Header

Idag fick Verle nya och fina fossingar! Skönt att det blev fixat så snabbt efter att hon tappade ena skon på löshoppningen i söndags :)

Jag hade tänkt att hon skulle få vila i samband med skoning men hon fick röra på sig ändå. Hon kändes superfin och luftig under framridningen i traven. Just nu ger hon en sån kontrollerad och maffig känsla. Luftig, framåt men väldigt kontrollerat och eftergiven! Hon är mjuk i sidorna och svarar på minsta kommando. Hade samma problem i galoppen i höger varv även idag att hon vill trycka ut rumpan. Idag svarade hon dock bättre på öppnan så då blev hon lite rakare eftersom. Men direkt man rakställer henne flyter rumpan ut. Det blir att fortsätta jobba med öppna så hon blir bättre fram till yttertygel.

Idag gjorde jag en övning som jag själv slängde ihop lite snabbt för att få en motiverad häst. Verle älskar markarbete så jag slängde in det i dagens dressyrpass. Jobbade på fyrkantspåret i trav. Red in på kvartslinjen över upphöjda travbommar, fattar förvänd galopp och rider längs fyrkantspåret med stor vikt på rakriktningen. Mitt på långsidan ett byte till rätt galopp och galoppera till kortsidan. Sedan avsaktning till trav och över bommarna igen. Gjorde detta i båda varv ett par gånger och fick otroligt bra respons av henne. Positiv och lyhörd på hjälperna. Inga byten före mig utan lyssnade och tog samlingen in i fattningen. Ibland får jag en glimta hopp om att det kanske nån gång släpper! Men emellanåt känns det omöjligt! Men det är så det ska vara motgångar föder framgångar. Bara ett fortsätta kämpa vidare helt enkelt!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Efter massagen så körde jag med den nya paden och jobbade henne avslappnat och kravlöst. Tyckte inte jag kände superstor skillnad i skritten men tycktes känna bättre bogfrihet i trav och galopp. Det kändes riktigt skönt. Jag red försiktigt att par dagar för att bara få en härlig känsla utan konflikter. Ökade sedan successivt med öppna, skänkelvikning osv. Nu de sista dagarna har jag börjat jobba med slutorna snett igenom. Jobbade också med rakställningen i galoppen. Hon vill gärna gå på dubbla spår i höger varv. Direkt jag tänker öppna för att få henne rakare så byter hon. Det slutade med att jag jobbade henne i förvänd och att rida noggrant och rakriktad. Det gav resultat och hon höll ett lugnt och stabilt tempo utan att falla ur. Konflikter har det blivit men känslan har ändå varit bra.

Sen har vi otur än en gång. Eftersom det krockade med alla ledigheter under jul och nyår blev det längre tid tills nästa gång hon skulle skos. Igår när vi skulle löshoppa flög skon av. Så typiskt.. Det händer alltid nånting! Hon började iallfall löshoppningen superbra. Den annars klumpiga tok-fian fixade skutten och avstånden relativt bra :) Tråkigt att inte få fullborda hoppningen bara men det får bli nästa gång.

Imorgon kommer hovslagaren och fixar fossingarna på Verle, så det blir superbra! Väl behövligt! Sen måste vi komma igång inför Christina-träningen :) Är taggad att få fortsätta jobba på bytena och rakriktningen! Hon ger en sån underbar känsla på träningarna att man inte vill sluta rida :D Hoppas det blir likadant denna gång och att vi så snart som möjligt kommer till ridning även på träningarna hemma utan att behöva bråka. Ser fram emot ett härligt 2018 men massa tävlingar och förhoppningvis framgångar :) Nu kör vi!

Likes

Comments

2017 har varit en händelserikt år på ett positivt sätt! Eftersom jag fick jobba mycket i början av året kunde jag ta hem en foderhäst vilket senare kom att bli min första häst. Vi har hunnit med så mycket på den korta tid vi haft tillsammans. Vi gick ifrån att börja lägga lite grundkondis och styrka för att i slutet av sommaren placera oss och ta en vinst i en LB:3. Är så otroligt stolt över min tokfia :D Har hänt så mycket med henne verkligen. När jag tänker tillbaka på vilka problem vi haft inom ridningen som vi tagit oss igenom så inser jag hur mycket vi utvecklas tillsammans!

Vägen till där vi är idag gick inte spikrakt. Efter vår första tävling blev hon halt och fick vila en kortare period. Det var inget allvarligt så det skulle bli bra så småningom. Varje gång Verle ska sättas igång blir hon världens största dramaqueen.. Hennes tankar går typ såhär: "Nej här ska det vilas, visa vad du går för" ;) Det är inte det roligaste men med vetskapen om hur bra hon blir efteråt så ger man inte upp i första taget :) Efter det orkade vi träna bra fram till Div.II och presterade bra där. Men dagen efter var oturen framme och hon blev sparkad. Tre veckors boxvila för damen. En förvänansvärt lugn igångsättning och nån månad senare är hon finare än någonsin :D

Målen för 2018 är att debutera Msv:C tidigt på säsongen och att debutera Msv:B. Jag tänker köra på och jobba för att nå det iår för tror verkligen att det finns i henne :) Vi har redan nu börjat träna delarna för Msv:B och det är ett par delar av programmet vi måste jobba med inför debuten. 2017 var bra men 2018 ska bli tusen gånger bättre.

GOTT NYTT ÅR önskar jag och Verle er allihop! :D


Likes

Comments

Veckans Christina-träning gick verkligen superbra och det började kännas som vi var påväg åt rätt håll! Hon börjar bli balanserad även i dem förvända och bytena kommer så småningom. Piloten ska bara komma underfund med det också men det börjar trots allt kännas bra. Dagen efter var ett rent helvete och inget kändes bra. En massa diskussioner senare lät jag nån annan rida henne för att undvika att bråka för mycket. Var lite orolig för att hon har ont nånstans eller att sadeln trycker. Vi planerade att hon skulle få en behandling med laser och känna igenom henne. Hon reagerade vid sadelläget som jag hade väntat mig. Sen var det lite spänningar i höger sida vilket är den jobbiga sidan. Vi fick ordinerat att massera och smörja med liniment så det släpper! Skönt att det kanske finns en anledning till alla protester på senare tid. Köpte mig även en MediLamb pad att testa. Om det inte blir bättre får jag fixa en sadelprovare, men hennes sadel ligger bra förutom att den inte ger nog mycket utrymme för manken.

Så nu blir det lugnare ett tag och ett återbesök om ca en månad och se om hon blivit bättre. Skönt att kunna förebygga eventuella skador innan dem dyker upp. Jag vill såklart att hon ska känna sig fräsch och ge henne de bästa förutsättningar till att kunna röra sig bra och avslappnat som möjligt :) Men humör det har hon så protester kommer det säkert bli en del av, det är ju trots allt en del av hennes personlighet :D

  • 56 Readers

Likes

Comments

Nu har Verle än en gång en vila.. Något som inte alls var inplanerat. Det är träning för Christina Strand på onsdag och vi har inte ridit sen onsdag. Inte den bästa uppladdningen men vad gör man. Verle kom in från hagen i torsdags med ett litet tramp och vi tänkte "skräll." det är så typiskt henne. Ibland funderar jag på om han vet att hon har fyra ben och vart dem sitter ;) Men trampet var bara ytligt så inget som påverkade vilan. Det hon även hade gjort var att trampa in ena sidokappan på skon i hoven på ena bakhoven. Så sen dess har hon gått utan en sko bak. Hovslagaren hade tidigast tid imorgon förmiddag så då ska jag få det fixat :) Detta innebär 2 dagars ridning på en smått galen (Läs: Stölli) Verle. Så håll tummarna att det blir en relativt lugnt pass iallfall ;)

Förra helgen passade vi på att fotografera lite på vår hoppbana. Älskar verkligen all snö och bilderna blev så fina. Sen gjorde himlen bilderna extra fina också :D

Likes

Comments

Sista tiden har jag vart fruktansvärt omotiverad att skriva nått här. Har vart rätt mycket en period nu. Som det ser ut nu är att jag och Verle är tillbaka på HURK. För vår tränings skull. Så det har varit en hel del att fixa med runt flytten.

Sist jag skrev hade jag nyss börjar rida henne igen. Nu har vi kommit en bra bit på vägen. Hon har känts superfin på slutet. Så fin att jag anmälde oss till en Msv:C1 i Filipstad i förra helgen. Men med min otur så blev det inget.. För det första blev en häst på ridskolan sjuk och de var tvungna att skicka in prover vilket innebar att jag inte fick lämna stallet. Sen hade Verle lyckas få ett sår i ansiktet som svällde upp. Dagen efter hade svullnaden lagt sig men hon hade då luftbubblor under huden. Blev lite nervös om det skulle bli infekterat osv. Men vi avvaktade och nu är det nästintill bra! Men ibland blir jag så trött på henne. Sinnesjukt klumpig är vad hon är! ;)

Planerna nu framöver är att bara träna på, har julshow den 10 december annars inget annat planerat. Hoppas på att kunna börja säsongen 2018 med en Msv:C. Så nu börjar jag lägga upp träningen mot det. Förhoppningsvis kunna träna lite moment mot Msv:B också, som jag vill rida i slutet av 2018. Vore super om träningen går så bra att vi kanske kan börja med de delarna under våren :D

  • 120 Readers

Likes

Comments

Nu har jag nyss slutat jobba och ska käka lite innan jag ska dra till stallet. Idag är det lösgörande som står på agendan. Efter gårdagen kan hon säkerligen vara lite stel och ha träningsvärk så den ska vi arbete bort :) Ska även försöka göra nått åt hennes man som just nu liknar en shetlandsponnys.. Lång och tråkig så att knoppa skulle inte vara möjligt nu ;) Sen ska jag försöka plocka hem lite grejer som ska tvättas så jag får lite ordning på grejerna. Det är en del grejer som jag inte hittar efter flytten så ska försöka få lite koll på vart allt ligger :)

Att flytta är inte roligt fören man väl har fått ordning på allt och man kommer in i de nya rutinerna! Men Verle trivs i varje fall så det är otroligt skönt :D Gör en update om dagsformen senare. Ha det så bra!!

  • 117 Readers

Likes

Comments

Nu har Verle kommit igång och vi påbörjar en liten uppbyggnadsperiod inför inomhussäsongen. Jag tänker inte starta något fören i december för att få bygga lite muskler och kondition så hon fysiskt ska vara i bra form. Vi har otroligt bra möjligheter till att träna båda så idag körde vi lite styrka. Vi klättrade i den fina ”grusgropa” som vi kallar den. Är otroligt bra backar att klättra i! Sen har vi även långa sträckor där vi kan galoppera i bra tempo för att träna på konditionen, viktiga är att det är en avslappnad, mjuk galopp i ett lagomt tempo :) Ett pass vardera varje vecka så ska vi vara i fin form i december.

Likes

Comments

Nu börjar vi äntligen kunna börja jobba igen, att få rida med lite mer krav känns otroligt skönt! Hon är lite spänd pågrund av lite för mycket energi men med mer motion kommer hon blir mer mottaglig till träningen. Att rida en häst som inte riktigt är med en som ryttare är otroligt jobbigt, det gäller att jobba henne till stunden då hon slappnar av och lyssnar. Det får vi jobba med nu och sen får vi ställa mer krav framöver. Jag är trots allt nöjd med henne! Hon kan så mycket mer om vi bara får träna och hålla igång :)

Likes

Comments

  • 150 Readers

Likes

Comments