hej:)

idag har varit en rätt så jobbig dag. Alltså mest jobbig på det sättet att när jag vaknade så orkade jag verken gå upp eller göra något. Blev bara en hel dag i soffan med film, när jag egentligen skulle gjort annat.

sen har jag bråkat med min mamma det blir bråk rätt ofta nu. En grej som tonårs föräldrar borde tänka på är att dem ska lyssna mer på hela barnens historia o ta till sig. Många föräldrar tänker bara "äsch dem är i tonåren, dem fattar snart när dem kommer ut därifrån" Men ni föräldrar lyssna på era barn dem kan faktiskt ha rätt om not ni inte har om verkligheten. Så anta inte bara att dem inte kan tänka klart för att dem är i tonåren det är olika mellan alla tonåringar.

Låt tonåringarna göra saker dem vill även om ni vet att det inte kommer gå (såklart inte om det är en livsfara) men låt dem testa o göra misstag i stället för att säga åt dem ad ni ska och inte ska göra, för det skapar bara bråk o jobbiga situationer. Så länge det inte är en livsfara låt ungdomarna testa och göra som dem vill om det inte förstör för andra osv. Men om dem vill göra något som kanske slösar onödigt mycket pengar är ett exempel för då kommer dem sedan märka att pengarna tar slut. ge dem inte pengar till onödiga saker men dem pengarna dem får får dem göra vad de vill med o slösar dem de första gången så gör dem ju inte om de. sen är det klart att man ska ge sina barn råd så bör ni o så bör ni inte göra, men vägrar dem låt dem testa o börja inte bråka. det blir bråk där ingen av er ger er då är det bättre den ene märker att den andra hade rätt;)

i alla fall så jag ser på saken. man lär sig aldrig något om man aldrig får göra misstag i livet.

nu är jag riktigt trött så blir en tidig kväll ikväll, Godnatt;)

Likes

Comments

hej:)

Idag har inte jag gjort särskilt mycket men ändå har det hänt mycket psykisk. Det va en kille som har skrivit till mig, ganska skumma saker men jag brydde mig inte särskilt mycket. Men sedan så började han skriva till min kompis o hon ville inte så det va en annan kompis till oss som sa till honom att hon inte ville o det hade han ingen respekt för...

Så trött på att folk tror dem har rätt att skriva vad dem vill till folk. Vår kompis blev hotad av han som skrev och hans kompis. Man ska ha respekt för att man inte vill ha kontakt.

Såg en film idag om mobbning något som är ett så sjukt stort problem.. När jag kollade på filmen så blev jag tårögd och arg flera gånger. Att vissa personer utsätts för så mycket att dem inte vill leva mer. Som mobbare är det ingen förklaring att "det va bara på skoj" "det va inte så mycket jag bara stötte till henne" Det handlar inte om vad mobbaren tycker det verkar som. Småsaker som till exempel blickar och sms eller bara hur man pratar med personen. När den utsatte känner sig utsatt o ledsen för det så är det inte okej. ingen mobbning eller trakasserier är okej det finns liksom inga "men" på det det är INTE okej!

Många mobbare kanske inte märker själva hur mycket de skadar någon annan med små saker. De kanske mår dåligt själva o ser det som en grej att få uppmärksamhet på, oftast är det så men det ser dem inte alltid själva.

Något som ALLA sak tänka på är att man ska alltid va snäll o trevlig, du vet aldrig vad den andra personen kämpar med eller hur den personen tar det du gör. det behöver inte vara just "mobbning" en person kan må jättedåligt på grund av något du säger även om personen själv skrattar och ler för stunden på utsidan betyder inte att de gör det på insidan.

Och när ni ser mobbning eller någon person som blir utsatt va inte rädda för att rycka in det är alltid dem oskyldiga o ärliga som vinner det kan inte hända något med er om ni bara vågar säga emot och prata med någon vuxen. va modig det kan rädda någon.

Bara lite kul info på vad jag mer gjort idag. så har jag faktiskt börjat träna, haha. och killen som ljög för mig har jag stängt ut ur mitt liv mår bättre av att inte ha honom i det på grund av det han gjorde. Ett tips om ni känner att ni inte orkar att ni bara vill ligga i sängen, tvinga er upp och va med kompisar det får er att tänka på annat och ha kul. ni har ett långt liv. jag förstår verkligen hur det känns att va ensam då jag inte hade några kompisar o gjorde inte något på flera månader men när jag började tacka ja till saker blev det lite bättre. kom ihåg att ni är viktiga och ge er själva lite beröm ibland i rätt mängd;)

Dem kompisarna jag hade ljög o jag va alltid ärlig o jag förlorade på att vara ärlig ett tag, o jag började tänka att det kanske är bättre att vara som de ljuga o fejka saker för dem har ju vänner trots allt. Men så är det inte vänner man skapar med lögn är inte ens äkta vän. Va ärlig helt enkelt säg alltid sanningen för den kommer alltid fram. Och du kan inte få not skit om du inte snackat skit för då finns det inget att slänga på dig bara falska saker som till slut kommer fram. Våga va modig:)

Likes

Comments

hej:)

detta blir mitt första inlägg på bloggen jag hoppas verkligen det är många som gillar i den.

en tonåringsliv kan vara väldigt komplicerat när man lever i det. bara idag har jag varit extremt glad och snabbt vänt till gråt. Allt på grund av småsaker många inte tänker på. dagen börjar väldigt bra, det var ett lyckat nyårsfirande igår med bra kompisar. Jag vaknar på morgonen och bara efter några timmar blir jag ledsen av en liten grej, han jag gillar kunde inte prata idag. jag får direkt tankar om att han inte vill ha mig längre att allt är mitt fel att det ofta blir såhär. Men saken är den att om han inte lägger energi på dig tillbaka så är det dags att va stark och bara strunta i det.

Det är det svåraste o det jobbigaste som finns hos många för dem vill så gärna att dem låter sig själva bli sårade varje dag för att dem älskar honom. Så är det precis för mig jag förlåter dag på dag och tar på mig skulden.

Det är såhär, ett förhållande ska inte vara ett lidande man ska känna sig lycklig av personen, o det är självklart man blir glad när han pratar med dig och skriver till dig. Men alla gånger han inte gör och inte lyssnar på dig när du behöver. När han inte prioriterar dig som något viktigt o du mår dåligt för det är det dags att tänka att du faktiskt kan hitta någon bättre som du känner alltid finns där.

Sen ska man inte tänka att det alltid är något för att han inte svarar. Låt tiden gå, gå inte för snabbt fram håll dig lugn så du inte skriver/säger saker du sedan ångrar.

Idag har jag också fått reda på att han ljugit under längre period. För han ville inte såra mig men det va precis så han gjorde det, genom att inte berätta. Sanningen varar alltid längts, sanningen kan göra ont i stunden men lögnen gör ont i längden.

Likes

Comments