Header

Hej, nu har jag för exakt en vecka sedan kommit hem från Turkiet och det var heelt fantastiskt! Synd bara att tiden gick så snabbt...
Vårt hotell hette Riviera hotell och vi hade al inclusive. Väldigt bra hotell och pastan där var såå gått! Och som vanligt träffade vi på våra vänner (som jag nämnde i mitt andra blogginlägg). Och vi valde verkligen rätt hotell eftersom vår bästa vän Mehmet hade sin butik granne med vårt hotell, så vi behövde bara ta några steg och så var vi där, annars brukade vi ta taxi, så vi hängde ju en hel del där. Sedan var vi ju också på den one and only stranden där, nämligen Cleopatra beach (eller det finns ju miljontals med stränder där men den här är den bästa). Sedan hälsade vi på Mehmets bröder och syskon osv, vilket var en fantastisk upplevelse!
Och vet ni vad?! Of course så hittade jag snygga killar! Asså då menar jag riktigt RIKTIGT snygga killar!😍 Och de 2 kanske var bröder/kusiner/vänner jag vet inte riktigt, men det vad jag vet är att de bodde på samma hotell som oss och var från Finland! Men tyvärr har jag ingen kontakt med dem idag, vilket jag ångrar att jag inte frågade om eftersom de ändå var från samma land som mig, men jaja.
På kvällarna spenderade vi vid baren på vårt hotell och spelade kort. Och medan vi spelade kom det en 8-årig kille som försökte sälja blomkransar, och eftersom jag tyckte så synd om honom så köpte jag givetvis en som jag har en bild på👇🏼.
Givetvis så shoppade vi ju enmassa kläder från Mehmet, men det får du vänta tills nästa inlägg där jag visar allt jag shoppat eftersom jag inte hunnit ta foton på dem ännu.😚
Sen fick jag så fruktansvärt ont i magen där också vilket sög ***. Det var så att jag bara helt normalt solade vid polen och plötsligt fick riktigt riktigt hårda krampar i magen som jag aldrig känt förr, och kan säga dig att jag vet hur det är att ha mensvärk, men det här slår allt! Så jag steg upp ur solstolen, tog hotellnyckel och vandrade mot den tredje och sista byggnaden och över vägen osv. Och medan jag vandrade genom vägar å gångar så såg jag vitt, jag såg endast en ljustunnel framför mig och gick säkert väldigt vingligt på vägen dit. Jag tänkte att jag frågar om hjälp av vakten till hotellbyggnaden men gjorde det inte fast jag var nära på att svimma. Men allt gick bra, jag mår bra idag och jag hade en fantastisk resa i Turkiet!
Här har ni lite bilder från resan!

Tack för att du väljer att tillbringa din tid här på min blogg!
Ha det bra och gonatt!
Kontakt:

Ig: hietalajulia
Sc: julia.hietala
Mail: julia.hietala@outlook.com

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag vet. Ni tänker säkert att jag inte tar detta seriöst, att jag bara lägger upp inlägg när jag har hinner och har lust, eftersom det har gått en väldigt lång tid sedan senaste inlägget kom upp. Men jag har faktiskt några ursäkter till det, några bra, några dåliga, ta det som ni vill.
Först och främst så laddar jag upp inlägg och skriver inläggen på dator (visst, det går via mobilen men det blir inte lika bra då), men datorn gick sönder och blev skickad till Helsingfors för att fixa till felet, och det tog ca. en vecka att reparera. Så det var kanske den bästa ursäkten men sedan hade jag fullt upp med konfirmations saker att fixa och göra och var dessutom på konfirmationsläger så det fick ta sin tid det också, och som vanligt var jag ju också sjuk under den tiden... Men jag blev som tur konfirmerad ändå.✝️
Men sedan också efter att jag hade fått sommarlov och gått ut nian var jag helt slutkörd och utmattad att jag sov i flera flera timmar på natten och var trött hela dagarna, men nu börjar det vända sig igen.
Mmm... så jag hade mina anledningar, men nu är det slut med det för det kommer att komma en/flera riktigt coola inlägg eftersom jag imorgon skall resa till Turkiet och är borta en vecka!😍 Dock är jag faktiskt inte så glad, nu får jag låta i era öron precis hur ni vill för jag bryr mig inte, men en vecka är en så kort tid för mig. Jag har ju enmassa att göra där! Jag har ju så många vänner att hälsa på, hur skall jag hinna med det om jag ännu måste tänka på att ta det lugnt och chilla i solen då det endast är en vecka!! För som ni vet så är jag och min familj där varje år, men då brukade det vara TVÅ veckor, inte en! Får väll bara inse att det är en vecka och inte mera och göra det bästa av det istället... Och anledningen varför vi bara är en vecka är eftersom pappa skall ha sitt birthdayparty här hemma just efter resan och vi fick inte en tid som annars skulle ha passat...🎉

Men vet ni vad höni?! Asså kan ni fatta det? Jag, JAG skall börja gymnasiet, GYMNASIET! Det är SICK! Och jag tror jag hamnar antingen i 1A eller i 1B, klasserna har nog inte kommit ut ännu men jag tror man har fått reda på vilken klass man är iallafall i. Och för er som undrar så slapp jag in till mitt första val, alltså bildkonst-linjen i Vasa Övningsskola. Jag vet faktiskt inte om jag ser fram emot gymnasiet eller inte, för jag skulle så velat göra om alla tre åren från högstadiet. För jag har verkligen haft de tre bästa åren i mitt liv! Av allt som hade hänt mig före högstadiet så trodde jag ALDRIG att jag skulle få såhär underbara vänner, bra lärare, toppen skola överlag! Synd att det är över, verkligen...😢❤️
Men nu blickar vi upp mot himmelen och tar oss över hinder vi redan ser på vägen komma!⭐️

Men sedan, som pricken över i:et var vi nior på klassresa till Umeå!🚢 Precis något som vi behövde, en sista resa. Det var riktigt kul men bara om vi skulle haft mer tid till shopping, nu hann vi bara gå igenom fyra affärer och köpte bland annat byxdressen jag hade på skolavslutningen som jag hade tidigare bild på👆🏼
Ååå... vad jag kommer sakna denna årskurs!❤️

Och samtidigt som vi var i Umeå pågick en grupptävling där jag, Hanna och Elli vann tillsammans ett 50€ presentkort som vi fick dela på till Sweet vaasa!😍 haha... det trodde vi inte heller först😄 Och maten var riktigt riktigt god också😉😋

Tack för att just du kikade dig in på min blogg!

Kontakt:
Ig: hietalajulia
Sc: julia.hietala
mail: julia.hietala@outlook.com

Gonatt!🌙

Likes

Comments

Hej igen efter ett riktigt långt tag sen senast! Men jag har faktiskt några ganska bra anledningar iallafall. Till att börja med så blev jag sjuk för ca.4 veckor sedan som inte villa släppa, så jag är nu först på bättre vägar. Och det här gjorde så att jag var tvungen att avstå från stafettkarnevalen som tog på mig riktigt hårt faktiskt och hade helt enkelt inte lust med att skriva ett inlägg där jag skall vara glad och sprida positivitet.

Och förstås så har jag haffa väldigt tufft i skolan då jag nästan var borta från skolan i 2 veckor och lämnade efter i väldigt tycke nu då ett är sista året i grundskolan så lämnas det tuffaste till sist, vilket blev väldigt jobbigt för mig som varit sjuk länge nu.

Och sedan det som tagit väldigt tycke energi är VÅRBALEN som vi planerat länge nu och som var i tisdags, och det var så otroligt kul! En minnesvärd kväll! Vi hade på schemat en tre-rättig middag , utdelning av nomineringar, och massa dans! Och som tur hade vi vädret på vår sida för bildtagningar.

Hörni, kan ni fatta? EN vecka kvar sen så är det lov! Det är något som jag tror alla längtat efter väldigt länge nu. Dock så vill jag inte sluta nian, inte ännu iallafall. Jag har haft de tre bästa åren i mitt liv och skulle vilja uppleva dessa år igen och igen och igen. Vi i nian har haft en sådan otroligt skön stämning och jag vill verkligen inte lämna dem! I för säg så kommer de flesta hamna i samma skola, med det är fortfarande inte samma sak! Jag kommer sakna högstadiet...

Det känns som om jag har en massa kvar att berätta om som jag inte kommer på just nu, men kanske det inte var så viktigt då om jag glömde bort det. Men tack för att du kikade på detta inlägg så hörs vi snart igen, puss och kram!

Kontakt:

Ig: hietalajulia

Sc: julia.hietala

mail: Julia.hietala@outlook.com

Likes

Comments

Hallå allesammans! Det är första Maj! Så skönt! Och igår var det ju Valborgsmässoafton och jag firade det med mina vänner hos Fanny och hade det jätte mysigt med varandra och lekte lite "lekar". Vi hade planerat förrätt, huvudrätt, och efterrätt på så sätt att vi delade upp rätterna att några tog med förrätt osv. Själv gjorde jag bröd och tog med mjöd, och en rolig grej om mjöd är ju för er som inte vet så finns det ju alkohol i vanlig t.ex. milka mjöd, och den mjölen tänkte jag ju köpa igår, men nähepp, jag var underårig och fick köpa mehukattis alkoholfri mjöd, väldigt pinsamt. Men den kvällen var verkligen lyckad!

Och förra veckoslutet var också helt grymt kul eftersom först så gick jag och Karolina på gym och tränade osv, jätte kul, och efter det så åt vi lite pizza och gick och kolla på bio, fast and furious 8, grymt bra! rekommenderar verkligen. Och på fredag så skjutsade jag Jennifer till simhallens gym och så gymmade vi tillsammans där.

Och vet ni vad som hände i onsdags (tror jag det var) ,asså jag är nog en sån olycksfågel, vi hade stafettkarnevals träning och vi skulle ta tider osv, men jag råkade redan vid uppvärmningen skada låret och kunde inte vara med mera och det här skedde i så dålig tidpunkt just nu eftersom jag, nu på fredag, skall springa en 100 års stafett för att hylla Finland så nu får jag bara hålla tummarna att värken i låret går över så snart som möjligt.

De flesta idag kommer ju vid något skede besöka torget men jag har ännu inte gjort det och jag tror inte heller jag hinner idag då jag har massa annat att göra, men få se om jag senare ikväll tar mig en snabb sväng via stan. Och ennu som en parentes så fick jag en gratis då jag anmälde mig frivillig till en intervju så om ni vet någon riktigt bra film som kommer släppas på bio inom kort så kan ni ju höra av er, HEJDÅ så länge!

Kontakt:

Ig: @hietlajulia

Sc: julia.hietala

Ask: @uliajerry14

Mail: julia.hietala@outlook.com

Likes

Comments

Hejsan allesammans efter ett långt break men I'm back now med ett nytt inlägg! Har inte så mycket att berätta om denna gång för det har faktiskt inte hänt så mycket de senaste veckorna men det var en som rekommenderade mig att inte skriva kanske så mycket om mitt liv utan hellre något annat men då jag har en sån otrolig dålig fantasi så får se vad det blir av det. Ni får gärna komma med förslag om vad jag skall blogga om.😊

Anledningen varför det tar ett tag mellan varje blogginlägg är för att jag helt enkelt inte hinner längre, och jag vet det är ingen ursäkt det heller förmodligen men jag har så mycket att göra och har så svårt till att säga nej till saker, speciellt när det gäller vänner, så det känns som om jag sårat vissa men jag kan heller inte göra något åt saken och det är jätte jobbigt detta just nu, och nu då det är sista året i högstadiet så vill jag verkligen hålla mina betyg så de inte sänks så jag slipper in till gymnasiet. Och för er som undrar så har jag sökt till Vasa Övningsskola bildkonst-linjen, och till det så behöver man ju göra ett inträdesprov och jag tror jag har tecknat det klart. Jag tecknade en bild på min brors barn.

Och vet ni vad jag fick fixat i fredags? Näe jag tror inte det, jag fick äntligen min mopp fixad!😍 Det var på tiden för jag har haft körkortet nu i ett halvår och igår var det första gången som jag körde med den, (dock så är den och fixas igen då den kör så långsamt, men men).😃 Och jag vet inte hur många gånger jag körde fel för att åtminstone så tutade två bilar åt mig så körde väll fel kanske fem gånger då, haha, men det här skall nog fixas.😄 Så igår när jag var och körde så körde jag givetvis inte ensam utan körde med Noora, Lumi och Fanny, så vi körde till gamla ruinerna och hade picnic där. As mysigt.💛

Ja, mer än det har jag nog inte att säga så ha det så fantastiskt bra så hörs vi senare!

Kontakt:

Instagram: hietalajulia

Snapchat: hietala.julia

Ask: juliajerry14

Mail: Julia.hietala@outlook.com

och för er som har huvudvärk eller migrän ofta som jag så kan ta en titt på detta klipp.😉

Likes

Comments

Hallå igen, lång sen sist! Hur är det med dig då? Eftersom med mig är det inte faktiskt så bra, och det är inte något farligt förstås utan en vanlig förkylning igen, eller vanlig och vanlig, jag är ju sjuk nästan hela tiden, jag kanske har nått virus i mig, Okej skit samma det var inte det jag skulle berätta om idag, utan nu har det hänt grejer i mitt liv som kan vara rätt intressanta.

För någon vecka sen så gick vi på isen till våran stuga, jag och min familj då, och det var ett sånt fantastiskt väder! asså wauu, dock var det rätt läskigt att gå på isen eftersom det var plus en grader eller nått sånt, men det var lugnt, ingen plumsade eller så.😁 Dock hade vi planerat att fa på restaurang och äta samma dag och ha det mysigt osv, men så blev det inte, inte ens nära. Det kände ett hinder i vägen, och alla for olika vägar, så jag vände mig till Minna.❤ Så jäkla skönt och avslappnande det var att komma till henne och vi gick också ut på isen och pratade i runt 1 och en halv timme.

Och förra måndagen så var vi och bowlade, och det var Såå kul och Såå länge sen sist. Jag hade Elli, Lumi och Karo i min grupp, och från att jag började att missa de 3 första ronderna till att komma ut som vinnare känns ju riktigt bra, men oavsett vad så var det så roligt!😊

Hej har ni tänkt på en sak? Det börjar bli vår! Så taggad! Och snart är det sommar! och nu då jag tänker efter är jag väldigt sen med detta blogginlägg om man tänker på bilderna, men bättre sent än aldrig!😜

Vet ni vad jag är så oootroligt taggad på? Näe, jag tror inte det! Jag är så otroligt taggad på niornas VÅRBAL! Speciellt nu då jag är med i vårbalskommitén och får vara med och bestämma lite, normalt sätt är jag dock väldigt recessiv men nu Skade fanemig gå i min väg. Temat för vårbalen är REDCARPET och det är ett riktigt bra tema eftersom det är ett så brett tema. Föredetta nior har själva fått välja sina par, men nähä, nu ska det lottas så orättvist! Så idag så gjorde vi ett papper dit man fick skriva sitt namn om man ville att paren INTE skulle lottas, och nu har 80% av niorna skrivit under och alla har inte ens hört om det här pappret ennu. Jag tror verkligen att detta kommer att gå fram hos klassföreståndarna.💃

Och vet ni vad som händer i söndags? Asså gud jag måste komma på ett nytt sätt att börja ett stycke än såhär, men skit samma, för det som händer är att bebisen skall få sitt namn, hoppas jag bara är frisk då.

Men det var nog allt som jag skulle berätta åt er idag så nu skall jag fortsätta se på Let's Dance, och glöm inte att följa mig på mina sociala medier, eller om du annars bara vill ta kontakt med mig;

Instagram - hietalajulia

Snapchat - hietala.julia

Ask - juliajerry14

Mail - Julia.hietala@outlook.com


Och för er som kollar på Ung & Bortskämd (som jag tror inte så många ser på) men en av deltagarna, Wille då, så han har gjort en grym låt som ni kan gå in och lyssna på, ha en bra helg!😊

Likes

Comments

Hej igen och välkommen till ett nytt blogginlägg! Nu har jag äntligen fått sportlov! Så skönt efter att man vaknat ca.07 varenda morgon, i 3 veckor i sträck, så skönt med lite lov här emellan. Tanken var att detta sportlov så skulle vi åka på hotell nånstans (minn inte vart, inte ens om de var i Finland) men det hände en olycka och vi stannade här istället, lika bra de känner jag för jag har känt mig lite krasslig de senaste dagarna men jaja.

Får ni ha fram era anteckningar under prov? För det fick vi ha och + att det vart ett "ringa in" prov, lyx va? Dock gick det inte heller så bra ändå...

Har jag berättat till er det att jag vann skolans raggningsreplik? Men nu sa jag det iallafall så. Haha, helt sjukt ialfl.😁

För nån dag sen så såg jag på ett matprogram och blev skit sugen att testa själv att göra "en riktig" maträtt, så det gjorde jag också till familjen och det blev super gått! Dock så hade pappa tagit i misstag nån sorts kaffesås istället för ostgrädde, så han var tvungen att vända på klacken till affären. Jag lagade pasta med bacon och med en riktigt god ostsås, och receptet har jag länkat här👇

https://www.arla.se/recept/pasta-med-bacon/?gclid=CjwKEAiAuc_FBRD7_JCM3NSY92wSJABbVoxBBy69iMkHv8OK7NjMQXob3ZTxl4E1Ql2n2XdoTv0WWBoClUDw_wc

Men mer än så tänkte jag nog inte säga, så ha det så bra så synas vi nästa vecka.😊

kontakt:

Ig: hietalajulia

sc: Julia.hietala

ask: juliajerry14

mail: julia.hietala@outlook.com

Och ennu ett roligt klipp från den här tiden om året, jag tror vi alla kan känna igen oss😁

Likes

Comments

Hej igen efter en lång tid sen senast! Nu sitter jag här igen med min dator vid mina knän och skall fundera vad jag skall blogga om och kommer int på nått annat än det som hänt mig de senaste dagarna, så vi kör igång!

Nu har vi bytt period som betyder ett steg närmare att gå ut högstadiet! Wao! Tiden har gått så otroligt snabbt! Men jaja, och detta betyder att vi också börjat med utmaningen i skolan, jee... Och utmaningen är då vi fördjupar oss i något ämne som vi annars inte skulle göra typ, för er som inte vista det. Så förra veckan så var vi i grupper och fick till uppgift att bygga den snabbaste propellern, och vår gick rätt så snabbt. Egentligen tror jag ingen gillar utmaningen men jaja, får se vart detta leder... Denna dag besökte jag också Fanny & Jocke och babysen (min bror & hans fru + barn) eftersom Fanny fyllde år.

Och så har Elli fyllt 16 år så hon bjud oss på otrolig god brunch och så hade vi allmänt gött och snackade skit som vanligt😜

Och sen idag, usch vad tröttsamt! Det börja med att Karolina frågade mig om jag kunde följa med och vara tränare för en grupp barn i simhallen kl:08 på lördagmorgon, och konstigt nog följde jag med, men det var faktiskt rätt kul, nästan så kul att jag skulle själv kunna träna en egen grupp, men då kom tanken att jag inte kan så bra finska så den fronten måste jag nog höja innan jag blir tränare😁Och direkt efter barnens träning så väntade sig skribamöte i 6h!! Omg, vart det första jag tänkte och vi fick lära oss mission och något annat som jag inte minns namnet på och har fortfarande ingen aning vad de betyder... Men under de här 6 timmarna fick mig tänka på att det här är ju f*n propaganda som in i h*lv*tet, men jaja maten var iallafall god och btw så fick jag 2 bullar fast alla andra fick 1...sneakyy... Och då jag kom hem somnade jag direkt i 3h. Och imorgon tänkte jag och Emmy gå på gudstjänst, trevligt va? mmm...💤

Just nu håller jag på som bäst att att skriva detta inlägg och just såg jag på melodifestivalen som blev rätt chockerande för mig när jag fick reda på vem som slapp vidare osv... men jag trodde faktiskt att the Fo&o skulle slippa direkt men nähe. Men nu skall jag städa rummet och gå och lägga mig så hejdå, ha det bäst!😊

kontakt;

ig: hietalajulia

sc: Julia.hietala

ask: juliajerry14

mail: Julia.hietala@outlook.com"Veckans" Som ni vet är jag rätt så intresserad över hur människor tänker och fungerar (horoskop, manipulation osv) och hittade ett riktigt coolt klipp som du kan testa för att ta reda på hurudan du är som person, testa de vet ja😉

Likes

Comments

Hejsan igen och välkomna hit till mig, denna gång har jag inget att klaga över utan bara kommer med positiva saker så jag börjar att sätta ribban lågt och höjer den för varje gång.

Så det första är att på onsdagen (tror jag) skulle vår klass haft engelska prov på något som jag tycker är helt onödigt eftersom det var 50 onödiga/random frågor om USA som jag inte behöver veta egentligen, tycker jag. Och vår klass var beredd att ha provet, men tydligen behövde vi inte ha det utan vi fick göra det hemma istället! Asså what!? Så chill! Så jag tänkte göra provet idag på kvällen om jag hinner.

Och vet ni vad jag gjorde på torsdag då? Näe, det tror jag inte, (eller jo vissa av er vet vad jag gjorde men inte alla) jo jag fixade äntligen mina tänder! Förr hade jag massa gluggar och missfärgningar som jag absolut int fick bort, men nu har jag varkendera! Fatta vad coolt! Och nu har jag skit snygga tänder tycker jag och har fått så mycket fina komplimanger så ett stort TACK!

Och vet ni vad som hände inatt då?😍 Jag blev äntligen faster! Tänk vad häftigt! Så imorgon tänkte vi gå och hälsa på till sjukhuset.😊

Jag vet inte om ni är intresserade av sånt här men jag är det iallafall och tycker detta klipp var sjukt coolt, så checka in den, grymt cool fakta hittar ni där👇.

Ja, men det var typ allt som jag skulle berätta om idag. Ha det så trevligt så ses vi nästa gång!

kontakt:

ig: hietalajulia

sc: Julia.hietala

ask: juliajerry14

mail: Julia.hietala@outlook.com

Likes

Comments

Hej allesammans! Och som ni vet om ni läste mitt förra inlägg så skulle jag säga lite feedback från FKF och det var faktiskt en rätt najs skola, lite annorlunda än andra skolor men rätt bra och jag gillade internatet! Tänk vad kul att ba fa ti sin internatlägenhet då man blir less på något osv...

Och vet ni vad jag har ennu inte blivit faster, men vi väntar med stora förhoppningar!

Btw sp var jag igår och tog ett besök hos Fanny och Jocke men de slutade med att jag sövde över där istället.

Sedan så har jag typ blivit frisk också nu så kämpar mig fram genom stressen.

Och ennu det som jag mest gillar på hela veckan JAG HAR ÄNTLIGEN FÅTT MIN SÄNG! Jess nu behöver jag inte sova på golvet på en madrass som jag gjort i 2 veckors tid! hahaha...

I går såg jag en otroligt bra film som jag verkligen rekommenderar, dock vet jag att många redan sätt filmen men den heter iallafall Southpaw ​​och är en tragedi film och handlar om en boxare som från början har ett riktigt bra liv, men sen blev allt kaos och så försöker han gå igenom allt och bearbeta det tragiska, typ jaja, se den iallafall grymt bra film.

Ja, men det var nog inte så mycket mer jag skulle säga en så, så ha en fortsatt trevlig vecka!😊

kontakt:

ig: Hietalajulia

sc: Julia.hietala

ask: juliajerry14

mail: Julia.hietala@outlook.com

Likes

Comments