Psykisk ohälsa innefattar så mycket. Det är ett vitt begrepp. Det är allt. Psykisk ohälsa innefattar allting från psykisk sjukdom och psykisk störning till att uppleva besvär som stör det mentala välmåendet och som påverkar det dagliga livet.

Psykisk sjukdom är alltså inte samma sak som psykisk ohälsa. Psykisk ohälsa står för allting som har med den psykiska hälsan att göra. En psykisk sjukdom däremot är exempelvis ADHD, schizofreni eller Autism. Ångest och stress kan mer beskrivas som en allmän psykisk ohälsa. I längden kan psykisk ohälsa leda till psykiska sjukdomar och depression eller utbrändhet.

Det är svårt att beskriva vad psykisk ohälsa är och vad som är vad eftersom att det är så mycket olika grejer som ingår i det här begreppet. Därför kommer inte jag att försöka förklara mer om vad just detta begrepp innebär, utan att jag i nästkommande inlägg delar upp varje inlägg efter en kategori eller flera kategorier som går ihop med varandra och beskriva olika saker utifrån det.

Detta blir då mitt allra första inlägg på den här bloggen som kommer att beskriva mycket som har med psykisk ohälsa att göra, och vilka grejer som är vad, symptom, vad man kan göra. Allting som har med det här att göra. Jag hoppas att du kommer trivas här tillsammans med mig och att du kanske lär dig någonting nytt som du tar med dig. När jag väl börjar lägga ut inlägg får ni gärna dela dem så att andra också kan läsa.

Ta hand om dig och dina nära & kära!❤️

Likes

Comments