Brownie utan varken mjöl eller vitt socker. Sötman kommer från dadlar och honung.

Ca 12 st

Botten
160 g valnötter
400 g dadlar, kärnfria
40 g kakao
2 msk jordnötssmör
½–1 msk kokosolja
½ krm salt
½ tsk vaniljpulver

Fyllning
100 g cashewnötter, blötlagda i 2 tim
2 tsk lakritspulver
1 ½ msk honung
1 msk kokosolja
1 ½–2 msk kokosgrädde

Garnering
hallon, färska
granatäppelkärnor

Gör så här
1. Botten: Mixa valnötterna tills de är grovhackade, tillsätt dadlarna och mixa till en grov massa. Tillsätt övriga ingredienser och blanda ihop med vingen
i en bakmaskin i ca 2 min eller med mixern i 5–10 min.

2. Tryck ut massan i en form med bakplåtspapper, ca 14 x 20 cm. Sätt in formen i frysen under tiden du gör fyllningen.

3. Fyllning: Mixa cashewnötterna och blanda ner lakritspulver, honung och kokosolja. Mixa och tillsätt kokosgrädden mot slutet.

4. Bred fyllningen över brownien och ställ in den i frysen i ca 2 tim.

5. Skär upp brownien i bitar och förvara dem i frysen. Garnera bitarna med hallon och granatäppelkärnor vid servering.

Likes

Comments