Header
View tracker

Hej, tja, hur mår du? Själv mår jag sådär, tror jag håller på att bli sjuk nu igen, så just nu har jag en kopp varmt te och har ätit massa apelsiner för jag tror iallafall att de har enmassa vitaminer, men strunt samma. I detta inlägg precis ungefär som förr tänkte jag berätta om händelser jag varit med om de senaste dagarna om andra saker.

Dock har min vecka varit otroligt tråkig, har egentligen inte varit med om så mycket, förmodligen vet ni inte det här men min bror spelar innebandy och förra veckoslutet så var jag på hans match, så, det var allt, eller nästan, de spelade rätt bra men förlorade ändå och jag blev så otroligt irriterad på en man där från motståndarlaget som spelade fult mot Jocke bara för att han är kortast på plan, okej kanske det inte var därför (men han var verkligen kortast så inte så konstigt att jag också är så kort, går väll i släkten antar jag) ja, och då bestämde jag för att ha en hotfull stirrtävling med han som spelade fult, och vi stirrade på varandra säkert i 20s 5 gånger typ. Ja okej det här kanske inte var så kul att veta men alla har tråkiga veckor då och då.

Onsdag var en olycksdag för mig, vi hade skrinning från skolan och jag är "känd" för att vara värre än "Bambi på hal is", så ni kan ju gissa hur det slutade, ja självklart så föll jag, och mjukt fall var det ju verkligen inte för det första som slog ner fullt på isen var mitt vänstra knä och mitt högra höftben och än idag kan jag inte gå speciellt "normalt" och har stora blåmärken på dessa ställen.

Samma dag så hade vi studiebesök vid Övis, och det enda jag var intresserad av var att hitta mitt crush för jag har stalkat honom så mycket så jag vet vilken skola han går i och JA, jag så han, det var målet med hela besöket ungefär. Nu då jag ändå kom in på gymnasier som ämne så undrar kanske folk vart jag tänkte söka, och ja vet ni, just nu har jag FKF, VG, och Övis som alternativ, men i vilken ordning jag skall lägga dem har jag ingen aning ennu, men jag tror FKF ligger varmast om hjärtat just nu, men som sakt, är inte säker ennu, och en parentes här var att jag igår ringde till rektorn från FKF och bokade in tid för besök, och det blev jätte stelt och fatta knappt något av vad han sade men hur som helst fick jag en tid bokad nästa veckas tisdag och om ni vill så kan jag ju berätta lite hur det var där för jag vet att det inte är så många som vet om denna skola. En till sak jag skall berätta om denna dag är att trots mina skador från skrinningen så valde jag att gå på träningen och gissa vem som var på plats? Ja precis mitt crush! Blev så glad, för han har inte varit på samma träning som han på flera månader! (Insåg nu att det kommer bli jätte stelt om han läser detta inlägg).

HEJ, vet ni vad som borde hända på måndag? Nä jag tror faktiskt inte det, men jag skall bli faster! Det är ju hur sjukt som helst! Då jag tänker på ordet faster tänker jag på en gammal (ursäktar uttrycket) "fet" dam med elaka katter, ungefär så, haha, även fast min faster inte är så, så är blir det ändå det första jag tänker på, konstigt nog. Men jag ser sååå mycket fram emot det, och det är en tjej också😍. Så spännande!

En vän till mig undrade vad jag brukar göra när jag har tråkigt och tänkte om jag skulle kunna skriva det på bloggen och javisst gör jag det!

 1. Oftast hänger jag ganska mycket på youtube
 2. Skriver på bloggen som jag gör nu
 3. Städar mit rum
 4. Sminkar mig bara för att
 5. Lagar mat
 6. Planerar träffar med vänner
 7. Gör läxor
 8. Sover
 9. Tränar
 10. Går ut med hunden

Jag tycker vi kör en ny grej på min blogg, att vid varje inlägg skall jag ha "Veckans" och då kan det bli veckans låt, veckans youtube-klipp, veckans film osv...osv ni fattar grejen, så denna gång får ni veckans youtube-klipp här nedan, och om ni undrar över något eller vill ta kontakt så gör det på dessa;

instagram: hietalajulia

snapchat: Julia.hietala

ask: juliajerry14

mail: Julia.hietala@outlook.com

Och bara för att få ett bra slut på det tråkiga livet så kollade jag just på ett rätt så roligt klipp, sådana här klipp brukar jag inte tycka är så speciellt roliga att kolla på men det piggnade upp mig iallafall.

Ha nu det så bra tills vi ses nästa gång!😊

Likes

Comments

Hej igen! Tänkte bara informera er om att nu har jag riktigt bra digitala hjälpmedel för att få den perfekta bloggen! Har en ny dator, ny kamera och annars ba taggad på nya fantastiska blogginlägg, eftersom förr så bloggade jag från telefonen och om utrymmet var fullt för att ta bilder så tog jag bilder från Snapchat, ja, ni kan ju tänka er eller skrolla neråt... Men om de kommer fler blogginlägg än förr vet jag inte, men kämpar med det.

Kontakt;

instagram: hietalajulia

snapchat: Julia.hietala

ask: juliajerry14

mail: Julia.hietala@outlook.com

HEJDÅ!

Likes

Comments

Hallå och god jul och gått nytt år i stort efterhand! Jag tänkte denna gång berätta om min julafton och om mitt nyår + några bonus dagar.☃️
Min julafton vart helt huippu! Vår familj, Fannys familj + hennes mormor och våran mormor och morfar, (huh, det blev många) men jaja, så vi alla var i Fannys och Jockes nybyggda, fina hus och firade julen!😍
(Oj huhu, många presenter under granen, t.o.m Fannys mormor sa "de e ju värre än i Amerika" och hon hade ju rätt så.
Jag var klädd i en mörkblå Hollister klänning med spets på ryggen så man kunde se ryggen, och med ljusa, röda strumpbyxor. Håret hade jag lockat lite grann💁🏽.
Vi hade både förrätt, huvudrätt, efterrätt, och ennu lite fika (gissa om man såg ut som jultomten då man gick hem, man kunde ju nästan rulla sig fram😄).
Förrätten bestod av massa god sallad, fiskmousér, nybakat bröd, sill osv..
Huvudrätten bestod av alla möjliga lådor, potatis, skinka, sås, och bröd.
Efterrätten bestod av grädde med en orange sås toppad med bär.
Fika bestod av tårta.

Jag tänker inte rabbla upp vad jag fick till julklapp för det kanske finns såna som inte får osv så fråga mig privat om du är intresserad.

Så julen för mig var väldigt fridfull och härlig.

Nyåret spenderade jag hemma med familjen och förmodligen är vi den enda familjen men vi sköt inte raketer detta året av anledningen för Jerry (vår hund) vart livrädd.🎉

Annars har jag ba hängt hemma eller kollat film hos Emmy.
Och så hade jag en dålig dag nästan samtidigt som Minna så vi hängde med varandra den dagen och spelade spel osv❤️.
Och när jag haft tid över typ på kvällarna har jag läst Clara Henrys bok "Ja jag har mens, hurså?"
Och nu har jag läst ut den och den var faktiskt otroligt bra (säger en som aldrig läst frivilligt en bok).

Hej vet ni vad jag gjorde idag? Jag bakade tacopaj till familjen och gjorde en sallad med till dem! Nu har jag äntligen förtjänat min kockhatt! Det blev faktiskt rätt gått. Fråga om receptet om du blev nyfiken så skickar jag den gärna😋.

Och anledningen varför det nu tagit nästan 3 veckor sedan senaste inlägget är att jag helt enkelt inte haft lust, okej?! Erkänn, alla har såna dagar.

Men tack iallafall för att du tog din tid att läsa igenom inlägget och stay positive fast skolan börjar snart (eller om du jobbar, jag vet inte vad du gör riktigt) och tänk att det bara är cirka 4 veckor och så är det sportlov igen! Tagga!

Kontakt:

Instagram: hietalajulia
Snapchat: julia.hietala
Ask: juliajerry14

Mail: julia.hietala@outlook.com

Hejdå!👋🏼

 • 47 readers

Likes

Comments

Hej igen efter en lååång tid utan blogginlägg men jag har haft mina orsaker som jag egentligen inte borde skylla på eftersom alla har stressigt då och då, alla är trötta och ont om tid till annat så tycker det är fel att skylla på det men det är ialfl därför det inte kommit inlägg på senaste, sedan har jag också varit sjuk och inte haft årk att blogga men nu kör vi!
Jag kommer ta detta i helt random ordning så minns inte exakt vilka dar hör till vilken händelse men kbry, det är inte så viktigt!😅

Som jag sade så har jag varit sjuk och detta har gjort att alla prov har skjutits fram som seran ledde till att jag hade 3 prov + 1 förhör på samma dag!😩 Matteprov, finskaprov, kemiförhör och mopedprovet! (Kanske man inte skall klassa det hit men det är ju också ett prov så) Matteprovet gick inte så vidare eftersom jag hade inte med boken eftersom jag vart sjuk så hade noll koll och ennu det att jag missat de senaste 2 matematiktimmarna så jag var rätt lost ja. Finska provet gick dock strålande bra och kunde typ allt! Kemiförhöret glömde läraren bort att jag skulle göra så där hade jag tur!
Och vet ni vad?! Jag har äntligen fått mitt mopedkort! Eller ja nästan ialfl, det kommer med posten men jag skulle få köra nu ialfl om mopeden vore fixad och om det vore vår eftersom jag får inte köra på vintern för pappa tror jag kommer bli sjuk då, asså wtf? Men jaja.

Och idag vart det julkyrka från skolan och sista skoldagen för i år så vi fick ut våra betyg, och mitt varken sänkte jag eller höjde så det är okej förmodligen, är dock endå inte nöjd.
Varje år, denna sista dag bruka vi killar och tjejer i klassen (inte alla) gå och äta någonstans och fira julen osv. men denna dag blev det ändrade planer så vi får ta det någon annan dag efter julen istlt.🎄

Min julklapp till mina vänner detta året så hade jag tecknat bilder som jag tycker de påminner mig om och sedan skrivit fina ord på baksidan om dem, och detta uppskattades av dem så det var ju trevligt!😁

Nu är det 22, alltså 2 dagar kvar och äntligen har vi hämtat in granen!🌲Alltså är det bara vi som är så här sena med granen eller? Jaja, så denna eftermiddag har jag tillbringat med att pynta den, och det blev säkert fint, dock skulle jag aldrig i framtiden pynta min gran så, men mamma vill att det skall vara rött ja jajjamensan då är det rött som gäller, ENDAST! Men jag fick lite silver dock ennu lite hit och dit så.☺️🎄

Denna jul så kommer vi tillbringa alla hos Fanny & Jocke och i deras nya fina hus! Kommer bli jätte mysigt!✨

Men mer än det har jag nog inte att säga er än ennu att ha en riktigt skön och härlig jul!❤️

Kontakt:

Instagram: hietalajulia
Snapchat: julia.hietala
Ask: juliajerry14
Mail: julia.hietala@outlook.com / julia.hietala0611@outlook.com

 • 68 readers

Likes

Comments

Tjena! I detta blogginlägg tänkte jag berätta om Torsdag, Fredag och Måndag.
Torsdagen hade ju jag mitt teoriprov i besiktningskontoret, och dit kom jag liiite för tidigt så jag satte mig ner och väntade. Mittemot mig satt en uuur snyggh kille ca. i min ålder, ceps, håret i perfekt längd, och riktigt snyggha kläder, så om du ser detta så ta kontakt😏 Haha skämt och sido, men provet gick bra, jag klarade det och slipper vidare.
Fredagen hade vi skolans innebandyturnering där vår klass kom 3:dje, och det är okej, vi skulle nog ha kunnat vinna lätt också, men men vad skall man göra... Men sedan hade vi också bästa utklädning vinner, och vi hade morgonutstyshel och det tycker jag själv vart det bästa temat.☺️
Men sedan på fredagskväll hade vi Lumis party!🎉 Där vi åt supergod mat och pratade om massa snuskigheter, mens, killar osv.😅 Jätte mysig kväll.❤️
Men denna Måndag vart nog speciell✨
Vi hade nämligen självständighetsmottagning! Jag hade på mig en silverfärgad klänning och for tidigt på morgonen till Fanny för att få håret fixat💇🏽 Jag hade jätte kul fast jag och Viktor fjanttade till oss vid valserna men det skrattade vi bara bårt😂 Sen är jag såååå stålt över Hanna och hennes fina tal💛 jätte fint!
Efter balen så gick vi QUEENS till Fondis och åt god mat.😋Själv beställde jag en hamburgare🍔 Jag har ju liiiite mörkare hy en de flesta, och det är ju helt enkelt för att min hud fastnar för solljus väldigt lätt, och det är liksom inget jag skryter om om det verkar som det, men jag kände att jag vill vara lite brunare än vanligt, så jag köpte en brun-utan-sol-burk som jag inte använt förr, och det funkade avsolut inte. Det enda ställey jag blev brun på var handflatorna! Asså nejjj!! Det så förfärligt ut men som tur såg ingen det😬 Sedan vart det en elev som med flit satt på brandalarmet i stadshuset så 770 människor fick evakueras, och vi tjejer som hade lättklädda kläder och klackar ennu till i kylan, man bara yess, just nu! Men som tur fick jag Ibrahims jacka!

Tack för att du läste igenom inlägget och ha världens bästa vecka!✨

Kontakt:

Instagram: _juliamatilda_
Snapchat: julia.hietala
Ask: juliajerry14

 • 103 readers

Likes

Comments

Hallå igen! Före ni fortsätter att läsa så sätt sig bekvämt med julmusik i bakgrunden och eventuellt en kopp te om du har möjligheten som jag har och känn av julskänslan, men haha nu fortsätter vi!
Jag har inte sakt detta än men jag har ju haft prao hela veckan, och jag var ju på daghem med liiite äldre barn än förra gången.
Och alla vet hur det funkar på dagis så jag hjälpte till med sovandet och matsituationer och sådanna ting, helt trevligt nog och tiden gick snabbt och barnen var ju såååå gulliga så huhu! Sedan var det ju lillajul vid fredags och vi pyntade grab och bakade pepparkakor med barnen till det så det var ju mysigt.
Men idag är det ju lördag och de flesta firar ju idag lillajul, och det gjorde vi också här hemma, vi har dock ennu inte skaffat en gran men det kommer väll sakta men säkert. Till lillajulsklapp fick jag ett bodyshopkit med tvål, kräm osv ni vet hu det ser ut. Sen kom ju mormor och morfar och åt julmiddag med oss. Mysigt mysigt. Sedan har jag ju varit på mopedkörövningar och det har väll gått sådär, när jag sakt detta till vänner och bekanta är 90% av deras kommentarer "jag skulle aldrig kunna se sig i trafiken!" och så börjar vi skratta, men det är ju också sant, jag är hopplöss i trafiken och min mopedtränare kunde helt plötsligt skrika i mikken "BROMSA!" Och så får jag nästan hjärtattack och så blir han sur men jaja haha så kan det vara, men det är inte så att jag är dum, utan jag har bara lite otur när jag tänker, kan man väll säga. Men jag kommer nog klara det här, någongång iallafall...
HEJ hörni det är/var ju black friday och självklart var jag på plats och shoppade jeans, träningströjja, underkläder, och hårband för dem tappar man bårt direkt! På vissa ställen har de ennu black friday så ska kolla runt ennu och det kan du också göra om du missat detta. Eller detta är nog så stort så tror nog ingen har missat men ialllafall...😄 sen kollade jag precis en ur bra film som heter me before you så den ska du se om du gillar lite mer sorgliga filmer med lite humor. Grymt bra film. Så kollade jag på idol igår och när jag fick höra deras egna låtar så fick jag typ gåshud, så grymma allihopa! Men ikväll skall jag se på så mycket bättre och tror det är Danny som är huvudpersonen denna kväll. Men nu märker jag också att det börjar nu så ska avsluta det här och god lillajul allesammans!🎅🏽

Kontakt;

Instagram: _juliamatilda_
Snapchat: julia.hietala
Ask: juliajerry14

Mail; julia.hietala@outlook.com / julia.hietala0611outlook.com

Tack för att du tog din tid att läsa igenom inlägget och ha världens bästa lillajul!🎅🏽

 • 118 readers

Likes

Comments

Hej nu är jag tillbaka efter att varit sjuk i flera dagar! Tänkte ändra min blogg strategi nu igen och lägger upp 1 blogginlägg i veckan, men om det är just söndagen, det vet man aldrig.
Men denna gången tänkte jag kort kort kort berätta om min hittills värsta natt någonsin!
Det började med att när jag skulle somna så kände jag av att jag hade någon typ av växtverk i högra benet, men det brydde jag mig inte så mycket om. Men sedan mitt i natten vaknade jag upp av att jag hade sån hård mensvärk att jag höll på att dö, men jag orkade inte hämta medicin för jag tänkte att det nog går om men till sist stiger jag upp och faller bladats ner igen och inser att på de arm å ben på högra sidan tog fruktansvärt ont och kunde knappt röra dem. Men jag gick och la mig igen efter att jag hade tagit medicinen, och därefter grät jag och halft skrek (men tyst) i nästan 1.5h för det tog så fruktansvärt ont överallt på högra sidan (vill bara tillägga att jag ennu hade huvudvärk på vänstra halvan endast). Men till slut hade det gått för långt att jag var tvungen att fa med mamma och sova (efter 8 år senast) och det hjälpte efter en stund.
Men de gick helt okej den dagen ialfl och ennu en sak som inte har något med det här att göra, jag körde moppe idag för första gången och det gick rätt bra fast det var rätt halt, men haha ni kommer inte att tro mig, det svåraste för mig var att få ner stödfoten så fordonet står, hah min lärare tror ju typ att jag är världens svagaste människa eller nått!😄
Men ha världens bästa dag och glöm inte att följa mig på instagram, snapchat, ask och mailkonton och massa annat hittar ni i mitt senaste blogg inlägg!
Nie bäst!💛

 • 130 readers

Likes

Comments

Hej och förlåt att det inte kom ett inlägg upp förra gången, men det var för att det helt enkelt int gick att göra det, jag kunde inte bara det, men nu är jag här igen 1 år äldre!🎉

Denna gång tänkte jag inte rabbla upp händelser i ordning som jag brukade göra, utan jag tar det som det kommer.
Någon gång under veckan var vi på besök vid YA, och det här är inte direkt ett allternativ för mig efter högstadiet, det var absolut inga fel på stället, det verkade riktigt snygght, trevligt och fint, men då jag inte direkt är intresserad av sånt som lärs där.
Jag tror att på samma dag hade vi besök av en mentalcoach (minns inte vad han hette) som berättade hur man kan träna upp sin hjärna och andra fascinerande saker, men problemet var då att det mesta visste jag redan så otroligt impad blev jag inte.
På lördag hade jag fest hemma hos mig från 6-1/2, och vi hade så otroligt kul och fick jätte fina presenter! Alla som kom var då, milla, noora, fanny, karolina, hanna och emmy och vi hade svin roliga "lekar" och efter att det bara var jag, noora och fanny ensamma hemma kvar så blev det lite mer dirty snack som hålls hemligt, men som va så jvla kul att voi huhu! TYP BÄSTA FESTEN EVERH! #alcoholfreefest så man kan no festa bättre utan alkohol än med!
Söndag var däremot släktkalas och jag blir väckt av mamma sjungandes till mig mitt på morgonen (kl:13) med presenter osv. Helt härlig fest nog och fick allt mellan pengar till för småa tröjor till choklad. Helt kiva födelsedag har jag haft och kvar återstår bara 45min av den, men sånt är live, man kan ju inte fylla år varje dag så.😊

Tack för att du läste igenom inlägget och hade grymt bra så hörs vi!

Kontakt:

Instagram: _juliamatilda_
Snapchat: julia.hietala
Ask: juliajerry14

Mail: julia.hietala@outlook.com /julia.hietala0611@outlook.com

 • 154 readers

Likes

Comments

Hej igen och jag vet jag är sen nu igen! Huhu! Men nu skall jag to ta detta som en skoluppgift, och satsa detta på allvar för jag gillar ju att skriva här! Men skit i det här så kör vi igång! (Borde kanske vårda mitt språk lite också)

Måndagen var nog inte så speciell, jag sov nog bara, gjorde lite läxor osv, fö vi hade ju lov så skände att jag behövde lite avslappning.
Och tisdagen och onsdagen såg ungefär likadan ut.
(märker nu att varje måndag och eventuellt tisdag och onsdag händer det inte så speciellt mycket).

Torsdagen hade vi det såååå kuuuul!😍 Jag, Hanna, Fanny och Karolina had planerat att vi skulle gå och klättre till zip-park tror jag att set heter iallafall,så det roliga är att jag hade en otroligt stressihg cyckelfärd mor vasklot så det är inte sant! Men det kan jag nog inte verkligen berätta hit! Men oturligt nog kunde inte Karolina följa med så det var bara vi tre då som for och klättrade. Så otroligt kul, och jag är så stålt över mig för ni kanske vet att jag har hjödskräck, men endå vågade jag gå igenom alla fem banor så är skit nöjd över mig själv! Efter det köpte vi lite smått och gått och jag cycklade tillsammans med Fanny hem!

Fredagen var också helt awsome! Det började helt som en vanlig dag tills att jag öppnar Queen-chatten där det står att de vill ha myskväll hos någon men det passar inte att ha det hemma hos någon av dem, så jag sa ju att det funkar bra hos mig ofc! Och då fick jag panik att börja städa och fixa allt snygght och prydligt, och i all denna städning så råkar jag tappa min finaste lykta som for i flera flera bitar just före de skulle komma! Men jag fick de undanrätt. Och då kom Milla, Hanna, Noora, och Fanny och jag spådde till dem, vi babbalde enmassa , vi spelade, åt, ja allt vad det nu kunde vara! Så otroligt kul! Och då den sista lämnade var klockan närmare 1 på natten.
Men denna dag fick ju förstås inte sluta lyckligt, eftersom jag fick reda på av Alina att min bae, min framtida man, och allt det där, skall flytta till USA! Asså vah! Nej! Jag började faktiskt att gråta! De flesta av er vet säkert redan att jag menar Tuukka Totro❤️. Men för se nu om det inte innebär slutet eller om det gör det...

Lördagen nu minns jag inte exakt vad jag hade gjort här, förmodligen bara filmmaraton.

Söndagen så for jag på gudstjänst halv 11 på morgonen. Förstår ni det? Nä, inte jag heller! Aldrig trodde jag att jag skulle göra det, men jag var iallafall där med Minna och hennes kompis som jag tyvärr inte minns namnet på😬 Men jaja vi slapp undan det ganska snabbt för det tog bara runt 40min.
Sedan for jag hem och sov, uuuuur skönt, men sedan väntade det lite mindre trevliga saker, nämligen läxor. Sedan hittade Jennifer riktigt gamla spel som vi försökte spela och det gick ju sådär hehe...😅 Klockan närmade sig halv 11 på kvällen och jag for i duschen, kollade lite YouTube, kollade på bad moms, och 23:30 bytte jag lakan för jag kände mig ofräsch i de gamla. Sedan somnade jag gått i min säng.

Tack för att du tog din tid att gå igenom inlägget! Du ska veta att du är bäst i tanken💛.

Kontakt (om vaaaad som helst):

Instagram: _juliamatilda_
Snapchat: julia.hietala
Ask: juliajerry14

Mail: julia.hietala@outlook.com / julia.hietala0611@outlook.com

Ha en underbar vecka!✨

 • 181 readers

Likes

Comments

Hej igen denna dag och nu har jag gett mig in på bus än en gång och denna mot ett lyricprank mot min bror. Och jag var tvungen att sluta mitt i för han var nära på att ringa mamma som låg och sov och hon skulle ha blivit hur arg som helst så det blev väldigt kort men här har ni det.😄😬
Låten är "Legenden" av niello.
Min bror är ambolansförare det var det han menade med vad han ser på jobbet.

Men asså jag fattar inte sånthär är meningen att sätta upp på youtube, men jag tycker det passar mycket bättre in här och det får jag också tycka utan några andras åsikter om det!

Slutet är nog bästa för deh är som om han ba glömmer bårt det och frågar vad jag skall ha till present haha bästa bror.💛

Men asså jag hade typ panik av detta han ringde enmassa till mig och visste inte vad jag skulle göra så stängde bara av. Skall nog inte pranka honom något mer på detta sättet.😬😄❤️

Fråga frågor eller bara ta kontakt via instagram, snapchat, ask, mina mails eller här som jag skrivit på mina förra inlägg så kika in där.😁

Tack så jätte mycket hoppas det var lite intressant prank ialfl! Sov gått!💤

 • 224 readers

Likes

Comments