Det talas mycket om, vad har vi gjort för att förtjäna hundar i vårt liv, då de är så oerhört lojala och ömsint. Men vad har jag egentligen gjort för att förtjäna min partner. Ärligt talat, lättaste sättet att förklara, är att säga att min partner är en människa med en hunds personlighet? Haha, nej men han är nog en av det finaste personerna jag har någonsin mött, både som vän och partner.

Hade en väldigt usel dag idag, var väldigt lätt irriterad, nedstämd och rastlös. Kunde inte göra något men samtidigt ville jag göra allt. Satt mest och scrolla igenom klädbutiker, för att undvika få någon form av panikattack.

Men så blir man överraskad med en super fin present utanför dörren från sin oerhört givmilda och omtänksamma partner och humöret bara vänder sig. För mig handlar det inte så mycket om presenten utan bara självaste tanken, tanken att man har någon i sitt liv som vill få en att må bra.

Den tanken får iallafall mitt hjärta att värma.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej!
Jag har varit borta från bloggen ett par dagar nu, då jag har haft det väldigt hektiskt.
Först i torsdags, var jag i skolan och gjorde mitt mutliga nationella i engelska. Det gick bra, inget särskilt. Efter det gick jag med Viktor hem, därefter hände lite mer negativ sak (inte med Viktor), som totalt drog ner på mitt humör samt bildat ett ännu större motiv för mig, att inte komma tillbaka till min nuvarande klass :-).

Hursomhelst!
I fredags, vaknade jag otroligt tagg på denna dag. Hade planerat ett tag nu med en vän, att ha en Feministfest. Jag fixade i ordning mig, satt och kollade på serier tills jag skulle ner till stan, runt tre tiden. Mötte min vän Linnea i Dollarstore och vi handlade lite grejer till festen, muggar, sugrör, läsk etc. Sedan åkte vi tillbaka till stan, ordnade lite i lägenheten, jag blanda lite drinkar tills folk började komma.

Hade verkligen en så rolig kväll, fick träffa och lära känna nya personer, skulle inte säga nej att göra allt om igen! Festen tog slut runt två tiden, då var det bara att plocka ihop, fick dock hjälp av en kompis så det blev lite trevligare.


Likes

Comments

Medan jag väntar på att mina kära sömntabletter ska kicka in, kan jag berätta om min dag. Produktiv och produktiv... Svårt att riktigt sätta fingret på vad jag har varit idag, samtidigt som jag har fått några saker gjorda, så är de inte exakt det som var på listan...

Hade ännu en gång oerhört ont i huvudet, kan det vara pågrund av pollenallergi eller ska jag vara orolig? Vem vet med min knäppa kropp.
Har dock haft problem med mycket huvudvärk rätt ofta de senaste åren, men känns inte riktigt värt att kolla upp då Östersunds läkarna är de tröttaste som finns.

Så jag stoppa i mig alvedon och sedan beslöt mig för att ta ett långt härligt bad, samtidigt som jag utnyttjar en av mina badbomber från Lush. Den var såååå vacker, bara ett litet minus var sjögräset (?) i badbomben, som förstörde lite utav "renheten".

Sedan gjorde jag några skönhetsrutiner som jag skjutsat fram på och fixade mitt hår. Saker jag slipper då göra imorgon, since jag kommer ha det lite stressigt (mest eftersom jag tar en enorm tid på mig att fixa mig, jag har perfektion obession ok?!)

Nej, men imorgon måste jag iväg till skolan :-) för att göra muntliga nationella i engelska, inga problem iför det, har ärligt talat mer oro över hur jag ska se ut och "presentera" mig själv imorgon (dels om mitt yttre är bra för mig, stärker det mitt självförtroende, andra delen för att jag hatar min klass och ifall jag skulle träffa någon av satans barn kan jag visa hur fierce jag är.)

Någon sitter ju säkert och tycker att jag är extremt ytlig eller löjlig just nu. Men förstår dock inte detta "stigma" emot att bry sig om sitt utseende. Jag menar, vi alla gör det? Det påverkar oss alla? Ingen, vare sig jesuskramare eller kränkt fedora-wearing snubbe, kan ärligt säga att de inte bedömer andra människor via utseende. Så länge du har en till två fungerande ögon, så gör vi det.

Varför ska det då vara ~så~ fel att bry sig om sitt lite extra eller göra sig lite extra fin ifall man vet att man kommer må bra utav det?

Likes

Comments

Sitter i nuläget och kollar på Jane the Virgin och äter lite choklad, medan jag bläddrar runt på eBay. Har haft stort choklad crave på sistone och vi har haft det fullkomligt slut på någon (som jag vill ha) choklad som helst...

Since jag är inte ett big fan av choklad och mamma äter oftast upp sin så har vi nästan aldrig nån. Det infaller självklart är jag är sugen.
Hmm...

Har inte gjort något särskilt idag, ska försöka vara lite mer produktiv imorgon!
Vi ses!

Likes

Comments

Jag har länge tänkt på det här om att önska att man bodde i USA, den amerikanska drömmen, Hollywood etc.

Men saken är...
Varför skulle vi skandinaver och västeuropéer egentligen ha den drömmen? Särskilt vi svenskar eller svenska medborgare? Jag menar, ärligt talat, jag kan ofta ses som någon som kritiserar Sverige och Norrland, som om det vore mitt jobb. Men, vi har faktiskt turen att bo i en av de bästa samt säkraste länder i världen. Varför ska vi då take a dump på det privilegiet?

Jag har rest väldigt mycket i mitt liv, sedan spädbarn och visst man kanske säger "borta bra men hemma bäst", för att man är van vid det man är uppväxt i. Men jag anser mer att det har och göra med möjligheterna, jag har här än i andra länder.
Om man skulle tänka på det, vilket annat land betalar sina ungdomar för att de studerar eller erbjuder gratis tand/psyk/läkarvård till barn upp till 19 år (?).

Ni som drömmer om USA, ifall du inte har extremt bra sjukförsäkring, kan de skita fullständigt ifall du har varken cancer eller halsfluss. I vissa lägen, spelar det även ingen roll ifall du skulle ha sjukförsäkring, eftersom bolag får vinst. Varje gång de hittar en s.k. "felmarkering" i din ansökan och de är oerhört empatilösa. Dessa bolag skaffar specialister för att hitta dessa fel.

Sedan har vi den sjuka och väl omtalande vapenlagen i USA, det vill säga, du kan och får skjuta den som är på din tomt utan din "consent". Samt tanken att du kan köpa ett eller flera vapen, lika lätt om inte lättare som att köpa en ny mobiltelefon. Vi frågar fortfarande oss själva, varför det är så mycket våld och oskyldiga som dör i Amerika...

Vi har en bra och fungerande socialistisk demokrati i Sverige och vad har USA?
En egocentrisk, manipulativ, pengar-älskande, empatilös, patriotisk republik? Japp
Så varför skulle inte USA, faktiskt ha någon som Donald Trump till sin president. Hela landet är en utskriven bild utav vad han presenterar.

Varför skulle man då vela flytta från ett land, som faktiskt har en logisk och gynnade ideologi, till ett som röstade fram Bush Jr två gånger?

Den bilden många har utav USA, om det "glammiga livet", butikerna, urvalet av mat etc. Är extremt inskränkt, majoriteten av amerikaner i USA jobbar minst två jobb för att endast betala hyran och självmedicinerar då det är väldigt stort privilegier, att få vård.

Finns ingen särskild anledning att jag tar fram detta ämne. Jag anser bara personligen, att vi behöver diskutera denna propaganda bild utav USA som vi ser framfört varje dag.

Särskilt då Sverige, har mycket på sistone börja följt USA som ett litet får. Jag tycker att systemet vi har är utmärkt och det är många länder som avundas hur vi får det att funka. Så ska Sverige börja kolla på system i USA och plocka del för del, kommer vi bara förstöra något som var ett fint land.

Här talar en av de mest kontroversiella amerikanska dokumentär regissören Micheal Moore om det jag nyss diskuterade.

Likes

Comments

Fick nyss mail från Fikabox att mitt paket är påväg! Då första fikabox'en är gratis, kändes det som något att inte missa ut på, så jag tog och beställde en! Som den tur jag har, fick jag två utav de fyra alternativen med torkad mango, min favorit, mmmm...

Sedan har vårt paket från Apotea kommit fram idag, vilket är bra, slipper jag improvisera fram en fungerande ansiktskräm då alla mina är slut. Lite tråkigt dock, var mina proteinbarer slut i deras lager och de var tvungna att kryssa dem från listan :(.

Just nu, ska jag mest bara ta det lugnt. Jag har ännu en gång haft jobbiga mardrömmar samt har jag huvudvärk från helvetet i nuläget, så det blir att se till att vila!
Hoppas att allt är bra med er!

Likes

Comments

Kom nu hem för någon minut sen och sitter just nu på mitt badrumsgolv (?), konstig nog medan jag skriver det här inlägget.

Idag har jag för det mesta varit med Viktor hela dagen, som jag nämnde tidigare har jag övertalat stackarn att gå sockerfri i en hel vecka. Så då var det rätt självfallet att vi skulle iväg och handla. Så vi åkte upp till Maxi och plocka på oss en hel del mat, för att sedan ta oss en promenad tillbaka hem till honom.

När vi var hemma, tog jag fram till godsaker som jag hade köpt åt oss, då vi hade pratat om att testa sånt tillsammans. Låt mig bara säga snowballs är verkligen unpleasant...
Resten var ganska okej, Poptarts'en var dock oerhört goda. Efter det blandade vi smoothies och nu sitter jag här. Aja, ska kliva upp nu och äta min middag sedan duscha.
Har inga särskilda planer dessvärre imorgon, så vi få se hur det blir!

Likes

Comments

Sitter just nu och väntar på att locktången ska varm samtidigt som jag halv kollar på Jane the Virgin.

Idag hade jag planerat att jag ska först iväg och posta ett paket, då jag sålde en T-shirt i helgen. Sedan går jag till Viktor och väntar på honom där (beroende på om han har redan slutat eller inte) för att sen gå till Maxi och handla lite mat.

Då jag har övertalat min stackars kille att gå sockerfri i en hel vecka, så då blir det ut med det producerade livsmedlen med raffinerat socker och in med nyttiga och naturliga! (Lol jag får mig själv att låta som freelee.)

Sedan ska vi bara hänga lite. Det verkar som att våren börjar titta fram här uppe, med lite sol och plusgrader (trots någon form av snöstorm förra veckan???) Känns väldigt skönt då jag är verkligen inte ett fan av vintern.

Det enda negativa, är att jag har mått fullkomligt krasslig. Vaknade upp med extremt ont i halsen och helt kallsvettig (ännu en gång).
Vet ej ifall det är på grund av pollen säsongen eller om jag håller på att bli sjuk...

Ska ta och fortsätta fixa mig nu så jag kommer ut någon gång. Vi hörs!

Likes

Comments

Uggggggh, från ingenstans så poppade nachos upp i mitt huvud och jag började cravea det extremt mycket...
But the thing is, jag har redan borstat tänderna och har akne behandling på ansiktet som "spricker" om man rör på ansiktet, so.....

Men samtidigt så är mina craves som om jag vore en gravid kvinna, det är liv eller död.
Jag har länge haft problem med det, är jag sugen eller på humör för något särskilt, då kommer jag vägra och jag menar vägra äta något annat som inte är det. Jag blir som en envis gammal man. Gissa om mina föräldrar blev/blir galna på mig...

Delvis kan det vara, det "usual", jag är det enda barnet som har blivit lite väl spoiled...
Eller så har jag bara nå allvarliga problem med mina craves.
Men jag funderar verkligen på att gå och stoppa i mig den där nachos påsen, men dilemmat är stort här. Hmmm....

Likes

Comments

Om jag bara kunde följa Buddhas visdomsord...
Haha, nu har ännu en gång jag klickat hem lite saker, dock kan jag säga att de var nödvändigt. Jag behövde faktiskt en hudkräm (och två proteinbarer...)

Har även lite grejer som inte kommit fram än från eBay, ni vet sånt där nödvändigt, som sminkborstar, fler ögonfransar och mobilskal...
Bedöm mig inte, jag har något tomrum inombords som fylls med "the anticipation" av online shopping.

Virtuell shopping är så meh', liksom du går in, köper, får din produkt, så är det slut.
Finns inget roligt "väntande".
Aja, bortsett från allt detta så har jag oerhört ont i huvudet och jag känner mig helt igentäppt. I sure love pollen season :-)))

Ska stoppa i mig alvedon och duscha nu, så hoppas jag på att det hjälper.
God kväll!

Likes

Comments