Header

Tankarna snurrar så fort jag sätter mig ner i skolbänken. Jag vill va bäst, ett C räcker inte, du är tjockast här, du har inte tid för livet, det kommer sluta med att du får gå om flera år.

Dessa tankar fick jag idag. Jag har panik. Skolan stressar mig så mycket, jag skjuter upp min hälsa och tror den kommer klara sig. Fast att jag inser nu lite för sent att jag är ett vrak. Ett vrak som bara är 16 år.

Jag skulle inte kalla mig själv perfektionist eller anse att jag har presentations ångest, men jag är barar utmattad. Skulle seriöst behöva en vecka av bara lugn och ro. Men nej. Lärarna och ens vuxna i livet tror ju att allt bara är strunt prat och att vi inte vet vad stress egentligen är.

JO KÄRA VUXNA MÄNNISKOR , LITA PÅ ERA BARN NÄR DOM SÄGER ATT DE ÄR STRESSADE ELLER MÅR DÅLIGT! OCH HJÄLP DEM. HJÄLP MIG.

Likes

Comments

Den gnager inom mig. Jag exploderar snart, gråten är i halsen och snart rinner tårarna ner för kinderna. "Hantera det bara". Det går inte. Skolan, träningen, kompisar, skolföreningar. Allt älskar jag, men jag måste välja. Välja vad som ska satsa på och inte. Hur kan en tonåring behöva hantera så mycket stress. Jag ringde för att få en tid med en kurator då jag känner att känslan snart kan explodera och utvecklas till något dåligt. Men ingen vuxen vill hjälpa mig. Den ända hjälpen jag har är mig själv. Ibland räcker inte det.

Likes

Comments

Slutat med och aldrig mer. Det var det hemskaste jag gjort. Att träna så kroppen viker sig och utföra det man älskar på en skadlig nivå. Nu sitter jag här på gymmet som jag börjat träna på. Passet börjar kl 5 och jag är här redan ombytt. I anorexians värd är detta 20 min som återstår tid för träning, springa så du blir yr, situps tills magen går av.

MEN I MIN VÄRD ÄR DE ETT TILLFÄLLE ATT TA DE LUGNT! INTE TRÄNA,ÄTA NÅGOT GOTT OCH BARA SLAPPNA AV. Jag är idag glad.

Likes

Comments

Han var vacker och gentleman. En lunch och en fika blev jag bjuden på. Stolen drog han ut lika så med dörren han uppnade för mig. Men det känns ändå Inte riktigt bra. Klumpen i magen växer. Jag är nog inte redo för att dela med mig av mig själv. Han var stilig och snygg.men alla diagnoser gör mig orolig för att jag inte ska kunna hjälpa honom så som jag själv behöver hjälp. eftersom han öppnade sig så vill han kanske han något sexuellt? eller var han bara perfekt? Kanske för perfekt för mig.

Likes

Comments

Igår var många och tände ett ljus. Jag tände ett ljus för min släkting. Borde jag vara ledsen? För jag kände ingen sorg. Varken när vi var på begravning eller nu. Är jag konstig. Kanske är det för att jag varit nära dödens tankar. Tankarna av att ta mitt egna liv. Känna att jag ej duger på insidan eller utsidan. Känt så?

Stå emot, jag gjorde det. Och nu är jag ej rädd för dig döden. Döden- du som tar allt bra ifrån oss- du är en enkel utväg- men en hemsk sak- du är just det- en sak- du har inga känslor- jag hatar dig- DÖDEN


Likes

Comments

En tjej på 16 år tog en efter en. Hon svepte vin och öl. Hon kände ruset, kinderna blev varma som sanden på stranden. Hon ville! Men hon var rädd. Hon var rädd att tappa kontrollen. Kalorier? bakis? Våldtagen?

Men hon lyckades att skrämma iväg det. Rädslorna försvann och glädjen kom. Ruset spred sig i hennes ådror och fick henne att dansa. Hon i texten är jag.

JAG VAR PÅ FEST IGÅR OCH LYSSNADE PÅ MIN KROPP. Kanske är de osmart att dricka? Men orkar ej bry mig, rädslorna fanns ej där. Det gör mig stolt.


Det finns goda anledningar till varför lagen sätter en åldersgräns vid 18 år för att dricka alkohol, nämligen att ungdomar löper högre risk än vuxna att ta skada, både i nuläget och senare i livet.

DE KAN FÅ SÄMRE SJÄLVKÄNSLA. Inte nog med att kroppen utvecklas för fullt i tonåren, även personligheten genomgår en känslig period. Det är nu man utvecklar sin självkänsla, det vill säga de tankar man har om sig själv och den man är. Om man vänjer sig vid att göra vissa saker, som exempelvis snacka med folk, flörta och ha roligt i samband med alkohol är risken stor att man alltid kommer behöva berusa sig för att våga göra det.

Hittade detta på olika hemsidor. Visst jag håller med, alkohol är inte bra. Men alla har varit unga för en natt. Ruset var härligt. ( men läskigt) jag kommer nog ta det lugnt. Men inte vara rädd.


Likes

Comments

1. Vad gör dig riktigt glad?

Jag blir riktig glad av att se min pappa glad, lyckas med en träning och umgås med vänner

2. Vad gör dig ledsen och arg?

Fördomar och ideal gör mig arg!

3. Hur hanterar du sorg?

Jag skulle vilja ha ett svar på denna fråga men.. jag hanterar tyvärr inte sorg.

4. Vad har skadat dig mest i livet?

En kommentar

5. Vad i livet har gett dig mest glädje?

Att bada med delfiner

6. Vilka känslor tänker du på när jag säger musik?

Jag tänker på ångest, för jag hanterar oftast ångest genom att lyssna på musik

7. Känslig eller känslosam?

Känslosam

8. Hur ofta gråter du?

För sällan, jag är en person som väntar med att gråta tills jag går sönder

9. Visar du mer än vad du känner, eller känner du mer än vad du visar?

känner mer än vad jag visar tyvärr

10. Blir du lätt irriterad?

Det beror nog på vem du frågar, men i mina ögon njaa

Likes

Comments

Nu är hon här, hon får mig att minnas alla det hemska stunder. Enligt någon annan skulle hon vara den perfekta mamman. Men inte för mig. Hon och jag går inte ihop. Det har varit såhär i 1 år nu. Kanske går det över... men de känns inte så. Det meningar hon skrikit har fastnat som ett tuggummi under din sko. Det går ej att få bort. När vi ser varandra tänds ett ljus, inte ett fint sådant utan en eldflamma som är redo att ta eld.

Jag hatar inte henne. Jag älskar henne. Men jag hatar min sjukdom som gjort henne till den hon är. Så länge hon har den kan jag inte gå vidare. Inte vad jag vet iallfall.

Likes

Comments

Jag, jag den lilla tjejen som ofta blir beskriven som perfekt i min umgänges krets har anorexia.

Detta är något jag kan skriva mer om framåt över om några skulle vara intresserad.

Idag den 3 november 2016. Är det 2 cm snö på min stora baksida. Snön är lika fluffig som molnen. Lika ljus som ljuset när du är på väg till himmel riket. Snön påminner om en tid, där min ätstörning styrde mig.

Den 15 november 2015

nu sitter jag här på ätstörnings enheten och första snön har kommit. Väntar på att ta min vikt och sedan försöka övertala min behandlare att jag vill till skolan så fort som möjligt. För att där är jag fri, från mamma och han. De kollar mig inte de bryr sig inte. Det ser bara de friska jag. För jag är väl frisk? Jag är inte pinnsmal. Jag äter ju.


Detta hittade jag ur min gamla dagbok, hur kunde jag tro att jag då mådde bra. Men nu! nu när detta årets snö har fallit kan jag faktiskt säga till mig själv att du är frisk. Och snart helt jävla fri.

Likes

Comments

POLISEN KOM. natten var ung. lika ung som alla minderåriga påverkade av giftet. Det där giftet är häftigt. Hur de kan få dig att bara vara Fri. Men alkohol är inte tomt utan ångest. Det kalorier som en cider inehåller, alla saker du gör när du är full är inte vackert. Inget med giftet är vackert.

,Men han var där. Den killen som smekte mig över rumpan och in under kjolen den där varma augustikvällen. Jag sa ju inte ja!. Men inte nej heller. Kanske var jag slampig och kanske jag överdriver. Men varje gång jag ser han tänker jag bara på känslan och obekvämt han gav mig. Och all skam han överförde.

I vardagsrummet satt han, jag gick och tog en klunk ur giftet innan jag tog modet till mig att se han i ögonen och alla minnen som kommer upp ur min demon hjärna.

Likes

Comments