Header

Nu har jag nyss slutat jobba och ska käka lite innan jag ska dra till stallet. Idag är det lösgörande som står på agendan. Efter gårdagen kan hon säkerligen vara lite stel och ha träningsvärk så den ska vi arbete bort :) Ska även försöka göra nått åt hennes man som just nu liknar en shetlandsponnys.. Lång och tråkig så att knoppa skulle inte vara möjligt nu ;) Sen ska jag försöka plocka hem lite grejer som ska tvättas så jag får lite ordning på grejerna. Det är en del grejer som jag inte hittar efter flytten så ska försöka få lite koll på vart allt ligger :)

Att flytta är inte roligt fören man väl har fått ordning på allt och man kommer in i de nya rutinerna! Men Verle trivs i varje fall så det är otroligt skönt :D Gör en update om dagsformen senare. Ha det så bra!!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

  • 26 Readers

Likes

Comments

Nu har Verle kommit igång och vi påbörjar en liten uppbyggnadsperiod inför inomhussäsongen. Jag tänker inte starta något fören i december för att få bygga lite muskler och kondition så hon fysiskt ska vara i bra form. Vi har otroligt bra möjligheter till att träna båda så idag körde vi lite styrka. Vi klättrade i den fina ”grusgropa” som vi kallar den. Är otroligt bra backar att klättra i! Sen har vi även långa sträckor där vi kan galoppera i bra tempo för att träna på konditionen, viktiga är att det är en avslappnad, mjuk galopp i ett lagomt tempo :) Ett pass vardera varje vecka så ska vi vara i fin form i december.

Likes

Comments

Nu börjar vi äntligen kunna börja jobba igen, att få rida med lite mer krav känns otroligt skönt! Hon är lite spänd pågrund av lite för mycket energi men med mer motion kommer hon blir mer mottaglig till träningen. Att rida en häst som inte riktigt är med en som ryttare är otroligt jobbigt, det gäller att jobba henne till stunden då hon slappnar av och lyssnar. Det får vi jobba med nu och sen får vi ställa mer krav framöver. Jag är trots allt nöjd med henne! Hon kan så mycket mer om vi bara får träna och hålla igång :)

Likes

Comments

  • 63 Readers

Likes

Comments

Nu har Verles och hennes kompisars hage blivit klar! En supermysig del av fältet som är omslutet av träd! Stora hagar till dem allihop och det ska bli så mysigt att släppa dem där! Massa gräs att käka :D Nu kommer hon få det bra!!

Likes

Comments

Idag har vi fått en hel dag på nya stället och som det verkar gillar Verle allt. Stod ute i hagen till 19 och åt gräs! Hon brukar alltid börja promenera när en häst går in.. Men idag har hon vart superlugn! Förutom när jag fixade henne i stallet och var ute och red! Blev skrämda av ett par crossar.. Hon såg dem inte men hörde eftersom de var väldigt nära. Så det gillade hon inte :)

Imorgon väntas hagbygge och lite fix i stallet. Annars ska morgondagen vara en slappdag efter fredag och lördagens fullspäckade dagar. Stallet är i vilket fall supermysigt och fint, hagarna stora och fina och det är så lugnt och skönt :)

Får bjussa på lite bilder från dagen:

Likes

Comments

Idag har det varit en hektiskt dag. Efter jobbet åkte jag direkt och skulle leta skottkärra, det fanns ingen i Hagfors tyvärr. Jag drog då direkt till ridskolan för fika tillsammans med några barn då det var avramlingstårta som stod på bordet. Även en tårta från mig och Verle.. ;) Efter det kastade jag mig in i bilen och åkte till Ekshärad och granngården för att köpa en skottkärra och grep :)

Sen gick flyttlasset åt Verle till Risberg. Det gick otroligt snabbt och smidigt att få bort grejerna till stallet. Eftersom jag fått åka på massa ärenden innan flytten så drog klockan iväg mer än vad jag väntat mig. Så klockan 18.20 började vi lasta Verle. 19.10 gick hon på.. vi höll på i nästan en timma. Vet inte vad som hänt när hon inte vill gå på. Jag har en tro om att hon har för mycket energi och tankar som far runt i huvudet. När hon inte är fullt igångsatt sätter hon sig oftare på tvären och blir sur. När hon blir riktigt sur går det inte att få kontakt med henne. Hon stod i 30 minuter med alla hovarna på rampen och vägrade röra sig.. Ibland är de billiga! Men nu är damen trots allt inställd för kvällen i Risberg och hon verkar tycka det är rätt mysigt där borta :) Får göra en update om hur läget är imorgon i nya hagen och nya miljön! Det kommer bli spännande :D

Nu är jag hos Ida och har käkat tacos framför idol. Skönt att få åka iväg och rensa tankarna efter en frustrerande lastning med Verle! Här får ni även se husets finaste dekoration hos min syrra ;)

Likes

Comments

Idag blev det lite extra jobb när jag slutade jobbet idag. Blev en extra timme i järnverket idag, sen hade en av ridlärarna blivit sjuk så fick ta hennes lektioner. Otroligt ovant men samtidigt roligt. Det är otroligt svårt att veta vilken nivå lektionen ska läggas på så man inte kräver för mycket.

Sammanlagt 5 lektioner senare tog jag tag i stallet och gjorde klart allt åt Verle. Idag blev det vila för var tvungen att köra iväg lite täcken och mat till Risberg så det inte var så mycket kvar imorgon. För under helgen är det städdag på HURK på lördag och söndag vill jag gärna få en lugnare dag. Så imorgon måste allt vara klart! Det är bara att köra på hela kvällen imorgon! Ska bli otroligt skönt att få det gjort. Börjar få lite separationsångest inför flytten. Kommer bli lite jobbigt att flytta ifrån alla trots allt.

Likes

Comments

Denna vecka kommer det ske en relativt stor förändring för både mig och Verle. Vi tar vårt pick och pack för att bege oss mot Stall Risbergsheden där vi kommer bosätta oss. Anledningen är att hon kommer få en större box där och hon har på senaste tiden krubbitit mycket mindre än tidigare, min förhoppning är att det är boxens storlek. Så detta ska vi testa nu.

Det är ett mindre stall än det som är på ridskolan. Plats för 14 hästar tror jag. Det finns både ridbana och ridhus vilket är ett måste enligt mig. Det finns otroligt fina skogsvägar också där jag ridit mycket som liten. Det är så klart lite vemodigt att flytta eftersom vi är ett gäng som hjälpts åt mycket och det blir tråkigt utan dem. Men det ska även bli spännande med lite miljöombyte också!!

Så på fredag bär det av mot Risberg. Mycket som ska packas och fixas innan det ens är möjligt att flytta. Idag har jag tömt och städat ren hennes gamla box. Nu återstår bara att packa allt jag har på ridskolan. Det är en hel del kan jag säga.. Helt galet vad man samlar på sig massa grejer, hälften använder man inte ens. Får kanske bli en rensning nu när jag ändå är igång och ska packa :) Nu ska jag sova lite och ladda upp för jobb, 5.00 ringer klockan.. Alltid lika jobbigt att stiga upp då ;) Gonatt på er!

Nya stallet jag Verle kommer flytta till (bilder lånade från Stall Risbergshedens Facebook-sida) :

Likes

Comments

Idag har Verle fått vart ute hela dagen för första gången på tre veckor. Hon höll sig även lugn!! Så skönt att äntligen få ha henne ute så hon får röra sig lite under dagarna. Sen efter jobbet bestämde jag mig för att packa transporten och lasta Verle för att åka till Stall Risbergsheden för att rida lite i deras ridhus.

Det var idag den första gången Verle fick åka i våran transport! Trodde det skulle gå smidigt då den är större och luftigare än den hon åkt i innan. Men icke... Hon ville inte riktigt gå in. Efter lite övertygelse så gick hon på.

Ridpasset kändes rätt så bra, hon var pigg och spänd men det är inget konstigt. Trots allt så tog hon inte över utan var lyhörd och trots allt ridbar. Jobbade lite i alla tre gångarterna och hon blir bättre för var dag som går. Jag kan inte ännu rida riktigt fullt ut utan det blir ridning bara för att reducera lite energi.

När det skulle bära av hem så var det värre med lastningen än det var innan vi åkte. Verle som aldrig krånglat förut. Möjligtvis att hon varit lite tveksam men efter denna sommaren borde hon inte bry sig ett skvatt. Det gjorde hon dock. Vi kom nästan ända in och jag hade tagit mig under främre bommen och rörde mig åt sidan där höseglet inte satt. Då bestämde sig damen för att hon inte skulle stå kvar där. Kastade sig ut och drog mig med sig.. En kyss av pelaren som håller upp mellanväggen senare så var hästskrället lös.. Med än mer övertygelse denna gång gick hon på transporten.

Att åka ensam med henne blir ett framtidsprojekt. Sista tävlingarna har hon nästintill lastat sig själv. Men idag ville inte riktigt damen åka på äventyr.. Men trots allt drama så gick ju ridning bra! En händelserik eftermiddag med Verle. Det är inte för inte detta kallas utflykt va?! ;)

  • 95 Readers

Likes

Comments