Header

Nu börjar det faktiskt närma sig divisionen och idag har jag anmält mig till omgång 1 och 2 :) Grums respektive Arvika. Väntade lite med att göra det för var inte hundra säker på vilka klasser jag skulle rida de två första omgångarna...

Första omgången valde jag i varje fall LB:3 som förklass till lagklassen som går i LB:2 :) Jag tvekade mellan LB:3 och LA:3 eftersom sista omgången går i A:3an :) Men kände att på första omgången kan det vara bra med en förklass :) Första omgången är i Grums!

Andra omgången i Arvika tänker jag rida lagklassen LB:2 först och sedan rida LA:3 :) Jag tänkte där att det var bra med en förberedelse inför LA:3an i sista omgången :) Jag tror inte att det spelar någon större roll vilken klass jag rider först eller sist för hon är väldigt jämn mellan klasserna :) Så därför körde jag så i Arvika.

Ska bli otroligt roligt och spännande att se vad vi lyckas åstadkomma tillsammans både som lag och individuellt :) Jag hoppas att min och Verles formkurva är lika snabbt stigande som den är nu fram tills det börjar :D Senaste dagarna har hon bjudit på en superkänsla verkligen!

Ska bli riktigt skoj att få åka iväg och träna imorgon för Jenny Engström i Kil! Behövs nu att få höra lite hur det ser ut och inte bara hur det känns :) Har blivit lite dåligt med träning för tränare så vi behöver lite hjälp med vissa delar just nu. Sen att hon känns så bra som hon gör är kul också, då kan man grotta ner sig lite mer i detaljer och träna lite programdelar :) Blir riktigt spännande :D

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Något jag tycker är superviktigt är att variera Verles träning! Att rida dressyrpass efter dressyrpass leder ingenstans. Har man inte haft diskussioner innan så lär man få då! Desto större risk med ett sto, trust me ;)

Efter att Verle vilade sist så blev det inte så mycket annat än dressyr för att undvika större påfrestningar. Sen till att börja med så var hoppningen hemsk, vi tog oss från ena sidan hoppbanan till andra på 1 sekund ;) Det var inte så himla roligt alla gånger! Men ju mer vi hoppade ju lugnare och bättre blev det, titta på min instagram så ser ni hur hon är nuförtiden :)

Min plan är att se hoppningen som lite styrka för Verle och kondis för mig. Det är ett pass i veckan de veckor jag inte ska tävla vill säga. Sen har jag ett galoppass i skogen, för att hon ska få lite kondis och orka hela klasserna :) Efter båda dessa är det lösgörande arbete eller skrittur i skogen :) Resterande dagar dressyrpass. Detta upplägg passar Verle och hon håller humöret mycket bättre plus att det är en bra och mångsidig träningsplan utan några superstora påfrestningar. Hon är trots allt inte superung längre ;)

Sen funkar det lite såhär: "rubbar du planen, då får du med mig att göra". Det är Verles åsikt! Blir det för mycket dressyr så visar damen det klart och tydligt! Det går inte att missa haha ;)

Likes

Comments

I början av veckan efteranmälde jag mig till Kumla för att få starta en LB:2 innan det är dags för div.II. Anmälde mig då även till LA:3 för att se hur vi ligger till där i dagsläget :) Trodde och hoppades på godkände procent men det blev inte riktigt så..

LB:2 var inte alls roligt, hon kändes okej men hade inte det där lilla extra. Hade en bra känsla i galoppen som var lugn och luftig, traven och skritten låg i ett undertempo så fick henne inte riktigt jämn där. Procenten blev 62.66% inget jag är speciellt nöjd med.. vi kan betydligt bättre än så!

LA:3 förbättrade vi oss från sist vi red det, var kanske inte så svårt då vi red på 57 sist.. Känslan var super i nästintill hela programmet. Hade en del missar och hon kändes emellanåt lite matt så hon var lite upp och ner med energin. Men det som kändes bra tyckte jag var bättre än vad poängen visade.. Vi fick 5 på gångarterna som jag inte riktigt jag kan förstå varför men så är det väl ibland! Det blir att ta omtag och köra en ny tävling framöver och förhoppningvis få en bättre känsla och procent :)

Imorgon bär det av mot Rudskogen för dressyrtävling, då blir jag hästskötare så då får jag se allt från marken istället ;) Känns rätt skönt efter turen till Kumla :) Men som sagt det är bara att ta omtag och jobba vidare, jag vet vad vi kan åstadkomma när vi lyckas pricka allt i programmet! Ska bli roligt när det väl händer :D

Likes

Comments

Efter helgens tävling som innehöll alldeles för mycket spänning och inte alls var rytmiskt så får vi börja jobba mot en mer avslappnad känsla. Lägga samlingen och kraven lite åt sidan och finna harmonin igen! Jobbar ändå med öppna, sluta, skänkelvikning och en hel del övergångar. Blir jobb i galoppen och sen övergång ner till trav där hon brukar bli som allra värst och försöka hitta tillbaka till en lugn och kontrollerbar trav. Så känslan att man har kontroll i varje gångart och att Verle inte vill hitta på nått annat, ofta blir hon övertaggad och ligger på i traven. Därav blir det ofta inslag av galopp i våra program.

Idag fick jag en mycket bättre känsla än på tävlingen och fick känslan av att hon hade ett större register! Jag red avslappnat och hon blev mycket bättre, hon blev lite jobbig efter galoppen men fick henne snabbt lugn igen vilken är en klar förbättring. Nu siktar vi på divisionen och jag har börjat träna lite mot de program vi ska rida, jag känner mig ännu hoppfull om att det ska gå bra! Har en månad kvar så tid finns det massor av inför tävlingarna, blir att fortsätta att jobba på de svaga delarna vi har så vi kan prestera på topp i september :D

Likes

Comments

Lång tid har gått sen jag skrev nått här sist! Men nu har jag tänkt att det ska bli bättre. Vi är ju trots allt igång och tävlar en del så det finns ju lite att dela med sig av :)

Sen sist jag skrev har världens bästa sak hänt, jag har köpt Verle! Känns så fruktansvärt bra att äntligen få ha en egen häst och Verle är verkligen världens mysigaste häst! :D Hon har kapacitet för en hel del så med träning hoppas jag på att vi kommer hinna med mycket tillsammans :)

För er som inte vet är Verle en häst jag haft på foder sen i slutet av februari. Hon är ett sto född 2002 efter OO Seven - Gabor. Vi har tillsammans kommit så långt som LB:2-LA:3 och formkurvan stiger. Verle är KWPN och kom till Sverige 2010 från Nederländerna :) Hon är en bestämd tjej med mycket energis. Ibland lite väl mycket.. På tävling blir hon ofta alldeles för taggad, något vi jobbar på en massa! Att vara avslappnad och inte övertaggad är inget hon är bra på ;) Jag tycker dock att det är bättre att jobba på att få henne avslappnad än att hon inte haft någon energi alls :)

I helgen hade vi dressyrtävling på ridskolan, träningen dagen innan var fruktansvärt och hon ville verkligen inte vika av fyrkantspåret i vänster varv.. när hon inte vill nått så gör hon det verkligen inte! Jag hade tankarna på att stryka mig och träna vidare men blev övertalad att iallfall rida framridningen och känna efter. Du kan rida henna ena dagen och hon är ett monster och sen nästa dag är hon underbar. Framridningen gick helt okej, hon var väldigt spänd men inte motvillig på något sätt. Jag jobbade henne i alla gångarterna men undvek att göra några övningar i galopp för att inte skapa en irritation innan programmet. Hon blir alltid fokuserad på banan så det funkar nästan alltid. Jag red i vilket fall programmet och hon kändes sådär. Spänd och stark så var ett tufft program på ryggen, med en del fina moment så lyckade vi få 8 på vänster galopp och 9 på mellantraven i vänster varv något jag är supernöjd med :) Det känns positivt att det blev så bra procent (65%) trots att jag inte tyckte det kändes ett dugg bra. Hon är en otroligt fin häst så nu blir det träning fram tills vi ska starta div.II så hoppas vi på en avslappnad ritt och bra resultat :) Här får ni helgen program, LB:2 på HURK-dressyren!

  • 79 readers

Likes

Comments

Idag står hovslagaren på schema, Verle är klar och Walle är strax färdig han också! Så nu får dem fina fossingar och nya skor! :D Tror nästan Verle tycker om det, hon ser förväntansfullt efter hovslagaren varje gång han går ut genom dörren och ska hämta skorna ;) Hon är så gullig, står som ett ljus hela tiden!! Prinsessan det! :)

Likes

Comments

En härlig dag med en roadtrip med härligaste Vi i stallet gruppen som idag hade distriktsfinal i Vi i stallet idag på Stall Mårgård! Dagen bjöd på en intressant rundvandring, en superfin gård var det verkligen!!! Sedan hade barnen tävlingsmomentet och under den tiden fick vi ledare diskutera vad vi tycker om upplägget, vad som kunde vara bättre och vad de stora fördelarna med detta arrangemang är :)

Efter en tid med träning har nu alla fem tjejerna gjort ett superbra jobb och ska vara jättenöjda med sina prestationer! Huvudsaken är att vi fått massa kunskap men även att vi haft roligt tillsammans :)

Utöver tävlingssammanhang så bestod dagen som jag skrev en roadtrip, vi lånade en minibuss och åkte mot Stall Mårgård, sen avslutade vi dagen med tacobuffé på vägen hem med en massa skönsång i bussen! Även om vi inte lyckades knipa segern så var vi nöjda och glada ändå! Precis som det ska va :D

Likes

Comments

Idag har vi haft hopptävling på klubben, final i div.4 ponnyhoppning! :) Jag satt i hopptornet och var sekreterare och fick se allt från ovan ;) Så roligt att se alla duktiga ekipage som tävlade idag! Vädret var på topp och tävlingen blev superlyckad! Dagar som dessa är de roligaste på HURK när alla hjälps åt och anordna den bästa tävlingen vi kan erbjuda! Alla sliter från morgon till kväll för att alla besökare ska ha en så trevlig tid på vår anläggning :) Idag var det en sån härlig dag verkligen superfint väder och massa fina rundor! Man blir sugen på att skutta mer med min galna dressyrprinsessa ;) Blir en långsiktigt mål att få tävla nån gång med henne ;) Här få ni lite bilder från dagens tävling, alltid lika trevligt! BÄSTA HURK! ❤️

  • 109 readers

Likes

Comments