Header

Skrevet i : Mat & drikke


Smørbrød, den beste brødskiven i hele verden mener mange. Rett og slett fordi det er en brødskive som er mer ekslusiv enn de vanlige brødskivene man spiser til frokost.
Nå skal vi friste deg med 10 raske og gode smørbrød!


1. Smørbrød med fenikkel og salami
Drypp olivenolje over surdeigsbrød, legg på tynnskåret rå fennikel, krydret salami og grillet rød paprika. Topp med høvlet parmesan.

2. Baguette med krabbe
Skjær en bagett i skiver, stenk med olivenolje og topp med en skje krabbekjøtt, avokado og sitronsaft. Server med tabascosaus.


3. Surdeigsbrød med gorgonzola
Legg gorgonzola på ristet surdeigsbrød og topp med halve cherrytomater, basilikum og skivet rødløk. Drisle balsamicoeddik over og krydre med salt og pepper.

4. Smørbrød med gravlaks
Legg gravlaks, agruk, sennepssaus og skivet rødløk lagvis på ristet pumpernickel brød. Pynt med kapers.

5. Ostesmørbrød med løkmarmelade
Rist en skive surdeigsbrød og smør på et tykt lag løkmarmelade. Legg på spinat og skivet asiago- eller tallegioost. Plasser i ovnen under grill-funksjon til osten er smeltet.

6. Stekt ost på ciabatta
Stek noen skiver halloumiost og legg dem på ristet ciabatta sammen med skiver av agurk og bifftomat. Hell litt olivenolje og litt sitronsaft over.

7. Smørbrød med ansjos
Rist en skive surdeigsbrød og legg på et par salatblader, ansjos og revet parmesan. Hell over cæsar salatdressing og pepre. Legg på et halvt bløtkokt egg.


8. Smørbrød med ricottaost & fiken
Smør ricottaost på en skive landbrød. Legg på fiken, prosciutto og noen dråper honning.

9. Smørbrød med myk geitost & rucola
Smør myk geitost på ristet surdeigsbrød eller en nystekt ciabatta. Legg på bresaola, marinerte artisjokker, soltørkede tomater og rucolasalat.

10. Smørbrød med eplesyltetøy & serranoskinke
Ha eplesyltetøy, skivet manchego, serranoskinke og rucolasalat på surdeigsbrød. Drypp olivenolje over.


Håper det er noen av disse smørbrødene som frister litt mer enn den trauste brødskiva med skinke eller kaviar.

Hva er ditt favoritt smørbrød?


- Terje og Yvonne -

Kilder: Oppskriftene er funnet i Elle, mat og vin. Bilder er funnet på nett, bilde med tekst er laget selv& bilde av kokkehunden er laget av en bloggvenn.

Likes

Comments

Skrevet i : Challenge's


Da er det bare å sette i gang med oppgaven Love yourself, du kan finne hovedinnlegget HER om du lurer på hva det går ut på.

I dag er det altså oppgave 1 som skal skrives om, noe som betyr det at vi skal fortelle og skrive om et av våre favoritt sitater. Noe som betyr at man må tenke litt og kjenne dypt inne i hjertet, hvilket sitat som betyr mest for oss. Det er jammen ikke lett når det er så mnage sitater der ute i den store verden, men vi skal ta denne oppgaven seriøst og vi skal ta oppgaven/challengen Love yourself alvorlig. Så da får man heller bruke litt tid på å grave dypt i seg selv og hjertene våre for å finne svarene.

Det er vell forsovet også det som er poenget med denne oppgaven, å gå dypt i seg selv uansett hvor mye det krever. For resultatet vil jo bli fantastisk uansett og oppgavene vil bli meget personlige! Og sist men ikke minst man skal bli mer glad i seg selv!


Dette sitatet her er det som er vårt favoritt sitat:

"JEG ER STERK, fordi jeg kjenner mine svakheter. JEG LEVER, fordi jeg er en kjemper. JEG ER FULL AV VISDOM, fordi jeg har gjort dumme valg. JEG KAN LE, fordi jeg vet hvordan ekte smerte er."


Dette sitatet kjenner vi oss så igjen i at det er nesten som om det er skrevet for oss! Dette sitatet har en stor betydning for oss og dette bildet som er delt ovenfor med dere henger faktisk innrammet over sengen fordi det rett og slett er en påminnelse! En påminnelse på hvor forferdelig vi har hatt det og hvor mye vi tåler, samt at det daglig er en påminnelse om hvor bra vi har det nå og hvor godt vi lever nå.

Så ja, dette er definitivt vårt favoritt sitat. Det finnes mange andre fine sitater også, men ingen sitater som har så mye budskap for oss og så stor betydning for oss som dette. 
Men vi er også ganske sikre på at dette sitatet har en betyding og er en påminnelse for flere enn oss, for det er jo flere enn vi som vet hva livet handler om og som har hatt det hardt og tøft i livet! 

Akk ja, vi er ikke stolt over noen av valgene vi har tatt i livet og over ting som er blitt gjort og gjennomført. Men vi begge har gjort opp for den fortiden vi har, vi har kommet oss ut av det uansett hvor vanskelig det var og vi har måttet kjempe hardt og inderlig for å komme dit vi er i dag.
​Men vi er i grunnen stolt av det faktum at vi har klart oss, blitt normale mennesker på gata og som kan se tilbake på fortiden vår med litt smale øyne. Men allikevel klappe oss på skulderen og si: "Det var det som gjorde at jeg har blitt den jeg er i dag!" Så kanskje det var meningen, kanskje det var en grunn til at nettopp vi skulle ha den historien vi har? 

Uansett hvorfor vi har utsatt oss selv, hvor mange vondter vi har opplevd og hvor smertefult vi har hatt det. Så står vi på beina og vi har de godt plantet til jorden, og vi har takket mer enn èn gang nei til noe eller noen fra fortiden! Så ja, vi er stolt! Ja, vi bør være mer glad i oss selv. Og derfor har vi også valgt å løse denne oppgaven/challengen!

Kjente du til dette sitatet fra før, og i så fall føler du et bånd til dette sitatet? 


- Terje og Yvonne -


Likes

Comments

Skrevet i : Challenge's


Med en verden som per dags dato er knyttet til det perfekte ytre er det på tide å ta en challenge, som heter: Love Yourself!
Synes det er på tide at vi blir glad i oss selv litt mer, enn å legge oss på en benk for å få fylt inn mer botox, lip fillers osv. Så dermed kjære dere, håper vi det at vi kan få noen av dere til å være med på dette! Sånn at vi kan lære hvernadre og oss selv å elske oss selv for det mennesket vi er!

Herlighet! Høres jo ut som en terapaut 😂

Jaja, nok om det! Kom igjen, alle trenger litt mer selvtillit eller hva? Så hvorfor ikke begynne et sted, der man tilbringer flere timer om dagen på å ha en "oppgave" som kan gjøre at du vil bli glad i deg selv og være glad for at du er akkurat den du er!
Alle fortjener det, ja også du som tror du som siter å leser dette og føler deg helt miserabel! Du fortjener å bli glad i deg selv og være fornøyd med den du er, uten å sammenlikne deg med alle andre jenter på gata!


Her er utfordringen, denne utfordringen går over ti dager!
Her fokuserer du på deg selv, fordi du er verdt det

Dine "oppgaver" for de neste 10 dager:

Dag 1: Skriv og fortell om en av dine favoritt sitater.
Dag 2: Skriv og fortell hva som gjør deg virkelig glad og lykkelig.
Dag 3: Skriv og fortell om din (dine) inspirasjon (inspirasjoner).
Dag 4: Skriv en tekstmelding til en person for å vise takknemlighet for ham/henne! Vis SMS'en din på bloggen!
Dag 5: Skriv og fortell om noe som gjør deg unik.
Dag 6: Vis et eldre bilde av deg selv som du liker, skriv hvorfor du liker det.
Dag 7: Skriv og fortell om en egenskap du har som du liker med deg selv.
Dag 8: Tren i 30 min. Det kan for eksempel være med en PT eller lett jogging. Skriv og fortell hvordan det føltes etterpå.
Dag 9: Beskriv deg med fem positive ord.
Dag 10: Skriv en liste over ting du er takknemlig for.


Vi skal selvfølgelig gjøre denne challengen selv, og vi håper det at vi kan få med flere!
Så om du ønsker å være med på denne challengen til å bli mer glad i deg selv, og få et bedre selvbilde. Så vær med da vell!

Vi hadde satt veldig pris på å lese alle innleggene til Love yourself, så om dere tagger bloggnavnet vårt i innleggene sånn at vi ikke går glipp av at du er med på å gjøre deg selv litt bedre. Så hadde vi satt veldig pris på det, det er selvfølgelig ikke et krav. men vi hadde satt veldig pris på det 🌹

Ønsker dere alle lykke til i å bli en bedre versjon av deg selv og bli mer glad i deg selv på 10 dager! Så håper vi det at det kan hjelpe deg til å bli en bedre versjon av deg selv ❤

Vil du være med på Love yourself?
Sliter du med å være glad i deg selv eller har dårlig selvtillit/selvbilde?


- Terje og Yvonne -

Likes

Comments