høsten i Alanya er virkelig fin! 

  • Tyrkia

Likes

Comments

Hei alle dere som er innom bloggen min (sikkert bare familien haha). Jeg ville bare si at det endelig ble en "ending to my story". På torsdag dro vi til Manavgat for å søke om ikamet for 1 år, og heldigvis fikk jeg godkjent! Det har vært så mye styr med å få ordnet alle papirene som skulle med, og uansett hva så var det noe som gikk galt. Men nå er jeg bare glad for å ha fått det overstått, og trenger kun å vente på kortet som kommer i posten i løpet av denne måneden.

  • Tyrkia

Likes

Comments

Hei igjen! De siste dagene har jeg ikke gjort annet enn å styre med å få fikset alt til mitt elskede ikamet. Nå som eierne av leiligheten vi leier er her nede, måtte vi fikse leiekontrakt. Vi har jo allerede bodd der uten noen slags kontrakt, men for at jeg skal kunne få godkjent oppholdstillatelse må de vite at jeg har et sted å bo. Men den kontrakten var ikke bare bare for å si det sånn. Like før vi skulle ordne den fant vi ut at hun som eier leiligheten måtte komme til å betale skatt her i Tyrkia siden det står på papir at hun tjener penger på leiligheten, og det er jo ikke akkurat noe man melder seg frivillig til å betale. Men trur vi finner en løsning på dette, og "avbryter" kontrakten etter at jeg har fått oppholdstillatelsen. Jeg er i hvert fall takknemlig for at hun orket å ordne dette med deg. Tror vi holdt på i over 4 timer. Heldigvis hadde vi med oss en tyrker som hadde greie på dette her, om ikke hadde vi nok ikke vært ferdige enda.

Med kontrakten i boks var jeg 99 prosent sikker på at jeg hadde samlet inn alle papirene som trengs, men gikk for å høre med visakontoret for sikkerhetskyld. Tydeligvis må jeg vise at jeg har penger på tyrkisk bank konto likevel, bare fordi timen jeg har fått er i Manavgat (en time fra Alanya), og ikke her i Alanya. (Takk for at jeg får info om det først nå da haha). Får håpe at jeg rekker å få ordnet dette før timen neste torsdag, og for guds skyld at jeg får JA!

Dette er sikkert lite interessant å lese, men det er stort sett det eneste som skjer om dagene nå. Ellers så har min kjære tyrker begynt å jobbe på en kafe like i nærheten, noe jeg er glad for. Hver kveld får han med seg ferske bakevarer hjem, så jeg er langt ifra sulten når jeg legger meg for å si det sånn.

Likes

Comments

I dag når jeg skulle sjekke bloggen var jeg sikker på at det var 2 dager siden siste innlegg, men neida jeg har ikke blogget siden søndag (woopsi). Jeg prøver å oppdatere bloggen hver andre eller tredje dag, for å unngå nettopp dette, meeen kan ærlig si at jeg er en lat blogger haha. Nå som Hamza jobber hele tiden igjen, er jeg mye hjemme og det blir raskt mindre å skrive om. Og angående jobb forresten, så er det stor forskjell fra Norge når det kommer til ansettelse, i hvert fall i restaurantbransjen. Man blir ansatt på dagen, uten noen form for søknad eller cv, og det samme gjelder om man slutter. Jeg bare tenker på hvor vanskelig det er å få jobb i Kristiansund, hvor jeg har gått å levert søknad til utallige butikker uten hell.

Ellers så går jeg og tenker på oppholdstillatelsen som jeg skal søke om. Jeg har fått time 5. oktober, og har kun et par ting til som må fikses. Det er vell egentlig ingen big deal, men jeg hater virkelig å gå over en lang periode og vente på noe jeg gruer meg til. Jeg liker ikke intervjuer (spesielt ikke på engelsk), og tenk om noen papirer mangler slik at jeg ikke får ikamet. I tillegg kommer de som eier leiligheten vi bor i på mandag, noe som gjør at vi må pakke sammen alt og bo på hotell i 10 dager. Men nå skal jeg tenne litt lys, finne noe godt å spise og prøve å få litt fredagsfølelse!

God helg❤️

Likes

Comments

I går fikk vi plutselig lyst til å dra på piknik, og bestemte oss for å spise en veldig sen lunsj opp i fjellet bak Alanya. Vi kjørte veldig langt opp og litt for langt innover i fjellet, da vi innså at vi hadde mistet utsikten og kommet inn i village strøket hvor mange tyrkere bor. Det er veldig stor kontrast når man først ser fine dyre villaer omtrent side ved side med små hus laget av nesten ingenting. I hvertfall så fant vi en grei plass å sitte, og så på at sola gikk ned i havet!

Likes

Comments

Mest
-Venner og familie. Det er helt klart det jeg savner mest. Det er så kjipt å være den eneste som ikke kan være med når hele gjengen skal møtes..

- Norske kanaler. Nå på høsten er det flere program som "Skal vi danse" og "Farmen" som har startet, men det eneste jeg får med meg fra disse programmene er det som står i VG. Jeg skulle egentlig fikse slik at jeg har norsk tv her, men siden det koster en del valgte jeg å kutte det ut. Så norske kanaler er aboslutt noe jeg savner. Kan ikke si at jeg er så fan av de tyrkiske kanalene her, men får klare meg med netflix!

- Norsk mat. Åh det er mye norsk mat jeg gleder meg til å spise igjen. Det er absolutt ikke noe galt med maten her altså, men savner spesielt taco, melkesjokolade og smågodt!

- Å kjøre bil. Jeg elsker å kjøre bil og høre på musikk, enten det er på langtur eller kun til butikken. Når jeg er her sitter jeg kun på ettersom jeg er redd for å kjøre i den saiko trafikken her.

- Og kunne snakke norsk med de rundt meg!


Minst
- jeg savner IKKE å fyrse ihjel hver gang jeg går ut døra. Selv om jeg akuratt nå kunne tenkt meg litt lavere temperaturer og regn vet jeg at det endrer seg så fort jeg kommer til Norge igjen.

- Kristiansund. Selve byen jeg bor i savner jeg heller ikke. Jeg var drittlei av den når jeg dro, og jeg må nok være litt lengre borte før jeg savner den.

- Noe av det verste med å være i Norge er jo at jeg er så langt vekk fra Hamza. Og ikke ha mulighet til å være sammen og se hverandre er noe jeg absolutt ikke savner, og jeg både gruer og gleder meg til å dra hjem til jul.

Likes

Comments

I går ble jeg og Hamza med en kompis av han til Side, som er en times kjøretur fra Alanya. Side er en oldtids havneby, og her finnes det murer og rester fra apollon tempelet fra antikken. Bare på den turen tror jeg vi stoppet på 5 forskjellige plasser for å drikke/ spise noe i tillegg til at vi spiste på burgerking. Det var mørkt når vi kom dit, så hadde kanskje vært bedre å dratt på dagtid om man skal få et bedre syn av de historiske plassene der. Jeg har kun vært i Side et par ganger, så var gøy å gå rundt å se litt. De første bildene er fra utkanten av Alanya.

Ikke alle bilder blir like bra😂

Likes

Comments

I dag hadde vi planer om å stå opp tidlig slik at vi hadde hele dagen til å gjøre noe. Selv om vi hadde på en rekke alarmer var det ikke nok til å vekke oss så tidlig som planlagt. Kjenner jeg har blitt litt for vant til å bare stå opp når jeg vil. Da vi sto opp spiste vi litt toast, og dro rett på stranda. Vanlighvis bruker vi å dra på stranda her i Oba, men i dag dro vi på kleopatra som ligger på andre siden av borgen. Har faktisk ikke vært på denne stranda på mange år, og det angrer jeg på for den er mye finere enn stranda her i oba. Skulle prøve å ta noen bra bilder av den, men det var nesten umulig ettersom det var folk overalt. Skal ikke si at alanya er tom for turister i hvertfall. Nå som det er bayram er det også flere tyrkere som kommer til Alanya på ferie, og det er forståelig hvorfor de kommer hit😍

Likes

Comments