Då var det fredagen den 29 juli och dags att styra kosan mot Sverige igen. Det har varit en otroligt trevlig upplevelse att för första gången besöka Thailand. Det är absolut inte sista gången jag bokar en resa hit, den saken är klar,

Tidig väckarklocka (07.00) för att hinna njuta av hotellfrukosten innan taxin går mot flygplatsen. Planet lyfter vid 13 tiden, så jag planerar att boka taxin till 9. Man får hjälp av den trevliga personalen att fixa den.

Frukosten satt fint och P stannade kvar på rummet när jag gått för att ladda upp inför sin shopping innan hans färd tillbaka mot Hua Hin igen.

Taxin dök upp 9 som planerat och färden började mot flygplatsen. Man kan begära att köra efter fast taxa ca 400 BTH eller att köra efter taxametern. Jag valde det sista för att kolla hur det skilde sig. Det finns tullar ut från stan, så den får man snällt betala, men det får man reda på innan...Lite före 10 var jag på plats och det var bara att checka in. Ingen kö.... Förresten så hade jag tjänat lite på att ta fast avgift. Med tullarna hamnade jag på 450 BTH...

Smidig incheckning och säkerhetskontroll. Skönt att åka i shorts så man slipper att hålla på med livremmen fram o tillbaka... Nu väntar två timmar i shoppingområdet föra boarding. Eftersom man reser utanför EU är det bara 1 flaska som gäller i TAXfree. Inte så stort utbud på maltwhisky som det fanns på Kastrup, så det blev en Bacardi med hem. Jag lyckades dessutom köpa en chokladkaka för 100 SEK... Tittade aldrig på prislappen innan, ville bara ha med det på planet. Efter en kaffe på Starbucks och en macka på SUBWAY gick jag och strosade lite innan jag skulle gå ombord vid halv ett.

Plats 56 ganska långt bak, men vid gången (bra om man ska på toa). 11 timmars flyg väntade och vi lyfte i tid... Det var ju eftermiddag lokal tid, men det blev mörkläggning i planet, så lite sömn blev det mellan två filmer. Rätt som det var såg jag på kartan i stolen framför mig att vi flög över Blekinge. Bara en halvtimme kvar...

Landningen gick bra och två måltider mätt kände man sig bra trots regnet utanför. Nu var det bara att hoppas på snabb utlämning av bagaget. Band 7 och 8 stod det på skylten att vi skulle leta på... det lät ju konstigt, men de var sammankopplade så det räckte att stå vid ett av dem. Det tog ca 20 minuter innan min fina bag dök upp. Bra nu hinner jag med 2048 tåget. till Hässleholm.

Lite före tio sätter jag nyckeln i dörren..... Hemma igen!!!!

Tidig frukost blev det...

Taxi mot flygplatsen.

Hej då Bangkok...

Fin entré på flygplatsen.

Choklad för 100 SEK..

Bara att ladda batterierna...

Plats 56H vid gången.

​Fly Thai....

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

På torsdagsmorgonen startade trippen hemåt. Den skall gå via en natt i Bangkok. På grund av Percys återbesök på sjukhuset började jag resan i egen regi.. Mr Pop, den lokala taxichauffören på området har bilen utanför vårt hus så det blev en enkel promenad. Han tog mig till stadskärnan kl 8 på morgonen och därifrån kunde jag sen boka en plats i taxibuss för 185 BTH ca 50 kr för en tur på 3 timmar. Det blev en liten väntan på plats, men bussarna gick ganska tätt. På bänken utmed stora gatan satt jag och inandades den sista Hua Hin atmosfären. Pulsen, mopparna, människorna, utflykterna, allt togs in...När jag suttit där en stund kom det ett sällskap på tre personer som skulle med samma buss. En kille från Sundsvall med tjej och son. Det blev ett trevligt resesällskap med många tips eftersom tjejen var från Thailand och det har blivit många besök. Efter en paus halva vägen för lite tankning mm bar det iväg igen. Vid 12-tiden började skyskraporna märkas i horisonten och Bangkok visade upp sin bästa sida... Men samtidigt sin sämsta, för det fanns otaliga kåkstäder utanför tullarna..Färden gick till Victory Monument och därifrån fick jag klara mig själv. Det var bara att hugga tag i en rosa taxi och be om skjuts till Siamkvarteret. Det var lite knackig engelska i bilen men med lite kartor och att jag nämnde närheten till varuhuset MBK hittade vi rätt efter 20 minuter i stan...
Hotellet kunde inte checkas in förrän vid 14 tiden så jag ställde bagaget i receptionen (under bevakning) och tog mig ut i stadsvimlet. Jag behövde inte gå mer än 10 minuter, förrän MBK uppenbarade sig. Mitt ibland hög trafik och broar till höger o vänster fanns det där.. Det blev ett besök för att reka lite..
Klockor, elektronik och andra kopior hade jag läst på att det fanns gott om. Och det stämde ju kan man säga. Men mycket var ren skit skall också sägas. Lite innan två hade jag väl kollat i halva varuhuset och sett mig omkring lite.
Väl vid incheckningen fick jag reda på att vårt ( P skulle dyka upp senare hade vi bokat in) rum inte var riktigt klart, men jag fick ta ett annat om jag ville. Det var ingen större skillnad så jag flyttade in i rum 1414. Under mig på våning 11 fanns poolbaren och infinitypoolen. Det fanns en aning wi-fi att tillgå så jag installerade mig och tog mig ner till poolen för att se om P hört av sig. Inget än så länge så jag solade vidare. Vid 18 tiden efter några Happy-hour-drinkar tog jag en dusch och gick till varuhuset för lite käk på BK..😉 det blev nån runda till och jag tänkte att det var bäst att gå tillbaka till rummet för att kolla mina meddelanden på wi-fi. Då hade P installerat sig efter en monstertur på 4 1/2 timme i bussen. Ut igen för att shoppa denna gången. MBK hade öppet till 22 hade vi läst på så valde ganska gott om tid. Efter att P också käkat lite på BK inspekterade vi handeln... Då hade de flesta redan stängt trots att varuhuset var öppet till 22... Det är väl så det funkar i Thailand....men det fanns en del att handla i alla fall. Mina kära klockbutiker hade slagit igen, men jag hittade en kille som jag ett lagt märke till tidigare. En liten ansenlig monter med en del godingar... De flesta modeller hade jag tidigare nästan likadana så det blev att fixa önskemål åt andra i stället.
Det blev en affär tillslut kl 2159...Lite handel på MBK blev det i alla fall.
Vi tog oss tillbaka till hotellet för att testa skybaren och det var något i hästväg... Fantastisk utsikt, trots ett av de minsta hotellen. Detta var våning 26....Efter var sin drink och lite fotografering blev det rummet och lite wi-fi.
Klockan 0700 skulle vi stiga upp för frukost före min hemresa ( P skulle ju tillbaka för att jobba i Hua Hin..)

Go Natt!!

Siam@siam var ett jättefint hotell

Infinitypoolen på våning 11.

Inte Finjasjön direkt...

Pulsen i Bangkok.

Kvällsmaten intogs på BK..

Shopping var det gott om på MBK.

Happy hour i poolbaren under eftermiddagen. Fantastisk omgivning med pool o puls från stan..

Snygg skyltning på Converse..👍

One Night In Bangkok...👍

Likes

Comments

Sista dagen startade med lite frulle hemma hos Percy och sen mopparna ner till stan. Det skulle checkas tidtabeller till Bangkok och P skulle boka lite andra biljetter till honom o brorsan. Dagen var inrutat i utflyktens tecken och det skulle bli lite elefanter och sen lite konst var det tänkt. Vi körde lite vilse på vägen men hittade till slut upp till utsiktsplatsen (bakvägen från stan) som trots allt är en känd plats för oss båda. Eftersom vi nu visste var vi befann oss beslöt vi oss för att fixa lite käk på vägen. Det blev ett fint hak nära Percys Träningsställe.
Efter lunchen tog vi oss till Elephant Hospital som är en foundation för att hjälpa elefanter. Vi blev erbjudna att betala för en show mm men beslöt oss för att bara studera dem lite o fotografera. Det blev tillslut så att vi skänkte lite pengar för att vi fick ta bilder och mata "The baby Elephant".
Sedan körde vi tillbaka hemåt eftersom Artist Village ligger på "rätt håll". Man kan jämföra det lite med ett kollektiv för konstnärer.. Här fanns all typ av konst och det fanns ett ställe att själv utföra lite verk... Vi hade lite ont om tid så det blev inget med det... Men ett mycket intressant ställe.
I och med dessa besök så har kvoten nästan fyllts med vad jag hade tänkt hitta på under dessa 9 dagar och det har varit en underbar tid.
På kvällen blev det moppe in till stan igen för lite käk hos Mr Dan (finsk restaurang). Det blev pytt i panna... Lite för att gardera inför hemresan...
I morgon bitti kör Mr Pop in mig till stan o Percy tar över min hjälm och moppe.
Buss i ca tre timmar till Bangkok väntar mig...

Go Natt!!

The baby Elephant (till höger)

Lite äldre elefant. Ca 90 år gammal...

Välkommen till The Art Village!

Hello!!

Artist som specialiserat sig på att måla små och många hus...

Dessa gillar vi!!!

Vi hann med ett stopp på vägen där det fanns gamla statyer.

En tur till Mr Dan's på kvällen för lite...

...Pytt i panna...

En sista Singha före sängdax..

Likes

Comments

Pimpad på rätt sätt!!

God fiskburgare på The Coffey Club.

Sandstorm under palmerna...

Kungens privata stationsbyggnad..

Middag med vännerna Leif, Richard, Karin och Emma.

"Tjuvarnas marknad".

Tisdag 26 juli. Det var lite sovmorgon idag, lunch på ett fint ställe vid Hilton. Sen hade Percy några ärenden i stan, så jag drog till beachen för att bada... Det var ju lite premiär med havsbad i Hua Hin. Efter lite letande hittade jag en fin plats under några palmer. Jag förstod snart varför här var ledigt- världens stormhål för sanden... Det blev bara en halvtimmes solande idag. Jag fick i alla fall tid att testa dom nya trådlösa lurarna... Funkade riktigt bra.
Vädrets makter tog vid och det blåste upp till lite regnskurar. Tog mig till stationen för att skydda mig från regnet.. Hittar faktiskt ganska bra själv efter en vecka..
Rondellkörning i vänstertrafik med miljoner fordon var spännande. Jag tog mig hemåt när regnet avtagit efter en halvtimme och sedan dök Percy upp hemma..
Jag hade bokat med Emma o Co att gå på marknaden (varje tisdag) och vi stack vid sjutiden. Kände oss hungriga så det blev lite käk på "Lilla blå". Sen moppen vidare till marknaden... Fullt med Thai:are. Det blev två "tischor" och några munkar med hem.
Mörkerkörning hem funkade bra...Go natt!!!

Likes

Comments

Eftersom Percy hade dubbelpass idag och därmed LÅNG sovmorgon, passade jag på att för första dan utforska Hua Hin själv.. Det började med enkel frukost vid 0930 sen tog jag moppen till utsiktsplatsen. Några livs levande vilda apor uppenbarade sig här.. Därefter körde jag ner moppen i garaget på varuhuset och gick en runda för att reka lite... Nån shopping skulle det bli...! En stor gata skiljer varuhuset från havet. Med en vänlig polismans hjälp tog jag mig över på andra sidan. En smal gränd ledde ner mot havet. Väl nere möttes jag av en härlig syn med solbadande människor fina hotell och fint vatten.. Det blev en lång promenad norrut mot Hilton och sedan gick jag tillbaka en bit. En annan gränd ledde upp till stora gatan igen. En lång promenad inne i stan slutade vid varuhuset och det blev shopping. Sen moppen hem för att säga hej till Percy innan andra passet. .Poolen fick nån timme efter det.
Jag bokade tid med lokala taxikillen för färd mot Hilton vid 19-tiden. Jag skulle ju bara upp i skybaren innan hemfärden på torsdag. Richard tittade förbi och hängde på... Det blev fin drink i baren.. Restaurangen var stängd, så det blev La Terraseria nedanför i stället. Taxi hem vid 2130 sen höll jag kväll... God natt.. !😉

Moppen till stan.

Hua Hin beach.

Vilar fötterna efter promenaden.

Shoppingdag...

Poolhäng med nya brillor.

Taxi till stan.

Hiltons Skybar med fantastisk utsikt.

Idag körde jag moppe här för första gången...👍

Likes

Comments

Vi var lite tidiga till cicada-marknaden, så det blev lite nya profilbilder i stället.

Nygrillad fisk.

Sovmorron till 11 idag. Sen tränade Percy och jag stack till poolen. Idag var det tänkt att vi skulle gå på marknad. Det tyckte inte lokalbefolkningen som var sena att komma igång. Det blev lite profilbilder i stället.

Besökte Ulrikas familj innan det var dags för käk. Det blev pasta på Bees Bakery idag. Hemfärd på moppen och sedan vidare mot affären på andra hållet hemifrån. På kvällen kom grannen in med nylagad fisk. Go natt!!

Likes

Comments

Lördagen började med lite enkel frukost hemma, sen en moppetur till Market Village.. Ett 4 våningar högt varuhus. Där blev det en burrito med fantastiskt god kiwi/ananas dryck till lunch. På hemfärden visade Percy mig hur man tar sig till utsikten. Väl hemma blev det lite poolhäng. På kvällen hänge jag med Emma o Richard på lite kvällskäk nere i stan. Lilla Blåvita är ett enkelt ställe med en massa olika matkulturer. Det regnade en aning på moppefärden hem, men visiret gjorde sitt jobb. Leif (Percy) hade gått och jobbat i huset bredvid så det blev en wi-fi kväll med Hangover II filmen . Den handlar naturligtvis om Thailand... Go natt!

Var ställde vi mopparna?

Bottenplanet i varuhuset är matställenas paradis..Knökat!!

En av utsiktsplatserna. Härlig vy över Hua Hin.

Poolhäng när Percy vilar middag..😎👍

Naturligtvis utspelar sig filmen i Bangkok...👍

Likes

Comments

Fredagen avslutades med middag på Mekong och sedan boxningsgala. Leif har börjat sina kvällspass, så medans stackarn jobbade kväll tog hans lediga kollegor med mig på en speciell upplevelse. Det var galakväll på Grand Thaiboxing Stadium. Thailändare, svenskar, danskar, you name it... Alla var med. Det var full aktivitet på vadhållningsläktaren. Herrmatcher och dammatcher, det spelade ingen roll. Halv ett på natten lokal tid blev det moppe hem och Leif dök upp vid ett-tiden.. Go natt!!

Likes

Comments

Det blev två fantastiska dagar på Koh Talu. Dessutom med trevligt resesällskap. Leifs kollega har sina 8 och 10 åriga döttrar på besök och de var helt suveräna...👍Hiking och egen badvik första dagen och snorkling andra dagen. All inclusive på "hotellet" och öl fick man köpa trots "Buddha-dagar" med alkoholförbud. Hotellmanagern viskade till oss: "Buddha kommer ändå inte hit.. Hihi.."/Tompa

Likes

Comments

Då är man på plats och har tagit det försiktigt första dagen... Bara EN timme i solen😎👍

Likes

Comments