Morgon. Klev upp och gick ut i köket. Magnús var inte hemma men Tina satt där och kollade ut genom fönstret. Utanför där så såg jag fem hästar som stod på ängarna utan staket. Det var Glitnir, Skuggi, Frosti, Vala och en till snabb svart häst som sprang in i hagen igen när Magnús kom med fyrhjulingen. Vi såg sen att Úlvur var utanför stängslet också. Jag gick och hämtade honom och matade hästarna inomhus. Sen gick jag in och åt frukost, bytte om och gick ut för att rida med Tina. Hon tog Ísold och jag tog Vætning. Vætning fick till fina gångarter och gick bra.

När vi var påväg tillbaka till stallet så såg jag fyra personer stå vid getterna. Jag sa till Tina att det säkert var turridning. Sen såg vi Magnús komma ut och hämta in två hästar. Vi kom fram till stallet och där stod Magnús med Glitnir, Skuggi, Freja och Lukka. Jag och Tina tog Blakkur och Góa. Vi hade en skritt tur och Blakkur skötte sig fint. Han gick med lågt huvud och lyssnade bra.

Sen gick jag och Tina in och åt lunch. Efter det så gick jag ner och tog in dem tre hästarna jag skulle rida härnäst. Jag började med Magnúss pappas gulblack och han skötte sig fint. Vi skrittade och jobbade mjukgörande. Han var stel i nacken och förstod inte varför han inte fick springa när jag tröck med ena skänkeln i sidan för att han skulle runda sig runt den. Men efter ett tag så förstod han och lugnade ner sig. Han lyssnade bra och sökte sig ner med huvudet.

Efter gulblacken så tog jag Ástrikur och red honom på banan. Han var passaktig i skritten och lät honom springa av sig lite i trav. Efter det så skrittade han rent. Sista hästen idag var Magnúss pappas skimmel. Det var första gången jag red honom och han var upphetsad. När jag skulle kliva upp så fick jag i ena foten i stigbygeln och sen började han springa. Jag stod kvar i stigbygeln tills han stannade och sen klev jag upp resten av vägen. Vi skrittade och töltade lite. Han svarade jättebra på när jag flyttade vikten. Avslutade allt med att hoppa av och på en gång på vardera sida och han stod helt stilla.

Efter det så gick jag och Tina upp med Eldveig, Baugur, Bylur och Þyrla upp till berget och släppte ut dem till semester. Sen så gick jag upp och la mig i badtunnan. Efter det så gick jag in och åt mat och la mig i sängen, helt slut efter dagens aktiviteter. Godnatt Island och Sverige.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Klev upp vid 8 och åt frukost innan jag gick ut och matade djuren. Det var några får inne så jag gav dem hö och sen gick jag in och började städa rummen. Vid 10 så gick vi till granngården och delade upp fåren och det gick snabbt den här gången. Vi fick med oss ca 50 får hem den här gången och dem spred sig snabbt ut i gräset. Vi tog en lunch och sen var alla sega och vi tog det lugnt.

Vid 14 så åkte familjen till ett födelsedagskalas, så jag och Tina blev kvar hemma och vi väntade på kvällens gäster. Jag gick ut och visade dem djuren vid 18 och gav alla djur sin nattmat. När jag var klar med kycklingarna så såg jag att Vala, Skuggi och Glitnir var lösa ute på en äng, så jag gick för att valla in dem och leta upp var de tagit sig igenom stängslet. Jag och Tina fixade det och sen gick jag upp och matade hingstarna i stallet.

När vi kom in så hoppade vi ner i bad tunnan och satt där ett bra tag. Vi kom överens om att det var dags för Magnús att städa ur den och sen gick vi in och duschade innan dem sista gästerna kom. Efter att jag visat och informerat dem om allt så tyckte jag att jag såg hästar utanför stängslet igen, så vi tog bilen och körde dit för att se. Men vi såg bara får överallt så det var lugnt. Vi åkte tillbaka hem och jag fixade min rena tvätt och sen kollade jag lite serie och lade kort.

Nu ligger jag och Tina i varsinn säng och skriver om dagen. Hon i dagbok på tyska och jag på mobil på svenska. Vi har kommit väldigt nära varandra så det känns bra nu och lite tråkigt att hon åker snart... men ska njuta av tiden vi har kvar här och hoppas på att det blir ridning igen i morgon!

Likes

Comments

Söndag. Alla barnen är i Sauðárkrókur. Det är tyst och jag och Tina tog sovmorgon. Klev upp 8.30 och matade djuren på gården och sen blev det frukost. Efter frukosten så åkte Magnús iväg med kalven till en kompis och jag och Tina fångade in Úlvur som hade bestämt sig för att äta mat på eget håll idag.

Vi hade en turridning med tre personer från Michigan och dottern kunde inte sluta skratta när hästarna fes eller när hon travade. Jag red Vætning sist i ledet och hon töltade fint framåt. Hon hade huvudet lågt och gjorde ingen stor grej av att jag ibland lutade mig fram för att peta på hästen framför med pinnen.

Väl tillbaka i stallet så blev det lite kaos. När vi släppte lös Lukka så upptäckte jag att en grind för mycket var öppen, så fick driva henne tillbaka in. Och då var det dags för henne att springa in i stallet istället för in i hagen. Efter henne kom Freyja in och de båda möttes på en stallgång som var för smal för dem båda. Freyja försökte vända var tioende steg men hon fick nöja sig med att backa hela vägen ut. När vi tillslut jagat ut alla hästar ur stallet så var det lugnt. Vi stängde allt och släppte ut unghästarna på bete.

Lunchen bestod ännu en gång av biffar gjorda på majs, ärtor och annat grönt och till det åt jag ungsbakad potatis. Efter lunchen så var det ut i stallet igen för att kolla hästarna. Vi tog in dem yngre hästar och tog ut Góa, Blakkur och Ísold. Jag red Góa och skulle se om Blakkur fungerade som handhäst. Han klarade jobbet galant och ett svettigt pass senare så var vi tillbaka i stallet.

Efter Góa så fick jag rida unghästen Mánadís igen och idag red vi på utebanan. Hon hade mycket att kolla på och koncentrationen låg inte riktigt på mig. Men tillslut så fick vi kontakt och då avslutade jag passet för dagen.

Då Magnús och hans pappa, och alla andra här på Island, ska upp i bergen och hämta ner fåren ii fem dagar från och med i morgon, så hjälpte jag och Tina till att rida hästarna till den gård som låg närmast bergen. Jag fick ta Magnús's pappas två hästar och Tina tog Þila och Drómi. Tyvärr så kom inte Magnús ihåg namnet på dem så jag kan det inte heller. Men dem var snälla och det gick bra till en början. Efter ca 5 minuter in på ridturen så red jag på musblacken(den gråa) och höll gulblacken(den bruna) i handen. Vi töltade på och allt gick bra. Men sen blev det en tvärnit och gulblacken gled ur min hand. Jag försökte få tag på honom men han insåg snabbt att han var lös och började gå. Sen skrämde tyglarna honom så han började springa. Jag tvärvände musblacken och töltade efter. Samtidigt som jag försökte stoppa gulblacken med rösten så var jag tvungen att hålla igång musblacken. Tillslut så stannade gulblacken och jag fick tag på honom. Mitt hjärta pumpade så snabbt och jag hade under jakten svurit så mycket över mig själv och hur klumpig jag är.

Vi lyckades alla lugna ner oss och ta oss tillbaka till de andra. Och när vi var klara så var det Drómis tur att krångla. Men efter några minuters diskussioner med honom och dåligt samvete för den stackars gamla islänningen som skulle visa oss vägen, så kom vi iväg. Det var underbart! Vi red genom djupa vatten och töltade hela tiden! Hundarna sprang med oss och handhästarna travade exhalterat bredvid. Vi stannade och tittade på naturen och töltade sen vidare. Har aldrig känt mig så FRI!

Men efter ca 4 km så var det dags att byta ridhäst och handhäst. Så jag hoppade av, fixade om tyglarna på hästarna och flyttade sadeln över på gulblacken. Jag höll i Þila när Tina hoppade upp på ivriga Drómi och sen hoppade jag upp på den ivriga gulblacken. Det var som att byta från ett gosedjur till en tickande bomb! Gulblacken hade bråttom och töltade nära hästen före hela tiden. Jag höll in och lutade mig bakåt. Efter att ha kämpat i ca 10 minuter så kände jag hur armarna började ta stryck, så jag slutade kämpa med dem och försökte att bara åka med och lugna ner mig själv. Då funkade det! Hästen lyssnade direkt och lugnade ner sig lite. Han töltade fint och lyssnade på allt jag bad honom. Jag svor lite över mig själv ännu en gång för att jag inte styrt honom med vikten från början, men lät det sen gå. Vi kom tillslut fram till gården närmast bergen och släppte lös hästarna där med de andra hästarna.

Efter en händelserik dag så kan jag säga att jag är lite ledsen över att jag inte är född på Island. Det är en fantastisk ö med mycket trevligt folk och många speciella hästar. Men jag är samtidigt tacksam för att jag är född i Sverige, då jag inte skulle haft samma medlidande och känsla för djur som jag har idag. De djur jag mött här och kommer möta är underbara och jag kommer alltid komma ihåg dem. Jag vet att varje hund känner av att jag är hundmänniska och att de kommer komma fram för en klapp och lite mer mys. Jag vet att hästarna kommer känna att jag är en lättcharmerad person som lätt faller för deras "läppningar" och kloka ögon. Och jag vet att katterna alltid kommer komma fram och kurra för att de vet att jag kommer plocka upp dem och låta dem följa med mig genom stallet.

Så jag vill avsluta det här inlägget med att tacka mina underbara föräldrar för att de låtit mig åka hit och få uppleva min dröm. Det är nästintill precis vad jag drömt om och det enda som kan göra det bättre vore om de var här med mig och fick uppleva samma saker som jag. Mamma, jag vet att du håller på att dö av saknad och liiite avundsjuka, men jag gör det här för dig med. Pappa, jag vet att vi inte pratar i telefonen lika ofta som jag och mamma, men jag vet att du stöttar mig. Och min bror ska också få ett tack, för att han är den bästa brodern jag någonsin kunnat önska mig.

Och tack till dig, du som läser det här. Hur nära vi är eller om jag inte känner dig alls, tack för att du finns. Kom ihåg att du kan göra allt du någonsin drömt om, bara du tar dig själv vid horna och styr dit du ska!

F*n, nu blev det klyschigt... Aja, det får bli det ibland å. Tack för idag Island, vi ses i morgon.

Likes

Comments

Fredag 15 september. Klev upp och matade djuren. Släppte ut dem och gick in för frukost. Lugn dag, så började läsa på den sista boken jag har med mig. Läste 200 sidor... Inte bra med tanke på att den ska hålla tiden ut. Jag lade kort med mig själv och kollade på bilder. Redigerade lite kort från USM och allmänt vilade. Förberedde mig inför de kommande veckorna och dagen efter.

Lördag 16 september. Vaknade av att Tina använde sin sprutdeo. Jag fick panik innan jag kände igen ljudet och la mig i sängen igen. Klev upp strax efter att Tina gått ut och sen åt vi frukost tillsammans. Vi hade gäster och två av dem var svenskar. Dem ville ha en turridning så jag ställde upp och tog med dem ut i det regniga vädret. Som tur var så var det sydliga vindar så det var inte så kallt när man blev blöt. Jag tog Blakkur, kvinnan fick Góa och mannen fick Frosi. Dem berättade för mig om deras liv och jag lyssnade och gav svar. Försökte hålla koll på hundarna som växlade mellan att springa före oss, valla fåren på åkrarna och smyga på fåglar i det höga gräset.

Väl tillbaka i stallet så släppte vi ut hästarna och jag gick upp för att äta lite innan dagens riktiga äventyr. Jag fick Góa, Magnús tog Dromi och Tina, som mådde bättre idag, tog Blakkur. Vi begav oss upp på Magnús berg och han pekade ut var vi skulle stå och när. Jag fick hålla i Dromi och Góa medan han gick upp på berget och vallade ner fåren. Det var en mäktig känsla att stå så högt upp och veta att man lever. Jag såg lite skelett från får här och där, men försökte att inte kolla för nära. Men var tvungen att fota en käke som var mitt första fynd.

När Magnús kommit en bit på berget så började jag röra mig dit jag skulle. Jag vallade dem får jag hittade bortåt och allt gick bra. Jag gick med hästarna och ropade högt åt fåren att röra sig framåt. Allt gick bra och jag såg en skock komma lite högre upp på berget. Jag tänkte att det var bäst att jag riktade dem neråt så vi inte tappade några får och började gå uppåt på berget. Det var då det blev jobb att göra. Fåren gjorde som jag ville och gick neråt i sluttningen. Men dem gick även snett mot grannberget och stängslet mellan var fårstängsel. Alltså var det så att om fåren kom genom stängslet så var det över.

Jag ringde Magnús och han sa åt mig att ge hans häst till en annan kille och sen rida fort efter fåren. Jag gjorde som han sa och lämnade Dromi. Jag hoppade fort upp på Góa och vände henne mot fåren. Vi började springa genom vattenfyllt gräs och snubblade lite över grästuvor. Men vi hann precis sladda in framför fåren och trycka dem åt rätt håll. Jag fortsatte att röra mig neråt i samma rikting och hittade fler får som var påväg över till andra berget. När alla får var borta från staketet så vände jag mig upp mot berget för att se efter Magnús. Han kom precis fram till sin häst och red mot oss. Hans far var med honom på sin musblack och vi gjorde upp en nya plan. Vi drev fåren mot utgången och jag blev lämnad av männen för att följa och driva fåren medan de hämtade några enstaka som lämnats kvar högre upp.

Jag tog Góa över vattnet och drev fåren till rätt sida och såg fler får lite längre bort som stod och trök i ett hörn mellan vattnet och staketet. Jag red dit och skulle precis börja driva upp dem när jag såg en häst sticka upp huvudet över kullen. Hästhuvudetna blev fler och kropparna började visa sig. Det var en vacker syn och jag stod och kollade på dem och tänkte ta bild. Men sen insåg jag att dessa hästar skulle förstöra min plan att trycka bort fåren från vattnet och upp på kullen. Såklart så började fåren springa åt fel håll och Góa var snabb på att följa efter dem. Vi fick dem åt rätt håll och tillslut så drev vi alla fåren ut genom grinden och vidare mot insamlingsfållan på granngården.

Vi red sen hem på trötta men taggade hästar, sadlade av och släppte ner dem i stor hagen. Många av hästarna rullade sig i gräset, vissa började äta direkt och andra sprang nerför backen för att komma åt gräset längre ner. Jag och Tina gick in och maten var klar. Vi åt och sen tog vi det lugnt resten av dagen. Jag redigerade bilder och Tina sov.

Sen har jag tyvärr inget mer att skriva om från dem här två dagarna men hoppas att det räcker. Tack för idag Stóra Ásgeirsá!

Likes

Comments

Klev upp 8 i morse för att mata djuren och låta Tina sova ut då hon inte sovit ordentligt de senaste dagarna. Hundarna följde med mig och det gick bra. Grisen fick bröd så hon var nöjd. Hästarna och kaninen fick mumsa på hö. Gick in och åt frukost. Efter det så städade jag och Tina rummen och sen gick jag ut i stallet.

Jag började med att rida Bylur ute. Han skötte sig bra men blev sur när jag tog i tyglarna, så jag lät honom gå ut lite och då var han nöjd. Efter honom så red jag Gæfa inne och hon skötte sig bra. Var lite hoppig och skygg, men gjorde inget farligt. Efter henne så tog jag Ástrikur och red honom ute. Han var också lite stissig men travade på fint.

Sen var det dags att longera hästar. Jag longerade Þyrla, Gunnadís, Jarl, Hástigur och Mist. Alla sprang på bra och det gick snabbt. Sen var det lugnt och jag åt lunch. När Erla kom hem från skolan så red jag ut med henne på Blakkur först. Hon tog sin farfars musblack och vi red fort och lekte för att Erla skulle bli glad. Blakkur sprang på så länge han orkade och sen tog jag Góa och Erla tog Vala. Vi red ut på en äng och galopperade och travade runt lite innan vi tog en galopp hem. Vala blev glad och Erla också. Sen bestämde vi oss för att ta en tur till och den blev med Skuggi och Lukka. Jag tog Lukka och hon hade en underbar tölt. Hon sprang på som om det var en turridning men sen kom hon på att det inte var det. Då satte hon i gasen och sprang förbi Erla och Skuggi. Vi galopperade fort och smidigt. Efter ridturen så var båda hästarna helt slut.

Dagen avslutades med ett bad i tunnan och läsande av bok. Dagarna här på Island går fort men är fyllda av nya erfarenheter varje dag. Det är nog den roligaste resa jag har varit med om men jag saknar mina djur där hemma. När jag kommer hem så ska jag försöka få igång min lilla Gjøf igen och lära Abba lite saker som jag lärt mig här. Saknar min lilla vovve som inte är som de hundarna här. Men får vykort av mamma lite stup i kvarten så jag klarar mig hittills. Och tur är väl det, annars hade jag blivit galen här.

Likes

Comments

Klev upp i morse och matade djuren och sen mig själv. Sen gick jag ut och tog hand om hästarna. Tina mådde inge bra idag så jag fick ta alla hästar. Jag började med att longera Gæfa som skötte sig fint. Hon travade på bra och lyssnade utmärkt. Efter henne så tog jag Þyrla och hon var likadan. Hon vände snabbt och travade med stora steg.

Efter dem så var jag lite trött så jag red Mist utomhus. Vi lyssnade på musik och hon var glad och framåt. Mjuk tölt, växlande trav och stor galopp. Hade en fin skritt och lyssnade bara. Hon blev svettig och var nöjd. Efter det så var hon lugn i boxen.

Efter henne så mockade jag rent några boxar och kollade på dem tre intagna hingstarna som väntade i sina boxar. Två av dem var lite skygga men den tredje, och min favorit, var framåt och ville hälsa och kolla. När jag mockade Bylurs box så ville han busa och tog mina handskar som hängde ut från min bakficka. Sen red jag Ástrikur ute på banan och han skötte sig fint. Hade som vanligt en stor trav och vände lite som han ville. Vi fick till en fin tölt och då avslutade vi.

Sen tog vi en lång lunch och sen tog jag upp hästarna och jag red Úlvur. Han var på hugget och var lyhörd. Fick till något fint varv i trav åt vardera håll så då fick han sluta. Efter det så satte jag mig i Baugurs box och satt där i några minuter. Han tyckte att jag var konstig och kollade lite på mig. Sen reste jag mig och gick ut.

Fångade in Jarl, Pila och Dromi från den andra flocken och sen släppte vi ut alla unghästar, utom hingstarna, och sonen i familjen körde efter dem med fyrhjulingen så de fick springa. Samtidigt så släppte jag och Magnús ut hingstarna en och en och gjorde ren deras boxar. Då passade jag på att ta några bilder. Jag kan inte namnen på dem än, så kan inte skriva det. Vi tog in dem och sen släppte vi in de andra unghästarna också. Magnús gav dem hö och jag gav hönorna och ankorna kvällsmat och stängde in dem. Nu ligger jag och Tina i varsinn säng och ska sova. Så tack för idag, vi hörs i morgon.

Likes

Comments

Tisdag idag då. Jag vaknade 7 ännu en gång då jag trodde att det var frukost med gäster. Det var det inte och jag gick in på rummet igen. Jag gick ut och matade djuren och rastade två hyperaktiva hundar. När jag kom in igen så sa Rannveig att det skulle komma en turridning om några minuter och jag bytte om och gick ut. Magnús flyttade hästarna och tog upp dem vi skulle ha till turridningen. Det var två italienska kvinnor som aldrig suttit på en häst förr som skulle rida och de fick ta Lukka och Freyja. Vi red sakta. Jag först med Blakkur och Magnús sist med Vætning. Kvinnorna bytte plats med varandra mellan oss, men vi kom hem helskinnade. Blakkur skötte sig fint och lyssnade bra. Var lite stel i vänster bakben men strechade honom lite så var det bättre sen.

Efter honom och att jag städat undan sadlar så tog jag en sväng med Jarl på banan igen. Då det blåste som f*n från norr så frös jag om mina händer och kunde inte helt koncentrera mig på uppgiften. Så jag slarvade med uppvärmningen och fick därför bara massa pass hela tiden. Vi fick till några varv i trav och då kände jag att det räckte för Jarl idag. Han hade gjort sitt bästa och lyssnade, så han fick gå ut i hagen medan jag tänkte över vad jag gjort.

Sen var det lunch. Efter det så hände det inte så mycket mer under dagen och jag läste min bok och lade passians(stavning). Tina kom hem och vi pratade om hur hon hade haft det och planer inför den kommande tiden. Hon åker tillbaka till Tyskland den 13 oktober... jag åker kanske hem i samband med det men vi får se.

Och alla ni som tjatar på min mor om namnen på hästarna som jag lägger upp bilder på; Jag fixar namn snart. Måste hitta en dag då internet är bra nog för det och när jag har tid. Det kommer.

Tack för idag, vi höres i morgon. Då har vi frukost för gäster klockan 8. Det vet jag defenitivt.

Likes

Comments

Två veckor. Två veckor har jag idag varit här på Island. Idag fick jag äntligen rida igen. Jag började med att longera Úlvur och sen rida lösgörande med honom. Han jobba på bra och stod stilla när jag hoppade på och av. Efter så longerade jag honom igen och han hade lättare att trava.

Efter Úlvur så red jag Vætning inne först och sen tog jag ut henne på ridbanan. Hon visade starkt att hon inte var van med att vara där utan ville ut istället. Hon gick sakta och svarade sakta när jag bad henne att göra något. Hon bråkade inte som Gæfa gjorde förr men hon var inte pigg på att gå framåt. Efter henne så red jag Hástrigur inne och vi tog det lugnt.

Jag tappade sen suget att rida men bestämde mig för att ta Mist en sväng på ridbanan. Vi började med att skritta och sen töltade vi runt. Vi började att göra en övning av det. Först runt hela banan, sen bara volten och sen volt tillbaka för att byta varv och göra samma sak åt andra hållet. Vi gjorde övningen i tölt, trav, galopp och skritt. Sen skrittade vi lite och gjorde ett varv i vardera gångart och sen bytte vi varv och gjorde samma sak.

Lunch. Sen longering med Þyrla. Hon travade på bra men hade önskat att hon hade mer koncentration på mig och uppgiften. Lyssnade bättre tillslut. Efter henne så gick jag in i Eldveigs box och satt där med henne. Hon blev som vanligt nyfiken och lite framåt och började sniffa på mig. Hon var positiv och upptäckte att det var min hand som kunde klia henne. Hon satte sitt huvud bredvid min hand och jag började klia henne. När jag slutade så gjorde hon samma sak igen. Hon hade huvudet lågt hela tiden och när jag reste mig så vände hon bort och sen kom hon tillbaka.

Bylur fick bli longerad idag. Han travade på bra i vänster varv men lite svårare i höger varv. Det kan vara stelhet och det kan även vara att han ville till stallet med kompisarna. Efter honom så stod Mánadís på tur. Hon sprang som vanligt på bra och hade stenkoll på vad jag gjorde och ville. Sen red jag Jarl utomhus. Han passade lite i början men sen fick han en fin tölt och jag kunde trycka på tölten lite snabbare. Vi försökte att få till en galopp men det var lite svårt för honom då han är så stor.

Efter fikapausen så red jag och Magnús ut på tur med Pila och Blakkur. Jag red Blakkur och Magnús tog Pila och skulle passträna. Blakkur var lite stel från vallandet. Han töltade och galopperade tillslut på bra. Efter Blakkur så red jag Ísold och Magnus tog Dromi. Hon var stel i tölten först men sen kunde hon länga rejält på stegen och hon fick till en fin galopp och skritt.

Likes

Comments

Klev upp klockan 730 för att hjälpa till med frukosten till gästerna. Sen frågade jag Magnus vad som skulle hända idag och då sa han att det skulle vara en lugn dag. Så jag läste i boken och sen började jag städs rummen.

Mitt i städningen så kom det gäster som ville kolla på djuren. Jag visade dem runt och vi matade grisen med bröd. Jag tog betalt och sen gick jag in igen. Jag började städa rummet och sen frågade Magnus om jag ville följa med och hämta upp en av hans hästar som varit hos en hingst men som var tom i magen.

När vi kom hem så dammsög jag klart och skulle precis börja tvätta golvet när något springer förbi utanför fönstret. Jag kollar ut och ser grisen springa förbi. Jag går till Rannveig och berättar om grisen och jag och barnen fångar in den i boxen igen. Jag går in igen och blir klar med rummen, äter mat och lägger mig i sängen och läser boken.

Efter ett bra tag så kommer Erla(äldsta dottern) och Rannveigs yngsta syster in och pratar med mig. Systern ser ut genom fönstret och ropar ut att grisen är lös igen. Men vi inser att det inte är någon idé att fånga in henne då hon kommer smita igen.

Jag fortsätter att läsa boken resten av dagen. Duschar, flätar håret och äter kvällsmat. Nu ligger jag i sängen igen och ska sova. Tack för en lugn dag äntligen, Island.

Likes

Comments

Fårvallningen. Det roligaste och mest spännande hittills här på Island! Jag red på Góa under lördagen när vi red upp i bergen och drev fåren neråt. Alla fick ta ett varsitt parti och driva sina får mot grinden. Om ett får smet och sprang tillbaka mot bergen så fick man snabbt vända om hästen och vända tillbaka det. Höga röster och många läten var det som gällde. Hoppa av när man ridit långt och länge och sen upp igen när man skulle jaga får. Männen som varit uppe på bergen under hela veckan luktade sprit och var glada och högljudda.

När vi kom ner till byn och skulle driva de sista 6 km så kom även barnfamiljer och slöt sig in i skaran av ryttare och får. Fåren bräkte högt och sprang åt alla håll. Man fick göra sig stor och många fick trycka fåren framåt. Vid 22 på kvällen så hade jag ridit och gått sen klockan 12 och var helt slut. Fåren var äntligen i fållan och vi kunde åka hem och bada.

Lördag. Uppdelningen av fåren. Ca 200 får skickades in i ringen och man fick trycka sig fram för att få tag på fåren och kolla märkningen i öronen på dem. Jag brottades med många får och fick tips hur jag skulle hålla i dem för att de inte skulle komma iväg. När fåren i ringen minskat i antal så släpptes det in fler. Det pågick från 10 till 15 och då hade vi sorterat nästan alla får till sina respektive gårdar. Sen var det dags att valla hem dem och sen vila. Tina åkte för att vara borta några dagar så jag är ensam med familjen. Men jag tror att jag klarar mig.

Likes

Comments