Jag lider av detta. Inte just nu, inte imorgon kanske men ibland. Det kommer verkligen aldrig förstöra för mig men det är liite svårare på vägen.

Jag har blivit allt mer räddare på senaste. Rädd för att vara ensam, rädd för att flyga, rädd för höjder, rädd för hav-att åka båt, rädd att köra ibland, rädd för fart, rädd för att svika, rädd för känslor osv..
Jag har blivit värsta ångest tjejen i omgångar nu när jag blivit lite äldre. Det här är så sjukt svårt att ha.. jag kan inte se fram emot att reda bort då jag är så flygrädd att jag kan få kramp i hela kroppen av att tänka på det exempelvis..

Jag tror det började med flygningar. Som liten var jag inte alls rädd utan åkte utan problem, sedan utvecklades det till att jag blev rädd när jag flög ensam men inte med någon annan (familj/kompis). Nu när vi åkte till Thailand sist så var jag så rädd att jag hade ont i magen och huvudet konstant uner hela flygningen. Så fort det blev det minsta turbulensen så började jag panik gråta av ångest och mamma fick krama om mig. Jag är rädd för att dö, jag vill verkligen inte dö än. Jag får 1000 tankar på samma gång när jag blir rädd på det sättet. "Vi är 1 på 10000 som kommer krascha jag lovar".. usch vilka tankar som kommer.. jag kan inte fly från ett flygplan som är uppe i luften.. jag kan inte rädda oss.. hela min familj är med mig, alla är i fara..

Sedan åkte vi båt i en storm i Thailand. Här sitter mamma och kramar om mig då jag återigen panikar. Jag sitter och gall skriker och gråter som en idiot, min kropp skakar mer än någonsin förut och jag kan knappt andas. I mitt huvud känns det som jag kommer att dö, jag kommer kvävas till döds att detta och ingen kan hjälps mig. Vi är utr mitt på havet, vi kommer dö..

DETTA ÄR FRUKTANSVÄRT...
jag vill inte må såhär, detta är inte jag, jag vill inte bli såhär.

När jag får en panik attack så är det inte jag som styr vad som händer. Jag blir som en helt annan människa och jag tror i mitt huvud att jag dör av det. Jag kvävs av obehag och panik. Jag vet inte hur jag kommer ut ur det men det går alltid över. Jag vill verkligen aldrig att detta dka stoppa mig från att upptäcka världen och leva livet hur jag vill. Det är nästan en större rädsla, att bara sitta där, utan några erfarenhet och massa ånger.. nej nej nej.
Jag kommer klara mig igenom detta, med eller utan Hjälp. Jag kommer må bra igen det lovar jag mig själv varje dag.

Detta händer väldigt många och det är inget konstigt egentligen, jag tror det slog mig lite när jag såg Therese Lindgrens vloggar om ångest då jag verkligen känner igeb mig. Jag vet att det kommer bli bra, jag måste bara börja jobba med mig själv då det är i mitt huvud det sitter.

Jag lever med en sorts ångest, men det är okej. Det kommer aldrig kunna stoppa mig, det lovar jag mig själv.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Shit vad längesen sist..
Så mycket som händer just nu för mig.. vet knappt vad egentligen.. men börjar hitta mig själv tror jag..
Rubriken är en bra start på det hela. Jag tror helt ärligt att jag just nu ligger i en uppförs backe i livet. Jag går u skolan, jag jobbar, jag är med vänner och jag är med min familj. Jag har börjat övningsköra och lagt upp en liten plan framöver för att försöka nå mitt körkort snart vilket även kommer underlätta mycket.

Jag är jag. Jag tror verkligen att jag känner mig själv som bäst just nu, jag gör vad som känns rätt för mig och växer som människa varje dag. Jag börjar inse att jag behöver inte vara någon annan eller sätta upp en fas för att lyckas eller vara glad. Jag behöver inte tippa på tårna för någon annan eller vara rädd för att göra fel. Jag vet hur jag vill bli behandlad för att må bra och det känns så bra att kunna bestämma det själv. Det finns verkligen ingen som ska få förstöra för mig eller vad jag vill. Jag umgås just nu med de vänner jag tror jag alltid kommer ha kvar i livet, de som stått mig närmast och fortfarande gör, detta är super.

Likes

Comments

Likes

Comments

Likes

Comments

Likes

Comments

Äntligen tillbaka med alla fina vänner

Likes

Comments

Likes

Comments

Att fylla 18 är inte så dumt

Likes

Comments

Igår hade jag verkligen en super mysig dag, eller rättare sagt hela helgen var mysig. Mina kusiner och min pappa och mina syskon därifrån kom ner i helgen för att fira mig. Det blev massa roligheter, allt från lite shopping till goda restauranger. Vi firade min 18 års dag, kan inre Förstå att jag äntligen är 18.. som jag längtat.. nu känns det nästan lite jobbigt för vill ju fortfarande även vara ett litet barn igen. Man växer nog aldrig riktigt upp i sinnet dock, vilket är skönt! Igår på min födelsedag firades jag med massa tårta och god saker medan hela familjen sjöng och firade. Sedan åt vi på en otroligt god resturang i Malmö som hette "viloteket" eller någpt liknande! Älskade all maten där och drack mitt första lagliga glas vin hehe..

Idag är det tillbaks till verkligheten med skola och träning! Vi hörd sen ,puss

Likes

Comments

  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw