Header

Hej igen och jag vet jag är sen nu igen! Huhu! Men nu skall jag to ta detta som en skoluppgift, och satsa detta på allvar för jag gillar ju att skriva här! Men skit i det här så kör vi igång! (Borde kanske vårda mitt språk lite också)

Måndagen var nog inte så speciell, jag sov nog bara, gjorde lite läxor osv, fö vi hade ju lov så skände att jag behövde lite avslappning.
Och tisdagen och onsdagen såg ungefär likadan ut.
(märker nu att varje måndag och eventuellt tisdag och onsdag händer det inte så speciellt mycket).

Torsdagen hade vi det såååå kuuuul!😍 Jag, Hanna, Fanny och Karolina had planerat att vi skulle gå och klättre till zip-park tror jag att set heter iallafall,så det roliga är att jag hade en otroligt stressihg cyckelfärd mor vasklot så det är inte sant! Men det kan jag nog inte verkligen berätta hit! Men oturligt nog kunde inte Karolina följa med så det var bara vi tre då som for och klättrade. Så otroligt kul, och jag är så stålt över mig för ni kanske vet att jag har hjödskräck, men endå vågade jag gå igenom alla fem banor så är skit nöjd över mig själv! Efter det köpte vi lite smått och gått och jag cycklade tillsammans med Fanny hem!

Fredagen var också helt awsome! Det började helt som en vanlig dag tills att jag öppnar Queen-chatten där det står att de vill ha myskväll hos någon men det passar inte att ha det hemma hos någon av dem, så jag sa ju att det funkar bra hos mig ofc! Och då fick jag panik att börja städa och fixa allt snygght och prydligt, och i all denna städning så råkar jag tappa min finaste lykta som for i flera flera bitar just före de skulle komma! Men jag fick de undanrätt. Och då kom Milla, Hanna, Noora, och Fanny och jag spådde till dem, vi babbalde enmassa , vi spelade, åt, ja allt vad det nu kunde vara! Så otroligt kul! Och då den sista lämnade var klockan närmare 1 på natten.
Men denna dag fick ju förstås inte sluta lyckligt, eftersom jag fick reda på av Alina att min bae, min framtida man, och allt det där, skall flytta till USA! Asså vah! Nej! Jag började faktiskt att gråta! De flesta av er vet säkert redan att jag menar Tuukka Totro❤️. Men för se nu om det inte innebär slutet eller om det gör det...

Lördagen nu minns jag inte exakt vad jag hade gjort här, förmodligen bara filmmaraton.

Söndagen så for jag på gudstjänst halv 11 på morgonen. Förstår ni det? Nä, inte jag heller! Aldrig trodde jag att jag skulle göra det, men jag var iallafall där med Minna och hennes kompis som jag tyvärr inte minns namnet på😬 Men jaja vi slapp undan det ganska snabbt för det tog bara runt 40min.
Sedan for jag hem och sov, uuuuur skönt, men sedan väntade det lite mindre trevliga saker, nämligen läxor. Sedan hittade Jennifer riktigt gamla spel som vi försökte spela och det gick ju sådär hehe...😅 Klockan närmade sig halv 11 på kvällen och jag for i duschen, kollade lite YouTube, kollade på bad moms, och 23:30 bytte jag lakan för jag kände mig ofräsch i de gamla. Sedan somnade jag gått i min säng.

Tack för att du tog din tid att gå igenom inlägget! Du ska veta att du är bäst i tanken💛.

Kontakt (om vaaaad som helst):

Instagram: _juliamatilda_
Snapchat: julia.hietala
Ask: juliajerry14

Mail: julia.hietala@outlook.com / julia.hietala0611@outlook.com

Ha en underbar vecka!✨

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

  • 1 readers

Likes

Comments

Hej igen denna dag och nu har jag gett mig in på bus än en gång och denna mot ett lyricprank mot min bror. Och jag var tvungen att sluta mitt i för han var nära på att ringa mamma som låg och sov och hon skulle ha blivit hur arg som helst så det blev väldigt kort men här har ni det.😄😬
Låten är "Legenden" av niello.
Min bror är ambolansförare det var det han menade med vad han ser på jobbet.

Men asså jag fattar inte sånthär är meningen att sätta upp på youtube, men jag tycker det passar mycket bättre in här och det får jag också tycka utan några andras åsikter om det!

Slutet är nog bästa för deh är som om han ba glömmer bårt det och frågar vad jag skall ha till present haha bästa bror.💛

Men asså jag hade typ panik av detta han ringde enmassa till mig och visste inte vad jag skulle göra så stängde bara av. Skall nog inte pranka honom något mer på detta sättet.😬😄❤️

Fråga frågor eller bara ta kontakt via instagram, snapchat, ask, mina mails eller här som jag skrivit på mina förra inlägg så kika in där.😁

Tack så jätte mycket hoppas det var lite intressant prank ialfl! Sov gått!💤

  • 42 readers

Likes

Comments

Hejsan igen med 1 dags försening igen😬 men min anledning (om jag nu får ha det) är att jag trodde det var lördag igår och inte söndag och sedan ennu då vi har fått HÖSTLOOOV! Jeee men dock känns det som om ALLA ba flyr från Finlands höst utomlands och själv så stannar man hemma😒
Men tillbaka till goda tider!

Måndagen var fett härlig (om man inte tänker på skolan) eftersom dagen slutade vid tenniscenter och därifrån tog jag,Karolina och Fanny fot framför fot mot ett hamburgerställe och åt hamburgare obviously och hade skit kul och gjorde oförskämda saker och larvade oss!
Efter det gick jag och simmade (super smart efter man ätit hamburgare) i 1.5h ungefär. Jag var med i vattengympan och fick allmänt många konstiga blickar från både äldre och yngre människor. Liksom vad är det för skillnad? Efter det så simmade jag i 20min i sträck som var otroligt skönt för jag fick ju tänka enmassa och rensa hjärnan osv.

Tisdag, Onsdag och Torsdag var detsamma, liksom skola osv.

Fredagen var ju ofc också skola men vi var också vid SFP och lyssnade på när de talade om Svensk Ungdom och så fick vi lite tuggummin, godis, pennor och sånt och vi tog ju överdrivet mycket av dem.

På Lördagen så hade både Jocke och Milla kalas och tiderna gick lite på varandra men hann vara på båda festerna runt 2h. Hos J&F så var också (förutom min familj) mormor och morfar, Fannys mamma och pappa och så kom pappa efter en stund. Och vi åt lite gåtigått och småpratade om allt typ.
Hos Milla så hoppade jag direkt till matbordet och började äta god sallad, och när jag ätit klart så fortsatte jag att kolla filmen Charlie st, cloud tillsammans med de andra. Annars hade vi nog det skit härligt med varandra!💛
Efter det så for jag till Emmy och kollade skräckfilm (minns inte riktigt vad den hette) och kom hem runt 1 på natten med cyckel, skit läskigt, men eftersom vi bor så nära så är jag van och lärt mig att hantera det.

På Söndagen så gjorde jag typ ingenting. Eller jag fick reda på att det går runt en clown i Västervik så jag och Ellen gick runt och letade efter den men vi hittade bara typ VÄRLDENS största groda som vi hjälpte över vägen, och om den överlevde min knuff, vet jag inte, men hellre det att den skulle ha blivit påkörd.🐸

Ja inte mer än så har min vecka sett ut.
Ha världens skönaste höstlov (om ni nu ha fått det) så synns vi nästa vecka!

Kontakt (som vanligt):

Instagram: _juliamatilda_
Snapchat: julia.hietala
Ask: juliajerry14

Mail: julia.hietala0611@outlook.com / julia.hietala@outlook.com

  • 44 readers

Likes

Comments

Välkommen hit till mig igen!
Denna gång så har jag verkligen ingenting att berätta om! Och heller inga bilder har jag (nästan)! Asså så tråkig vecka har jag haft! Men på veckoslutet, då hände det lite mer😏
tisdagen (tror jag det var) så hade vi iallafall skribamöte vid kyrkan, och jag var så fruktansvärt orolig innan vi fick reda på grupperna (pga allt som hänt i lågstadiet) så jag visste knappt vart jag skulle ta vägen! Men det visade sig snarare att jag fick den perfekta gruppen där tjejerna mina är och vissa killar från övis och sedan också Emmy, så det var "goals". Men annars var det bara onsdag det hände något då vi hade friluftsdag vid kvarken och väl där blev vi indelade i grupper, så jag blev med Noora och Jonathan så det var ju helt prima. Och i de här grupperna fick vi uppgifter som vi skulle slutföra, bl.a att hitta spår från istiden och att göra en dikt gällande spåren från vårt världsnaturarv, och det här är vår dikt som vi bidrog med;

Kvarken, med morän på marken

Med spegelblankt vatten, så glöm inte hatten!

Jag svär att du kommer få rysningar i din kropp, speciellt när du nått saltkarens topp!

Du kommer få se Flyttblock, isräfflor, drumliner och rundhäll, så här hör vi inga gnäll!

Så ta en titt vid vårt världsnaturarv minst 100 varv!


Jee, bra va? Men annat om denna dag så är att vi hade det jätte mysigt, grillade korv/mash mellows och hade de allmänt skoj tillsammans!

Men helgen däremot var också mysig (och ni vet hur mina helgar brukar vara),
fredagen så kom Jennifers kompis övernatten, och denna gång vart det faktiskt kul , fö annars bruk det vara tråkigt då det inte är mina kompisar liksom (eller dock så vill jag inte heller vara med dem) men gissa vad, vi började sjunga finska psalmer åt mamma tills att hon gömde psalmboken😂 Otroligt kul så länge det varade!😂 Och dessutom så filmade vi in en challenge, så få se när den kommer upp (om den kommer upp).
lördagen vart det också jätte mysigt för att först så for vi till mormor och firade lite i förskott eftersom hon fyllde år idag. Så då åt vi lite kaka/tårta osv.
Efter det så stack jag iväg till Minna och så film och efter det spådde jag till henne osv men då säger hon helt plötsligt "men Julia, har int du något som vi kan spå tillsammans, typ ett kompistest med kort?" (Typ så sa hon) och jag bara "jåjå såklart" fast jag inte hade någon aning om något sånt. Men där började jag att dela korten osv, och detta var ett lååångt test, inte bara ett sånt där trams där man väljer ett kort och råkar ha samma, haha nej nej nej , dett var väldigt invecklat och långt där jag fick hitta på steg efter steg, och det visade sig att vi lyckades med det! Asså hahah kan knappt själv tro det!😄 Testet så ungefär ut såhär:


* Dela korten 26

* ♥️♣️♠️♦️

* Switcha 2 å ta bårt en av di du int valt

* Kolla på korten å sortera ♠️♥️♣️ , ♠️♥️♣️ i 3 olika högar utan att pausa mitt i å dela med mage , om de lämnar kort sett dem i olika högar

* Switcha hög med den andra o ta bårt en av dem du inte switchade

* Då har du kvar en switchad hög å en oswitchad, byt då högsta kortet av de oswithade med kaverin

* Väli bårt en hög

* HÄR SKA DEVA 3 högar med 2 kort i varje

* Dela på den hög du har kvar då

* Å välj bårt en hög som har 2 kort kvar

* 2 högar med 2 kort kvar switcha två hela högar å byt högsta med den andra

* Ta bårt en

* De två korten i de sista högen skall vara samma som din partners

Det här var då en väldigt kort sammanfattning så jag själv skall komma ihåg det, så om du fatta detta så creed till dig!
Senare på kvällen så kom Noora och Hanna på besök , och vi hade det så otroligt mysigt, eftersom vi hade ett korttest (här igen, doch inte samma) och så pratade vi om allt möjligt! Skit kul att de var här!

Söndag var som vanligt en ångestfull dag, eftersom man hade planerat att man skulle göra lite skolsaker på fredagen och lördagen men endå på något sätt lyckas jag alltid med att spara allt till söndagskväll, jätte jobbigt! Och nu är klockan 12 på natten och har ennu inte heller klart vissa skolsaker! Men även denna dag for vi till mormor eftersom idag fyller hon egentligen år, så då var vi där och babblade (eller jag kollade mest på YT). Och idag köpte jag en så snyggh jacka från H&M och hade sådan tur eftersom det var sista jackan och den var i min storlek och ennu -15% rabatt och denna jackan har jag velat ha så länge så är fruktansvärt nöjd!😻

Och detta ennu måste jag ha med för jag är så otroligt glad att jag och Emil har hittat till varandra igen! (only friend zone) så vi har pratat idag väldigt väldigt mycket, och det känns så härligt nu i efterhand att hitta tillbaka!

Tack så hemskt mycket för att du tog din tid att läsa igenom inlägget! Ha världens bästa vecka framför er!💛

Kontakt:

Instagram: @_juliamatilda_
Snapchat: julia.hietala
Ask: @juliajerry14

Mail: julia.hietala@outlook.com / julia.hietala0611@outlook.com

  • 54 readers

Likes

Comments

Hej igen och ursäkta att det inte kom ett inlägg igår, hade så fullt upp med läxor, prov, besök hit och dit så de blev liksom kaos!
Men här kommer inlägget iallafall så hoppas verkligen att ni gillar mitt sena inlägg så kör vi igång!

Måndagsmorgon, kan vi bara ta en tyst minut för alla ungdomar som är halvvägs döda den stunden, för jag är en av dem, och en av anledningarna var att jag var uppe otroligt länge för att öva på samhällsläran (tror jag skrev det i förra inlägget) och så var jag tvungen att komma lite tidigare till skolan för jag tror jag glömde göra kemiläxan (hups) så morgonen började ju inte med fågelkvitter precis! Förhöret gick btw sådär eftersom jag hann inte med de sista uppgifterna för att jag skulle till tandläkaren så jag fick lite bråttom mot slutet av provet. Vid tandläkaren checkade de bara om jag skall få tandställning eller inte, och jag hoppas hoppas att jag får det för jag hatar verkligen mina tänder, så otroligt sneda och öppningar (eller glugg som det också kallas, tror jag) här och där och vågar knappt le på foton för det ser fördärvligt ut. Men de var inte säkra ennu här på detta tillfället.

Tisdagen kan jag inte säga så mycket om bara att på huslig ekonomin så bakade vi pitabröd som blev riktigt smaskens!

Onsdag så hade vi kineser eller japaner (ser int skillnad tyvärr) på besök i skolan så det hände ju lite lustiga saker lite här och där med dem.
Sedan så hade vi orientering😻 i halvregnet💦 jätte mysigt. Och först var vi kanske 6 i vår grupp men sedan då jag och Fanny letade efter en kontroll så lyssnade de andra på musik från högtalarna och orkade inte vänta på oss längre så till sist var det bara jag och Fanny kvar, och jag kan säga er att vi ägde på det så grymt bra teamwork vi hade!🙏🏼

(Bilden är tagen från en video så därför är det så suddigt)👇🏼

På Torsdagen och fredagen hände nog inte något speciellt bara att det var allmänt roliga dagar och kunde inte hålla en enda minut från skratt!

Lördag var en riktig slapp dag, bara att jag sovde till 12 och började med ett YouTube-klipp som jag ennu inte har lagt upp fö programmet vill inte sammarbeta med mig. Just mu har jag 2 klipp uppladdade så in och kolla!

Söndag var en riktigt mysdag som sedan ledde till en ångestdag! Vaknade igen runt 12 och cyklade sedan till J&F bara för att, och där satt jag i timmar och diskuterade om allt mellan himmel och jord! Efter det tänkte jag att jag skulle fara hem och öva på matteprovet som vi hade idag och göra andra läxor (och här var klockan runt 6/7) men nejj jag far ju förstås till Emmy och kollar på skräckfilm som vi alltid gör! Sedan cyklade jag tillbaka hem och kollade snabbt igenom teorihäftet i matten och gick och la mig.

Så tack så hemskt mycket för att du tog din tid att läsa igenom inlägget!

Kontakt:

Instagram: @_juliamatilda_
Snapchat: julia.hietala
Ask: @juliajerry14

Mail: julia.hietala@outlook.com / julia.hietala0611@outlook.com

Ha en fortsatt fantastisk vecka!✨

  • 67 readers

Likes

Comments

Hallå igen, det har gått 1 vecka nu och alltså det är dags för en uppdatering om veckan som gått! Och för er som inte vet har jag skaffat en yt-kanal och första klippet ligger redan ute så in och kika på det! (Länkar lägg nedan)👇🏼

Men vi kör igång!

Måndagen var helt detsamma så tänker inte ta upp den dagen så vi kör tisdagen nu direkt istället! Tisdagen så ja, den var nästan som vanlig, lite mera detaljer än förr nog. Vi hade geografi förhör som gick lite sämre än förr och det handlade om "spår från istiden" så ja, och förhöret fick vi ut på fredagen och medeltalet var något på 5 så ja det gick ju lite mindre bra om man säger så😄
Ennu denna dag hade vi fotografering och klass- och individuella gick tror jag rätt bra, jag hann se en snabb sväng men ja. Sedan hade vi får hel åk 9 och där gjorde vi lite mer crazyy-foton som jag tror gick rätt bra😄

Onsdagen hahaha ojjnejj hur dum får man vara😂?! Men hur som helst allt började med en helt vanlig skoldag liksom och vi hade också gympa denna dag och vi skulle löpa vid vasklot, så vi möttes där då och jag sprang med Karolina som cyklade för hon hade sjukt i knäna, så vi sprang/cyklade där i skogen och efter ett tag pausade vi en stund på ett ställe, och på det stället fanns en myrstack och Karolina säger "sätt dig på den" (på skoj) och jag sade "vad får jag om jag gör det?" Och Karolina säger "en glass" så ofc att jag sätter mig ner, allt för flass liksom, hahaha, men det var nog en dum grej😄. Desto mer hände inte denna dag, tror jag🤔.

Torsdagen och fredagen var detsamma!

Men på lördagen så hade vi det jätte mysigt!
Jag, mamma och Jennifer åkte till Fanny&Jocke och vi skulle ha tacokväll! Så vi lagade tacos där tillsammans och kollade på baby-sovlakan och byggde upp en spjälsäng (eller jag myste för det mesta med hundarna)🐶❤️ Sedan spelade jag fifa mot Jennifer och självklart så van jag haha😁😄 Då jag kom hem blev jag sugen på att se en skräckfilm och jag så på the shallows så om ni vill se en grymt bra hajfilm så se den!

Söndagen har bara varit en slapp dag enda tills att jag kom ihåg ett prov jag har imorgon som jag glömt böckerna i skolan till, men som TUR skickade Jonathan bilder av sidorna så det löste sig!😅

Tack så hemskt mycket för att du tog din tid att läsa igenom inlägget!

Kontakt;

Instagram: @_juliamatilda_
Snapchat: julia.hietala
Ask: @juliajerry14

Yt-kanal; https://m.youtube.com/watch?v=lPLFXVNf8JE  (Julia hietala, "och vad gör jag här?")

Mail: julia.hietala@outlook.com
julia.hietala0611@outlook.com

Ha världens bästa vecka!✨

Likes

Comments

Hallå igen! Denna gång (som förr) tänker jag berätta om hur min vecka varit! Så stanna kvar och läs vidare!

På måndagen var jag fortfarande sjuk, så jag stannade hemma och slöade. Så skönt!

På tisdagen så tvingade jag mig upp ur sängen fast jag fortfarande var sjuk och gick till skolan eftersom vi skulle gå till tingsrätten och åhörde en misshandel. Väldigt intressant men också så kul så jag iallafall kunde absolut inte hålla mig för skratt eftersom de talade olika språk, en var glömsk, en var döv, och en var korkad. Och alla hade olika historier, så det fanns 4 olika historier!

På onsdagen hände nog inte så mycket annat än att jag skippade gympan eftersom jag fortfarande var sjuk, och gick hem istället och slöade.

Torsdag så gick vi och lånade finska böcker som vi sedan skall göra en recension om, och lika så gör vi i modersmål, och tanken var att man skulle låna en bok med runt 200 sidor utan några bilder, men eftersom jag inte kan koncentrera mig på 2 böcker samtidigt så lånade jag en bok med 74 sidor med bilder och har redan skrivit min "ennuste" (typ det vad man tror händer sen) som skall vara inlämnad om över 3 veckor, så det är ju skönt att få det gjort i VÄLDIGT GOD TID!😄

På fredag så var det förstås skola men efter skolan började med min modersmålspresentation,
och det är jag väldigt nöjd över att jag började med idag.

På lördagen var en väldigt mysig dag!
Först vaknade jag i lugn och ro, åt min frukost,
hade de mysigt i sängen osv.
Men sedan runt 5 tiden så cyklade jag till Fanny och Jockes nya hus (där jag ennu inte varit sedan det var helt klart), och det är uuuur fiiint asså waauu!😍
Men förutom det så var jag där och pratade om allt möjligt, jätte mysigt!❤️
Och så hade vi besök av ett 3-årigt barn som skulle sova över, jätte mysigt men detta leder till söndagsmorgonen, och den var inte lika trevlig, jag vaknade redan 9 och normalt vaknar jag 12 och jag blev vaken av barnet och våran hund! Så det var väldigt irriterande men även denna dag så cyklade jag till Fanny och Jocke eftersom jag hade fått höra något jag aldrig kunnat tänka mig, så jag behövde tala ut mig till nån och i detta fall så var det Fanny eftersom Jocke inte var hemma.
Kl: 12 så hade jag och Minna planerat en promenad, så vi började gå i skogen och inte en enda minut var vi tysta, så vi babblade i snitt 1.5h! Jätte mysigt!❤️ Då jag kommer hem så ser jag en svart bil utanför vårt hos som bara står där, nästan i 5min stod jag och kollade på den (varför, vet ja inte, psykopat typ) men sedan då jag skall börja snapchatta den så åker den iväg direkt och jag förflyttar mig till badrummet för att duscha och då jag kommer in dig med hörlorar i öronen började musiken krasla/brumma ja jag vet inte riktigt vad som hände men man hörde knappt musiken längre, så jag vänder mig om och går mot mitt rum och musiken börjar igen helt utan problem, alltså what?! Jag brukar inte riktigt tro på "andevärlden" men detta förstår jag mig inte på.men tala om musik. HELA min musikspellista har raderats så om ni har bra låtar så skicka skicka skicka till mig nu!👇🏼


Men jag behöver ER HJÄLP, nu vill jag verklig veta,
Vad ni vill att jag skriver om,
Om min blogg var bättre förr,
Om min blogg saknar nått,
Eller något ni vill veta om mig,
Eller något heeelt annat!

Kontakta mig via;

julia.hietala0611@outlook.com
julia.hietala@outlook.com

Instagram: @_juliamatilda_
Snapchat: julia.hietala
Ask: @juliajerry14


Tack för att just du läste igenom inlägget och hoppas du har en awsome vecka!✨

  • 122 readers

Likes

Comments

Tja, och nu är det söndag igen och dags för ett nytt inlägg.
Det första jag skall meddela är att nu har jag öppnat upp 2 nya mail-konton, så om ni undrar något eller vill ta kontakt då kan ni också ta kontakt på dessa:

julia.hietala@outlook.com

julia.hietala0611@outlook.com

Och nu har jag igen blivit sjuk och jag fattar inte det, jag är ju bokstavligen sjuk varje månad och vet inte vad det beror på. Men jaja och så var jag ennu tvungen att byta lakan som tog 1,5 h för jag vart alldeles för svag så det tog ett tag. Så får se om jag slipper till skolan imorgon...

Hej, btw om ni är intresserade över hur min praovecka gick hos folkhälsan så kan ni checka in mina senaste inlägg!

Emmy kom på besök igår, och det var ett tag sen och vi hade mysigt och såg på film. Den ena filmen hette hush och den andra hette friend request och om ni frågar mig var friend request några gånger bättre än hush, men båda var nog grymt bra!

Sedan läser jag ju klassikern 1984 och är på kapitel 5 i första delen, och den är rätt okej hittills tycker jag, men få se fortsättningen.

Och fast man är sjuk så måste man gå och duscha sig (iallafall jag, klarat int av att lukta som ett lik) så det gjorde jag idag, eller typ just för någon timme sedan. Och då jag var i duschen så gjorde jag det man skall göra, tvätta och sånt, men sedan fick jag iden att stänga lampan så jag fick det så mörkt som möjligt, och så satte jag mig ner så vattnet föll ner på halva huvudet och ryggen och så mediterade jag i 10min. Asså vah?! Vem gör sånt? Hah, men där satte jag och funderade över mitt liv.
Det vart faktiskt riktigt skönt, väldigt avslappnande, men också konstigt, skall testa göra detta varje morgon i en vecka och se om det håller.

Men tack för att du tog din tid att läsa igenom inlägget och ha en strålande vecka!

Ta kontakt med mig via de två mailen eller på Instagram, Snapchat eller på ask;

Instagram: @_juliamatilda_
Snapchat: julia.hietala
Ask: @juliajerry14

  • 159 readers

Likes

Comments

Äntligen är praon över! Vilken vecka! Tänkte börja med att berätta om fredagen kortfattat.
Jag vaknade upp konstigt nog, och jag kände mig inte bra, min hals gjorde ont och det kändes som om jag hade feber! Men eftersom det var sista prao-dagen så tag jag tag i mitt liv och tog bussen mot stan. Jag trodde att mitt prao-intyg var i skolan så jag gick där via,men det vart ju heeeelt onödigt för jag hittade det inte! Men som tur fick vi det kopierat!
Väl framme vid folkhälsan fick vi till uppdrag att "fiska" en sittdyna högt uppifrån fast på en filmkamera, så då var vi tvungna att gå och shoppa det (+2 pysselställningar) från Clas Ohlson. Vi var 3 gånger där och bara en gång shoppade vi något...
Såhär gick det till: Vi hade hittat våra saker vi skulle shoppa (:•2 ställningar och 1 mätspö) och väl vid kassan så behövde vi ett ID-kort eftersom vi bara hade en lapp med oss likadant som vid suomalainen kirjakauppa, så vi gick till Karolinas mamma efter kela-kort, men nej det gick inte heller, vi behöver en bild, ett passfoto eller liknande, så vi gick till folkhälsan tomhänta och fick lite cash löst, och väl i kassan en tredje gång så hade vi för lite cash så vi var tvungna att välja bort en pysselställning, så pinsaaaamt!
Väl tillbaka till folkhälsan så försökte vi ta ner sittdynan och det tog ett tag men till sist fick jag ner den!
Efter det gick vi till skolan och åt super god mat
Sedan var vi i källaren runt 1h och sorterade simsaker ex. t-shirts, flipflops ja allt möjligt var det där! Och efter det slutade vi! Och vi fick topp betyg om man kan säga så.

Folkhälsan lärde mig massa post-pappersarbete och program för olika åldrar ex familjearrangemang, kvällar för högstadiebarn och massa mer.
Sånt som man tänker skall vara tråkigt blev faktiskt kul och vissa pappersuppgifter var faktiskt roliga att göra.
Det var intressant och chockerande att lära sig hur det egentligen fungerar vid folkhälsan.
Till folkhälsan skulle jag inte fara på prao en gång till men kul var det, tack och adjö!


OBS! Nu kan du även ta kontakt med mig på dessa 2 mailen:

julia.hietala0611@outlook.com
julia.hietala@outlook.com

  • 166 readers

Likes

Comments

Den här uppdateringen kommer bli otroligt kort eftersom det har inte hänt så mycket idag.
Det är liksom det gamla vanliga.
Vi fick klart vårt mapparbete som vi började igår, och usch vad jobbigt det var, nog det jobbigaste hittills! Man måste hämta 30 olika häften från 30 olika högar från golvet (alltså man var tvungna att vara på huk nästan hela tiden) och sedan sätta dem i mappar som var faktiskt rätt svårt.
Även denna dag så hade vi en klass från BGS på besök som vi fick ta hand om och då det blev tråkigt spelade vi fifa.
Och Claes och Leo kom dit efter att vi hade ätit.
Vi blev också klar med våra babypapper som vi nu har sorterat i 3 dagar så äntligen!
Dock känner jag mig lite sjuk ennu, så jag hoppas hoppas verkligen att jag slipper på Karolinas fest imån!
Gonatt!🌚✨

  • 170 readers

Likes

Comments