Hei der!

Nå har det gått lang tid fra sist jeg blogget. Jeg er nå ferdig med uke 11 av semesteret og har kun tre uker igjen til eksamensperioden starter. Jeg kan ikke tro hvor fort tiden har gått og at jeg snart har bodd 4 måneder i Pécs, Ungarn. Etter jeg flyttet ned hit har jeg lært mye nytt. Jeg har blitt bedre kjent med meg selv som person, jeg har måtte lære meg å kjenne kulturen i Ungarn samt mange andre land i og med at det er en internasjonal skole, jeg har lært meg å lage flere typer middager, blitt godt til å ta oppvasken for hånd, lært meg at det ikke finnes noen som kan rydde opp etter deg, lært nye studieteknikker og generelt å ta ansvar for meg selv. Alt dette ser jeg på som positive erfaringer og noe som kan være viktig å kunne senere i livet, men det har ikke alltid vært like lett. Uansett så sitter jeg fortsatt her nede uten noen som helst tvil om at det er medisin jeg vil studere! For hver dag som går blir det mer og mer interessant og neste semester skal vi begynne med anatomi, histologi og embryologi som gjør at vi få lære enda litt mere om menneskekroppen.

Men som du ser på bildene over består ikke livet her nede bare av utfordringer og lange skoledager, tvert i mot. Livet har vært innholdsrikt fra dag en etter jeg flyttet ned hit. Jeg har fått mange nye venner på kryss og tvers av verden, utviklet engelsken og tysken min, lært meg å trives i mitt eget selskap og generelt sett hvor mye moro en kan ha selv om hverdagen er travel. Kollasjen over er en mix av bilder fra Freshmen Camp, Freshmen Ball, hverdagen og atmosfæren rundt her. Når jeg ser på disse bildene har jeg bare gode minner! I tillegg kjenner jeg at jeg savner temperaturen som var tidligere dette semesteret, nå er det for det meste surt og kaldt her nede.

Jeg ønsker deg en fin helg videre og jeg lover å prøve å bli litt bedre på oppdateringer ❤️

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Hei der!

Det har gått veldig lenge siden sist jeg blogget, men jeg har omtrent ikke vært hjemme siden da. Jeg dro på Freshman Camp 24. august og det varte til og med 28. august. Jeg fikk så mange nye bekjentskap gjennom denne campen, for det meste tyskere, noe som bare er supert ❤️ Jeg kom på laget Legacy Blue sammen med ei anna norsk ei jeg kjente fra før av. Siden gruppene konkurrerte mot hverandre og bodde sammen så ble du veldig close med de du var på lag med og jeg tror definitivt jeg har fått noen livslange vennskap etter denne turen. Vi hadde team building, UV party, Boat party, badet, danset, sang, lærte leirdans, prøvde førstehjelp og gjorde så mye annet gøy. Campen vil bli et minne for livet og var en bra start på forrige uke.

Capture the flag

La oss se. Vi kom hjem søndag 28. august og samme kvelden gikk vi 35-40 stk. ut på resturant for å spise, noe som var utrolig koselig selv om alle var trøtte. Fra mandag 29. august til og med søndag 3. september har det vært fult program. Det har vært Capture the Flag, Wakeboard, International Party, Train ride, opening ceremony m.m. Uka var bra og stiftet enda flere bekjentskap. Det har vært sene kvelder, halvtidlige morninger, registrering til klasser og mye annet, men uka overlevde jeg og ferien er nå over. I dag startet jeg på skolen, og kan allerede si at det er en hard og streng skole, men jeg digger det! Jeg har lekse til torsdag som er 40 setninger på ungarsk, det er litt vanskelig ettersom jeg kun har hatt to timer i faget. Utover dette skal jeg ha tre små tester i uken i kjemi fra og med skoleuke nr.3. Det er allerede fra dag en snakk om mid-term og eksamener så du må være klar for de neste 14 ukene med forberedelser før eksamensperioden. Hvordan skolesystemet her fungerer vil jeg fortelle om i et senere innlegg!

Ungarsk konsert

Jeg håper dine første 2-3 uker på skolen etter ferien har vært bra ☺️

Likes

Comments

Hallo der!

Nå er det bare noen få dager igjen på kurs. Jeg er offisielt ferdig med kurset på onsdag og starter orientation week neste uke. Dette kurset har egentlig vært veldig bra og hjulpet meg veldig med å legge tankegangen over fra norsk til engelsk, i tillegg til alt det positive akademisk sett, så har jeg også fått gleden av å bli kjent med mennesker jeg skal være mye rundt de neste årene i livet mitt. Det er rart at jeg nå har bodd her i over to uker alene, men jeg begynner å bli litt vandt til det. Det er så merkelig å bo alene når du normalt er en veldig sosial person som er avhengig av å ha folk rundt seg, men samtidig har det vært deilig. Jeg har lært å kose meg i mitt eget selskap og senke skuldrene litt, noe som jeg tidligere ikke har vært så flink til. Denne helga her var første helga med dårlig vær som jeg har vært alene. Det lynte og tordna en del natt til søndag, men det gikk overraskende bra å ikke ha noen rundt meg. Er ikke redd, men det smeller så mye høyere her enn Norge 😅

Dette er da meg som har sminka meg for første gang på over to uker 🙈

Senere denne uka reiser jeg på freshman camp ved Balatonsjøen her i Ungarn og det gleder jeg meg veldig til. Vi er rett rundt 300 stk som skal og jeg få da en super anledning til å bli kjent med flere fremtidige leger og tannleger iallefall, kommer vel noen fra de andre linjene også? Uansett. Ha en fin og produktiv uke ❤️

Likes

Comments

Det er på dager som i dag en virkelig kjenner på det å ha hjemlengsel. Det er mammas bursdag og jeg tror den første gangen i livet mitt jeg ikke feirer den med henne. Jeg skulle gitt alt i verden for en klem eller to på hennes bursdag, men slik er det nå ikke. Det er også på dager i dag en er glad for at vi lever i en så teknologisk tidsalder som vi gjør. FaceTime, meldinger og telefon er noe som gjør hele flytteprosessen litt lettere. Jeg har ringt mamma og virkelig kjent på følelsen av at det og snakke med henne i dag var godt! Selv om jeg har hjemlengsel er jeg glad for at jeg gjør det. Siden jeg også har mamma som støtter meg gjennom prosessen og heier på meg blir det enda litt enklere å fortsette. For å glemme bort hjemlengselen litt har meg og to venninner vært i byen for å handle. Jeg som student endte opp med å bære et helt nytt whiteboard under armen gjennom hele byen, takk og lov at de er vandt til studenter. Vi hadde også en sånn final test på kurset i dags i fysikk som gikk kjempebra. Av en eller annen grunn føler jeg at det er lettere å lære tingene på engelsk enn på norsk, noe som er positivt med tanke på at studiene mine de neste årene kommer til å gå på engelsk, hehe.


Bildet er fra mathandelen som foregikk på lørdagen. Me and my trolly! ❤️


Har du startet på universitetet? Isåfall, hvordan har du hatt de første dagene?

Likes

Comments

God søndag!

Dagen i går ble brukt til litt lesing, mathandel og resturant med ei venninne jeg har fått her nede. Det var alt i alt en nokså sosial dag, noe som var veldig greit etter et lite mentalt sammenbrudd på fredagskvelden. Sammenbruddet kom av at jeg innså hvor alene jeg var her nede og at jeg må bygge meg opp et nytt nettverk, noe jeg tror vil gå veldig greit! Dagen i dag har jeg planer om at skal være en produktiv dag alene. Jeg skal forberede lunsj og middag til et par dager fremover, ta noe klesvask, gjøre lekser, spise middag med familien via Skype, se litt i noen av bøkene jeg skal bruke når medisinstudiet starter for fult og ellers bare slappe av.

Bildet er av hvordan de serverer lemonade på de fleste plassene her!

Ha en fin søndag!

Likes

Comments

Hei du!

Nå har jeg slått meg helt til ro her i Pécs og startet forkurset mitt. Jeg hadde ikke trodd jeg skulle like dette kurset så godt som jeg gjør, men det er helt supert. Først og fremst har jeg allerede fått bli litt mer kjent med skolen, jeg har truffet en del av professorene jeg skal ha gjennom skoleåret og allerede fått meg noen skolevenner her ned. Jeg merker også at engelsken min blir litt bedre for hver dag og hjernen min kobler av og til ut norsken når jeg skal telle og stave, menmen. Jeg kan vel oppsummere litt hva jeg har gjort de siste ukene.


ONSDAG 26. JULI 2017: Vi ankom Pécs rundt 12:00 denne dagen her, noe som var deilig. Vi møtte både landlord og sjefen over studenthousing som er en internettbasert leilighetsutleie side for elever i Pécs. Leiligheten imponerte meg stort ettersom jeg kun hadde sett bildene et par ganger og visste lite om hva jeg faktisk hadde skrevet kontrakt på. Etter å ha overtatt leiligheten og flyttet alle tingene fra bilen og inn, så gikk meg, mamma og pappa ut for å spise i Pécs. Jeg kan fort si at byen imponerte meg, et lite pluss er også at byen ikke var altfor stor! Etter dette dro vi tilbake til leiligheten, ryddet, flyttet litt inn og vasket før vi gikk i seng.


TORSDAG 27. JULI: Landlord kom på besøk for å ta meg med slik at jeg kunne skaffe meg internett. Veldig glad for å ha henne med selv om de som jobbet på kontoret heldigvis kunne engelsk. Etter å ha vært med henne kikket vi rundt litt på senteret før vi dro tilbake på leiligheten og flyttet litt mer inn.


FREDAG 28. JULI: Vi vasket og ryddet inn det siste i leiligheten, noe som var deilig fordi vi endelig kunne slappe ordentlig av. Etter vi var ferdige med å rydde kom mamma med den geniale idéen om å dra til Kroatia. Vi tok en ganske langsom kveld med prat og kos.

LØRDAG 29. JULI: Vi dro litt tidlig ned til Kroatia og slapp godt unna køen som var. Google Maps var genialt og ga oss en rute midt ute i intet som gjorde at vi slapp timesvis med kø gjennom grensa. Vi ankom Kroatia på ettermiddagen. Etter å ha tatt tingene våre inn i leiligheten vi skulle bo i de neste dagene, så tok vi turen på senteret som var der. Senteret var ikke mye å skryte av, men vi fant mange par med billige sko og fikk kjøpt oss noe god mat. Etter turen på senteret kjørte vi litt rundt for å se hvordan strender som var i området. Vi fant en kjempefin strand ca. 20 min borte i bil. Meg og mamma fikk også øye på en fin gågate med butikker som b.la. Zara, dette endte jo opp med at pappa måtte parker og gå med oss på shopping. Etterpå dro vi hjem for å legge oss.


SØNDAG 29. JULI: Strand, strand, strand. Hva annet kan jeg si? Både meg og pappa er to rastløse sjeler som ikke er noe flinke til å ligge i solen og vi ble heldigvis reddet av regnet denne dagen, så vi endte opp med 3 timer på stranda. Etter å ha vært på stranda gikk vi tilbake til leiligheten vi leide, dusjet og slappet av litt før vi dro ned til hovedgata igjen for å spise middag. Vi hadde rett og slett en skikkelig feriedag.


MANDAG 30. JULI: Været var på topp og vi endte opp med enda noen timer til på stranda. Jeg synes vi klarte oss overraskende bra, men det har litt med at vannet hadde en god temperatur når du først kom deg uti. Etter å ha vært noen timer på stranda tok vi turen tilbake til Pécs. Vi ankom Pécs litt sent, men vi fikk lagt oss for å slappe av ganske tidlig.


TIRSDAG 01. AUGUST OG ONSDAG 02. AUGUST: Dette var de to siste dagene før kurset mitt startet, så vi nøt bare dagene med sol, shopping og mat. Jeg må ærlig innrømme at mye av shoppingen var småtteri til leiligheten her nede for å gjøre den litt hjemmekoselig.

TORSDAG 03. AUGUST: Første dag på kurs! Jeg hadde heldigvis hilst på en av mine norske naboer litt før denne dagen og hadde noen jeg kunne ta følge med til skolen. Det fungerte veldig fint. Siden vi var flere norske der så fikk vi fort en connection med en gang samme dagen og ble en liten klikk etterpå. Men ta det med ro, vi har fått flere i vår lille klikk på kurset som ikke er norske også ;-)


FREDAG 04., LØRDAG 05. OG SØNDAG 06. AUGUST: Disse dagene tilbringte jeg mye tid sammen med mamma og pappa. På fredagen etter skolen var jeg helt utslitt så vi la oss alle tidlig, på lørdagen dro vi til en av nabobyene som har en vannpark og på søndagen var dagen de reiste. De reiste nokså tidlig på morningen, og jeg må ærlig si at det er en av de verste tingene jeg har opplevd. Da de reiste fikk jeg virkelig kjenne på følelsen av hva jeg har begitt meg utpå. Senere på søndagen fikk jeg heldigvis besøk av en av mine norske naboer fordi hun sine foreldre også hadde dradd hjem den dagen, så vi på en måte trøstet hverandre.


MANDAG 07. - FREDAG 11. AUGUST: Natt til mandag var ikke den natten jeg sov best, det var merkelig og rart å være alene. Jeg må si at jeg var litt paranoid også første natten, men hvem er vel ikke det. Det gikk i skole og prøver denne uken som var litt deilig fordi jeg hadde mye å holde på med. Frem til i dag har jeg egt. ikke gjort noe særlig annet enn å FaceTime med familien, lese og være på forelesninger.

Til slutt må jeg si at alt i alt har denne byen, folkene, skolen, leiligheten og alt annet gått over alle forventninger. Jeg er foreløpig storfornøyd og tror fint jeg kan trives her. Selvfølgelig kjenner jeg på savnet av venner, familie, hundene og alt annet jeg har hjemme i Lyngdal, men det tror jeg bare er sunt!


Ha en fin kveld og lykke til med studiene til deg som skal begynne nå! ❤️

Likes

Comments

I dag er dagen, dagen jeg må si et siste "på gjensyn" til familie, venner, kirka, hundene, huset og alt som er. Dette er nok den tøffeste dagen hittil. På mange måter er dette en trist dag, men samtidig er det en spennende dag. Fra og med i dag bor jeg ikke hjemme lenger. VI ankommer ikke leiligheten og Ungarn før i morgen, men uansett. Jeg har offisielt flyttet ut. Det var rart å skrive. Denne dagen og de nærmeste dagene vil bli veldig spennende. Jeg kjenner ikke mye til hva jeg skal begi meg ut på, men det er noe av moroa. Mange av nervene tror jeg vil roe seg så fort jeg kommer inn i hverdagen der nede. Jeg har sett bilde av leiligheten to ganger, kun TO ganger før jeg mailet dem og sa jeg tok den. Det er nå så lenge siden jeg så bilder av leiligheten sist gang at jeg tror jeg blir overrasket av hvordan den faktisk ser ut! Hehe, ikke alltid lett å har press på seg.. Uansett, jeg har en plass å bo, en skole og gå på og satser bare på at alt vil ordne seg derfra.

Om noen altfor få timer flytter jeg. Jeg både gruer meg og gleder meg. Det blir en ny og spennende tid i et nytt land. Det viktige er at jeg endelig får startet studiet jeg så lenge har drømt om 😍 Jeg sitter igjen med mange gode minner og venner fra Lyngdal. Drømmen er å flytte tilbake en gang ❤️ Menneskene i denne byen er så fantastiske at det ikke kan beskrives! Kirka og miljøet for oss kristne er fantastisk! Takk for at jeg har fått vokse opp her og en gang håper jeg at mine barn også kan det 💕❤️ (Instagram)

Håper du får en fin dag!

Likes

Comments

Hei der, mitt navn er Tomine. Jeg er ei 19 år gammel jente fra en liten by på sørlandet. I morgen, 25. juli, tar jeg et stort steg og flytter til Ungarn for å studere medisin. Jeg har alltid hatt lyst til å studere i utlandet og medisin har vært målet siden jeg var 7/8 år gammel. Da jeg var yngre visste jeg lite om hvilket land jeg skulle studere i og lite om hvor tøft det ville bli å flytte hjemmefra. Men her sitter jeg, dagen før jeg reiser for å starte denne bloggen. Bloggen skriver jeg for å dele hvordan hverdagen min er der nede. Jeg vil dele minner, historier, positive og negative sider. Jeg er heller ikke fremmed for å fortelle hvordan jeg nådde dit jeg er i dag. Bloggen er for familie, venner, mennesker som er nysgjerrige på medisinstudiet og de som vil følge min hverdag i Ungarn. Jeg tror på ingen måte jeg vil seile gjennom disse årene, jeg tror det vil bli vanskelig, jeg tror jeg vil få hjemlengsel og møte mange andre problemer, men gjennom denne bloggen vil du få vite at du er ikke alene dersom du er student i utlandet.

Her har du meg, Tomine
Jeg håper du vil følge meg videre! Ha en fin dag.


- Tomine

Likes

Comments

Instagram@tominehb