Da jeg sa jeg skulle flytte til Tyrkia var det mange som reagerte med å si " tør du det da?" Og " det er jo så mye terror der". Ja, det har skjedd en del i Tyrkia, spesielt i fjor med kuppforsøket. Men bare se på resten av verden. Paris, London? Folk reiser jo fremdels dit. Hver gang er det en ny plass som er målet for terror. En ny plass som blir rammet av en tragedie. Denne gangen Barcelona.

Jeg blir ikke overrasket lengre når jeg åpner VG og ser ordet "terror". Verden blir bare vondere og kaldere, og jeg innser nå hvor mange følesesløse personer som er der ute. De har verken rett eller grunn til å ødelegge dyrebare liv. Det er forferdelig å tenke på, at vi ikke kan føle oss like trygge lengre, men vi kan heller ikke stoppe å leve.

Jeg skulle så inderlig ønske at disse forferdelige og umenneskelige handlingene kunne ta slutt, men jeg frykter at dette er starten og ikke slutten..

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - klikk her!

Likes

Comments

Det nærmer seg skolestart, spesielt for universitet og høyskoler, og mange på min alder skal nå gjøre seg klar for et nytt skoleår. Mens her sitter jeg, fremdeles på min "sydenferie". Haha neida, men det føles litt sånn. Hver dag er som helg. Bading, soling, gåturer i varmen, film, kortspill, drinker og litt for mye mat. Jeg har mistet alt av rutiner, og det føles godt men også litt dårlig. Jeg tror jeg må gjøre noe for å skape litt forskjell på helg og hverdag igjen🤔

 • Tyrkia

Likes

Comments

I går kveld tok vi bussen til harbour, kjøpte oss noe å drikke og satte oss ved sjøkanten. Jeg elsker å sitte der å snakke om alt og ingenting, høre musikken fra båtene som kjører forbi og se de fine lysene som speiler ned i havet. Alanya er så romantisk, med så mange fine steder!

I går var desverre temperaturen litt for høy. Det var overskyet, og luften var fuktig og varmt. Det var tydelig at det var varmt, for det var som om svetten bare rant fra ansiktet til alle som var ute. I tillegg hadde jeg på meg bukse, noe jeg ikke burde ha gjort haha. Vi gikk litt rundt på kaia, før vi kjøpte med oss kebab og dro hjem igjen.

Likes

Comments

I går var jeg til frisøren for å fikse håret. Hadde skulle gjort det i en evighet nå fordi jeg er så lei av det rødbrune håret mitt. Målet var at det skulle bli en lett ombre med aske blonde striper. Frisøren var flink han, men trur han la litt for mye vekt på askefargen ettersom jeg endte opp med grønt hår! Føler meg litt sånn røff akuratt nå haha, ikke helt meg ivertfall. Jeg sa at jeg ikke likte det grønne skjæret, men han forsikret meg at det kom til å forsvinne etter et par vask, så da for jeg bare håpe på det.

På dette bilde ser det ganske likt ut som jeg ville ha det, men i dagslys ser man godt grønnfargen.

Likes

Comments

I dag feirer vi at vi har vært sammen i 2 år! Rart å tenke på at mesteparten av de to årene har blitt brukt på å være fra hverandre. Det har vært hard, men det har også fått oss til å sette mer pris på tiden vi har hatt sammen! Jeg ser frem mot mange flere år, forhåpentlighvis der vi kan være mer sammen enn fra hverandre❤️

Likes

Comments

I går dro vi ned på stranda når klokka nærmet seg seks. Det er så mye bedre å dra på denne tiden av dagen, når sola er lavere og man ikke kveles av varmen. Og hva er vel finere enn å sitte i strandkanten, med kroppen halvveis dekket av vann og se sola forsvinne? Det er sånne øyeblikk jeg setter stor pris på, spesielt gjorde jeg det i går ettersom jeg holdt på å bli påkjørt på vei ned dit haha. Jeg tror aldri jeg har blitt så skremt før i hele mitt liv. Jeg har jo sagt hvordan trafikken her er, og jeg er like nervøs hver gang vi må krysse veien. Dette var bare en vanlig vei med to felt, men det kom stadig biler fra begge veiene, noe som gjorde at vi ble stående en evighet. Når det var klart i det førte feltet begynte vi å gå over, jeg aner ikke hvorfor men sikkert i håp om å rekke å smyge oss gjennom noen av bilene som kom fra den andre siden. I hvert fall så ente vi opp med å stå på den stripa i midten, og jeg ett skritt lengre bak en Hamza. Plutselig raser en hvit bil forbi kun cm fra meg mens den tuter. Den var faktisk farlig nær meg, og kroppen min ristet i lang stund etter. Er ekkelt å se hvor raskt ting faktisk kan gå galt. Men sett bort i fra dette var gårsdagen veldig bra. Da vi kom hjem hoppet vi i bassenget en tur, før vi dusjet og laget middag.

Likes

Comments

Contains affiliate links

Hjemme i Norge bruker jeg kjoler svært sjeldent, kun når det er bursdag/fest eller om været tillater det. Mens her nede passer det seg mye bedre, både til stranden, dagsturer til plasser som dim cay og til kvelden. Så er det noe jeg kunne ha tenkt meg mer av så er det nettopp dette, og jeg angrer på at jeg ikke tok med meg flere. Hadde vært digg å kunne trykket hjem alle disse kjolene😍

trykk på bilene for å komme direkte til produktet.

Likes

Comments

Over en måned har passert fordi, og jeg begynner å kjenne på følelsen av å skal bo her. Denne følelsen er bra, eller mer enn bra, det er jo dette jeg har ventet på så lenge. Jeg trives svært godt i Tyrkia, og det føles som jeg er «hjemme». Tiden går så fort her, selv om jeg er mye alene nå som Hamza jobber. Det som stresser meg litt er penger. For om de går tom, blir jeg tvunget til å reise tilbake til Norge igjen.. Jeg sitter faktisk å vurdere om jeg kanskje burde studere på nett likevel. Bare for å ha noe å gjøre, og få litt ekstra inntekt. I så fall hadde de blitt servicelederskolen, ettersom det er det nærmeste jeg kommer noe som interesserer meg. Men vi for se, jeg må tenkte litt mer over det først. Selv om jeg får støtte nå, ender jeg jo opp med lån neste år. Ellers så skal jeg starte med å fikse ikamet (oppholdstilatelsen) snart. Noe jeg ikke gleder meg til, ettersom det er en del som må ordnes. Men det må jo gjøres det også.

Som sagt så har jeg det veldig bra her, men savnet etter venner og familie merkes. Jeg må innrømme at det fort kan bli litt ensomt. Jeg savner å sitte på kjøkkenet å skravle med ei venninne i flere timer uten stopp. Og selv om flere fra familien var her for ikke lenge siden savner jeg og ha de rundt meg også. Det er så dumt at jeg må velge. At jeg ikke kan tilbringe tid med alle de jeg er glade i. Jeg håper virkelig at vi begge to kan settes oss på flyet til Norge sammen en dag!

Likes

Comments

 • Temperaturen: Ikke noe sjokk dette akuratt, men Tyrkia er en god del varmere enn Norge. I sommermånedene vi er inne i nå, er det sol stort sett hver dag og den varme fuktige luften merkes godt når man går ut.
 • Mørke kvelder: I Norge er det lyst stort sett hele døgnet om sommeren, og mørkt klokka fire om vinteren. Her derimot er det ikke så store variasjoner. Sola går ned rundt klokka åtte, og står opp rundt seks. Dette er noe jeg elsker med å være her. At det blir mørkt om kveldene. Hele Alanya lyser opp, noe som gir en ekstra god stemning når man for eksempel skal ut på restaurant å spise.
 • Folkene: Tyrkerne er ganske forskjellige fra nordmenn. For det første er de mye mer åpne og imøtekommende. Jeg føler at de er mer avslappet, og tar ting som det kommer. Jeg føler også at de er mer sosiale, og det er ikke uvanlig å komme på besøk til noen klokka ett på natta. Det er nok mange som synes at tyrkere kan bli litt for påtrengende, spesielt i handlegatene hvor de skal prøve å få solgt ting.
 • Livet: Det er så mye mer liv her, i hvert fall i forhold til Kristiansund. Det er jo kanskje ikke så rart ved tanke på at dette er en turist plass. Men uansett klokkeslett så er det folk ute å går, folk som sitter på stranden eller har piknik i parken. Det eneste man møter på om man går i Kristiansund klokka 1 på natta er en måse liksom.
 • Prisene: Som nevnt tidligere er det en del billigere her enn i Norge. Det er jo ikke billig i forhold til lønna de får her, men for oss fra Norge er det billig.
 • Trafikken: Den kan beskrives med et ord, og det er farlig. Noen ganger lurer jeg på om det i det hele tatt finnes trafikkregler her. Det virker ikke slik i hvertfall. Det eneste de gjør er å tute og kjøre. Til og med når lyset er rød, så tuter bilen bak fordi man ikke kjører. Det finnes heller ingen grenser for hvor mange som kan sitte på en moped. Det er veldig komisk å se på faktisk, haha. En hel familie på 5 personer, pluss handlevarer og en madrass de skal ta med hjem.
 • Ukedagene: Det finnes omtrent ikke noe forskjell på ukedager og helg, noe som gjør at hver dag føles omtrent lik. Det kan jo være fordi mange av de som jobber, jobber hver dag. I tillegg til at det meste er åpent hele hver dag.
 • Regler: Det virker ikke som de er like strenge når det gjelder alkohol her. Det er mange som kjører selv om de har drukket, og de virker heller ikke redde for å bli tatt. I Norge er det heller ikke lov til å drikke offentlig, mens her er det ingen forbud mot det.
 • Hjemløse dyr: off, dette er noe som er mindre kjekt med Tyrkia. Det går hunder og katter overalt, som verken har eier eller hjem. Heldigvis tror jeg dette har forbedret seg, og det har blitt lagt ut mange stasjoner med mat og drikke til dem.
 • Gresshoppene: Jeg må bare nevne gresshoppene til slutt, ettersom å høre de fra buskene og trærne er en stor del av «Tyrkia følelsen».

Likes

Comments

Da har vi endelig flyttet inn i den nye leiligheten vi skal bo i. Den ligger 2 minutter unna sentrum av Oba, altså den ligger veldig sentralt, noe jeg synes er bra!

 • Tyrkia

Likes

Comments